Vart tar elden vägen när man släcker ljusen?


Fundera på den ni! Fick frågan på jobbet å hur svarar man på det på ett enkelt sätt? Vi kom fram till att den nog går upp i rök. ;)

Nu är det helg å vi njuter av det! Undertecknad har idag tagit fram några adventsstjärnor... Jag har liksom ingen julkänsla skyller på att det inte finns nån snö! Resten av julprylarna får ev komma fram senare i helgen.... Eventuellt....Jag ska ju ha kalas på söndag å måndag. ;)

Nu njuter vi av helgen! Å så kan ni fundera på frågan om vart elden tar vägen, så här i adventstider. ;)

Kram! :)

Tacksamhet

 
Det känns som om de senaste blogg inläggen mest har handlat om hur trött och sliten underteckand är... Det är hon! Men det finns ändå saker i livet att vara glad och tacksam över, därför ska detta blogginlägg handla om just tacksamhet.
 
I allt det röriga i livet så är jag ändå en person som är tacksam över livet... Där borta i Amerika firar dom ju tacksägelsedagen (Thanksgiving) betydligt mer än vad vi i Sverige gör... Om jag inte har helt fel, så är det alldeles nyligen det firades... Ibland kanske man skulle behöva fira den för att man ska komma ihåg att visa sin tacksamhet och framför allt känna den inom sig själv...
 
Jag är tacksam för livet,och över att få vara frisk. Jag är tacksam över mina kloka föräldrar som gett mig livet, som gett mig grunden att stå på för att kunna bli en självständig individ. Jag är tacksam över mina två syskon som finns där i vått och torrt och som alltid ställer upp. Jag är tacksam för min Lillebrors familj, Svägerskan som är en vän och ett bra bollplank och över Bästa sortens brorsdöttrar, där den yngsta ännu är så liten och ny så vi har inte hunnit lära känna varandra, men där den äldre delar med sig av sin kärlek, sin klokskap och sin energi.
 
Jag är tacksam över alla mina vänner som är som en andra familj. Över hela familjen T som alltid har plats för mig och som gärna delar med sig av både mat och kärlek! ;) Och L som jag kan använda som bollplank. Jag är tacksam över min Guddotters hela familj, där det alltid finns en plats för mig och där L är som en syster som alltid finns till och som jag delar allt med. Jag är tacksam över bästa sortens vän Cammo, som alltid säger det jag behöver höra, oavsett om det är bra eller dåligt, hon stöttar mig i allt och får mig alltid att skratta till slut. Jag är oerhört tacksam över alla mina vänner som ger av sin tid, sin tillit och klokskap och som vill "hänga" med mig emellanåt, där vi kan surra, skratta och dela livets stora och små frågor. Jag är tacksam över J och grabbarna som delar med sig av sina liv och sin kärlek.
 
Jag är tacksam över att jag haft råd och möjlighet att utbilda mig, till och med två gånger på universitetet. Jag är tacksam över att jag har ett jobb att gå till varje dag, ett jobb som jag trivs med, med fina kollegor där vi har högt till tak och kan dela både det som är roligt och jobbigt. Jag är tacksam över att jag får lön varje månad så jag kan betala hyran och därmed har tak över huvudet, jag är tacksam över att jag har råd att äta, köpa kläder och emellanåt unna mig något av livets goda, såsom att resa, gå på bio, gå ut och äta osv... Jag är tacksam över att jag har råd att ha bil och körkort så jag kan ta mig nästan vart jag vill.
 
När man börjar fundera på vad man har att vara tacksam över, så är det en hel del, det finns dom som inte ens har mat för dagen, som bli misshandlade, som inte har tak över huvudet, som inte har råd med kläder... Listan kan göras lång... Så kära läsare...
 
Känn tacksamhet över det ni har, det ni kan önska er och det ni har makten att förändra. Det finns bara en av er, ni har bara ett liv, lev det väl, varje dag...
 
 
KRAM ALLA FINA OCH KLOKA! :)

Nov. 25, 2012


Bild...



Denna bild skulle symbolisera det som kallas vinter... När jag var liten hade jag alltid snö på min födelsedag, förutom när jag fyllde tretton, då var det is å halt minns jag. Numera är det mer sällan det är snö. :( Kanske lika bra att vänja sig... För det är då inget att göra åt saken. ;)

Kram :)

Vinter?!

Det är 21 november å snön lyser med sin frånvaro... Jag vill ju ha riktig vinter nu, inte halt å mörkt å trist...

Kram :)

Mardröms måndag?

När jag vaknade i morse hade jag fortfarande ont i munnen och tänkte att det var ju ytterst underligt att det aldrig ska gå över... Får väl kontakta VC eftersom jag ska bege mig till Stockholm imorgon å helst vill undvika att bli sjuk(are) när jag är på resande fot...

Får en läkartid hos en underläkare och jag ska då säga att jag har nog aldrig blivit så noga undersökt av en läkare... Det hela slutade med att handledaren fick göra en bedömning och ansåg att jag skulle kontakta tandläkaren, samt att jag skulle ta blodprov för att kolla " sänkan"... Inget större fel på den, så då återstod det där med tandläkaren...

Fick en akuttid och fick vänta länge och väl och jag ska väl vara tacksam för att jag inte visste då vad jag väntade på... ;) När jag väl kom in konstaterade tandläkaren rätt fort att det är visdomstanden som orsakar problemen och att den borde dras ut... Min fråga var om jag behöver den, svaret var nej... Tilläggas i saken bör att tandläkaren tidigare jobbat med min mamma och det var väl kanske därför jag litade så blint på hans bedömning... När jag då frågade om jag skulle boka en tid för ingreppet sa han det skulle göras direkt... NU?! Och jag som skarpt ogillar sprutor och ingrepp av den sorten... Kanske lika bra att jag inte var förberedd på saken, för då hade jag väl inte gjort det! ;) Och så kan man tacka den som rekommenderade att ha abonemang hos Folktandvården, för detta kostade gratis! (Å tur f-n är ju det, för det är inte kul!) ;)

När jag gick ut från tandläkaren rätt chockad och en tand fattigare var jag som ändå tvungen att skratta lite för mig själv, hur kan det jag tror är någon form av förkylning sluta i att jag blir av med visdomstanden?! JAAA, det kan man sannerligen undra!

Kram! :)

Lycka är...

... att vakna och se att det är vitt på marken! Lycka är att vakna till den första snön! (okej, det har kommit snö innan, men då var jag i Stockholm å missade det...)

Det förgyllde min annars ganska tråkiga dag... Jag är hemma och är sjuk... Det började med någon form av ögoninflammation och sen har jag blåsor i munnen och halsen... Inte så roligt, nej! Men ibland kanske kroppen är smartare än knoppen och ser till så man får lite välbehövlig vila...

Mina dagar går ut på att se på filmer och serier, och ärligt talat, så känns det ändå rätt skönt... I alla fall tills jag får kryp i kroppen och måste göra något annat... ;) Men jag hoppas på att återvända till arbetet innan veckan är slut. :)

Kram! :)

RSS 2.0