Årskrönika...

Vad hände egentligen under året 2008?? Minnet brukar ju vara bra, men kort... Jag brukar ju i och för sig minnas rätt mycket, och speciellt lite märkliga saker... Många saker från barn- och ungdomsåren brukar jag komma ihåg och så påminner jag dom som varit med å så får vi oss ett gott skratt! För med lite hjälp brukar man ju komma ihåg vad som hänt... :) Men sen är det som att ju äldre man blir desto mindre minns man, kanske är den där "demensen" som tar vid...  :) Man minns det som hände för "länge sen", men inte det som hänt nyss... Nåväl, ska göra ett litet försök i alla fall!

2008 var det i alla fall baby-boom i vänskapskretsen... (kanske har med åldern att göra??) Så man har fått snusa på bebisar och springa på dop minsann! Min kusin var först ut den 4 januari då föddes Joar (som oxå kom att bli min gudson), sen kom Isak den 25 januari och den 28 föddes lille Uno (för han var liten när han kom). Den veckan fick jag oxå prova på livet som "mamma", var med mina två guldgossar eftersom Uno (som oxå är min gudson) inte hade tid att vänta till beräknad dag. Sen fick vi andas ut i en månad drygt, för den 29 februari föddes Signe (hon ville verkligen va speciell! :) ). Sen kom Nelly (min guddotter) den 1 april och eftersom hon hade bråttom trodde en del att det var ett aprilskämt... Men inte då, hon var alldeles på riktigt! Den 8 april föddes Saga och den 8 maj kom Leo... Som sagt baby-boom!! Sen har det tillkommit en Ebba i september... Jag hoppas att jag inte glömt någon av mina nära nu... (då får jag minsann skämmas!) Efter att bebisarna anlänt började vi istället få fler bud om vilka som ska ha barn till våren, så nu får vi gå i "väntans tider" igen! Det är alltså ett spännande 2009 som går oss till mötes!

Jag gjorde också, tillsammans med Lili å Cecci, en Thailandsresa under våren 2008, var borta från slutet av feb till mitten av mars. Vi hann med att besöka både Koh Lanta och Karon... Vädret var aningens skumt, en hel del regn (som det nästan aldrig är), men det var i alla fall avkopplande att vara ledig! Förseningen på hemvägen tog lite udden av resan, att sitta fast i Förenade Arabemiraten var inte det man önskade mest när man var på väg hem... Men man ska minnas det roliga, så vi försöker glömma det tråkiga med resan! :)

Och som sagt, sprang jag på dop... Eftersom tre av mina gudbarn är födda nästan samtidigt så var jag dessutom lite delaktig i dessa dop... Uno var först ut, och när han döptes hade jag influensa! Men vad gör man inte för dom små liven?! :) Fullproppad med Alvedon klarade jag både dopakten och fikat efteråt, och på nåt vis rann febern av mig med hjälp av alvedonen, så jag kunde också delta på middagen på kvällen... :) Joar döptes nere i Västerås, så jag fick en Stockholms-tripp på köpet... Fick se deras nya lägenhet. Den resan hade jag ett stukat knä! (Jikes vad jag lyckas med allt!!) Efter dopakten, där jag hällde upp dop-vattnet, och fikat var vi bjudna på middag i Västerås, så nu har man besökt den staden oxå... :) Nelly döptes i Korpis (och vad jag minns var jag fullt frisk då!!) då läste jag en dikt i kyrkan och alla korten när paketen skulle öppnas... :)

Jag fick oxå min tillsvidare anställning på 75%... Jag har jobbat på samma förskola hela året! Under sommaren gjorde jag ett litet inhopp i omsorgen (det är ändå lite svårt att släppa den biten) och jobbade på gruppbostaden på Örnäset...

Hela denna höst är som att jag har gått i ett töcken, känns lite så i alla fall... Den har gått himla fort, och jag tror åteminstone inte att det har hänt så mycket spännande... Eller har det?! Jag får återkomma med det om det dyker upp...

Vi har väl hunnit med en å annan fest också... Var på dubbel 30-års fest hos Johan å Maria i januari. Min svägerska hade 30-års fest i april... Vi firade en arbetskompis som fyllde 40 i maj och två som fyllde 60 i augusti. Inga fler jämna födelsedagsfester... Eller?? (Vi ser fram emot ett gäng 2009 *ler*) Sommaren gick i "Båtens" tecken å man hann med å vara där några svängar... :) Pajala marknad är ju ett återkommande "fenomen", där man får träffa dem man sällan träffar...

Sen har jag väl mest umgåtts med nära och kära! Sett barnen bli större (å fattat att jag tydligen blir äldre... :) )... Skrattat, gråtit och levt livet! *ler* Så som man gör... Nu ser jag fram emot 2009, då vi ska vara lyckliga å njuta av livet! (eller hur var det nu?)

Önskar ALLA en bra Nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR! Hoppas 2009 för med sig massor med lycka! :)

Kram! :)

PS. Kan hända att jag missat en del å när jag ransakar hjärnan lite så kommer det till mig... Då återkommer jag... :)

29 december 2008

Ytterligare en dag har förflutit... Å snart är det slut på detta år!! Om tiden bara ska gå fortare ju äldre man blir så vet jag då inte hur detta ska sluta?! Det gäller verkligen att leva i nuet och njuta av varje stund, istället för att ständigt gå å vänta på att något bättre ska komma... Vad då det kan vara???

Idag har jag å Linda å Nelly varit å hälsat på hos grannen till mor å far... Alltid trevligt med lite umgänge,,, Så får man uppdatera sig ytterligare på vad som hänt sen sist... Har också hunnit med en prommis med T... Eller hon har gått och jag har haft spark. Vågar inte riktigt påfresta knäet alltför mycket ännu... Det känns dock betydligt bättre, så då vill man ju gärna att det GENAST ska bli bra! Känner dock av en viss värk i det och att gå i trappor (speciellt nedåt) är inte så trevligt... Men är man lite tjurig så gör man kanske vissa saker som man borde låta bli... Jag hoppas dock att det läker fort och att det läker rätt dessutom... Snart börjar jag ju jobba igen, å det vore ju tragiskt om jag inte kunde stå på knä då... Jaja, det löser nog sig!

Har funderingar på när å hur jag ska bege mig till stan... Som det känns nu så tror jag att jag kommer åka typ 1 januari... Men det återstår att se hur det blir med den saken...

Var in å läste på en blogg där hon hade länkat till ytterligare en blogg som en "änglamamma" skrev... Hon hade fått för tidigt födda tvillingar som inte hade överlevt, å nu hade hon och hennes man startat en insamling till stöd för Spädbarnsfondens fond. Insamlingen hette "Från Antonia och Gabrielle". Vill man stödja den insamlingen kan man gå in och läsa mer på:

http://www.spadbarnsfonden.se/Page.asp?PageId=365

Efter ytterligare ett spännande avsnitt av Prison Break (som skulle ha uppehåll en vecka, varför??) ska jag åter bege mig in i Annika Bengtssons värld... Tack för mig!

Kram! :)

Lycklig??

Kära nån vad dagarna går fort... Nu har man redan varit ledig i en vecka, å imorgon är det en vecka sen jag anlände till byn! Vad hinner man med egentligen, inte mycket känns det som...

Igår var det i alla fall pub-kväll på hotellet och det var verkligen en stor hemvändar kväll! Över 150 inbetalande, inte illa för byn! Vi samlades innan hos T och det var riktigt trevligt, vi satt å surrade och det var så kul å träffa människor man inte sett på evigheter! Till och med GK var förbi en sväng! Hur kul som helst! Väl ute på Hotellet träffade man en massa människor man inte sett på länge! Man hinner alltid slänga nåt ord med några av dem i alla fall! Pratade med en kill kompis till mig om å vara lycklig... Han frågade om jag var lycklig och på den frågan svarade jag JA! Ja, jag är lycklig! Jag har världens bästa jobb, jag har massor med fantastiska vänner som jag älskar och som älskar mig och jag har min familj.. Och snart blir jag faster oxå! Så, ja jag är lycklig! Och sen sa jag att om jag då dessutom träffar min dröm-man då blir jag väl ÖVERlycklig! :)  Vi skrattade lite åt det där å sen sa han, det är ju det vi väntar på! *ler* Så året 2009 är året då vi ska leva lyckliga!! :) Kan man ge det som nyårslöfte?!

Nu är det då två vardagar innan det blir helg igen... hade tänkt fylla de dagarna med att hälsa på lite hos folk... Sen ska jag ju tillbaka till stan oxå... Så jag hinner umgås lite med dom som finns där... :) Men det blir väl efter att det nya året har börjat...

Nu ska jag krypa ner i sängen å läsa lite innan jag sluter mina blå(gröna)...

Kram! :)

Nu är glada julen slut...

Jaja, nu var julen över för i år... Men det är ju inte slut på helgerna och ledigheten ändå! Tur det! :)

Julafton började vi med "jul-bastu" för att sedan äta jul-gröt... Sen var det klappöppning innan min bror å Linda skulle bege sig söderut. Resten av familjen begav sig norrut för att besöka min moster med familj. Där fick jag träffa kusinbarnet som oxå är mitt gudbarn! Himla kul eftersom vi ses så sällan! Tiden går ju som bekant fort när man har trevligt, så innan man visste ordet av var klockan 22:30 och det var dags att bege sig hemåt.

Igår var vi inbjudna på middag hos min farbror med familj... Men innan vi begav oss dit var jag å mamma på en stillsam promenad runt byn... Kändes rätt skönt att komma ut lite efter allt stllasittande... I Pajala hade kusinerna bjudit in till fest, så efter middagen kom det en massa ungdomar (lät som om man själv är hur gammal som helst!) dit och partyt var ett faktum... :) Eftersom bror min kunde fixa skjuts hem även till mig beslutade jag mig för att stanna kvar å gå ut å se om man skulle träffa några f.d gymnasiekompisar. Sagt å gjort... Å några träffade jag oxå! Det var ju trevligt i alla fall! Vad som var mindre trevligt var att jag lyckades klanta mig som vanligt å vred knäet ordentligt... Det gjorde så jä-la ont så jag trodde minst jag skulle svimma! Nåväl efter ett tag så kändes det som om jag i alla fall kunde gå hjälpligt å det är ungefär så jag tar mig fram fortfarande... Just nu känns det mindre kul att detta hus har tre våningar!! Å varför är det så att när man inte bör gå så mycket i trappor så har man MASSOR med ärenden överallt?! Jag tror nog att detta kommer läka hyfsat fort i alla fall... Å jag hade ju inte direkt tänkt springa maraton den närmsta framtiden, så det löser nog sig...

Idag har mest varit en TV-dag... Badade bastu på dan å efter det har jag nog mest suttit å glott på TV... Kändes inte som om man skulle provocera knäet med å gå en massa...Ibland är det tur att det finns filmkanaler, då finns det oftast nåt att se... :)

Imorgon blir det troligtvis utgång på hotellet... Det är pubkväll med det stående bandet PLAYONS... Vi börjar nog kunna repertoaren i alla fall! :) Himla kul att det ordnas något, å för hoppningsvis är det många hemvändare som hittar dit så det blir mycket folk! Vi får väl se vad det blir av det...

Nu är det dags å borsta gaddarna å krypa ner i sängen... Har bytt bädd för tredje gången under denna vistelse, men nu blir jag kvar där tills jag återvänder till stan! :)

Kram! :)

Äntligen hemma i byn!

Då var man här... Hemma i byn! Min plan om att vandra omkring i pyjamas sprack redan idag... Har varit till affären å då kan det ju va lämligt att ha på sig något annat än pyjamas... :) Nåväl, jag har ju "mjukis-kläder", så det är ju nästan same same... Idag har jag mest umgåtts med bror å Linda å mamma... Å så har jag varit en sväng till min lilla Nelly! Har ju längtat efter henne när det var så länge sen sist vi sågs... Och nu har hon märkt mig oxå! Så nu är jag visst hennes, i alla fall ett tag tills märkena på kinden försvinner! :) Hann även med att småprata med mamman, så vi hann med att komma ikapp lite sen sist... :)

Igår var en hektisk dag kan jag minst sagt säga!! Den började med intervju på morgonen, å det kändes riktigt bra! Efter det for jag å hämtade täckbyxor på jobbet å kramades med dom barnen som var där! (man ska ju passa på när man får kramar, eller hur?!) Sen besökte jag de nyinflyttade Sunderbyborna och fick både lunch å fika... Sen bar det av hemåt för att hinna med bussen mot byn... Jag skulle bara hämta ut ett paket åt L, men se det var minsann inte så enkelt... Efter en del tjafs å ett å annat telefonsamtal gick dom ändå med på att jag fick hämta ut paketet, så då var det bara att åka tillbaka till OKQ8 igen... Mitt i allt detta ringde chefen å skulle tala om hur det gått på intervjun... Vadå stressad, inte ett dugg! Sen tog jag lokalbussen in till stan å gick till Loet för att sedan ta bussen hem till byn.. Givetvis var det massor med folk å en å annan som man fick le åt... Somliga har då med sig rejäl matsäck när de beger sig på bussresa... :) Å så skulle jag ju hinna ringa å berätta för alla hur det gått på intervjun oxå... En del gladde sig mer än andra... :)

Det är ju nämligen på det viset, att jag fick inte tjänsten jag sökt, men jag känner mig NÖJD ändå...Min chef talade om för mig att om inte läget varit som det är, så skulle jag förmodligen ha fått jobbet, men nu behövs jag där jag är idag... Det säger ju trots allt en del om vad han tycker om min arbetsinsats... :) Han sa att jag var mycket duktig å det ska jag veta! Det kändes ändå skönt att få veta hur det gått direkt, så slipper man fundera på det... Jag känner mig faktiskt nöjd med att slippa välja, nu blir jag kvar där ett tag till... Och i ärlighetens namn, så vet jag inte om jag hade haft energi till att starta upp något nytt, inte nu efter den här hösten... Men han gav mig i alla fall ett förslag att fundera på över jul, som skulle ge mig 100%... Så då har jag i alla fall nåt att tänka på! :)

Nu är det dags för "Uppesittar-kväll"... Mamma har redan ropat ett antal gånger, så det är nog dags att göra henne sällskap!

GOD JUL!!!

Kram! :)


Söndag...

Söndag... Men det gör ju inte så stor skillnad eftersom jag ska va ledig så länge! Visserligen ska jag ju på den där intervjun imorgon, men den är först 10:30, så jag behöver ej stiga upp i ottan... SKÖNT!

Söndagen har gått åt till att umgås med "min familj"... Gick över dit och umgicks med barnen en del. Jag skulle rita både hästar, riddare, borgar, prinsessor och drakar... Och den som har sett mig rita vet att det INTE är min starka sida!! Jag kan säga att den här 4-åringen utmanar mig ordentligt! Man måste ju i alla fall försöka! Och för honom så är det ju det han sagt att jag ska rita, så han är nöjd... :) Vi får ju umgås i alla fall! Och jag skrattar åt mina konstverk... Skam den som inte försöker! *ler* Sen har vi ju våran kille som snart är 3 år och som säger helt förtvivlat att ingen minsann tycker om honom och att allt är orättvist... Detta för att han var tvungen att äta mat.... Barn är helt underbara!!! Tänka sig att minstingen oxå snart är ett år, han är mest nöjd och gurglar av skratt... Det är TUR att jag får vara en del av denna familj!! "Moster Icka" tog med sig många kramar när hon gick... :) Måste ju klara mig över jul å nyår juh!

Efter att vi ätit middag och tagit en promenad med hunden begav vi oss till Hagaviken för å vara på lite kalas-fika... Så även denna helg har jag hunnit med en del umgänge... :) TREVLIGT!

Nu ska jag gå å se om det finns nåt å se på TV och sen är det bara att ladda med positiv energi för morgondagen!!

Kram! :)

Snart, snart, snart ska jag åka till byn!

Jag längtar hem till byn nu!! Har inte varit där på nästan tre månader, så det känns som en evighet sedan... Denna höst har varit rätt hektisk och energikrävande, så jag har inte direkt orkat med så mycket utsvävningar... Men IMORGON ska jag åka hem till byn!! Jag tror att den riktiga julkänslan kommer att infinna sig när jag kommer dit... Hoppas då det... Att känna lugnet och andas lantluft, det gör susen det! Hoppas också att det gör susen för förkylningen, för den är inte bra kan jag säga! Nåväl, bara man får ta det lugnt så löser sig det mesta...

Imorgon är det den där anställningsintervjun... Måste väl fundera lite på varför jag är så bra! :D Känner mig än så länge inte särskilt nervös inför det hela, så det går nog bra! Tänkte passa på att hälsa på i Sunderbyn när jag ändå är där ute å har en dag extra i Luleå...

Nu tror jag bestämt att jag ska bege mig till "min familj" å se om dom har kaffe å nybakta pepparkakor!! Måste passa på att mysa med dom lite innan jag ska va borta helt länge...

Kram! :)


Bowling - en kraftsport?

För att kommentera rubriken, så var det egentligen biljard som var en kraftsport... Denna kommentar härstammar från en tid när vi hängde på ungdomsgården. (det vill säga det är rätt länge sen...) Vi hade ett biljardbord där och i en av alla matcher som spelades var det en kille som sa att "biljard är en kraftsport" och sedan tog han i så bollen hoppade över kanten och in i glasdörren till stereobänken... Behöver jag nämna att den gick sönder?? Jaja, vi som var med då ler nog fortfarande åt det där uttrycket... :)

Är nu hemkommen från 30-års festen! Vi hade riktigt trevligt... Befann oss på Bowlingkompaniet, så det hela började med bowling i en timme... Jag kan inte direkt påstå att jag är en stjärna på bowling, men det kan nog vara rätt underhållande för dom som ser på, så det bjuder jag på! :) Jag kan i alla fall konstatera att jag INTE var sämst, så då är det ju inte alltför illa! *ler* Imorgon kommer jag DEFINITIVT att ha träningsvärk! Det är ju inte direkt en rörelse man gör every day som man gör när man bowlar... (och om det är en kraft-sport, så får man väl ha träningsvärk?) Jag provade även bowla med vänster hand, å min bror konstaterade att det ju var en gåta hur jag kunde vara lika bra (läs: dålig) med den handen... :) Fast jag är ju rätt duktig på vissa saker med vänster, så jag skyller på det istället för å konstatera att jag är dålig på bowling!! :D

Efter bowlingen var det dags för pizzabuffé... Drack ett glas vin, tänkte att det skulle döda mina baciller, det har dock inte hjälpt ännu, men kanske till imorgon... Sen fick vi tårta och kaffe! Efter detta var det några som fortsatte till stan, men för mig å rätt många till slutade festligheterna kl 22, eller ännu tidigare. Kan tyckas att man var rätt torr med tanke på att det var en 30-års fest, men jag måste erkänna att jag inte orkade med något annat! Eller nog hade jag kanske orkat då, men jag tror inte min förkylning hade varit till det bättre imorgon... Det är visst så att åldern ibland tar ut sin rätt, och även om jag sällan vill inse det, så har jag visst fyllt 32 år...

Nu ska jag verkligen försöka leva i nuet och njuta av varje stund... Tänk att få vara ledig så länge som jag ska vara, då är det bara å passa på att njuta... Jag får ta tag i allt annat när vardagen knackar på igen... Men nu ska jag verkligen försöka njuta! Gå omkring i pyamas, läsa och äta "medicin" mot stress... Ni kan ju fatta att jag kommer vara som ett energi-knippe när jag börjar jobba igen! :) (stackars människor som jag ska jobba med!)

Kram! :)

"Jullovet" är här!

Även om jag nu inte orkade frakta mig från arbetet i tid idag, så har jag i alla fall fått min efterlängtade jul-ledighet nu! Satt å surrade me arbetskompisar, så tiden tickade iväg utan att jag tog mig hemåt... Så länge man har trevligt spelar det ju inte så stor roll... :) Har nu kramat om både föräldrar och barn för å klara mig utan dem (å då menar jag barnen ;) ) i 18 dagar,,, Men det var en klok liten tjej som på min fråga om hur jag skulle klara mig utan dem så länge svarade: "Men Annica, det gör du inte!" Så då vet vi det! *skratt* Efter att jag då tog mig från arbetet, sprang jag in på systemet å fyllde på vin förrådet för jul ledighetens eventuella festligheter... Typisk "bra å ha sak"! Konstigt nog var det inte 100 meter kö i kassan, men det berodde nog mest på att många kassor var öppna...

Kvällen har förflutit i vänskaplighet och julens tecken... Har varit på "after work" med glögg, mat, julmust å kaffe! Vi lyssnade på julmusik för att stämingen skulle va den rätta! Vad himla trevligt det är å träffa en massa männsiskor som man ser alldeles för sällan! Man får "prata ikapp" lite och bara umgås... Det finns verkligen en massa människor som man träffar på tok för sällan! Och ändå är det så med många av dem att man bara kan prata på, hinna ikapp lite liksom... En riktigt trevlig kväll!! Jag valde medvetet bort de alkoholhaltiga dryckerna, för att jag inte känner mig helt i form. Hoppas dock att den här eländiga förkylningen är på väg bort från min kropp NU! Bara å hoppas på det bästa!

Imorgon kommer mor å far (och givetvis Nalle) på besök, de ska väl främst "göra stan", så förmodligen gör jag väl dem sällskap... På kvällen ska jag iväg på 30-års kalas/fest... Blir troligen mycket lugnt för min del även då... Men det är ju som sagt alltid trevligt att umgås...

Dags för sängen!

Kram! :)

En dag kvar...

... att arbeta innan mitt 18 dagar långa "jul-lov"! Jag har varit på jobbet hela veckan å jag har inte varit frisk... Tänkte att sista veckan kan man väl jobba lite på halvfart... Ont i halsen å febrig har jag varit... Undra just hur många dagar man ska vänta innan man kollar om man har typ halsfluss... Frågade min kloka vän, men hon meddelade att hon dessvärre inte var läkare! :) Jaja, går det inte över i helgen måste jag väl frakta arslet till vårdcentralen... Inte direkt vad man önskar sig i julklapp...

Idag har varit en dag i olika mötens teckan... Har varit på samtal på kommunhälsan och hoppas på att bli ännu duktigare på det jag kan göra något åt... Bara å fortsätta ÖVA, ÖVA, ÖVA... På ett sätt känns det lite konstigt att man måste öva på att inte släppa in människor för nära, istället för att öva på att släppa in dem... Jaja, livet är märkligt ibland! Jag måste ju oxå öva på att det inte gör något om inte allt är "perfekt"... Och en del andra saker oxå... :) Det känns i alla fall som om det ger något, å så länge jag blir "klokare", så är det väl bra antar jag! :) Har oxå haft möte med chefen å en arbetskollega angående ett lite mer särskilt uppdrag... Så vi får väl se vart det leder...

En sak som är kul så här i julruschen, det är att man kan springa på personer på stan som man inte träffar så ofta... Sprang på en kompis som jag inte sett på evigheter i måndags, så det var ju himla kul å se henne och höra lite grann om hur livet lever med henne... Har oxå sprungit på en arbetskompis som jag jobbade med förra året, å som jag saknar rätt ofta! :) Det är en mycket klok människa! Och en dag gick jag på stan med Cecci å det är minsann evigheter sedan sist, så det var RIKTIGT kul! Vi fikade och strosade runt å inhandlade lite julklappar... Och idag sprang jag på en annan kompis på Mjölkudden... Se där, flera stycken på en vecka! :)

Näää, jag tror faktiskt att jag ska krypa ner i min säng och verkligen hoppas att denna hemska hals-smärta försvinner tills imorgon! Kanske lite sömn kan bättra på det i alla fall! :) Imorgon börjar jag tidigt och följdaktligen slutar jag oxå tidigt! :) Det är det mest positiva med å jobba typ 75%, man har mer fritid! Det mest negativa är väl då att man har mindre pengar... Men man kan inte få allt!

Kram! :)

Eländes elände...

Vet inte om jag kan blunda för detta hela veckan, för nu har jag verkligen FEBER! Hade ju minsann tänkt preppa med alvedon å jobba resten av veckan, men vi får se om det lyckas... Går i alla fall till arbetet imorgon, för då har vi jul-lunch, men är det alltför illa, så måste jag väl inse faktum å hålla mig hemma... VILL INTE det! Dessutom känns det lite lönlöst å va hemma när barn kommer till förskolan sjuka... Då är man ju lika smittad igen! Jag har ingen lust å va hemma å sjuk, jag ska ju va ledig lääänge sen, så då hade jag kunnat vila upp mig då... Jaja.. Kanske går över om jag sover på saken! :) Sa jag att jag är obotlig optimist?!

Min chef ringde mig för en stunde sedan och sa att jag ska få komma på intervju på tjänsten jag sökt! Huuu blev ju genast spännande! Jag ska dock inte ta ut något alls i förskott, varken det ena eller det andra... Jag vet inte ens i nuläget riktigt vad jag vill! Men det löser väl också sig antar jag! Dock pajade det lite av mina planer, för intervjun är på måndag och jag hade ju tänkt åka till byn på söndag... Men, men det är väl inte värre än att jag får lova att ändra dom planerna lite...

Nix, nej! Nu ska jag trycka i mig alvedon å försöka sova bort febern!!

Kram! :)


What happens in Vegas...

Såg filmen idag å den var riktigt underhållande! Man fick i alla fall skratta å så slutade den ju lyckligt! Å det är väl ungefär vad som krävs för att jag ska tycka om en film! :) Har inte så höga krav med andra ord... *ler*

Dagen idag har jag mest tagit det coolt... Tänkte försöka vila mig så förkylningen försvinner till jul! Den värsta farhågan är ju att det blir ännu värre när man slappnar av, men eftersom jag är en obotlig optimist så tror jag på det bästa istället! :) Jag har varit på en prommis med Linda å Nelly å sen avnjöt jag en kopp te i det eminenta sällskapet! När jag kom hem igen beslutade jag mig för å prova en del av min födelsedagspresent, så jag tog mig ett bad med badoljan jag fick... Den luktade nästan som julen eftersom det var kanel å vanilj... :) Man blev i alla fall väl insmord efter ett olje-bad... Mycket bra för min vinter-torra hud! Efter det såg jag den ovannämnda filmen... Har alltså haft en riktigt bra dag!

Imorgon är första dagen på sista arbetsveckan detta år... Har fått beviljat att vara ledig från och med 19/12 - 6/1... Ska bli oerhört skönt! Och verkligen välbehövligt... Jag har ju sagt att jag ska tassa omkring i pyamas hemma i byn i X-antal dagar å sen åka tillbaka till stan med ny energi!! Men känner jag mig själv rätt, så kommer jag nog hinna med en massa annat oxå! :) Det ska i alla fall bli skönt å bara vara, inga måsten, skall å krav...

En klok kvinna sa till mig att man inte får glömma bort att man bara är människa... Man är ingen GUD som måste få allt att fungera... Även om man vill vara världens snällaste, världens bästa kompis, världens bästa kollega, världens bästa pedagog, världens bästa allt, och dessutom alltid vara positiv och aldrig se några hinder i något, utan lösa alla (och kanske oxå allas) problem, så får man aldrig glömma bort att man bara är människa... En bra sådan! Hennes ord har etsat sig fast i min skalle å nu ska jag försöka tänka även på det när jag vill att allt ska vara BÄST! Jag ska ÖVA, ÖVA, ÖVA... Å till slut bli en ännu bättre människa! :) Jag kan säga att hon träffade ganska rätt när hon sa så där till mig... TACK för det! Nu kan jag bli klokare igen! :)

Eftersom jag sett Wallander filmen som går på 4:an nu (har för mig att den var riktigt bra) så tror jag minsann att jag ska gå å lägga mig å läsa... Då är jag riktigt utvilad imorgon och kan ta tag i den där sista arbetsveckan med full energi!

Kram! :)

Ute är mörkt och (inte) kallt...

Lucia är här! Igår lussade barnen på mitt jobb för föräldrar å övriga anhöriga... De var riktigt duktiga på att sjunga och det var faktiskt otroligt många som var med i tåget... Dom var i alla fall fantastiskt fina!! Vi sjunger Lucia-sången "Ute är mörkt och kallt", men just i år stämmer det ju inte riktigt... Mörkt är det, men inte särskilt kallt... Snön har fullkomligen vräkt ner och eftersom det är kring 0-grader ute, så är den både blöt och tung... Men det är i alla fall VINTER och det är ju tur att vi får en vit jul! (Jag tror att vi nu kan anta att snön är kvar till jul i alla fall..)

Idag var det som om jag fick ett uppvaknande om att det ju bara är en dryg vecka till jul! Och jag som tänkte att det är hur lugnt som helst med att inhandla de resterande jul-klapparna... Så är ju dock inte fallet, så jag får väl minsann frakta arslet ut på stan på tisdag... Då slutar jag i alla fall i rimlig tid för att hinna med några inköp... Jag har ju i alla fall TÄNKT, så då är det inte så besvärligt att köpa dem får vi hoppas...

Jag måste då säga att det har varit en riktigt bra vecka! Har hunnit med att umgås med folk, å det har inte direkt hört till vanligheterna på senaste tiden... I torsdags fick jag både middag å hårklippning å trevligt sällskap... Igår fixade jag å Linda tacos å så gjorde L god efterrätt som vi åt när vi såg Idol-finalen... Mycket trevlig kväll!!

Idag har jag tvättat och städat... Jag undrar hur det kan komma sig att jag alltid väntar sååå länge med att tvätta så jag har MASSOR med tvätt... Tur att det går rätt bra å få tvätt-tid i min tvättstuga! För jag vill ju kunna tvätta när jag vill å inte på en tid som är bokad långt i förväg! :) Det kan ju komma nåt som är trevligare att göra just på den tiden... :)

Efter allt tvättande så har jag avslutat eftermiddagen och kvällen hos "min" familj där jag fick både middag å mycket trevligt umgänge! Eftersom jag fått äran att tillhöra denna underbara familj, (eller har jag kanske förtjänat äran?? ;) ), så får jag ju oxå vara en del i deras uppdrag som både kontaktfamilj och jourhem... Man lär sig oerhört mycket! Fast hade jag fått bestämma så skulle alla barn ha det så bra så att funktionen som jourhem skulle vara totalt meningslös... Tyvärr lever vi inte i den bästa av världar även om vi ofta vill tro det... Å alldeles för många barn och ungdomar (och vuxna med för den delen) lever under tråkiga förhållanden... Det är tur att det finns människor som är beredda att öppna sina hem för de här barnen!! Då kanske något barn får det lite lättare i sin tillvaro i alla fall... Åteminstone vill jag tro det!

Nu börjar det bli dags för Liza Marklunds bok "En plats i solen" innan jag sluter mina blå/gröna... Tror dock inte att jag kommer hinna läsa så många sidor... :)

Kram! :)

Esberitox, min bästa vän!

Nu är det förkylningstider, oj, oj, oj... Ont i halsen och hosta... Plus att rösten inte riktigt vill hålla... Så nu äter jag esberitox för glatta livet! Jag hoppas att jag ska förhindra att denna förkylning helt bryter ut, eller i alla fall att den ska gå över fortare om jag äter denna naturmedicin... Nåväl, det sägs ju att tron kan försätta berg, så jag TROR!!!

Idag har vi övat lucia-tåg på jobbet! Å dom är ju för söta våra underbara barn! Det var då jag insåg att jag nog ska hålla mig till att teckna sångerna under fredagens lucia-firande... :) Min röst vill inte riktigt hålla kan jag säga!! Men som sagt så hoppas jag på underverk, så kanske jag är helt frisk på fredag!

Snart är det verkligen JUL... Å så var det ju det där med julklappar... "Mina" barn har jag redan köpt till, så då är det mesta löst! :) Pratade just med T idag om huruvida det blir festligheter i jul... Lutar väl åt det i alla fall... Kanske måste göra en visit till Systembolaget å inhandla lite vin eller nåt... Troligen kommer jag ju vara i byn länge över jul, då jag inte har några särskilda planer i stan... Den friska lantluften kommer göra mig gott! :)

Just nu känner jag mig som världens mest positiva människa! :) Mycket skönt att vara tillbaka måste jag säga!! Denna höst har varit ganska tuff, men nu känns det som om allt kommer att lösa sig till det bästa!

Nu är det dags för TV-soffan...

Kram! :)

Glädjespridare!

Saknaden efter min kompis Nalle är total... Men efter att nu i två dagar typ letat honom på morgonen kanske jag börjar fatta att han lämnat mig för nordligare breddgrader... Tänka sig vad man vänjer sig fort! :)

Idag har jag slutat tidigt, å då passade jag på att umgås lite med Linda å Nelly. Himla vad hon är ur-gullig den där tjejen! Hon lär sig nya saker varenda dag å hon är verkligen en glädjespridare i mitt liv!! (Det är dom ju båda två så klart!!)

Har funderat en del på det där med att sprida positiv energi runt sig och att vara en glädjespridare! I stort sett alla barn är ju det, för det vet inget annat! :) Det är därför mitt jobb är så underbart! Att omge sig med en massa positiv energi kan ju bara bli bra! Men att en person som tar energi av en kan påverka en så oerhört mycket, det är svårt att fatta! Jag har fått tillbaka min energi och kan nu rent av tänka mig att jobba 22-23 december om jag blir "tvungen"... Hade någon frågat mig det för två veckor sedan att jag troligen gråtit... Helt sjukt att det kan vara på det viset! Det är svårt att beskriva om man inte varit med om det! Jag trodde inte ens själv att det var möjligt... Mitt "gyllene ägg" funkar faktiskt riktigt bra nu när det inte behöver användas varje minut jag vistas på arbetet... Igår började min vän å kollega att jobba på halvtid! Gissa om det är underbart att ha henne tillbaka!! Nu ska vi bara hoppas att vi alla är starka å friska efter den välbehövliga jul-ledigheten!

Dags å söka jobb oxå... Det är en tjänst som ska intern rekryteras ute på den nya förskolan... Jag kommer så klart skicka in en ansökan, men jag kan säga att det är förenat med en del ångest oxå! Nu tror jag ju inte att jag kommer vara aktuell för den tjänsten, så då är det ju inget beslut jag kommer behöva fatta, men det kommer vara med vånda jag ska ta ett beslut om att sluta där jag är nu, om det skulle bli så... För bortsett från vissa saker, så älskar jag ju mitt jobb!

Nu ska jag borsta gaddarna å hoppa i säng! Hoppas kunna kurera den påbörjade förkylningen... Det är MÅNGA som är sjuka på jobbet, både barn å vuxna, så det är bara å hålla tummarna och försöka kurera sig...

Kram! :)

Redan tomt!

Jaha, då har dom kommit hem, Thailandsresenärerna! Bruna som pepparkakor anlände det måååånga människor till flygplatsen på Kallax... Så många så man knappt fick sig nån parkeringsplats! Det händer nog ej så ofta... Jag tittade på dem å sa till Linda att undra när jag får komma ner för dom där trapporna alldeles brun å fräsch?! Jag har res-feber!!! Trots missödet med den hemska förseningen förra gången jag var i Thailand, så är jag återigen på väg! Då sa jag ju att jag skulle hålla mig på bil-avstånd från min lägenhet lääänge! Tydligen har det gått nog länge redan, för nu längtar jag bort till solen å värmen! Får väl försöka muta någon så jag har med mig nåt sällskap att åka med i början av året... :)

Det känns redan tomt efter Nalle, man hinner som snabbt vänja sig vid att man hör honom snarka eller röra sig... Nu är det som bara TYST... Gissa om han blev lycklig när han träffade mor å far! Hunden höll ju på att krypa ur skinnet! Han visste inte vad han skulle ta sig till, så glad var han! Han la sig genast till rätta NÄRA mamma så han absolut inte skulle missa när det var dags att åka vidare... :) Han hade visst haft semester nog länge han oxå! :)

Lilla lillebror ringde nyligen å vi diskuterade det stundande bröllopet... Vi hann med att dryfta frågan redan hos D&L när vi fikade där tidigare... Frågan är väl HUR vi ska åka upp till Kiruna och VAR vi ska bo... Det blir nog ett vackert bröllop det där! Å ÄNTLIGEN får jag besöka is-kyrkan i Jukkasjärvi! Har varit på väg dit i nååågra år, så det är ÄNTLIGEN! Nåväl, kan tyckas att man är ute i god tid, men det vore ju alltför tragiskt om vi inte hade någonstans att sova när det väl är dags... :) Har även lovat min ibland lite förvirrade kusin att jag ska meddela honom när det börjar bli dags för oss att boka boende, så vi kanske alla kan bo på samma ställe! :) Vore ju toppen! Ska bli kul å träffas då i mars!

Nix, nu börjar det bli dags att krypa ner i sängen igen... Nog för att jag har "sovmorgon", börjar först 9 å jobbar till 17.30, men det kan ju va skönt å börja veckan med å vara utvilad! :) Ny vecka med nya möjligheter väntar imorgon!

Kram! :)

Födelsedagsfirande, julmarknad å annat skoj!

Jag påbörjade ett blogginlägg för nån dag sedan, men något kom emellan, så det blev aldrig publicerat... Istället får jag skriva ett nytt!

Känns faktiskt som om jag haft en riktigt bra vecka!

Chefen har sett till så jag (och dom andra) har fått lite andrum... Känns oerhört bra! Och nu har jag ju, sedan i onsdags, en tjänst oxå! Inte illa va?! Så det känns i alla fall för tillfället riktigt bra. Jag hoppas att det ska hålla i sig oxå, så att det inte bara är tillfälligt...

I onsdags hade jag födelsedag! Och så klart det tillhörande födelsedagsfikat! Jag verkligen älskar å fylla år!! (ja inte å bli äldre då kanske, men det där andra...) När man fyller år kommer människor man tycker om å hälsar på en! Och jag hade riktigt många på besök i onsdags... Man hinner surra lite och uppdatera sig om läget i de personernas liv som man inte träffar lika ofta... Å bara få snick-snacka och ha det trevligt, det är inte illa! Det är nog därför jag fortfarande har "kalas", trots att jag har slutat fylla år! Numera fyller man livet med erfarenheter istället, det känns som bättre... :)

Jag slutade min arbetsvecka me å fika i Sunderbyn innan jag åkte hem... Så trevligt så... Att umgås med männsikor som sprider positiv energi, det är det man ska göra! Då mår man genst bättre, tro mig!

I fredags var tanken att vi skulle ha julfest med jobbet, men efter en massa tjorv slutade det med att ingen skulle åka... Istället gick jag på after work med mina gamla jobbar-kompisar... Det var ju egentligen uppbokat sen innan, men då när julfesten kom emellan, så trodde jag att jag skulle missa det, men nu fick jag träffa dem i alla fall! MYCKET trevligt! Det var så himla länge sen jag träffat Linda, så vi hade en hel del å surra om... Det blev visst ett å annat glas vin oxå... :) Men som sagt, trevligt hade vi! De andra gick hem tidigare, så det blev vi kvar... Å så var ju Cammo ut me jobbet, så hon var oxå där... Jag har ju numer bokat ett rum i Linda å henns familjs nya hus, så jag ska kunna vara där ofta å ha nära till mitt jobb! :) Det är kul med vissa personer, det gör som inget att det är långt mellan gångerna man ses, man babblar på som om det vore igår ändå! :) Å så säger man alltid att det inte ska dröja så länge till nästa gång... *ler*

Yesterday, lördag, gjorde jag inte så väldans mycket... Prommade med hunden å så var Linda å Nelly förbi en sväng... Sen avslutades den lördagskvällen me Stjärnos på is! Å han vann, MARKUS FAGERVALL!!! Det var de två som jag från början ville ha i finalen som oxå hamnade där, så det var kul...

Idag har jag, LInda å Nelly varit på JULMARKNAD på Hägnan... Himla mysigt att gå där å titta på en massa saker som folk sålde... Mest hantverk å bakverk... Men man hamnade lite i julkänsla i alla fall... Kallt var det oxå! Hoppas nu bara att denna snö finns kvar tills den ska försvinna i vår!! Hittade faktiskt en julklapp till pappa där, så då har man ett problem mindre att lösa! :) Efter besöket på Hägnan åkte vi å käkade på MAX å sen flanerade vi runt på Coop Forum... Jag har inte varit in i den butiken många gånger, så jag sa till Linda att de hinner som alltid göra om mellan gångerna man varit där... :)

Nu sitter jag mest å inväntar Thailandsresenärerna... Undra vad Nalle säger när han får träffa mamma å pappa?! Ska bli kul å höra om deras resa också... Mamma har ju dock haft lite otur å varit sjuk där, men man hoppas ju att de ändå haft det bra! Det kommer att bli sååååå TOMT utan hund! Även om det är en del pyssel med å hinna gå ut me han å en massa sånt, så är det ju ändå ett sällskap... Har ju haft mina funderingar på å skaffa hund, men samtidigt är det ju så att man kanske måste ha "dagmatte" åt den i så fall... Å så blir man ju mer låst, men, men... Ett trevligt sällskap är det ju!

Något annat jag kommer å sakna är BILEN! Alltså vilken tidsvinst å ha bil! Man kan åka när man vill, behöver inte passa nån buss... Å jobbar man sent behöver man inte fundera på HUR och OM man tar sig hem... Det är sannerligen en sak jag ska sätta upp på min "måste införskaffa" lista... Kan ju förvisso dröja lite, men ändå...

Nu hoppas jag på å få två BRA veckor innan det är dags för lite jul-ledigt! Imorgon kommer min vän å arbetskollega tillbaka från sin sjukskrivning å det blir så kul, jag har saknat henne!

Kram! :)

RSS 2.0