a-kassan är en gåta

Jag hade ett trevligt bemötande när jag steg innanför dörren efter arbetet idag. Två brev från a-kassan, TVÅ brev!! Som det dessutom stod nästan exakt samma sak i... Nu ska dom ha arbetsgivarintyg igen... Och jag undrar om dom äter dom till lunch på det där stället?! Jag vet inte hur många jag skickat in och vissa flera gånger, så ibland undrar jag om dom verkligen har koll på läget där... Men när det gäller dessa myndigheter ligger man alltid i underläge, så det är bara att skicka in papper efter papper, annars får man ju inga pengar! (Som om det nu hade varit så mycket att prata om, men ändå...) Nu jobbar jag ju heltid, så nu får jag ändå inga pengar, men så länge jag inte har en 100% tjänst är det bäst att hålla sig på god fot med dom!

Idag har vi varit på Teknikens Hus med de äldsta barnen på arbetet... Det var riktigt trevligt! Träffade på Stora E som var med till Thailand och en flicka som gått hos oss tidigare, så det fanns ju till och med "kändisar" på plats! :) Vi hade en bra dag! Och vi ska fortsätta ha trevligt och göra roliga saker ända till slutet på våran förskolas existens... Men det är tufft att tänka på alla framtida avsked... Får tårar i ögonen vid bara tanken, så hur i h-vete ska det inte bli när det sker på riktigt?! Nåja, det kommer lösa sig och i slutändan blir det bra!! Jag måste ju tro det i alla fall! Idag hade jag även tid hos tandis för att göra avtryck på mina tänder. Ska få en bettskena och den kanske kommer i rättan tid med tanke på all stress som finns i livet just nu! När jag kom hem var jag alldeles slut, så jag somnade på soffan och sov TVÅ timmar... Bara å hoppas jag sover lika gott i natt ändå!

Igår var det måndag å jag jobbade sent, så det hände inte mycket...... Jag var över till Bror med familj där Svägerskans mamma hjälpte mig att lägga om min tumme... Det är ju så att man kan inte göra det själv med en hand...

I övrigt håller jag på att försöka lära mig att leva ett "normalt" liv med en tumme i "paket"... Det är INTE lätt vill jag lova!! Jag inser hur mycket jag använder vänster hand och dessutom behöver man två händer och två tummar rätt ofta... Jaja, vad har vi lärt oss nu då?? Inte skära bröd i handen, utan på skärbrädan... Barnen på jobbet är ju jätte nyfikna på vad som egentligen hänt och om det gjorde ont och om det kom bloooooood... Och jag svarar så gott jag kan! :) Det går ändå bra att jobba eftersom jag har stora barn på min avdelning, men man måste vara försiktig, för det är inte trevligt att stöta där det är sytt... Jag har ju fotat eländet, så för den som är känslig ska ni inte titta på bilderna i större format! :) Jag har själv vant mig, men det var en chock när det hände!! Bokade idag tid för att plocka bort stygnen, så jag inte glömmer det... :)



Nä, nu är det tack å gonatt för mig! Börjar 6.30 imorgon......

Kram! :)

Klantig är dagens ord!

Inte vet jag om jag är otursförföljd just nu eller bara klantig?! Denna förmiddag när jag skulle skära ett bröd slant jag och skar mig i tummen istället... Å då menar jag rejält!! Blodet typ forsade och jag kände mig svimningbenägen... Jag brukar inte vara så känslig för dylika saker, men detta var något ut över det normala... Tänkte att nu är risken stor att detta måste sys! Tur i oturen var i alla fall att mamma å pappa och lilla Lillebror var på väg... När dom såg eländet tyckte även dom att jag måste till läkaren... Sagt å gjort lilla Lillebror skjutsade mig till jourcentralen där dom efter att ha undersökt det fortfarande blödande såret i tummen sa att det måste sys! Då känner man sig liten och i "underläge"... Fick ligga i ett undersökningsrum och invänta läkaren, men som tur var hade jag Lillebror där så jag fick lite annat att tänka på än varför jag var där... När läkaren kommer in visar det sig att han är morbror till C, kändes genast lite tryggare! :) Nu var det ju bara det att jag skulle få sprutor för att bedöva tummen, I hate sprutor! Men med sammanbitna käjar överlevde jag även det! :) Och sen har man ju inte ont längre och det känns inte att dom syr en i tummen. Sex stygn senare och med tummen i ett paket fick jag lämna jourcentralen... Så nu återstår det att se om jag kommer kunna arbeta imorgon... Ska i alla fall försöka!!

Denna olycka till trots har jag varit hemma hos Svägerskans föräldrar och firat världens bästa ett åring! Vi har fikat och sedan även ätit middag... Fick träffa en hel del personer som jag inte sett på evigheter, så det var ju en bonus! :) En trevlig dag, i alla fall slutet av den!

Igår var det dags för tjejfest, igen... :) Måååånga fester blir det! Men alltså vad jag har skrattat!!! Var tvungen att sitta med en servett under ögonen för att inte ha smink i halva ansiktet.... Det är tur att människor kan och vill bjuda på sig själva! :D Så himla trevligt!! Tack alla fantastiska tjejer för en toppen kväll! Vi har säkert förlängt livet med flera år!

Nu ska jag gå å "tycka synd om mig själv" en stund innan jag ska sova! Hoppas innerligt att jag kan sova å inte har ont. Och att jag ska kunna arbeta imorgon!

Kram! :)

Känslosam fredag!

Ja, då var det beslutat, klubbat å klart... Våran förskola stänger till hösten... Och även om det egentligen bara var kvar att klubbas i nämnden och man har varit förberedd på det ett längre tag, så var det känslosamt jobbigt ändå! Jag VILL ju fortsätta jobba med "mina" barn!!! Och jag är rätt säker på att jag inte kommer att få jobba med något av dom.... Trist, tragiskt och ledsamt! Jag lovar att jag kommer grina hela juni månad! Alla avsked... Näää, hur ska jag orka med det?! Klart det kommer gå, men det kommer inte var roligt! Men vi ska i alla fall försöka ha roligt ända till slutet! Vi ska göra roliga saker med barnen hela våren och verkligen suga ut det sista av tiden tillsammans! Vad ska man annat göra?! Det känns i kroppen att det är en hel del som händer nu! Jag lever typ på huvudvärkstabletter... Jag sa lite skämtsamt idag att innan allt det här är över så har man väl blivit tablettmissbrukare oxå... :) Jag ska försöka se det som en nystart och vissa saker kommer att bli bättre, jag lovar, men, men..... Ibland är priset rätt högt att betala... Och det som kommer reta mig mest av allt om så sker är att vi som faktiskt är mest uppskattade på stället är dom som kommer få stå på "perrongen" och vinka av tåget....

Annars är det ju faktiskt en bra dag... Världens finaste E fyller ett år idag! Ett år, fatta vad fort det har gått! Det känns så himla nyligt när hon kom till världen och jag kände mig som världens lyckligaste och stoltaste Faster! Det är jag fortfarande!! Hon förgyller min tillvaro! Och idag då när det ändå var en rätt jobbig dag och jag gick dit och kramades med henne, så fylls ju hela hjärtat med en massa lycka! Hon är så fin, så fin, så fin!!! Lilla ♥... Du får mig att le och det är fantastiskt att få vara en del i ditt liv!

Och sen fick jag vara med Världens finaste E på simskola! Han är också mitt ♥ och jag är så stolt över honom! Att se honom lära sig simma, vart har dom där 6 åren tagit vägen då?! Jag passade själv på att simma några längder när jag ändå var på "badis"... Kändes som bra att få "simma bort" lite av känslorna från dagen... Efteråt skulle vi fika, men eftersom fiket hunnit stänga köpte vi fika på Coop och fikade hemma. Passade på att skratta lite med Mamman i "min familj" och hon hade dessutom världens finaste present till mig! Den där boken ska jag läsa alla dåliga dagar, för då kommer dom bli bra! :) Tack älskade vän! Och snart kanske det är så att vi får återkalla "Sir James" så att fler saker blir gjorda?! ;) Nu när du plockat fram buteljerna för morgondagen kan vi säkerligen ha roligt hela kvällen!! :)

Nu ska denna urvridna disktrasa gå å lägga sig och sova och hoppas att jag är pigg å glad imorgon! För då är det dags för tjejfest, igen! ;)

Kram! :) 

Jag lever!

Men just nu känns det lite som om det är nätt och jämt... :) Dessutom kan man ju ibland undra eftersom jag till och med kliver in i främmande bilar, så viss oro kan ju finnas! Ja, även för mig själv!! :) Jag har ju i alla fall fått människor att le med den historien, för man kan ju skratta åt min spontanitet när allt gick bra! :D För er som brukar vara in och läsa lite nu och kan det ju vara bra att veta att jag inte försvunnit från jordens yta trots att jag inte varit in och skrivit på bloggen på över en vecka.... Nääää, det har väl varit rätt fullt upp och vid lediga stunder har motivationen svikit...

Det som tagit rätt mycket av min "data-tid" senaste veckan är att jag börjat skapa en fotobok med alla bilder från våran Thailandsresa. Det tar verkligen mycket mer tid än vad man tror att det ska göra att välja bilder och fixa och trixa med dom på datorn. Men nu är det inte långt borta innan jag är klar! :) Ska bli kul och se hur det blir i "verkligheten" och sen är det ju ett minne såklart. Lika bra att göra det på en gång, annars blir det liggande och minnet sviktar... Dessutom är min dator som den är, så den lever ett eget liv och det är tyvärr just nu ganska sällan våra viljor är likadana! Det är väl mitt nästa projekt, att skaffa en ny! :)

Apropå projekt, så har ju mitt tapetseringsprojekt förflutit på riktigt bra! Dom ringde från tapetseringsfirman i fredags och sa att dom kommer på måndag, så det var snabbt jobbat! Så i söndags var det bara att tömma allt från sovrummet och hallen. Fick hjälp av Bästa L att bära ner en hylla i förrådet bland annat. Det gick alltså bra att sova i sängen i sovrummet natten till måndag, men sen ställde jag den på högkant... I måndags när jag kom hem hade dom klätt in allt i plast och spacklat väggarna.... Men var skulle jag nu sova?! Det löste sig fint, så jag sov i S-byn! Hade nära till jobbet på tisdag... Dessutom fick jag ju passa på att umgås lite och hade faktiskt en riktigt trevlig måndags kväll... Så tack snälla M för sovplatsen! I tisdags när jag kom hem, var tapeterna på plats och trots att det var stökigt kändes det riktigt trevligt!! Då orkade jag bara skura golvet i sovrummet och bädda sängen, eftersom jag kom hem vid 20.30, och så har min vecka sett ut, typ, så städningen är kvar, men det kommer bli så fint så!! :)

Förra onsdagen var det medborgardialog i S-byn angående stängningen av en förskola, som antagligen är den jag jobbar på... Jag och A-K hade en trevlig eftermiddag innan vi gick på mötet, men eftersom jag tydligen är extra känslig för mjölken just nu, så fungerade det inte alls att jag åt mat som innehöll ost... (Jag VET att jag borde ha lärt mig vid det här laget, men är huvudet dumt.............) Så jag fick allvarliga magkramper och åkte hem tidigare från mötet... Tydligen missade jag ändå inget... Men jag hade en mycket otrevlig kväll!

På torsdag väntade vi hem våran Lillebror som varit ute och rest i tre månader, men då bestämde ju sig den där vulkanen för att den skulle sprida aska över halva världen, så han kom endast till Stockholm... Så här i efterhand så får man ju vara glad att han faktiskt tog sig hem till Sverige, så trots att han var tvungen att åka buss hem, så var han ju hemma på fredag i alla fall. Tyvärr för min del, för jag har fortfarande inte fått träffa honom! Men det hoppas jag sker i helgen!! Torsdagen gick i alla fall i födelsedagsfirandets tecken, då Bästa Svägerskan fyllde år!

Helgen som varit var också rätt intensiv... På fredag sa jag på jobbet till barnen att jag ska köpa 1 kilo godis och äta tills jag mår illa, och det var nästan vad jag gjorde oxå! Ibland är det bara så att man är fruktansvärt godis sugen, så det så! Sen hade nog barnen gärna hjälpt mig om dom fått! ;) Jag stängde alltså på fredag, så det var inte mycket kvar av kvällen när jag kom hem......

På lördag satte jag igång med detta fotoboks projekt vilket sedan ledde till att det blev aningens stressigt att hinna bli klar till tjejfesten på kvällen... :) C hade fyllt år och bjudit in till tjejfest i S-byn. Vi skulle träffas ca 18 och då var jag egentligen tvungen att gå hemifrån 17.15, såklart hann jag inte det utan fick skynda mig så jag skulle hinna till nästa buss för att inte missa bussen i stan. En van bussresenär som jag har många alternativ! ;) Lite lätt stressad satt jag i alla fall på rätt buss vid rätt tid till slut. Vi hade en super trevlig kväll med massor av skratt som sedan avslutades på Olivers! Tack alla goa tjejer för den energikicken!! :)

Söndag fortsatte jag med det där fotoprojektet och när man sitter med det så slukar det några timmar rätt fort! Och så var det ju det där med att flytta möbler.....

På måndag var det universitetet som stod på schemat... Det som inte stod på det schemat var att vi skulle "redovisa" hur långt vi kommit i våra utvecklingsarbeten..... Å vi som då inte ens hade börjat fick lite lätt panik! :) Men i vanlig ordning fann vi oss och det löste sig det med! Vi kan ju inte rå för att vi inte ens arbetar på samma ställe! :) Vi fick sluta lite tidigare å eftersom jag hade målare hemma hos mig ringde jag Svägerskan och gick dit å umgicks med dom! Våran lilla Prinsessa (som inte är så liten längre) var sjuk, stackars liten! När jag sedan kom hem och upptäckte mitt kaos hamnade jag ju i S-byn...

På tisdag hade jag i alla fall nära till jobbet, härligt!! Sen hade vi arbetslags planering på kvällen och jag var hemma typ 20.30, Desperata Husfruar och sedan i säng var tanken, dock hamnade jag inte i säng förrän klockan 24, typ.... %,5 timme senare var det dags att stiga upp!

Onsdag hade jag bokat in massage efter jobbet... Men eftersom flera inte kunde delta på personal mötet på torsdag blev det flyttat till onsdag... Så mycket för den massagen... Jag åkte dit i alla fall, men det känns ju inte lika skoj att behöva åka tillbaka till arbetet.... På detta p-möte kan jag väl inte påstå att vi blev så mycket klokare.... Troligen stänger förskolan och då ska vi placeras ut på andra arbeten... Jaaaa, det var ju inget nytt.... Men ändå kändes det nu som ett kallt faktum... Jag kommer INTE att få jobba med dessa fantastiska barn nå mer!! Det är med sorg i hjärtat!! Nåja man kan bara hoppas att det kommer något gott ur detta i alla fall!

Och idag är det torsdag och jag längtar mer än någonsin efter helgen! Jag ska SOVA!! Dagen idag har jag tillsammans med fyra barn varit till en annan förskola för att göra utvecklingsarbetet.... Vi hade riktigt skoj och det kändes lyckat!! Vi lekte vattenmolekyler och så gjorde vi lite olika "tester" med vatten! Nog tror jag vi ska få ordning på det där!! :) Efter jobbet var jag med Emmy, vi var och hämtade ut hennes födelsedagspresent, som kom väldans snabbt, för jag beställde den i tisdags kväll. Det är en Rubens barn docka. Hon fick öppna paketet och verkade mycekt nöjd! Dockan fick både pussar och kramar och prova tutten... :) Tanken att vi skulle på Ladies night på Müllers, men efter noga övervägande beslutade vi oss för att vi inte var upplagda för detta event...... Alla kände sig slitna, så vid 18-tiden la vi ner projektet. Lika bra att ladda batterierna för något annat!

Efter detta makalöst långa inlägg ska jag gå och lägga mig så jag i alla fall har halvfulla batterier imorgon före 6!!!

Men imorgon är det FANTASTISKA FREDAG!!

Kram! :)

Förändring!

Igår var jag och valde nya tapeter till både sovrummet och hallen! Våren och förändringens tid är här!! :) Det skulle inte ta mer än en vecka innan dom skulle komma och fixa det, trodde hon, så snart är det ljust å fint i mitt hem!

Natten till igår var första natten sen vi kom hem som jag sovit utan att vakna alls, så kanske är det så att kroppen börjar vara i svensk tid nu?! Men då var jag oxå totalt väck på morgonen när klockan ringde! Visste inte ens om jag var i Sverige eller var jag befann mig, veckodagarna var också alldeles fel... Hoppades länge att det faktiskt var lördag och att jag skulle få sova vidare, men så var det naturligtvis inte, utan det var tisdag och bara att stiga upp och ta sig till arbetet... Till följd av allt detta missade jag ju bussen, men jag blev ändå inte mer än typ 7 minuter sen... :)

Jag å C som jag läser "Barnen i naturen" med ska tillsammans göra utvecklingsarbetet, så vi träffades på mitt jobb igår och fixade med det... Jag ska erkänna att jag har tappat rätt mycket av den motivatioenen nu... Det är för mycket annat som snurrar i huvudet... Allt känns så oklart om var man ska jobba till hösten och hur allt ska bli... Men det löser väl sig!! Igår kändes det verkligen som om verkligheten hann ikapp en! Man kan leva länge på en underbar semesterkänsla, men uppvaknandet kommer till slut... Nåja, man har ju i alla fall kvar den positiva upplevelsen och då blir det ju lättare att ta tag i "problemen" i vardagen. :)

Att jag är spontan är väl kanske ingen nyhet, men igår blev jag nästan rädd för min egen spontanitet... :) När jag stod på busshållplatsen i S-byn och pratade med L om att vi skulle åka och välja tapeter till mig, stannade en bil (eller mer en liten buss) och en man frågade om jag ville ha skjuts till stan... Å vad gör jag?! Kliver in i bilen!!! Det var först när jag satt där som jag tänkte att jag är ju inte riktigt klok och vem f-n vet vem detta är?! Nu efteråt kan man ju skratta åt hela händelsen, för inget hände ju... Jag fick skjuts till stan och en hel hop med komplimanger... Jaaa, ibland förvånar jag ju till och med mig själv!!! Ringde genast upp L igen så hon skulle veta att jag var okej! GALEN var ordet hon använde!!!

I måndags var en lång arbetsdag, men det var helt underbart att komma till jobbet! Jag möttes av en hel hop barn som hade saknat mig när jag varit på semester! Många kramar blev det!! :) Behöver jag säga att jag har världens bästa jobb som man faktiskt längtar till när man är borta?! :) Efter arbetet var jag med Mellan killen och Lillkillen i min familj" när Storkillen var på simskola. Vi hade så trevligt! :) Alltid lika mysigt att få kvalitetstid med alla mina barn!! Igår ville Storkillen att Moster I skulle följa med honom på simskola, men min huvudvärk hindrade mig från det... Känns bättre idag, men som sagt, gårdagen startade med ett abrupt uppvaknande! :)

Ikväll ska vi ha möte angående framtiden i S-byn, så denna arbetsdag blir oxå lång! Hann minsann med att blogga medan jag väntade på att fotona skulle laddas in i datorn! Om man är snabb i handlingen hinner man med mycket! :)

Ha en bra dag ute i vårsolen! Det är ju tur den lyser, så livet oxå blir ljusare! ;)

Kram! :)

KAOS

Känns som om allt i livet är ett enda kaos just nu! Det var en sådan dag idag när jag tänkte att hur ska jag lyckas reda ut allt mitt kaos i livet??! Kändes som att jag inte har kontroll över nåt... Jag har ingen aning om var jag ska jobba till hösten, och jag kan knappast påverka det heller... Min lägenhet kändes som ett enda stort kaos och helt plötsligt var allt bara KAOS! Cyklade till "min familj" på dagen och drack kaffe i vårsolen och beklagade mig lite för Bästa L om mitt kaos, "då kommer jag och rensar i din röra!" säger hon då!! Sagt och gjort! Det är det vi har sysslat med hela eftermiddagen och kvällen och nu känns det faktiskt aningens lättare igen! Det är ju något jag kan ha kontroll på i alla fall! Vad som ska sparas och vad som ska slängas! Och räknar man vikten och rymden på det jag kastat idag, så är jag vansinnigt mycket lättare! I alla fall i ♥ och det är väl det som räknas?! Tack älskade vän för hjälpen!!! ♥

Det har känts helt okej att komma hem i alla fall! Efter att ha haft en underbar semester så kan man ju inte vara annat än positiv, och då är det betydligt lättare att inte tänka på det som är jobbigt... Dock har dygnets timmar och min kropp inte alls varit överens! Jag har varit konstant trött och hungrig! :) Men nu känns det som om det börjar ordna sig igen..... Imorgon börjar ju en ny vecka, så då är det nya friska tag som gäller oxå! Det var kul och komma tillbaka till jobbet och träffa barnen, dock var det väldigt få barn där eftersom många hade påskledigt, men imorgon, då får jag träffa ALLA! :) Längtar efter dom!! Kände mig i alla fall efterlängtad, och då är det kul att komma tillbaka! Tyvärr är ju bästa kollegan sjukskriven till på onsdag, men vi har ju i alla fall samtalat med varandra i telefon! :)

Jag har hunnit byta bilder med dom som fotat i Thailand... Och så har jag gjort ett fotohäfte till stora E som hon kan visa på förskolan. Jag som tycker sånt är kul! Nu ska jag bara få tummarna ur och fixa fotona till mig själv oxå! :) Det är ett visst projekt, men som sagt så är det ju kul oxå!

Igår fick jag umgås med mina favorit prinsessor! Först var Guddottern och hennes mamma hos mig och så var vi på prommis med Svägerskan och E sedan var jag hos dom och fikade! Så nu har jag fått träffa mina barn! Idag killarna i "min familj" och igår prinsessorna... :) Igår kväll var Cammo förbi och sedan även J, så jag har haft en umgänges helg! :)

I fredags var jag förbi hos JC och A för att byta bilder med dom och sedan tog jag fram min cykel på kvällen då jag å L cyklade in till stan och åt på MAX. Vilken vårkänsla att få ta fram cykeln! Jag är som en liten unge när det gäller det! Och jag älskar att cykla, för då tar man sig så snabbt dit man vill! :)

I övrigt har jag kämpat med att få kroppen att förstå att jag numera lever efter svensk tid... :) Och som sagt, så känns det som om det börjar ordna till sig nu! Tack å lov! För att gå å vara konstant trött är rätt jobbigt.

Efter två veckor utan Lars Winnerbäck, (eller i alla fall nästan utan, har ju lyssnat på honom på flyget och så hade Cammo några låtar på mobilen), har Spotify fått gå varm med hans musik! Kan man tänka sig att hans låtar passar till alla tänkbara tillfällen?! :)

Nu är det dags att lägga sig ner och sova för att imorgon vakna upp och hoppas på mindre kaos-känsla.... Det löser sig, jag vet, men det jobbigaste är att inte veta.... När det gäller det mesta.....

Ha en bra start på veckan!

Kram! :)

Lite bilder från Thailandsresan

Jag börjar med att ladda in dessa bilder, kan hända det kommer fler senare! Men det här är i alla fall lite bilder från mitt paradis på jorden! :)

Vi hade alla egna tv-skärmar på flygplanet där man kunde välja filmer och musik bland annat, det kostade 70 kronor att köpa in sig i systemet... Men det var det värt, för tiden går betydligt fortare om man kan se film... :)Den långa flygresan ner till Phuket börjar närma sig sitt slut och lyckan är STOR för oss alla! Nu väntar två underbara veckor i paradiset!

Vårat hotell; Tropical Garden Resort... Det var ett högt hotell som låg i en backe, så det var rätt många trappsteg! Man kunde som gå upp lite på olika ställen och hissen gick mellan våning 1-4... Poolen vi badade i hade ett vattenfall.

Solnedgång på Kata beach!

Dessa fåglar finns överallt, en del av Thailand... :)

Håkans bar i Patong var inte alls stort... Ser ut som på tv...

Hotellet från poolen..... Vi hade utsikten mot poolen och havet! :)

Singah och Chang, de inhemska ölen.

Kata beach

På Bangla road kan man köpa ALLT! Det är otroligt mycket intryck där och fullt med folk, i alla fall på kvällarna...

Cammos säng var så hård, så hon var tvungen att begära fler madrasser för att kunna sova! Jag undrar varför alla sängar är så hårda i Thailand?! Hennes extra bädd tog nog priset... Kändes som att ligga på en spånskiva... :)

Här stekte dom ägg på frukosten. Dom gjorde omeletter som var "inbakade".

Håkan himself och en bild på honom som finns på baren när inte han är där själv. :) Stora E fotar för fullt!

Gehko (stavas det så?) ödlorna som äter insekter och är väldigt fredliga. Dom ropar dock typ GEKKO på nätterna. :) Även om vi hade flera små ödlor fanns det mygg! Hade kanske behövt fler?! :)

Motorerna på speedboaten gjorde sitt jobb!

Våran båt....

Stora E snorklar efter fiskar på Kaya Island

Kaya Island

En "piratgrotta" som vi passerade efter vägen...

Höga berg som skjuter upp ur havet! Det är en fantastiskt vacker syn i verkligheten! Svårt att få med på bild...

Här badar vi mitt ute på havet. Vattnet är alldeles klart och turkost och man ser nästan ner till botten...

C´s fotavtryck i sanden... Den kändes som potatismjöl!

Monkey Island... Här kunde man mata de små aporna. Där tog T med sig en Herr Nilsson hem, så säger i alla fall historien! ;)

En sjöborre som våran guide plockade upp på botten. Dom är farliga om man sticker sig på dom...

Maya Bay där The Beach är inspelad

Det skulle synas eld på dessa mörka bilder. Man kan skicka upp en sådan "ris-papper-grej" som man tänder eld på, då får man god lycka enligt Budhismen... Många skickade upp sådana och denna kväll var himlen full av "eldklot", så vi fotade från balkongen.

Kata beach!

En liten sandkrabba.....

Vad vore väl resan om man inte åt minst en banana pancake?! Goda som bara den!

15 timmar kvar i paradiset

Nu ar det sentimentalitet pa hog niva... Man gor som allting for sista gangen pa denna resa.... Vi har haft det underbart fantastiskt bra! Klart att det da kanns lite jobbigt att aka hem igen.... Men.... Samtidigt ser jag fram emot att traffa alla dar hemma, aka pa jobbet och traffa barnen, prata med nara och kara.... Sa nog blir det anda bra! Man ar ju mentalt installd pa att aka hem nu, sa nu ar det mest en flygresa pa 12 timmar som man inte alls ser fram emot.... Men det gar det med. Vi ska lamna hotellet vid 4 tiden thai tid, sa man kan nog sova en hel del pa planet. Hoppas jag!! Det verkar i alla fall som om planet ar i tid igen, sa vi hoppas slippa sitta pa flygplatsen i onodan.......

Vi har varit nere pa Kata beach, for sista gangen pa foriddagen och nu badar vi alla i poolen tills solen gar ner! :) Vi ska ata "avskedsmiddag" och sen ar det bara att packa vaskorna! Hur nu det ska ga med dom nya inkopen... :)

Det ar riktigt varmt ute!! Igar kvall vid 22 hade det visst varit 41grader ute! Inte undra pa att man svettades som bara f-n nar vi var ut pa kvallen... Vi var och at pa ett stalle dar det INTE var bra mat! Jag som i stort sett ater allt, fick nat som absolut inte var gott! Bara tanken pa den dar maten far mig att kvalja an i dag!! Usch!!! Ikvall maste det bli battre! :) Somliga har varit daliga i magen och det ar bara och hoppas man slipper det sjalv! Hur i allsin dar ska det ga att sitta pa ett flygplan och ma daligt?! Ingen ide att oroa sig i forvag, det loser sig!!!

Nu sitter stora E och ska fa fina flator i haret... Manga sitter i skuggan och chillar, for som sagt sa ar det varmt... Bra att ga pa internet en svang, sa man far lite AC och en stunds vila fran solen.....

Snart syns och hors vi hemma igen! Jag ska ladda upp lite bilder nar jag kommer hem.... Har tagit en hel del! :)

Kram alla fina!!! :)

Blandade kanslor

Nu narmar sig hemresan med stormsteg.... Och det ar med blandade kanslor..... Det ar fantastiskt underbart att leva semesterliv och att fa vara har i paradiset, men det ska bli kul och traffa alla dar hemma!

Thailand ar landet dar alla ler! Och ler du mot dem, sa far du garanterat ett leende tillbaka! Klart att det ar sa att dom lever pa oss turister och maste vara trevliga, men man kanner anda den dar varmen i det har folket! Det ar nagot av allt det som gor det sa fantastiskt att vara har!

Jag har val i alla fall hunnit med det mesta av Thailand... Vi har till och med sett en gron orm! Nar vi kommer ut ur hissen en kvall, sa tvarstannar jag och bara stirrar, dar pa muren ligger en gron orm! Vi vande och gick en annan vag till receptionen och nar vi kom tillbaka efter maten var ormen borta! Tackar for det!!

Man har verkligen njutit av livet pa alla det satt och vis! Atit god mat, druckit en och annan ol, tagit manga massage behandlingar, sett solnedgang, shoppat och bara slappat.... Sa pa det viset ar man val redo att aka hem... Men, det ar ju det dar med semester, man vill ju aldrig att den ska ta slut..... :) Nar jag kommer hem maste jag ju ta tag i vardagen igen, och det ar inte lika kul! Men det tar bara nan dag sa ar det som att man aldrig varit borta! Bara och skapa ett fotoalbum sa man kan dromma sig tillbaka lite nu och da...

Vi har mest bara tagit det lugnt de senaste dagarna. Partyt som vi hade som plan, det blev inte av, i alla fall inte for alla... Vissa hade party fran eftermiddagen, sa dom hade party! :) Vi ovriga var nog ratt trotta..... Det kanns att det ar fruktansvart varmt nu, nagon sa att temperaturen ligger kring 40 grader pa dagarna! Inte undra pa att man ar slut efter en hel dag ute!! :) Dessa dagar pressar vi som bara den i solen, ar pa stranden pa formiddagen och vid poolen pa eftermiddagen..... Det ska kannas!! :) Igar kvall var det shopping pa schemat, handlade inte sarskilt mycket, det mesta jag skulle ha var redan inhandlat. Men det ar ju kul och bara kolla. Vi var till Karon pa den storre marknaden. Da ar det pruta som galler!! Ar man har for femte gangen sa vet man ungeefar vad man ar beredd att betala och da gar det lattare, men samtidigt kanner man sig lite hemsk ibland nar dom pastar att vi "skinnar" dom..... Men a andra sidan sa maste dom ju inte salja till ett for lagt pris! "Good price, only for you, my friend!" det ar nagot man hor ofta! :)

Det ar i alla fall battre med alla myggbett, behover int klia ihjal mig langre... Men jag lovar att jag haft 200 stycken!!! :)

Nu ska jag njuta av livet dessa sista dagar i paradiset! Det verkar som om varat plan ar forsenat tva timmar, sa vi maste ringa imorgon och kolla upp saken...

Kram! :)

Sanden mellan tarna och i sandaler av plast

Lite sa ter sig dagarna for oss har i Thailand... En svang ner pa stranden sa vi far kanna sanden mellan tarna och vara flip flop skor ar val kanske av plast... Det ar dom enda skorna man anvander har nere.... Ratt nertrampade vid detta laget, sa jag har kopt nya som far folja med mig hem!

Gardagen borjade tidigt for att vi var pa en batutflykt med speedboat.... Det var en lite storre bat, sa det gick bra! Vi var val ca 20 personer med pa baten varav varat sallskap bestod av 10... Det var en riktigt bra resa da vi besokte Kaya Island, (tror den hette sa), hur vackert som helst! Lite snorkling och sedan vidare.... Vi stannade och tittade pa de hoga bergen som kommer upp ur havet och badade pa djupt vatten. Sedan besokte vi Maya bay dar The Beach ar inspelad och pa Phi Phi Don at vi lunch. Sen besokte vi Monkey Island dar man kunde mata aporna... Sen ett snorklings stopp till. Dar underholl jag nog hela baten da jag holl pa att drunkna for att jag skrattade sa mycket! Jag blev ju radd for fiskarna som helt plotsligt befann sig i mitt ansikte for att dom kastade brod till dom. Och ju mer jag skrek och skrattade desto roligare tyckte ju alla att det var att mata fiskarna! Till slut var jag tvungen att ga upp sa jag inte skulle drunkna pa riktigt med mitt cyklop! Ja, jag bjuder pa det!!! Det var en bra resa och man fick se mycket vackert av Thailand!

Pa kvallen var vi och at pa en restaurang i narheten och nu var det gott med potatis och en rejal kottbit! :) Efter det lite shopping och sa kopte vi losgodis, typ svenskt sadant, och firade pasken! :) Och sen somnade Anci valdigt gott efter en hel dag ute till havs!

Dagen innan det, kan det ha varit torsdag det?! Da var vi pa Dino och at dyr mat och matade elefanten. Lilla E var helt galen och kramade om snabeln sa jag trodde den skulkle fa ont... Sedan var vi pa shopping tur till Karon...

Nu kanns det som om vi snart ska aka hem igen... Tiden gar fort nar man har roligt!!! Ska bli skoj a traffa alla dar hemma och sarskilt barnen saknar jag!!! Ska bli kul och komma pa jobbet ocksa och traffa barnen! Sen att det ar en enda rora dar nar jag kommer hem, det tar jag da! Har helt kopplat bort det nu, eller i alla fall nastan helt... :)

Nu ska jag fortsatta pressa i solen vid poolen!! Ikvall blir det nog party sa vi far fira pasken ordentligt! ;)

Glad pask pa er!

Kram! :)

Sawadee

Kan inte garantera att stavningen blev ratt, men det betyder i alla fall hej!

Vi fortsatter att njuta av livet pa den har sidan av jorden... Det har askat en hel del pa kvallarna, men som tur ar ar jag ju inte ensam! :O Igar akte jag, JC, A och Stora E in till Patong for att traffa Hakan pa hans bar... E gillar han mycket och ville fa ett kort pa han. Nar vi skulle aka in oste regnet ner och vesporna som forsokte ta sig fram pa gatorna hade vatten upp till halva mopeden! Helt otroligt!! Men det rinner undan snabbt och idag var ju allt borta! Det var en trevlig tripp igar... Jag ar ju kand for att bli rastlos, sa jag maste som gora saker emellanat... :)

Annars gar dagarna valdigt fort!!! Snart ar vi ju pa vag hem igen..... Kan som inte fatta att klockan ar 8 pa morgonen och sen helt plotsligt ar den typ 15 pa eftermiddagen... Och sa ar det natt igen... Och man gor ju egentligen ingenting! Nu har jag snart last ut aven Mia Tornbloms "Sa dumt!" sa jag ar innen i en knarkares varld... :)

Lite shopping har man oxa hunnit med, men vi har annu inte varit till marknaden i Karon! Det ar da det galler.... :)

Imorgon ska de flesta av oss ivag med en speedboat (ja, L jag ska satta mig pa en sadan igen!! :) ) vi ska besoka flera oar och snorkla och sadant. Vi blev sapass manga sa vi far en egen boat, inte illa! Kostar oss 1500 bath/person och da har T prutat ordentligt, blev typ halva priset! :) Det ar ju hur bra som helst att vi har med oss S pa denna resa, hon pratar ju thail flytande!! :)

Jag hoppas verkligen att varen ar pa vag dar hemma, sa i alla fall lite av snon har forsvunnit... Har dock fatt rapporter om att det kommit annu mer........ Lite kontrast till att ga pa stranden med sanden mellan tarna! :)

Ikvall blir det nog dino restaurangen, sa vi far traffa den lilla elefanten som "jobbar" dar... :)

Kram alla fina! :)

RSS 2.0