Tänk om...

Vissa saker undrar man om man någonsinn kommer att få svar på... Andra saker önskar man falla i glömska... För en herrans massa år sedan i en pingishall hemma i byn klottrade jag ner orden "Tänk om tänk om inte fanns"... Tänker fortfarande på det! :) Kanske hade vi varit lyckligare om vi aldrig tänkte "tänk om". Men en sak är i alla fall säker att det som har skett har skett å sen kan man bara göra det bästa av det! Jaha å blev jag nå klokare, nej! Som vanligt när jag klottrar ner nåt obegripligt här på bloggen... Men om jag skriver obegripligt kan man ju bara tänka sig vad som rör sig i skallen på mig! ;)



Hoppas på att hitta nyckeln till svaren på alla livsavgörande frågor som jag stöter på i livet... Det enda jag kan säga är att svaren alltid finns inom en själv... Jag fick för nåt år sedan förmånen att få prata med en klok kvinna på Kommunhälsan... Hon hjälpte mig att hitta nycklar till lösningar på det som då fanns i min väg... Jag är tacksam att jag fick träffa henne... Mindre tacksam är jag dock över varför jag hamnade där... Men det finns någon mening med allt som sker å meningen med att jag skulle stöta på motgångarna då, har lärt mig massor om det som sker idag! Såååå, om man skulle vara utan det man varit med om skulle man inte vara den man är idag, inte heller där man är i livet... Det var någon klok person som sa att man bara får dom utmaningarna i livet som man klarar av... Tänker man så, kanske livet blir lite lättare att acceptera, vad vet jag?! Men, det är nästan alltid är lättare att coacha andra till rätt beslut än det är att fatta dom själv... Men som sagt, svaren finns inom en! Bara å lyssna på det som känns rätt i hjärtat å i magen! Och leva med det beslut man fattat, för "Tänk om tänk om inte fanns"! :)



Nu känns det som om det är dags för en trött hjärna att få vila! :)

Kram! :)


Ljus i mörkret

Idag har varit en sådan dag som ger en lite mer ljus i mörkret... Så även om eftermiddagarna blivit mörkare så har i alla fall morgnarna blivit ljusare i och med vintertiden på klockan...

Jag började morgonen med ett härligt Zumba-pass med fina vännen L... Sen tog jag bussen å åkte till Lillebror med familj... Där tillverkade jag å E bland annat en pumpa-lykta... Mer ljus i mörkret... :) Så en dag med några av dom bästa jag har. Och träning som ger energi och glädje... Det ger ny energi för kommande vecka!

Jag hoppas på en vecka där vi ska slippa gå kort om personal på jobbet och där vi alla ska vara nöjda, glada och positiva! Och vågar man hoppas på sol också?! ;) 




Happy Halloween imorgon! (för det är den 31 oktober dom firar Halloween där borta i Staterna...)

Kram! :)


Så sant


Lördagen den 29 oktober 2011

Denna lördag har jag sovit tills jag vaknat... Å det var vid 7-tiden första gången... Somnade dock om å halvsov till sisådär 8.45... :) Antar att jag har en del minus på sömnkontot efter denna vecka. Dessutom med flera nätter då jag sovit dåligt så är väl kroppen sliten...

Hade en viss plan på att gå på stan, men det blev lite ändrade planer innan jag tog mig dit... :) Som vanligt när det gäller mig... ;)

Jag hamnade istället på Actic där jag tränade... Och sen åkte jag hem och for tillsammans med L, Guddottern och M till M på inredningsparty... Vi passade på att gratulera M på hennes kommande födelsedag oxå. :) Fika å trevligt sällskap utgjorde den eftermiddagen. :) Fanns massor med fint att köpa också, så jag ska ta mig en titt i katalogen igen å sen göra en beställning...

Hade en viss plan på att gå ut ikväll, men den planen insåg jag att jag får slopa då jag inte alls har orken, ja inte riktigt lusten heller... Så kvällen har spendeerats i TV-soffan till den nya säsongen av Så mycket bättre. Det verkar som om dom lyckats med att göra en lika bra säsong 2, i alla fall kan man säga det efter första programmet. :) Det var våran folk-käre Tomas Ledin som var först ut att hyllas av de andra artisterna. Och jag tyckte dom lyckades bra! :) Som sagt kan det bli en bra säsong även detta! :)

Nu är det inte mycket kvar av denna lördag, blir nog sittandes här i soffan tills det är dags att sova igen! :)



Så jag säger bara... Tack å god natt!

Kram! :)


One week from hell...

... eller nåt ditåt...

Känns som om man varit under isen typ hela veckan... Inge kul med andra ord! Jag har sovit dåligt så det har väl gjort sitt till... Trött, eländig, drömt mardrömmar och varit allmänt less... Näää, ingen bra vecka alls! Så nu kan det här bli lite gnälligt.... En varning bara ifall man inte vill fortsätta läsa... ;)

Kan vara därför jag inte orkat med så mycket data tid heller... Har faktiskt haft väldigt lite data tid denna vecka! Man hinner som med en massa annat då... Som att läsa böcker till exempel... Jag har nu sisådär 50 sidor kvar i Änglamakerskan, tänkte läsa ut den igår, men somnade som en klubbad säl å orkade inte ens tänka tanken...

Insåg precis att jag inte skrivit så mycket alls sen förra söndagen... Då hade jag middagsbesök av Lillebror med familj och lilla Lillebror... Sen har då denna vecka från det där varma stället börjat... Min förhoppning var ju att jag skulle ha en fantastisk vecka, så har det inte varit kan jag säga! Jag minns som inte ens riktigt när jag senast kände att en vecka varit så totalt misslyckad... Det sitter ju såklart mest i känslan av att det varit så, men det har i alla fall inte varit nån kul vecka.

Vi har i alla fall haft personal möte i tisdags, maskerad och öppet hus i onsdags och om-fotografering av gruppkortet i torsdags. Så det har varit en rätt intensiv vecka på jobbet... Denna intensiva vecka avslutades med att jag stängde i fredags å hade barn till 18...

På "hemma-fronten" har jag i alla fall haft en rätt bra vecka, så det borde ju väga upp lite... I måndags hade jag massage tid, vilket som vanligt inte var en dag för tidigt! Kan säga att viss punkter gjorde så ont så jag fick tårar i ögonen... Men inget ont som inte för något gott med sig. Sen träffades vi några brudar från byn... Vi var bara fyra stycken för att flera föll bort av olika skäl, men vi hade riktigt trevligt! Det var Don Guacamole på Kronan som fick sig ett besök och det var bra mat, så det kan jag rekommendera.

I onsdags hann jag med att göra av med lite dålig energi på gymmet... :) I torsdags behövde J låna en kabel så hon kunde ladda ner musik från datorn till telefonen, så jag cyklade till familjen på Sst... Hjälpte J och vi lyckades när vi slog ihop våra kloka huvuden... ;) Sen dracks det kaffe och snick-snackades och så hann jag med lite bus med killarna också innan jag å Mamma L tog en prommis med hundarna när jag gick hem... Välbehövligt att få tömma skallen lite... :) Uttrycket att "gå i terapi" kommer från att man förr gick samtidigt som man hade en terapeut som samtalade med en... att gå i terapi alltså! Dessutom är det ganska fiffigt, för man frigör en massa bra endorfiner när man går... :)

Trots att jag jobbade till 18 i fredags, så åkte jag å H till Arcus för att gå å kika på loppisen som varit idag... Man får väl egentligen inte handla där på fredagen, men utställarna går runt å handlar av varandra, så vi tänkte att nån till gör väl ingen skillnad?! ;) Vi blev i alla fall insläppta och jag gjorde några mindre inköp i form av barbie-dockor och My Little Pony hästar... :) På hemvägen åkte vi förbi på museumet och såg Ljus-showen som dom har där nu. Det var sannerligen en fantastisk föreställning! Å trots att regnet öste ner, så var det klart värt besväret att vara där! :) Vi satt dock i bilen, men ändå... :) När jag kom hem fanns det inte många milliliter energi kvar... Räckte väl i stort sett till att borsta tänderna och få av sig kläderna... Kollade utröstningen i Idol och sen var det god natt!

Nu kan allt det dåliga i denna vecka få falla i glömska... Hoppas jag! För även om det förmodligen är intensiteten och känslorna som gjort att det inte känts bra, så vill jag inte uppleva den nå mer!

That's All I Have To Say About That... som han Forrest Gump skulle ha uttryckt det hela..... :)


Kram! :)


En gullig tanke


Det handlar inte om att hitta någon man vill gå till sängs med, det handlar om att hitta någon man vill vakna upp brevid.
 Det handlar inte om att hitta den man vill leva sitt liv med, det handlar om att hitta den man inte kan leva utan. För världen är du bara någon... Men för någon är du hela världen...

Tomtekalender

Nu har jag äntligen fått "fingrarna ur" och strykt och fixat klart den här tomte kalendern... Den har ju varit färdig broderad sen länge, men det är som att det där med å avsluta inte är det lättaste i min värld... ;) Nu kan i alla fall advent och tomten komma! Jag har även köpt de flesta av sakerna som ska hänga i kalendern... :) Ibland är jag ute i god tid! ;) Jag tror i alla fall att Finaste Guddottern kommer bli nöjd å glad! :) Några timmars arbete är nu avslutat....


22 oktober 2011

Idag har dagten gått i umgängets tecken... Jag började dagen med att ta med den 7-åriga E till badhuset. Det var verkligen dags för lite moster-E mys! Det var sannerligen länge sen sist vi var i farten bara vi! Och enligt Pappa P var han mycket nöjd över arrangemanget... :) Så vi cyklade till H-ön i det snöblandade regnet och sen har vi badat i över 1,5 timme! :) Jag hann med att simma lite också medan E lekte med en kompis som han träffade där... Men även jag hann med att åka vatten rutchkana och "hoppa bomben" på djupa! :) Jag är ju faktiskt fortfarande barnsligt förtjust i det där med att bada och leka i vattnet! :) Efter allt badande var det ju dags för fika! Det var nog halva nöjet det! ;) Båda två nöjda efter förmiddagens badande cyklade vi hem igen... När E kommer hem å ser att de båda små bröderna återkommit efter resan till mommo, utbrister han "Åååå nej! Dom är hemma!" Så kan det kännas ibland... Men när jag senare återvände för att äta middag med hela familjen så var dom såta vänner och lekte tillsammans. :)

Cyklade hem efter badresan och fick besök av Guddottern och hela hennes familj. Mycket trevligt minsann! Sen cyklade jag åter till Sst för att intaga middag tillsammans med hela familjen... :) Nice!

Och så har jag hyrt film, "Love, wedding, marriage", och ätit godis! Filmen var helt okej å godiset var gott! :)
Love, Wedding, Marriage - Blu-ray

Nu sitter jag å grinar till "Allt för min syster" som går på TV 4...

Imorgon, söndag, ny dag nya möjligheter!

Kram! :)


Medelålders?!

Svåra funderingar, eller nåt... ;) Funderade på det där med "medelåldern"... När är man medelålders? Är det när hälften av ens liv har gått? Om det då är så att man är medelålders då, så närmar ju sig medelåldern för undertecknad! Fast om man ska leva enligt "normen", så är medellivslängden i Sverige 81,4 år (2009), alltså har jag inte ännu levt halva mitt liv... Om jag då ska vara så normal så jag lever exakt så länge! Sen är det ju så att jag är kvinna, och kvinnor lever ju lite längre och män lite kortare... Som tur är kanske man ska säga, så är väl i alla fall en av sakerna vi inte kan styra över, när det är dags att dö... Jag var såklart tvungen att googla på fenomenet! Så här står det på Wikipedia på medelålder:


Medelåldern är den levnadsålder mellan ungdom/ung vuxen och ålderdom. Många försök har gjorts för att definiera medelåldern, vilken kan sägas träder in i den tredje fjärdedelen av den genomsnittliga livslängden. Enligt Collins Dictionary är det något som vanligtvis anses inträffa mellan åldrarna 40-60 år. Oxford English Dictionary ger en snarlik definition men en något senare startålder och menar att det är mellan åldrarna 45-65 år. US Census menar att medelåldern infaller i åldrarna 35-50 år medan samhällsvetaren Erik Erikson menar att det handlar om åldrarna 40 till 65 år, och enligt Stora Familjeläkarboken är övre medelåldern 50 till 70 år, då vissa sjukdomar brukar uppträda mera frekvent.

Det är en skillnad mellan kronologisk medelålder och biologisk medelålder, som kan vara mycket individuell och variera beroende på kön.


Hur gammalt lät inte det då?? Och så kan man ju undra varför jag ens började fundera på dessa saker! :) Jag umgås ju med människor i rätt olika åldrar, en del har vuxna barn och andra inga alls... Många har små barn och någon har tonåringar... Så av någon anledning slog tanken mig... Nåja, jag vet inte om jag känner mig klokare eller om det ens spelar någon roll?! Det jag i alla fall vet är att tiden går allt fortare ju äldre man blir! Jag minns att man som liten tyckte att ett sommarlov var en halv evighet och att man inte alls när man var 20 förstod varför alla sa att tiden bara går fortare och fortare ju äldre man blir... Men nu sitter man här själv och inser det faktumet... Vad det beror på vet jag inte! (kanske ska googla på det oxå?!)

En lärare på min gamla bya-skola hade skrivit på FB att eleverna skulle anordna ett café där pengarna ska gå till ett barnhem i Bolivia... Då slog det mig att vi anordnade ett musik café för gatubarnen i nåt Sydamerikanskt land (som jag inte minns nu) på hösten när jag gick i 9:an... Detta var 1991!!! Och även om det inte känns som om det var igår, så känns det ändå som typ förra veckan! ;)

Det är nästan så man blir rädd när man tänker på allt man vill hinna göra och hur lite man hinner med!! Kanske ska börja med en strukturerad planering av mitt liv?! Vad är värt att göra? Vad är värt att slösa energin på? I vilken ordning ska saker å ting ske? Varför gör jag vissa saker och till vilken nytta för vem? Vilka människor är värda att få min tid? Vilka kan jag vara utan? Kan jag leva med det här beslutet? Vad är det värsta som kan hända? Om jag inte gör detta, vad händer då? Hmmmm... Det viktiga är i alla fall att man ska försöka göra det man vill och leva som man önskar, för annars finns det en stor risk att man blir bitter! Och det antar jag att ingen vill vara! Och så var det ju det där med att ha barnasinnet kvar! :)

 

Apropå att ha barnasinnet kvar så hamnade jag å kollegan W i en diskussion om att vara tonåring idag på fikarasten... På fredagarna har vi värsta sortens mys me go-fika! Vi fikar varannan vecka hos oss å varannan vecka hos "grannen"... Trevligt att sitta ner å snicksnacka en stund även med "grannarna"... :) Nåja, det var jag å W kvar på slutet och vi började prata om gårdagens handledarutbildning som jag TYVÄRR missade! Hade velat vara där... Den hade handlar om ungdomar och kriser... Ska få ta del av Powerpoint bildspelet och anteckningar... Kul!
I alla fall... När jag tog på mig ansvaret att vara handledare till en ungdom, en blivande vuxen, som ska få bra förebilder, inte bara i yrket utan också i livet, så har man ju fått fundera en hel del... Det jag i alla fall försöker göra är att tänka på att man aldrig ska glömma hur det kändes att vara tonåring själv! Allt kan man ju inte minnas, såklart, men ändå försöka sätta sig in i situationen... Om en kärleksrelation tar slut, så är det kanske det absolut värsta jag har varit med om, för jag har inga andra erfarenheter... Hur tröstande är det då att höra en vuxen le å säga att det inte var så farligt?! Även om man som vuxen vet att genom livet så kommer man stöta på betydligt svårare beslut och händelser, så kan man ju tänka det istället för att säga det högt... Jag hoppas jag lyckas med det! Jag hoppas jag kan vara en god förebild som försöker förstå och möta personer där dom befinner sig! Jag hoppas det och jag övar ständigt...
Känslan äger man själv och ingen annan kan veta hur just du känner i just den situationen! Jag tror att om vi kan inse att inte alla kan känna samma sak i samma situation, då har vi kommit en bra bit på väg... Och om vi dessutom kan tänka att det inte är fel att känna på det ena eller andra sättet, då kanske vi också kan minska konflikt situationer... Vad vet jag?! :)


Innan jag nu krånglar till det här ännu mer och skriver ett helt makalöst långt inlägg, ska jag nu gå å lägga mig å sova tills jag vaknar! :)

Tack till er som orkade läsa ända hit! Hoppas jag ändå hade lite kloka tankar som även ni kan fundera på... så här på en fredag kväll/natt när en trött hjärna funderar... ;)

Kram! :)


Stockholm t o r

Man kan säga att jag har varit på snabbvisit till Stockholm... Åkte hemifrån 5.30 och var åter på hemadressen 19.30... Om man är slut som artist, JA! Det är oerhört mycket intryck bara av att besöka huvudstaden.. Snacka om att det är folk överallt! Bara av att besöka T-centralen blir man ju lite yr i huvudet... :) Man möter så mycket människor på så kort tid... Och man möter många "trasiga" människor... På den korta tid jag gick från Arlanda express till tunnelbanan och senare tillbaka hann jag då se både personer som var fulla på annat än alkohol och uteliggare/tiggare... Och en massa andra. :) Varje gång jag kommer hem kommer jag ihåg varför jag inte vill bo i Stockholm... :)

Vad har jag då gjort i Huvudstaden på denna snabba visit??? Joo, jag har varit där med jobbet för att vi blivit inbjudna till att få höra om ett projekt som Pedagogiska Nätverket ska starta... Det var 27 olika "sammanhang", alltså minst 27 förskolor representerade och det ska sen bli 6-8 förskolor som ska få vara med i gruppen med "samarbetsförskolor"... De som inte kommer med i den gruppen ska ingå i ett nätverk runt samma frågor... Sammanfattat, med min tolkning, hur Reggio Emilia filosofin och den nya reviderade läroplanen kan gå hand i hand... Typ...

Det har varit en intressant dag och det skulle va kul om vi fick ingå i den projektgruppen... Så jag har typ fullt i skallen nu... Många intryck! :)



Nu ska jag borsta tänderna och senare även sova! Jag lär nog sova gott! :)

Imorgon är det fredag! Återigen en vecka att lägga till handlingarna...

Kram! :)


Bra dag!

Har idag haft en bra dag! Känns ju trevligt att det finns bra dagar också trots att hösten har ett starkt grepp om min själ... Åååå vad poetiskt det lät! :)

Jag har i alla fall öppnat på jobbet och kände mig inte helt slut och trött när jag vaknade... Det brukar jag annars göra när jag ska vakna före f-n, jag anser ju inte riktigt att det är morgon före klockan 6... ;) Så man kan väl säga att dagen började bra ändå... Jag hade fått ett mail av chefen där hon sa att jag får gå handledarutbildningen till våren, kul! Sen kände jag att jag hade en himla trevlig stund med "min" grupp... Barnen var så himla positiva och ville verkligen vara med! Vi hade trevligt tillsammans! Jag kände mig faktiskt nöjd efteråt, och det händer inte ofta att jag är nöjd, så det är väl bara att njuta av det! :)

När jag skulle avsluta dagen så tyckte jag att E kunde följa med mig hem å fika, det kändes som att hon behövde det och jag måste ju säga att det var en betydligt gladare tjej som jag lämnade på bussen än den jag mötte i morse! Så nåt bra kanske jag gjorde då...?! Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag med en massa snack om livets stora och små frågor och en del fniss! :) Vi åkte samtidigt från mig och jag begav mig till Actic för att träna... Träffade en bekant som jag surrade med, så jag missade bussen hem med 2 minuter... Inget att gräma sig över! Jag gick istället och köpte nytt the och även the som Fina Kusin J beställt! Så ingen tid var förlorad! ;) Hittade även en tröja för 75 kronor, jag som beklagar mig över att jag inget har att ha på mig....

Sen har jag styrt upp en middag hemma hos min familj på Sst imorgon, det efter att jag ansåg att det var vansinnigt tråkigt att äta, för att inte tala om att laga maten... Och det är sååååå länge sen jag varit där, så det ska bli mycket trevligt! Dessutom känns det spännande att få se hur långt dom kommit i byggprojektet! Sen har jag pratat med Bästa Cammo och jag hoppas jag kunde ge henne lite positiv energi också...

Nu är det inte mycket kvar av denna dag, förutom ett avsnitt av de Desperata Husfruarna... Ute verkar det vara full storm och en massa regn, så det känns rätt skönt att sitta inomhus iförd en one piece, dricka the och bara känna lugnet... :)


Kram! :)


Jag erkänner!

Jag har nog nästan slagit rekord i att inte uppdatera min blogg! Nästan i alla fall! Det är ju nästan en vecka sen jag skrivit nåt över huvudtaget... Men jag LEVER! Orsaken till den MYCKET dåliga uppdateringen är att jag haft fullt upp i livet och prioriterat bort datorn! ;) Hah! Kan man inte tro, men faktiskt så är det inte många dator-timmar den senaste veckan! Jag har ju fastnat i Camilla Läckbergs nyaste bok, Änglamakerskan, så jag har ju även gärna gått å lagt mig i hyfsad tid... 
Änglamakerskan
Och så var det ju det där med Wordfeud... ;) Men jag inbillar mig att det är bra för ordförrådet och hjärnan att ständigt gå runt och tänka på en massa ord som kan passa in i varandra... Tidsfördriv - JA! Beroendeframkallande - DEFENITIVT! ;)


Nåja, förutom detta har jag i alla fall arbetat och haft lite nöje! :) I torsdags hade vi Nätverksträff och jag har bytt grupp och vi träffades på våran förskola denna gång! Både kända och nya ansikten, men det var en riktigt trevlig kväll i alla fall! Så trots att jag var så trött så jag nog helst hade sovit, så kändes det givande att vara där...
I fredags var jag på after work med kloka, fantastiska, underbara kvinnor som gav mig en massa positiv energi! Dom kan som konsten att göra det... :) Min "mamma" inom förskolan, C, som är en av dom som lärt mig yrket när hon var min handledare på en praktik, hon är bara så full av positiv energi å jag blir glad av henne! :) Och dom andra oxå såklart! Så vi har skrattat och pratat över nåt glas vin och öl... Hemma redan till 23, så man kan väl räknas som skötsam då?! :)
lördag var jag å lilla Lillebror på en promenad runt Svartöstan, så vi var borta över en timme! Sen hem och duscha å packa övernattningsväskan för att tillbringa resten av helgen med en av dom finaste jag har! Ja, jag å lilla Lillebror åkte till Lillebror med familj för att vara med Prinsessan när hennes mor å far var på 30-års party. T agerade även chaufför... När jag nu träffade min Finaste Fina Brorsdotter, så var det ett kärt återseende från bådas håll... Jag tror inte att jag någonsinn i hela hennes snart 2,5 åriga liv har varit ifrån henne så här länge. Nåja vi kramades hårt och länge och sen var det dags att leka! :)
Oj vad vi har lekt och myst på! Det har varit en så himla trevlig helg tillsammans med mina älskade bröder, svägerskan och E... Det kändes som om jag samlade på mig en massa energi... Det var så länge sen jag umgicks med dom så här. Och det kändes att det behövdes! Så jag å T åkte hem med bussen kl. 19 och då ansåg minsann E att det var onödigt att vi skulle åka hem, för vem skulle hon då leka med?! För hon insåg att hon själv skulle stanna hemma... Så även om vi lekt en hel helg, så räckte det inte! ;)

 
Jag å E var på morgonpromenad till en lekpark... Vi upptäckte mycket efter vägen, bland annat att det var äckligt att hundarna bajsade på vägen... :)

♥Älskade Fina! ♥

Grillade mackor och grillad korv till lunch! :) Det var ett härligt höstväder och jag var nog ute i ungefär fyra timmar! :) Inte fyra veckor som jag först sa... Lillebror undrade om jag då även hade campat på balkongen å sovit ute! ;)
Så även om helgens intagande av föda inte varit av den nyttigaste sorten, så har i alla fall själen fått sitt! Det kanske jämnar ut sig då?!

Igår var det måndag och jag fortsatte fylla på själen med mer energi! För även om jag, efter att ha tillbringat eftermiddagen på kurs på Teknikens Hus, var vansinnigt trött, så beslutade jag mig för att försöka styra upp ett besök hos Fina vännen L tillsammans med Bästa L... Och det lyckades bra, minsann! Eftersom L fyllt år förra veckan begav vi oss dit för att socialisera, fika och babbla massor! L hade med sig J och jag tror att även hon blev glad av besöket. Jag har då skrattat massor! Åt tokiga mardrömmar hos den blivande bruden och den blivande brudgummen, åt gamla minnen och felsägningar! Som sagt, själen har fått sitt! :) Så härligt! :)


Kram! :)


Bröllop!

En av mina absolut äldsta och bästa vänner ska gifta sig... och jag ska få gå på bröllop! Lyckliga jag!! Det är en ära att få vara med och dela eran stora dag och det är med stor glädje jag tackar JA till denna inbjudan! Idag råkar det också vara den fina vännens födelsedag! :) Vi två har delat så många saker i livet och vi har känt varandra i 32 år... Sen den dagen hon föddes... :) L är som en syster för mig, och att få vara med och se när hon och D säger JA till varandra samtidigt som deras andra dotter döps känns fantastiskt kul. Jag ser fram emot detta! Kärlek är vackert!


Vakna!

Jag vet inte om det är så att vissa tycker jag är sömnig, för nu har jag haft tidningen Vakna! i brevlådan två gånger på mycket kort tid... ;) Eller så är det så att jag ska förstå nåt budskap, vad vet jag?!

Idag har vi varit små hjältar vi som jobbar på min förskola... ;) Det var som en av kollegorna sa, att fotografering, Lucia å nån tillställning till är det som prövar oss! ;) Så kan man nog se det... Man kan ju prova få 35 vackra ungar och några pedagoger att passa in på samma foto, titta på fotografen å le samtidigt! Och flytta runt på barnen så att det ska se snyggt ut oxå... Och när då alla sitter eller står och ler sitt vackraste leende, då kräks ett barn! Så där ja! Lite mer spänning måste vi ju då i tillvaron! :) Nu återstår det att se om någon blivit smittad, för som sagt var ALLA samlade när det skedde! Jag som pussar på alla ungar tänker att jag har säkert ett fantastiskt immunförsvar och kommer icket att bli drabbad!! Det är ju inte bara det att man ska bli sjuk, jag är ju dessutom rädd för att kräkas! Men som sagt, jag ska icket bli drabbad! Har förebyggt med vitpeppar å massor med positiva tankar!

Kanske ska läsa lite Vakna! och hoppas att det hjälper??? ;)

Ikväll är det i alla fall dom där Desperata Husfruarna på TV och sen är det nog GOD NATT som gäller för denna tjej!

Kram! :)


Effektiv måndag

Jag har haft en effektiv måndag måste jag säga! Dagen började tidigt med öppning på arbetet. Sen hem via affären... Efter det åkte jag å Fina L och tränade på Actic... Hann med att slå igång och hänga upp en tvättmaskin också innan... Hem å tvätta klart samtidigt som jag fixade middag och dessutom fick för mig att laga "tre-veckors-sallad"... Jag landade i soffan ca 20.00 och där är jag kvar! Började titta på den nya danska kriminalserien på 4:an, få se om den är nåt att följa...??


Så om gårdagen gick i lugnets tecken, så har jag i alla fall tagit igen det idag! :)

Lördagens visit på krogen var mycket trevlig! Det brukar ju vara så med spontana grejer! Inga förväntningar, då blir det skoj! :)

Imorgon är det fotografering på jobbet... Detta år får vi i alla fall göra bort det på förmiddagen, tur det! Förra året var det lite av ett kaos när vi skulle vänta till 13...

Näää, nu ska jag koncentrera mig på TV:n! Sen är det god natt!

Kram! :)


Skäms!

Ja, det är vad jag borde göra! Ingen uppdatering på en halv evighet... Vad ska jag skylla på denna gång då?? Total utmattning, kanske?! :) Nåja för den som är intresserad och för att pröva mitt eget minne... Detta har hänt sen sist:

Jag har haft en vecka i förkylningens tecken... Bättre och sämre stunder... Idag har jag bestämt att nu får det vara NOG, så idag har jag tränat! Wordfeud är en vän i nöden, så det har spelats flitigt hela veckan! ;)

Måndagen fick jag ett telefonsamtal av min goda vän Cammo som resulterade i ett besök på MAX och fika på stan! Så kan det gå!! Long time no see, så vi hade mycket att samtala om! :)

tisdag hade vi personalmöte till 17, så den aftonen gjorde jag inte heller mycket... Det var säsongs start av Desperate Housewifes! :)

I onsdags hade jag min lilla Lillebror och hans inneboende på middag... Tanken var att jag skulle få hjälp att hänga upp en spegel, men då min kära bror ansåg att jag hade undermåliga grejer (ingen slagborr) så funkade det mindre bra... Spegeln bor fortsättningsvis också i garderoben... Kanske ska kolla med den andra brodern jag har om han kan hjälpa mig... Nåja, vi hade i alla fall en trevlig middag med paj till efterrätt... :) Man får ju passa på att tömma sina gömmor i frysen! ;) På kvällen hade Grey´s anatomy säsongs premiär!

torsdag slutade jag 15 och hann hem och äta innan det var dags för föreläsning i Landstingshuset... Jag hann vara där i cirka fem minuter, sen hade jag en inbjudan till after work! :) Inte illa! Träffade flera kloka kollegor från andra ställen oxå... Föreläsningen då??? Ja, den var väl helt okej... Hon som föreläste var väldigt insatt på sitt område, och hon hade nog varit bra att ha som lärare under ens studier på universitetet... :) Men vi fick inte med oss så mycket matnyttigt att använda oss av i verksamheten... Men jag har i alla fall lärt mig att man långt tillbaka i tiden trodde att människan var "enkönad" och mannens kön var på utisdan och kvinnans på insidan... Om en kvinna hoppade lite för hårt i backen kunde det hända att hennes kön "ploppade" ut och vips så var hon en man!!! Om jag skrattade?! Gissa!!! Med tanke på att det var slutet av veckan å sent på kvällen, så behövdes det inte så mycket för att skrattet skulle bubbla ur mig.... ;)



Igår var det äntligen fredag! Även om veckan gått i ett rasande tempo, så har nog förkylningen slitit en aning på mig... Hade öppning å slutade alltså redan 13... Samtalade med Cammo som kom förbi efter arbetet och fikade kaffe och bullar... :) Hann också med att prata med Fina vännen L om att träna på lördag morgon... Min lilla Lillebror ville ha sällskap under fotbollen, så han kom förbi och åt middag och såg fotboll och Idol med mig... Så min fredag var riktigt trevlig!! Trött som få somnade jag ovaggad före 23.30! :) Och det sista jag gjorde var nog att lägga in ett ord i wordfeud! ;)

Lördag har vi idag och dagen har börjat med träning på Actic med Fina L och lilla Lillebror... Efter det har jag varit å besökt en liten kille och hans familj för attt jag eventuellt ska bli kontaktperson till honom... :) Och så har jag hunnit styra upp en utekväll! ;) Så nu ska jag bara byta kläder och bege mig till H för att sedan möta upp Cammo på stan... Så fick det bli! :)

Ha en fin lördag kväll!

Kram! :)


Klokskap

"Gud, ge mig kraft att acceptera det jag inte kan förändra,
mod till att förändra de saker jag kan och
visdom nog att förstå skillnaden mellan de två."

Källa:Frans av Assisi (1182-1226)


 


Om misstag


Oktober is here!

Oktober är en rosa månad... Det är då vi ska skänka pengar till bröstcancer forskningen... Och tänka lite extra på dom som drabbats av denna eländiga sjukdom... Jag köper minst ett rosa band varje år, så jag har ett gäng... :) En del har ju försvunnit med åren, men det kommer som sagt nya varje år i oktober. Det är mitt sätt att skänka en tanke (och en peng)... :)


Hoppas att denna oktober månad kan ha lite mer sol än september... Hittills är det ju faktiskt 66% sol... ;) Oktober blir så himla mörk om det ska regna... Upptäckte i morse att det kändes mörkare... Nåja, det är väl bara att köpa mer ljus å lysa upp mörkret med! Och hitta på trevliga saker som gör tillvaron ljusare... Och leva på minnet av den fina sommaren som nyss passerat...


Kram! :)


Förnuft och känsla

I helgen har förnuftet segrat över känslan i mitt liv... Jag har haft en massa skojiga saker som jag gärna hade gjort, men avstått för att jag känt mig risig... Å om jag varit risig fredag å lördag, så är förkylningen ett faktum idag! Med andra ord finns det risk för att detta inlägg blir ett gnälligt sådant.... Bara som en varning om det är någon som vill sluta läsa! ;)

Eftersom jag då inte riktigt orkat med mig själv, så har jag sett film i helgen... The Rebound på fredag som faktiskt var rätt underhållande... En helt okej "må-bra" film... Igår såg jag Knight & Day, den var också helt okej... Vad jag ska hitta på idag återstår att se... För säkerligen blir det nåt i alla fall... Jag har ju fått order om att vila mig! ;)
The Rebound omslag          Knight & Day omslag

I går var det ett fantastiskt höst väder ute! Så där så man bara måste vara ute ett tag i alla fall! Solen lyste från en klarblå himmel och luften var så där hög som den är på hösten... Eftersom jag inte kände mig helt pigg så tänkte jag att jag får väl låta bli att motionera allt för mycket, men en stillsam promenad in till stan kan väl inte skada?! ;) Jag hade ju sett på nätet att dom sålde en one piece på Stadium som jag ville ha... Så mitt ärende var ju då att införskaffa den... Sen var jag förbi på Scorett och köpte mig nya stövlar till i höst/vinter... Så kan man slösa typ 2000 kronor rätt snabbt... Men det var i alla fall till "nyttiga" saker... Så då ska väl fröken hålla sig borta från stan ett tag igen då! ;)

Senare på eftermiddagen kom Guddottern med sin Mamma och Lillasyster och hälsade på... Vi beställde hem kinamat och hade så mysigt så! Det var en lagom aktivitet för en som ska ta det lugnt... Tyvärr händer det alldeles för sällan... Återigen kommer tanken på den där bilen i skallen på mig!

Dagen idag viger vi till ÄNNU MER wordfeud! Vilken tur att det spelet finns när man ska ta det lugnt rent fysiskt! ;) Men mellan spelomgångarna har jag faktiskt strykt och hängt upp gardiner, lite måste man ju åstadkomma även när man ska ta det lugnt... :) Så man kan säga att jag helgar vilodagen idag och vilar mig...

Nu tittar solen fram bakom molnen! Så det finns hopp... Kanske man kan cykla till Coop å hyra en till film?! :)


Kram! :)


RSS 2.0