Solen i ögonen

Okej, idag var det kanske inte bokstavligt så att jag har haft solen i ögonen, men man har känt att den lurar där bakom molnen... Å framför allt så värmer den när den visar sig! Idag har det återigen varit plusgrader ute... Konstigt varannan-dags-väder det är... Jag har i alla fall tillbringat nån timme ute idag... Det är verkligen en bonus med jobbet att man får vara ute!! I och för sig så får man vara ute när det är iskallt eller regnoväder oxå, men det är det värt! För när solen lyser och man får vara ute så har man redan glömt alla regniga och kalla dagar! ;)

Idag kändes det som att jag hade en låååång arbetsdag! Började 7.30 och har jobbat till 17.15... Nu var det dessutom så att jag inte kom iväg i tid, så jag var väl 10 minuter sen dessutom... Inte så mycket kan tyckas, men på nåt sätt så känns det mycket när man är den som ska stänga och låsa... :)  Nåja precis när jag är på väg ut messar Svägerskan och frågar om vi ska ta en prommis... Kändes som en helt perfekt idé! Jag hade precis tänkt på henne å tänkt fråga... Känns rätt skönt att komma ut i den friska luften en stund efter en lång arbetsdag. Och får man dessutom trevligt sällskap så går promenaden fort! :)

Nu ska jag hoppa i duschen å sen fixa mig nån form av "kvällsfika"... Jag är ju som Skalman som har en "mat-och sov-klocka"... Inget får missas... ;) Sen ska jag faktiskt försöka komma i säng i tid oxå! :)

Kram! :)


Du försvann som en vind

Ja, Helgen... Vad ska jag säga? Återigen försvann du som en vind... Kan inte begripa vem det är som är den där tidstjuven som stjäl all tid.... Å då speciellt den lediga tiden... Svar på det den som kan!

Igår var det lördag och ett fasligt snöande! Det fullkomligen vräkte ner snö och jag skulle gissa på att ca 15 cm har nåt marken och stannat kvar där.... Jag tog en promenad i detta snöväder och bara på den tiden jag var borta hade det kommit massor med snö! Igår var jag även barnvakt en stund till Finaste Guddottern! Vi såg Pippi, ritade och bakade pepparkakor! Jaaa, man kan baka pepparkakor även i januari och frågar man Guddottern så smakar dom garanterat lika gott! ;) När Mamma L hade slutat arbeta kom hon med kina-mat och det smakade minsann gott! Sen tyckte Guddottern att hennes kompis E skulle komma hit! "Jag längtar efter henne"... Så jag ringde min bror och han kom över med henne... Lyckan var total för båda brudarna! :) Mina älskade fina prinsessor! Världen vore inte alls lika rolig utan er!!! ♥ När jag följde E hem blev jag kvar där och såg hockey och åt god marrängsvisch (hur det då stavas??)... Sen hem å avsluta kvällen med några avsnitt av One Tree Hill.... :)





Söndag idag och i kontrast till igår var det en underbar vinterdag ute! Solen sken och det var ca -14... Man känner redan av att ljuset är på väg tillbaka! Helt underbart att det inte är helt mörkt ute ännu kl. 16!! Yeees snart är det vår och sommar!! :) Dagen idag var jag ute och hämtade lite energi av det fantastiska vädret och sen har jag städat! Efter det var det dags att gå på healing... En kvinna som jag har jobbat med har en svåger som läser medium utbildning och han behövde några att "öva på"... Och såklart ställer man upp på dylika saker! ;) Det var faktiskt riktigt häftigt!! Jag ska träffa honom igen om ca 2 veckor och sen ska jag skriva en utvärdering på hans kunskaper... :) Jag kan ju så klart inte svara på om alla känner samma som jag, men jag kan säga att något var det då som hände! Kände mig påverkad av det hela! På ett positivt sätt....

Hemma igen har jag gjort soppa till middag och sett på One Tree Hill och Solsidan... Nu är det inte många vakna timmar kvar av detta dygn... Imorgon startar en ny vecka igen....

Jag tror bestämt att jag ska avsluta helgen som jag började den... I TV-soffan! :)

Kram! :)


The sky is the limit

När jag gick ut nian skrev min klassföreståndare i min "avslutningsbok" att jag skulle "Sikta mot stjärnorna för då når du trädtopparna"... Då när jag inte ens var 16 år gammal förstod jag nog inte det där citatet fullt ut, men nu gör jag det! Och så är det med alla drömmar! Sikta högt! Och det är aldrig fel att drömma och önska.....

Idag när jag var ute och promenerade var det härligt solsken och en blå himmel... Ganska kallt, men ändå en skön vinterdag... Då var det högt till skyn... Igår däremot var det ett tätt snöfall, där snön föll som stora "lapphandskar"... Då låg skyn närmare....

När är himlen gränsen då?? Och hur långt sträcker sig den gränsen?? Det är frågan för dagen! Kan nog sitta och klura på det ett tag, men jag ska ta tag i att dammsuga lägenheten istället! ;)

Kram! :)


Aldrig ska jag sluta älska dig.....

Är det en rubrik för kärlek?! Eller bara visad kärlek för att det är fredag idag?! :)

Känns i alla fall oerhört skönt att det är fredag!! Jag vet inte vad det har varit med mig denna vecka, men det känns inte som om jag varit mig själv i alla fall.... Dels har jag nog sovit lite för lite varenda natt, så det är väl kan hända en av orsakerna...

Veckan har ändå bjudit på en massa trevligt... I onsdags när jag slutade tidigt var jag bara LAT tills jag gick å hämtade hem Älskade Prinsessan på hennes förskola... Vi hade i vanlig ordning en mycket trevlig eftermiddag! Och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag får umgås med henne! Och att se henne utvecklas och få dela hennes värld... Vi tog det som vanligt lugnt när vi gick hem å hann med att se både traktorer och lastbilar... :) Och nu är det ju så kul att hon återberättar saker som har hänt (på sitt sätt) och kan berätta om personer (och djur)... Det händer verkligen mycket i en liten människas liv... När vi hade ätit "macka" och Faster hade druckit kaffe och när vi ritat och sett på "Vi på Saltkråkan" så var det dags att gå hem till Pappa och senare även Mamma... :)

Vi betalade även våran Thailandsresa i onsdags, så nu känns det som att vi är på väg!! Och frågar man mig denna vecka så kommer den resan väldans lägligt! Som sagt, ingen bra vecka i denna frökens liv... Vi har också bokat inrikes resan, så nu tar vi oss även till Stockholm.... Nu är det bara att göra vissa mindre inköp och packa väskan kvar då! Förutom att jag upptäckte att mitt pass går ut den 2 april! Så det innebär att jag måste göra ett nytt.... SUCK... Det måste visst gälla en månad efter att man kommer hem, å det gör det ju inte nu! Kändes som om det blev tjorvigt, men det sägs att det bara är att åka in på polisstationen och få det gjort, så det är nästa veckas projekt!

Igår hade jag en Toppen Torsdag! Efter jobbet åkte jag å E in till stan och fikade! Vi hade verkligen trevligt, satt och pratade om lite av varje! Det är väl kanske tur att man kan bjuda på sig själv?! ;) Och så är det visst så att man inte alltid lever som man lär... Men det kanske också är av misstagen man blir klokare?! :) Efter den trevliga fika stunden var det dags för ett trevligt besök på LYXX, hotstone massage stod på agendan! Sååå nice! Och när jag hade varit där var det dags för mig å A-K att ÄNTLIGEN träffas! Det var ju för tusan nästan 3 månader sen sist, det har alltid kommit nåt i vägen för våra träffar, men nu lyckades vi i alla fall! Var och käkade på Zan och tog till å med ett glas vin för att fira! ;) Sen avslutade vi kvällen på Roasters med lite kaffe... Tre timmar senare tog jag bussen hem... :) Så klockan var väl sisådär 20.30 när jag var hemma igen... Då samtalade jag med Cammo å bokade inrikesresan.... Sen skulle man hinna med att sova igen.... :)

Nu har jag avverkat nåt avsnitt av One Tree Hill och sen sett Let´s dance.... Jag har stängt idag på jobbet, så det kändes som om jag är rätt mör hela jag..... Men nu är det i alla fall helg å i natt får jag sova så länge jag vill! :)

Utomhus har det varit värsta vårvädret idag med nån plusgrad och lite sol... VÅRKÄNSLOR är i antågande!! Så härligt!! Med våren kommer åter hoppet om liv... :) Man behöver inte sova lika mycket och ljuset gör i alla fall mig gladare! :)

Och för att avsluta med rubriken igen då.... Det är många i min omgivning som jag aldrig kommer sluta älska! Så den som känner sig träffad ska säkerligen vara det! :) Och FREDAG är en älskad dag! ;)

Kram! :)


Dålig dag...

... som ändå slutade rätt bra! :)

I morse när jag vaknade så var det som att dagen genast kändes "o-bra"... För det första hade jag sovit alldeles för lite för att jag "nattugglade" till efter 23.30 igår... Och sen när jag slog upp tidningen så var det bara tråkiga nyheter i den... Vilket i sin tur resulterade i att jag blev sen när jag skulle gå till jobbet, ja, kanske 3 minuter men det var som ändå fel... Och när jag kom till jobbet så kändes allt bara fel... Så till slut sa jag att "idag har jag en dålig dag"... När man har sagt det högt, så kan dagen bara bli bättre! Och när man jobbar med barn så kan man som inte ha en dålig dag så där särskilt länge... Så allt eftersom dagen har gått har den ändå känts bättre! Å nu kan jag ändå känna mig rätt nöjd! :)

Å nu ska jag borsta tänderna å sova, så morgondagen i alla fall kan börja bra! ;) Öppnar imorgon, så jag börjar 6.30....

Kram! :)


Liten människa - stort hjärta?!

Satt och diskuterade med en kompis om hur man kan uppfatta människor och hur människor uppfattar sig själva... Det var faktiskt rätt klokt det han sa.... Nu kan jag inte citera det exakt, men ungefär... "När en människa tror att hon är stor så uppfattas hon oftare som liten av andra, men när en människa ser sig själv och sitt handlande som "litet" så uppfattas hon som stor av andra..." Med det ville han ha sagt att en person som ofta ställer upp för andra och inte alltid tänker på sig själv först ofta tycker att hon inte gör så mycket för andra, medan andra ser henne som stor med ett stort hjärta... Den som tror att hon alltid ställer upp för andra, men inte finns där när det verkligen behövs, uppfattas då oftare som "liten" i andra människors ögon... Å det ligger nog något i det...... :)

Han la in mig i den kategorin där andra ser mig och mitt handlande som något stort... Jag hade lite svårt att hålla med! ;) Det är som svårt att se sig själv som någon som är "stor"... Jag tycker ju inte att jag gör något "speciellt". Jag gör oftast bara det som känns rätt... För mig... Därmed inte sagt att andra ska uppfatta det som det rätta.... Samtidigt känner jag mig nöjd när jag gör något för någon annan människa... Om jag kan få någon att känna sig gladare eller att "livet känns lättare", då har jag gjort skillnad... Och då blir jag gladare! :)

Idag satt jag och pratade med "min unge" och så säger hon helt plötsligt att jag var bättre att prata med än en kurator! Så nåt rätt gör man emellanåt i alla fall å nåt vettigt kommer det väl ur munnen på en! ;) Jag har ju tydligen börjat prata när jag var väldigt liten å jag brukar säga att jag aldrig har slutat! ;) Tur att det är kloka saker man säger nån gång i alla fall.... Sen är det ju märkligt att det är lättare att "coacha" andra än sig själv! :)

En stor kram till alla fina! :)


Latmask

Det är en sådan mask som sakta äter upp energin så att man inte orkar det man egentligen borde, eller?? :)

Igår hade jag en mycket trevlig dag med fika på stan med Guddottern och hennes familj och Lillebror med familj... Fixade lite ärenden oxå... Och sen när vi kom hem var jag å Svägerskan på prommis... Och så fixade jag tacos till middag till MIG! Så så långt var jag rätt aktiv, det var sen den där latmasken drabbade mig! Blev kvar i soffan tills det var dags att sova... Så kan det bli ibland.....

Idag är en sådan dag som jag sannerligen skulle kunna drabbas av den där latmasken... Vi hade en dag med mycket barn kvar efter kl. 15.30 när vi blev två kvar... När man har 17 barn på en mindre yta blir det lätt lite mer rörigt... Så jag säger som så att det var ju tur jag var upp på "Skuris" å bokade träning med W på morgonen, för annars hade jag defenitivt bangat! Trött å slut är orden för dagen! Men som sagt, nu sitter jag här med lite middag i magen å inväntar att W ska komma å plocka upp mig... Lite ska jag väl orka träna i alla fall?! Som sagt så är det tur man ibland bokar in saker med andra så man inte kan bli lat... För den där masken kan minsann sin sak! ;)

Kram! :)


Life is like a box of chocolate

You never know what you're gonna get... and that´s all I have to say about that! :)

Det känns lite så med den här helgen som skulle innehålla en spa-resa till Levi, men när den blev inställd var fröken fräken planlös och ändå har hon lyckats fylla hela helgen med en massa trevligheter! Det gillas! :) Men dom där j-la julgardinerna hänger kvar!! Men ikväll ska dom VÄCK!! Jag får väl tillhöra nån trosuppfattning där man inte har gardiner i fönstren för just nu känns det som att det är bättre att vara UTAN gardiner än att ha gardiner med tomtar på!! :) När till å med brorsdottern pekar på gardinerna å säger "Icka, tomtar" så får man ju säga att dom där tomtarna syns, inga diskreta julgardiner alltså!!

Gårdagen startade med att jag gick över till min E-skatt redan 8.30... Vi skickade mor å far på frukost-mys å hade mys själva där hemma! :) Vi har lekt i tre timmar, varvat med lite TV-tittande... Det är så kul å leka med henne nu, för hon leker roll-lekar!! Vi avslutade det hela med att vara spöken och "spöka" för mor å far när dom kom hem! Sen skulle hon sova... :) Faster gick hem å åt lunch....

... och insåg att det var rätt fint väder så man borde ju gå ut å få lite dagsljus... Sagt å gjort, promenaden avslutade hos "min familj" där jag fick kaffe! När jag var på väg hem tyckte Mamman att det var lika bra att jag stannade på middag, det var ju kycklingbiffar, sådana som jag älskar! ;) Sagt å gjort, jag åt middag där! Sen gick jag hem å på den vägen pratade jag med J som inviterade till att se på hockey hos dom....

... hem å göra sig klar för att sedan bli hämtad till Mjölkis... Vi hade mycket trevligt med hockey å surr å lite vin... Sen blev det beslutat att jag å A skulle åka in på stan å kolla läget... Så vi hamnade på Oliver´s... En trevlig lördag kan man säga! :)

Idag är det då söndag.... Å jag ska bege mig till stan å fika!! Och JAAAA, jag SKA ta ner julgardinerna!! ;)

Kram! :)


Resa... och inte resa....

Våran Levi resa som vi skulle ha gjort hela familjen denna helg blev inställd... Lilla E var sjuk å då blev det beslutat att vi alla skjuter resan på framtiden... Känns trist, man var som inställd på att åka... Men så kan det bli ibland!

Och på temat resor... Jag är just nu en Thailandsresa rikare och några tusen fattigare, i tanken i alla fall! Resan är bokad, men jag (som ständigt måste fundera på allt å aldrig kan bestämma mig) få avboka den till å med onsdag... Sen ska den betalas! :) Och känner jag mig själv rätt så kommer jag ju åka! ;) Så då går resan från Stockholm den 2 mars mot Phuket.... :) Jag är ju väldigt lockad av tanken att lämna snöstormen här i Sverige för att njuta av sol å värme i två veckor!! Å ja, Thailand är (än så länge) mitt paradis på jorden! :)

Denna fredag kväll kommer snart att avslutas med att gå å lägga sig tidigt! Jag har massor med minus på sömnkontot känns det som... Har sovit för lite å för dåligt hela veckan... Ja, det är fullmåne! En av orsakerna till att sömnen är märklig....

Kram! :)


Pedagog...

Någon har sagt till mig att man inte kan bli pedagog, det föds man till... Kanske, kanske inte... Men jag tror att för att bli en bra pedagog ska man verkligen ha ett intresse i att vilja lära barn/ungdomar/vuxna... Om jag är en bra pedagog?? Det kan jag väl egentlligen inte svara på själv, det måste någon annan säga... Men jag älskar mitt jobb och det jag gör... Jag älskar barn! Jag är intresserad av att se dom lära sig... Och jag tycker om att kunna påverka människor (förhoppningsvis i rätt riktning)... Jag tycker om att dela med mig av mina tankar och få lära mig av andras tankar... Och jag vill vara en bra pedagog! Jag vill lära mig att vara det... :)

Och detta resonemang kom sig egentligen av att jag var på en föreläsning igår... Den handlade om hur man kunde arbeta med barn och ungdomar i ett mångkulturellt samhälle... Och det är ett sådant samhälle vi lever i idag. Dels var det en man som heter Per Dahlbeck som pratade om detta och om hur vi undervisar barn och ungdomar... Och hur vi kan fånga deras intresse... Och sen var rapparen Behrang Miri också där och berättade om hur han har upplevt att vara "invandrare" i den svenska skolan... Och hur man kan fånga intresset hos barn och ungdomar... Så här står det om föreläsningen när dom beskriver den:

"Att arbeta med barn och unga i en mångkulturell miljö

Hur kan man arbeta med hiphop som ett pedagogiskt verktyg? Hur kan man jobba med okonventionella metoder för att stimulera barns och ungdomars språkutveckling? Hur anpassar  man skolan till dess samtid? Hur kopplar man skolan til alla de världar som elever befinner sig i vardagen och hur anpassar man pedagogiken och skolan till det nya Sverige?

Behrang Miri, rappare, pedagog, skådespelare, koordinator för rörelsen Gatans Röst m.m., vrider och vänder på våra uppfattningar om skolan och visar på lösningar och möjligheter då alla är med!

Per Dahlbeck, lärarutbildare och handledare vid Malmö högskola, tittar på såväl förskolans som högskolans möjliga roll och uppgifter med utgångspunkt i sitt uppdrag med huvudsaklig inriktning mot estetik, medier, lärande och skolutveckling där dokumentation ses som ett nödvändigt redskap."

Det var väldigt intressant och det var värt att sitta där en hel kväll! :) Jag skulle gärna höra mer! Och så lär man sig något nytt igen!!

Inte nog med att man ska vara en bra pedagog, man ska vara en bra förebild också.... :) Och i vanlig ordning så är det ju så att barn inte gör som vi säger utan dom gör som vi gör! Det ser man redan på små barn, hur dom "härmar" oss vuxna och gör som vi gör... Det är då man ser hur vi gör... Och hur viktigt det då är att göra "rätt"... Hur ofta hör man inte barnen "tillrättavisa" varandra med ord som man nästan exakt har använt själv... :) Jaaa, jag har ett underbart jobb! :)

Kram! :)


1 timme 16 minuter

Så länge har jag pratat i telefon med min mamma idag! En timme och sexton minuter!! Jag var lite lätt chockad själv! Det var dock ett tag sen jag pratade med mamma, så vi hade väl tid att ta igen... :)

25 minuter, så länge tog det för mig och Fina Prinsessan att promenera hem från förskolan... :) Det finns mycket att titta på efter vägen när man är 1 år och 9 månader! :) Och Faster som sällan har bråttom när hon hämtar hem Prinsessan har ju tid att upptäcka med henne! Idag såg vi bilar och bussar och traktorer... Och så var det så himla spännande för det var en farbror uppe i nån slags lyftkran som skottade tak... Och en annan som plogade... Som sagt mycket att se och fundera på när man är liten! När man ser på världen genom ett barns ögon (ja, försöker då) så får man se den på ett helt annat sätt! För hade jag satt ner henne i vagnen å gått hem på fyra minuter hade vi ju missat allt det där roliga! ;)

Efter en massa lek med Finaste E så har jag å Svägerskan varit på en kvällspromenad! En mycket trevlig sådan! Tiden går så fort när man har någon att prata med medan man går... Mer sånt i vår! :)

Nu sova! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Kram, kram! :)


Dag 30 Ett sista ögonblick

Det känns ju nästan lite sorgligt att denna bloggutmaning går mot sitt slut... Nu ska jag bara skriva om ett sista ögonblick å då är frågan hur man ska tolka rubriken?! :) Ett sista ögonblick innan man ser ljuset i tunneln å lämnar jordelivet, eller ett valt ögonblick ur livet... :)

Sitter och ser Idrottsgalan där Molly Sandén sjunger "Forever young"... Do you really want to live forever, forever young...? Å det är väl så att många av dom så fantastiska ögonblicken man varit med om skett när man var (ännu) yngre... Men samtidigt ska man ju bli äldre för att kunna bli klokare! :) Vill vi vara förevigt unga? Och ju fler dagar vi lever desto fler ögonblick kommer vi att samla på oss! :)

Nåja, ett sista ögonblick var det.... Och ska man då välja ett ur "ungdomen", då när man faktiskt på riktigt skulle ta klivet in i vuxenlivet och inte veta vad som väntade efter sommarlovet... Om man ens fick ha ett sommarlov, det hade inte jag! Jag jobbade på riktigt för första gången den sommaren... Nu fattar ni ju att jag pratar om STUDENTEN! :) Det var något av ett antiklimax, på nåt vis... Där hade man väntat och längtat i veckor, månader, ja nästan år och så var det liksom över på en endaste dag... Men det var fantastiskt! Det var så kul att få sjunga om studentens lyckliga dag och stå på ett släp och skrika ut hur fantastiskt bra vi var! För vi hade ju tagit studenten! :D Det är en minnesvärd dag och jag tror man kan fråga nästan vem som helst, det är en speciell känsla det där! :)

Nu tackar jag för mig, vad gäller den här bloggutmaningen... Men jag kommer helt klart fortsätta blogga! :)

Kram å tack för att ni läser! :)


Tankeöverföring!

Har tänkt massor på A-K å tänkte att idag ska det ske, jag SKA ringa henne! :) Tar upp luren å ringer å i andra änden svarar en mycket förvånad A-K som säger att jag är läskig... Va?! Men jag skulle ju ringa till dig juh! :) Snacka om tankeöverföring!!! :D

Å om vi ska fortsätta på ämnet telefonsamtal så ringde en före detta kollega mig igår kväll, V... Hon ville bara ringa och höra hur jag hade det... Det var ju gulligt! :)

Idag har veckan startat med ett samverkansmöte som pågick hela förmiddagen... Så man kan säga att dagen bara försvann... Efter arbetet var det dags för det inbokade mötet med en instruktör som skulle sätta ihop ett träningsprogram åt mig... Ingen idé att skjuta upp saken, nej! Så jag har varit å styrketränat för första gången på ett antal år.... Kommer kännas i mina muskler imorgon... :) Nåja som jag sagt tidigare så är träningsvärken den enda värken som faktiskt kan vara lite skön! :)

Nu är det Idrottsgalan på TV... Och Charlotte Kalla fick priset som årets kvinnliga idrottare! Vilken tjej hon är!! Man ryser när man ser hennes prestationer... Vilken stolthet hon är!

Imorgon börjar jag 6.30, så egentligen borde jag ju gå å lägga mig istället för att se på den här galan, men.......

Kram! :)


Januari 16, 2011

Så var det söndag igen.... Det känns som om helgen gick alldeles för fort! Hade gärna varit ledig en dag till... Men nu är det ju så att man inte kan välja det.... Eller kan å kan, nog kan man ju, men det känns lite onödigt att ta ut semesterdagar när man nyss varit ledig.... :) Dom ska sparas till bättre tillfällen! Och det är ju kul å vara på jobbet när man är där, känns bara lite jobbigt att stiga upp..... :)

Söndagen har inte direkt gått i lugnets tecken... Näää... Jag har äntligen tvättat så jag slipper gå naken! ;) Kan fortfarande inte förstå varför jag ska vänta så länge med att tvätta?! Själva tvättandet är ju egentligen inte tråkigt, det är att vika undan de rena kläderna som är det! :)

När kläderna var tvättade åkte jag på 32-års kalas... :) Mycket trevlig tillställning med en massa trevliga människor! Precis vad jag behövde en snöig och blåsig dag som denna! :) Och när jag åkte hem med Lillebror med familj så skulle dom hämta kinamat å det passade mig ypperligt att slippa fundera på middag, så jag hämtade mat jag med... :) Å dessutom fick jag sällskap när jag åt! ;)

Och så var det söndag kväll igen....... Å helgen är över..... Sitter och ser en film på 5:an som jag sett, men inte riktigt minns, så det får avsluta min helg! :)

Hoppas alla får en bra start på veckan!

Kram! :)


Dag 29 Mina ambitioner

Jag är nog en rätt ambitiös människa och tar jag på mig något vill jag göra det ordentligt! Är jag handledare så vill jag vara "den bästa handledaren", fixar jag en fest vill jag att den ska bli toppen, på jobbet vill jag vara på topp och tar jag på mig en uppgift så vill jag göra den bra. Jag har svårt att göra något "bara lite" och vill ju gärna att det ska vara typ perfekt... Kan ju va lite jobbigt emellanåt... Att aldrig vara riktigt nöjd för man hade nog kunnat göra det liiiite bättre... Jag övar mig på att nöja mig och jag har ändå blivit bättre på det.... :) Men mina ambitioner... Jaaa, det är väl att leva livet på ett så bra sätt så att jag innan jag dör när jag är "100 år" kan känna mig nöjd! :)

Kram! :)


Dag 28 Det här saknar jag

Dom människor som inte längre finns med oss här på jorden, dom kan jag sakna... Allt man hade velat fråga... Som man nu inte kan få svar på...

Frågar man mig idag vad jag saknar så är det en bokad utlandsresa... Skulle sitta fint att åka till varmare breddgrader just nu...

Ibland kan jag sakna "gamla tider", men det är nog mer minnet av det man saknar... Å minnet brukar ju välja att komma ihåg det som var bra! ;) Kanske är den där nostalgitrippen av foton som L valt att lägga ut på facebook som gör att man tänker på det... Det har varit å idag kan vi le åt minnet av det som var... :)

Klart jag kan sakna människor jag inte träffar, men dom är ju oftast ett telefonsamtal bort... :)

Känns ändå inte som om jag saknar så mycket... Vi ska väl försöka leva i nuet å ta vara på det vi har?! :)

Kram! :)


vinterväder

Jag facineras av alla ungdomar som trotsar kylan och går med väldigt lite kläder ute trots att det är typ minus 25... :) Jag var likadan själv, så det är inte mycket som ändrats på den fronten på dom senaste åren... Öppen jacka, ingen mössa, tunna skor och på sin höjd hade man vantar... Om man frös??? Absolut inte! I alla fall inte vad man erkände om någon skulle fråga... ;) Idag är man några år äldre och antingen blir man mer frusen med åldern eller så blir man klokare och erkänner att det är kallt... :) Så idag går man knappt ut utan täckbyxor, mössa, vantar och varma skor! :)

Kram! :)


Lyx lördag

Ska iväg och lyxa med en sen lunch på stan... :)

Finaste Guddottern har varit här hela förmiddagen och vi har myst på å sett Trolltyg i tomteskogen och Pippi Långstrump... :) Och ritat och lite av varje... Och så fick hon själv bli en liten Pippi me flätor...


(och om man tittar på kortet så ser man att solen avspeglar sitt sken på väggen!! Kan det vara så att ljuset å våren är på väg, trots den 22 gradiga kylan?! :) )

Igår var det Festlig fredag! Vi hade sådär lagom mycket barn på jobbet... Så man kunde gå ner lite i varv innan helgen.... :) Efter arbetet hann jag springa in hos Lillebror å träffa Mor, Far och Moster som hastigast... Ja, det var en hastig visit, för Lillebror å Prinsessan var oxå på väg... Så då följde Lilla lillebror med mig hem och jag fixade middag till oss... :) Efter middag å sånt begav jag mig mot Varvet för att hälsa på hos S tillsammans med C, C och T... Vi hade en jätte trevlig kväll med en massa surr, lite vin å snacks... Vi avslutade kvällen på Invit...

I torsdags slutade jag rätt sent, å jag var ganska trött så det blev inte mycket gjort... Förutom One Tree Hill... :) Nu har jag påbörjat säsong två, så få se hur länge det tar innan jag plöjt igenom den?! Nu är jag ju inte ledig, så samma tid finns ju inte...

På onsdag var jag å firade Finaste femåringen i stan! Tänk att den där lilla plutten har fyllt fem år!!! Kan inte förstå det... Jag hade i alla fall med mig biobiljetter som present å den uppskattades, minsann! :) Jag å Mamman hann med en hel del surr å jag fick middag så det var en mycket bra onsdag! :)

Nej, nu mot stan!

Kram! :)


Dag 27 Min favoritplats

Jag är rätt nöjd var jag än är... Beror mer på med vem jag är där! Jag kan nog finna mig till rätta på ganska många ställen om jag får vara där med dom jag tycker om... 

Men klart Thailand är ett favorit ställe... Det är ju mitt paradis på jorden... Och hemma i byn är alltid hemma! "Det är hit man kommer när man kommer hem"...

Men när man varit ute och "upptäckt världen" så är det någonstans så att borta bra, men hemma bäst... :)

(detta skulle ha skrivits igår)

Kram! :)


Dag 26 Mina rädslor

En av dom största rädslorna jag är att jag inte ska räcka till... Att jag inte gör nog mycket för att vara tillräcklig... Det var en av svårigheterna med att jobba som chef oxå... Att man ständigt kände sig otillräcklig...

Och så är jag rädd för att det ska hända någon jag tycker om och bryr mig om något! Jag är däremot inte så rädd för att det ska hända mig själv nåt... ;) Då är jag nog mer rädd för att bli ensam kvar....

Jag är rädd för fåglar! Och speciellt duvor... Har övat mig massor på att möta dom på stan utan att skrika... :) Det är betydligt bättre nu än för några år sen. Tidigare kunde jag känna panik bara jag visste att jag skulle passera ett område där dom (äckliga) duvorna fanns... Parkeringshus där dom kan komma utan förvarning, det är hemskt! Som sagt övar jag mig på detta och försöker möta min rädsla för fåglar genom att utmana den... :)

Jag är typ rädd för att kräkas. Det känns som om jag skulle kvävas å det är en otäck känsla... Undviker att kräkas så långt det är möjligt.... :)

Jag ogillar instängda utrymmen, ska väl inte säga att jag är rädd för dom, men jag undviker dom om jag kan... Jag är ju inte direkt rädd för att flyga, men jag vill gärna känna att jag "kan ta mig ut", så att sitta innerst på ett flygplan är jag gärna utan. Det gäller även bussar, å särskilt om det är okända som "stänger in" mig... Sen kan jag inte börja fundera på att jag är "instängd", för då får jag ju defenitivt panik, man får försöka "tänka bort" det istället... Och fundera på "vad kan hända och hur vanligt är det?" :)

En rädsla jag haft sen jag var liten är att det ska börja brinna och att man ska bli innebränd... Dels vore det hemskt om hela ens hem försvann upp i rök och ännu värre om man inte kunde ta sig ut! (Kan ju också vara en del i att jag inte gillar instängda utrymmen)

Det finns nog vissa rädsor inom oss alla, vi är ju människor! :)

Kram! :)


Dag 25 En första

Magnus Uggla sjunger en sång som heter Första gången och där slår han lite huvudet på spiken... Man ska ju göra allting för första gången, men när man är ung vill man att det ska hända NU... Man har inte tid att vänta... Det är något man inser ju äldre man blir att det faktiskt finns en viss tjusning i att vänta och längta...

Det är ganska häftigt när man ser på små barn. Dom upptäcker ALLT för första gången. Tänk att se färger, former och känna på allt för första gången.... Det är ju inget man minns sen, men det är kul att "studera" barn och försöka tänka sig in i världen ur deras synvinkel...

Det sägs ju att det är svårt att ändra ett första intryck.... Nu ska jag välja något som var en första... Såååå... Jag väljer FÖRSTA GÅNGEN jag såg min älskade brorsdotter! Hon var inget litet pyre, utan hon var en bebis! :) Rund å go å bland det snyggaste jag sett! Till saken hör ju att hon var oerhört efterlängtat eftersom hon lät vänta på sig innan hon "kom ut", så när hon väl kom till världen bara ville jag ju träffa underverket! Så jag såg henne när hon var ca 2 dygn, på BB... :) Finaste, finaste E i heeela världen! ♥ Sen ska ju tilläggas att alla "mina" barn har gett ett fantastiskt första intryck på mig! ;)

Kram! :)


Dag 24 Det här får mig att gråta

Jag är inte en så sorgsen person, så av sorg gråter jag hemskt sällan... Men jag har ändå ganska lätt för att gråta i vissa tillfällen.....

Jag kan gråta till en film... Beror naturligtvis på vilken film å mitt humör... :) Förr kunde jag se "Dirty Dancing" om jag kände mig lite "nere" bara för att jag visste att jag skulle börja gråta vid ett speciellt tillfälle, varenda gång! :)

Jag kan gråta av glädje, som till exempel när jag klarade körkortet! :) (Men då var det nog av lättnad oxå...) Eller glädje över att ha klarat något svårt...

Jag kan gråta av stolthet... Stolthet över att våra svenska idrottshjältar klarar en prestation, stolthet över människor i min närhet som lyckats med något... Stolthet över att få vara en del av dessa människors liv...

Jag kan gråta av lycka, lycka över att vara en "lyckligt lottad" person med så mycket att glädjas åt...

Jag kan gråta på bröllop, på skolavslutningar och andra "stora sammanhang" där det känns "mäktigt" att delta...

Jag kan gråta av ilska och besvikelse...

Det finns så mycket i livet som man kan använda sina tårar till, av både glädje och sorg... Vissa perioder i livet har man väldigt extra nära till sina känslor... Det är väl dom där "livskriserna" som 18 månader, 3, 6, 9 åring och tonåren... :) Och såklart som vuxen... En del krisar jämt, andra aldrig... Men man ska inte slösa tårarna på sånt som är helt oviktigt, eller använda dom som makt, det finns bättre tillfällen! ;) Men det ska väl erkännas att det är ganska skönt efter att man fått grina lite, man känner sig lite "renad"... :) 

Kram alla fina! :)


Rivstart på vardagen...

Började som bekant jobba igår igen efter en skön ledighet... Och då redan 6.30... Så naturligtvis hade jag sovit alldeles för lite... Men man tar sig ändå igenom dagarna... Direkt efter arbetet åkte jag in till stan å fixade en gåva till världens bästa A som fyllde fem år igår, tyvärr hann jag inte fira honom på hans riktiga födelsedag, så jag ska dit imorgon. Och så var jag och aktiverade träningskortet på Actic, så nu kan jag inte skylla på det i alla fall! ;)

Sen hämtade jag älskade E på förskolan och myste på med henne ett tag... Hon har börjat prata så himla mycket och igår berättade hon för sin faster att någon knuffas på dagis och E lessen... Hon sa det flera gånger... Hur mycket sanningshalt det ligger i det och huruvida hon själv är lika skyldig förtäljer inte historien... :) Faster sa dock till henne att hon skulle sätta upp handen och säga "stopp", så det övade hon på! :) Söt-ungen! :) Fick god middag hemma hos Lillebror innan det var dags för...

Nätverksträff med jobbet.... Vi är tre från oss och en tjej från Skur som är med i samma nätverksgrupp och så är det personer från andra förskolor oxå, totalt är vi 16, tror jag... Vi träffas på de olika förskolorna och byter erfarenheter... Igår satt vi och diskuterade boken "Hissad och dissad"... En mycket bra bok som får en att tänka efter! Ibland blir jag nästan rädd när jag tänker på vilket ansvar vi pedagoger har... Tänk vad mycket man kan göra för att bygga upp barnen till självständiga individer som tror på sig själv... Och hur lite man behöver göra för att rasera allt... Skrämmande... Bara att tänka på sin egen barndom/skoltid... Vad man minns och vad en del blev utsatta för... En av kvinnorna berättade om hur hennes lärare mer eller mindre mobbade henne genom hennes första skolår, hemska tanke!!

Väl hemma igen efter 21, så var det ju inte bara att somna såklart...... Så i natt har jag återigen minus på sömnkontot....

Idag har jag börjat 7... Och jag är trött.... Slutade 15.30 och sen hade vi handledning på jobbet från 17-19... Som sagt, så har vi sannerligen rivstartat med kvällsarbeten! Känns som om denna fröken ska gå å lägga sig tidigt ikväll, så säger hon i alla fall nu... :) Men jag har ju "somorgon" till 7.30 imorgon!! Men då jobbar jag till 17.15 också....... Och sen är min avsikt att besöka den nyblivna femåringen å hans (å min) familj! :)

Nu efter en kopp kaffe orkar jag nog vara upp till 22 i alla fall! ;)

Kram! :)


Dag 23 Det här får mig att må bättre

Det finns ändå rätt mycket som får mig att må bättre... Jag är inte "down" så ofta, men om jag är det så är det här några saker som kan få mig på banan igen... :) Ibland räcker det med att man tänker på vissa saker för att bli glad igen....

* * Alla "mina" barn! Dom ger mig positiv energi! Det är nog nästan omöjligt att fortsätta vara "deppig" när man är i närheten av barn...
* Att kramas
* Att mötas av ett leende 
* Att ringa en vän, eller bli uppringd av en...
* Få (oväntad) positiv feedback
* En inbjudan till middags -sällskap, behöver inte alltid vara så att man blir bortbjuden... :)
* En resa
* En rolig fest, eller minnet av en sådan! :)
* Att dela glada minnen med nära å kära!
* En bra film
* Viss musik...
* Oväntat (eller väntat för den delen) besök
* Att få rolig post... (Det händer verkligen sällan nu när alla mailar å så...)
* Att se någon lyckas! Och speciellt om det varit svårt.....

Finns säkert fler grejer om jag funderar lite mer... Men det får duga just nu! :)

Kram! :)


Sociala Söndag

och inte bara söndag! Jag har haft en hel lång social helg... Så nice!!

På fredag satt vi hos mig å drack lite vin å åt ost och kex och surrade massor! Det kändes som att det var ett tag sen vi sågs, jag, C och C... Sen kom även L och höll oss sällskap... Vi åkte sen in på Invit å där blev vi underhållna av Lunds studentkör, minsann! :)

På lördag fick jag oväntat besök av Cammo... Hade inget Gevalia hemma, men kaffet jag bjöd på var nog ännu bättre! ;) Vi fikade och sen drack vi glögg och åt upp resterna av kexen och ostarna... :) Och även för oss var det länge sen vi umgicks så vi hade massor att prata om! Och skratta... Cammo sa att det var ju som att komma hem, hon "kunde vara sig själv för en stund"... Och så fick hon styra över TV-kontrollen oxå! ;) När hon åkte hem gick jag över till Lillebror med familj där även lilla Lillebror var... Vi blev bjudna på plankstek! Så gott!! Värsta lyx-middagen juh! Vi avslutade kvällen med att se "Inception", det var en lite "tjorvig" film så man fick då ha huvudet på skaft för att hänga med... Vad är dröm och vad är verklighet, egentligen??

Idag är det söndag och jag har haft besök av Finaste E, vi hade också massor att prata om! :) Sen kom Bästa Guddottern och hennes Fina mamma så vi hann umgås ett tag.... Och surra lite.... Kanske vi kan få ihop en tjejkväll snart?! :) Sen har jag sett "Prince of Persia" på DVD, har haft hemma den filmen från Lovefilm sen i oktober!!! Måste ju vara nytt världsrekord i att inte hinna se film, eller nåt?! Man kan säga att det var en lite annorlunda film, men ändå helt okej... :) Och sen har jag sett Morden i Midsummer......

Imorgon är det tidig uppstigning å jag hade tänkt ligga i sängen före 23... Jag har nästan två minuter på mig, så kanske jag hinner! ;) Ska ju börja mitt nya liv med att stiga upp tidigare på morgonen så jag slipper stressa.... ;)


Hoppas ni alla läsare får en bra start på första "riktiga" arbetsveckan på 2011... Det tror jag att jag kommer ha! Längtar ju faktiskt efter jobbet lite i alla fall! :)
Kram! :)


Dag 22 Det här upprör mig

Vissa dagar blir man mer upprörd än andra dagar... Vissa saker går snabbt över... Men så finns det saker som man oftast själv inte har kan påverka som man kan uppröras över...

Det som nog upprör mig mest är orättvisor...
Att barn (och vuxna) ska fara illa, att det inte finns resurser till alla...
Egoism och maktmissbruk...
Svikna löften, och när man inte kan stå för dom...

Kram! :)


Reklam...

Lyssnade på radion å så kom det ett reklaminslag som av någon anledning drog till sig min uppmärksamhet... Och ju mer jag hörde desto mer förvånad blev jag! Det handlade om en internetsida där upptagna kvinnor kunde gå in och träffa män... För spänningen eller för att krydda sitt förhållande... Och denna sida hade kommit till för att kvinnor var så trogna.... Jaha?! Det var bättre än familjerådgivning och hade räddat massor av förhållanden... Något förvånad efter det reklaminslaget kan jag säga! Så tänkte jag att ska man liksom uppmuntra människor till att vara otrogna?? Eller???

Kram! :)


Dag 21 Ett annat ögonblick

Det finns många ögonblick som man minns särskilt... Svårt att välja ett... Det finns ögonblick som gjort en lessen och dom som gjort en glad... Dom som gjort en rörd och dom som gjort en arg.... Nu ska jag välja ett av alla dom fantastiska ögonblick man varit med om och då får det bli....

När jag fick äran att följa med Finaste L & P på ultraljud och när man såg lilla A i magen! Det var riktigt häftigt!! Svårt att beskriva känslan... Då kan jag bara föreställa mig hur det skulle kännas om det var ens egen bebis i ens egen mage man tittade på... :) För det var riktigt häftigt att se bebisen röra på sig i någon annans mage... :) Det ögonblicket tackar jag er för älskade vänner! ♥

Kram! :)


Dag 20 Den här månaden

Den 7 januari är det idag, så då är det alltså från 7 december.....

♦ Det har firats jul och nyår och en och annan födelsedag...
♦ Jag har varit på 30-års fest
♦ Det har firats Lucia och varit julfest på jobbet...
♦ Jag har varit till byn två svängar...
♦ Umgåtts med nära och kära!
♦ Jag har haft planeringsdagar på arbetet...
♦ Varit till Boden och sovit på hotell och besökt Western Farm... 
♦ Jag har dragits med en enträgen bacill, som nu verkar ha gett upp!
♦ Jag har varit ledig från jobbet 8 dagar, förutom helgdagarna.
♦ Jag har haft Finaste E som nattgäst
♦ Jag har vilat mig från all form av fysisk aktivitet
♦ Jag har läst Mia Skäringer´s "Dyngkåt och hur helig som helst"
♦ Jag har fastnat i serien "One Tree Hill"
♦ Ätit både lunch och middag på stan och fikat också....
♦ Jag har hoppat på denna bloggutmaning
♦ Träffat personer jag ser alldeles för sällan men oxå personer jag ser ganska ofta! :)
♦ Min äldsta moster har lämnat jordelivet och en av mina kusiner har fått barn... Det är livet, helt enkelt...
♦ Jag har druckit en hel del glögg och ätit massor av pepparkakor!


Och säkert har jag glömt nåt också.... Okej, jag erkänner, man hinner ganska mycket på en månad ändå! :)

Kram! :)

Sova eller inte sova, det är frågan!

Mycket märkligt det där med sömn... När jag då faktiskt pallrade mig i säng vid 12-tiden i natt (ja, det är väl natt redan då...) så var jag ju inte nog trött! Jag låg ändå och läste till säkert 1... Så mycket var det värt att fösöka komma i säng i tid! Nåja, den hårda verkligheten kommer ju att möta mig med kraft på måndag morgon när jag börjar 6.30, så det är väl bara att njuta av ledigheten så länge den varar?!

Skulle idag ha varit barnvakt till Fina Prinsessan när hennes föräldrar åkte på IKEA, men då har hon fått vinterkräksjuka, stackars barn!! Med andra ord, inget IKEA för mor och far... Hennes faster har i alla fall bokat tvättsuga åt dom så dom får tvätta bort alla sängkläder, men "taggen" till tvättstugan postades i brevinkastet, allt för att försöka hålla dom HEMSKA bakterierna borta från mig! Jag är RÄDD för magsjuka, ja det är jag!

Kram! :)


Trettondagen

Denna Trettondag har till fullo gått i fikats och umgängets tecken! För det första sov jag till efter kl 11!! Var tvungen att tittat på klockan flera gånger, men det var sant.... Hade väl en del sömn att ta igen från förra natten då jag vaknade typ 5!! Och så satt jag såklart uppe och glodde på OTH... Så nu har jag sett hela säsong 1... Ser fram emot resten kan jag väl erkänna! ;)

Ja, och när man sover halva dagen så är det ju nästan dags för lunch när man ska äta frukost... :) Jag hade fått köttsoppa av min Bror tidigare i veckan å hade kvar den i kylen... Som en sann tornedalning tänkte jag att "What the f*** jag äter den till frukost!" Så min frunch bestod av köttsoppa där vid 12-tiden... :) Och sen var det dags för lite femårs kalas... Finaste A fyller fem på måndag (och hur i allsindar hann han med att bli så stor?????) och han hade grabbkalas idag... Eftersom Pappan i familjen arbetade var jag en "hjälpande hand" till Mamman... Mycket trevligt, trots ljudnivån på ett gäng killar i fem-års åldern... Och deras föräldrar (dock var inte dom så högljudda... ;) )... Men med det arbete man har så är man ändå van..... :) Nåja efter fika och fiskedamm å alltihop, så var kalaset slut... Jag å L hade planerat att besöka familjen L på Bäst men då var klockan ändå kring 15.30, så vi beslutade oss för att middag var på sin plats innan vi skulle fika mer! :) Sen åkte vi å besökte dem, var kul och se hur långt som hunnit i sin utbyggnad av huset! Och så fick vi mer fem-års fika! ;) Och massor med surr.... Alltid lika trevligt att träffa dom! Man kan säga att jag och L har haft en heldag med varandra!! Det var längesen sist, men nu har vi tagit igen lite tid i alla fall! ;)

Och nu är julen snart slut i detta hem också.... Bara lite smågrejs kvar, typ gardinerna i köket! Och eftersom det är tomtar på dom så är det väl läge att ta bort dom snart... :) Bara å samla lite energi till det då! :)

Nu tror jag att denna tjej ska ta en tidig kväll.... Jag har ju inget OTH att glo på! ;)

Kram! :)


Dag 19 Detta ångrar jag

Det finns ju ett bra talesätt som säger att man bara ångrar det man inte gjort... Och lite så är det ju faktiskt! För när jag sitter här och funderar på vad jag ångrar, så kommer jag mest på saker som jag BORDE ha gjort... Sen är det ju så att det som passerat, har passerat och man kan inte gå omkring hela livet och fundera på det... Då slutar man defenitivt som en "bitterf***a"... Klart det finns saker jag hade velat göra annorlunda och vissa saker jag inte alls borde ha gjort, men som sagt, så går det inte att älta det... Och det man inte gjort, en del saker kan man ju faktiskt göra fortfarande, livet är ju inte slut än! :)

Det jag ångrar mest är dom gånger jag gjort någon lessen eller sårat någon... Det har sällan varit medvetet, men ibland blir det fel ändå... Och då får man hoppas att en ursäkt eller ett förlåt i alla fall kan vara ett plåster....

Kram! :)


Dag 18 Min favoritfödelsedag

Jag gillar ju att ha födelsedag! Tycker om att ha vänner på besök å bjuda på fika... Sen blir jag ju aldrig äldre... ;)

Om jag ska välja en av alla, så är ju 30-års festen något vi sent ska glömma! :) För det första blev jag ju överraskad av tjejerna redan innan jag fyllde år och jag tror att det är nästan ENDA gången jag blivit så överraskad! Jag var totalt borta! ;) Men kul hade vi där på Esperanza! Det lever jag länge på!! Och som om det inte räckte med dom överraskningarna som var den kvällen, nej.... På min fest hade dom ordnat så vi fick "live-musik" och så hade dom gjort en tipspromenad om mig.... Och en sång! Och mitt i natten kom även mamma å pappa å överraskade mig! Inte undra på att man till slut grinade!! :) Men av lycka!! Det var en riktigt trevlig fest med många goda vänner! Jag kan fortfarande le inombords vid tanken..... :)

Kram! :)


Morgonstund har guld....

Man hinner mycket om man stiger upp i ottan! :) I morse var det ett uppvaknande kl. 5 ca... 5.30 satt både jag å E bänkade framför Bolibompa... Vilken tur dom sänder barnprogram från arla morgon, säger jag! ;) Nu känns det ju som att klockan skulle vara massor redan... Snart är det dags för en liten dagslur... Å jag tror bestämt Faster kommer sova lika gott som Prinsessan själv! :)

Vi har haft värsta sortens mys tillsammans! Hämtade henne vid 14.30 igår å då var vi å handlade å sen åt vi middag å så var Guddottern å hennes mamma förbi en sväng... :) Sen lekte vi lite mer och ritade och såg på TV innan välling å sova! :) Å sen såg Faster lite One Tree Hill... :) Nu är det bara en skiva kvar å se, sen har jag sett hela säsong 1... :)

Nu sova middag! :)

Kram! :)


Dag 17 Mitt favoritminne

Oj, det var svårt! Jag har så många minnen som jag ler åt idag! Minnen med nära och kära... :) Kan väl lista upp några som far genom huvudet just NU! ;) Skulle jag plocka fram fotoalbum så skulle jag förmodligen både minnas mer och även skratta gott! Det ska jag göra nån dag..... :)

♥ Resorna till Bulgarien med tjejerna! Jag behöver bara nämna vissa saker för att få några att le.... En "temakväll" när vi bland annat åt bananer till efterrätt... ;) "Nyheter", skånska getter, Joddla med Siv, Ett eget språk... Att smörja in sig... Och MASSOR mer!

♥ Första Thailandsresan när det kändes som att jag kom till "paradiset"... 

♥ Thailandsresorna med vänner! Där finns det mycket att minnas! Jag har ju varit dit fyra gånger efter den första... :)

♥ Alla andra resor utomlands!

♥ Våra "tjej-resor" på olika "spa-anläggningar"

♥ En resa till Riksgränsen med vännen S...

♥ En kväll på en balkong för många år sedan

♥ När L & S överraskade mig i Umeå... L hade lurat in mig i en provhytt och när jag tittar ut är dom där!!! :)

♥ 14 juli 1995... :)

♥ Ett party med kusinerna i Umeå där vi hamnade i en källare på fest! :) Å för övrigt de andra trevliga Umeå-festerna oxå! :)

♥ När tjejerna överraskade mig när jag fyllde 30... och själva festen med!

♥ Studenten

♥ När vi fixade cirkusen på Lantis!

♥ En moviebag på bio... Tomten är far till alla barnen!!

♥ Sommaren 2003 har många trevliga minnen! :)

♥ Förlovningsfester å bröllopsfester för goda vänner!

♥ När jag blev faster!! Och mina andra nära vänners barn......

♥ Skolresor i ungdomen...

♥ m.m m.m m.m



Många är dom trevliga saker man upplevt! Och jag väljer att minnas det som varit bra! :) Och jag hoppas kunna fylla på min minnesbank med så mycket mer roligt... Det är nåt jag samlar på... Trevliga minnen!

Kram! :)


Men vad f-n?!

Jag och min dator är inte kompisar just nu! Jag kan inte fatta hur jag lyckas trycka på nå knappar så allt bara försvinner?! Nu hade jag hunnit skriva ett långt inlägg å helt plötsligt är allt borta!!!! Jag vet inte vad det är jag kommer åt för knappar??????????? Så då får jag väl göra om igen då.........................

Idag är det kallt ute... Växlande temperaturer är det, men det är i alla fall vintertemperaturer ute och inte en massa slask å annat.... Det sparar vi till våren! Jag fick för mig att just idag när det är -19 ute ska jag ta bort snön från balkongen... Så nu är det gjort! :)

Igår var jag på lunchdate med Vännen L och hennes familj. Alltid lika trevligt att träffas! Även om det går långt mellan gångerna, så känns det inte så... Det är väl på sonen hennes som man ser att det var länge sen sist... ;) Han har blivit "storkille" nu... Efter den date:n gick jag på stan en stund å hittade äntligen en behå... Och sen var det hotstonemassage på det! NICE! På aftonen var jag över till Lillebror och hämtade Prinsessans övernattningsbag... Hon ska ju sova hos Faster från idag till imorgon... :)

Nu har jag verkligen fastnat i det där "One Tree Hill" -träsket! Jag får sannerligen tvinga mig själv till annat än att slå på ett till avsnitt... ;) Detta har resulterat i ganska sena nätter... "Jag ska bara se ett avsnitt till......" och så blev det en hel skiva!! Jag har ju en förmåga att fastna i serier om jag börjar följa dom... I alla fall vissa av dom... :) Fördelen med att se dom på DVD är ju att jag inte behöver vänta en vecka mellan avsnitten... Men det är väl nackdelen oxå... ;) Snart har jag sett hela säsong 1, så nu måste jag träffa E så jag får nästa säsong! ;)

Nu ska jag gå å handla lite å sen hämta Finaste E på förskolan! Vi ska minsann mysa på! :)

Kram! :)


Jag ser ljuset...

Idag den 4 januari 2011 ser jag att det finns hopp om livet! Den efterlängtade solen visar sig för att vi ska förstå att vi inte kommer behöva leva i mörker i all evighet.... Även om det bara är en liten strimma ljus jag ser, så är det ändå ett stort hopp om att våren är i antågande som tänds... :) Välkommen älskade sol!




Kram! :)


Underkläder

Det är så kul att köpa nya underkläder! Men bland det värsta som finns är väl ändå att prova dom!! Och nu menar jag i synnerhet BeHå:n... Jobbigt att krångla av sig alla kläder i en provhytt å sen måste man prova MÅNGA för att ingen passar... Tråkigt!! Nu tog jag mig för att gå igenom det företaget igår i alla fall... Jag BORDE ha gjort det för väldigt längesen, men..... Nu råkade jag gå in på Twilfit i stan å helt plötsligt upptäcker jag att jag står i en provhytt! :) Å tänka sig att den jag provade först PASSADE! Hallelujah säger jag bara!!!:) Då gör det inte så mycket att den på rea kostade typ 400 kronor... Så är det att vara jag! Sen har jag ett annat problem å det är att dom bara måste vara sköna annars använder jag dom ändå inte... Och det brukar lyckas bättre för 400 kronor än för 199... ;) Nu är det bara att hoppas på att jag lyckats med detta projekt..... :)

Kram! :)


Dag 16 Min första kyss

Och det var faktiskt han som var min första kärlek som även fick min första kyss! :) Man kanske skulle rota bland sina gamla dagböcker när man befinner sig i byn för att få reda på hur det egentligen var! ;) Men jag minns att det var utomhus på väg hem... Jag var väl runt 13 år, tror jag....

Kram! :)


Dödsbud

Idag fick vi veta att min moster somnat in... Det var skönt för henne som inte varit frisk sista tiden... Det känns konstigt att få dödsbud på en biologiskt sett ganska nära anhörig, men för mig har hon aldrig varit en "moster"... Hon var min äldsta moster och har aldrig bott nära oss, jag har inte träffat henne många gånger i mitt liv... Och jag tror inte jag sett henne på över 10 år... Kanske en gång efter 1999... Så som sagt så känns det inte så mycket mer annorlunda ändå... Men jag är lessen för mammas skull och för henne syskon... Och för mina kusiner som mist sin mamma... Mina tankar går till er idag!

Kram! :)


Nyårs bilder


Ost och kex


Snacks


Buffé


Buffé med efterrätter

         
Det var såååå gott! Man åt då mer än tillräckligt! ;)


Skålade i "bubbel"!


GOTT NYTT ÅR!!!

Ja å så var det ju det där med raketer då...... ;)


Dag 15 Mina drömmar

Vad drömmer jag om?! Det är lite som om drömmarna förändras genom livet... Vissa saker som kändes som ett "måste" när man var 16, står inte ens med på listan längre när man är 34... :) Å det är väl så det ska vara i livet! Sen är ju jag en person med mycket bra fantasi... Jag kan drömma om hur saker och ting ska bli, å det räcker med hur "morgondagen" ska bli, men sen kan jag lika gärna glömma det också eller ändra mig för den delen...

Men jag drömmer fortfarande om att resa, helst varje år och helst skulle jag ju vilja se "hela världen" innan jag dör! :)

Jag drömmer om ett hus och i ett hus bor det en "fin familj"....... :)

Jag drömmer om att få vara frisk hela livet, att alla i min närhet ska få leva länge och vara friska hela livet....

Jag drömmer om den där LOTTO-vinsten som gör mig ekonomiskt oberoende resten av livet! Då kan jag välja hur mycket jag vill jobba och vart jag vill resa och då kan jag ta med mig mina nära å kära oxå! :)

Jag drömmer om att nån gång skriva en bok... Kanske en deckare..... :)

Ibland drömmer jag "sann drömmar" och jag skulle också vilja lära mig tolka "min intuition" bättre.....

Om jag är realistisk, det vet jag inte?! Men det var ju drömma man skulle göra.... :)

Kram! :)


Avatar

ÄNTLIGEN... har jag sett filmen!! Och den var klart sevärd! Den hade man velat se i 3D, vilka häftiga vyer och vackra bilder! :) Och så hade den ju en sensmoral också.... Och tänk om det är där vi hamnar när vi lämnar det här jordelivet... ;) Där hade jag kunnat leva! Kändes rätt coolt att kunna flyga på en drake... :) Och vilken underbar livsfilosofi dom hade... :)

Kram! :)


Favoritfika....

Jag är en "periodare" när det gäller det mesta... Jag kan till exempel få för mig att jag inte kan äta vissa saker, å då går det inte.... Detsamma gäller ju det jag tycker om! Nu i jultider har mitt absoluta favorit fika varit "julstjärnorna"... Så det är det jag riktigt kunnat längta efter... Tur att mamma bakat sådana då! :)



Kram! :)


2011-01-01

Jaha då ska man vänja sig vid att skriva 2011 som årtal då... Och när man har det som ett flyt då byter det år igen! ;) Tiden går ju så jäkla fort, så det känns nästan som att det är så... :)

Eftersom vi bokstavligt talat skrattade in oss i 2011 så förväntar jag mig att det kommer bli ett glatt år! :) 365 nya lyckliga dagar att spendera under detta år.... Vi var ett glatt gäng, så om jag känner efter riktigt mycket så kan jag nog ha träningsvärk i magmusklerna! ;)

Dagen idag har jag mest lekt eller tagit det lugnt... :) Lite kontraster ska man ju ha! :) Äh, nu lite TV-tittande.... Imorgon mot stan igen....

God fortsättning!

Kram! :)

Dag 14 Vad hade jag på mig idag

Lyckades ju ta mig ur pyamasen för några timmar idag i alla fall! ;) Och då hade jag på mig en svart tunika och gråa leggings... :)


Dag 13 Den här veckan

Det blir från julafton till nyårsafton... :) Skulle ha publicerats igår, men jag valde att skriva det idag för att få med nyårsafton oxå...

Julafton Hade julklappsöppning redan på morgonen innan Bror med familj åkte vidare... Sen Trolltyg i Tomteskogen och besök hos Guddottern med familj innan vi åkte vidare till Moster med familj där vi tillbringade resten av dagen/kvällen.

Juldagen Middag hos Farbror med familj och sen utgång och lyssna på Raj Raj band

Annandagen Åkte tillbaka till stan med Finaste S...

Måndag Arbete med hel planeringsdag som var riktigt givande. Sen stan med Bästa Cammo.

Tisdag Arbete med väldigt få barn, sen besök på Sst hos "min familj"... :)

Onsdag Umgicks med Prinsessan och sen bio med Fina C på kvällen...

Torsdag Åkte buss till byn... Umgicks med familjen resten av kvällen...

Nyårsafton blir lite längre beskrivning då jag ännu inte skrivit nåt om den dagen... Började dagen med att agera frisör till lilla Lillebror... Han blev rätt nöjd, så det blev helt okej i alla fall! :) Sen umgänge med Prinsessan och resten av familjen innan bastu och fix för kvällen. Sen gick vi till "Röda skolan" och fixade lite, dukade och så... Maten kom ca 19.30 och vi åt efterrätt ca 21.30... :) Mycket gott alltihop! Mycket surr med fina vänner! Vi skulle också skjuta nyårsraketer, men det var uppenbarligen nåt fel på den "smällaren".... :) Det nya året började på bästa sätt! Med ett gap-skratt tog vi oss in i 2011, det måste ju vara lyckosamt! :) (kommer lite bilder när jag kommer till stan och har sladden så jag kan ladda in dom)

Kram! :)


Klantig!!!

Jaha, då hade jag skrivit ett fint inlägg om veckan som gått och så RADERAR jag alltihop! Vad irrriterad man kan bli på sig själv!!!!!!!!!! Bara å skriva om det då.... *suckar*


RSS 2.0