En present

L ringde mig och berättade att P minsann hade en present till mig... :) Tror ni han har någon "bak-tanke" med den här gåvan?! ;) Han hade konstaterat att det var ju bra lock och handtag också, så till och med "kletet" på morotskakan skulle få plats!! :)


Till eftertanke



Om jag vill lyckas att föra en människa mot ett bestämt mål, måsta jag först finna henne där hon är och börja just där.

Den som inte kan det, lurar sig själv när hon tror, att hon kan hjälpa andra.

För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer, än vad hon gör, men först och främst förstå vad hon förstår.

Om jag inte kan det, så hjälper det inte, att jag kan och vet mer.

Vill jag ändå visa, hur mycket jag kan, beror det på att jag är fåfäng och högmodig och egentligen vill bli beundrad av den andre istället för att hjälpa honom.

All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därför måste jag förstå, att detta med att hjälpa inte är att vilja härska utan att vilja tjäna.Kan jag inte detta så kan jag heller inte hjälpa någon.

Sören Kirkegaard, existentiell filosof, f 1813, d 1855


Avsked

Jag hatar verkligen avsked! Jaa, om det är något jag ogillar så är det det! På återseende känns mycket bättre, även om man vet att det kan vara hemskt långt mellan dom där återseendena! Men det känns bättre att ändå hoppas och tro att man ska återses ofta! Vissa finns i ens hjärta även om man inte ser dem varje dag, varje vecka eller ens varje månad... Dom har som tagit en speciell plats och den går inte att byta ut! Andra människor är viktiga en stund i ens liv och lämnar ett spår, men dom återseendena kanske aldrig kommer eller väldigt sällan, även om man faktiskt har ambitionen att försöka... Men dom personerna var viktiga just då, den perioden i livet och också mer utbytbara... Därmed inte sagt att dom är sämre, men livet förändras... Jag har många sådana personer som har passerat i mitt liv... Dom har lämnat spår, olika djupa sådana, men dom har påverkat mig på olika sätt. Jag har lärt mig något av var och en av dom...

I mitt jobb är det många avsked, ja varje vårtermin önskar man några av barnen lycka till och skickar dom vidare till skolan... Alla barnen har gjort intryck, vissa mer än andra... Och jag tycker det är jobbigt varje gång med dessa avsked! Nödvändigt, men jobbigt! Denna vårtermin har jag extra mycket separationsångest... Vi kommer lämna den förskola där vi är trygga idag och alla gå vidare till något nytt, och spännande! Jag kommer inte att arbeta med kollegorna i den konstellation som vi är i idag och barnen kommer också vara på olika ställen, en del går till skolan... "Min unge" kommer ta studenten och ge sig ut i vuxenlivet och pröva sina vingar, jag har en fin kollega som ska vidare till andra äventyr i livet... Det är också ovisst hur det kommer bli med två av mina kollegor som "bara" är vikarier... Om jag får önska, så följer dom med till den nya förskolan, och det är det jag någonstans tror! Så det är många saker som ska falla på plats innan denna vårtermin är slut... Antagligen kommer jag fälla massor med tårar, även om jag troligen försöker bita ihop och se glad ut! Och det kommer bli bra, allt kommer bli bra! Men det är avskenden jag ogillar, ogillar skarpt!

Dom värsta avskeden är dom där det är defenitivt, i alla fall i detta livet... Dom där döden skiljer oss åt... Dom där man inte kan säga det man vill längre, lyfta luren och ringa eller skicka ett sms... Då när man hade önskat att man sagt det och det, när det är försent, i detta livet... Har just sett Desperate Housewifes och fällt en tår över dom avskeden! Vad hemskt att mista en människa mitt i livet! Jag vet att det bara är på TV, men jag råkar bli berörd ändå! ;) Det får mig att tänka på livet och på vad som är viktigt.... Glöm ALDRIG bort att säga förlåt och berätta för människor att dom är betydelsefulla... Allt annat har liksom mindre betydelse när man ser det i ett större perspektiv...

Så om jag inte hade nog med allt jag är mitt uppe i, så ska jag dessutom förbereda mig för att tacka av, säga hej då och på återseende! Jag ska vara en del i det nya, planera för det, samtidigt som jag ska ta avsked av det gamla... Så om någon undrar varför jag inte riktigt är "här och nu", så finns det förklaringar till det också! ;) Men samtidigt går vi en spännande tid till mötes och det känns kul och utmanande! Som sagt, det kommer bli bra! Jag vägrar tro något annat! :)

Jag klarade hela inlägget utan att gråta yttre tårar i alla fall! ;)

Kram alla fina! :) ♥


Lovely people make my days!

Fredagen och lördagen gick i det trevliga umgängets tecken! Efter att ha varit på Nordkalotten i fredags, där vi skrattat så tårarna runnit, hade jag faktiskt kvar lite energi... :) Jag fick nog en massa ny energi av allt skrattande! Ett gott skratt förlänger ju livet! ;) Jag åkte i alla fall ut till Guddottern med familj där det bjöds på tacos, lek och en massa snicksnackande! Det kändes som om det var minst hundra år sedan jag å L verkligen samtalat med varandra, så timmarna hos dom gick väldans fort vill jag lova! :) Tack Fina för en trevlig kväll!

På lördag stod det tre-års firande på schemat... Så jag å lilla Lillebror styrde bilen mot Lillebror med familj vid 14.30-tiden... Där var en lycklig unge som fick många paket... :) Vi bjöds på god smörgåstårta och gott fika! Och en del lekande också förstås! ;) Vi hann med att umgås med mor å far och svägerskans familj... Trevligt minsann! Det tackar jag för!

Efter att ha legat två dagar och varit sjuk, så var det trevligt med ett besök från Fina E idag! Vi har haft en mycket trevlig eftermiddag med en massa surr! :)

Känner mig som en lyckligt lottad person som har så många fina människor i mitt liv! ♥

Kram! :)


En elak bacill

... eller om det var flera, det vet jag inte! Men jag har i alla fall blivit ordentligt nedslagen av den/dom... Vaknade natten till söndag av att jag kände mig illamående, och tänkte att det kunde bero på slarvet med alla mjölkprodukter jag hävt i mig under dagen... Fick dock se mig besegrad av den tanken efter ett tag och helt enkelt inse att jag drabbats av magsjuka! Och i vanlig ordning kom febern som ett brev på posten... Så jag kan säga att jag var totalt nedslagen hela söndagen. Orkade inte hålla mig vaken långa stunder i sträck! Men fick i alla fall i mig en hel del att dricka, så när jag sovit hela natten också, så var jag nästan feberfri på morgonen... Måndagen gick också i det totala lugnets tecken men TRE filmer på DVD:n...

Idag har jag känt mig piggare och faktiskt orkat vara vaken hela dagen! ;) Så imorgon blir det att återgå till arbetet, det gillar jag!!! :) Sist jag var borta från jobbet på grund av sjukdom var för ca 2 år sedan när jag också hade äckel magsjuka! Nåja, man får ju vara glad att det inte är något dödligt man drabbats av!

Kram! :)


Livet är kort!


Bästa 3-åringen

För tre år sedan kom det ett sms om att jag blivit faster till en prinsessa! Hennes pappa var nog i lyckorus när han skrev, för han spädde på födelsevikten på den redan ganska stora prinsessan med ett helt kilo... Men 4540gr tung och 51cm lång var hon och en massa mörkt hår hade hon! Så snygg så hon rörde sin faster till tårar! Stolt var jag! Det var vekligen en speciell känsla att få kalla sig faster!


Ju längre jag har fått vara i ditt liv, älskade E, ju mer underbar är du! :) Det är bara helt fantastiskt att få vara en del i ditt liv, att få dela din energi och din glädje! Att få hänga med på dina äventyr och vara en del av dina fantasifulla lekar! Varje minut jag är med dig får jag energi som räcker flera dagar! :)

Idag sjunger vi Ja må du leva till dig på din 3-års dag! Grattis fina fantastiska E på din födelsedag!

Kram! :)


T¤O¤R¤S¤D¤A¤G

I morse när jag vaknade visste jag att jag skulle till arbetet, för det hade min hjärna fått veta igår... Men jag hade ingen aning om vilken veckodag det var... Det kom ju sen, när jag tänkt efter ett tag... Det är lite läskigt när man känner så... Jag vet vart jag ska, men jag vet inte vad det är för veckodag... Mycket i hjärnan då? Denna vecka lever jag dag för dag, ibland till och med halva dagar, eller man kan dela in dom i tre... Förmiddag, eftermiddag och kväll... Det är mitt sätt att öveleva när det är mycket på schemat! Om jag tänker hela veckan, så blir jag alldeles yr i skallen, men om jag tänker att nu ska jag först och sen... Inte sen och sen och sen och... :) Strategi kan det kanske kallas! :) Lindrar i alla fall stressen något! Men jag kan säga att även om denna vecka gått fort som bara den, så känns det som att det var en evighet sen förra helgen! Det har hänt så mycket sen då...

Nåja, jag har i alla fall haft en bra dag på jobbet med de fina barnen! Barnen i "min grupp", jag och kollegan M har planerat en cirkusföreställning som ska gå av stapeln i slutet av maj! :) Att se glädjen och kreativiteten i barnen och jag kan säga att deras ideér har inga gränser, det är glädje! Och än en gång kan jag skriva under på att jag har världens bästa jobb! Tänk att faktiskt längta till jobbet! :) Det är en känsla som jag vet att inte alla får ha! Okej, lönen i kronor är kanske inte den bästa, men lönen jag får av att se barnen utvecklas och glädjas över de små och stora sakerna i livet, det är helt fantastiskt! Jag tackar min skyddsängel för att jag blivit ledd in på rätt väg! :)

Jag har avslutat min torsdag med att vara på Sh´bam och glädjas av det! Sen har jag och Finaste J varit på vårat "torsdags kaffe" på MAX! :) Vi skrattade åt att vi kanske ändå har vissa rutiner! ;) Och den historien blir ännu roligare om man vet att vi har en bekant vars mamma är så inrutad så hon vattnar blommorna på en viss veckodag (oavsett om dom behöver vatten förr eller senare), hon går på facebook en viss veckodag, har besök av vissa personer vissa dagar och en hel del annat! :) Men hon har fått hela livet att fungera så! Och det kanske inte är så dumt, om än lite tråkigt... För om det är så att man blir bjuden på gala middag en viss veckodag, så kanske det inte går att tacka ja om det står korv och makaroner på schemat?! ;)

Nåja, imorgon sägs det att det är fredag och min arbetsdag ska tillbringas på Nordkalotten där jag ska lyssna på en föreläsning av en kvinna som sägs vara riktigt bra! Det hoppas vi på! Sen ska jag åka och hälsa på Guddottern med familj och det längtar jag till! :)

Kram alla fina! :)


Berörande deltagande i gemenskap!

Och så kan jag bocka av dag tre på denna hektiska vecka! :) Jag har haft en helt omtumlande dag på många sätt och vis och även om jag känner mig trött och sliten nu, så är jag ändå så nöjd! :)

Dagen började 4.30 när klockan väckte mig, på något vis lyckades jag bryta av en av linserna när den var inne i ögat, inget jag behövde före 5 på morgonen kan jag säga! Så iförd glasögon åkte jag hemifrån kl. 5... Vi fick boarda planet i tid, men sen visade det sig att den blöta snön som hade behagat komma ner och lägga sig som en blöt tjock filt över marken gjorde att banan skulle plogas och planet inte kunde lyfta i tid... Jaha, inte mycket att göra åt det, så det var bara att messa och säga att jag skulle bli sen... Oturen vändes till tur när jag i alla fall hann med Arlanda Express med en minuts marginal, vilket i slutändan gjorde att jag bara var ca 10 minuter sen till utbildningen.

Rubriken jag använt mig av är den jag skulle skriva som sammanfattande rubrik över dessa utbildningsdagar, jag missade ju dock dagen igår, så det fick stå för dagens upplevelse! Vi fick i alla fall tolka en bok på "100-språkligt sätt", då vi i olika grupper fick måla akvarell, spela in film, dansa, använda oss av ståltråd, göra collage och skriva poesi...  Jag hamnade i gruppen där vi målade akvarell, och vilka konstnärer vi blev bara för att vi fick använda så bra material! :) Vi redovisade för varandra och poesi gruppen var den som avslutade förmiddagen... När de läste sin dikt med känsla, fick jag rysningar och rördes till tårar! Det ni! ;) Sushi till lunch och en inspirerande eftermiddag... Sen var det bara att åka hemåt igen...



Bara hade man kunnat tro, men nu är det undertecknad som var med i huvudrollen! :) Förvirrad som få efter en omtumlande dag som börjat tidigt missade jag att stiga av på T-centralen och upptäckte inte det förrän flera stationer senare! Hoppsan! Nåja fick kliva av och åka tillbaka, något försenad... Hoppade på Arlanda Express och tänkte att det är ju ändå lugnt... OM INTE det hade kommit ett rödljus som vi fick vänta i FÖR länge! Fick liksom mer eller mindre springa upp till säkerhetskontrollen och passera den... Men hur det nu än kom sig så var jag inte sist in på planet! :)

Nu är jag i alla fall hemma och imorgon är en ny dag, som jag ska vara på jobbet! :)

Kram! :)


Good enough!

Jag har ett mantra som pågår i mitt huvud! Det duger, du behöver inte vara bäst! Lägg ner prestations ångesten! Tror ni det hjälper? Nja, är mitt svar på den frågan! Jag övar mig på att det kommer att vara "good enough"! Ingen kommer hänga mig om jag inte är bäst! Och jag övar mig på att vara nöjd med det jag presterar... Jag har höga krav på mig själv och tar jag mig an något ska det göras, inte bara bra utan till 110% bra! Så när jag känner att jag kunde ha gjort lite mer, då får jag som dåligt samvete gentemot mig själv... Hel knäppt! Och jag vet att det jag gör är good enough! Men det är så svårt när jag är mitt i det!

Denna vecka är jag mer splittrad än vanligt å det känns som om varje dag kräver en prestation och jag kan ju inte vara "halvdan" alls... Idag var det LTU och det jag hade gjort var såklart good enough! Bättre än det till å med... Men tror ni jag var nöjd innan? Näää... Imorgon är det Pedagogutbildningen där jag ska träffa fantastiska människor som är duktiga pedagoger, då måste jag vara bättre än good enough! Och dessvärre så känns det inte som att jag är det! Men jag vet också att ingen kommer hänga mig... Och att prata brukar jag sällan ha problem med! ;) Det är bara det att jag inte riktigt vet om jag fokuserat på rätt saker, men det visar väl sig... :)

Denna vecka känns det som att jag inte alls kommer träffa barnen på jobbet, och då känns det inte bra. Men jag får ta torsdagens "besök" på jobbet till att samla energi hos de fantastiska liven! :) För dom är min energikälla, fina fantastiska kreativa ungar! Men... När jag är borta så här mycket så hinner jag inte med att vara på plats och handleda "min unge"... Jag vet att hon klarar sig alldels utmärkt bra utan mig, hon är duktig! Men jag vet också att hon behöver mig nu sin sista termin för att få stöttning i alla uppgifter hon har att slutföra och en massa pepp till att hon ska fatta att hon är alldeles fantastisk just sådan hon är! Hon behöver också fatta att det hon gör är bra och att good enough räcker! Visst är det lätt att säga det till andra?! :)

Nu ska jag se färdigt på Desperata Husfruar, (där är ingen good enough! :) ), och sen gå och lägga mig och vila, för sova lär jag väl inte kunna göra, till sisådär 4.30... För klockan 5 kommer taxin som för mig till Kallax, för att jag ska flyga kl. 6, vara i Bromma 8.30 och åter hemma i lägenheten ca 19.30... Ibland är det fantastiskt hur vi kan förflytta oss i Sveriges avlånga land! :)

Kram alla fina! :)


I taket lyser stjärnorna

Idag tog jag mig tid att se filmen, I taket lyser stjärnorna. Faktiskt en riktigt bra film som handlar om en tonårstjej vars mamma har cancer. Sevärd - ja! Tårar - ja! Tänkvärd - ja!




Kram! :)


Veckan som gått försvann som en vind!

Hade en fantastiskt trevlig påsk i byn där solen sken från en blå himmel i stort sett hela helgen! Man kan defenitivt inte klaga på vädret i alla fall!!! Jag har hunnit med att umgås med många, promenera, grilla korv ute i solen, bada vedeldad bastu och "bara vara"...


Måndag som var annandag påsk var en söndag... :) Skönt med en extra dag ledigt minsann! Jag tillbringade min måndag med att promenera med J, vinka "hej då" till mor å far, köra till L-å med ett stopp hos Lillebror med familj, umgås med dem lite, leka med Finaste E, middag på Sst, promenera med L, packa upp och sen sova! :)

Tisdag öppnade jag på arbetet, pluggade med två snygga tonåringar, tränade ett favvo sh´bam pass, såg Desperate Houswifes...

Onsdag hade vi möte angående nya förskolan först, sen möte med delar av projektgruppen från Reggio Emilia Institutet på Kronan (då vi oxå fick besöka våran nya förskola), promenerade till Sst, fick middag, gick hem, tränade Zumba, drack kaffe med J, såg Grey´s anatomy...

Torsdag arbete till kl. 18, tränade sh´bam, sen var det nästan bara sova kvar av den dagen...

Fredag hade en trevlig dag på jobbet med många skratt, fick trevliga nyheter, middag på Sst, handlade på Ica Maxi och fastnade i Rumble Words på telefonen...

Lördag var en hektisk dag med bara trevliga saker på schemat! Började med vattengympa på Helex med Finaste sortens L som sällskap, sen åkte jag och lilla Lillebror till Lillebror med familj och umgicks, sen hem och fixa sig för fest i S-byn... Trevligt sällskap, god mat och dryck, en massa goda glada skratt och trevligt snicksnackande får beskriva den festen! Jag har fortfarande ont i käkarna efter allt skrattande igår! Kvällen avslutades på Invit och sedan Oliver´s...

Söndag var det idag igen! Och när jag nu beskrivit min vecka i ord, så förstår jag varför det känns som om den försvunnit som en vind! Det är liksom allt det här som pågår runt i kring en som är livet! Vi ska inte vänta på att det ska ske, vi ska leva det! Live, laugh, love! :) Nåja idag har jag och L tagit en prommis med hundarna i snöoväder och en massa snömodd, sen har jag hängt på Sst ett tag, kommit hem och fixat middag, pratat med fina kusin J i telefon och fått höra om det nya fina tillskottet i familjen, sett Mästarnas Mästare med lilla Lillebror... Och nu är det ungeför god natt! :)

Nu ser vi fram emot en ny spännande vecka! Och för mig kommer den innebära att måndagen är jag halva dagen på jobbet och den andra halvan på utbildning om nya reviderade läroplanen, på tisdag är jag på LTU, på onsdag är jag i Stockholm, på torsdag är jag på jobbet och på fredag har vi utbildning på Nordkalotten... Hmmm, undra hur trött jag är sen efter alla intryck denna vecka?! ;)


Ha en bra start på veckan alla fina!


Kram! :)


Nytt mode?

Provad J snygga skor... Vad tror ni om det nya modet? Underställ, rosa sockar och högklackat! Kanske kan vara något för alla modebloggare att föra vidare?! ;)


Buzzador

Jag är ju buzzador och har nu fått hem the som jag ska buzza! Att vara buzzador innebär att man får hem varuprover som man ska visa sina vänner och bekanta och berätta om dem. För att de senare ska prata vidare om produkterna. Vill du bli buzzador, kan du anmäla dig på Buzzador´s hemsida!

Och jag kan rekommendera dessa the:er i pyramidpåsar. Dom var goda och känns mer som löste än som tepåsar, men är ändå lika enkla att hantera som tepåsar.


Vattengympa!

Lördag morgon betyder vattengympa på Helex, i alla fall rätt ofta! :) Så var det även denna ljuvliga lördag morgon! När jag då står där i den varma poolen och pratar med L och väntar på att passet ska starta inser jag att min baddräkt är lite stor... Då far mina tankar sisådär 12-14 år bakåt i tiden när Kusin J ledde vattengympa på IKSU i Umeå... Jag var ju med på rätt många av hennes pass, och en gång var det dam som nog inte valt sin baddräkt med omsorg som deltog i passet... Ivrig var hon och rätt vad det var hade ena bröstet hoppat ur baddräkten och levde liksom sitt eget fria liv där utanför... Jag kan säga att det krävdes oerhört mycket självdisciplin för att jag inte skulle bryta ihop av skratt! Och min enda tanke var "Bara inte J ser detta, för då kommer hon inte kunna hålla sig för skratt!" J slapp se det där och då och tanten fångade upp sitt bröst... Men det har gett många goda skratt efteråt! :)



Efter denna vattengympa har jag och lilla Lillebror varit till Lillebror med familj för att fira Bästa sortens svägerska på hennes blivande födelsedag! :) Vi har fikat och lekt och hunnit prata lite också! :)

Ikväll blir det tjejfest ute i S-byn då vi ska fira T som blivit 40 år för ett tag sen! Ska bli kul å träffa alla brudar som jag inte sett på alldeles för länge! :)

Ha en fortsatt trevlig lördag alla fina!

Kram! :)


Hej Bloggen!

Jag vill bara berätta att jag har saknat dig! Jag har saknat allt vi brukar dela, allt roligt, sorgligt, galet, tokigt vansinnigt, jobbigt, fantastiskt, kärleksfullt, ja, allt! Men av någon outgrundlig anledning har jag inte riktigt hittat orden för att kunna skriva... Jag vill, men ska inte, skylla på tidsbrist, för det mesta handlar om prioritering! :) Men jag har varit sjukt trött på sista tiden och då när jag haft en stund över har inte orden hittat fingrarna så att jag har kunnat skriva... Men nu vet du! Jag saknar dig! Så mycket! Jag har påbörjat många inlägg som fortfarande väntar på att få bli färdigställda... Och DÅ!!! ;) Så den som väntar på någt gott, väntar visst aldrig för länge! (säger hon som ogillar att vänta!)



Kram! :)


*schyyy*

*shhyyyy*

Lyssna....
...
Kan du höra dem?

Kan du höra barnen?

Kan du höra hur de viskande skriker igenom rymden?

Kan du höra deras inre rop på hjälp?

Hur de ljudlöst sväljer sin förtvivlan?

Kan du höra dem?

Kan du höra vad deras tysta munnar vill säga dig?

"Snälla förstör mig inte,

jag är så fullständig och så vacker som jag är.

Snälla, gör inte om mig, klipp inte mina vingar

innan jag ens fått pröva dem.

Snälla, trasa inte sönder mig, för att sedan förbanna mig

för att jag är trasig."



*shhyyyyy*

Öppna dina ögon...

Kan du se dem?

Kan du se barnen?

Kan du se den desperation som stormar igenom deras inre?

Kan du se deras lidande?

Kan du se alla de tårar som de inte längre orkar gråta?

Kan du se barnen?

Kan du se vad deras tomma blickar vill säga dig?

"Snälla låt mig inte gå förlorad.

Låt mig inte gå förlorad in i den förvridna vuxenvärlden.

Låt mig inte glömma allt som är mitt.

Låt mig inte försaka allt som är jag.

Låt mig inte förneka allt som jag kom hit för att vara."





*shhyyyyy*

Öppna ditt hjärta...

Kan du känna dem?

Kan du känna barnen?

Kan du känna deras längtan igenom dina egna förlorade drömmar?

Kan du känna deras sorger i allt som du själv en gång försakade?

Kan du känna barnen?

Kan du känna vad deras bedövade hjärtan önskar säga dig?

”Snälla, respektera mig, kränk mig inte,

Jag är också en människa.

Snälla, älska mig och låt mig få älska,

utan villkor och förbud.

Snälla släpp mig fri och låt mig få flyga,

utan skam och skuld.

Snälla, ha tillit till mig…”



*shyyyyy*

Ja, när jag lyssnar så kan jag höra dem,

se dem,

känna dem,

Och varje gång som jag förlorar hoppet

om en mer kärleksfull värld,

så kan jag höra deras viskningar i etern…

Då kan jag möta deras hjälplösa blickar

bakom mina slutna ögonlock…

Varje gång som jag förlorar hoppet

om en mer medmänsklig värld…

så kan jag känna deras tårar längs mina kinder…

och jag kan känna hur deras bultande hjärtan slår i mitt…

”Ge inte upp på mig,

snälla ge inte upp!

Vad du än gör,

så låt mig inte gå förlorad…”

Påsklov!

Har lite påsklov hemma i byn! Och det verkar som om jag har påsklov på bloggen oxå! ;)

Man kan då inte klaga på vädret hittills denna påsk! Solen har strålat från en blå himmel, det har varit i stort sett vindstilla, sen har det varit lite snöande på eftermiddagarna, men vad gör det när man varit ute flera timmar redan?! :) Så jag har samlat D-vitamin och fräknar! ;) Jag bara njuter av tillvaron just nu, umgås och tar det lugnt... Det kommer visst en vardag sen ändå, så jag försöker samla energi nu! :)

Veckan som varit har gått fort, ovanligt, eller? På måndag öppnade jag å tränade på eftermiddagen, på tisdag hade vi planering på morgonen med jobbet, sen jobbade jag eftermiddagen, sen träning på kvällen, på onsdag stängde jag... I torsdags gav mina fantastiska kollegor mig studieledigt så jag skulle hinna ikapp lite med uppgifterna. Det tackar jag allra varmast för! För nu känns det som att jag i alla fall har näsan ovanför vattenytan... Det som ska vara klart till den 17 på universitetet är klart! Så då är det bara resten kvar då! ;)

På torsdag kan jag nog kalla mig själv rätt effektiv, för när solen gick ner på kvällen hade jag hunnit med både det ena och det andra... Jag vaknade ju 06.23 för att vara exakt, och då kände jag att det är ingen idé att ens försöka sova längre, så jag steg upp, pluggade, pratade med Fina M som ringde , (det samtalet tackar jag för! Fick en massa härlig energi som höll i sig hela dagen! Vad synd att vi inte surrar oftare!), tog en prommis, skjutsade J till skolan, plockade då även med mig C från busshållplatsen så jag hann surra med henne också, hade E på besök, hann plugga lite mer, körde till byn... Sååå när solen gick ner kände jag mig både klokare och friare! ;) Fler sådana dagar och man kan känna sig rätt nöjd med tillvaron! ;)

Nu ska jag bege mig mot bastun för att tvaga mig! Sen bär det av mot byn ute i ingenstans för att umgås med familjen där och kanske ta nåt glas vin med L! :)

Ha en fortsatt härlig påsk alla fina!

Kram! :)


Stämmer bra!


Träning och sömn och härliga människor...

... Är som balsam för en trött själ! :)

Det känns som om jag har så mycket att göra hela tiden, så jag minns inte vad jag gör... Sen är ju jag, TYVÄRR, av den modellen att när jag har mycket att göra å då speciellt mycket "måsten" att göra, då gör jag bara ännu mer! För om man råkar stanna av, då kommer man ramla ihop av utmattning och det har vi då rakt inte tid med! Näj, för jag har ju så mycket att göra... Så helt normal kan man väl inte kalla sig... ;)

Som vanligt har veckan bara försvunnit... Har tränat, jobbat, haft kvällsmöten och så var veckan slut, typ... Det blev fredag även denna vecka! Och nu även söndag!

I torsdags var jag rätt slut som artist och hade en fruktansvärt dålig dag, jag mådde rent dåligt hela dagen! Och då inte bara tänkte jag, utan jag sa det också högt, att om det händer en grej till idag, så kommer den grejen bli för mycket! Jag kommer inte orka stiga upp imorgon... MEN efter att ha gått omkring och knappt kunnat andas hela torsdagen, så åkte jag å J till Helex och var på ett roligt Sh´bam pass... Och efter det var det som att jag blev en ny människa! Allt löser sig!! J tittade på mig när vi satt och drack kaffe på MAX efteråt och sa att nu är du ju nästan dig själv igen! Se där! Man tror inte att det är sant, men träning gör verkligen en gladare och man mår bättre! Så nu ska även jag sälla mig till den där skaran av människor som predikar att träning är bra inte bara för kroppen utan också för själen! ;)

På fredag skulle bilen på service, lilla Lillebror var en ängel och körde dit den på morgonen och M-L var en ängel och skjutsade mig till Toyota på eftermiddagen... Tack! På jobbet vann jag 40 minuter i tid och hann göra klart en av mina "måsten"... Det är som att jag saknar orden och behöver någon som kan säga "...om du tänker så här..." så kan det bli något... Nåja en sak mindre att göra! Nu har jag nog "bara" fem uppgifter kvar att göra på Handledarutbildningen... Varav två är examinerande! Så när jag får ta ut all min "studietid" på sommarlovet, då ska jag tänka att "Fy fan vad jag är bra!" För just nu känns det inte så! Men jag vet att jag kommer klara det, bara jag ger mig tusan på det! Tjurig är väl en av mina sidor, bra eller sämre, ja, det beror nog på... ;)

På fredag var jag i alla fall å åt på Waldorf med Bästa sortens bröder samt svägerska och brorsdottern... God mat och trevligt sällskap! Bra start på helgen... Min plan var sen att se Let´s dance på tv... Å tanken var ju god, sen att jag halvsov mig genom halva programmet var väl inte riktigt meningen... :) Vid 22 insåg jag att det är lika att gå å lägga sig på riktigt, så jag sov ovaggad före 23! Och jag sov till 7.30, så jag sov väl igen lite av det jag inte sovit under veckan...

Lördagen började med vattengympa på Helex! Mycket bra start på lördagen, där på Helex bestämde jag å L oss för att åka på Ikea! J ville också följa, så vi satte oss i min lilla bil och begav oss på en tripp! Vi brukar ju ha våra nostalgitrippar där i bilen också... Så nu var det musiken som spelades som fick oss att minnas och att le! Skratta högt till och med! :) Vi skulle inte köpa något särskilt, men ändå kom vi ut med en massa, precis som det brukar vara på Ikea! ;) Det blev dock ingen dubbelsäng som min kära bror undrade om vi skulle köpa och frakta i min lilla "spurtbil"! :) Chauffören i den lilla bilen, eller om det var kartläsaren, höll på att se till så vi hamnade i Övertorneå på hemresan... Det är tur att passagerarna är uppmärksamma! ;)

På hemvägen svängde vi förbi hos Lillebror med familj för att lämna en fotpall... Fick kramas och pussas med E och dricka en kopp kaffe innan vi återvände till stan... Funderade på om det var värt att dricka lite vin, men insåg efter Earth hour att jag troligen skulle somna omgående! Så nääääää....

NUUUU ska jag läsa ett kapitel och skriva en fråga, det var det som var helgens plugguppgift! Visst är det bra att man sparar på allt till sista stund?! Men, sen har jag en sak mindre igen!

Kram! :)


4 år

Tiden går och vi med den! Idag fyller hon fyra år min fina, älskade guddotter! FYRA år! Jag kan inte begripa vart tiden tar vägen... In i ett svart hål kanske?! Men det är verkligen som alla säger att det är på barnen man ser att man själv åldras, för i min värld är ingen av oss en dag över 25... ;) Den ekvationen kommer dock bli allt svårare att förklara i takt med att barnen växer... :)

Nu är jag nyss hemkommen från guddotterns 4-års kalas... Ett kalas med en massa glädje! :) Jag fick nån fråga om hur jag orkar hela dagarna med att jobba med barn... Å svaret?! Jag har världens bästa jobb! Sen är det ju inte på mitt jobb som på ett barnkalas direkt... Ett barnkalas kan vara ganska tröttsamt även för en som arbetar med barn hela dagarna! ;)

Men där mötte jag i alla fall trevliga vuxna och barn och jag fick kramas och pussas och se glädje! Och fika en massa go fika! :) Och allt det gillas skarpt av undertecknad! ;)

Kram! :)


RSS 2.0