Teknikens Hus

Denna arbetsdag avslutades på Teknikens Hus... Det var Pedagogiska Nätverket som ordnat det... Det var en riktigt trevlig å lärorik tillställning... :) Å så är det ju kul att få nya ideér om hur man kan jobba med Naturvetenskap och Teknik med barnen! Alltid lär man sig något å att få nya ideér är ju aldrig fel!

På mitt arbete är mina kollegor mer eller mindre krassliga å nu är det nog nästan bara jag (peppar, peppar ta i trä!) som inte varit sjuk! Å jag hade tänkt förbli frisk!! :) Min E har varit sjuk hela veckan, men idag var hon på plats å jag tror både hon å barnen tyckte det var kul att ses! :) Å även vi vuxna tyckte ju det var trevligt såklart! Hon är verkligen våran Bonus som är en hjälpande hand! Det går nog inte en dag utan att vi är tacksamma för att hon finns! Vi har fostrat henne väl! ;) Nu har jag även fixat tider till nästan alla mina ansvarsbarns föräldrar för utvecklingssamtal å jag ska ha samtalen på en kväll! Lär väl vara lagom mör i huvudet efteråt! :)

Jag har ju hunnit med att vara på joggingtur två gånger i veckan å just idag kändes det faktsiskt inte omöjligt att orka springa fem kilometer! :) Måste ju bara lära mig andas, så blir det nog fint! Å det är nu en månad kvar innan Vårruset, så jag borde klara mitt mål! :) Gilla, gilla, gilla!

Nu ska jag bege mig i säng! Höll på att somna i soffan, men gick å satte mig vid datorn istället å vad händer då?! Jo, man blir pigg! Ganska onödigt!! Men, imorgon är det ju fredag!!! :)

Kram! :)


Halvtid

Ja, mitt-i-veckan är det redan idag! Tänk om alla veckor vore 4-dagars arbets-veckor, inte alls fel, inte alls.... :) Tänk vilken ork vi alla skulle ha om vi jobbade fyra dagar och var lediga i tre... Nåååå drömma ska man ju göra!

Det som var kvar av påsken i byn var annandagen... Då promenerade jag och Resso till "skogen" dit mamma, pappa och lilla Lillebror åkt bil... Där grillade vi korv och myste på ett par timmar innan det var dags att återvända hemåt för att hinna med bastubad och packning innan resan mot stan... Jag å lilla Lillebror åkte till stan med kusinerna S&M och det var ju trevligt att få lite extra tid med dom oxå! Vi drack alla fyra kaffe hos mig innan M skulle flyga hemåt å S fortsätta till Skeå... Sen var det inte mycket kvar av söndagen, som egentligen var måndag...

Det som då borde ha varit måndag, men som var tisdag var första arbetsdagen på veckan... För min del började dagen med upptäckten att jag hade punktering på cykeln å därmed var tvungen att gå till arbetet och som den tidsoptimist jag är hade jag ju inte beräknat att hinna gå, så jag fick ringa å berätta att jag var lite sen... Men det gjorde inte så mycket för T hade tänkt att det var måndag å kommit en timme för tidigt till arbetet... Så kan det också gå! :)
Efter jobbet hade jag Finaste Cammo på besök... Vi åt middag å surrade! Mycket trevligt minsann! Efter det ringde jag min "PT" och frågade allra vänligast om han kunde tänka sig att "valla" sin syster på en joggingtur... Det kunde han, så vi for ut på en tur... Överlevde även denna gång... Tack å lov! Nu har ju min kära bror en så finurlig grej på sin telefon, så den vet precis hur länge man varit ute och hur fort man rört sig framåt och hur långt man gått, så då visade det sig att jag i alla fall joggat mer än jag gått å det måste väl ses som ett framsteg?!

Å så blev det då onsdag helt fort... Å fortfarande med punktering på cykeln har jag fått gå till arbetet även idag... Måste ju fixa det där å för mig innebär det att någon annan hjälper mig med saken, för jag kände inte det som akut behov att lära mig den saken... Nog för att det är framdäcket å med andra ord säkerligen ganska lätt ordnat, men....... :)

Har idag varit en sväng på besök hos Lillebror med familj, så jag har hunnit umgås lite med E... :) Å nu är det ju dags för Grey´s anatomy å sen ska jag nog sova! :)

Kram! :)


Påsken so far...

Denna påsk har i alla fall bestått av umgänge på olika sätt... Och det är ju precis som det ska vara! :) En social person som jag gillar det skarpt!

Långfredagen kändes inte alls lång, snarare kort... ;) Som barn trodde jag att den dagen var längre än andra dagar på grund av namnet... Sen fick jag ju lära mig att det var för Jesus den dagen varit lång eftersom han hängde på korset då... Så nu vet jag det...
Nåja... Jag startade fredagen rätt tidigt, så då hinner man ju med en del... Var ute och gick med vännen T redan vid 10-tiden... Så vi hann med att ses och surra lite i alla fall... (Min tanke var ju att gå dit på besök under helgen, men nu har hon blivit sjuk och det ogillas! Vi får återigen skjuta upp våran "date"...) När jag kom hem bar det av till skogen med familjen. Där satt vi å njöt av livet... Grillade korv och hade "picknick"... :) Sen bar det av hemåt för att badas bastu innan vi skulle till Pja å fira kusinen som nyss fyllt 30.
Det var en mycket trevlig tillställning där vi bjöds på middag, frågesport och lite lekar. Naturligtvis blev jag en av de utvalda till att "tävla"... Tävlingen gick till på det sättet att vi var fyra i varje lag, en från vaje lag skulle sitta ner med ett glas öl eller cider framför sig. Framför varje deltagare stod ett ljus, man fick bara dricka (med sugrör) när ens eget ljus lyste, så man skulle samtidigt blåsa ut motståndarens ljus också... :) Och så fort en druckit ur sitt glas skulle nästa tävlande ta vid. En ganska kul lek och säkerligen underhållande för dom som såg på oxå! Sen att man svepte en öl med sugrör gjorde ju en rätt snurrig efteråt! ;)
Sen hamnade vi hos Farbror med familj för att fortsätta firandet... Vid 22-tiden ville mamma som inte var riktigt frisk åka hem, så då var det bara för oss övriga att följa med. Såvida vi inte skulle ta oss hem för egen maskin de fem milen... :) Nåja, trevligt hade vi i alla fall!

På lördag tog jag en prommis med Resso, vilket var ett äventyr i sig eftersom han tycker det är mycket spännande att jaga råttor i diket... Tyvärr hade vi bara ett kort koppel eftersom det långa gått sönder, så man fick vara lite lätt beredd! :) Sen satt vi ute ett tag å åt grillade hamburgare till lunch innan vi hade 2-års kalas till Finaste E! Hon var nog inte helt medveten om att det var henne vi firade, men gladerligen tog hon emot paketen i alla fall! :) Fika och lite surr med gästerna... Sen grillade vi till middag, så nu har man premiärgrillat för denna säsong... MYCKET gott! :) PÅ kvällen kom Farbror H, A och S och firade E... Sen var det inte så mycket energi kvar i min kropp... Men stiger man upp före 8 så är man trött på aftonen... :) Hade ju en tanke på att åka till Pja och lyssna på Skaburbian Collective... Lilla Lillebror ville ha chaffis, men orken räckte inte till å så hade jag inget sällskap heller... :) Dom löste chaufförsjobbet ändå!

Idag är det visst söndag... Å en dag till med ledighet efter denna känns bra! :) Idag har vi varit till skogen å grillat och myst på... Sen har Lillebror, Svägerskan och E åkt mot Orrbyn... Jag fick med mig min "coach", lilla Lillebror på en joggingtur... Han cyklade och jag gick/joggade... Kändes bättre än sist i alla fall, men då hade jag ju inte ätit typ en timme innan... :) Sen har vi ätit lite påskmiddag och badat bastu... Nu är det inte mycket kvar annat än lite TV-tittande... :)

Imorgon är påsken över för denna gång och det bär av mot stan igen... Men snart är vi inne i maj-månad och sen är det inte långt kvar till semestern! ;)

Kram! :)


Världens finaste 2-åring!

Igår fyllde hon två år, våran Prinsessa! Man kan som inte fatta att hon redan är TVÅ år... Känns som nyss när jag fick reda på att jag skulle bli faster och vi började vänta på den där bebisen som bodde i Svägerskans mage... Och nog fick vi vänta, för hon tyckte minsann att det passade att bo lite extra länge där i sin mammas mage så vi på "utsidan" skulle hinna bli extra mycket nyfikna... :) Men till slut fick vi ju träffa henne! Och när jag pratade med min bror och med Svägerskan så fick jag tårar i ögonen av lycka! För att inte tala om när jag såg det där lilla trollet första gången! Det är verkligen en särskild känsla att få syskonbarn! Helt plötsligt slog det mig att hon ju faktiskt kan vara lik även mig.... :) Det har varit två otroligt glädjerika år med våran lilla solstråle! Hon sprider glädje, värme och energi runt sig och man kan bara älska henne! Jag är så himla lycklig över att få vara en del i hennes liv... Jag hoppas att jag kommer fortsätta vara viktig för henne även när hon blir "stor".... :)

Älskade unge grattis på din två års dag! ♥

Kram! :)


Dramatik

Kom just in efter en dramatisk jakt på både sorkar och en ödla... :) Mamma sa att det är snart ett helt zoo på gården! Vi satt ute på bron när vi vinkat av Lillebror, Svägerskan och E... Då ser lilla Lillebror först en sork som han försöker få tag på... Sen tittar han in under bron och där ser han en ödla... När vi står uppe på bron och pratar så är ödlan helt plötsligt uppe på hans ben! Men fyyy vad läskigt! Sen funderar vi på vad vi ska göra med den där ödlan, för in i huset vill vi i alla fall inte ha den! Det slutar med att lilla Lillebror ska fånga den på en spade och föra bort den... Men ödlan fick sig en flygtur som den nog sent kommer glömma... :) Medan vi har all uppmärksamhet på denna ödla passar sorken på att rusa över gården... Bara å sätta ut fällor då, för det verkar vara ett sork-år igen! Usch vad äckligt!

Kram! :)


Påsken is here

Snygg "svengelska" va?! Nu är i alla fall påsken här och om det kommer någon påskhare med ägg, det återstår att se..... :) Har i alla fall anlänt till Byn idag å här blir jag hela påsken. Bara att hoppas på att vädergudarna kommer med vackert väder! Men som det ser ut på väderleksrapporterna så verkar det blir bra... Det gillas!

Vi har haft en ganska lugn vecka på jobbet i veckan... Många lediga, flera sjuka... Så vi har varit duktiga på att jobba i miljön å fått till bland annat ett "djungelrum". Det gäller att ta vara på tiden! :) Ganska skönt att det har varit färre barn, ibland behöver barnen och vi fröknar få lite lugnare stunder... ;) Vi har påskpysslat och fått påsklunch, bland annat... Så vi har haft ganska mysigt med de barnen som varit på plats...

Sviterna från måndagens undersökning släppte under natten och trots fullmåne i veckan så har jag inte legat vaken alltför mycket... Bara vaknat några gånger... ;) Men nu när det är vår så påverkas jag inte lika mycket av att jag inte sover nog mycket... Livet är minsann lättare när ljuset har återvänt! :)

Efter helgens garderobsrensning bad jag Cammo komma förbi och se om något kunde tänkas passa henne... Å det gjorde det! Så bra, då fick någon annan också bli glad av att jag rensat! ;) Men hon tyckte minsann att jag var dum som "gav bort" kläder... Ibland blir man bara less på dom! :)

Eftersom jag arbetade sent både tisdag och onsdag så har jag inte gjort så hiskeligt mycket... Varit till Lillebror med familj båda dagarna... I tisdags när jag och Svägerskan satt och pratade "härmade" E oss och sa "blablabla"... Måste låta så i hennes små öron när vi vuxna pratar till varandra... :) Sen var det nog också så att fröken själv ville ha uppmärksamheten och då var det ju onödigt att Faster samtalade med Mamma.... :)

Nåja, idag har vi anlänt till byn och jag och E har hämtat påskris som vi klätt med fjädrar... Numera pryder dom "plattorna" ute på gården... Sen har jag å lilla Lillebror varit på en joggingtur. Har ju varit lite krasslig, så det var över en vecka sen jag sprang... Men är man nog tjurig, så går det mesta... ;) Dessvärre var det lite väl nära inpå middagen, men vi (läs jag) tog oss hem igen i alla fall! :) Efter det en välbehövlig bastu! Så nice!!

Imorgon önskar vi sol och värme! Så vi kan vara ute å njuta... På aftonen ska vi åka å fira kusin S som fyllt 30... Det blir middag och allmänt umgänge... :) På lördag fyller världens finaste E 2 år!

Nu ska jag sova... Hörde nåt rykte om att min kära lilla Lillebror har för avsikt att snooza larmet på telefonen, så det är lika bra att stiga upp innan så sker, för annars blir jag bara irro! :) Han kan nämligen ställa larmet på en viss tid och sen snooza i minst en timme, jaaaa det är irriterande!! :)

♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Påskkramen har startat, Glad Påsk alla vänner där ute! ♥
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♪♫•*

Kram! :)


Mera kloka ord...

Du väljer själv vilka människor som du vill ha i ditt liv, du ser vem som bygger upp dig och vem som drar ner dig. Att omge sig med människor som är negativa och destruktiva gör nåt med oss, vi blir trötta, slitna, känner oss kraftlösa och ljuset i våra ögon blir allt svagare dag för dag. Tänk över vem du vill ha i ditt liv. Vem som ger och vem som bara tar. Behåll de som värdesätter och respekterar dig. ♥

Kram! :)

Duktig flicka!

Det har hon varit idag! Alltså egentligen borde även vuxna få en grej när man klarar av att göra olika undersökningar och liknande hos läkaren, eller tandläkaren med för den delen... Barnen brukar stolta komma och visa sina olika klistermärken eller andra små grejer som de fått när de varit duktiga... Vi kunde väl få en trisslott! ;) Om man inte tycker det är obehagligt med saker är de svårt att förstå varför det är obehagligt för någon annan... Jag, till exempel, tycker absolut inte om sprutor eller trånga utrymmen... Jag skulle nästan säga att jag avskyr det... Men jag är också så vansinnigt tjurig så jag klarar av det mesta... Har någon sagt att jag ska göra det, så ska jag väl göra det... Idag hade jag min magnetkamera undesökning och jag hade ju gärna haft någon som satt och berättade för mig att "Det här kommer att gå bra" och "Du är så duktig"... Istället skapade jag den rösten inuti huvudet... Om jag blundar kan jag liksom "hitta på" att jag är på ett annat ställe.... Det första jag gjorde var att jag berättade för sköterskan att jag inte gillar trånga utrymmen, och hon förklarar ju att jag får ha ett larm och så... Och sen frågar hon om jag ogillar sprutor, JA! sägar jag då... Sen kände jag mig som en jobbig patient å tänkte att jag nog borde jobba bort min skräck för dessa saker.... Nåja, hon fick sticka mig och sätta in en kanyl så dom kunde spruta in kontrastvätska i kroppen. Det känns faktiskt värre när dom tillför något än när dom tar blod... Sen ska man ligga på en smal brits där huvudet är fast och så får man ett "galler" ovanpå huvudet så man inte kan röra sig... ANDAS, ANDAS, ANDAS... Var det enda jag tänkte! Som tur är så finns det en spegel som man ser personalen i den där "galler-grejen", så man känner sig inte fullt så instängd... Sen åker man in i det där röret och då är man typ fast... Bara å blunda å tänka bort hela situationen! När dom på radion som jag hade i hörselkåporna sa att klockan var 15 insåg jag att jag faktiskt legat där i nästan en timme... Å då var det över! Jag klarade det även denna gång!

Jag hade sån tur så jag fick låna bilen av L&P när jag skulle ut till S-byn... Då behövde jag inte sluta så tidigt från arbetet... När jag kom tillbaka fixade L middag! Vilken tur att jag har en L i mitt liv! :) "Vissa människor gör världen lite bättre genom att finnas till" så stod det på ett ljus som jag hittade på kiosken på sjukhuset som jag var tvungen att köpa till L! :) Efter middagen skulle L och barnen (P arbetade) på en "tjejträff" hos en tjej från byn... Nåja, tänkte jag när L frågade om jag ville följa, lite umgänge med personer man ser sällan kan väl inte skada?! Så jag hängde med... På hemvägen åkte vi till ICA-Maxi där killarna skulle kolla på lego... Och deras "Moster Icka" råkade köpa ett par skor! ;) Men när man har rensat får man köpa nytt, det är det finurliga med det hela!

Nu mår jag illa! Och har så gjort de senaste två timmarna, typ... Kan vara så att det är spänningarna från dagens upplevelse som släpper... Huvudvärk hade jag oxå! När man stressat upp sig för något och sedan klarat det, så brukar ju lättnaden medföra vissa kroppsliga men... :) Ska gå å lägga mig så går det nog över! Jag har ju varit duktig idag!!!

Kram! :)


Cykeltur

Kom att tänka på den här barn-sången... :)
"Små cyklar som far omkring

dom hörs nästan ingenting

Lite rassel och lite pling..."

Idag har jag ÄNTLIGEN tagit fram min älskade cykel... Det har varit en massa omständigheter hela veckan, så jag har inte lyckats få fram cykeln förrän idag... Men desto roligare att cykla då!!! :) Tog mig en cykeltur till macken för att pumpa luft i däcken å tänkte att när jag då ändå var så nära "min familj" på Sst så var det ju lika att ta en tur dit... Så min lilla cykeltur för att pumpa däcken blev betydligt längre än jag tänkt mig... Men det var så trevligt så!! :) Dessutom fick jag hjälp av pappa P att fylla bakdäcket som inte ville som jag ville! Ännu bättre! :) Eftersom spontanitet är en av mina styrkor (och svagheter), så var det väl helt enligt mitt sätt att vara då... Man vet inte riktigt vad som väntar runt hörnet... :)

I övrigt har denna söndag gått i tvättandets tecken... Har tvättat kläder i några timmar å däribland tvättat bort lite vinterkläder... Nu ska jag då absolut inte använda dom mer förrän nästa säsong... När jag då var i farten med mitt tvättande kom jag på att jag ju kunde rensa ut lite kläder ur garderoben också... Känns som om jag inte har nåt att ha på mig å ändå är garderoberna fulla med kläder. Hur kan det komma sig?! Är man bara allmänt less på det man har, eller vad?? Nåja, om jag fortsätter rensa ut kläder i samma takt som idag, så kommer jag bli ruinerad på att köpa nya... Jag körde med metoden, denna har jag inte använt sen sist jag rensade, så den åker! :) Och vissa saker åkte bara för att det kändes som om jag använt mig less på dom.... :) Då kanske någon annan kan ha nytta av dom ett tag... Så nu är det "bortskänkes" här hemma hos mig! Jag vet att somliga i alla fall gillar det! ;) Känns rätt trevligt att rensa, på något vis är det som att man blir lättare! :)

Imorgon väntar den där undersökningen som jag bävar för!!! Så det är väl bara å hoppas man kan sova gott i natt så man orkar med det hela... Det tar rätt mycket energi att göra saker som är obehagliga... Men det är ju bara att bita ihop å tänka att det kommer att gå bra! Jag vet ju att det kommer att göra det å det är egentligen allra värst nu innan, när jag stressar upp mig... Jag har ju överlevt samma sak för två år sen... Skillnaden är att jag nu vet vad jag ska göra.... Å det är inte trevligt att vara "instängd".. Bläääääääääää..... Som sagt, bara å bita ihop!

Nu ska jag bege mig på date med han John Blund...

Kram! :)


Val

En av mina vänner på Facebook brukar förgylla oss andra med en massa kloka citat som hon lägger upp på sin status... Här kommer ett som handlar om val...

"Vid varje ögonblick har vi oändligt med möjliga val. I varje ögonblick finns ett val som skapar glädje för den som väljer det och glädje för den som blir påverkad av valet. I varje val jag gör förgrenar sig konsekvenserna oändligt långt bort. Väven som börjar vävas är oändlig. Varje val skapar antingen välbefinnande eller obehag. Lyssna på kroppen. Den berättar för dig vilka slags val du gör" Deepak Chopra

Han, Deepak Chopra, verkar vara en klok man! Han är läkare från Indien och har skrivit en massa inom alternativmedicinen, bland annat...

Kanske man i något av sina kloka ögonblick skulle läsa en bok av honom... Kan hända jag blir lite klokare själv oxå! ;)

Kram! :)


Alla goda ting

Jag är i alla fall inte en sysslolös person, det är sant! Dagen idag försvann i ett enda svep... Så går det när man har roligt! Dagen började med en sysselsättning som har varit frånvarande i en dryg vecka... Nämligen en promenad... Jag har ju haft nån form av virus i kroppen som gett mig "feber-toppar", så jag själv och människor i min omgivning har gett mig träningsförbud... Jobbigt, men välbehövligt! Jag hoppas på att kunna ta en liten spring-tur imorgon... Vi får se...
Nåja, efter den turen kom Guddottern och hennes mamma på besök, vi åt pastasallad tillsammans å hann umgås lite innan det var dags för mig å Svägerskan att åka på Snövit - musikalen! Den var verkligen så bra som alla säger att den är! Man kan ju ibland få för höga förväntningar när man hört mycket bra om något, men den här musikalen kunde man ha höga förväntningar inför... Mycket bra helt enkelt!
Sen bar det av till Cammo för att Svägerskan skulle fixa sina naglar... jag var väl mest med som sällskap! :) Sen drog jag å Svägerskan vidare å åt på MAX och köpte godis... Så denna afton ska avslutas med soffhäng! Om jag orkar, så ska jag se en film, om jag orkar....

Igår var det fantastiska fredag! Vi hade lite bus med vännen S som ska gifta sig! Hon blev upphämtad på Kallax av min E å hennes kompis å pojkvän... Det gäller att hitta personer som S inte känner å det är inte det lättaste! ;) Sen fixade dom henne till påskkärring. Hon blev avsläppt på Allstar där vi övriga väntade! Vi käkade god middag å myste på ett tag innan vi vid 22.30 släppte av henne hemma.... :) Så tack S, M, M och S för en trevlig afton!



På torsdag var Faster och hämtade hem sin fina Prinsessa. Vi hade picknick ute på baksidan med bullar... :) Hämtade fram solstolar så vi kunde sitta... När det gäller E så satt hon ju inte så många minuter, men det var mysigt ändå! Sen såg vi en liten igelkott också. Och så fick vi låna hink och spade av grannflickan så vi kunde göra snökakor... :) När det sen var dags att gå hem hade vi nog varit ute i nästan två timmar! Fick middag hos Lillebror med familj å sen skulle jag agera frisör hos lilla Lillebror... Det blev med ett helt okej resultat! ;) Lite kaffe och snicksnackande å sen hem å sova!

Och återigen ställer man sig frågan om vem som stjäl tiden?! Kan verkligen inte fattar hur den kan gå så fort??? Och hur kan det komma sig att det känns som om den bara går fortare och fortare ju äldre man blir?? Den som har svar på dessa frågor kan gärna skicka dom till mig! :) Så det kanske är tur att jag har tatuerat in  på armen så jag inte glömmer bort det! För om man inte försöker ta till vara på varenda sekund av livet kan man ju faktiskt missa nåt!! Och så ska man hinna leva också! Fasen man får ju stresskänsla vid tanken!

Så nu tror jag bestämt att jag tar till vara på de sista timmarna av detta lördagsdygn med chill pastill i soffan! :)

Kram! :)


Våren är här!

Vilket helt underbart fantastiskt väder det har varit idag!! Våren har kommit för att stanna, i alla fall tills det blir sommar... Jag kan ju inte ens föreställa mig att det ska snöa mer nu... Å gissa om besvikelsen kommer vara ett faktum om så blir fallet.... Eftersom jag har nån form av virus i kroppen som ger mig lite feber nu å då (å ja, jag vet att jag borde vara hemma å vila, men jag orkar inte vara sjuk, om jag inte är jätte sjuk, så då jobbar jag istället.... DUMT, kan hända, men, men....) så har jag "träningsförbud" denna vecka.... Alltså inga lunchpromenader heller! Så denna lunch har jag tillbringar i solen ute på jobbet tillsammans med E, det var ju helt fantastiskt trevligt!! :) Kvällen har tillbringats hos Lillebror där lilla Lillebror också var... E hade mycket att berätta som vanligt... Å så har vi sett Bamse, som är stark! :)

Igår var jag till vännerna på Mjölkudden å hälsade på.... Massor med surr å gofika! :) Vi hade i alla fall en mycket trevlig kväll... Å när det är länge sen man sågs går tiden alldeles för fort...

Just nu känns det som att man skulle behöva dra i den där berömda handbromsen! Tiden rusar fram och man skulle vilja stanna den ett tag... Så man hinner med att njuta också! ;)

Nu blir det lite Grey´s på TV och sen hopp i säng... Imorgon är en ny dag som börjar tidigt.... :)

Kram! :)


Boken om misstag

Det är den man hade önskat att man fått i sin hand och så hade man sluppit göra en massa misstag själv... Men å andra sidan är det ju så att om man aldrig hade gjort några misstag hade man förmodligen heller aldrig lärt sig nåt... Och vissa saker hade man nog testat trots att man läst boken.... Lite som Ronja Rövardotter som ska "akta sig" för allt som hennes pappa ber henne akta sig för... ;) Vissa misstag hade jag defenitivt varit utan, men hade jag inte gjort dom hade jag inte varit den jag är heller... Jag hade nog kunnat skriva den där Boken om misstag själv... :) I alla fall vissa kapitel i den! Men som jag har sagt till "min unge", så måste hon få göra sina misstag precis som jag gjort mina... Det viktiga i "kråksången" är att fatta att man faktiskt är mänsklig och får göra misstag och att man ändå är en fin människa... En människa med fel och brister.... Man kan älska en person även om man inte älskar det den gör i alla situationer... Jaja... Lite djupa funderingar på en måndag......

Igår var ingen bra dag, nej! Men så är det ju också ibland... För det första så kände jag mig inte helt kurant å jag avskyr att vara sjuk, så jag gör som strutsen å sätter huvudet i sanden! Men jag ringde i alla fall en vän som fick mig att känna mig bättre... :) Sen åkte jag och vännen på stan och "tröstshoppade" lite och fikade å vips kändes det ju riktigt bra! :) Tack Cammo för att du får mig att le! :) Sen gick jag över till min Lillebror med familj och då kan man säga att även kvällen var räddad! Energin E ger kan nog rädda de flesta dåliga dagarna! :) Dessutom känner man sig trygg i sin familjs närhet, å då mår jag ju bra av att umgås med dom... Ha! Söndagen var räddad! :) Efter Mästarnas Mästare gick jag hem å då var det dags att sova, typ..... Och jag orkar inte vara ledsen särskilt länge, jag försöker istället fundera ut vad jag ska göra för att bli glad... ;)

Dagen idag har bestått av utbildning i den Nya reviderade läroplanen... Vi har befunnit oss ute på Nordkalotten å förutom en riktigt bra dag med kloka tankar av kloka människor, så har jag ju fått träffa en massa trevliga kollegor å vänner! :) Det gillas EXTRA mycket! Halva nöjet med att få åka på utbildning är ju att träffa "kändisar" och att äta... ;) Sen är det ju extra trevligt om utbildningen är bra också! :)

Efter utbildningen klev jag av i stan å fixade biljetter till Snövit musikalen... Och sen kl. 17 var det dags för mitt efterlängtade frissa-besök! Det är verkligen trevligt att få gå till frissan! Dessutom har ju jag en så himla bra frisör, så jag är i stort sett alltid nöjd när jag kommer därifrån! Sen att jag alltid blir jä-ligt fattig, det får jag ta! :) Tur att jag inte går dit varannan månad i alla fall... ;) Vi har alltid en massa trevliga samtal, å det är nästan som att man pratar med en kompis... Men då har jag ju gått hos henne ett tag.... :) Idag var jag inte bara nöjd med håret när jag gick därifrån... Jag var ju faktiskt även lite nöjd i själen... :) Hon frågade mig om jag inte hade funderat på att bli en livscoach?! Du som är en sådan positiv person som verkar så lätt att prata med, en sådan som alla kan tycka om, skulle inte du vilja bli livscoach?? Jaaa, faktiskt... Men jag är inte riktigt där ännu å jag känner mig inte nog klok! :) Men jag tackade för komplimangen å sa att jag blev mycket glad! :)

Nu ska jag avsluta denna måndag i TV-soffan å hoppas att resten av veckan blir en bra vecka!! Och att jag inte blir sjuk.............

Kram! :)


4 dagar och 23 timmar

Så länge sen var det jag gjorde det sista blogg inlägget... Skärpning säger vi då! Människor kan ju tro att man gått och blivit allvarligt sjuk eller nåt om man inte bloggar oftare än så! ;) Näää, skämt å sido... Jag vet faktiskt inte vart denna vecka tog vägen, men jag har knappt suttit vid datorn... Å därmed verkligen inte bloggat....

Kan väl dra en (snabb) resumé över veckan som gått....

Tisdag hade vi nätverksträff och jag var i stort sett bara hem och vände.... Sen tillbaka för att möta andra kloka pedagoger... Tyvärr var vi inte så många denna gång....

Onsdag slutade jag tidigt... Så jag och Finaste E åkte in till stan och fixade en present till kollegan M-L som fyllde jämt i fredags... Sen fikade vi go fika innan det var dags att bege sig till Kallax för att hämta hem Thailandsresenärerna... Som Faster längtat efter sin Prinsessa! :) Och såklart efter hennes mamma å pappa också! Det var en stunds väntan på väskor och liknande, så jag å E hann med att leka lite där på Kallax... Sen hem till dom för att leka lite mer... :) Men sen skulle ju Faster åka och lyssna på en farbror som skulle sjunga, vilket E tyckte var aningens onödigt... ;)

Åkte in till stan och träffade Finaste å Bästa A-K... Vi har alltid lika trevligt tillsammans och jag ler fortfarande när jag tänker på våran trevliga middag på Waldorf... :) Även om livet kan vara tufft emellanåt, så tror jag att vi båda kan göra varandra lite gladare.... Vi har väl gått igenom så mycket tillsammans, så vi vet var vi har varandra... :) Sen var det Di Leva på Kulturens Hus...


Jag tyckte det var en bra konsert. Di Leva är ju bara Di Leva... Och han har många kloka texter och bra sånger... :) Jag hade sån himla tur så jag lyckades träffa på H&H efter konserten så jag fick lift hem! :)

Och så blev det lite raskt torsdag... Efter att ha lyckats somna med linserna i ögonen dagen innan, var livet som i en dimma tills jag insåg problemet... :) Man ska inte vara för trött, då glömmer man saker! Nåja det löste ju sig i alla fall! Efter arbetet gick jag till Finaste familjen på Sst och fick både middag och trevligt sällskap! :) Kan man ha det bättre än så?! När jag och Mamma L börjar våra diskussioner går tiden fort, så även denna afton... :)

Fredag var det igår... Jag hade stägning på arbetet, men som tur var hade vi inte så sena barn så jag kunde ta ut tiden för personalmötet i måndags... Fint som snus eftersom jag skulle på after work... Vi var på Oliver´s och fick god mat... Vi blev bara fyra stycken, men trevligt var det i alla fall! Och att man var hemma före 22 gjorde ju att jag somnade i god tid igår! :)

Idag har jag umgåtts med prinsessan E i stort sett hela dagen... Gick dit och hann surra med Svägerskan och hennes bror ett tag innan E vaknade... Sen gick vi ut i solskenet... Vi tog en "liten" promenad... Sträckan var väl inte jätte lång, men när man ska plocka viktiga pinnar, fiska och gå i vattenpölar efter vägen så tar det en stund... Vi gick till L på Sst och den sträckan tar i vanliga fall 10 minuter, idag tog det närmare 90 minuter... Men vilken upptäcksfärd! :D Sen åkte hon vagn hem, annars vet jag inte när vi hade varit framme... ;) Så vi har haft värsta sortens mysdag! :)



När jag kom hem därifrån har jag ätit middag och sett "The Last Song" som faktiskt var en riktigt bra film... Å så har jag faktiskt sett vem som åkte ut från Körslaget! Jag tror det är första lördagen som jag faktiskt är vaken å ser det! ;)

Jag tror att jag har nån infektion i kroppen, eller nåt, för jag är så sjukt trött hela tiden! Ikväll hade jag en halv plan om att gå ut på krogen, men jag kände mig rätt "dassig" och när jag kollar om jag har feber så är det 37,8... Feber eller inte, men jag känner mig i alla fall inte helt kurant.... Nåja, det går nog över! Jag tänkte inte bli sjuk i alla fall!

Jag har ju faktiskt varit riktigt duktig med min "löpar-träning"... Jag har ökat antalet stolpar jag springer och minskat antalet jag går, så det går åt rätt håll... Jag ska väl inte komma och påstå att det är kul att springa, men det är kul att se att man orkar mer! :) Nu har jag ju ett mål, så då kan jag motivera mig till att göra det även om det inte är den roligaste träningen.... Det bästa med den träningsformen är i alla fall att man kan göra det när man vill och det tar inte en evighet... Alltså mindre tider att passa och mindre orsaker till att strunta i det! ;)

När jag nu förstår att min kropp signalerar att jag har en infektion, eller vad då den förhöjda temperaturen i kroppen beror på, så förstår jag varför det kändes så tungt att springa i morse... OJDÅ! Man kanske skulle lyssna på kroppen, eller hur var det?!

Jaja, lite sömn på det här, så blir jag som ny tills imorgon! Kanske jag orkar se en film till, eller också inte... Det får jag se!

Kram! :)


Kloka ord...

Det här är något som någon klok person knåpat ihop och det cirkulerar på Facebook... Var tvungen att "låna" den lite och lägga in den även på bloggen... För det ligger nog en hel del bakom dessa ord...

Visste du att de, som framstår som väldigt starka, i verkligheten är de mest känsliga ?
Visste du att de som använder hela sin tid att skydda andra, i verkligheten saknar en som skyddar dom själva ?
Visste du, att de tre svåraste sakerna att säga är:
♥ Jag älskar dig ♥ Förlåt ♥ Hjälp mig ♥

Sen kan man undra varför det ska vara så svårt att tala om för människor att man älskar dom att be dom om förlåtelse och framför allt, be om hjälp?! För det är svårt..... Kanske för att man då måste visa sig sårbar själv... Älskar man någon kan man bli sårad... Ber man om förlåtelse betyder det att man erkänner att man gjort fel.... Och ber man om hjälp så klarar man inte allt själv... Kan det vara så?!

Kram! :)

Trött person!

Det kan jag skriva under på! Jag skulle ju träna efter personalmötet i eftermiddag... Så blev det INTE kan jag säga! Jag orkade verkligen inte... Det är så ibland... Å så var det idag... Jag la mig på soffan å har sovit... Så hur det blir med nattsömnen återstår att se... Men jag är då fortfarande så himla trött så jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer sova som en stock! :) Bara det nu inte är så att jag håller på att bli sjuk, för det har jag INTE varken tid eller lust med, så det så!

Jag har ju i alla fall samtalat med goda vännen L i telefon helt länge, så något "vettigt" har jag åstadkommit trots allt! ;) Som vanligt har tiden gått alldeles för fort å det är alldeles för länge sen vi sågs eller samtalade med varandra....

Nu tror jag bestämt att jag ska ge upp å hoppas på att drömma nån "sann-dröm" eller nåt?! :)

Kram! :)

Slöar söndag idag

Efter min vecka som kändes som att den var sänd från ett mycket varmt ställe så kanske jag faktiskt behöver denna slöa söndag?! Men jag är galet sällskaps sjuk och hade gärna umgåtts med någon just nu! Jaja, så är det ibland å nu verkar många hemskt upptagna.... :)

Det blev after work på fredag trots att jag hade vågat mig på att skriva det i bloggen... Som sagt, så vågade jag nästan inte alls nämna mina planer, för då gick det ju åt självaste h-vete... Man kan ju säga att det har varit en hel del besvikelser denna vecka, men det är bara att resa sig och gå vidare! Ibland är det lika bra att bara skratta åt eländet!

Vi var å käkade på Amphion jag och mina "soc-brudar", vi var fyra stycken och det var mycket trevligt vill jag lova! Jag, A och L gick vidare och satt på Bishops och pratade om livet! Oj vad ni gör mig klok!! Jag lär mig verkligen så mycket av er! Jag lär mig mycket om mig själv av att umgås med er och jag är tacksam över att våra vägar korsats och att vi fortfarande sitter på samma "tåg"! Jag hoppas att ni aldrig kastar av mig, för jag ska då minsann ha er kvar!!! Tack gulliga, gulliga ni för i fredags!! ♥

I går var det då lördag och tre års kalas... Åkte dit med Fina L och E... Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll... Det slutade med att vi även intog middag där hos Guddottern med familj... Trevligt minsann! Så jag var väl hemma vid 20 och tillbringade resten av kvällen halvsovandes framför TV:n... Det blev en tidig kväll! Undra varför?! ;)

Och så var det söndag idag och helgen lider mot sitt slut... VARFÖR går alltid helgerna så fort??? Galet att man nyss haft semester å att man redan längtar efter mer ledighet! :) Idag har det inte blivit så särskilt mycket uträttat, men jag har i alla fall besökt affären och förlängt vårat LOTTO... Nu SKA vi vinna!! Tänk om man i alla fall skulle vinna några hundra, men nej... Sisådär 20kronor är tydligen tillräckligt... Nåja, den som väntar på något gott heter det ju... ;)

Sen har jag sett "2012" och fått en viss panik över att världen snart ska gå under... Jag ska inte se sådana där katastrof filmer som får mig att börja fantisera... Och nu när det varit flera Tsunamin och andra katastrofer i världen de senaste åren så börjar man ju tänka att dom kanske har rätt dom som förutspått världens undergång... USCH, det ska vi inte tänka på!

Imorgon är en ny vecka med nya utmaningar... På måndag har vi p-möte till 17, på tisdag nätverksträff 18.30-21, på onsdag har jag massage, ska hämta hem mina fina Thailandsresenärer och sen gå å se Di Leva... Om jag nu törs skriva ner nåt här vill säga?! Men förbannelsen borde ju vara bruten eftersom jag hade en trevlig fredag... ;)

Nu tror jag bestämt att jag ska dricka lite mer kaffe i min ensamhet... Och kanske jaga reda på nåt sällskap till kaffet?! :)

Kram alla fina! :)


Always and forever

Kärlek är ett hett samtalsämne, alltid... Always and forever! Det spelar nog ingen roll hur gamla vi blir, vi kommer alltid prata om kärlek... Vi kommer stöta på bekymmer med kärleken och vi kommer stöta på lyckan med den! Hela livet, always and forever... Om man tänker tillbaka på kärleken sen man var barn, så har man många gånger varit kär och lycklig och kär och olycklig! Kärleksproblemen finns med genom livet... Kanske ändrar dom karaktär, kanske inte... Men man kan i alla fall alltid prata om kärlek! Och någon kommer troligen alltid att söka svaret på frågan om VAD kärlek är... :)

Såååå när man träffar människor man ser ofta eller människor man inte träffar så ofta, så pratar man ofta om kärlek.... :) Min 17-åring pratar om kärlek och när jag hör henne så tänker jag att det är inte mycket som förändras genom livet... Fortfarande så undrar man om man är älskad.... För det är ju det alla vill vara... Älskade för dom vi är... Barnen pratar om kärlek och för dom är det rätt enkelt, dom man tycker om dom älskar man och oftast villkorslöst... Så när inser vi att vi inte kan lita på alla? När inser vi att det finns människor som har onda avsikter? Och varför blir det så? Varför kan vi inte som barnen bara älska villkorslöst? Jaaa, svara på det den som kan! Men när känslor är inblandade då blir det alltid svårare, för det är nog fortfarande så att vi vill göra rätt och duga som dom vi är!

Så vi kan ju försöka ge världen lite mer kärlek och mindre konflikter...... :) Vi kan försöka förstå att vi duger som vi är och att vi är värda att älskas... Och dom som inte kan älska våra "sämre" sidor är heller inte värda våra bättre! Ge lite av sig själv och du får massor tillbaka! ♥

Kram! :)


3 år...

Min älskade favorit N som är min Guddotter har fyllt 3 år... TRE år! Men hur fort kan tiden gå egentligen?! Det känns som nyss när jag trampade på jobbet och väntade på att få höra vem som bodde i Mamma L mage! Hon hade ju bråttom ut vårat lilla hjärta... Tre veckor innan kom hon, och eftersom det var 1:a april var det vissa som trodde dom skojade när dom berättade att hon kommit... :) Dessuom åkte jag på influensa då, så jag fick inte träffa henne på ytterligare två veckor, tror jag.... Som jag längtade efter henne! Den som säger att man inte kan älska andras barn har inte träffat mig! ;) Jag älskar verkligen henne! ♥ (Och flera andra av andras barn som jag anser vara lite mina... ;)) Igår var jag på tre års kalas hos henne... Och jag kan bara njuta av att jag får vara en del i hennes liv! Att hon berättar att hon älskar mig och vill vara med mig... Jag hoppas det är så när hon är stor också! :) Det är så kul att få vara med och se hur hon utvecklas och lär sig en massa nytt varje dag! Jag är verkligen glad och tacksam för att få dela allt det med henne och hennes familj! Så lite i efterskott säger vi GRATTIS älskade unge på 3-års dagen!!!

Kram! :)


RSS 2.0