Kloka tankar


Grattis Mamma!

Idag fyller världens bästa mamma år! Nästa helg när det är påsk åker jag upp och grattar henne IRL... Kramar på födelsedagen älskade mamma! ♥



En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma!


Tänkvärt

Hittade detta på facebook och kände att det var mycket tänkvärt...

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.
När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt... och spirituellt.
Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!
De är för det du behöver dem. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet.

Sommartid(er) hej, hej!

Å så var dagen här, dagen när vi flyttar fram klockan en timme! Vi förlorar en timme till förmån för ljuset! :) Det känns verkligen skönt att det är ljust när man går hem från jobbet numera... Det känns som att vi får längre dagar, även om antalet timmar på dygnet är detsamma... jag hade ju dock önskar fler timmar på dygnet, men man får ju inte alltid som man vill! :)

Jag har i alla fall samlat energi denna helg! Inte i form av sömn och vila, men dock i form av socialt umgänge och en massa glada skratt! :)

Fredagen började med taco middag och fortsatte med bio, Järnladyn, en helt okej film som handlade om margaret Thatchers liv. Hon var en smått otrolig kvinna... Ingen film man måste se på bio, dock.

Lördagen startade tidigt... Som vanligt! Var på ett sh´bam pass på Helex, åkte hem och tvättade, sen till S-heden för att möta upp Cammo, sen följde hon med till mig, vi fixade oss och åkte med L till L där vi käkade middag. Sen anslöt även J, C, J och S... Vi drack vin och surrade... Och skrattade! Jag har nästan träningsvärk i skratt-musklerna idag! Tack för det! Det behövdes!! :)

Idag har jag pluggat och faktiskt fått en del gjort, detta trots att det är vilodagen... :) Nu tog filmen på TV 4 slut, så nu ska jag sluta mina blå/gröna...

Imorgon startar en ny vecka! Och ska veckorna fortsätta i detta rasande tempo, så kommer vi snart ha sommar och semester! ;)

Kram! :)

Och bara för att, så försvann allt å jag var tvungen att skriva om hela inlägget... Nåja....... Det blev gjort i alla fall å allt sker visst av en orsak?! ;)


citat av Margaret Thatcher

"Watch your thoughts for they become words.
Watch your words for they become actions.
Watch your actions for they become habits.
Watch your habits for they become your character.
And watch your character for it becomes your destiny.
What we think, we become." - M. Thatcher, "The Iron Lady"

När bägaren nästan rinner över

När det känns som om det är lite för mycket, när det känns som om bägaren nog kommer rinna över... När det känns som om bägaren är ganska full med en massa roliga saker, som ändå skapar "måsten"... Då är det helt fantastiskt att åka och träna! :) Det gjorde jag idag efter en dag som var fullproppad på nåt sätt! Åkte till Helex och fick vara med på releasen av det nya Sh´bam passet! Ett roligt och fartfyllt pass som var lite svårt så här i början... Men där och då kunde man bara tänka på hur man skulle göra nästa steg, rensa hjärnan kallas det visst! :)

Just nu är jag sannerligen i den där fasen när jag har en massa roligt som jag vill göra, men som också skapar en del "måsten". Men jag lever en dag i taget och kanske ibland bara en halv dag i taget... När jag gjort det här, då tar jag tag i det där andra... Jag har en "att-göra-lista" upptejpad på skåpet på jobbet... Ibland får jag kryssa över nåt jag gjort, men lite för ofta får jag fylla på den... Nu har jag övat på att delegera och det blir ju på det viset lite fler kryss över.. Men det är roligt! Det är roliga saker, inte desto mindre blir många roliga saker också ibland för många... En sak i taget!

Det är nu denna vår som det är lite mycket och jag känner att jag inte riktigt räcker till... När jag landar i juni, då kommer det mesta ha lättat! :)
Jag har handledarutbildningen på LTU, som är riktigt bra och det är bara två träffar kvar och en del att fixa med... Ska ta en sak i taget och försöka sno åt mig lite tid för att få det gjort!
Jag har precis börjat på Pedagogutbildningen i Stockholm, men det känns ändå bättre nu när jag varit ner en gång och har lite hum om vad som förväntas av mig... Jag kommer missa en dag där nere för att det krockar med LTU, men jag tror det kommer gå alldeles utmärkt ändå... En sak i taget! Några grejer att pyssla med å en å annan bok att läsa... Ska försöka sno åt mig lite tid! :)
Jag har mitt handledaruppdrag med Finate eleven, jag vill att hon ska känna sig sedd och att jag har tid för henne... Idag var jag på handledarträff med de andra lärlingshandledarna... Det är sista terminen och det är med stort vemod jag ser ett slut på detta uppdrag... Då känns det ännu mer som att jag vill mjölka ur det sista av det och faktiskt få njuta av det! För nu kan jag sannerligen skörda allt som detta uppdrag gett mig, de frön jag sått, har vuxit sig till stora växter... Hon är i stort sett "flygklar" och jag är vansinnigt stolt över henne!
Och så har jag ju alla fantastiska barnen på förskolan som inte alls är van att jag är borta och undrar var jag har varit och när jag kommer tillbaka... Det gör ju att jag ännu mer vill vara med dom! Men det är en period och jag kommer vara en ännu bättre pedagog och person (hoppas jag) efter denna vår! :)
Och så håller vi på att planera för våran nya förskola och det tar kraft och energi av oss alla, vi vet inte vilka våra blivande kollegor blir... Hur ska vi jobba, med vem och med vilka barngrupper? Men det är också roligt och det kommer bli bra! Som sagt, en sak i taget... Jag har inte riktigt orken att tänka ända till hösten just idag! :)

Ja, jag älskar mitt jobb och alla utmaningar det ger mig! Det är fantastiskt roligt och jag skulle inte vilja byta! Jag skulle bara vilja ha lite mer tid och lite mer struktur... :) Men som sagt, en dag i taget och en sak i taget, så kommer jag ro i land den här båten också! :)

Och nu när jag skrivit ner det, så kändes det mer strukturerat och kanske mer överskådligt även för denna förvirrade hjärna! :)

Kram! :)


Vem matar vi?

Klart värt att fundera på! De gamla indianerna vet nog vad de pratar om! Så med dessa kloka ord önskar jag er alla en bra start på den nya veckan!

Kram! :)


Solskens söndag!

Detta har varit en solskens söndag på många sätt och vis! Vakande i vanlig ordning före f-n, kändes det som! Låg i alla fall kvar i sängen till ca 7.45... :) Ganska bra jobbat ändå! Inte vet jag om det är ljuset som återvänder till oss som tycker att jag inte ska sova på morgonen, eller om det är nåt "kryp i kroppen", eller vad det då är, men sova kan jag inte!!!

Morgonen började i ett rätt långsamt tempo där jag å J diskuterade spöken, andar, skyddsänglar, döden, spådomar och lite annat som man bara kommer på att man kan prata om en söndag morgon! :) Sen åt vi frukost... Efter det fick vi ett annat tempo på dagen då vi färgade J hår, bakade morotskaka och diskade, ungefär samtidigt! ;) Sen tog jag med mig Hasse och Bella på solskenspromenad i en dryg timme och bara njöt av vädret och av att se dom där fyrbenta göra det samma! :) Fick lunch på Sst där Mommo varit barnvakt då L&P varit i "Kåbban"... :)

Återvände hem och gjorde klart kakan, smakade av densamma... ;) Sen tillbaka till Sst för att fira L som enligt ett av korten hon fick fyllt 25(!!) tidigare i veckan... ;) Där träffade jag minsann en massa goda vänner som jag inte sett på mycket länge! Och andra bekanta också förståss... Och jag njuuuter av sådana situationer! Bara så förbannat synd att dom inte kommer oftare!!! Det hinner hända så mycket mellan gångerna vi ses! Men tacksam och lycklig är jag som har så många underbara människor i mitt liv! PUNKT!

Nu är det bara god natt för denna tjej! Morgondagen börjar med ett besök hos kiropraktorn...

Kram alla fina! :)


Allmänt förvirrad?!

Beger mig gladerligen iväg till Helex för ett Sh´bam pass. Ett roligt pass, som vanligt! Å nästa vecka kommer det nya programmet, så det ska bli kul å testa det! :) När jag sedan ska klä på mig efter duschen inser jag att jag glömt en tröja att ta på mig! Men vad i... Det var bara att bege sig på stan och "akut-köpa" en tröja! Jag å Cammo skulle ju på lunch date! :) Vi hade en mycket trevlig dag på stan som resluterade i lunch på Dagobert och sedan fika på Friends... Jag har fått klippa luggen... Å så hann vi kolla av modet på stan lite också! Men jag ska ju skaffa mig en mode-coach så jag förstår allt... ;) Det är rätt intressant att gå på stan nu och titta på alla neon färger... Dom där färgerna som man ALDRIG trodde man skulle möte igen efter att dom var mode då i slutet av 80-talet... Men så fel man hade! Jag går där och tittar på dom och kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska tycka om dom eller inte... ;) Men färg är ju fint ändå! Så mode-coach var det visst?!

Sen har denna lägenhet fått röjas lite och jag har handlat mat... Funderar på om jag ska orka se den där filmen som jag å J skulle se... Hon snarkar gott på soffan, så jag lär ju få se den själv i så fall... Jag är liksom rätt trött själv också! Och när man hör någon sova så tungt, så blir man inte piggare, tro mig! ;) Nåja... Ska äta lite mer godis å fundera på det ett tag... :)

Imorgon är det söndag, igen! Då ska det bakas födelsedagsfika till bästa sortens L som ska ha försenat födelsedagskalas... Som hon så fint sa, är man bra på något får man stå för det! Det var gällande mina morotskakor som mannen i huset på Sst fullkomligen älskar! :) Okej då!

Näää, nu ger jag upp detta förvirrade inlägg...

Kram! :)


Spaghetti röra!

Hela denna vecka har gått i minst 200 knyck... Därför har det varit en så stor brist på inlägg på bloggen! Men jag lever om än aningens omtumlad av allt!

Jag har en klok vän, eller jag har många, men just nu tänkte jag på en i synnerhet... :) Och det är A-K som jag jobbat med förut... Pratade med henne i veckan och sa att jag kände mig helt omtumlad och stressad och att jag hade många bollar i luften och allt sånt... Så säger hon... Men det är ju så du är! Du går ju in i allt med minst 110% och vill göra allt bra... Sen landar du och då blir det ju bra... Och det är väl därför dom där extra % kan kännas lite för mycket en period... TACK!!! Klart att det är så... JAG är så! Så när jag fick höra någon som jobbat med mig väldigt nära och sett mig agera säga det, så landade det hos mig också! Det löser sig! Det bara känns lite mycket nu... Å jag kommer fixa det! Och komma ut "hel" på andra sidan och dessutom vara klokare! :)

I måndags var jag på universitetet på min handledarutbildning... Som vanligt var det givande diskussioner och man kände sig klokare när man gick därifrån... Missade tisdagen där, men jag ska göra en extra uppgift till det... Så jag får väl tänka ensam då, vilket ju inte är lika bra, för man blir klokare tillsammans! :) Nästa gång jag ska vara på universitetet i april krockar det IGEN med Pedagogutbildningen i Stockholm! Hur kan det vara så att på en månad finns 30 dagar och ändå ska allt hända samtidigt?! Nåja, troligen får jag missa en dag i Stockholm denna gång för att göra klart handledarutbildningen på LTU... Det är bara två träffar kvar på LTU...

På tisdag morgon, eller jag skulle mer kalla det natt, ringde klockan 4.30... Taxin hämtade mig ca 5 och planet mot Stockholm gick 6.00... Man är inte riktigt vaken kan jag säga! Och har man dessuotm sovit ap-dåligt så är man inte riktigt i den här världen... :) Men jag överlevde flygningen ner, tog Arlanda express till Centralen och hade fått en bra beskrivning av J så jag hittade direkt till T-banan! (Tack, du har en gulstjärna i himlen för det! ♥) Snacka om lättnad! Jag är ju inte så rädd för att testa, men när man dessutom är under tidspress, så är det som om en sten lättar från hjärtat när man inser att man är rätt!!! Och att hitta till Idébanken i Bromma var inte så svårt. Våra kursledare hade gett en bra beskrivning! Men jag trodde inte riktigt att jag var rätt när jag såg var det var... :) Men så var det! På tisdag kväll blev vi bjudna på middag av Reggio Emilia institutet... Så det har varit intensvia dagar. Jag landade på Kallax på onsdag vid 19, kankse ännu mer omtumlad än när jag åkte! ;)

Jag har haft två fantastiska dagar på utbildningen! Det känns som en spaghetti röra i huvudet! (För att använda ett uttryck från han Loriz Malaguzzi som är Reggio Emilia filosofin´s skapare :) ) Det har varit så många nya intryck bara av att vara på ett nytt ställe, att möta en massa nya människor och att lära sig! Åååå vad det finns många kloka människor! Klart man inte kan svälja allt med hull och hår, men det väcker vansinnigt mycket tankar! Och så tänker jag att ju mer jag vet, ju mer vet jag att jag inte vet! Å det är en ganska stor känsla! Eller man blir nästan lite rädd för allt... :) Men jag tror det här kommer bli riktigt bra! Och jag hoppas jag blir ännu klokare också! :)

På torsdag var det föräldraråd på jobbet på kvällen, å då är det tur man har vänner i närheten som ser till så man får middag innan man ska jobba igen! ;) Tack för det fina! Hann ju med att vara lite social också då! ;)

Igår jobbade jag till 17.30 och var sen ut på Waldorf och käkade med några från gamla Lantis... Trevligt att träffas! Kan säga att jag somande ovaggad vid 23!!!

Och när jag somnar tidigt, vaknar jag tidigt, så jag har varit vaken sen typ 7 i morse.... Ska snart iväg på Sh´bam! Ett bra sätt att starta dagen på! Sen ska jag träffa bästa sortens Cammo på vårat "favvo hak", Dagobert. ;)

Så ha en bra lördag!

Kram! :) 


Allting sker av en orsak...

Mitt nya mantra är dom orden... "Detta händer av en orsak"... Jag tror bestämt att jag måste använda dom för att annars stressar jag sönder mig... Det är lite för mycket som "sker av en orsak" just nu... :) Lite för mycket på A´s "TO-DO-LIST", men det ska väl ordna sig... En sak i taget och allt sker av en orsak! ;)

Idag på jobbet pratade jag i hallen med några föräldrar och så sa jag att jag börjat ta mina djupa andetag och säga att allt hände av en orsak. En pappa undrade om jag skulle bli buddhist?! Kanske vore något för mig! :)

Så...
När jag spiller ut en kanna vatten tar jag ett djupt andetag och säger högt "Detta händer av en orsak"
När skrivaren tjorvar säger jag "Det sker av en orsak"
När det fattas saker jag behöver NU säger jag "Detta sker av en orsak"
Allt sker av en orsak...

Sååå...
När vi denna blåsiga fredags eftermiddag när jag slutat 16.45, slängt mat i magen och packat väskan i bilen, äntligen lämnat L-å för att bege oss norrut mot byn och jag inser att om det ska regna/snöa på det här viset, så måste den halvtrasiga vindrutetorkaren bytas... Bara att svänga in på macken när vi inte ens kört i 20 minuter... Det var ju en halv vetenskap att veta vilken torkare som skulle passa och en hel vetenskap att förstå hur den skulle bytas... Vi frågar ett pensionärspar om hjälp och dom är villiga att viga lite av sin tid för att försöka hjälpa oss! Tacksamma för det är vi! Hade dom vetat innan vad som väntade dom hade dom nog sagt att dom hade bråttom! ;) "Tanten" i sällskapet undrade vad det var för rackel som tillverkades och sa att det minsann var bättre förr då man "Bara klickade fast den"... Dessa två hade en viss diskussion om hur denna torkare skulle fästas... Vi som behövde hjälpen hade fullt upp med att hålla en mobiltelefon som lyse... På något vis hamnade denna torkare på plats, men en plastbit fattigare... (Förslaget från ovan nämnda "Tant" var att vi skulle be om eltejp för att åtgärda problemet... Vi valde dock att behålla plastbiten och imorgon i dagsljus ska jag undersöka saken igen... :) )Den fungerade alldeles ypperligt NÄR den behövdes... För tilläggas bör ju att det slutade regna och snöade knappt alls efter att denna fantastiska torkare bytts ut... MEN allt sker ju av en orsak! Andas några djupa andetag... Vi fick gott godis att äta på i bilen och en stor dos av skratt!!!
När sen den snart trettonåriga medpassageraren utbrister att detta nog var hans roligaste resa hittills brister jag å J ut i värsta gapskrattet! Galet, jaaa! Å allt sker visst av en orsak?

Nu ska jag tänka att allt sker av en orsak, så hinner jag inte göra det jag ska till på måndag när jag ska vara på LTU, så kommer ingen hänga mig för det... Och att jag inte fått alla böcker beror faktiskt på ett mänskligt misstag hos hon "assistenten" som ska beställa böcker... Hon hade missat det. Men allt sker av en orsak!!! Och på tisdag ska jag åka till Stockholm på utbildningen för första gången... Å det känns spännande, skrämmande, utmanande, roligt och... ja, allt! Men efter första gången där kanske jag får lite klarhet... Å allt sker ju av en orsak! ;)

Nu ska jag leva i nuet denna helg, njuta av att vara i byn, hoppas på en massa sol och kanske kan man få sig lite grillad korv?! Dom där sakerna på min "to-do-list" lär ju ingen göra åt mig... ;)

Kram alla fina! :)


Internationella kvinnodagen

Tänka sig att det är såpass så att kvinnorna måste få en egen internationell dag... Betyder det att männen har alla andra dagarna på året då eller? Nu har ju kvinnorna i Sverige det förhållandevis bra! Så jag får väl vara glad att jag är kvinna i Sverige! Det kan vi fira! :) Så efter kvällens sh´bam pass "firade" jag å J på Mc Donald´s av alla ställen! ;)


I övrigt började denna torsdag med en glad överraskning då E kommer till arbetet med TVÅ chokladkakor av bästa sorten till MIG! Behöver jag säga att det var Marabou Black?! En av dom har jag, med viss hjälp, tryckt i mig på arbetet! Ja, jag har firat internationella kvinnodagen! ;)

Och så har jag varit på min andra kiropraktiker behandling... Efter att jag i tisdags fick veta att jag är sne... Med 1.5 cm, så fick jag också en behandlingsplan... I tisdags var det en nära döden upplevelse när hon först knäckte ut mig (det var ju inte så farligt) och sedan tröck på en massa JÄ-LIGT ömma punkter! Jag höll nog andan och tänkte att jag svimmar! Sen kändes det som att jag var överkörd av ett tåg eller nåt! Men inget ont som inte för något gott med sig! Idag var det inte alls lika illa! Thank God för det! :) Så det ska nog bli ordning på mig också... Dyrt? JA, men det kommer vara värt varenda krona å mer där till om jag får känna mig bra! Jag kan faktiskt på riktigt inte minnas hur det känns att inte ha ont i "ryggen"... Men jag säger som han MW skulle ha sagt... "Det löser sig!"

Och nu ska jag gå å lägga mig, flera nätter med för lite sömn denna vecka sätter sina spår...

Kram! :)


Fullmåne

Nu är det fullmåne ute och denna gång har den där fina runda saken på himlen lyckats hålla mig vaken... Jag har sovit "katt-sömn" tre nätter och varit mer eller mindre halvt sovande... Igår förstod jag varför... Den lyste så ljust och fint på himlen den där runda fina... JAHA... Det är fullmåne, det är en av förklaringarna till att jag sovit dåligt! Jag vet inte varför, men någon form av påverkan har månen på mig... Och eftersom jag inte ens är medveten om att månen är full, så antar jag att det inte är medvetet... :)

När man sover lite, så är man ju inte riktigt sig själv på dagarna... Man är rätt övertrött och funkar inte helt normalt. ;) Jag har skrattat helt galet mycket åt ingenting, som sagt, man är inte helt normal... Nåja, det är ju trevligare att skratta än att gråta åt eländet...

Idag hade jag bokat ett zumba pass och när jag klev in där i salen, så tänkte jag att jag är så trött så jag kan somna stående... Undra hur detta ska gå?! Men det var ett galet roligt pass och väldigt svettigt! Så när jag gick ut från den där salen var jag som fylld av en massa ny energi! Härligt, minsann!

Nu ska jag lägga mig ner och sluta mina blå/gröna... Å jag tror ta mig tusan att jag kommer sova gott i natt! Vi bestämmer det! ;)



Kram! :)


Ligger något i det

Har återigen hittat kloka ord på Facebook... Och det ligger sannerligen något i dessa ord! Styrkan i att visa svaghet...?


Söndags nöje?!

Idag har jag kommit hem efter en trevlig Stockholms vistelse... (Mer om den kommer i ett annat inlägg) L & J hämtade mig på Kallax och sen fick jag lite mat hemma hos familjen på Sst... Tanken var att vi skulle åka på Storheden, men när L undersökte saken närmare insåg hon att tåget Norrut skulle gå redan 16.30... Planen brast! Men jag skjutsade henne till tåget, så vi byter som bara plats här i L-å... Sen var det lite middag och dog-walk på schemat... :)

Jag har fått en snygg inneboende flicka nån  natt! Så vi har haft trevligt söndagsnöje med att måla naglarna och nu ser vi filmen på 5:an...  Imorgon är det en ny vecka - med nya möjligheter! :)




Kram! :)


"I´ve had the time of my life..."

Landade i Stockholm igår, och planet gick inte av! ;) Jag har lite sjuka tankar innan jag ska flyga, för jag gillar ju inte att vara instängd... Men som sagt, vi kom ner, något försenade, men hela! :) Kusin J och barnen plockade upp mig på Arlanda och sen åkte vi hem till dom... Igår kväll var vi sedan och käkade på Texas Longhorn innan vi såg

DIRTY DANCING musikalen!

Jag var väl ganska nära himlen i alla fall! ;) Nu satt vi högst upp på balkongplats, och känsla hade nog varit ännu större om man suttit närmare scenen... Alltså, ytterligare en orsak till att se den igen! :D Men bara känslan i musiken och att se alltihop live, Jaaaa, det var bra! Slut scenen med "The time of my life" gav mig rysningar! ;) Som sagt, har man sett filmen ett antal gånger, så kan man storyn! Dom hade lagt till vissa saker för att passa teatern, och det gjorde den bara bättre... :)

Idag är det fredag och det blir i alla fall en tur på stan...

Kram! :)


RSS 2.0