ursex

Det är ett nytt ord som jag har lärt mig idag! Jag har varit på universitetet å är i vanlig ordning efter en dag där rätt slut i skallen!! Det är himla mycket input på en å samma gång... Men nu verkar det ändå som om vissa av frågetecknen börjar räta ut sig! Men så trevligt!! :) Det nästan allra trevligaste med å vara på universitetet är att jag får träffa en massa underbara förskollärare som jobbar på andra förskolor än den jag jobbar på!! Det är så kul med alla dessa positiva personer som verkligen sprider en massa härlig energi i höstmörkret... (och det var en annan sak jag lärde mig... energi går inte att väga!) Se där alltid nåt nytt som fastnat där inne i hjärnan... Det har i alla fall varit en bra dag!

Skulle egentligen ikväll ha gått på bio med min kontakt-tjej, men hon hann inte med det, så vi skjuter upp det hela en vecka... Jag har lite svårt att byta dag när jag bokat en sak med henne, så då fick det bli på detta sätt... Bättre att det blir bra än att hon (eller jag för den delen) ska behöva stressa...

Imorgon är det tisdag å ett nytt försök med p-möte på arbetet... Jag jobbar ändå sent, så då behöver jag ej åka mellan! Skönt! Bara å komma ihåg matlådan denna gång... Annars blir jag så himla hungrig innan det mötet är över! Dessutom är det ju lika bra å ladda med mat så man orkar sitta där å lyssna.........

På torsdag ska jag ÄNTLIGEN klippa mig å färga håret! Jag lääääängtar massor till detta ögonblick! Nu känns det mest bara som om håret är långt å dessutom slitet i topparna.... Ska bli kul å se vad hon hittar på med mitt hår! :)

Var igår på vattengympa! Riktigt kul å träna i vatten, var rätt länge sen sist känns det som! Men jag har ju ett beymmer numera å det tror jag har å göra med mitt låga blodtryck och min låga puls... Vet inte om det är så, men funderar faktiskt på om jag ska försöka skynda på den där läkartiden... Bra mår jag ju inte av detta, det är ju så jag känner i alla fall. Det känns ju lite som om min kropp håller på att "somna in"... Som att jag inte riktigt orkar nåt å så har jag ju yrsel på det... Jag är ju sällan den som ids hetsa upp mig å tro att jag är döende, men nu är det flera personer som tycker jag ska kolla upp detta snabbare, så jag kanske ändå borde det??? Som sagt, jag tror ju inte att det är nåt allvarligt, men om det går att göra nåt åt det så är ju jag väldigt glad om det går fort! :) Vem har tid å vänta???

För att återgå till rubriken så betyder ursex det som "uppfanns" för många miljarder år sedan... Det var då en cell åt upp en annan cell för att sedan spricka å på det viset bli två... Det blev förökning alltså! :) Ja, där ser man vad man lär sig! :)

Nu ska jag kolla om det kan va nåt sevärt på tv denna afton... För nåt mer avancerat orkar jag ej med! :)

Kram! :)

Långa söndag!

Igår när jag tittade ut blev jag alldeles lycklig för att det var vitt på backen... Men säg den lycka som varar för evigt, för idag är då minsann all snö borta å det är bara regnigt, grått å trist... Det var som om det blev en riktigt tråkig höstdag den dagen det blev vintertid på klockan... Känner mig rätt förvirrad med tiden... När jag tittar på klockan måste jag som fundera på om jag ställt om den eller inte... :) Måste ställa om alla innan denna dag är till ända, för annars lär jag vara total-förvirrad imorgon!

Denna dag känns det som om jag hunnit med en hel del! Kan ju bero på att den är en timme längre än övriga dagar... Direkt på morgonen, gick jag ner å bokade tvättstuga och medan de första maskinerna tvättades gick jag å lämnade tillbaka filmen jag å lilla Lillebror såg igår, Dumpa honom! Rätt bra film! Man fick som skratta å behövde inte jätte-mycket hjärnkapacitet för å se den... :) Lagom till mig! När detta var gjort fortsatte jag tvätta å sen har jag varit på stan å fikat med båda mina bröder å me Svägerskan å Prinsessan... Sen har vi ränt runt lite å nu är jag hemma igen!

Ska nu åter bege mig till min bror för att samtidigt passa på att umgås med Guddottern å hennes mor å far som skulle dit på besök! :) Man får ju slå flera flugor i en smäll!! Pang bara!

Kram! :)

24 oktober...

... är det inte typ FN- dagen idag?? Var det inte denna dag som man i skolan fick tillverka fredsduvor å sånt?? Eller är jag nu alldeles ute å cyklar?! Känns inte som om man uppmärksammar denna dag nåt särskilt numera i vilket fall... Eller så är det bara jag som missar det...

Imorgon är det i alla fall sista söndagen i oktober å det betyder att vi ska flytta klockan en timme tillbaka! Jag har alltid haft så svårt å komma ihåg åt vilket håll man ska flytta klockan, men då fick jag höra ett bra sätt att minnas det, så nu gör jag det! På våren ställer man fram utemöblerna å på hösten ställer man tillbaka dom! För mig var det ett bra sätt att minnas! :)

Dagen idag har gått snabbt! Jag har varit på utflykt med Prinsessan hela dan.... Min bror ringde å frågade om hon fick vara med mig medan dom var på den stora Loppmarknaden, å jag hade inget särskilt inplanerat, så det gick ju bra! Promenerade in till stan med Mamma å sen skulle hon träffa sina arbetskompisar, så då promenerade vi tillbaka... Gick till "min familj" en snabb sväng å fick se både Darth Vader å Luke Skywalker!! Sedan hem med E som återigen somnade i vagnen... Sen har jag umgåtts med henne medan hennes Mamma fixade sig för middagen som hela familjen skulle på ikväll... Umgicks en stund med lilla Lillebror, som sedan somnade på soffan, så jag gick hem igen! :)

Å nu sitter jag här å känner mig svårt rastlös!!! Har egentligen lust å gå ut, för jag tror att det kan vara rätt mycket folk ute då de flesta som inte arbetar åt Kommun eller Landsting har fått lön... Men samtidigt känner jag mig lite lat å skulle kanske se en film istället... Vi får väl se var detta slutar...

Ska nu ta kontakt med Lillebror å se om han har nåt förslag... :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram! :)

Faktaruta saknas

Hade som varit enkelt om det fanns en faktaruta om vad som ska läras in till denna kurs som jag går! Ännu bättre om jag redan hade lärt mig det mesta! :) Det är himla kul å plugga, man lär sig en massa nytt, men det är oxå rätt svårt att ha disciplin när man läser på kvarts fart... Idag har jag haft en sån läsdag då jag ska plugga hemma (eller nån annanstans)... Kan ju inte påstå att jag gjort allt jag borde! Men jag har i alla fall sorterat alla dessa papper så nu har jag lite bättre koll på vad som ska läsas... Å så har jag nästan läst allt det som ska va inläst till måndag... Får väl läsa det sista under helgen. Det skulle va ännu roligare om man hade nån från sin egen arbetsplats som oxå läste, för det är ju alltid lättare att diskutera med andra än bara med sig själv! :) Och så ska ju barnen involveras i detta å då är det oxå lättare om man är två! Men det får ju lösa sig på bästa sätt ändå! :)

Idag fyller min ♥ Prinsessa ♥ 6 månader! Vi har haft lite "kalas" för henne! Hon var nog inte så medveten om det hela, men nöjd var hon i alla fall! Fast det är hon ju nästan alltid... Snacka om att tiden går fort! Det är ju på dom små liven man ser det å förstår att man själv oxå åldras... (även om man ju helst inte vill inse det utan fortfarande måste räkna ut hur gammal man är... Man kanske kan dra av sisådär 10 år eller nåt?!) Känns som om det var alldeles nyss som vi väntade, väntade å väntade på att vi skulle få veta vem som bodde där i magen å nu är hon 6 månader!! Å världens underbaraste bebis! :) (okej, jag kanske är aningens partisk, men ändå!)

Har alltså befunnit mig hos min bror hela kvällen, vi har fikat både smörgåstårta å tårta, sett Idol och snicksnackat... Även min lilla Lillebror anlände senare på aftonen... Dom hade ju Rock-tema i Idol ikväll å det har nu fått mig att söka upp en massa gamla "rock-låtar" på You Tube!! Vad sägs om denna?!
Sha-Boom R-O-C-K http://www.youtube.com/watch?v=fE8Sj3o9ZPE eller denna?!
Guns n´roses Don´t cry http://www.youtube.com/watch?v=RtoDox0kAFE&feature=fvst eller...
Metallica Nothing else mattershttp://www.youtube.com/watch?v=bAsA00-5KoI

Jaaaa, listan kan göras hur lång som helst! Jag var ju något av en "rock-tjej" i "min ungdom" men det kanske egentligen inte var så konstigt, för det fanns ju absolut inte lika mycket att välja på då som nu!! :) Nåja för mig är det ju lite av en nostalgi-tripp att lyssna på alla dessa "gamla godingar"!

På förmiddagen idag hade jag min bokade kiropraktor tid, en MYCKET efterlängtad sådan... (okej jag får ju skylla mig själv som inte går när jag börjar känna av att det är på väg åt skogen med mina kotor, utan väntar tills det är alldeles åt skogen...) Nåja det känns i alla fall som om jag kan andas nu, men jag har även nästan som "träningsvärk" i mina muskler... Kanske inte så konstigt om jag har gått med en del låsningar under ett längre tag å nu ska dom vänja sig vid att vara i ett annat läge... Hon som jag går till är verkligen en duktig kiropraktor, man känner att hon kan sin sak... Hon är dessutom en fantastisk människa som man blir glad av!

Igår var jag å kollade mitt blodtryck... Å det verkar mer som om min kropp håller på att "somna in"! Hade väldigt lågt blodtryck, och låg puls, så det kanske inte alls är konstigt att jag har yrsel å håller på att tippa omkull lite nu å då... Men det är ju ändå bättre med lågt tryck än att det ska vara för högt! Så man ska väl försöka se det från den ljusa sidan! :) Det finns ju inte mycket dom kan göra åt saken som jag förstått det, men sköterskan ville ändå att jag skulle träffa en läkare för provtagning å kanske lite tips på vad man kan göra för å underlätta detta...
När jag hade varit i den resan gick jag till "min familj" för att hämta hem min nyrenoverade cykel, som by the way har stått där rätt länge, när jag ändå var där gick jag å hämtade hem killarna från förskolan! Det är så himla kul å hämta hem dom, för dom blir alltid så glada när man kommer! :) Sen hade jag lyxen att bli bjuden på middag oxå...
Efter det var jag barnvakt till min Prinsessa när hennes mamma å pappa var på hockey. Hon är ju i en helt underbar ålder! (fast i min värld har ju alla åldrar sin tjusning, så egentligen är dom som alltid i en underbar ålder...) Så vi hade riktigt skoj! Busade å myste på! Hon har ju lärt sig sitta själv nu å så skrattar hon högt, så man vill ju bara höra hennes härliga skratt! Sen var hon aningens tjorvig med sin faster när hon skulle sova, men till slut somnade hon å hennes mamma upplyste mig om att hon sovit lääänge i morse, så jag sa att jag kanske har "magiska händer"... :) Nåja det var i alla fall mycket trevligt att få äran att vara med henne när hennes mamma å pappa hade "kvalitets-tid"... :)

I onsdags var vi på utflykt med barnen på jobbet å träffade Trollet i skogen! Dom tycker verkligen sånt där är spännande!! Så kul å se det där glittret i deras ögon! Det är som lite skräck-blandad förtjusning... :) På eftermiddagen hade vi Öppet Hus för barn å föräldrar (å övriga släktingar)... Det är kul för barnen att få bjuda in de vuxna i deras egen värld å få visa dom vad dom har gjort å vad vi sysslar med i verksamheten nu... Me like! På kvällen övervann jag tröttheten å latheten å tvingade iväg mig själv på Afro direkt efter jobbet! Det är så himla skoj när man är där, så det är ju bara vägen dit som är lång! :) Nu har jag vissa brydderier om var jag ska skaffa träningskort... Nåja bara å fortsätta fundera på det i alla fall en vecka till! :)

Vad resten av denna helg kan ha att erbjuda återstår att se!! :)

När jag börjar skriva på en blogg vid denna tidpunkt å egentligen borde ha gått å lagt mig sedan länge, då kan man ju lätt spåra ur en aning! :) Så det kanske är dags att säga Go natt?!

Kram! :)

PS, Tack L för att du lärde mig var man kan hitta ♥ symboler! :) Nu har jag även lyckats på FB, vet dock inte om det finns ett enklare sätt att infoga dom?!

Tisdags funderingar

Vaknade i morse å kände mig inte alls glad! Kan nog ha berott på att jag vaknade med huvudvärk och med vissheten över att jag måste vara på arbetet till sena kvällen på grund av ett p-möte... Nåja beslutade mig för att gå ut och ta en liten promenad innan arbetet då jag ändå inte skulle gå hemifrån förrän strax före 10... Och när man kommer ut...... Ja, då kan man inte bli annat än glad igen! Det var hur härligt väder som helst, nån minusgrad och sol å så var det en massa fost i gräset och sån där vit is på vattenpölarna som låter kul när man trampar på den! (Ja, jag trampade på den!!) Så när jag kom in igen efter ca 30 minuter, så var livet i alla fall lite ljusare! :) Huvudvärken var dock kvar å den är det fortfarande, trots en magnecyl i morse, men jag tror det har med "ontet" i nacke/axlar å göra...

När man kommer till jobbet lite lagom till lunch, så känner man sig rätt "bakom flötet" hela dan... Så även denna dag! Men det är ju bara å göra det bästa av situationen å inte klaga!" ;) Det finns det en massa som gör så bra ändå! Nåja där vid lunchtid visade det sig att Chefen var hemma med sjuka barn, så mötet blev inställt... Det som är synd med det är att då måste man ju boka av ytterligare en kväll för ett möte... Å så tror jag nog att det hade behövts ett p-möte i det där huset... Pratade med A-K idag (som oxå var hemma med sjuka barn) å då sa jag att nu har man ju gått igenom alla känslor man har varit arg, ledsen, besviken, sårad, kränkt, you name it, så nu är jag mest FÖRBANNAD Å LESS! Om inte människan fattar att hon genom att ständigt vara negativt inställd till livet, förstär för alla andra, så måste väl nån (chefen?!) få henne att fatta!!! Det är inte många droppar kvar innan min bägare rinner över å tyvärr kommer jag nog inte vara så snäll då... *hornen växer i min panna* Nog om detta, över till nåt MYCKET trevligare!

Min älskade Guddotter var ju hos mig igår när hennes mamma å pappa var på föräldramöte... Å vi hade så himla mysigt ihop! Hon blev lite lessen när Mamma gick, men det varade i max 30 sekunder, sen hade hon inte tid med det nå mer! :) Vi har ritat, sett Bolibompa å busat! Det är så himla kul att få umgås med dom små! Måste ju sätta in en bild där vi leker tittut å busar! Älskade unge vad jag är lycklig över att få vara en del i ditt liv!


Och nu har denna tisdag oxå gått... Bara å slänga sig i soffan å se tv... Imorgon är det utflykt på morgonen och på eftermiddagen har vi "Öppet Hus" för föräldrarna... Det blir trevligt! Sen är det torsdag å jag slutar tidigt! Å på fredag ska jag ha "läsdag" å plugga inför universitetsdagen på måndag! SNART är veckan slut, igen!

Kram! :)

Ny vecka...

... nya möjligheter!

Idag är det måndag! Sitter nu på bibblo i Kulturens Hus och samtalar med min kontakt-tjej. Det är hon som bestämmer vad vi ska göra när vi ses å idag var det internet på bibblo som låg på önskelistan... :) Innan vi träffades har jag varit på massage! Och JAAAA det var välbehövligt! Och är fortfarande inte bra! :S Men så mycket bättre! Det är verkligen helt underbart att unna sig själv detta en gång i månaden... För min kropp är ju bara min! :) Och det var väl det där med att investera för framtiden?! Bokade även in en tid hos kiropraktorn på fredag, så det är bara å hoppas hon får till det! Jag vill ju helst slippa gå dit, men nu har det gått för långt, så det är bara å ta sig i kragen å ta sig dit...

När jag kommer hem ska Guddottern komma å vara med mig en stund. Det är föräldramöte på förskolan å både hennes mamma å pappa ville gå dit... Så då passar det ypperligt att få vara med Gudmor en stund! Det känns som evigheter sen jag sett mitt hjärta, så det ska bli skoj!

Imorgon tisdag å p-möte! Å som vanligt har man ingen aning om var det ska sluta!!!! Jag har i alla fall bytt skift me A-K, så jag börjar först 10:30 imorgon... SKÖNT!!! Bara å komma ihåg å ta med sig middag...

Det var en kort rapport från min verklighet en måndag som denna.... :) Känns som om bristen på socialt umgänge är stor dessa veckor... Vet inte hur det kan komma sig, men trots att jag arbetar endast 75% så är jag alltid på jobbet på kvällarna... Nåja, det blir fin komptid till jul!!!!! :)

Kram! :)

Hemma!

Kunde väl inte föreställa mig hur himla trevligt det var att lämna bussen ikväll! Egentligen går det rätt bra att åka buss, även om det är länge, men det blir genast mer jobbigt om man måste sitta med någon okänd person! Då blir det mer trångt å så... Å nu var det typ fullt på bussen från Ö-vik, så det var bara å dela sitt "dubbelsäte" med någon annan... Nåja, det gick det oxå! Kan inte fatta hur märkligt det är det där med tid... Nu har man "suttit av" en hel arbetsdag, över 8 timmar, på en buss!!! Och det känns ändå inte jätte-länge när man väl åker... Men när man väntar på nåt, då är tiden lång! Dessutom är man trött efter att ha gjort INGENTING! Har nu påbörjat en ny bok som Katerina Janouch skrivit, Bedragen, heter den å handlar om en kvinna som är barnmorska... Verkar lättläst och helt okej efter dom dryga 170 sidor som jag plöjt igenom... Så den ska jag fortsätta läsa när jag lägger mig på min spikmatta ikväll! :)

Tänkte att jag skulle ladda in lite bilder från S-vall... Är ju rätt stolt över mig själv som klarade av att "klättra" upp för denna backe, så jag måste ju sätta in bilder på detta! :)





Min bror hyr sin lägenhet i andra hand å man kan ju ibland fundera på hur människor tänker när dom inreder sina hem... Nu är ju inte jag nån expert på området, men jag var ändå tvungen att "dokumentera" lite... :) Det hängde nämligen totalt olika slags tavlor i både stil, storlek och form på väggarna... Då kan man ju undra om personen endast hängt dit dom för att nåt skulle finnas på väggarna när lägenheten hyrdes ut, men det verkade enligt min bror som om dom hängt där ett bra tag då det var ett dammlager på ramen... :) Nåja, man kan ju i alla fall fundera... Och som tur är är ju smaken delad!!!

Denna hängde som synes ovanför spisen!
 
vardagsrummets tavlor hade oxå mycket olika stil och form...

Nu ska jag avsluta detta dillande, för det känns som om hjärnan går på halvfart...

Ny vecka med nya möjligheter imorgon! :)

Kram! :)

Söndag idag

Och jag kommer inte ha något problem med att veta vad jag ska göra! Ska nämligen om ca 2 timmar sätta mig på en buss som för mig tillbaka till L-å och den tar ca 8,5 timmar! Så egentligen kanske jag kommer ha problem med att veta hur jag ska fylla tiden på bussen... Men jag får väl läsa å hoppas dom visar nån trevlig film... :)

Har haft en riktigt trevlig vistelse i Sundsvall! Det är som skönt å komma bort ibland... Bara vara å inte göra nåt särskilt... Vi har ju fyllt dagarna väl här jag å min bror, men bara med trevliga saker! Gårdagen avslutades med att vi såg en film, The Changeling, en bra film! Man känner sig rätt upprörd när man ser den! Ger lite tankeställare om att vi faktiskt trots allt på dom flesta ställen i världen har utvecklats vad gäller människosyn och annan vetenskap... Tack å lov för det!!

Känner fortfarande av mina låsningar i ryggen och har nu börjat ge upp och inser att jag nog måste gå till kiropraktorn... Tror inte att detta kommer försvinna av sig själv denna gång... Brukar ju hoppas på det! :) Nåja det är bara att bita i det sura äpplet å ringa imorgon... Har dock massagetid imorgon, så det kan ju hjälpa en aning i alla fall... Det kanske inte är så där jätte-bra att sitta på en buss ca 17 timmar inom loppet av 4 dagar... Men vad tusan, det var det värt! (har ju inte suttit dom där sista timmarna ännu, men........)

Nähä, här blir det inte mycket gjort! Måste nu fixa frukost å packa grejer...

Kram! :)

En lat bloggerska...

... det är vad jag har varit! Lat eller upptagen, välj själva! :)

Just nu befinner jag mig i Sundsvall hos lilla Lillebror! Har anlänt per buss i torsdags kväll, så vi har hunnit umgås ett tag nu... :) Nu ska jag försöka sammanfatta mitt liv sen typ en vecka tillbaka! (är det verkligen så länge sen?!) Kan vara bra minnesträning samtidigt som jag får lite ordning i min egen skalle...

Lördag: det vill säga den 10 oktober... Det var den dagen jag satt och pysslade ihop albumet till min älskade vän som är som en syster för mig... Att göra henne glad med detta album var värt precis varenda sekund av arbetet med det! :) När det var klart åkte jag, Cammo och Svägerskan med LL till 30-års partyt! Det var hur trevligt som helst att umgås med en massa vänner! I vanlig ordning gick kvällen himla fort! Och eftersom det är en bit att frakta sig fick man passa på att dela taxi när folk började röra på sig... Tack kära vän för en mycket trevlig fest med goda snittar och snacks!
Söndag: Säg vad jag gjorde av en hel söndag?! Minns faktiskt inte det... Joooo, jag sov rätt länge å sen såg jag nog en film... Helt enkelt en slöar dag!
Måndag: Det var den dagen jag återigen drabbades av min tidsoptimism... Å så var jag på förskoleråd på jobbet på kvällen... Var åter hemma vid 21-tiden... Så man kan nog säga att dagen var slut då!
Tisdag: Hade jag tack å lov sovmorgon... Men jag kan inte påstå att det märktes för jag var helt slut i alla fall! Jobbade till 17, så när man kommer hem efter en sån dag är man rätt slut... Jag tror minsann inte att jag gjorde annat än glodde på tv denna kväll...
Onsdag: Hade jag träff med min kontakt-tjej... Vi tog en promenad med en hund som hon var hundvakt åt... Sen var jag i stort sett hem å vände för sen plockade Cammo upp mig å vi åkte till Helex och gick på Afro. Vilken rolig träning!! Det var första gången jag provade på detta å jag kan säga att jag är såld... :) Det var riktigt skoj! Kul musik å roliga rörelser! Och genast tänkte jag att detta går ju å använda med barnen på jobbet! Ska försöka jaga reda på musik... Så om nån har förslag på nåt, hör gärna av er! Rörelserna kan man ju alltid "hitta på" bara man har musiken... :) Om nån undrar, så har jag fortfarande i skrivande stund träningsvärk!!! (det har dock lagt sig rätt mycket, men nog känns det i musklerna ännu...) När jag kom hem från detta var det bara å fixa middag å sen packa för min stundande Sundsvalls resa... Å så var ju favvo-serien på tv: Grey´s anatomy! :)
Torsdag: Direkt efter arbetet satte jag mig på bussen som tog mig till Sundsvall... Det är en åtta (!!) timmar lång resa med buss och när man funderar på hur långt man kommit om man åkt flyg, så blir man lätt deprimerad! :) Nåja allt går ju när man är inställd på det, och eftersom jag läste Camilla Läckbergs Fyrvaktaren, sov lite å halvsåg på filmerna de visade, så gick det ändå rätt fort... :) Lillebror mötte mig vid bussen å sen begav vi oss till hans lägenhet.
Fredag: Det var igår det... Jag tog mig en sovmorgon å eftersom det regnade rätt kraftigt utomhus kände jag ingen stress till nåt... Jag tog mig i alla fall till centrum å hittade rätt! Hallelujah med tanke på mitt lokalsinne! :) Gick å käkade lunch, vandrade runt lite å fikade... Sen kom Lillebror från arbetet å vi promenerade hemåt... På kvällen gick vi ut å åt en mycket god taco-buffé och sen såg vi Idol!
Lördag: Idag... Vi började dagen med att bestiga en slalombacke, Södra Berget i Sundsvall, och jag kan säga att utan den envisheten jag besitter vet e tusan om jag inte gett upp! Det var riktigt jobbigt ska jag erkänna! :) Hemma igen gjorde vi frukost å sen begav vi oss till Birsta och gick i affärer och fikade på IKEA... Ja, kan låta otroligt, men det enda som införskaffades på denna butik var två glasburkar och en handduk som jag "glömde" köpa när jag var där sist. Måste vara rekord i att handla lite på IKEA! :)

Sundsvall är en mycket trevlig stad med en massa mysiga fik och restauranger! Tanken har slagit mig att varför är det inte så hemma i L-å??? Har vi inte den kulturen, eller vad? Men nog kan man sakna det hemma i stan, utbudet av restauranger å fik... Kanske det vi ska göra?! Öppna ett Café! :)

Nu ska jag avsluta detta å ta tag i middagen! Inser ju att klockan är helt mycket nu!! :)

Ha en fortsatt trevlig helg, kära läsare!

Kram! :) 

Jag vet...

... att jag är en obotlig tidsoptimist! Det jag inte vet är hur jag ska råda bot på detta å lära mig att fem minuter är fem minuter å inte 30... Och hur ska jag lära mig att saker kan ta låång tid?? Jag börjar så här när jag närmar mig 33 år inse att det kanske bara är så att jag får lära mig leva med detta fenomen, för det verkar inte gå att bota! :)

Det jag nu pysslat med hela förra veckan är ett album till min älskade L som faktiskt fyller 30 idag! (Jag har ju inte kunnat berätta det innan hon fått presenten, för det hade ju liksom tagit bort en stor del av glädjen med den...) Grattis säger jag till henne! Och välkommen i klubben! :) Jag har ju känt henne sen den dagen hon föddes så det finns en hel del vi har varit med om och oxå en hel del av det som är dokumenterat... Jag har redan i juni (observera detta!) köpt ett album med texten "Kommer du ihåg när...?" och alltså redan då beslutat mig för att detta skulle göras... Gissa när jag blev klar?! Kl. 17.00 på lördag, det vill säga en timme innan avfärd mot partyt! Men jag blev klar i tid!! Rinde in Cammo som lite förstärkning på lördag morgon, så hon har klippt och även agerat lite sekreterare när jag dikterat... Tack kära vän för hjälpen å sällskapet! Om inte annat så hade vi ju trevligt under dagen! :) Och skrattade även rätt mycket! Det är liksom det jag inte heller kan fatta, varför skjuter jag upp saker till sista minuten?? Dom ska ju som ändå göras! Och dessutom är det ju kul! Som sagt, tidsoptimisten i ett nötskal!! Kan ju bara tillägga att jag själv blev ganska nöjd med mitt arbete å Bästa Jubilaren blev jätte-nöjd å det var ju till henne gåvan var, så det var huvudsaken!! :)

För att fortsätta på ämnet tidsoptimist, så har det ju hänt även idag! Inte ett dugg visare efter helgens "stress" med detta album tänkte jag minsann idag att fem minuter var ungefär som 30... Som vanligt var det ju inte så!! Idag kom jag hem från arbetet ca 15, för att sedan återvända dit ca 17.10 med bussen (och som alla vet, så väntar ju inte bussen, den åker när den åker)... När jag kom hem tänkte jag: perfekt! jag hinner tvätta! Ja, nu när jag skriver det så inser jag ju att det kanske låter lite otroligt, men vad fasen... Jag gick alltså ner i tvättstugan å hade turen att tiden kl. 16 inte var bokad... Bokar tiden, går ut med soporna å tänker att jag hinner ju hälsa på Svägerskan å Prinsessan en stund innan klockan är 16... Så det gör jag! (Lika trevligt som vanligt!) Till saken hör att jag även beslutat mig för att fixa fisk till middag, så det hade jag förberett hemma... Återvänder hem å hämtar tvättkorgen som naturligtvis är rätt överfull... Jaja, jag tvättar mörka å ljusa kläder var för sig, så får det bära eller brista, har inte tid med att sortera bättre! (Det bar kan jag säga! ;) ) Sen kom jag in i lägenheten å insåg att klockan är ca 23 över 16 å jag ska hinna laga mat å äta oxå... Hmmmm nu börjar det även för en tidsoptimist se liiiiiite mörkt ut! Ja, men vad tusan bara å "kasta" fisken i ugnen... Kan säga att när klockan var 17:05 hade jag just hämtat upp kläderna å då inte ätit! Men jag hann med bussen!!!!! Jag hängde upp kläderna när jag kom hem, men dom hade minsann överlevt i tvättkorgen! Å det bästa av allt, dom är rena nu!!! Kanske inte så konstigt att man ibland lider av viss stress?! Men å andra sidan arbetar jag ju bäst när jag har "kniven mot strupen", fast ibland kan man ju faktiskt välja att försöka börja lite tidigare och inse att tiden är lika lång alltid... Även om det inte alltid känns så... :)

Nu ska jag hoppa i säng! Det är en ny dag imorgon... Så mer rapport från helgens bravader kommer vid ett senare tillfälle! :)

Kram! :)

Väntar...

... på helgen! Ska bli skoj å få gå på 30-års partaj! Alltid trevligt att umgås i goda vänners lag!!

Denna vecka har skapandet av akvarium kommit igång på arbetet! "Somliga" har varit sjuka hela veckan, så vi har haft sådan arbetslust så det liknar inget annat! Vi har hunnit med hur mycket som helst, så man kanske kan fundera på vem som är bromskloss?! :) Vad som sedan kommer att hända när somliga kommer tillbaka, det återstår att se! Om det nu är så att huvudena ryker på både mig å A-K, så får man väl leva med att man är ett huvud kortare! :) Våran H har varit vikarie, så det har varit riktigt trevligt i veckan! :)


Visst är dom fina! Barnen fick välja sand eller grus och vatten... Vi provade först med sand å vatten å det blev bara grumligt, så så här fick det bli! :)

Den här veckan kändes från början väääääldigt lång, men nu är det i alla fall torsdag! Har haft "sovmorgon" idag, så jag har faktiskt sovit 8 timmar i natt! Inte illa alls! På andra håll i detta län har det kommit en massa snö, men inte här! Jag är ju faktiskt aningens avundsjuk, för det blir så ljust å fint med snö! :) Okej, kanske lite tidigt, men hellre det än en massa regn å mörker... Här har det regnat å blåst som bara den, men idag var det fint höstväder! Till å med solen värmde fortfarande!

I måndags skulle vi ha haft möte på jobbet, men det blev framflyttat igen... Så då roade jag mig med att fixa lite grejs...
tisdag träffade jag min Kontakt-tjej, vi åt tacos här hos mig! Sen hade jag lite besök... Å vi har skrattat så vi förlängt livet... Tänk att man kan skratta så mycket! :) "Livet är för kort... det mesta festas bort..." *ler*
Igår var det onsdag å då tänkte jag att jag springer in å hälsar på Prinsessan å Svägerskan en sväng... Det blev en lång sväng, för jag kom hem 5 timmar senare! Då hade jag fått middag å sen var jag med Prinsessan en stund medan hennes föräldrar åkte å handlade! Hon somnade i min famn å sov så jag var alldeles svettig på min arm! :) Min lilla älskade gull-unge! Nu säger hon "Dadada..." Och hon är allt som oftast lika glad! Snacka om å ge en massa energi å sprida glädje fast man är så liten! :)

Jaha, å idag är det alltså torsdag... Så det är bara en arbetsdag kvar av denna vecka!! Å "när katten är borta..." så vi får väl fixa klart en del på arbetet imorgon då! :)

I övrigt vet jag inte riktigt hur det är med denna förkylning jag (inte) har... Det bryter inte ut så jag blir täppt i näsan å halsontet har gått över... Det sitter mer i bröstet å lungorna... Vi får som sagt se! Kanske är min tjurighet som gör att det inte blir värre... :) Nåja, ska prova gå på vattengympan ikväll, för nu har jag ju inte ont i halsen, å hostar jag för mycket får jag väl gå upp å bada bastu! :)

Nej, nu packa väskan å sen pyssla lite innan L kommer å plockar upp mig!

Kram! :)

Det var den helgen det

Och jag kan inte för mitt liv fatta vart den tog vägen??? Jag har väl utnyttjat tiden väl som vanligt, när tiden återigen gått så fort... :)

Eftersom jag var vaken alldeles onödigt länge i fredags, så sov jag kl. 8 på lördag morgon när Cammo ringde! Hon hade dock ett trevligt förslag att komma med, så det gjorde absolut inget att jag blev väckt... Jag blir sällan arg av att bli väckt, så det är ingen fara att väcka mig, men som sagt hade hon ju dessutom ett trevligt förslag! :) Vi har ju varit på väg till IKEA under en längre tid,,, Kanske nån månad eller så, så nu tyckte hon att det var dags! JAAAA, givetvis vill jag följa med! Hade inget desto mer inplanerat, så det kändes som en trevlig utflykt. Det var dessutom rätt länge sen vi sågs, så i vanlig ordning hade vi massor å snicksnacka om! :) Resan går fort då!



Det lustiga med detta varuhus är ju att det innehåller en hel massa saker som man inte hade en aning om att man behövde INNAN man går in där... Så även denna gång! Jag kom ut därifrån en massa pengar fattigare, men oxå så nöjd! Det kändes som om jag i alla fall köpte det jag behövde (och kanske lite mer)! Han var/är smart denna Kamprad! Allt är billigt, men när man väl kommer till kassan, så har man ändå handlat för massor! :) Vi hade en mycket bra dag i Happis!

När jag kom hem skickade en före detta arbetskompis meddelande å ville gå ut... Det är typ evigheter sen vi setts så jag tänkte att jag får väl offra mig lite! :) Om jag hade funderat ungefär fem minuter till hade jag nog slocknat i soffan, men nu hade hon rätt bra övertalningsförmåga... :) Det var väl helt okej ute... Var först på Allstars å sen på Olivers... Jag vet inte om det är så att jag börjar bli gammal, men jag tyckte det var rätt mycket unga människor ute på Allstars... :) Träffade några bekanta i alla fall under kvällen!

Idag har min kära vän L varit förbi å det kändes som om det var "100 år sen" vi träffades sist! Det är så det är med livet, veckorna går å om man inte "styr upp" att man ska träffas så hinner det gå hur länge som helst mellan gångerna... Nåja, det var i alla fall mycket trevligt att ses!!! Vi drack te å babblade...

Sen har jag sett en film, som jag hade kunnat vara utan att se... :) Å nu är det snart dags att fortsätta se film... Tänkte se filmen på fyran ikväll...

Dagen idag har jag sannerligen försökt kurera mig från mitt halsont... Går väl sisådär... Jag har haft ont i halsen sen fredag kväll, så jag tycker det kan försvinna NU!! Försöker med te... Kanske borde ta lite honung oxå! Jepp, så får det bli!

Nu TV-soffan!

Kram! :)

Friday - I like!

Nostalgi-tripp var det... Jag har verkligen suttit å skrattat högt för mig själv! Å jag har hunnit med å vara på en hel del fester, olika resor å en massa annat... Jag har lett åt våra snygga frisyrer å kläder (som ju faktiskt var snygga då!) och jag har drömt mig tillbaka en massa år i tiden! Bara att tänka på att det är 20 år sen det var 1989 å vi var på skolresa med buss till bland annat Stockholm, det gör att man helt plötsligt inser hur himla mycket man faktiskt ändå hunnit med sen dess... Förutom att man bytt frisyrer å kläder, så har man ändå varit med om en massa... Å det roligaste av allt är väl egentligen att jag fortfarande kan ringa till i stort sett alla dom som varit med på allt detta å säga "Kommer du ihåg när...?" Att vi fortfarande umgås med varandra å kan skapa ännu fler minnen som jag kan sitta å le åt!! Jaaaa... Nu var det ju bara att sortera in dessa album på lämplig plats som fattades... Inte lika kul, men förmodligen välbehövligt! :)

Dagen idag har gått i planeringens tecken på jobbet... Måste ju säga att vi faktiskt hunnit med riktigt mycket! Vissa saker lär vi väl aldrig bli färdiga med å komma framåt med, men andra saker har ju faktiskt blivit gjorda, som till exempel att vi börjat revidera hemsidan... Jag övar mig massor i att jag inte kan ta på mig lika mycket jobb som när jag jobbade heltid, jag hinner helt enkelt inte allt! Men det går inte alltid bra... Jag tänker alltid att det där hinner jag göra, det går ju fort... Men det är bara det att alla dom där sakerna som går fort blir ju helt plötsligt en lång tid när dom är många... Nåja, jag får fortsätta öva mig i att säga nej, eller i alla fall jag hinner inte nu men kan göra det senare... ÖVA, ÖVA, ÖVA... :) Jag å A-K var å åt en mycket delikat lunch på Bakfickan med tillhörande paj till efterrätt!! Det förgyllde ju dagen ytterligare... :)

Efter arbetet "råkade" jag inhandla nya "gympadojjor"... Jag har insett att dom jag har börjar vara rätt slut i dämpningen å det är ju otroligt onödigt att dra på sig hälsporre igen när hälarna faktiskt äntligen är bra! Nåja, jag bestämde mig för att jag minsann var värd dessa skor! Mina gamla "walking-dojjor" ska jag ta till byn så jag slipper dra skor emellan, för dom jag hade där var då alldeles slut i dämpningen! Blir nog bra detta... Det är ju tur att det är mina pengar så jag får ha dåligt samvete för att jag handlar bara för mig själv! :)

Igår inbjöd jag "min familj" på middag... Ja, det började ju med Mamman å barnen, men då Pappan anlände hem från sin resa måste ju han oxå få middag! :) Efter det var Storkillen himla sugen på att få besöka en lekpark, så han fick stanna med mig å så cyklade vi förbi en på väg hem igen... Sen var jag på vattengympa... Skoj, men jag tror att jag har nån slags förkylning i kroppen, för jag orkar inte alls på samma sätt just nu! Nåja, massor med c-vitamin å positivt tänkande, då kanske det försvinner av sig själv! :)

Nu mot Coop för å inhandla fredags-godis!! :) (som om jag inte ätit nog idag?! Men det är ju ändå fredag... :) )

Trevlig Helg!

Kram! :)

Nostalgi-tripp

Fråga mig inte varför, men jag kom på det i detta nu så nu skulle det ske! Jag har dragit fram en massa gamla foto album å sitter å skrattar åt allt som skett dom senaste 20 åren, typ... :) Hur kul som helst! Tänkte organisera om lite, så jag hoppas det blir bättre sedan när jag är klar... Har som synes slutat helt tidigt idag, eftersom jag börjat tidigt å endast arbetar 75%... Inte mig emot! :)

Nu ska jag koka kaffe å fortsätta projektet!

Kram! :)

RSS 2.0