Bara tanken på dig kan få mig att le!

Det finns vissa människor som sätter sådana spår i ens hjärta! Ja, eller i mitt fall ganska många! :) Men personen jag tänkte på när jag skrev det nu var A-K som jag jobbat med! Pratade med henne i telefon idag och jag kände skrattet bubbla i mig långt efteråt! Vi har verkligen prövats tillsammans, vilket också gjort att vi skrattat så otroligt mycket! Vissa saker kan man bara inte förklara! Det är faktiskt med sorg i hjärtat som jag inte får jobba med henne nu... Men.... Det är nya utmaningar vi båda ska möta och vi har ju skaffat oss vänskap för livet! Så nån mening var det nog med allt som skedde! :)

Nu ska jag ta mitt leende å gå å lägga mig! Imorgon är en ny dag med nya utmaningar! Just nu känns det som om varje dag är en dag med just utmaningar! :) Men det blir nog väldans glasklart så småningom! ;)

Kram! :)

Kramar

Vad vore världen utan kramar?! Dom värmer och ger en massa positiv energi och dom tröstar och ger glädje!


♥Mina fina Prinsessor!♥

Skolstart

Idag är en spännande dag för många! Skolstart... Jag minns fortfarande när jag skulle börja 1:an! Mamma var med och det var nog de flesta andras mammor eller pappor oxå... Och så var det ju så himla spännande för det hade ju börjat en ny kille i klassen! :) Det är en speciell dag det där, för då var det som att man blev stor, man började ju skolan!

Idag börjar flera av "mina" barn 6-års och skolan... Och jag kan inte alls fatta hur fort tiden har gått! Det känns som igår när de var små bebisar! Lilla E som nu är en skol-kille! Och det är viktigt att det är just det han är! :) Ikväll ska jag dit och "vakta" honom och hans syskon så att Mamman och Pappan får fira sin bröllopsdag! :)

Helgen gick i en rasande fart! På fredag slutade jag tidigt och beslutade mig för att baka äppelpaj, sen inbjöd jag Cammo på den delikatessen! Även Bror, Svägerska och Prinsessan kom och fikade... Sen kom Mamma och lilla Lillebror med hans grejer till nya läggan, så vi hjälpte till att bära in saker. På fredag kväll såg vi "Farsan" hos D&L medan vi  "vaktade" E så att dom kunde vara på räkfrossa... Slöseri med barnvakter påstod Bror när han kom hem, tre på samma gång! :)

På lördag hjälpte jag till i lilla Lillebrors lägenhet och så fikade vi hemma hos mig, mera paj bara! Guddottern och hennes Mamma och Svägerskan och Prinsessan var också här. Tjejerna lekte med varandra och jag skrattade när jag såg att som båda "pratade" i varsinn telefon... Det är så barnen leker nu för tiden! :) Hade först vissa planer på att gå ut på krogen, men jag hade inte riktigt orken och eftersom det ändå tog sin lilla tid så gav jag upp den planen... Det blev TV-soffan istället! :)

Igår ringde jag min Bror och frågade om jag fick ta med E på äventyr, så vi for till "min familj" och lekte där nån timme! Mycket trevligt! På aftonen såg jag film och broderade doptavlan till E... Jag vet att det är ett år sen, men bättre sent än aldrig! Nu kan man nästan räkna stygnen som är kvar innan jag ska överlämna den till Prinsessan! :)

Veckan som gått då?! Jag har varit otroligt trött, förmodligen därför jag också varit "blogg-trött"... Det är fortfarande så himla mycket att ta in på nya jobbet, så man känner sig rätt sliten om kvällarna... Försöker ändå tänka att det får ta den tid det tar, men jag VILL ju veta allt genast! :) På onsdag hade vi i alla fall lite kvällsplanering så att man börjar få lite mer koll på läget... I torsdags när jag kom hem var jag så slut så jag inte ens orkade laga mat, sömnbehovet går före hunger, så jag la mig på soffan och sov en timme! Sen hade jag i alla fall lite mer energi till att fixa mat... :)

Idag har jag träffat ytterligare några nya barn, så snart är jag nog uppe i alla 35 barn... Inte undra på att man känner sig mör i skallen! :) Ikväll ska jag som sagt till "min familj" och vara med killarna nån timme så att bröllopsdagen får bli firad! Och sen SKA jag sova tidigt! (säger jag nu i alla fall!) :)

Kram! :)

Rätt eller fel, det är frågan?

Som vuxen kan man ställa sig den frågan rätt ofta... Ibland kan det handla om ifall man ska köpa ekologist eller inte, eller om man ska byta jobb eller om man ska ge pengar till hjälp-behövande... Eller vad som helst... Som vuxen kan du också tänka ut konsekvensen av vad som händer när du fattar det beslutet... Oftast i alla fall... Du kan i alla fall försöka och som vuxen måste du ta den konsekvensen... Om jag är allergisk mot mjölk och väljer att dricka det i alla fall så är det mitt val som vuxen... Jag får ta konsekvensen.... Men om man är barn då? Eller tonåring???

Det är ta mig tusan inte lätt att vara ung idag! Jag gör kanske tokiga val för att passa in i en grupp eller för att inte hamna utanför... Jag vill också vara cool... Men som ung är det inte lika lätt att tänka på dom konsekvenserna mitt val ger i framtiden.. för vem bryr sig om 100 år??? Jag brukar tänka på att man har ett otroligt viktigt jobb som förskollärare! Det är ju trots allt vi som ska bygga grunden för dessa blivande tonåringar... Det är vi tillsammans med vårdnadshavarna som ska hjälpa dom att få en bra självkänsla som dom kan luta sig tillbaka mot när dom står inför ett val dom kanske egentligen inte vill göra.... Jag hoppas innerligt att jag lyckas med den arbetsuppgiften!! I alla fall så gott det går och i så många fall som möjligt!

Jag har glädjen att dela livet med "min familj" och Mamman och Pappan i den familjen är fantastiska människor som tar sig an dessa barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma... Jag är så otroligt stolt över er!! Kämpa på för ni gör verkligen en god gärning!!! ♥

Själv kämpar jag på på nya jobbet... Det är fortfarande fullt med nya människor och nya intryck som ska sorteras varje dag, men det går framåt och nu i veckan ska vi sätta oss ner en kväll och prata igenom rutiner... Det kommer göra livet lite enklare... :) Jag är ju tyvärr den som gör allt om jag inte vet vad jag ska göra och det slutar sällan bra! :)

Jag har haft en bra helg med mycket film och tv hemma i soffan! :) Brothers var en klart sevärd film... :) I övrigt har jag hunnit mrd Hertsödagen en sväng och på söndag var jag på 3-års kalas hos Finaste E! Ja, hos resten av hennes familj också förstås... :) Som sagt en bra helg med både lugn och lite socialiserande! :)

Ikväll har jag varit hos "min familj" och fått umgås med fina barn och vuxna! :) Jag avslutade kvällen med att läsa om Bamse, den kloka björnen som också är världens starkaste... :)

Nu är det åter dags att gå å lägga sig, kan va bra att få sina 8 timmars sömn så man i alla fall är något utvilad inför en ny dag på jobbet! :)

Kram alla fina! :)

Nostalgi i kläder

Som jag tidigare skrev, så gjorde ju jag å Mamma vissa fynd när vi var uppe i kall förrådet och kollade igenom grejer.... Det är lustigt med saker från barndomen... Vissa saker kan man känna lukten av och minnas en känsla... Så är det med en klänning som jag hade i 4-års åldern. Den hade fickor fram och i den hade jag pez-godis! När jag känner smaken och lukten av pez får jag en stark känsla av sommar! :) Klänningen finns inte med på någon av dessa bilder, men den finns kvar i lådorna i förrådet! Här följer nu lite bilder... Kanske väcker viss nostalgi även hos er som ser dem... Kan tänka mig att många haft nåt liknande....... :)

Detta är slutet av 80-talet! :) Jag minns vissa gånger när jag använt dessa kläder... Den randiga skjortan hade jag på mig en gång på Tärendöholmen! :) Finns ett foto från det i nåt album.....




En gång när jag hade den gröna jackan kräktes jag i bilen på hemvägen från Gällivare marknad! Ett mindre trevligt minne, men dock...


Dessa klänningar har jag haft kring jul....

Helg!

Fy bubblan vad skönt med fredag! Denna vecka har sannerligen varit en aktiv vecka för min hjärna, vilket naturligtvis också lett till att kroppen är helt slut! Och nästa vecka orkar jag inte ens tänka på ännu! :) Då kommer de flesta barnen på arbetet och mina nya kollegor är oxå åter efter semestern, i alla fall de flesta av dom. Ska bli skoj å träffa dom och höra hur alla rutiner är och så... Nu vet man ju knappt vem som ska gå ut med soporna! ;) Allt är ju nytt, men spännande!!!

Dagen idag började i ottan, och eftersom vi hade så lite barn så tyckte min kollega att jag kunde gå hem redan vid 12.30... Fint som snus! :) Kunde sannerligen behövas efter denna vecka med allt nytt! På eftermiddagen inviterade jag goda vännen Cammo på kaffe och fika och en massa "strunt-prat"! Trevligt minsann! Sen middag och sen har jag tagit en cykeltur och cyklat förbi Coop och hyrt "Brothers" och så råkade jag köpa lite godis oxå! ;) Men det är ju fredag!

Igår var jag på den där hälsoprofilbedömningen som jag trodde skulle skicka mig på rehab å allt möjligt... :) Men det gick över förväntan! Jag är ju i alla fall inte död! Och konditionen var betydligt bättre än jag hade trott! Nu är det bara att göra allt för att man ska vara ännu bättre när man ska tillbaka om 6 månader! Det finns ingen annan som kan förändra ditt liv mer än du..... :)

På kvällarna är det spikmatta och boken SLASH som gäller! Alltså jag är så inne i den där boken och allt personerna i Guns n´roses har varit med om, så jag vill bara läsa hela tiden! Klart läsvärd och det är ju ännu roligare när man kan låtarna som han skriver om! Man kan inte tro att det är sant det dom varit med om, och att dom överlevt!

Nu ska jag slänga mig i soffan å se den där filmen å äta mitt godis! I helgen blir det eventuellt NOLIA och på söndag är det 3-års kalas! NICE!

Trevlig helg!

Kram! :)

Fullproppad hjärna, eller?!

Jag är sjukt trött, alltså sjukt trött! Jag tror jag skulle kunna somna stående... Det måste vara så att hjärnan tar in så mycket nytt hela tiden, så kroppen blir trött, annars vet jag inte?! Jag kommer ju mig trots allt i säng i hyfsad tid på kvällarna, så det kan inte enbart bero på bristande natt-sömn. :) Nåja, det blir nog bra snart!

Det känns himla bra ändå på det nya jobbet. Nu har jag träffat 9 av barnen, så sakta men säkert fylls dom på... :) Det känns som om jag skulle kunna hitta på en massa att göra där och jag är full av idéer och jag känner en lyckokänsla i kroppen när jag är där, så då måste det ju vara rätt?! Lättsamma barn! :) Nu är det ju "bara" 27 barn kvar att träffa! ;) Eftersom dom jobbar som ett hus med alla barnen, så kommer det nog i början vara rätt tjorvigt i skallen, men det löser sig allt eftersom.... Jag har ganska lätt att lära mig barn namn, det är värre med vuxna! Jag har ju koll på vad alla barnen heter som jag träffat, men det är inte många av föräldrarna jag hälsat på som jag minns namnet på... :) Jaja, man kan väl inte lära sig allt på en å samma gång... Det får ta den tid det tar... :)

Vi var på bio i måndags å såg "Bröderna Karlsson" och man fick skratta! Det är en mycket rolig film, men ibland kändes det som att man höll på att skämmas ihjäl... Helt klart sevärd! Och man får sig ett gott skratt! :)

Och så har jag blivit "storasyster" igen! Pappa har hämtat en mycket söt liten valp som har flyttat in hemma hos mor å far... Jag har inte träffat honom ännu, men på bild ser han ut som en riktig söt-nos! :) Men säg en hundvalp som inte är söt!

Nu ska jag gå å fixa mig middag! Det är ju det oxå nu när man börjar arbeta... Man måste ha mat på mer bestämda tider. :)

Kram! :)

Underbart är kort...

Och i det här fallet menar jag vägen till arbetet! :) Det känns ju som rena drömmen att ha så kort väg till jobbet... Undra hur länge det tar innan jag vänjer mig å åter är i sista minuten?! :) Jag tror inte det tog mig fem minuter att cykla hem, men då är det ju en härlig nedförsbacke hemåt. :) Ska minsann passa på att njuta av det korta avståndet tills jag vänjer mig! :)

I övrigt har dagen på arbetet varit bra! En massa nya intryck såklart, å det lär det ju vara de närmaste veckorna... Idag var endast fyra barn på plats, men det var bara bra med en mjukstart för min hjärna! Jag tror jag kommer trivas på det där stället! Och eftersom jag har världens bästa jobb och har äran att arbeta med barn, så går det ju lätt! Att lära känna barn är oftast lite lättare än vuxna..... :) Mindre komplicerat!

Ikväll blir det nog bio med L och tjejerna... Bröderna Karlsson... Återkommer med rapport om detta! :)

Kram! :)

Jobb dags igen!

Fem veckor går fort och speciellt om man har roligt! :) Nu har hela semestern gått och jag har haft en riktigt bra ledighet! Hunnit umgås med vänner å familj och göra sånt som man inte hinner/orkar med när man lever "vardagsliv"... Nu ska det ändå bli skönt att komma in i rutiner igen och då också skärpa sig vad gäller allt livets GODA! :) Det blir lätt mycket av att unna sig "lite extra" när man är ledig....

Nåja, nu har i alla fall ledigheten tagit slut och imorgon ska man ställa klockan! Konstigt... Dessutom ska jag på ett alldeles nytt ställe, så jag kanske inte kommer få så många timmars sömn denna natt! ;) Fast i och för sig är jag rätt trött denna söndag, så jag hoppas i alla fall att jag somnar lätt! :) Kommer kännas konstigt att inte träffa "mina" barn när jag kommer på jobbet... Men jag kommer säkerligen få lära känna nya fantastiska barn och familjer! Och jag kommer få lära mig massor, hoppas jag! :) Denna vecka kommer jag dessutom att jobba med en känd vikarie, men det går säkert fint! På torsdag ska jag på hälsokontroll (just typiskt å ha det efter en fem veckor lång semester fylld av allt man kan njuta av!), alla på jobbet ska vara på en sådan... Och det är ju bra att dom kollar våran hälsa! :) Vi får väl se om jag hamnar på "rehabilitering"! :)

Nu har jag återigen varit lat på att blogga... Jag vet egentligen inte vart tiden tar vägen och det kanske har varit lite "skrivkramp" i fingrarna oxå! :) Vissa dagar känns det som om jag har massor med tankar i skallen som jag bara skulle vilja skriva ner, men jag kommer som inte så långt......

Vistelsen i byn var trevlig! Jag hade värsta nostalgitrippen när jag å Mamma var å tittade i gamla kläder och leksaker i ett förråd... Jag tror vi befann oss i det där utrymmet i 1,5 timme! Man hinner med mycket på den tiden! Vissa av kläderna som jag hade när jag gick på mellanstadiet, skulle nästan vara moderna idag! :) Allt går igen....

Jag kände mig lite ur form den där helgen, så det var väl inte så mycket annat som blev gjort... Utebastu, umgänge och utevistelse! :) Och en hel del god mat och fika oxå! ;) På söndag var vi på kusinbarnets dop i Hakkas. Det var så himla trevligt att träffa kusiner och mostrar! :)

På måndag återvände vi till stan! På aftonen var jag på bilbingo med H och J. Inga vinster alls, men mycket trevligt sällskap! :)

På tisdag började jag mitt projekt med att bygga MALM byrån! Det sägs ju att man kan bli ovänner när man ska bygga IKEA möbler om man tänker olika. :) Jag vet i alla fall att jag är en strukturerad person när jag ska göra dylika saker. :) Börjar med att sortera upp allt och se så inget fattas! Sen följer jag instruktionerna.... Och jag har faktiskt fått ihop den alldeles själv! UTAN skruvdragare dessutom... En sådan borde man ha haft och ibland en hjälpande hand... Men byrån är ihop och nu är det som det är med den saken! :)

På tisdag ringde Cammo å väckte mig, så jag hade en extra lång dag! :) Hann med tvättstuga och att hämta nycklar till lilla Lillebrors nya lägenhet och på eftermiddagen inbjöd jag Cammo på kaffe å kaka på min baksida. Vi satt å surrade och myste i solen... Och så var det ju den där byrån... :) Och Morden i Midsummer.......

På onsdag skruvades byrån ihop och började fyllas med saker! Jag inbjöd Cammo på fika även denna eftermiddag! Hon började visst känna sig bortskämd! ;) På kvällen var det kryddparty hos goda vännen J... Inhandlades lite krydd-mixer och en dryck som är DETOX för kroppen... Så i september då ska jag renas! ;) Kommer också vara värdinna för ett sådant party senare i höst....

På torsdag drog Lule Kalaset igång..... Jag hjälpte lilla Lillebror att bära lite grejer till läggan och var iväg på lite ärenden med dom... På aftonen kom Bästa H och L hit och vi drack lite vin innan vi begav oss till stan. Träffade goda vänner ute denna kväll, och det var ett kärt återseende, för jag har inte sett dom på sååå länge! SKOJ säger jag!!

På fredag var jag lite chaffis till Cammo så hon skulle få sin cykel till stan... Hon anlände till mig efter arbetet och då var det bastu som gällde... Sen kom det en massa goa glada brudar till mig på party... Vi hade en mycket trevlig kväll innan vi cyklade in till stan.

På lördag var jag på stan med Guddottern och hennes mamma och H... Vi köpte bland annat mat som vi avnjöt på gräsmattan i solskenet utanför kyrkan... NICE! På kvällen bar det av till L och gänget på middag och sen cyklade vi till FK på party! En mycket trevlig förfest som sedan avslutades på stan!

På det hela taget har det varit en trevlig Kalas-helg, men man har inte träffat alltför många bekanta... MYCKET folk, så man har väl gått om varandra... Jag tror till å med att man ibland vistats i samma tält, men inte sett varandra... Nåja, det är ju så det kan bli när det är festival.... Har hört artister spela, men inte stått längst fram å diggat... :)

Idag har det varit en riktig söndag... Slö sådan säger jag bara... Har varit till L och käkat "skräpmat" med henne och tjejerna... Sen förbi hos lilla Lillebror innan han åkte mot byn... Och en film på det och nu sitter jag här!

Jag ska ladda upp lite foton här framöver, från andra delen av semestern......

Nu borsta tänderna å sova! Imorgon är en ny spännande dag! :)

Kram alla fina! :)

RSS 2.0