J som i Jorden

Några av grabbarnas förslag på J-ord var jordgubbe, jordgubbssylt, jakt och jorden... 
 
Jag har valt JORDEN
 
När jag var liten gick jag på Kyrkans barntimme och där sjöng vi "Vi sätter oss i ringen och tar varann i hand, vi är en massa syskon som tycker om varann. Gud är allas pappa och jorden är vårt bo och vi är vän med alla på jorden må ni tro"... Ja, jag minns den fortfarande! Då tänker jag att på något sätt satte den där sången spår i mig... Nu tänker jag inte så mycket på det där med Gud och den biten, men att vi är vän med alla och att jorden är vårt bo... Vi kanske skulle behöva berätta lite mer om det för barnen idag och även ungdomar och vuxna, för Hållbar utveckling handlar om att vi ska vara vän med varandra, med jorden och tänka i ett hållbart perspektiv, hårt förenklat. ;)
 
På den förskolan där jag jobbar står HÅLLBAR UTVECKLING som en del av vår verksamhetsplan. Vi ska jobba med hållbar utveckling... Det är inte så himla enkelt när man knappt begriper det själv, hur ska man då kunna jobba i projekt med barnen kring det? Vi hade förmånen att få lyssna på en professor från LTU som är oerhört kunnig i området och som också kan prata så att "alla människor" förstår... Man kan ta det till sig och bli berörd... Bara en sådan sak som att om alla i världen skulle leva som svenskarna gör, så skulle det gå åt 3,5 jordklot, skulle alla leva som i USA, så skulle det gå åt 5 jordklot... Bara det väcker en tanke! Ska vi ha någon jord att lämna över till våra barn, till framtiden? Den här veckan hade vi en norsk kvinna hos oss som heter Nina Odengard som pratade om hur vi kan jobba med återvinningsmaterial i förskolan och hur vi kan tänka kring det... Hon sa att "Det är försent att ge upp", med det menade hon att har vi nu försatt oss i den situation som vi är i så måste vi ändå försöka göra något vettigt åt det, för Moder jord är inte nöjd som det är idag...
 
Ibland kan jag känna mig alldeles matt när jag tänker på det här! Men samtidigt, vad kan just jag och min familj göra? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något... Jag har lyckats få min sambo att sopsortera! Jag lär barnen att det är viktigt att sopsortera och att slänga soporna rätt... Det KAN jag göra varje dag... Det kan i stort sett alla göra!
 
Som sagt, vi har en jord och det är bäst att vi börjar förvalta det den erbjuder oss, för vi behöver naturen, men naturen behöver inte människan! Är det fler naturkatastrofer nu? Är det så att Moder jord slår tillbaka mot oss och det vi missbrukat hos henne? 
 
Med dom funderingarna säger jag God Natt och funderar vidare på ett K-ord! (Tyvärr går det lite långt emellan bloggtillfällena, men jag ska ta mig igenom alfabetet, tro mig! ;) )
 
Kram! :)

I som i iskall

Grabbarnas förslag på I-ord var bland annat, is och inte.

Jag valde iskall... Även om jag inte tycker om det iskalla med vintern, så vill jag ändå ha snö och lagom kallt ute. Tänk en vinter med sisådär minus 5 hela vintern. Det skulle vara underbart! :) Och lite sol som kan gnistra i snön önskar jag oxå. ;) Nu vet jag ju att det alltid blir dagar som är iskalla, ibland kan det bestå av att det blåser så vansinnigt. Men önska kostar inget! ;)

Med iskall kan man också mena personer som tycks sakna känslor. Att begå brott på ett iskallt sätt, att sen kunna neka till det på samma iskalla sätt. Jag hoppas innerligt att jag slipper möta dessa! Att jag aldrig behöver titta in i en iskall människas ögon!

Sen har vi ju den iskalla figuren som mest är snäll, eller ser snäll ut, för mig veterligen har inte snögubben känslor. ;)


Kram! :)


H som i hockey

Frågar man grabbarna vad som börjar på H, så kommer alltid hockey först. Och speciellt hos den ena av dom. Han är ungefär lika hockey-tokig som sin pappa. :) Där kan man säga att viss påverkan från föräldrar fungerar! ;)

H är en ganska svår bokstav att lära sig, för den är ju mest som ett väsande ljud eller nåt.... Så det är inte helt enkelt att höra vad som är första bokstaven. Några fler förslag från grabbarna, förutom hockey och hockeymål, hockeyhjälm, hockeyklubba osv...., var hall, hus och hem....

Nu är det uppehåll i SHL, så alla i hushållet kan andas lugnt ett tag, men snart är det åter dags att heja på Luleå hockey med både själ och hjärta och en del högljudda hejarop! ;)



Kram! :)

G som i golf

Då var det dags för G. Grabbarna hade många förslag på ord som börjar på G, såsom giraff, groda, gaffel och gammal. :) Jag kom att tänka på sommaren och alla minigolf rundor som grabbarna spelade. Så då fick det bli G som i golf. :) Kanske jag har en inre längtan efter sommaren, vem vet? Och ska tiden gå i detta rasande tempo så är vi väl där snart igen. :)


Det är ju dubbelt det där med tiden. Även om jag har en längtan efter sommaren, så känns det ofta som att jag vill stoppa tiden en stund. Få lite tid för eftertanke och hinna stanna upp och njuta i nuet. Tyvärr snurrar hjulet ofta så galet fort, så man knappt hinner med....

Men idag är det lördag och vi ska njuta av det så mycket vi kan! :)

Kram! :)

RSS 2.0