älskar - älskar inte

I en viss ålder kommer barnen på att man kan älska saker/människor/ting eller hata dom... Att det finns nåt där emellan är sällan tänkbart! Jag hatar fiskpinnar eller jag älskar makaroner! Okej, så kan det vara, men man kan ju också gilla något eller inte gilla det... Kan man?! Ja, det är fullt möjligt med en viss gråzon... :) Men det är en del i utvecklingen att komma på det där med att man faktiskt kan välja själv om man älskar eller hatar... Det är en övergående fas och sen kommer dom på att älska och hata är ganska stora ord... GILLA eller INTE gilla är lite mildare uttryck för ungefär samma sak...

Och så växer vi upp med insikten om att det kanske inte var så enkelt att älska eller inte älska, ibland gör man lite både och... Jag älskar makaroner om jag får äta dem med korv och ketchup, annars vill jag inte ha dom... Aha, det blev en gårzon där som man kunde ana... Och så blir vi lite äldre och inser att det är ungefär detsamma med personer i ens liv...

Ja, jag älskar den här människan, det gör jag... MEN.... Eller för den delen kanske det även då är ett mildare uttryck att man gillar någon, för när vet man att man älskar någon? Och sen då, kan man sluta älska och återgå till att gilla? Hmmm... Där var den där eländiga gråzonen igen! Och sen kan man älska människor, men när blir man då kär i dom, om man någonsin blir det?! Ja just det, kanske ändå var lättare att bara uttrycka sig på två sätt älska - hata, gilla - ogilla... Inget krångel med en massa gråzon och konstiga ord och tankar... ;) Och förresten kan man ju ändra sig, för just idag hatar jag fiskpinnar, men nästa vecka älskar jag dom! :)

Och när kommer man på att livet är en enda gråzon där ingenting är svart eller vitt... Jag skulle vilja påstå att en del personer aldrig inser det, andra gör det väldigt tidigt... Att hata är starkt, och hur ofta hatar man verkligen?! Att älska är lättare och dessutom betydligt trevligare! :) Jag gillar den där gråzonen, med en massa färger, för färg måste vi ha i tillvaron, det blir så ledsamt annars... Men livet är sällan svart eller vitt... Och livet består av en massa människor, möten, tankar, you name it... Jorden kretsar inte runt mig, jag påverkas av alla andra som jag möter som går på samma planet... Och det dom känner kommer att påverka mig, mer eller mindre... Därför är livet en enda gråzon där vi kan gilla och ogilla, men också tänka att saker och ting "beror på"...

Och nu är jag så trött och förvirrad så jag vet inte vart detta resonemang är på väg med mig... :) MEN det jag vill säga är:


Lev i nuet och förlora inte livet på att fundera på om det är värt att älska eller hata, gilla eller ogilla... För man har rätt att ändra sig, så det så! :)

Nu är det bara en dag kvar att arbeta! Och imorgon ska det firas att semestern börjar! Fånga dagen, var det visst?!

Kram! :)


sommar, sommar, sommar....

... men var f-n är sommar värmen?! Midsommar har passerat, även om man knappt fattat att det blivit juni månad ännu, på söndag går vi in i juli månad som ska vara en riktig sommar månad... MEN fortfarande kvarstår frågan VAR är värmen??? I morse när jag cyklade till jobbet var det 9 grader, regn och blåst... Jag önskade att jag hade tagit på mig vantar! Och det är den 27 juni!!! Nåja, det enda vi faktiskt inte kan påverka är ju vädret, men jag tänkte som så att om alla dansar soldansen och lägger till någon rörelse för värmen, så kanske vi kan få lite mer sommar känsla! :)

Nu är det bara två arbetsdagar kvar, sen väntar en fem veckor lång ledighet! Det ska bli ljuvligt skönt! Oavsett väder, så ska det bli härligt att "bara vara" och göra det som faller en in! Lite spontant sådär som jag kan va! ;) Som idag när jag kom hem från arbetet efter att ha ätit lunch på Sst... Då bakade jag bullar! :) Bara för att jag kände för det! Det är semester för mig, att göra det man vill när man vill.... :)

Nu samlar vi våra krafter och ber till högre makter och dansar lite soldans, så kanske vi får en fantastiskt härlig juli och august i alla fall! :)

Kram alla fina! :)


Midsommarhelgen... och ledighet som knackar på...

Helgen har gått i umgängets tecken! Jag har umgåtts, ätit gott, druckit gott, skrattat massor och bara njutit av att det varit sommar! HÄRLIGT är ordet för helgen! Jag har träffat nya bekantskaper och "gamla" saknade personer, så det har varit varierat även på umgänget! Men som sagt fler sådana helger och energin borde vara på topp! :) Jag kom ju hem från Turkiet med nyladdade batterier och det känns i själen, kan jag säga! Man orkar med allt på ett annat sätt... Behöver inte sova lika mycket för att det är ljust nästan dygnet runt och i helgen hade vi ju faktiskt smak av sommaren också, med både sol och värme (sen att det var ganska långt under 10 grader under midsommarnatten, det kanske vi inte behöver orda om...) och såklart de väldigt OVÄLKOMNA myggorna! Jag har lätt dragit på mig tio nya myggbett... Men är det med myggbetten vi ska betala för att få hit sommaren så kan jag betala det priset! I alla fall ett tag... ;)

Denna vecka är det städa, röja, fixa som står på schemat på jobbet... Och att tömma hyllor och skåp på sina privata grejor, ja även jobb grejorna förstås. Idag plockade jag hem lite kläder och med tanke på att det inte känns  som att sommaren anlänt så övervägde jag faktiskt om jag behöver överdragsbyxor ännu. ;) Tog dock hem dom med tanken på att jag får väl ta tillbaka dom om det behövs! ;) Nu är det bara fyra dagar kvar innan semestern börjar... Fick mersmak på att vara ledig under Turkiet veckan, så nog tror jag att jag med lätthet ska lyckas fylla mina fem lediga veckor... På frågan om jag har några planer svarar jag NEJ.... Jag kommer ta dagen och veckan som den kommer... Att det blir en resa upp till Byn i anslutning till marknaden känns som en självklarhet, men hur länge jag stannar är icket bestämt... Sen ska jag "bara vara"... Ha picknick i solen, (för det kommer såklart bli sommar NU!), mysa med familj, vänner och bekanta och njuta av livet... För jag tror vi kommer gå en ganska intensiv höst till mötes... :)

Och nu ska denna intensiva person faktiskt gå å lägga sig... Det var en av de nya bekantskaperna på midsommar som sa att jag verkade vara en person som det hände mycket kring, en som inte kunde vara stilla och som gick på i 110 hela tiden... Jag tittade bara på honom och sa något i stil med märks det så tydligt?! ;) Haha! Han hade ju visserligen hjälp av vårt samtal i sin "bedömning", men nog ligger det väl en viss sanning i det... :)

Kram! :)


Avslut och Nytänk

Den här veckan har verkligen varit en intensiv vecka på många sätt. Igår kändes det som att det var en hel evighet sen det var måndag! Men det blir väl så när man har mycket å göra och det händer mycket...

Vi har suttit tillsammans med våra nya kollegor hela veckan för att planera för våran nya förskola. Det har varit spännande och jätte roligt! På måndag började vi med att presentera oss själva med hjälp av en bild som var tagen 1994-95... Och då inser man att man är bland dom yngsta i gänget! ;) Det är när man ser bakåt som man fattar åldersskillnader.... :) Nåja vi har försökt oss på att hitta värdeord som ska vara just våran förskola, vi har försökt oss på att komma på namn på de hemvisten där barnen ska vara... Vi har blivit indelade i grupper och fått veta våra närmaste kollegor. Det är rätt påfrestande att bjuda på sig själv hela tiden, för man måste ju på något vis visa upp sitt bästa jag... :) Men som sagt, det känns bra! Det känns som att vi kommer vara ett roligt gäng med många starka viljor och personligheter. Kul och utmanade!

Vi har också hunnit med att ha en avslutningsfest för våra kollegor som väljer att inte följa med oss och för E som avslutat sin praktik. Många tårar och massor med skratt! Vi har varit ett härligt gäng och det är med sorg jag tackar av de kollegor som inte följer oss. Men det är bra val dom gjort och jag unnar dem allt gott på alla sätt och vis! Jag kan bara önska dem lycka till i livet helt enkelt! :) Vi var några tappra (eller dumma, välj själv) som åkte hem till mig efteråt och satt och surrade... Till aningens för sent kanske! För klockan var då efter 2 och dagen efter började vi kl. 8 igen! :) Det gick bra det med! :) En lite tung dag, men vi fick gjort det som skulle göras och det är ju huvudsaken! ;)

Nu önksar jag er alla en riktigt trevlig midsommar! För det ska jag ha!

Kram! :)


Resa bort och komma hem

När man är utomlands är det som att man hamnar en bra bit från verkligheten! Man kan inte fundera så mycket på vad som händer i "ens riktiga liv"... Eller fundera kan man, men man kan inte göra så mycket åt det! ;) Så med andra ord har våran Turkiet vecka varit en vecka helt utan måsten och krav! De största besluten vi har behövt fatta har varit "när ska vi stiga upp på morgonen" och "när ska vi äta"... Kan vara nog så svåra beslut ibland! :) Men vi har haft det helt underbart och fantastiskt! Vi har verkligen "bara varit". Sovit, ätit, solat och badad och snicksnackat! Och läst och njutit av sol och värme! Helt fantastiskt med andra ord! Vi har åkt ALLA rutschkanorna i vattenlandet och skrattat massor! Så när jag kom hem kom jag hem med massor av ny och härligt positiv energi! Det kändes som att jag har fått tillbaka orken och "glittret" igen efter denna stressiga vår! Och det känns skönt! :)

Kram! :)

Här kommer några bilder:








All inclusive!!

All inclusive är grejen när man är trött och slut! Det är inte många beslut man behöver fatta! ;) Vi äter och dricker gott, typ hela tiden! Frukost, lunch, middag och "mellanmål" och en massa efterrätter... Maten är helt okej, men det blir mycket sallad och grillat. Och salta strips! ;) Efterrätterna är inte så mycket att hänga i julgranen enligt mig! :)

Vi solar och badar hela dagarna! Jag har provat de flesta av rutchkanorna i vattenlandet, så kul är det! :D Idag var vi på hamam, turkiskt spa. Vi hade mycket trevliga 90 minuter. :) Dessvärre var vi helt in oljade, så solbrännan idag är rätt röd! :)

Bloggar via L's iPad, så det får bli ett kort inlägg! Nu vet ni Att vi lever och njuter av livet!! Massor! Så skönt att bara vara i enkel vecka! :)

Kram :)


Turkiet - here we come!

Nu är väskan packad och det mesta klart inför resan... Men konstigt nog så har jag fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt åker ikväll! Klockan 19.40 lyfter planet från Kallax och vi ska vara där två timmar innan, så det är snart dags! :) Den här resan är mer än välbehövlig! Jag är så pass trött och sliten, så det ska bli skönt att åka bort och bara vara... Inte tänka på något speciellt, läsa böcker och njuta av sol, värme, god mat och dryck i en hel vecka! Och eftersom vi ska på på All Inclusive, så behöver vi väl knappt fatta ett beslut! ;) Möjligtvis om vad som ska finnas på tallriken och i glaset vid just denna måltid! ;) Det ska bli nice, ja! Och speciellt när man tittar ut på väderleken utanför fönstret... 12 grader och regn... Hoppas vi kan skicka hem lite sol å värme, så det är fint när vi är tillbaka! :)

Här tror jag vi kan trivas!



Kanske kommer en å annan uppdatering om hur vi har det... Men hur som helst så önskar jag er alla en fin vecka!

Kram! :)


Sjung om studentens lyckliga dag

Studenten, en av de lyckligaste dagarna i mångas liv, men också en dag med visst vemod... Det är sista dagen som skolungdom, sen räknas man som vuxen! Att bli vuxen och få en vuxen persons ansvar med att försörja sig själv... Att jobba, studera, eller vad vill jag göra med mitt liv? Dom där svåra frågorna som man inte riktigt svarar på "bara så där"... Jag minns själv dagen efter studenten med en känsla av tomhet... "Var det bara det här...?" Det som jag väntat på och längtat efter i tre års tid! Och sen då? Vad händer nu? Det hör nog till, att man ska känna så, det är ju ändå rätt stort att bli vuxen! :)

Idag tog Fina E och hennes kompisar studenten! Vilken lycka och glädje! Bara att se deras lycka gör att jag själv får tårar i ögonen och rysningar i hela kroppen! Det är så himla härligt! Det är en härlig känsla att ta studenten! Jag och A åkte in till stan med fem av barnen för att beskåda detta ögonblick av lycka! Vi fick chansen att se dem springa ut ur skolan skrikandes av lycka och sen åka på flaket och vara ännu gladare! Barnen som vi hade med oss var nästan lika glada dom, det var en spännande upplevelse att få vara med om! ;) Jag sa lite skämtsamt att dom nu ska se hur dom själv ska göra om ungefär 13 år! Och en del förklaringar krävdes ju eftersom ungdomarna var rätt högljudda! ;)

Nu säger jag GRATTIS TILL STUDENTEN fina E! Hoppas verkligen du får en oförglömlig kväll och att du känner dig lika lycklig som du såg ut! Njut av varje sekund och spara minnena i ditt hjärta för att om sisådär 15 år fortfarande kunna plocka fram känslan! Nu har du hela livet framför dig och det kommer bjuda på massor av överraskningar! Hoppas du i alla fall fått med dig en del av de verktyg du kan behöva! ♥



Kram alla fina! :)


Skolavslutning

...är det i denna stad imorgon, fredag... Examen och student och för de flesta ett långt härligt sommarlov som följer! För mig är examen en skolavslutning i kyrkan och "Den blomstertid nu kommer", då tårarna visar sig, typ varje gång! Jag minns när jag var barn att mamma alltid hade med sig näsdukarna till kyrkan för att hon grinade till just "Den blomstertid nu kommer" och jag som barn bara undrade varför? för det var ju helt underbart att skolan var slut och sommarlovet stundade... Nu när det är exakt 20 år sedan undertecknad slutade nian, så förstår hon sin mamma mycket väl! Det är en psalm att gråta till... Men det är mest av lycka och stolthet och jag tror att den väcker dom där barndomsminenna till liv... Minnen av lycka!

Dom där 20 åren sen vi tackade för oss på Centralskolan, då jag stod som "talare" och delade ut "pris" till våra lärare som vi tillsammans knåpat ihop, vart har dom 20 åren tagit vägen?! Sen följde tre år på gymnasiet, och 3,5 år i Umeå och så har jag suttit ytterligare drygt tre år i skolbänken på LTU... Ja, en viss tid har jag ägnat till studier... Kanske också blivit lite klokare?! Men det känns som en omöjlighet att fatta att det är 20 år sedan vi på vingliga ben begav oss mot gymnasiet... Tänk om man vetat då bara en bråkdel av det man vet idag... Undra vilka val man hade gjort då?! Kan nog vara lika bra att man inte vet! ;) Jag hade som ambition att fixa en återträff, men har inte haft nog med energi denna vår... Men vad tusan, vi kanske kan hitta på nåt i sommar i alla fall... Många av oss finns ju på fejjan! ;)



Nu hoppas jag alla fina ungar får en fantastisk skolavslutning! Att dom som är stora (eller tror sig vara det) nog tar det lugnt med alkoholen, för ni ska ju minnas eran skolavslutning också! :)

Och det jag hoppas på allra mest är att skolavslutningen kommer med sol och värme till våran del av landet, så vi äntligen kan säga att det är SOMMAR! :)

Kram! :)


Trött i själ, hjärta och kropp

Den rubriken beskriver ungefär mitt hälsotillstånd just nu... Jag har inte ens haft energin till att träna... Jag vet att jag borde göra det för att få tillbaka lite energi, men det är som att orken inte finns där... Tanken, ja! Men inte orken... Sen har jag varit sjuk också, men det känns inte som att det kan räknas den senaste veckan! Men snart, snart, snart....... Det känns nästan som att jag har lite minnesförlust också... MEN man ska inte klaga, det finns dom som har det betydligt värre! Men det är i alla fall förklaringen till att undertecknad inte riktigt är sig själv... Hon är trött och energilös! Sen är det ju så att jag ändå försöker hålla mig till människor som ger mig energi, så att jag kan upprätthålla energi nivån såpass så att jag kan le och se glad ut närhelst det krävs! ;)

Idag har varit en sådan dag... Jag har samlat MASSOR med positiv energi av alla fina människor jag mött och pratat med! Och jag har träffat nästan alla "mina barn" och bara det!!! ♥ Och att få deras kramar, bara det ger energi som räcker ett tag... Jag har kramat många fina idag, så det så!

OCH... Jag har LÄMNAT IN min sista uppgift till LTU!!! Jag har verkligen fina kollegor som fixar och trixar så jag skulle få skriva denna sista artikel på dagtid... Jag vet ärligt talat inte om jag hade fixat det annars! Så slut är jag! Men eftersom jag har fina kollegor, så fick jag skriva igår... Det tog väl sisådär 7 timmar, men den blev klar! Om jag är nöjd, näää, det kan jag inte påstå, men den är skriven och då kan man i alla fall göra om ifall det krävs, då har man något att visa i alla fall! Ett extra tack till Bästa sortens M som tar sig tid att läsa mina uppgifter och ge mig feedback så jag kan göra lite bättre! :)

Ja, så om ni undrar över min frånvaro här på bloggen, så är det nog mest tröttheten jag kan skylla på... Den och avsaknaden av inspiration! Det känns som att min hjärna är på PAUS och då är det inte så lätt att prestera något! ;)

MEN på söndag bär det av till Turkiet med Fina familjen från Sst och med Fina kollegan/vännen M... Saker och ting förändras fort ibland och M som sällan gör saker utan att planera är nog ännu i chocktillstånd över att hon tackade ja till en resa som skulle ske inom 10 dagar! ;) Det är inte lätt att få in mig i sitt liv! ;) Men resan behöver hon ännu mer än jag, så det kommer nog bli toppen! Vi har skrattat åt att vi förmodligen kommer sova i en veckas tid, och kanske få ställa en klocka för att inte bara sola ena sidan! ;) Men då kanske vi kommer hem mer utvilade än någonsinn?! Jag har ju inte riktigt fattat att det är så snart vi ska åka, det var som att det blev som ett uppvaknande för nån dag sedan... Så nu tjatar jag om det typ hela tiden för att jag ska påminna mig själv om att jag snart ska åka! Om jag börjat packa?! NÄJ!!! Har inte ens köpt allt jag behöver eller växlat pengar och ännu mindre plockat fram en resväska, men det blir nog bra! Bara jag får med mig pass, bikini och kanske något annat att ha på mig, så klarar jag mig en vecka! :)

Och nu kanske fröken A borde bege sig mot sängen eftersom jag då hela tiden beklagar mig över min trötthet! :)

Kram alla fina! :)


"När du tittar på dom här blommorna kan du tänka på oss!"

Just den meningen sa en pojke till mig när han och kompisarna plockade blommor... Det värmer en frökens hjärta! Att dessa fina barn verkligen vill lämna spår och faktiskt vill ge mig blommor för att jag ska kunna tänka på dom när dom slutat på förskolan! Sen att just dom här blommorna inte ens överlevde helgen, det spelar mindre roll.... För maskrosor kommer ju få mig att tänka på dom, och flera andra barn som passerat i mitt liv... Maskrosor... Det är dom som överlever när alla andra blommor inte fixar det! Så jag ser på mina barn som blivande överlevare! Alla mina barn! :)



Och samtidigt får man väl passa på att med dessa svenska maskrosor önska eder alla en trevlig Nationaldag imorgon! :)

Kram alla fina! :)


RSS 2.0