Sommar, sommar, sommar

Vilket väder! Vilken känsla! Det är den här känslan jag jagar, försöker fånga och bevara... Bra att ha till den mörka hösten å vintern... Så nu samlar jag kraft! Både genom solen och ljuset, men också genom att samla på känslor! Massor av bra känslor, tack! :) Med känslor är det kanske den positiva energin jag egentligen menar... Den som man får genom att umgås med människor man tycker om, leva livet som det känns rätt att göra JUST NU... Inte passa en massa tider å mest bara njuta! Göra alla möjliga "må bra-saker" som man kan komma ihåg då när det är mörkt å kallt å man känner att det mesta känns lite deppigt... Som jag skrivit tidigare ska jag försöka komma ihåg att fånga min sommar även på bild, då kanske det är lite lättare att påminna sig om alla dom här trevliga känslorna... :)

Ikväll har jag varit i farten med Cammo. Vi for å tog ett kvällsdopp i Kvarnträsk! Och det är också en sån där känsla som man ska bevara! Det kändes först aningens kallt i vattnet, men när man väl doppade sig var det ju riktigt skönt! Där simmade vi omkring ett tag å sedan drack vi bedhavt kaffe å åt mackor från Dagobert! Som sagt en känsla att bevara! Kvällssolen värmde och när jag tittade på termometern när vi kom hem vid 21:30 var det fortfarande ca 21 grader varmt... Säga vad man vill om sommaren här uppe i Norr, men jag klagar då inte! :) Min dag började i tvättstugan, och efter det begav jag mig med C till Arons, där mötte vi även upp E... Så där har jag umgåtts under dagen! En mycket bra dag!


Kvarnträsk i kvällssol!


Igår var jag på massage, så även den dagen började bra! Och den fortsatte bra oxå... För sen gick jag å Svägerskan på prommis med Syskonbarnet, och åt lunch på min baksida å på det drack vi kaffe... Sen kom även Cammo förbi en sväng, å rätt vad det var hade vi byggt en altan till mig, å även odlat en massa trevliga växter... Okej, det var bara i tanken, men nog skulle det sannerligen vara trevligt! Sen hann jag med att besöka "min familj" där Pappan höll på att fälla träd å behövde lite ögon på killarna medan han förde bort en del av träden... :) Sedan på kvällen var vi ett gäng som var på Somamrgympan på Östermalm... Riktigt trevligt faktiskt! Om inte annat så är det skönt att gympa utomhus då är ju luften lättare att andas! ;) Ytterligare ett sätt att umgås på! *ler*

Nu är det dags för tandborstning, spikmattan å min bok! Tänk om jag skulle hinna lägga huvudet på kudden före 24 denna dag?! Imorgon väntar Arbetsförmedlingen... Å det är en sak jag absolut INTE ser fram emot, men det ska ju göras ändå...

Tack för idag!

Kram! :)

Klokskap i vardagen

Har fått denna historia per mail några gånger... Och den är faktiskt så klok, så jag vill dela denmed er!

Majonnäsburken och två koppar kaffe.


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:
 
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
 
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
 
Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
 
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
 
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
 
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
 
Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.
 
Sanden representerar allt annat -
småsakerna.
 
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
 
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
 
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
 
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
 
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
 
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
 
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
 
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.
 
Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er  


Kram! :)

I denna ljuva sommartid

Jikes vad man njuter av livet!! Jag försöker verkligen suga i mig allt, varenda sekund å inte bara tänka på vad jag ska göra "imorgon"... Å idag har jag sannerligen njutit! Sa till L & L ikväll när vi satt ute hos "min familj" att "detta är livet!" Att sitta ute en sommarkväll, surra med goda vänner, dricka kaffe å bara njuta! Ingen tid att passa å veta att jag får sova imorgon bitti! SKÖNT!!! Hoppas vi får ha vackert väder mååånga dagar denna sommar!

Dagen idag har gått i goda vänners tecken! Började dagen med att ta en prommis med Guddottern å hennes mamma. Sen hem för att fixa lunch att ta med till Arons... Väl där dök alla möjliga goda vänner upp och i alla fall jag hade en trevlig dag med sol, bad å vattenrutchkana! Som sagt livet är härligt! Sen var det dags för middag hos "min familj"! Cyklade förbi Coop å inhandlade bland annat färska jordgubbar, så L fixade till en tårta "bara så där"! Efter att ha ätit renskav i pitabröd med sallad blev det tårta å kaffe till efterrätt... Sååå himla gott alltihop! Tack underbara ni för att ni finns!!! Å underbart att sitta ute i eftermiddagssolen å äta! Och efter att vi varit på en cykeltur, så kom även LRo på besök, å henne har jag inte sett på EVIGHETER, så det var mycket trevligt!! Som sagt, jag njuuuuter av livet! Å just nu känns det som att absolut ingenting ska få förstöra denna känsla heller! Heeeela semestern ska jag minsann försöka leva i nuet, inte planera så mycket, mest bara vara å ta dagen som den kommer... Jag har inte ens batteri i mitt armbandsur, så jag lever lite halvt utan tid oxå! *skratt*

Här kommer lite bilder från Arons badet:

Solen skiner...

... himlen är blå...

... vad det är skönt att leva då!

Så här kan man oxå skydda sig från solen! :)

Dessa är dock inte mina goda vänner! Jag har ju lite "duvskräck", så dom skulle jag absolut kunna vara utan!! Men, inte ens dom kan förstöra det trevliga med att ha picknick i solen!

Nu ska jag njuta av min bok ett tag innan jag ska sova... Är lite lätt matt efter att ha varit i solen i stort sett hela dagen! Tack alla underbara människor som förgyller mina dagar! Ingen nämnd - ingen glömd! :)

Kram! :)


Sommaren fortsätter...

Men vilket underbart väder vi har! Idag har det förvisso kommit en regnskur och gått lite åska, (vilken tur att jag var inomhus å inte upplevde så mycket av den eftersom jag är åsk-rädd!), men som det verkar på väderleksrapporterna är det sol som gäller även framöver...

Idag har jag tillbringat hela denna super-varma dag inne i ett garage för att sälja grejor på Loppis! Det var inte så jätte-mycket folk, men ändå en ganska jämn ström, och vi fick ju sålt en del i alla fall. Allt som man slipper ta med hem är vinst! Eftersom vi tyckte att det var rätt kul å stå där, har vi beslutat oss för att göra ett nytt försök en annan gång! Och innan dess ska man hinna med "stora rensningen"! Det finns ju en hel del som man kan göra sig av med! :)

Gårdagen gick i solandets tecken... Packade picknick väskan å diverse annat å begav mig till Arons med C vid 11-tiden... Vi förblev där till ca 17!!! Jaaaa, jag har blivit lite bränd på vissa märkliga ställen, så det kanske var tur att jag har befunnit mig inomhus denna varma dag... :) Även E kom dit med barnen å P kom dit med killarna, så jag har även fått bada med barnen! :) På kvällen var det dags för en Båten-resa igen... Jag cyklade till Cammo vid 17.45 å vi satt där å surrade å gjorde oss snygga(re) innan vi begav oss till Båten för att intaga middag tillsammans med ett gäng bland annat från Cammos arbete... God mat, sol, öl och en massa folk... JA, vi hade trevligt!!

Nu väntar tv-soffan!

Kram! :)

"Mitt sommarlov...

... vad jätte-skönt mitt sommarlov ska bli!" Måste ju säga att mitt "sommarlov" har börjat alldeles förträffligt! Om vi nu bortser från att det var kallt som tusan under midsommarhelgen, så har ju semestern hittills verkligen erbjudit värme å sol! Jag njuter av varenda minut jag är ledig! Å jag har oxå bestämt mig för å njuta även om det regnar! Då får jag väl göra lite "inne-saker" istället, finns gott om det oxå!! :)

Igår var det visst onsdag... Jag är av förklarliga skäl rätt snurrig vad gäller dagarna... Har redan hamnat i smesterlunken, där dagarna inte spelar någon roll! :) Var i alla fall in till stan igår för att besöka läkaren som jag missade tiden hos för nån vecka sedan... Besöket gick bra å jag fick recept på medicin som ska intagas under en period... Kollade oxå blodtrycket när jag ändå var där, å nu vet jag varför världen allt som oftast snurrar för mig när jag reser mig... Blodtrycket är lågt! Känns i alla fall bra å veta varför det är som det är, sen om man nu kan göra nåt åt det är en annan sak... :) Efter det besöket hade jag bokat lunch-date med min forna arbetskamrat som numera är en vän, vi gick på Roya å där hade dom salladsbuffé till lunch... Kan rekommenderas! Sen hoppade jag på cykeln å brassade hem! Eftersom jag har "söndrat" min ballkong kan man numera klättra ner för att hamna på gräsmattan... Jag har dock inte riktigt löst problemet med en trappa, men jag tror jag har en idé som kan fungera! :) Så jag tog min "braiga" ikea-pall, (som somliga bett mig införskaffa för att jag inte är så lång :) Å jaaaa, jag vet att jag behöver den!) å använde den som trappa, blev ju något högt att klättra, men eftersom man är så "vigulant" gick det bra ändå! *asg* På kvällen hade några från jobbet stämt träff för middag, så vi åt middag på Waldorf å sen begav vi oss till Båten för mer umgänge... En riktigt trevlig onsdag med andra ord!

Det är ju lite "farligt" med semester, för då har man tid å gå ut å äta! Men eftersom det bara är sommartid man njuter av livet på detta sätt, så kan man gott unna sig det! Jag har redan denna vecka hunnit med å äta ute fler gånger än jag gjort på flera månader, tror jag! :) Så kan det gå! Idag har jag i alla fall hållt mig till menyn som finns i mitt hem, så det har väl jämnat ut sig lite i alla fall... *ler* Har idag cyklat in till stan för å hämta medicinerna, å sen har jag befunnit mig i källaren för å plocka ihop sakerna till den stundande loppmarkanden på lördag.... Vid 13:30 ansåg jag att jag gjort nog för ett tag å då packade jag en väska å begav mig till aronsbadet... Råkade som av en händelse springa på min vän C, så vi hade sällskap av varandra! TREVLIGT! Vi beslutade oss även för å ha en date imorgon på samma ställe! :) Killarna från "Min familj" å deras Pappa kom oxå å badade med oss ett tag... Då får man sannerligen bada om man bara vill! :) Kanske att dom ansluter även imorgon... :)

Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng... Ny dag - nya möjligheter imorgon!!

Kram! :)

Det var en kväll i juni

Den sången får mig osökt att tänka på min goda vän L!! Varenda gång jag hör den, så tänker jag på henne! Så även ikväll då den spelades på Allsång på Skansen... Det var alldeles för länge sen vi sågs!! Men nu är det semester, så bot å bättring på det! Saknar ju dig å ditt umgänge!! :)

Så var Allsången igång igen... Så nu är det sommar även på Skansen... Å så ska det mördas folk i Midsummer... Missade dock det programmet ikväll... Har varit hemma hos E å planterat ute blommor, eller jag har inte planterat så särskilt mycket, men jag har ju i alla fall hjälpt till att få upp lådorna där dom ska bo... :) Och så var jag sällskap å det är väl inte fy skam det heller?! Allsången såg jag, men sen var det mer dags att bege sig hemmåt igen... Får göra ett nytt försök med morden nästa vecka... :)

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt... Förutom att jag hunnit bli förkyld (vilket inte ingick i sommarplanerna, men det är väl så det brukar bli när man blir ledig å slappnar av...) så har jag hunnit umgås med Svägerskan å Prinsessan... Eftersom jag hade paj kvar sen igår, så tog jag med det å vi åt lunch gemensamt efter vår promenad i solskenet (växlande molnighet om man nu hellre vill kalla det så)... Sen cyklade jag till Guddottern å var med henne medan hennes pappa skulle iväg på ett ärende... Hon sov när jag kom dit, men jag hann träffa henne innan jag cyklade hem igen... Sen cyklade jag in till stan för att möta upp E.... På väg mot stan hann jag träffa flera bekanta... Men så trevligt med semester! Man träffar till å med människor "bara så där"... Folk tinar ju fram när det är sol ute... :)

Nu ska jag bege mig mot sängen å spikmattan! Fast man kanske inte ska ligga på spikmattan när man är förkyld?? Blir det värre då? Nåja, det visar ju sig, ondheten ska ju ändå ut! :)

Kram! :)

Allsång = sommar!

Sitter å halv-tittar på Allsången med Lotta Engberg... När Allsången har börjat, då är det sommar! I alla fall enligt almanackan... Men idag har det ju varit en bra temperatur ute, så hade det bara varit mindre vind, så hade det ju varit underbart! :)

Midsommardagen avslutades med ett beök på Erkheikki backen... Åkte dit med mor å far å lyssnade på Raj Raj band å sen oxå The Refreshments... Fatta vilket drag det är när Raj Raj spelar på "hemmaplan"... Det är som om alla går man ur huse för att lyssna på dom... Å så kan ju folk texterna oxå! "Det är hit man kommer när man kommer hem"! Kan inte säga nåt annat... :) Nu ser vi fram emot Pajala marknad!!




Eftersom det var så förbannat kallt där på natten, så begav jag mig mot bilen tidigare än mor å far... Men jag hade sån tur så Moster var vaken, så jag fick gå in å dricka kaffe å äta en bulle! Fick sakta tillbaka känsleln i fingrarna oxå... Jag undrar ju om halsontet kan ha med kylan att göra?? Numera är jag även aningens täppt i näsan, men jag tror ju att detta är snabbt övergående... Om man tror på det, så händer det! :)

Åkte tillbaka till stan med bror å familj igår eftermiddag... Handlade på Kvantum, fixade middag å "hojjade" till "Min familj" för att va me pojkarna när P hämtade hem Kreta-resenärerna... Man kan ju undra vad det är med mina vänner å Kreta just nu... :D När blir det min tur??? *längtar* Det var i alla fall ett mycket kärt återseende när hon kom hem min L!

Samtalade med min gode vän Cammo å sa att numera önskar jag att alla telefonsamtal jag får innehåller GODA nyheter... Sådär som om nån skulle ha vunnit en miljon eller nåt... Känns som om kvoten över så kallade "dåliga nyheter" får vara full! Nu ska sommaren vara ROLIG! Ja, ska jag umgås med Cammo så får jag nog skratta i alla fall! :D Ikväll har vi oxå hittat på dårskap! Jaja, som sagt, om man inte kan skratta, så orkar man ju inte leva heller!

Idag har jag umgåtts med Svägerskan å Syskonbarnet... Vi har prommat in till stan å käkat lunch å köpt lite grejs, såsom nya shorts... :) Sen har jag fixat middag till Cammo å vi har gått igenom livet så där som vi gör emellanåt Inget vin denna gång - det tar vi på fredag!! För från att hon kom med dåliga nyheter om att hon var utan hundvakt till att det blev väldigt bra nyheter med hundvakt var det nog bara ca 2 timmar! :)

Jag ska numera försöka dokumentera min semester i bilder varje dag! Ska bli intressant å se i augusti vad jag åstadkommit! *ler*

Nu ska jag snicksnacka en stund med Cammo innan hon ska bege sig hemåt igen! (Hon satt i telefon när detta inlägg påbörjades... :) )

Kram! :)

Long time - no updates...

Ja jikes vad den här veckan försvann fort! Jag har knappt ens suttit vid datorn alls, än mindre hunnit/orkat blogga... Känns konstigt för mig själv att inte ha skrivit på så här många dagar, för det blir ju en vana att printa ner nåt nästan varje dag... :) Det är ju en form av terapi oxå! *ler* Nåväl... Här kommer en liten uppdatering av vad som skett i mitt liv den senaste veckan...

Tisdag: Denna dag gick flyttandets tecken! Jag hjälpte min vän E att flytta in i hennes nya bostad... Det är som alltid en massa att flytta, trots att man tror att man inte har så mycket saker... Å bara alla kläder! :) Nåja, vi har i alla fall flyttat runt på vissa möbler ett antal gånger... Hur kan det komma sig att hur man än vänder å vrider på vissa saker så passar dom ingenstans?! Tiden går dessutom fort när man har nåt att göra, så jag var inte hemma förrän vid 00:30 , tror jag... Bara å hoppa i säng å invänta sömnen...

Onsdag: Midsommarlunch å tårta på jobbet! "Chockbeskedet" på jobbet kom oxå denna dag! Efter att chefen samtalat med oss alla en å en, så beslutade han sig för hur våran närmaste framtid ska se ut... Jag å A-K blir kvar i huset, men byter avdelning... (Om man skulle gå på tid så har vi minst tid, men chefen valde att göra på ett annat sätt då Rektor har mandatet att flytta personer mellan sina egna enheter... Ingen blir ju utan jobb i alla fall!) Det ska bli skoj att få en ny utmaning å jobba mer med de lite äldre barnen, vi går nog en spännande termin till mötes på alla sätt å vis! Efter jobbet cyklade jag för å hinna träffa Guddottern å hennes mamma å pappa... Det var så himla länge sen sist! På kvällen var vi ut å bowlade med arbetet å sen var det sen middag på Södra Hamn krogen... Å jikes vad jag har skrattat! Det är som om jag å A-K dels håller på å gå ner i varv för att vi ska ha semester å sen släppte som alla spänningar som man haft i å med att ingen vetat hur framtiden ska se ut... Vi satt å skrattade åt allt möjligt tokigt som skett inte bara senaste tiden, utan under året kan man säga... När man tänker tillbaka på det så där så kan man i vissa fall undra hur i allsin dar man överlevt?! Det är ju tur vi har haft varandra å att man kan skratta åt eländet... Väl hemma kunde jag knappt somna för att jag hade så mycket skratt i kroppen...

Torsdag: Dagen fortsatte som onsdagen slutade - vi har skrattat!!! Det har gått så långt så jag å A-K kan inte ens titta på varandra utan att börja skratta!! Som sagt, det är ju tur man kan skratta, då blir livet något enklare i alla fall... Vi har oxå fortsatt denna dag i fikandets tecken... Flera av barnen har bjudit på glass, vi har fått tårta å choklad! Kanske tur det är semester nu, för annars skulle man väl rulla fram! :) Men det är fantastiskt roligt att vi är så uppskattade som pedagoger att vi är värda blommor, choklad, tårta å annat fika! :) Det värmer mitt hjärta massor! Å när alla föräldrar blir så himla glada över att jag ska jobba kvar i huset så blir jag varm innombords å tänker att jag verkligen har valt rätt jobb... TACK! Jag tar det som en komplimang! Efter jobbet åkte jag buss in till stan å åt middag på Dagobert... Helt själv! Inte illa för en så social varelse som jag är! :) Sen tog jag bussen hem till byn! Jag hade sån himla tur så jag träffade C på bussen! Det var riktigt angenämnt med sällskap!! Å eftersom det går så långt mellan gångerna när vi träffas, så är det kul ses! Sen hämtade mamma mig... Sen ringde min vän Cammo å berättade hur det gått i deras uppvisning i magdans... Medan vi pratade ville min telefon ha mer ström, så jag fick säga som han i Telia reklamen när jag satt telefonen i laddaren - "Nu kan vi fortsätta prata!" Som vanligt fick jag mig ett gott skratt när jag pratade med min roliga vän! Mamma undrade hur i hela friden vi kunde samtala i en timmes tid... Men vi har som alltid nåt att prata om! *skratt*

Fredag: Midsommarafton... Jag vaknade, men orkade inte stiga upp... När jag väl gjorde det var jag fortfarande trött!! Inte så där som att jag behövde sova, men hela kroppen sa mig att den var trött! Jag hade ju sovit rätt många timmar, men efter allt som varit den senaste tiden, så är det kanske inte så konstigt att man är trött... Nu vet u hela jag om att det vankas semester, så då börjar man väl slappna av... Man kunde inte tro att det var midsommarafton när man tittade på temperaturen ute! Under dagen var det väl kring 12-13 grader, men vad är det för sommarvärme?! Jag tog en promenad med prinsessan på dagen, å man fick då ha på sig jackan! Träffade en kompis efter vägen som jag inte sett på evigheter, så det var ett trevligt möte - sanna mina ord! Mer sånt!! Men som sagt, nu är det sommar (i alla fall enligt almanackan) å semester, så nu har man mer tid för möten! :) När jag kom hem efter promenaden var det lunch å sen åkte jag till affären... Det är som kul å gå på affären i byn, alltid träffar man nån bekant, f d lärare, gamla skol-kompisar, andra bybor, så byter man nåt ord med dom... :) Hemma igen drack vi kaffe å fikade, då hade O, L & L kommit på besök, så det var full fart på lillkillen som gärna ville att prinsessan skulle ha tutte å sånt... :) Dom är ju för underbara alla barn! Tänk vad man kan tillbringa mycket tid med att bara titta på dom, hur dom gör och så... Sen var det en snabb bastu innan vi for till familjen R å åt middag... Sen skjutsade pappa mig till T&H å där var det förfest innan vi begav oss mot Erkheikki å Meänfestivaali... Kollade på Markus Fagervall å surrade med lite folk, men det var sannerligen kallt, så vi åkte hem en bra stund innan 1 då de stängde... Det var väl sammantaget en trevlig kväll kan man säga... Jag samtalade med Cammo under kvällen å vi konstaterade att vi borde ju ha varit på samma ställe! :) Jaja, vi får ta igen det nästa helg då vi på fredag ska på "after work" (somliga har semester, men andra arbetar ju, så vi får väl kalla det "after work" i alla fall)...

Idag är det då midsommardagen å jag kan väl inte påstå att jag gjort så där jätte-många knop... Var på prommis med mamma, Prinsessan å Nalle å sen efter lunch har jag suttit i en solstol å läst å halvsovit... Idag har det i alla fall varit solsken, men inte har det ju varit varmt... Det har blåst nordliga vindar, så var man inte i lä, så var det rätt kyligt... Nåja, man får ju passa på att njuta av solen i alla fall! Vi får väl se om jag även ikväll beger mig till Meänfestivaali, mor å far ska nog åka dit, så jag kanske följer med dom... Alltid trevligt att träffa folk! :)

Nu kom pappa för å se fotboll på TV, å de övriga ser nåt där nere, så jag ska gå ner å umgås lite...

Hoppas ni alla har en bra midsommarhelg!

Kram! :)

Otursdagar...

Denna dag har jag börjat med å vara irriterad... Inte en särskilt bra start på dagen, men det har gått det med! 

Gårdagen i Stockholm tillbringades på Farsta centrum där vi strosade runt å "trösthandlade" lite... Vad ska man göra när det bara regnar... Man blir ju deprimerad för mindre! Mitt i allt när vi var inne på Lagerhaus blev det MÖRKT! Då gick strömmen överallt å det gick ju naturligtvis inte å handla nåt då... Vi gick ut en sväng å insåg att det var "mörklagt" överallt, men efter ca 20 minuter kanske kom strömmen tillbaka å jag kunde gå å inhandla dom prylar jag hade hittat... Hade ju en plan med dom, så det var ju tur det! :) Tjejen i kassan var övertygad om att det var frityren från hamburgerrestaurangen ovanför som var orsaken till allt ont! :) Jaaa, alla har ju sina teorier... När vi kom hem var det middag som skulle fixas å intagas innan det var dags att bege sig mot Arlanda... So far so good...

När jag kom till Arlanda i god tid å allt (väldigt bra för å va tidsoptimist) checkade jag in väskan på egen hand å var lyckligt ovetandes om hur min närmaste framtid skulle se ut! När jag kom för att "dumpa" väskan påstod mannen som satt bakom disken att jag minsann inte hade någon väska på min biljett...
"Jaså?" sa jag som ju faktiskt hade checkat in väskan typ 10 minuter tidigare...
"Nä, du har inte kryssat i det när du bokat biljetten på internet"...
"Jaha? Å vad gör vi åt det??"
"Du måste betala för väskan! Det står klart å tydligt att man måste kryssa i att man har en väska att checka in!"
"Ja, men det fungerade ju när jag flög ner i fredags?!"
"Då var dom snälla!" Jag kan säga att med hans attityd borde han ha gått av sitt arbetspass redan för ett bra tag sedan!! "Ja, men hur ska vi lösa det då? Kan jag ta väskan som handbagage??"
"Nej! För du har redan en väska ser jag! Du får betala för väskan!" Nu kan man säga att jag var måttligt irriterad... Tog med mig lappen å gick till servicedisken där den skulle betalas... Väl medveten om att jag var irriterad å att det absolut inte var tjejen i kassans fel, försökte jag tappert skärpa mig när jag talade med henne... Jag fick i alla fall veta att man alltid måste betala om man ska checka in sin väska, även om man kryssar i det på internet!!! Nu har jag lärt mig det! (Kan ju erkänna att det var inte det jag tänkte när jag gick därifrån, men nu i eferhand kan jag se det så...) Som sagt måttligt irriterad skulle jag nu ta reda på varifrån planet skulle avgå å vad ser jag då?! Jo, att planet är försenat 1,5 timmar!! Men vad i... tänkte jag å ringde inte bara en vän, utan två!! (inte samtidigt dock) Sen trösthandlade jag (igen) på tax free, köpte örhängen å GODIS! Sen satte jag mig å tröck i mig godis å läste min bok (tack å lov för att den är underhållande i alla fall). Sen mådde jag lite halvilla när jag äntligen fick kliva på planet... Resan hem gick som tur var relativt fort... Å denna gång slapp jag oroa mig för att någon som är aningens korpulent skulle hamna i famnen på mig, vilket jag oroade mig för under resan ner... Eftersom jag lider av någon slags "cellskräck" är det redan rätt ansträngande att sitta instängd på ett flygplan i en flygplansstol, att man sedan känner att sätet framför en håller på att komma i famnen på en gör inte saken bättre kan jag säga! Som tur var fick jag sitta längst ut båda vägarna... Det är min räddning! Ingen fönsterplats för mig, tack! :) När vi äntligen var säkra på marken, hade min älskade vän Cammo kommit för att hämta mig! En sån tur att hon alltid kan muntra upp mig när jag känner mig lite "down"! Hon hade oxå råkat höra av andra passagerare som kom ut före mig att dom omfördelat vikten i flygplanet... :)

SKÖNT å va hemma tänkte jag när jag borstade tänderna å var på väg i säng... Å då oxå insåg att det numera är sommar för LLT!!! Skit oxå det innebär ju sommartidtabell å sämre bussförbindelser till arbetet... Jaha, det oxå på allt det andra som inträffat... Kom i säng vid 00:30 kanske å borde stiga upp vid 6, men beslutade mig för att vara snabb på morgonen för å kunna sova till 6.20! Jaja, vaknade som sagt inte på rätt sida, hade ont i skallen å ville sannerligen sova mer! När jag då i detta tillstånd klev på bussen fungerade inte mitt busskort!!! Men vad mer kan drabba mig den närmaste framtiden?! (jag vet, i-lands problem, men det är fortfarande saker som gör att livet inte flyter som man planerat... :) ) När jag kom till arbetet sa jag till alla som orkade lyssna att nu var det allt detta som drabbat mig, så vet alla varför jag kanske inte är gladast i huset denna dag... :) Efter att jag fått berätta detta för alla som orkade lyssna, kändes det betydligt bättre å min dag har ändå varit rätt bra! Sen när vi slutade skjutsade min ur-gulliga arbetskompis H mig till stan så jag kunde fixa nytt busskort... TACK för det!

Ikväll har jag sedan varit förbi min bror med en födelsedagspresent, så då fick jag lite energi av Prinsessan oxå! Vilken tur att jag har alla som ger mig positiv energi! :)

Imorgon ska chefen komma förbi å meddela vad han tänkt sig med framtiden... Inte en dag för tidigt! Nu har vi "lidit nog"! (för att citera en kvinna som uttryckte sig så en gång för "100 år sen" när det var party i lägenheten under hennes...) Eftersom jag nu haft en massa otur hoppas jag naturligtvis att meningen med det är att jag imorgon ska bli glad å lycklig! Alltså få positiva besked!! :) Vi får väl se vad som händer... Återkommer naturligtvis om den saken senare...

Har nu börjat läsa "Jens Lapidus: Aldrig fucka upp" - verkar som sagt bra! Hans förra bok var bra å denna verkar vara liknande... Så nu ska jag bara duscha, borsta tänderna å gå å lägga mig!!! Sova bort allt det som inte är bra å vakna imorgon med ny frisk energi att spendera! :) Tänk vad bra! Varenda dag vaknar man med en massa ny tid å energi som man har (nästan) ensamrätt till å som man kan välja hur man vill spendera... I alla fall välja till stor del... :) Jag tycker inte om att vara på dåligt humör, så det stör mig verkligen när jag är det... Å jag försöker verkligen "få bort det onda", men vissa dagar är det som om man ska prövas hårdare än andra dagar... Nåja, om man alltid skulle vara glad, så kanske man skulle glömma bort hur skönt å roligt det är att vara glad... Det är kanske därför man måste ha lite "dåliga (sämre) dagar" för att man ska uppskatta alla bra dagar man har!! :)

Å med dom orden säger jag Go natt!

Kram! :)

Äntligen hemma!

Det är ungefär allt jag har att säga just nu... Men jag återkommer med en rapport om helgen samt om varför det känns skönt att äntligen vara hemma...

God natt!

Kram! :)

Det regnar i Stockholm idag...

Mitt nya tema kanske ska vara "rader ur såntexter" eller nåt... Det har som fallit sig så att jag tagit en rad ur en sångtext i de senaste inläggen... :)

Ute regnar det som om "Han där uppe" duschar och han verkar inte ha för avsikt att sluta med det heller! Det fullkomligen öser ner! Så jag vet inte om vi eventuellt ska fördriva tiden med att gå på museum idag eller nåt?! Åker tillbaka till stan ikväll, så vi har ju hela dagen på oss att umgås i alla fall... Min avsikt med resan var ju att få träffa Gudsonen å Kusinen å hennes make, så syftet är uppfyllt! :) Igår var vi på en promenad till en lekpark å sen var vi ut till Gustavsberg å gick på Fabriksbutiken å en konstutställning med mycket annorlunda saker... Jag vet inte om det är mig det är fel på, men inte 17 skulle jag betala typ 28 000kr för nåt märkligt som jag dessutom skulle va rädd för att det skulle gå sönder... Å by the way var i hela friden skulle man ställa det?! Jaja, det är ju tur vi är olika! :) Efter hemkomsten bakade jag blåbärsbullar (har tydligen blivit en ny specialare...) å sen åt vi middag å satt å surrade innan alla mest bara var trötta... Men med en liten i huset som anser att det är morgon tidigt, orkar man inte va uppe så sent... :)

Nu ska jag umgås lite å så får vi se vad vi ska hitta på!

Dagens (eller egentligen gårdagens) kommentar är : "Jag har lite korta ben - annars är det bra!" Tack du underbara vän för att du förgyller min tillvaro med en massa roligt jag kan skratta åt! :)

Kram! :)

"Sjung om studentens...

... lyckliga dar..." Idag när jag åkte per flygbuss ut till Kallax såg jag en massa studenter i Stadsparken... Förmodligen lika lyckliga som man själv var för (å nej hemska tanke) 14 år sedan! Jag som lite stillsamt försökte tala om för min goda vän L här i veckan att det var 9 år sen... Då skrattade hon gott å sa att jag nog lever några år fel i tiden... :) Så sant, så sant... Jaja, nästa år kanske man skulle dra ihop ett jubileum?! Jag minns så himla väl den där tiden innan... Hur man längtade å såg fram emot allt å så minns jag hur jag vaknade dagen efter studenten å tänkte "var det bara så här?" Då skulle man ju vara vuxen å ha en "plan" för livet! HJÄLP! Jag ska väl erkänna att jag inte är helt säker på om jag ens fortfarande har en plan... *ler* 

Nu befinner jag mig i alla fall i Huvudstaden hemma hos Kusin Vitamin å hennes family... När jag anlände till Arlanda tog jag flygbussen in till City Terminalen där jag inväntade mIn kära kusin... Vi var å åt sushi! Mycket gott... Det som var mindre angenämnt var det skyfall vi var tvugna att gå i... Nåväl även om vi är söta, så är vi ju inte gjorda av socker som tur är! :) Sen har vi besökt en del butiker, dom var inte så många, men vi var nog rätt länge inne på varje butik... :) Å när två tidsoptimister är i farten så brukar det sällan sluta med att man har en tidig ankomst hem... Vi var väl hemma vid 18:30-tiden, så jag hann med att träffa Gudsonen innan han skulle sova... :)

Nu har jag precis avnjutit en kopp te... (Och dessförinnan en jä-la massa godis!!) Imorgon bär det av på nya äventyr... :)

Ha en trevlig helg!

Kram! :)

Tidsoptimisten har ordet!

"Stockholm i mitt hjärta..." fast det stämde ju inte riktigt förstås, men eftersom jag då imorgon ska iväg för att besöka huvudstaden föll mina tankar genast på den sången... :) Å den sången får mina tankar på ett helt annat håll... Såsom Lulekalaset 2003... *skratt* Dom som var med lär nog dra på munnen en aning, för det var ju tack vare (eller på grund av?) sången vi fick "Dagens ros" i tidningen... Vi fick ju med oss stora delar av karaoke tältet när vi sjöng den! Jaja, det var tider det! :) Tur man minns det som varit roligt i livet! Det tråkiga kan man glömma! :)

Idag har jag jobbat över en aning! Jag känner mig så attans less på att jag aldrig blir klar med alla dessa skivor med foton som alla barn å föräldrar väntar på, så jag beslutade mig för å jobba lite längre... Ja, det blev ju inte så lite längre utan snarare typ 4 timmar efter avslutad arbetsdag for jag hem!! Men nu är jag i alla fall på vinst sidan! SNART har alla fått varsinn skiva å jag har sorterat bilder! Det är ju det som är det största jobbet, att sortera dessa bilder... Men snart är det alltså gjort å jag tror bestämt att jag ska bjuda mig själv på nåt riktigt trevligt efter detta!! Borde iofs gå på massage, för mina axlar mår inte så bra... Men det ordnar nog sig nu när jag får vila lite... :) Jag hade en sån himla tur så jag fick skjuts hem! Å det är jag varmt tacksam över! Slapp åka buss å kom hem snabbare än väntat... :)

Och så var det ju det där med å packa saker i en väska... Näää, jag är INTE klar med det ännu! Men jag behöver ju inte så mycket för två nätter borta, men det är ju det där med vädret... Man måste ju ha kläder efter väder... Å om det är skiftande väder blir det mycket mer kläder... Eller nåt! :) Och så tror jag ju att jag ska hinna allt imorgon på morgonen... Å jag vet att jag borde ha lärt mig att så kommer inte ske, men är man optimist så är man! Jag har ju i alla fall en tanke med vad som ska med! :) Och om jag över huvudtaget ska få sova nåt i natt, så ska jag faktiskt slänga ner lite saker i en väska å sen lägga mig på spikmattan! :)

Ha det toppen där ute i världen! Det försöker jag ha!

Kram! :)

Dödat årets första mygga!

Nu har halva veckan passerat (igen)! Har idag ansökt om semester å komp i "systemet" på datorn... Så nu ska jag va ledig från midsommar å 6 veckor framåt!!! Gissa om det ska bli underbart, fantastiskt skönt?! Jag ska minsann bara njuta av livet under hela ledigheten! :) Ska umgås med dom människorna som är viktiga för mig och ger mig positiv energi! Och ha kul!! Låter väl som ett bra löfte till mig själv? :)

Har idag även varit till frissan å fått "sommarfärg" på håret... Så nu är man blondin igen! Känns jätte-konstigt att va så här ljushårig!:)  Det var länge sen sist! Men jag känner mig nöjd... Sen hade jag turen att träffa svägerskan å syskonbarnet, så jag promenerade hem med dom... Sen ilade jag till tvättis å fyllde på två maskiner med tvätt innan jag "bajkade" till "min familj" å fick mig tacos till middag... Äldste sonen hade många projekt till mig, men denna gång hann jag inte med så mycket då jag drack kaffe med mamman innan det var dags att åka på fotboll... Men han hann i alla fall önska att vi ska åka på Aronsbadet... Jadå! Bara det öppnar å vädret säger att det är sommar ute! :) Så det så! Vi tycker nog det är ungefär lika kul å va där båda två... *ler*

Sen åkte jag som sagt på fotboll med svägerskan å syskonbarnet... Matchen var på Tunavallen å det var ju trevligt i halvtid i alla fall, för då ledde oa/ff med 1-0... Men säg den glädje som varar för evigt, eller nåt, för när vi åkte hem då det var ca 10 minuter kvar, låg dom under med 2-1 å så blev oxå slutresultatet... TYVÄRR! Å så var det en massa mygg där! Det hade jag ju inte förberett mig på, så det förvånar mig inte om jag har myggbett imorgon! Dom där små bestarna brukar ju tycka om mig å mitt blod... Nu har jag i alla fall haft ihjäl årets första mygga, å det lär väl bli fler... Men jag önskar så klart att jag ska slippa se dom!! :)

Nu ska jag styra stegen mot sängen... Imorgon arbetar jag sista dagen för denna vecka, sen STOCKHOLM!

Kram! :)


Tröttare än tröttast

Jaaa, det är så jag känner mig! Kan för det första inte begripa varför jag inte kommer i säng på kvällarna?! Det är som om jag kommer in i andra andningen då när jag borde ha gått å lagt mig sedan länge... Å så "ska jag bara" precis som Alfons Åberg... Å hur är det då på morgonen när klockan ringer?? Naturligtvis önskar jag ju att jag skulle få sova mer! Som sagt, jag behöver semester!! :)

Idag har vi dessutom varit på utflykt med barnen hela långa dan! Det är jätte-kul å va i farten, men det är oxå något som gör att man kommer sova gott på natten... Dels har vi varit ute i friska luften från 8:30 - 14:00 typ och när man är i farten så är det ju på ett annat sätt... Man måste ha mer "koll på läget" så vi kommer hem med lika många barn som vi for dit med! :) Idag var det massor med barn på Hägnan, så nog fick man kolla lite extra... Till råga på allt kom det barn som oxå hade gula västar, så dom störde ju våran ordning! *ler* Men vi har ju dom mest fantastiska barn på våran förskola! Inget gnäll för att dom måste gå en bit å så håller dom flesta sig till gruppen, så det underlättar ju en hel del... Det är ju det som gör att man åker iväg igen... Skulle det vara besvärligt så skulle man nog låta bli... :)

Hade ett kort samtal med chefen där på stående fot på Hägnan... Han har fortfarande inget svar att ge, men han sa att han verkligen försöker påverka så mycket han kan! :) Jag väljer att tro på det! Dessutom meddelade han oss att vi skulle ut å äta på onsdag nästa vecka... TREVLIGT! tänkte de flesta, men givetvis är det alltid nån som måste vara negativ å klaga på nåt!!! Vad less jag kan bli på sånt där! Jag har sagt det innan å jag säger det igen... Det är inte lätt å va ensam positiv person på ett ställe, men det är otroligt lätt att som ensam negativ förstöra för en hel grupp... Tyvärr... Nåja, nu är vi ju ett gäng som är positiva å jag tänker inte låta en person förstöra! NIX NEJ!

Nu ska jag gå å se om jag har nåt ätbart i mitt hem... Ja, nåt finns garanterat, men jag kände mig för trött för å göra nåt avancerat... Kanske måste vila lite först... :) Så jag verkligen orkar uggla halva natten igen! *skratt*

Kram! :)

Dator, presenter å vin

Måndagen kom å gick... Fattar inte riktigt vart denna dag tog vägen... Har suttit framför datorn på jobbet typ hela dan! Håller på å sorterar bilder å fixar så jag kan bränna skivor till alla barn som slutar hos oss... Tanken har faktiskt slagit mig, att vem ska göra detta om/när jag försvinner från huset?? Nåja, det är ju inte mitt problem, men jag tänker ju på barnen... Får väl försöka lära dom som blir kvar det hela... (Om tiden å energin räcker till det...) Vi får väl se vad det blir av allt! Känns som om jag är rätt likgiltig nu... Det är ju jätte-trist, men jag kan ju inte göra nåt för att förändra saken, sååå... Att konstatera är ju att medelåldern på bygget blir över 50 år när jag slutar, men det är ju ytterligare en sak jag inte kan påverka! :) Det är NÅGOT jobbigt för mina axlar å nacken att sitta så där mycket vid datorn... Har funderat hur i hela friden jag klarade av att sitta framför datorn hela dagarna förut?? Men man kanske blir van... Med andra ord borde jag inte sitta här nu, men var hamnar man i brist på annat?? Jodå, framför datorn! :)

Idag efter arbetet har jag å A-K varit å fixat presenter på stan! Känner oss riktigt nöjda... Bara å hoppas de andra tycker det är bra! :) För det är ju nämligen så att det sällan går å ge nån ett uppdrag å sen säga att det blev bra, nej, då måste alla ändå bry sig... Lite less man kan bli på det där! Jag för min del anser att om någon tar på sig nåt, så får man väl lita på att den personen gör det den ska å att det blir så bra som möjligt... Men alla är ju olika! *ler* Nåja, jag kommer inte ens orka argumentera, så är det nån som anser nåt, så får det väl stå för dom! :) Vi avslutade i alla fall våra inköp med att käka middag tillsammans. Mycket angenämnt!! :) Mitt stadsbesök resulterade oxå i att jag införskaffade några flaskor vin... Ska ju till Stockholm på fredag, så då tar jag med mig det som present å så är ju sommaren i antågande, så nog kommer det säket gå åt lite vin! *skratt*

Nu ska jag försöka slita mig från denna "dum-burk" å göra nåt vettigt innan jag ska sova... Imorgon är det utflykt som gäller på jobbet å som jag förstår det ska det bli fint väder! Vilken tur! :)

Kram! :)

Söndag, söndag hela dan!

Känns som en typisk söndag... Det är lite halvjobbigt att veta att man måste vakna tidigt imorgon å det enda jag önskar är att få sova hur länge jag vill å bara vara ledig å njuta av livet! :) Det gör ju inte saken bättre att flera av mina vänner beger sig utomlands idag... Kreta - vore inte helt fel... Kanske om man hade fått hoppa in i en resväska eller nåt?! Nåja, ser ännu mer fram emot den eventuella utlandsresan till hösten! :) Drömma kan man ju alltid göra...

Efter att jag anlänt till stan har jag varit å gjort min samhällsplikt... Se det som en rättighet eller skyldighet... Men vi har i alla fall rösträtt i Sverige... Så jag cyklade iväg å röstade... Inte för att jag vet om det gör nån skillnad, men det känns i alla fall bättre att ha gjort det! :)


Jag vet inte om det syns så bra, men det är i alla fall stora snöflingor som faller! På Sveriges nationaldag... Känns rätt absurt att häggen blommar å snön faller!


Tog idag en promenad med Nalle å gick förbi där mor å far travar ved... Dom har travat massor å det finns fortfarande å göra...


Som jag skrev innan, så bakade jag ju blåbärsbullar å dom blev riktigt goda! Har minsann fikat av dom idag oxå! :)

På väg in i ugnen...

Kladdiga - men goda! ;)

Naturligtvis har Prinsessan upptagit en stor del av ens uppmärksamhet... Hon är så fin så fin! Det känns så fantastiskt att se henne utvecklas å växa... Det är stor skillnad på sist vi var i byn å nu, å det är bara två veckor emellan... Tänk vad mycket som ska hända i dom små barnen innan dom blir stora... Från att vara nästan helt hjälplös till att bli en egen individ med egen vilja... :) Det är verkligen underbart att få vara en del i alla dessa barns liv!


Veckan som kommer har jag faktiskt inte så mycket inplanerat, vad jag vet... Kan ju oxå va så att jag inte riktigt har koll på läget... Missade ju en läkartid förra veckan, så jag litar inte riktigt på mig själv just nu... :) Men jag känner mig inte fullt lika stressad nu... Jag har ju gjort en del av dom sakerna på jobbet som jag ska hinna göra innan nästa vecka är slut... Det jag vet att jag har inbokat är i alla fall Stockholmsresan på fredag! Å den ska jag väl minnas?! Sen har jag frissa-tid på onsdag å så är det en fotbollssmatch på onsdag som jag ev ska å se... Å så ska jag å A-K fixa en del presenter till chefen å dom som slutar på jobbet... Jaja, nog vet jag jag kommer lyckas fylla även denna vecka med nåt att göra! :) Men snart, snart, snart är det SEMESTER! Och då ska jag NJUTA av livet every day! :) Läsa en massa böcker å va vaken så länge jag vill å sova så länge jag vill! Så det så! Känns som när man var liten å väntade på sommarlovet... När man skulle få va ute senare på kvällarna å ingen skulle väcka en på morgonen... Det var tider det... Känslan av frihet! Det är väl den man forfarande jagar... :)

Hoppas i alla fall på bättre å framförallt VARMARE väder i veckan! Vi har utflykt med barnen på tisdag å då hoppas vi på sol! :)

Nu ska jag nog faktiskt gå å borsta tänderna å lägga mig på spikmattan! Å försöka tänka mig till ett varmare ställe... :) Som sagt, jag har sannerligen resfeber igen! :)

Ha en fantastisk vecka! Det ska jag (försöka) ha!

Kram! :)


Fick ett mail...

... med lite roliga bilder i... En av dom var denna! På slutet fanns det med en del klokheter som jag tänkte dela med mig av... :) Håll till godo! :D

Kram! :)

food005.jpg picture by Eclisse

Dagens meddelande är:

Tänk på att varje sekund du spenderar med att vara uppretad eller arg
är en hel minut full av lycka du aldrig kommer få tillbaka!

Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt, kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart och ångra aldrig något som fått dig att le!

Kort rapport från byn

Befinner mig hemma i byn å "vilar upp mig"... Ja, man kan nog säga det, för jag har sovit till 9:40 i morse! Å  då somnade jag som en sten igår vid 24-tiden... Behövde väl sova?! Jag beslutade mig igår för att det kunde va lika bra att jag brassade till byn... Då kan jag "bara vara" hela helgen... Dagen idag har gått åt till att besöka affären, baka blåbärsbullar och umgås med Prinsessan... typ... Tänk att en person som är så liten kan uppta så mycket av alla människors tid! :) Man kan ju sitta å titta på henne och prata med henne hur länge som helst! Hade vissa planer på att åka på fotboll, men det var så kallt å trist väder, så jag gjorde om planerna... Idag har även Guddottern varit å hälsat på med hennes mamma å mommo... Hon blir så himla stor i jämförelse med Prinsessan... :) Klart det skiljer ju ett år mellan dom! Konstigt vore det väl annars... :)

Nu har jag sannerligen nedräkning till semestern! Tror minsann att jag ska gå direkt efter midsommar... Det verkar inte som om det skulle bli nåt problem. Vi har inte så många barn å det är rätt många som tänkt sig att arbeta... Just nu tror jag att jag behöver ledigheten så snart som möjligt istället för att va ledig längre in i augusti... Vi får väl se hur det blir... Ska kolla upp det på måndag, så man vet vad man ska ställa in sig på... Dessutom skulle det inte va helt fel med en utlandsresa senare i höst, å då gör det ju inget om man börjar jobba i början av augusti! :)

Nu ska jag nog borsta gaddarna å gå å lägga mig å läsa... Som sagt, jag vilar upp mig! :)

Kram! :)

Vårrus

En trött å sliten själ har varit å vårrusat ikväll... Men det är bra för själen att få igång en massa positiva endorfiner, för man mår ju bra efteråt! :) Jag hade sån tur så jag hade sällskap av min goda vän L både dit å runt de fem kilometrarna å sedan hem oxå... Vi sprang faktiskt vissa bitar å gick emellanåt, så det var inte så illa ändå! Hade picknick med mina arbetskollegor (eller i alla fall tre av dom) innan vi brassade hem igen... Å fatta å förstå vilken tur jag hade när jag kom hem... Då kom ju min Prinsessa precis hem med sin mamma! Så jag hann träffa henne en liten stund ikväll oxå!!! Hon var ju inte på solskenshumör, men vad gör det när man är så himla fin ändå?! Faster fick ju snusa lite bebis i alla fall! :) Så nu har jag allvarliga funderingar på om jag ska åka till byn i helgen bara för å umgås lite extra med Prinsessan... (eller kanske inte bara därför, men hon är ju en bidragande orsak... ;) )Det känns som om "alla" ändå ska uppåt, så egentligen har jag ju inte så mycket å hämta i stan... Ska sova på saken, så ser jag hur jag gör!

Precis det jag ska göra typ NU... Sova...

Kram! :)

Onsdag!

Så var årets Gårdsfest på jobbet till ända... Trots att det var kallt å regnet låg i luften var det riktigt många som anslöt. KUL! Vi hade faktiskt sån tur så det började inte regna förrän de flesta gått hem... Vi har verkligen helt underbara barn å föräldrar på våran förskola! Vilket gör det ännu jobbigare att vara tvungen att sluta... Om det då blir så... Jag har ju fortfarande "is i magen", men snart är den där isen en stor klump... Men som jag fattade det på chefen skulle han ha nåt slags besked att komma med innan veckan är slut... Skönt det i alla fall! Livet är bra mycket enklare när jag är hemma än på jobbet, för på jobbet blir man ju konstant påmind om att man kanske inte ska jobba kvar till hösten, å det är ju liiiite jobbigt att tänka på att man kanske inte får vara med å forma dom där fina barnens framtid... I och för sig får jag väl äran att träffa andra barn, men... Nåja, vi får ju se vart det hela leder. Blir nog bra! :) Vi i personalen fick en korg full med godsaker av våra familjer... Som sagt, dom är fantastiska! Å vi kommer att få njuta av våra fikaraster ända tills vi går på semester! :) (fast det där är nog en sanning med modifikation, för känner jag oss rätt kommer vi å äta upp innehållet rätt snabbt... :) )

Då var ytterligare en dag på denna (rätt jobbiga) vecka slut! Jag har avslutat kvällen i soffan med min favoritserie på TV! Då får man leva sig in i någon annans värld ett tag... :) Min kära vän Cammo brukar påminna mig om att det bara är på TV om jag lever mig in i det för mycket! *ler*

Nu ska jag faktiskt gå å lägga mig i tid för en gångs skull! Jag lovar! :)

Kram! :)

Kalas-tisdag...

Dagen idag har väl egentligen inte varit så där jätte-bra... Det tär på mig att gå å inte veta! Bara jag vet så kan jag utgå från det, men just nu är som allt så himla osäkert... "Ha is i magen" var rådet min chef gav mig... Jaja, men innan veckan är slut så vill jag ha nåt slags svar i alla fall! Annars kommer jag väl va totalt mentalt slut innan semestern...

Idag tog jag med mig äldste sonen i "min familj" på kalas... Det är ju inte så himla lätt å komma på ett nytt ställe me nya människor utan att alls reagera... Men efter att ha fått "landa" lite så hade han i alla fall himla kul! Och han var så glad över att han stannat å lekt, så det var ju för väl att jag inte "gav upp" efter två minuter... :) Nu fick han ju känna glädje istället för misslyckande... :) Nåja, kalas är ju oftast trevliga å så även detta kalas! :) Kaffe å tårta å en del surrande innan vi styrde kosan hemåt igen... Hemma hos "min familj" läste jag Bamse för honom innan jag med mycket möda å stort besvär orkade cykla hem... Känner mig aningens trött måste jag erkänna!

Imorgon kväll är det "gårdsfest" på jobbet å på torsdag ska jag va me i Vårruset (som jag tillfälligt förträngt)... Det var den veckan det! Alla såna här saker är ju himla trevliga, men ibland är det liiiite jobbigt att allt hamnar samtidigt... Dessutom har jag en hel del som jag ska slutföra på jobbet innan sommaren, å speciellt om jag ska sluta, då blir det helt plötsligt ÄNNU mer å göra! Men.... DET LÖSER SIG! :D

Kram! :)

Life is like a box of chocolate...

... you never know what you gonna get... För att citera Forrest Gump... Han var ju en rätt klok prick! :) Just nu känns det som om jag lever livet lite i en chokladask... Eller kanske med en chokladask i handen, för man vet ju aldrig vad man får ta del av... Nu är det väl så med hela livet man lever, för det du har framför dig har du chansen att påverka och känna spänning inför och vara glad eller lessen... Det vi har levt, går inte att göra om... Ångra ingenting! Eller hur det nu var??

Efter våran halva planeringsdag idag gick luften totalt ur mig! Det var som om någon stack hål på min ballong å så blev det inte mycket kvar... Det är som om poletten trillat ner om att jag kommer att sluta! Att jag måste ta avsked av en massa barn å föräldrar å personal som jag tycker om... Men när jag pratade med chefen i eftermiddag om att gå ut å säga det öppet ville han att jag skulle vänta några dagar... Men på vad?? Det ska ju till ett mindre mirakel om barnantalet ska öka så mycket så jag får stanna... Eller vem vet förresten, någon annan kanske helt plötsligt VILL flytta på sig?! (ett mindre troligt scenario, men...) Nåja, jag ska ha två utvecklingssamtal i veckan, och det känns oxå lite märkligt med tanke på att jag kanske (troligen) inte ska följa dom barnens utveckling till hösten... Men, men... Jag har ju inte slutat ännu, så jag måste ju arbeta! :)

Det som ändå var positivt med denna måndag är att jag fick ett sms i morse om att jag hade massagetid idag! Å det hade jag ju glömt, så det kom som en ytterst trevlig överraskning!!! Fick lilte påfyllnad av energi efter att luften gått ur mig... Å sen fick jag äta sushi med E! Så det var ju ändå en trevlig eftermiddag... :) Å sen har jag samtalat med T i telefon å vi har planerat lite midsommarfirande, så det var totalt sett ändå en rätt bra dag! :) Som sagt livet är fullt av överraskningar och jag har otroligt svårt att se "nattsvart" på livet! Klart som tusan att saker är jobbiga, men det är ju bara jag som kan påverka min egen morgondag... Vissa saker väljer jag inte, men jag väljer hur jag ska göra med det jag hamnat i... Så just nu citerar jag min barndomskompis M väldigt ofta med orden: DET LÖSER SIG! :) Kan ju säga att många gånger när han sa dom orden så tänkte man att NEJ, det gör det inte! Men han hade ju rätt! Allt har ju löst sig... Å vi är ju alla rätt lyckliga individer idag! :) Tror jag... Jag är i alla fall lycklig! :)

Nu duscha - sen sova!

Kram! :)

RSS 2.0