Trappa = Lycka!

Det kunde man inte tro! Att en trappa kunde göra en lycklig! :) Men så är fallet med just denna fiiiiina trappa! Min Kära lilla Lillebror har snickrat ihop den och kommit med den till mig och ikväll har jag oljat den... Så nu ska bara möblerna på plats, så blir det minsann en bra uteplats lagom till min semester! :)



Dagen idag har jag varit på stan med Bästaste L, vi har ätit lunch å gjort en del ärenden som jag borde ha gjort för läääääääänge sedan! Och på aftonen har jag, lilla Lillebror och hans kompis varit på VIP invigning på nya MAX-restaurangen. Det är ju tur vi har en bror som jobbar som "elare" som kan få bjuda in oss övriga på dylika trevliga tillställningar! :) Det var i alla fall lika gott som vanligt!

Nu är det bara å sova, för imorgon ska jag skjutsa lilla Lillebror å hans kompis till flyget klockan 05.00!!! JAA, ni läste rätt! Så det är bara att kliva upp i ottan! :) Sedan planeringsdag med nya jobebt och sen är det SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kRAM! :)

Ledig dag!

Lite konstigt kändes det igår att lämna igen nyckeln och säga Hej då till gamla jobbet... Jag har känt mig som en packåsna i dagarna två när jag åkt hem! Hur mycket grejer kan man samla på jobbet egentligen??? Men då har jag ju haft "kläder för alla väder" och skor och lite "bra å ha saker" och alla papper man samlat genom åren! Oj, oj, oj.... Men nu är det  i alla fall rensat och tomt i mina skåp och lådor... Som sagt, känns konstigt att inte återvända till hösten... Jag har ju i och för sig bearbetat detta mentalt så länge, så på ett sätt har man ju sörjt under våren... Men det är vemodigt! Det jag kommer sakna allra mest är att inte få jobba med A-K!! Vi har verkligen fungerat så himla bra ihop och kunnat ha MASSOR av glädje i jobbet! Men vi ska ju inte försvinna från jordens yta, så vi kommer fortsätta vara vänner! Sen kommer jag sakna alla barn och föräldrar såklart! Jag har ju samlat på minnen hela våren som jag sparar i hjärtat... Vi har verkligen gjort så himla mycket skoj denna vår! Och det var oxå vårat motto när vi fick veta att det var vi som skulle stänga... FOKUS på barnen!! Det har faktiskt lyckats oxå! Man har haft annat att tänka på än att älta hur synd det är om oss som måste stänga en förskola... Så igår var det alltså ett faktum... Fick fina presenter av närmaste kollegorna och kramades och sa "på återseende"! Jag hade gjort ett fint "vara ledig-paket" till A-K och skrivit en vers! (som går att läsa i förra inlägget) Gissa om hon skrattade! Klart hon har ju varit med på resan, så hon fattade ju precis vad som menades! :)

 
Lägg till bild på förskolan/skolan här. Max 420 pixlar bred.

Idag är jag ledig och imorgon ska jag vara med på mitt nya ställes planeringsdag. Känns spännande att träffa alla och höra deras visioner och planer för framtiden! Man får ju som kliva på tåget och följa med till en början, för att sen se vad som förväntas av en... Allt är ju nytt! Lokaler, kollegor, rektor, barn och föräldrar!! Men vi tar en sak i taget... :) Jag är ju van vid det efter denna vår! :)

Igår fick jag ett MMS av världens bästa lilla Lillebror som har byggt en trappa till min balkong! Den var så fiiiin!! Idag kommer han ner med den och då ska jag bara olja in den å sen har jag lätt å ta mig ner på gräsmattan! :) Bästa L var oxå förbi med utemöbler som hon hittade på rea på Jysk till mig! Så fiffigt! Nu kan jag dricka mitt morgonkaffe i solen (som jag hoppas kommer lysa) hela min semester! :) Me like!

Idag ska jag nog bege mig till stan... Det är ju ändå regn utomhus! Har lite grejer som ska fixas som jag skjutit på framtiden i all oändlighet nu! :)

Kram! :)

Vers till min Bästa kollega!!

Hör du, hör du….

Jag har nåt att säga nu!

 

Vet du att du fantastisk är,

Du den bästa kollegan varit för mig!

Nu följer en historia här,

Om delar av det jag upplevt med dig!

 

Det jag helst kommer att minnas

Är alla glada skratt!

Dom alltid i mitt hjärta får finnas,

Ett exempel är en ”cirkushatt”

 

Vissa dagar har varit roligare än andra

Och vi har alltid haft varann

Det är inte alltid lätt att genom minnet vandra

För vissa dagar har man kunnat undra om

verkligheten är sann?!

 

Somliga har haft problem med diverse kroppsdelar,

Som finns längre ner…

Undra hos vem det ”felar”

När man problemen inte ser?

 

Vi ibland fått hjälm bära

När livet varit svårt

Och då man bara velat svära

Och slå till nån hårt

 

Men när sommarhatten åkte på

Var det kul åter

Och man kan säga som så

Att vi både skrattar och gråter

 

Vi har i alla fall förstått

Att livet inte alltid är lätt

Vi försökt lyda de råd vi fått

Att göra på vårat sätt

 

Vi har haft besök av Troll och ”Tomtemor”

Kan mammor ha skägg?!

Vi besökt skogen där dom bor

Och målat en å annan vägg

 

Vi många olika människor mött

Vissa jobbiga och knasiga andra roliga och bra

Många bra idéer vi tillsammans fött

Då vi ibland fått ropa HURRA!

 

Vi haft med en person att göra

Man trodde inte det var sant

När man alla historier fick höra

Kunde man undra om hon var rädd att bli ”tant”

 

Du också ansvariga för lärmiljön fått möta

Tänka att en ”Super pedagog” få vara

Du vet väl att du inte ditt jobb kan sköta

Om du inte på frågan kan svara?!

 

Tillsammans har vi försökt lära oss tecken som stöd.

Man kan katten till frukost äta!

Och vi har då inte behövt leva på vatten och bröd.

Nu ska man inte midjemåttet mäta!

 

Att skapa en cirkus var skoj

Mycket jobb som blev extra och ”dubbel”

Det gjorde att man ibland kände sig ”loj”

Men vi tog oss igenom alla trubbel!

 

Kan du räkna ”bryten” du sett

Det ibland känts som ett ”dårhus”

Trots allt har vi ändå på slutet lett

Och skrattat åt en massa bus

 

Vi gemensam vårdnad haft

Om både barn och ungdom

Du vet väl att det är farligt med socker å saft

Bara att bete sig och vara ”from”.

 

Vi tillsammans några nätter delat

Och druckit lite vin

Men du min nässpray inte lånat velat

Då du varit rädd för influensan ”svin”

 

Om du bara en liten min av missnöje kan göra

Kommer vi att varandra förstå

Man ska sig inte i randiga kläder röra

Det kan du lita på!

 

Du nu i ett par näbbskor kan springa

Iförd folkdräkt med tofsar på

Om du inte polisen i Ö-tå behöver ringa

För att ett gott skratt dig få

 

Vi stöttat varandra i alla lägen

Både när det varit lätt och svårt

Denna historia kommer nog att bli en sägen

Som gjort att vi gått från mjukt till hårt

 

Jag undrat mången gång

Vad jag utan dig gjort???

Du har gjort jobbet till en ”glädjesång”

Och fått dagarna att gå fort!

 

Jag kommer dig att massor sakna

När vi inte ihop jobba ska

Det är ju ändå tur att vi till nya dagar kommer vakna

Och fortfarande vänner va!

 

Jag önskar dig all lycka

Och vet att det kommer gå bra!

Människorna kommer att om dig tycka!

Precis som jag!


Carpe Diem!

Livet är för kort för att slarvas bort.
Älska de människor som behandlar dig väl.
Välj bort de som inte gör det.
Tro på att det finns en orsak till allt som sker.
Om du får en chans till, så grip tag i den med båda händerna.
Om det ändrar ditt liv, så låt det ske!
Ingen har sagt att livet ska vara lätt!

 

Kram! :)

Flitig som en myra...

Känner mig lite som en flitig myra nu. Jag hade inte någon särskild plan för dagen och helt plötsligt fann jag mig själv städandes i skafferiet... Som sagt, ingen plan... :) Jag insåg att jag tydligen har haft en förkärlek för att samla på glasflaskor och när jag helt sonika plockade ut dom ur skafferiet blev det MASSOR med plats! Fint som snus! :) Tömde ut alla pinaler därifrån och kastade allt som passerat bäst före datum och torkade med mitt mirakelmedel "Cillit Bang", så nu är det så fint så i mitt skafferi!



När jag ändå var i farten dammsög och skurade jag! Och så tvättade jag två mattor... Så när jag var till Coop belönade jag mig själv med en film! Så ikväll ska jag se "It´s Complicated"... Bara mysa efter en flitig dag, helt enkelt! :)

Natten till idag har jag inte fått sova på grund av min hosta, så jag hoppas jag får sova i natt! Imorgon är det ju arbete som gäller... Nu börjar det verkligen kännas att jag snart ska lämna tillbaka myckeln... Konstigt!! Fick  mail från min nya chef om vad som ska inträffa på torsdag när jag ska vara med på deras planeringsdag... Känns som sagt konstigt å en hel del fjärilar har jag ju i magen! Jag förstår hur våra blivande 6-åringar känner sig när dom ska till skolan.... :) Nytt och spännande! Och man har ju ingen aning om vad som förväntas av en på det nya stället.... Som sagt, riktigt spännande! Men jag tror nog det kommer bli bra! JADÅ! :)

Nu ska jag duscha å sedan se film!

Ny vecka med massor av nya möjligheter imorgon! :)

Kram! :)

Sommaren är här!

Med midsommaren kommer sommaren! Många startar sin semester och i år har vi till och med haft toppen väder! Och värme, bara det!! Nu ska vi hålla alla tummar och tår för att det ska hålla i sig hela sommaren! Kyla har vi haft nog av! Det trista som oxå brukar komma med midsommar är myggorna!! Usch å fy för dom! Här i stan där det sällan brukar synas till några mygg finns det detta år en hel del! Jag är då myggbiten som bara den! Men då är ju jag som nån slags mygg-spira för övriga.... Myggorna älskar mig och mitt blod! Och förmodligen är man väl allergisk mot dom eftersom betten ser ut som blemmor jämt! Bläää... Men det är väl ungefär det enda negativa med sommaren här i norr?! :)

I torsdags var det minst sagt alldeles galet på jobbet! Ja, kanske inte för alla, men jag å A-K skrattade så tårarna rann och man fick mer eller mindre kramp i magen! Ibland har vi bara så galet sjuk humor! Å så behöver den ena bara säga nåt så börjar allt om igen! Jag sa till henne att bara så du vet så måste jag ju ringa dig även i framtiden å så ska vi ha "veckans skratt"... Kommer kännas så tomt att inte få jobba med henne! Men vi har gått igenom så pass mycket tillsammans, så nu kan vi nog se varandra som goda vänner... Å det är ju inte fy skam, det inte! Det finns en mening i det som sker, så är det!

Igår var det vackra MIDSOMMARAFTON. Det är nåt speciellt med det... Som att nu startar sommaren på riktigt och efter denna dag så är det sommarkänsla i kroppen.... Jag började dagen med en prommis med Finaste E, så hennes mor å far kunda packa utan hennes medhjälpande händer... :) Vi hade en mysig promenad då vi plockade blommor och spanade på hundar å fåglar och lite av varje... Så trevligt! Efter det "opererade" jag bort ena balkongsidan, så nu väntar jag bara på att jag ska få den där trappan... (som jag väntat på de senaste 7 åren, eller nåt...) Jag firade aftonen hemma hos J&A och barnen där jag å Cammo grillade tillsammans med dom. Vi drack lite rosa bubbel för att fira sommaren och nån öl... Sen rullade jag å Cammo hem på våra cyklar talandes i telefon för att vi cyklade åt olika håll... Då vet man ju om det händer nåt med den andra efter vägen! :) Det var på det hela taget en mycket trevlig dag. Var hemma redan vid 22.30... Å lika bra var kanske det så jag får vila upp mig med denna äckliga förkylning. Jag är täppt och har dessutom fått hosta och halsen gör ont från å till.... Kände här nyss att rösten oxå höll på att svika mig och det vore väl bland det värsta som kan hända en "pratkvarn" som mig?! :) Nåja, jag ser det ändå positivt då jag blivit sjuk nu å inte när semestern börjat... :) Att förkylningen skulle komma var som ändå väntat med tanke på att när man slappnar av brukar kroppen oxå göra det.....

Idag har jag trampad med min röda fara till Cammo! Vi har ätit sill-lunch och varit "kulturella" när vi gått å sett på "fornminnen" i Karlsvik... Och druckit kaffe å ätit bullar.... Och babblat en massa, såklart! :) Skrattat gott åt tokiga ideér, som vi kanske ändå en dag kommer att förverkliga, vem vet?! :) Eftersom det var hög varning för regn hade jag en himla tur att D kom dit å hade med sig ett släp där min cykel kunde åka... Så jag fick skjuts hem! NICE! Det regnade i stan, så jag hade blivit rätt blöt om inte detta skett.... :) Så tack för skjutsen!

Ikväll har jag sett "Beck - I stormens öga" helt okej film! Och nu ska jag nog gå å lägga mig och fortsätta kurera denna eländiga förkylning! Bort ska den, för snart är det semester tider på riktigt!!! :)

Kram! :)

Sol ute...

.. sol inne, sol i hjärta sol i sinne.... Så känns det när man får såna här fina blommor som vi fick idag av en pojke å hans familj som var sista dagen hos oss... Det är med tårar i ögonen å vemod i hjärtat, men ändå någonstans så känns det bra! Att vi varit uppskattade och att dom är tacksamma över förskoletiden...



Igår hade jag en komp-dag och tillbringade den tillsammans med Svägerskan å Prinsessan... En mycket trevlig dag! Vi var på prommis å så gjorde jag paj som jag å Svägerskan åt till lunch... Sen var vi ute å lekte lite...Men vad hon har börjat babbla mitt lilla hjärta! Hon härmar det man ber henne säga och har redan massor med egna ord... Vissa saker ska man kanske känna henne bättre för att förstå, eftersom vissa ord låter ganska lika, men hon babblar på och vet minsann vad hon vill! :) På eftermiddagen kom Fina L hit och det känns som om det var en evighet sen vi sågs... VARFÖR blir det alltid så????? Vi var i alla fall å käkade å babblade på... :)

Och så var förkylningen ett faktum! Halsontet jag vaknade med förvandlades till en förkylning, så nu har jag både halsont och nästäppa... Det enda man kan hoppas på är att detta är snabbt övergående så att jag hinner bli frisk innan min riktiga semester! :)

I måndags snörde jag på mig träningsskorna för första gången på MYCKET länge och tog en skön kvällspromenad... Bara för att jag nu kände mig motiverad till detta blev jag ju sjuk... Men om jag inte anstränger ihjäl mig, borde jag ju kunna promenera trots halsont... Har dessutom massage tid imorgon, men om hon anser att jag borde avstå detta, så får jag väl göra någon annan behandling... :)

Dagen idag är en känslosam dag på många sätt å vis... Så vi får väl se var den slutar........

Kram! :)

Tigerjakt

En känsla är ofta svår att beskriva... Jag brukar ju tänka i bilder och minns ofta saker i bilder också. Därför har jag väl en fantastiskt bra fantasi oxå! :) Eftersom jag får en bild framför mig när någon berättar något... Men att beskriva en känsla är svårt.....

Det känns som om den här våren, från mars och framåt, har varit en enda lång vänta och undran och vissa dagar nästan en plåga medan andra dagar har varit fantastiska! Kanske ungefär som att gå på tigerjakt med Moraträsk, när dom för undan gräset på savannen med armarna... Fös undan en sak i taget... :) Så kommer det en... Och så kommer det ett... Bara ta tag i varje sak! Man har inte kunnat göra annat än att ta en sak i taget, hade jag inte gjort det hade jag väl förmodligen blivit galen!

Det var en hel del att göra i Naturvetenskaps kursen. Vi hade en (för oss) enorm hemtenta som skulle bli klar! Det fixade sig och vi fick till och med VG på vissa frågor! :)

Chefen ska sluta - hjälp vad händer?! Han säger att det är ett personligt beslut, rykten om annat går också... Man får välja vad man vill och kan tro på... Nu har det lagt sig, man har funnit sig i den tanken och känslan, men det var tufft ett bra tag...

Förskolan ska stänga! - vad händer nu då?? Vad händer med barnen? Vad händer med personalen?? Idag har alla barnen och all personal fått en placering... Alla vet var dom ska vara till hösten och det är skönt! Lugnet kan börja lägga sig och kanske alla kan få en lugn å bra semester?!

Sen åkte jag till Thailand och hade en fantastisk semester! Välbehövlig!! Klart att tankarna ändå fanns där om framtiden, men inte hela tiden och jag tror ändå att det var i rätt tid jag for. Jag slapp vara med om de två första (värsta) veckorna av ältande...

Jag kom hem från Thailand och klart att frågorna var många hos föräldrar och hos oss personal.... Ingen visste! Vi fick olika bud, vad gäller? Vem vet?? På något sätt tog man sig igenom den perioden oxå...

Vi hade ett utvecklingsarbet som skulle bli gjort i Naturvetenskaps kursen, vi som jobbade på två olika förskolor hade inte så lätt att få ihop det, men vi lyckades! Vi satt på kvällar för att få till en bra rapport och en bra redovisning... Och det var såklart en nervpress... Men det blev bra! Ja, nu har jag dom 15 poängen oxå!

Jag lyckades med företaget att skära mig i tummen så illa så jag fick sy 6 stygn... Dom är bortplockade, men tummen är fortfarande inte sig lik!

Nalle blev allt sämre under våren.... Tills han inte orkade nå mer och fick åka till hundhimlen... ♥


Vi jobbade stenhårt med våran cirkus och vernissage! Ibland fick man göra vissa saker dubbelt för att inte alla förstod vad som var meningen... Vi fick sopa upp och fixa, och öva, öva, öva.... Men det blev FANTASTISKT! Helt otroligt bra och roligt och massor av beröm! Det var också en press att få det bra, och det var det värt! :) 

Och så var det det där med att få jobb... Var ska man jobba?? Det var många turer innan vi till slut fick veta att vi kommer att få söka interna tjänster... 35 stycken... Och som den person jag är var jag tvungen att göra även det ordentligt! Jag sökte tre ställen och fem tjänster... Jag hade fått gå på intervju på alla ställen... Det känns bra i hjärtat! Nu vet jag var jag ska jobba och det kommer säkert bli bra! Jag måste ju ha den inställningen i alla fall! Sen kan man bara göra det bästa av situationen!! :) Nervpress, JA, men det blir bra!

Det har varit personer från alla andra förskolor i byn som vill ha våra grejer när vi stänger... Varsågod säger jag! Jag struntar i grejerna, men det är väldigt svårt att beskriva känslan av att en massa folk kommer och vill ha sakerna vi har använt oss av och som vi har byggt upp... INNAN vi ens har stängt... Jag tror att de flesta av dom visst försöker förstå våra känslor, men det är inte så lätt... Och som sagt jag struntar i grejerna, men det är ändå en konstig känsla!

Men det har ju varit en massa roligt oxå!! En massa roligt! Jag har varit på 25-års fest, 30-års fest och Western Farm. Vi har firat av en 60-åring, haft tjejfester och varit på massage! Och så har man fått en massa beröm för sitt arbete! Och på träffarna med naturvetargänget har vi haft kul och skrattat! Jag har fått jobba med världens bästa kollega som också har blivit en vän! Vi har tillsammans skrattat, ältat, haft roligt och varit ledsna! Men det jag kommer ta med mig, det är det som varit roligt!! :) Det andra kan få stanna i väggarna på LM...

Nu är det slutspurten härpå jobbet... Jag ser till så barnen får med sig bilderna från deras tid på förskolan antingen på USB eller på cd-skiva... Det tar en massa tid, så därför hinner jag med att skriva lite blogg oxå! :) Och så ska jag rensa mina egna saker och ta med det jag behöver och vill förvalta i framtiden... Men det mesta jag tar med mig är minnen, dom bra minnena! :)

Nu ska jag fika MERA tårta och sen blir det tacos som sommar-lunch! Tydligen kan man inte börja sitt nya liv ännu heller... Dessutom har jag dragit på mig en förkylning... Det var ju iofs väntat med tanke på allt som hänt, halsontet har jag kvar, men det har oxå övergått i förkylning... Nåja, SNART är det semester! :)

Kram! :)


Jag har bara regn hos mig

I alla fall utanför fönstret... I övrigt känns det ju faktiskt som om det mesta ordnar upp sig och snart kanske man orkar ta tag i sitt liv igen... Jag skojade med dom på jobbet om att jag kommer att rulla ut som en badboll från det där huset så mycket som vi äter och fikar hela tiden! :) Det är som att ju stressigare det har varit desto större har behovet av att äta något blivit... helt sjukt! Och så orkar man inte göra nåt heller. Det har ju känts som ett helt företag att knyta på sig skorna och gå ut å promenera... Ska bli ändring på detta, jag lovar! Det var nån på jobbet som sa att det bara går att ha "resorbyxor" numera! Jag är inte riktigt där, ÄNNU... Och ska ju som sagt ta tag i detta livet, så jag ska väl inte hinna dit heller! :)

Det enda som diskuterats denna helg är ju detta fantastiska Kungliga bröllop! Men så himla vackert det var!! Jag grinade ju redan när Viktoria kom in i kyrkan och inte blev det ju lättare att se att Daniel oxå grät! Men så vackert, så romantiskt och det kändes verkligen som ÄKTA KÄRLEK också! En "Vanlig" kille från Ockelbo har fått sin Prinsessa! Och hon har fått honom! Så himla fint!! När dom tittade på varandra så var det verkligen med kärlek i blicken! Och för den som missade Prins Daniels tal till Kronprinsessan Viktora, ska ni få en länk här!
Prins Daniels tal

Igår var jag hos M i S-byn tillsammans med C och senare dök även två till upp. Vi såg bröllopsfesten och drack lite vin och skrattade och surrade innan vi åkte in till stan och gick på Båten... Det var inte så mycket folk ute och det berodde nog mest på vädret... Men vi hade i alla fall trevligt innan, å då spelar det inte så stor roll det andra... Träffade några bekanta oxå...

I fredags hade vi avslutningsfest med jobbet och passade på att fira våran blivande 60-åring! Jag, A-K och H träffades på Roasters innan och sedan begav vi oss till Waldorf för middag. Kvällen avslutades på Båten där det var rätt många bekanta ute. Kul! Vi hade en riktigt trevlig kväll!! :)

I tisdags var det avslutningsfest med barn och föräldrar på jobbet! Föräldrarna hade ordnat allt, så vi behövde bara stå med armarna i kors... (Krävdes massor med vilja för att inte ställa sig å hjälpa till... Jag har ju lite svårt att se på :) ) Men det var fantastiskt bra ordnat och så skönt att vi sluppti förbereda nåt... Jag hade nära till tårarna några gånger av alla avsked... Men jag klarade mig i alla fall... Om man nu säger så... :) Trevligt var det i alla fall! Och presenter fickc vi för vårt fina arbete med barnen! Och föräldrarnas tacksamhet säger ju mer än allt annat... JA, Vi har gjort ett bra jobb!!!!!!!!!!!!!!!

I onsdags hade jag med mig Prinsessan till jobbet! Jag har ju lovat barnen att hon ska få följa med nån dag så nu var det dags! Men oj vad hon trivdes! Och barnen ville ju såklart vara med henne hela tiden! Spännand med en liten på plats... :) Kändes som att flickan var inskolad å klar på nån minut! :) Hon lekte massor både ute och inne... Det som var lite mindre lätt, det var att äta lunch när det fanns så mycket annat spännande runt omkring... :) Fasters älskade Prinsessa! Vad tiden har gått fort och vad stor hon kändes! :)
................ På aftonen var jag å A-K å hälsade på hos "våran" pojke... Sa "hej då".... Jag hade en trevlig onsdag! :)

I torsdags hade jag tvättstuga å så hälsade jag på hos Bror med familj en sväng oxå! Träffade även H&H där! Och myste med E såklart! Jag hade med mig ett par tights som jag köpte åt henne... Jag hade ju köpt kläder åt mig själv å använt rabbattkuponger å när jag återlämnade ett av plaggen skulle 50 kronor "brinna inne" och istället för att "slösa" 50 kronor på ingenting fick E tights... :) Hon ville i alla fall prova dom å visa sina nya... Tänk att dom redan när dom är så små kommer på det! :)

Det var väl veckan som gått ungefär?! :)

Nu ska jag iväg å dricka kaffe hos "min familj". Ringde Mamman och då hade hon bakat kakor dessutoM, inte illa! :)

Kram! :)

Sommaren var är du?

Varför ska det vara så himla kyligt ute?? Och när det väl är någotsånär varmt och soligt, då blåser det... Jag vill ju ha sommar, NU! Men det är väl en av sakerna i livet man defenitivt inte kan styra över... vädret....

Det var visst ett tag sen jag uppdaterade mig igen, upptäckte jag... Trodde att det var nån dag sen, men insåg att det var hela fem dagar sedan... Så kan det gå!

I torsdags var en Faster-E dag... Jag blev inbjuden på tacos hos dem efter arbetet till min stora lycka! :) Efter maten gick jag å E ut på en lekparks turné... Kollade in lite olika lekparker och spanade på pippi och vovve... Vi var ute ett bra tag och även denna afton började det blåsa kallt, så till slut gick vi hem... Dags för välling för guldklumpen oxå förståss... :) Och Faster behövde nog gå hem och sova... Har som varit trött den senaste tiden... Det är väl allt som hinner ikapp en förståss...

På fredag slutade jag rätt tidigt, så när jag passerade stan var det en massa lyckliga sjungande studenter på lastbilsflak i farten... Det är ju bara så att man måste le! Jag kan fortfarande efter 15 år känna känslan jag hade den där alldeles speciella dagen! LYCKA!!! Jag gick genast till Svägerskan och Prinsessan när jag steg av bussen och fick mig en kopp kaffe innan dom skulle bege sig mot byn... Cammo ringde och undrade om vi skulle ta en titt på stan, vilket vi oxå gjorde... Riktigt trevlig eftermiddag som avslutades med middag på vårat stamställe, Dagobert... :) Sen var denna tjej rätt trött, så det enda som skedde var film på TV... Sov nog innan klockan var 23.30 skulle jag tro... (Ja, och det är om man räknar bort att jag troligen missade en del i filmen... :) )

På lördag var det soligt, men tyvärr blåsigt... Goda vännen L ringde och frågade om jag ville hänga med på Svartöstad dagen, så det gjorde jag! :) Hon hade med sig lilla dottern E oxå, så jag fick minsann gosa med bebis oxå! Me like! När jag kom hem från denna mycket intressanta och trevliga utflykt anlände brudarna från byn, T och J... Kaffe å kaka medan vi inväntade Cammo... Sen gick vi ut å käkade innan det var dags för lite party... Även S kom förbi och satt å surrade med oss... Trevligt minsann! Sen var det Båten som gällde... Mycket folk ute. Vi hade riktigt trevligt, så vi har avgett ett löfte om att detta ska ske snart igen... :) Tack brudar för en lyckad afton!!! :)

På söndag sov vi rätt länge, eller vi vilade i alla fall... Och så surrade vi en massa och käkade på Matstället innan brudarna återvände till byn... Sen var jag tvungen att ladda ner sista avsnittet av Grey´s anatomy och se det i förväg... Det var ju så sjukt spännande sist, så jag bara inte orkade vänta till onsdag! Och det enda jag kan säga är att det sista avsnittet oxå var sjukt spännande!!! Och sen var det mest bara soffan å TV:n som gällde.... :)

Dagen idag är det måndag och jag har i vanlig ordning arbetat till 17... Det känns att det är sommarlovskänsla för barnen, dom är trötta och en del har redan gått på ledighet... Jag håller på å gör iordning portfolio till "mina" barn och det är en del att pyssla med vill jag lova... Men samtidigt så kul att få ge dom ett minne! Och sen ska ju alla få med sig bilderna från förskoletiden... Å nu pratar jag att det finns å göra.... :)

Nu ska jag nog ta en tidig kväll och gå å lägga mig å läsa... Som sagt, så känner jag mig rätt trött i kroppen, vilket antagligen är både befogat och inte alls konstigt med tanke på hur denna vår har sett ut... :) SNART är det semester-tider! :)

Kram! :)

Resumé på mitt liv den senaste tiden

Känns som om det var en halv evighet sen jag skrev blogg, så nu känns det verkligen aktuellt att göra det!! Välbehövligt oxå, eftersom jag ju skriver av mig och så behöver jag inte fundera på det nå mer! :)

Idag, den 9 juni 2010, är det exakt 15 år sedan jag tog studenten! Känns som igår när man sjöng på kyrktrappan om Studentens lyckliga dag! 15 år!!! Det är när man upptäcker såna saker som man verkligen inser att tiden går fort! Helt otroligt!! Det var då man helt plötsligt vaknade upp och insåg att man numera skulle vara vuxen, det var inget plugg som styrde ens liv på det sättet längre... Det var med blandade känslor, man ville ju vara stor, men samtidigt försvann tryggheten... Sen kan man ju undra om man fortrfarande riktigt har blivit vuxen?! :)

Förra veckan var ju som sagt en hektisk vecka och ALLT har löst sig till det bästa!!

tisdag hade vi redovisningen i skolan och det gick riktigt bra! Trots att det var mycket folk där, så fixade vi det allihop! Det var dock en av studenterna som svimmade, och efter den dramatiken var det min å C tur att redovisa... Så kan det gå! Som sagt, nu har vi examen klar för dom 15 poängen! GRATTIS till oss!! Nästan som att ta studenten igen! ;)

Onsdagen var den stora gala dagen först då vi hade tre-rätters lunch med DIPLOM utdelning till alla barn och deltagande vuxna! Så himla mysigt och barnen åt verkligen med andakt! Tror aldrig det varit så tyst och stilla vid matbordet och då hade vi ändå långbord! :) Hela dagen gick åt till att ställa iordning för vernissage och cirkus, så man var sannerligen igång från det man satte in sin fot på arbetet 6.30 tills jag åkte hem ca 14 timmar senare! Men vilken succe!!! Cirkusen gick hur bra som helst och det gjorde vernissagen oxå! Alla var så himla nöjda och det har vi fått bevis på gång efter gång hela veckan efter! Vi fick till och med Dagens ros i Kuriren i fredags!! Så nöjd får man vara nu! På kvällen anlände lilla Lillebror... Men då hade Storasyster redan somnat! :)

Torsdagen var en rätt flängig dag som började med ett läkarbesök, sen till arbetet... Vi skulle egentligen gå på utflykt och ha picknick, men då det regnade beslutade vi oss för att ha picknick inne! Det går bra det med! :) Klockan 11.30 var det dags för mig att vara installerad på min anställningsintervju, som var på Skurholmen. Som tur var hade vi en fantastisk vikarie som lånade ut sin bil till mig, vilket sparade mig en hel del tid! Redan efter att jag blivit intervjuad frågade dom mig om jag ville börja jobba hos dom! Jag höll på att börja gråta!! Det kändes som om en sten lättade från mitt hjärta! Så nu vet jag det oxå!! Vart jag ska ta vägen i augusti... Sen att det är en förskola som jobbar Reggio Emilia inspirerat och det känns som om jag inte alls är NOG duktig på det, det gör inte så mycket, för man kan ju lära sig allt! :) Efter arbetet satt jag å A-K och skrev lite om "våran" pojke... Sen kom Bästa L och älskade E och plockade upp mig på arbetet och vi for sedan till ICA Maxi... Jag tror E var mycket nöjd med den utflykten! :)

Och så blev det ÄNTLIGEN FREDAG! På dagen var jag å A-K på besök på Ormbergsskolan med "våran" pojke. Det var ett intressant besök! Och vi var nog rätt trötta alla tre efter det! Vi ställde in AW då vi inte var så många som kunde och så var det inte särskilt roligt väder för att besöka Båten heller... Jag var och hjälpte Lillebror och Svägerskan att fixa lite i lokalen och sen åt vi Kina-mat. Efter det kom Cammo och vi gick till J en sväng... Vid 22.45 anlände lilla Lillebror från sin Stockholmstripp med tillhörande AC/DC... Kan säga att denna dam var rätt trött när det var midnatt och hon somnade ovaggad! :)

Lördag startade kl. 9 då vi drog iväg på hotellfrukost! Jag, båda mina bröder och Svägerskan... Värsta bästa starten på dagen! Riktigt trevligt och så håller man sig ju mätt ett tag oxå! :) Efter det var det dags att börja fixa på riktigt i lokalen... Jag och Svägerskan var där till ca 14... Då hade även Prinsessan hunnit vara förbi en sväng med sin mormor och morfar... Sötaste E i stan, så det så! :) Sen åkte vi på Coop och köpte "det sista" och en glass! Den åt vi sedan med andakt medan vi drack en kopp kaffe! Och innan jag visste ordet av var klockan typ 15.30!! Dags att gå hem och fixa skylten till Lillebror samt renskriva tipspromenadfrågor och göra sig redo för den stundande festen! Som vanligt bannade jag mig själv för min tidsoptimism och som vanligt hann jag i tid! Fick ju dock lite hjälp av lilla Lillebror oxå... :) Jag är obotlig, jag vet!! När klockan var ca 18 var jag hos Svägerskan och då inväntade vi Lillebror innan vi åkte till lokalen. Blandade bål och ställde fram mat... Gästerna började anlända... Efter att maten var det tipspromenad och sedan kaffe och tårta. När allt detta var undanstökat kunde man själv slappna av och lyssna till livemusiken! Dom är riktigt duktiga och deras "gästartister" fick nog oss alla att skratta gott! :) Lilla Lillebror höll ett rörande tal till båda sina syskon, eftersom han missade att göra det på min 30-års fest... Mycket rörande och man fick som Storasyster tårar i ögonen av dom orden! Tack! :) De sista gästerna avvek väl kring 4 och då röjde vi det värsta innan vi gick hem... Och vi sov väl i alla fall innan 5...

Jag hade först inte tänkt stiga upp alls på söndag, men jag ändrade mig rätt fort... :) Vi blev väckta då Lillebror och gänget plingade på dörren strax efter 11... Men vid 11.30 gick även vi till lokalen... Sen var det Matstället som gällde för oss och efter det tog man sig en rejäl stödvila! Jag å lilla Lillebror fixade middag och åt väl vid 19.30 och sen for vi å hängde hos Lillebror igen... Som sagt, jag försökte i alla fall helga vilodagen! :) Kan tänka mig att det var välbehövligt efter hela denna vecka!!

Måndag jobbade jag sent och sen var jag på Mary Kay party hos L... Skulle minsann INTE köpa nåt, men råkade ändå handla puder/foundation... :) Sen satt jag å L och surrade och drack kaffe till typ 22...

Tisdag var det igår och då var vi på tågutflykt med jobbet! Oj vilka fantastiska barn vi har! Det är så kul å vara på utflykt med dom, för det är liksom inget tjafs utan allt flyter på bra! Vi åkte till Boden och lekte i en lekpark innan vi åt lunch och återvände med buss till förskolan... Jag var totalt slut när jag kom hem och sov två timmar på soffan! Det tar på krafterna att vara på utflykt!! Sen gick jag över till Bror med familj och lekte lite med Prinsessan! Nu har hon ju börjat säga en massa nya ord! Så häftigt!! BIL, TUTTE, PIPPI var dom som var aktuella igår, förutom VOVVE och ANKA och MU... Jises vad tiden går!! Sen tvättade jag lite kläder och samtalade med T om den stundande helgen då dom ska komma på besök hos mig.

Idag är det onsdag och favvo-serien på TV... Jag har även denna dag sovit två timmar på soffan! Jag kände mig inte riktigt pigg idag, frös och hade ont i halsen... Tänkte att jag kanske kan sova bort eländet! :) Vi har varit på besök hos A-K på förmiddagen... Imorgon bär det av till Hägnan med jobbet!! Och på fredag är det skolavslutning för alla barn och ungdomar i Luleå! :)

Nu ska jag gå å fixa lite te och sedan bara ta det coolt framför TV:n! :)

Kram alla fina! :)

RSS 2.0