Fisksoppa och kyla

Passade ypperligt att tillaga fisksoppa till middag en dag som denna när det blåser isande kallt! Fy bubblan vad det är svårt att klä sig mot vinden! Kylan är en sak, men vinden... Nåja, det är ju vinter, så det är bara klä på sig! :)

Denna vecka är i vanlig ordning rätt fulltecknad... Imorgon ska vi åka med "tomtebussen" till Stadsparken och se på Julteatern där! Ska bli så mysigt så! Jobbar sedan till 17.15 och det verkar vara rätt fullt med barn till 17 också... :) På onsdag är det nätverksträff på kvällen, denna gång på en förskola på Hertsön... Sen är det torsdag å då ska jag på handledarträff på gymnasiet på eftermiddagen... Å på fredag är det minsann min födelsedag å det ska jag fira med att gå till frissan! :) Sen bjuder jag på fika på kvällen för den som är fika sugen... Kan även finnas både glögg och vin för den som är sugen på det! ;)

Kändes att det är måndag idag.... Så nu har jag dessutom huvudvärk... Tror bestämt jag håller på att bli förkyld IGEN, (eller det har väl egentligen aldrig försvunnit....), men jag tänkte försöka mota bort det så gott det går!

Nu ska här broderas på tomtetavlan! SNART är den klar!! :)

Kram! :)

Socialiserande

Man kan i alla fall inte anklaga mig för att inte ha socialiserat denna första advent! :) Började dagens socialiserande med en prommis med L å hennes hundar... Sen åkte jag till stan med bror med familj å där mötte jag upp Guddottern med mor å far... Sen åkte vi alla iväg på adventsfika hos H&H och dit kom även Lillebror med familj... Massor av socialt umgänge! Efter det blev jag inviterad på middag hos Bästaste L så att jag skulle hinna med henne på aqua... :) Mycket snällt av henne! Å träningen var nog välbehövlig efter allt fikande! Så jag är nöjd med min första advent, har tänt ljus, sett tomtar och fikat och alltihop i trevligt sällskap! Tack alla fina som gjorde den här dagen så trevlig! :)



Gårdagen var också rätt social, var på stan å fikade med L och hennes syrror och lilla E förstås! :) Där på stan hittade jag ett par varma Kuoma skor... Dyra, men jag tror efter dagens promenad att det är värt pengarna! Dom kändes riktigt varma och sköna också!

På fredag fick jag oväntat besök, men dom ville inte ha Gevalia! :) Det var allra bästa GK som kom förbi med sin sambo å henne äldsta son... Bara så där ringde dom på dörren! GILLAS! Efter detta oväntade besök begav jag mig till stan å mötte upp JI, tanken var att även Cammo skulle dyka upp, men det är en annan historia! ;) Vi hade i alla fall en trevlig afton! :)

Nu ska jag gå å lägga mig, alldeles för sent som vanligt.... Men bättre sent än aldrig får man väl säga?!

Kram! :)


Första advent

"När det första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent"

The week from hell is over!

Jag brukar sällan klaga å jag tänker inte göra det nu heller.... Inte så mycket i alla fall! ;) Men denna vecka känns som en vecka från h-vetet! För det första så har ju den där månen stört min sömn, så de tre första nätterna denna vecka har man sovit som en kratta (å dom sover ju som vanligt inte, alltså sovit dåligt! ;) )...Sen när månen slutade lysa med sin fulla glans, då har man haft öppnings-skift två dagar i rad och börjat 6.30... Jaja... Då sover man också sämre och för lite... Med andra ord har man sovit lite för lite och lite för dålig hela veckan... Det resulterar ju såklart i att man har sämre tålamod och orkar inte med allt man vill på samma sätt.... Och som grädde på moset för veckan från h-vetet har vi haft vikarier HELA veckan! Vi har världens bästa vikarier, så det finns inget att klaga på dom, alltså dom som är "kända", men det blir fortfarande en annan verksamhet å man måste som tänka åt flera personer ändå... Vi har ju en som är sjukskriven, så hon är borta länge och sen är det en som varit sjuk hela veckan... Och i slutet av veckan har två stycken åkt till Stockholm på Dialogdagar... Så vi har varit två ordinarie på plats... Kanske inte så konstigt man är slut?! Kanske heller inte så konstigt att barnen varit lite upp-å-ner... Nya personer på plats och även lite olika personer under veckan... Vi får tacka för att vi fått tag i en kille som kan jobba på "lång-vik:et", då är det i alla fall samma person som kommer och en som barnen gillar! Och så tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har min elev E! Hon är ju som en extra personal och det är toppen att ha henne! Speciellt veckor som denna! Men, trots allt har jag fortfarande världens bästa jobb! Men ibland gör omständigheterna att det blir lite tuffare..... :)

Men jag har ju gjort en massa trevligt i veckan också, så även om det känns som en vecka från h-vetet i vissa fall, så finns det ju ljusglimtar! Och man ska alltid avsluta med något positivt! ;) I tisdags hade jag ju glögg-mys med Svägerskan å det var trevligt!! I onsdags tänkte jag att jag troligen kommer bryta ihop bara för att jag var så vansinnigt trött... men inte det inte! Jag hade barngympan på kvällen och av dom små liven får man positiv energi!! Så även om jag hade ont i halsen stannade jag kvar på Afron... Och där får man positiv energi! Man bli så glad av att träna det och dessutom är tjejen som leder det ett riktigt energi-knippe! Man blir glad helt enkelt!

I går fick jag hämta hem min allra vackraste brorsdotter som jag är stolt å glad över! Jag vet ju att jag bara har en, men oavsett hur många jag får, så kommer jag alltid vara stolt å glad över henne och hon kommer alltid vara Finaste E! :) Vi har ju sällan bråttom när jag hämtar henne, så hon fick promenera hem själv... Ja, så långt hon ville i alla fall... Då tar en promenad som i vanliga fall tar tre minuter ganska mycket längre! Men snöklimpar och bilar och bussar och en massa annat är ju så spännande! ;) Och tänk vad fantastiskt att få upptäcka allt det där å nästan för första gången oxå! Vi har så trevligt ihop! :) Sen var vi hemma hos mig å hon ritade som vanligt... Tänk vad barn gillar upprepningar... Hon vill alltid sitta på lilla stolen vid bordet och rita! Och är inte stolen där måste jag ta fram den! :) Även om hon har vissa "trots-tendenser" nu å ska testa även sin Faster så älskar jag att vara med henne, alltid! Fina skatten!! Sen fick jag middag av Lillebror, mycket god middag som vanligt! :)

Direkt efter det åkte jag till S-byn på glögg-mys! Vi som tidigare var kollegor på Soc har alla nu bytt arbete, men vi träffas fortfarande emellanåt... Det blir tyvärr lite för långt mellan gångerna, men bättre då å då än aldrig! Efter massor av glögg och pepparkakor och surr, så bar det av hemåt igen... Å med andra ord blev det för sent å gå å lägga sig igen! Men det var det värt! :) Det är så himla trevligt att träffa dem alla!!

Å idag är det ÄNTLIGEN fredag å jag har ÄNTLIGEN hängt upp julgardinerna i köket! Och tagit fram lite pynt... Det blir genast mysigt och julkänslan infinner sig sakta... Bara resten kvar då! :) Och i helgen ska jag fixa det! I morse har jag varit till VC och lämnat en halsodling. Får väl se om den visar nåt! På ett sätt hoppas jag att det gör det så jag får äta penicillin å sedan vara frisk! Samtidigt skulle det ju vara skönt å slippa det! Men jag har haft ont i halsen från å till i snart tre månader, men värre se senaste tre veckorna, så nåt fel är det ju! Och det går ju sånt på förskolan.....

Senare i afton ska jag träffa JI och vi ska sedan möta upp Cammo när hon kommer från sin julfest... Så nu ska jag äta middag å vila lite å sen duscha å ta på mig "party-humöret"... :) Blir nog inte så mycket party, men humöret måste man ju ha med sig!

Kram! :)

Kloka ord

Nu ska jag bara lämna några kloka ord som jag "snodde" på facebook.... Sen ska jag sova!

En gammal indian sa en dag till sitt barnbarn: "Två vargar krigar inom oss alla. Den ene vargen är rädsla och hat. Den andra vargen är kärlek och fred." "Vilken vinner?" frågade barnbarnet. Den gamle indianen svarade: "Den vi matar."

Så det är värt att fundera på.... Vilken varg matar vi?!

Kram alla fina! :)

Glögg å pepparkaka

Kan man tänka sig vad gott det var med årets första glögg?! Jag å Svägerskan satt hos dom å åt pepparkakor med ädelost och drack glögg och så fick jag titta på en av stjärnorna i deras fönster. Det ger hopp om att julen är nära! :) Jag längtar så till jul! Kanske mest till att få vara ledig å bara ta det coolt å mysa på med familjen... Känns som om det kan behövas!

Jag som alltid vet vem som ska få vad i julklapp ligger aningens efter i den frågan kan jag säga! Men det löser nog sig!! Jag har ju en "curling-kompis" som fixar julklappar för min räkning... ;) Hon skulle beställa julklappar till sina barn å jag passade givetvis på att be henne beställa det där spelet dom önskade sig! Fint som snus så var det fixat! Tack älskade vän för att du finns!! :)

Fullmånen gjorde sig påmind även i natt, men jag hoppas jag får sova denna natt!! Dessvärre har jag väntat med att duscha till alldeles för sent, så jag kommer få sova med blött hår och då vet man ju hur det ser ut imorgon... Nåja det finns ju hårsnoddar! ;)

Nu ska jag faktiskt gå å lägga mig å hoppas att jag inte drömmer lika märkliga drömmar och inte sover lika oroligt som förra natten......

Kram! :)

Nattuggla!

Förbannat att man aldrig tar sig i säng!!! Nu skyller jag lite på fullmånen oxå, att jag är trött, men ändå inte kan sova... Skylla på nåt måste man ju få göra! :)

Efter en låååång dag på arbetet borde man ju vara totalt slut som artist... Tog mig lite sovmorgon för att läsa i våran bok som vi avhandlar på p-möten bland annat! "Hissad och dissad" Bra bok!! Så jag började 9... Sen samverkansmöte från 13-16 och efter det p-möte till 18.30... Nääää, julgardinerna kom inte upp i fönstret idag! Men dom är i alla fall framplockade! :)

Måste bara avsluta med att säga att jag verkligen har fantastiska arbetskamrater! Tack å lov för det!!! Den som läst min blogg ett tag eller känner mig vet vad jag talar om............... :)

Nu sova! God natt!

Kram! :)

Så mycket bättre

Har just sett reprisen av Så mycket bättre på TV 4. Faktiskt ett riktigt bra program! :) Borde kanske se de avsnitt jag missat på TV 4 play eller nåt, om dom ens finns där?! Det är häftigt å se artisterna göra om varandras låtar till sina egna!

Gårdagen var en riktigt kanon dag! Massor av socialiserande med både nya och gamla vänner! :) Så skoj! Började med att bege mig till Cammo via J&A... Åkte dit med J och tjejerna. Sååå gott fika och trevligt umgänge som sen följdes av middag hemma hos J... Sen begav vi oss på party inne i stan! Det var verkligen en trevlig fest som avslutades på Olivers... Där var det massor med folk! Och man träffade en å annan bekant! KUL! Som sagt en trevlig dag och kväll med många intressanta diskussioner... :)

Dagen idag tvingade jag ut mig själv på prommis så jag skulle vakna till av dagsljuset... :) Sen har det mest varit "soff-häng" och känner jag mig själv rätt så kommer resten av denna dag gå i samma tecken... :)

Kram! :)

Lussebullar

I dag har jag hunnit med att vara på prommis med Världens bästa lilla Lillebror! Vad jag är lycklig över att ha BÅDA mina syskon så nära mig! ♥ Vi bor ju inom en radie på inte ens fem minuters gångavstånd! :) Så på helgmorgnarna brukar jag messa å kolla om lilla Lillebror är vaken å vill gå på prommis med Syster Yster... Oftast vill han det! Så då får man sällskap! Så även denna lördag morgon! När jag kom från prommisen var det någon som bakade lussebullar, för det luktade så gott utanför det huset! JULKÄNSLOR på hög nivå! Min avsikt är att hänga upp julgardiner i köket denna helg! Jag vet att det är lite fusk, men det struntar jag i!!! :) Om jag nu hinner med det återstår att se... Ska snart iväg på födelsedagsfika hos Världens bästa Cammo! Och efter det blir jag kvar hos J, käkar middag med dom å sen ska vi på fest! Lite märklig som man är så "bjuder man in sig själv" på fest... ;) Nåja jag känner ju några där, så så farligt är det kanske inte?! :)

Jag tror jag kommer ha en toppen lördag med massor av socialiserande! Me like!

Kram alla fina! :)


Jay Smith

Avslutar kvällen med detta.... Sen säger jag God natt!

Jay Smith - Like a prayer

En man i kilt som sjunger som en gud! Och Madonnas "Like a prayer" dessutom... Jag fick rysningar!!! Så galet bra!!! Hoppas verkligen han tar sin "andra chans" i Idol och tar vara på den, för sjunga kan han!!!

Kram! :)

Nostalgi eller ångest?!

Igår var jag till S-byn för att hälsa på Fina A-K och fira hennes födelsedag lite i efterskott... Det är alltid lika trevligt att träffa henne! Jag är så otroligt glad över att vi fick jobba tillsammans och jag hade gärna fortsatt med det... Men jag är tacksam å glad över att ha henne som vän! Jag kan verkligen börja le av bara tanken på henne! Vi har som samma humor och ibland är det då ingen annan som tycker det är kul!! Men har man sett å hört det vi har upplevt tillsammans, då måste man banne mig skratta åt eländet oxå! I alla fall ibland... :) Tack kära vän för att jag får vara en del i ditt liv! :)

Jaaa, å så var det det där med A och tid... Jag var helt säker på att jag var ute i god tid och absolut skulle hinna med bussen... Men det jag glömde ta med i beräkningen var att bussen ju kommer fram snabbare på kvällen när det inte är så mycket folk... Och vad händer?! GIVETVIS missar jag den! Nåja jag fick 30 minuter att strosa runt i S-byn... Blev lite som en nostalgi tripp. :) Jag var bara tvungen att passera Lantis... Å det var helt sjukt vilken konstig känsla jag fick i magen! Dels kändes det spöklikt att huset stod helt tomt och det var oplogat å mörkt... Och det kändes som om det var nyss vi jobbade där, samtidigt som det kändes som en evighet sedan... Som om det var i en annan tid... Det var nästan så jag fick en ångestkänsla också... Så j-la mycket sjukt som pågått i detta hus! Så mycket som faktiskt gjort människor sjuka! Och att ingen gjorde något?! Jag å A-K konstaterade i alla fall lite lätt att vi hade nog inte kunnat göra så mycket annorlunda än vi gjorde... Och det jag tar med mig är den sista terminen! Vi hade så vansinnigt roligt och fick avsluta med flaggan i topp! Det är det jag väljer att minnas! Det roliga... För visst hade vi kul! Men vi hade kunnat ha ÄNNU roligare!! Min kropp verkade dock minnas andra saker också.... Nu har jag i alla fall varit där..... Men S-byn i sig kan jag faktiskt sakna! Det är tur jag har vänner där så jag får anledning att åka dit lite då å då i alla fall! :)

Föreläsningen i onsdags var riktigt bra! Många bra tankeställare och funderingar på hur man kan göra för att förstå barns "sanning"... :) Man lär sig verkligen alltid nåt nytt!

I övrigt hade jag en riktigt trevlig onsdags eftermiddag! Hämtade hem Finaste E från förskolan och då gick vi på kalas hos C. Dit kom även Guddottern och hennes mamma och L med E... Så det var ju värsta sammankomsten! Fick träffa flera goda vänner på en å samma gång! *gillas* Det blir man glad av! Jag fick busa med mina favvo-tjejer också! Det är lycka å kärlek! :) Och så fick jag middag hos min Bror innan föreläsningen! Även det är lycka! :)

Jag fick en fin start på min fredag! Gick till arbetet samtidigt som Svägerskan å Prinsessan kom ut från deras port... Så jag hann pussa på lill ♥ lite! Då blir man på ett underbart humör!! Det är en bra start på dagen kan man säga!! Och så är det ju fredag!! Vi har alltid fredagsfika på arbetet tillsammans med förskolan mittemot, så det är riktigt trevligt! Att jag hade stägning gjorde inte så mycket, förutom att jag blev sen... Ibland undrar jag hur det kan ta så länge att få med sig sina barn hem?! Jaja....

Nu är det i alla fall fredag och Idol... Ska äta nåt gott å bara ta det coolt! Är som väldans trött! Om jag vilar ut i natt så kanske man orkar med nåt eventuellt party imorgon! ;) Jag ska i alla fall iväg på födelsedagsfika hos Bästa Cammo på dagen imorgon... Det är många födelsedagar nu! Mycket fika blir det....... Och snart är det jul! Eller man kanske är som julgrisen å äter upp sig redan FÖRE jul?! Usch vad hemskt det lät!!

Näää, nu soffan å Idol! :)

Kram! :)

Tröttheten övervinner allt!

Jag tror bestämt att det är det fysiologiska behovet som är starkast... Om jag är trött så känns det mest av allt i hela kroppen! Då spelar det ingen roll hur hungrig jag är, för jag orkar ändå inte äta... Det är som att man bara måste få sova då! Ingenting fungerar om man tappar för mycket sömn... Det är därför det är viktigt att kunna sova för att inte bli utbränd! Kan man sova, så överlever man lättare! :) Och nu är jag trött, så nu ska jag sova! Mer bloggande en annan dag! :)

Kram! :)


Onsdags Ängel... :)

Om jag nu var Häxan Surtant här om dagen, så var jag väl en Ängel med ett tålamod av guld idag! :) Man kan säga att det varierar... Av nån konstig anledning så kan jag bli lugnare av att det är stressigt runt mig.... I morse när jag öppnade så ringde telefonen efter ca 7 minuter... Och jag vet hur det är när telefonen ringer den tiden... Någon är sjuk ur personalen... Jadå så var det! Jaha, maila efter vikarie... Som tur var hade vi inga barn före 7 i morse, för det är lite jobbigt att vara tvungen att "lämna" dom för att maila efter folk... Vi var endast tre i morse till frukost och vi hade runt 25 barn... Jaja, allt går... Och så hade vi vårat "nyaste" barn som fortfarande är rätt lessen... Jaja, allt går... :) Som sagt kan det i dessa situationer bli så att jag bara blir lugnare... Jag är ju bara EN person med TVÅ armar... Alltså hinner och kan jag inte göra mer än så. Så, det blir som det blir... Och det har ju gått bra! Jag hade "sov-vilan" idag och vårat nyaste barn har varit såååå lessen där inne tidigare. Idag var han nöjdå glad och upptäckte vad som faktiskt fanns i rummet... Dock hade han inte tid att sova! Men efter över en timme fick han stiga upp... Plötsligt händer det! Och sen fick jag gå hem kl. 13!

Nu ska jag iväg och hämta E-gumman och sen ska vi på kalas... Hoppas även vi hinner träffa Guddottern å hennes mamma! :) Sedan är det bara middag i magen och iväg på föreläsning ikväll! Jag tror den kan bli riktigt intressant! Så jag har fullspäckad schema även denna dag... :)

Imorgon är det redan torsdag å då ska jag på kalas igen! ;) *gillas*

Kram! :)

Kaffe å mörk choklad

Det är min tisdagslyx!

Laddar energi, massor med energi! För att orka fram till jul... Eller vi kan ju börja med att orka fram till helgen... Jag är så sjukt trött så mina kvällar går mest åt till att underhålla mig själv så jag inte ska somna å sen ha svårt att sova på natten... Och snart är fullmånen här igen... Då när man inte kan sova hur trött man än är... I alla fall oftast... Såg månen när jag gick hem från jobbet å då slog det mig att den snart är full igen... Alltså har det gått en månad igen oxå...

Utvecklingssamtalen rullar på på jobbet, fyra klara, bara två kvar... :) Känner mig lite lätt ostrukturerad med dessa samtal denna gång, men jag tror bara det är jag som vet om det! Föräldrarna får prata om det bästa dom har, sina barn, så dom är nog nöjda! :)

Imorgon är det öppning å sen ska jag hämta min älskade unge! Efter det blir det fika hos vännen C som fyller år, men inte blir äldre... ;) På aftonen är det föreläsning 18-21... Hur ska jag överleva att jag kommer missa i alla fall början å min favvo serie?! Tur det finns Internet! :)

Nu duschen å sen Desperate Houswifes!

Kram! :)

Häxan Surtant

Usch! Idag har jag känt mig lite som Häxan Surtant.... Barnen på jobbet "klättrade på väggarna" och var väldigt höljudda och efter att ha sagt till ett ANTAL gånger kändes det som om jag inte orkade tjata nå mer! Jag hatar att tjata!! Det är nog bland det värsta jag vet! Då känner man sig som Häxan Surtant... Och när jag känner mig så, då tycker jag inte om mig själv! Men... Det går över... Ja, ganska fort till å med! När sedan ett barn kommer å sätter sig i famnen på en för att berätta nåt, då går det över fort! :)

Jag tror att en av orsakerna till alteregot "Häxan Surtant" är att jag är så vansinnigt trött. Nu sov jag kanske lite för lite i natt, men den här årstiden är det som att jag går omkring i ett vakuum... Trött, trött, trött... Likt björnen går jag i idé vintertid... Å skulle man kunna så skulle jag garanterat sova betydligt mer vintertid! På sommaren behöver jag inte alls lika mycket sömn... En annan orsak är väl "halsontet". "Go awy" var det sista jag tänkte innan jag somnade OCH det första jag tänkte när jag vaknade... Alltså är fanskapet (ursäkta uttrycket) kvar! Kanske borde man gå å ta en odling eftersom man aldrig blir frisk... BORDE var ordet!

Imorgon ska bli en bättre dag! Jaaaa!! Inte för att dagen idag varit dålig, men den kunde ha varit bättre! :)

Kram! :)

Tantvarning?!

Denna söndag har jag haft tvättstuga och även om den ligger i källaren, det vill säga utanför min lägenhet, har jag sprungit dit i långkalsonger!!! Inte för att jag mötte någon, men jag hade ju kunnat... Och inte hade jag brytt mig! Är det tantvarning på det??? ;)

Jag har också bakat bullar och lagat middag... Båda delarna fick lilla Lillebror smaka på! Jag fick godkänt! Så nu har detta hushåll bullar i frysen för fikasugna! :)


Som vanligt gick helgen alldeles för fort och fröken A borde ha sovit redan... MEN som vanligt är man vaken längre än man tänkt..... Hoppas halsontet ger med sig, för det är inte alls någon trevlig känsla i min hals just nu...

Ikväll fick jag ett mycket trevligt sms som sedan följdes av ett telefonsamtal... Cammo hade hittat en eventuell resa till oss!!!!!! :D Lyckliga jag!!

Nu MÅSTE jag sova!

Kram alla fina! :)

Halsont som vägrar ge sig

Igår var det tillbaka igen... Halsontet... Usch å fy! Jag hoppades på att det bara var för att ajg var trött, men det har inte försvunnit idag heller... Idag har jag inte alls känt mig särskilt pigg, men jag hoppas det kan ge med sig i helgen.... Jag har idag varit ute och lekt med Emmy en stund medan hennes mor å far var på stadsbesök... Sen fick hon sova lunch hos sin Faster... Å faster sov oxå! :) Inte lika länge, men 45 minuter sov jag! Så helt kry är jag inte... Nu ska jag sluta beklaga mig å fundera på nåt trevligt istället! :)

Gårdagen kändes som en låååång dag på arbetet... Vissa dagar är sådana dagar... Dessutom var det en klocka som gick efter, så när jag tittade på den undrade jag hur i allsindar det bara hade kunnat gå 15 minuter, men eftersom klockan gick 30 minuter fel, så hade det ju gått 45 minuter... Inte undra på att det var långa 15 minuter då! :) Slutade 16.45, å när jag gick hem gick jag in hos Lillebror för å checka läget... Där var även lilla Lillebror... Svägerskan var på Idol... Jag fick mig en hamburgare till middag å sen var jag å E till Coop å köpte fika å godis! Jag bjöd ju in mig själv som sällskap till Idol! ;) När vi var ute såg vi stjärnorna och månen uppe i himlen och så ska man sjunga om stjärnan såklart! :) Vi har så kul tillsammans! :) När Idol var slut på TV var Svägerskan på väg hem så jag sa att jag kan hämta henne i stan... Naturligtvis stod det poliser å hade nykterhetskontroll å koll av körkortet efter vägen! Det är som sjukt när man ser poliser, man funderar genst på om man är laglig!! Jag var tvungen att övertyga mig själv om att jag verkligen inte hade druckit nån alkohol under kvällen... Galet! :D Och jag var ju så laglig så!

Idag har jag som sagt umgåtts med E! Vi har lekt i snön, gjort snökakor... :) Och så ville hon åka pulka, men hennes pulka var inte hemma, så vi kunde inte göra det idag. Men däremot har hon ritat. Hon tycker det är kul å rita nu! Det är månen och stjärnan och lite av varje när man frågar! :) Nu på aftonen har jag varit hos Lillebror med familj å druckit kaffe å surrat... Min plan för dagen var att eventuellt frakta mig till stan, men jag orkade liksom inte genomföra den planen.... Som sagt känner jag mig inte helt kry... Det var liksom lagom långt att gå till Lillebror... :)

Nu är det bara å se på TV å ta det coolt... Kanske en film oxå! :)

Kram! :)

Idol å sånt

Varför är det alltid så att när man har bråttom så ska något gå snett... Eller snett å snett, men... Jag hade ju stägningspass på jobbet i torsdags när vi skulle på Idol-genrepet... Å naturligtvis när det barnet som brukar vara sent hämtas tidigare så är det ett annat barn vars förälder blivit sen... Håhåjaja... Men det slår sällan fel... :) Jag hade ju sällskap av min E som skulle vara med på ett stägningspass, så det var ju ändå trevligt! :) Cammo kom och plockade upp mig å sen var det TEMPO som gällde! Vi började med att hämta mat på MAX och åt det hemma hos Cammo... Säg det rödvin inte passar till! ;)


Sen var det bara att fixa till sig å bege sig mot Arcus hallen... Man skulle vara där senast 18.30 eftersom genrepet började 19... Och vi var där prick 18.30!! :)

En del av alla de långtradare som grejerna packas in i... När man ser hur stort det är med scen å all belysning förstår man att det behövs ett gäng sådana... :)


Snacka om utrustning! :)


Juryn å Peter Jihde! Trots att vi hade första parkett, hamnade vi bakom juryn... Ändå helt okej platser... Vi såg ju rätt bra i alla fall! Det var verkligen en mäktig känsla när de körde introt med "Idol-musiken" och man satt mitt i det! Det kändes rätt häftigt!! :)


Olle... Måste säga att det kändes som att hans framträdande på genrepet var bättre än det vi såg på TV på fredag... Dock är han ingen riktig "rock-kille"...


Elin rockade lös!


Jay ägde!! Klart bäst i sitt framträdande!! Galet bra live!


Linnéa får frågor av juryn... De fick såklart inte ge någon bedömning, så dom ställde frågor till idolerna istället. :)


Minnah!


Andreas Wise.... Inte heller han är någon "rock-kille". Efter torsdagens genrep trodde jag det var han som skulle hänga löst på fredag...


Linnéa och Jay har sjungit duett...


Elin och Minnah har sjungit sin duett...


Och så har även Olle och Andreas gjort...

Det var faktiskt riktigt trevligt att vara där! Kul å se alltihopa live! Även om det var ett genrep... Men vi fick ju se och höra sådant som sedan inte kom med på TV på fredag... :)

Så vi får tacka A-K för att hon tänkte på mig!!! :) Jag fick ju fyra biljetter när hon kom med dom i måndags, så då gav jag två av dom till E och hennes kompis... Jag gjorde två tjejer lyckliga! Bara det!! :)

Efter Idol gick vi hem till Cammo där vi drack te med hennes bror å hans sambo... Sen var det lite snicksnackande innan ögonen gick igen på två trötta brudar! :)

Kram! :)

Hej mitt vinterland!

Nu är det vinter på riktigt! Har kommit massor med snö idag! Det gillas!! Hoppas nu innerligt att den får vara kvar tills det är dags för vår!! Med vinter kommer tydligen oxå halka... Och givetvis har jag lyckats ramla idag!! Men vad f-n?! Gick i godan ro hem från arbetet å plötsligt satt jag på backen! Jaha! Och jag tror hela grannskapet hörde det, för jag skrek ju till när jag föll! Om jag då bara ramlat, men givetvis slog jag i höften så jag har väl vridit ryggen igen oxå... Så är man tillbaka på ruta ett! Blääääääääää Men, men... Är man klantig så är man! Inte mycket att göra åt det... :)

Nu har jag hunnit med både barngympa och Afro! Det var inte alls många barn på gympan idag, så det kanske var många sjuka, vad vet jag... Men på Afron var vi rätt många, kul! :) Hon är verkligen ett energi-knippe tjejen som leder det! Man blir glad av henne! :)

Nu är det dags för Grey´s! Å sen måste jag packa övernattningsväskan och ABSOLUT INTE glömma biljetterna! För imorgon bär det av på Idol-genrepet å sen sover jag hos Cammo! :)

Kram! :)

Världens bästa jobb!

Just idag kändes det så! Även om jag har det alla dagar... :) Alla dagar är kanske inte de bästa dagarna, men i grund å botten har jag det bästa jobbet! H som jag jobbat med hade skrivit på sin FB-status att hon hade en önskedröm om ett bra jobb, härliga kollegor och bra lön... :) Jag skrev att jag kan skriva under på de två först nämnda, lönen kunde ju vara bättre, men man kan ju inte få allt här i världen! ;) Idag när jag skulle gå hem så tänkte jag "Vad kul å få komma tillbaka imorgon!" och då hade jag inte ens gått hem ännu! :) Jag vet inte varför just denna dag var en sådan dag, men det kändes bara bra helt enkelt, å då ska man kanske inte analysera det desto mer?! :)

Kram! :)

Årets mamma

Hur blir man det? Årets mamma... De flesta mammorna vill i alla fall vara världens bästa för sina barn. Och de allra flesta är det också! Sen kanske inte barnen under alla delar av livet tycker att dom har världens bästa mamma, men så ska det väl vara i livet... :) De allra flesta skulle alltså välja sin mamma om dom kunde välja och fick välja om... Jag skulle då det! För jag har den bästa mamman!

Nu var det egentligen inte det jag tänkte på först när jag skrev rubriken... Näää... Det var mig själv! :) Vi hade en tradition på högstadiet att 8:orna gav "diplom" till 9:orna på julfesten som anordnades... Och när jag gick i 9:an fick jag diplomet just som "Årets mamma"! Tänk att få vara det! Och det innan man nästan ens på laglig väg fått bli mamma! :) Jag minns att en av tjejerna i 8:an frågade om jag tog illa upp... NÄÄÄÄ! Var det självklara svaret på den frågan för mig... Jag har väl alltid varit som en "mamma" där jag försökt ta hand om alla på bästa sätt... Och är väl fortfarande... Det kallas numera för medmänsklig, eller?? :) Skojade med min E om att hon nu fått en "extra mamma" som har lite extra koll på henne! :) Om inte annat så hoppas jag vara en BRA vuxen förebild! Jag hoppas kunna dela med mig av de goda värderingarna och jag hoppas jag sätter något spår i ♥! :)

Denna tisdag försvann som en vind! Som alla andra veckans dagar kanske?! Jag har arbetat från 6.30 och hela dagen har gått i ett rasande tempo... Sen tog jag med mig Fina E hem så vi hade lite handledning... Hämtade hem guld ♥ på förskolan för å mysa me henne! Vi fikade tillsammans med E och sen hann jag med en "snabb-middag" som Bästa Lillebror fixade. Éfter det möte på jobbet och när det slutade tog jag en lite längre väg hem... Måste ju öva mig i att vara ute på vintern! ;) Jag ska absolut inte klaga på att jag varit sysslolös idag i alla fall! Men jag har haft en bra tisdag! Å i vanlig ordning är det ju det bra som räknas i slutet! :)

Nu är det time för de Desperata Husfruarna och sen var denna dag till ända, kan man säga! :)

Kram alla fina! :)

Ny vecka har startat

Det känns som om jag hela dagen har levt på gårdagens föreläsning med Mia Skäringer... Det har som funnits en trevlig känsla i kroppen... Hon lämnade spår! Som sagt, en naken sanning med mycket humor och tankeställare...
Om att skaffa ett till barn

sång med mia

Stygn

Idag var första dagen jag promenerade till jobbet... Nu ska cykeln parkeras i källaren på vintersemester... Känns ju lite svårt att skiljas från den då det går betydligt snabbare att förflytta sig med den! :) Tidsoptimisten har talat! Det var dock nästan -6 grader och snö ute, så det kan väl räknas som vinter, kanske?! :) Så nu är det bara att räkna med mer tid på morgonen så jag hinner gå....... Jag är ju inte en "vintercyklist" Tänker att cykeln (och förmodligen även cyklisten själv) mår bättre om den inte behöver användas på vintern... Dessutom kan det vara lite halt oxå...

Har känt en viss kreativitet på arbetet idag, alltså en sådan pyssellust! :) Så jag har pysslat på med vårat blivande alfabet... Har tidigare ritat bokstäver och idag fick barnen pynta dem så fint! Och så ska dom upp på väggen sen! Jag var så inne i det jag höll på med så jag glömde bort att gå hem när klockan var 16... Okej, jag upptäckte det väl kanske 5 över, men ändå! ;) Ska nog kanske pyssla på här hemma med lite kort eller nåt senare.... Kreativiteten flödar!! Har fått en massa energi helt plötsligt, så jag måste ju ta vara på den! Säg det som varar förevigt... ;) Måste vara den fina vita snön som ligger på backen å ger mig glädje och energi! :)

Och så har jag ju fått dom där biljetterna till Idol GENREPET på torsdag!! Det ska bli kul! Ytterligare ett ljus i mörkret... Om jag hittar på en massa trevligt så är det snart jul å jag har överlevt hösten ett år till! :)

Äh! Nu ska jag vara lite kreativ, tror jag.... Efter att jag diskat.....

Kram! :)


Dyngkåt och hur helig som helst

Vilken underbar kvinna hon är Mia Skäringer! Snacka om att bjuda på sig själv!! :) Det var en riktigt bra föreläsning, med många tankeställare.... Det är lite tragikomiskt det hon berättar... Men oj vad man fått skratta! Och att hon kunde sjunga hade jag ingen aning om! :) Hon är på något sätt jordnära och kan prata om saker som många bara tänker... Mycket humor, men också funderingar över livet... Vad vill JAG med mitt liv? Och vad ska jag göra åt det... ? "I mitt manus om livet står det att..." Och så berättar hon om hur hon hade tänkt att det skulle bli, ungefär som i en Hollywoodfilm, men så klart blir det inte så för i "den fula verkligheten" ser allt annorlunda ut! Så avslutar hon med att säga att vi alla, utan att veta om det, går omkring och är avundsjuka på varandra, för det är få som är nöjda med allt precis som det är... Och hon hoppas ändå att lagom ska räcka... Helt klart en bra föreläsning värd att lyssna på!

Kram! :)


Jag tog en kula för dig...

"Gubben i lådan" med Daniel Adams-Ray... Hittade av en händelse honom på Spotify och blev genast frälst! :)

"Jag gör det tusen gånger om....." Och med vissa människor är det ju så att man lätt skulle ta en kula för den människan! Jag har rätt många som jag skulle ta en kula för... Bara alla "mina" barn!! :)

Gårdags kvällen blev riktigt trevlig! Jag å C hämtade mat och åt tillsammans med MN... Sen kom S och L. Så vi fem har suttit å surrat och haft trevligt. När man inte är så många så hinner man som prata på ett annat sätt... :) Sen drog jag, MN och S ut på Olivers å där träffar vi Idolerna minsann!! Dom pratade med folk, så jag stod å surrade helt länge med Minnah och en stund med Olle... :) Å så kommer Andreas Wise fram och tar i hand... Så säger han typ "Så här snygga tjejer finns inte i Stockholm" och så ler han! Okej, lite smickrad blev man väl... Jag svarade att det är klart, för nu är ni i Norrland! ;) Synd att man inte tog med kameran... Fast kanske lika bra i och för sig... :) Ska eventuellt å se genrepet på torsdag! Bara jag får biljetterna av A-K, men det borde ju vara ett mindre bekymmer... :)

I eftermiddag blir det Mia Skäringer på Kulturens Hus tillsammans med Fina L!

Nu ska jag ut med alla flaskorna från igår! :) Orkar inte titta på dom! Passar nog på att ta en prommis oxå och rensa skallen lite! :)

Kram! :)

Laddar för...

...Tjejfest!

Nu ska jag lägga mig på spikmattan i 10 minuter, sen dusch å fix för kvällens aktiviteter! Tror detta kan bli en riktigt trevlig kväll! Vi blir inte så många, men vi som är här får ha trevligt tillsammans! :)

Kram! :)

Allting vitt, vitt, vitt...


Välkommen underbara vita landskap! Fatta vad underbart att öppna persiennerna i morse å mötas av detta vackra vita... Som jag har längtat efter snön! Det blir så fint när den lägger sig på marken som ett fint vitt täcke. Och nu när vi har fått vänta så är den ännu mer välkommen! Det är något speciellt med första snön... Nu har vi ju haft snö en förmiddag eller så, men jag blir ändå barnsligt glad när det snöar! Man blev ju glad bara av att se detta! Hoppas, hoppas, hoppas att det nu får ligga kvar så det inte bara blir slask och halt!

Igår var det verkligen som om jag fattade att det faktiskt inte är så länge kvar till jul... Första advent infaller om tre veckor, tre veckor! Helt galet!! Nåja, jag var ju å införskaffade en "julskinka" som jag å lilla Lillebror åt och till det drack vi must! Julkänsla på hög nivå! :) Och när jag senare tittar ut genom fönstret ser jag att det är vitt på marken och snön faller fortfarande! JAAAAAAAAAA! Det är lycka! :)

Igår var min lilla Lillebror inte bara världens bästa lilla Lillebror, han var också Storasysters "ekonomiska rådgivare". Han är en strukturerad person och gillar listor, så nu har han börjat göra listor över min ekonomi... :) Nåja, jag kanske rent av blir rik på kuppen! :) Men det är faktiskt intressant att se vad man sätter pengarna på. När man köper nåt litet här å där så tänker man inte på slutsumman... Det är ju som att gå på IKEA! :) Där kostar ingenting mycket men när man kommer till kassan har man ändå slösat massor med pengar! :)

Dagen idag startade med en promenad i vinterlandskapet med lilla Lillebror... Detta efter att jag dammsugit så han skulle hinna vakna! :) Ikväll blir det kina-mat med vännen C innan vi ska ha tjejfest hemma hos mig! Det var flera som av olika anledningar inte kunde komma, bland annat förkylningar, men vi blir några stycken i alla fall! :) Ska bli trevligt!

Idag är dagen när vi tänder ljus för dem som inte längre finns fysiskt ibland oss... Dom finns i våra ♥ och jag ska sända dem en extra tanke idag när jag tänder mina ljus...

Ha en fin lördag alla läsare!

Kram alla fina! :)

Fantastiska fredag

Och så blev det fredag igen! Jag har firat det med att vara ledig! :) Fick igår helt klartecken om att det skulle gå att vara ledig idag, så då passade jag på! Skönt att inte behöva dra iväg nånstans, utan bara vara.....

Jag kom på igår att jag ju lika gärna kunde vara med Prinsessan när jag ändå skulle vara hemma.... Bror och Svägerska skulle arbeta till 13, så då tyckte jag hon kunde få en ledig dag från förskolan å vara med sin Faster. Jag kom dit vid 6.40 då hade hon precis vaknat och sen har vi myst på... Varit i lekpark och jag promenerade in till stan och återlämnade mitt smink... Kan ju inte påstå att jag egentligen tjänade på affären, men jag fick i alla fall fler produkter för samma pris! :) Och så var jag till Systemet... Måste ju säga att det är mycket onödigt att det flyttat längre ner på stan, då känns det som mer besvärligt å ta sig dit... Långt till bussen om man handlat tunga saker... ;) Nu hade jag vagnen, så jag passade på att ta det på hemvägen. Fick även sällskap av Fina lilla Lillebror på hemvägen... Sen kom Guddottern å hennes mamma! Det var ett kärt "seende"!! Var länge sen sist! Nu hann vi umgås och prata ikapp lite i alla fall! :) Så trevlig dag jag haft! Gillas skarpt! Ska fortsätta ha en trevlig dag då jag ska fixa "jul-skinka" (okej, det hette "helg-skinka" i affären, men det är ju same, same....) som jag ska äta till middag, har även inbjudit lilla Lillebror på detta... Vi ska gå igenom min ekonomi, säger han! ;)

Igår var jag inviterad på middag hos "min familj" på Sst... Mycket gott å trevligt var det!! Det är verkligen på barnen man ser att tiden går... Nu kändes det som om alla tre grabbarna hade vuxit massor! Så kul å träffa dem minsann! Å så hann jag med å surra med Fina L oxå! Det var ett tag sen vi satt ner över en kopp kaffe å snackade "skit"! Så nice när det väl händer!!

Måste säga att jag haft en mycket lat vecka vad gäller motion... Men man får väl ha det ibland, hoppas jag! Har knappt varit ute på prommis på hela veckan... Ännu mindre gjort nåt annat mer krävande... Meeen... Jag har både varit till kiropraktorn och på massge å det är ju friskvård! :)

Nu ska jag vara lat ett tag innan jag ska fixa middag... Jag vet att jag borde städa, men jag har hört att städningen finns kvar! ;) Sen blir det IDOL å nåt gott till! :)

Kram! :)

Vardagslyx

Idag hade vi planeringsdag hela dagen... Vilket underbart gäng jag jobbar med! Olika, men ändå lika! Vi skrattar mycket å det gör ju livet lite lättare oavsett svårigheter..... :) Förändringar är inte alltid av ondo och med facit i hand är jag glad att jag blev tvungen att byta jobb.... Jag saknar barn å föräldrar från Lantis massor och jag tänker på dom rätt ofta... Undrar hur det går för barnen å så... Men jag är glad att jag hamnade där jag hamnade... Jag tror ju på ödet och på att det du sänder ut kommer åter till dig... Så om du är glad och positiv och hjälper andra så får du tillbaka det! Och är det så att du är bitter å otrevlig å negativ... Ja, då får du tillbaka det också... Jag försöker själv leva efter den gyllene regeln: "Som du vill att människorna ska behandla dig, så ska du också behandla dem"... Funkar rätt bra! :)

Efter att vi planerat gick jag mot stan för att gå på massage... Jag började med att gå in på Åhléns å köpa ett "puderfoundation" som jag nu ångrade å måste lämna tillbaka... Insåg att det var 70 kronor billigare på ett annat ställe, å då får det bli värt ett stadsbesök! :) För det priset hoppas jag dessutom att det är värt sina pengar... :)

Sen var det dags för min vardagslyx, massage på LYXX! Det är något jag unnar mig regelbundet, nästan varje månad och det är värt sina pengar! Jag mår så mycket bättre i nacke/axlar/rygg när jag har varit på massage. Hotstone massage är något jag varmt kan rekommendera alla som inte provat. Jag svarar bra på massage å ännu bättre när det tillförs värme... Ann sa idag att det är en fröjd att massera min rygg, för det händer så mycket! Det är ju ett positivt tecken på att det är bra! :) Efter det frågade jag om hon råkade ha tid över för att plocka å färga mina ögonbryn å det hade hon! Tack för det! Det var inte en dag för tidigt! ;) Så när jag åkte hem från stan idag var jag över tusen kronor fattigare! Nu ska ju pudret tillbaka, men jag har ju för avsikt att köpa ett nytt... Farligt att besöka stan!!! Men idag var det lyx-tisdag! :)

Tisdag innebär ju också de Desperata Husfruarna, så det är vad jag ska göra i afton! Bara lata mig framför tv:n! Imorgon är det dags för en till kompetensdag... Röda tråden... Vi får väl se om det ger något, vi hade haft en massa att göra på förskolan istället, så vi får väl se om vi kan få genomföra det... Kanske om vi inte frågar först?! :)

Kram! :)

Du är vacker unik och värdefull!

Den rubriken möttes jag av idag när jag kom hem! Reklamen på hallmattan var vänd så att jag såg precis den meningen! Jaja, tänkte jag, det var säkert nån mening med att jag skulle mötas av det när jag klev in, om inte annat så blev man ju glad! :) Vad det var reklam för vet jag faktiskt inte å det spelade ingen roll, budskapet nådde mig! ;)

Det är det budskapet jag tänker att jag vill förmedla till "mina" barn... Både mina "privata barn" och dom på förskolan... Och till "min ungdom"! Bara dom fattar att dom är viktiga som dom är, det spelar ingen roll vad man har på sig eller vad man gillar. Varenda unge är vacker, unik och värdefull precis som dom är! Jag hoppas innerligt att jag lyckas med detta... Om inte med alla så i alla fall med någon! För om dom fattar det, då spelar det ingen roll vad andra säger eller gör, då gör man det man själv anser är rätt... Och det är otroligt viktigt att skilja på det någon GÖR och det någon ÄR... Alla kan göra "dumheter", det betyder inte att man är dum... Det är ett gäng vuxna som oxå borde lära sig det och ta till sig dom orden... Så gott folk, ibland är det värt att läsa reklamen! ;)

Idag har jag varit hos Bästa kiropraktorn å rätat ut mig... Känner mig rätt rak just nu å jag hoppas det håller i sig! Lite massage på detta imorgon, så ska det nog bli bra! :) När jag kom hem från kiropraktorn gick jag å hämtade min E-gumma på förskolan... Vi var ute en stund, hon fick själv promenera hemåt, så det tar ju ett tag... :) Men när man inte har bråttom spelar det ju ingen roll! Det är så fantastiskt att se allt nytt hon lär sig! Allt är väl inte av godo, men det ska ju komma det med! ;) Hon är min allra bästa E i alla fall! :) Sen fixade Lillebror middag å hungrig som jag var passade det bra! :) Jag är så lyckligt lottad som får ha mina syskon nära!

Nu ska jag göra typ INGENTING tills det är dags att sova.... Imorgon är det planeringsdag i stan å efter det massage... Kanske vi kan passa på å äta go-lunch på stan när vi faktiskt har chansen! :)

Kram! :)


RSS 2.0