Måndag med nystart imorgon!

Imorgon är den här, den dagen som i alla fall jag har väntat på de senaste veckorna... Dagen då barnen ska komma till våran nya förskola! Det kändes dessvärre inte som att vi var färdiga när vi gick hem i fredags, men det var inte mycket vi kunde göra åt det... Möbler som skulle skruvas ihop och saker som inte kommit... Så vi har gjort det bästa vi har kunnat med de förutsättningarna vi haft och jag tror att alla kommer vara glada och nöjda med att äntligen få börja på sin nya förskola! :)
 
Tyvärr är jag inte alls i form idag... :( Jag som trodde jag hade varit sjuk färdigt. Jag vet att jag troligen borde ha varit hemma i fredags oxå, men det kändes så konstigt att missa all info om vad som skulle hända på måndag, så jag var på jobbet... Idag var febern tillbaka, så få se om denna bihåleinflammation tänker ge sig, eller om det kommer krävas penicillin... Jag hoppas sannerligen på att slippa det senare... Nåja, det finns alltid dom som har det värre, så man ska väl inte klaga... ;)
 
Har för avsikt att lägga mig tidigt ikväll, så jag hoppas massor med sömn ska ta bort mina bekymmer! :)
 
Kram! :)

Rapport från en sjukling

Kan säga att det enda jag orkar göra just nu är att ligga eller sitta i soffan... Att jag faktiskt beslutade mig för att skriva en blogg var ju lite överkurs kan tyckas! ;) Men jag behövde få tycka lite synd om mig själv en stund... :)

Det är tur att det är både Robinson å Dallas på TV, så man kan ha någon sorts underhållning...

Man kan ju undra varifrån denna eländes förkylning kom?! Men det är många som är sjuka å skolorna har knappt börjat... Vi har inte ens fått några barn på jobbet ännu (och dom saknas vill jag lova!) å man är redan sjuk... Men det kanske är så att jag får göra bort det nu och är frisk å kry hela hösten sen! :) Även om det känns så tråkigt att missa dessa dagar när vi håller på med uppstarten, så känns det ändå bra att jag kommer vara med på måndag när barnen kommer! För jag har som avsikt att låta detta elände lämna min kropp fort! Har hämtat ut Rinexin idag och hoppas lukt å smak kan återkomma lite snabbt... Å att febern lämnar min kropp i fred... Men... Det är väl bara att vila sig i form! :)

Krya på mig! Och dom läsare som är i samma sits... :)

Kram! :)


Rice Krispies tårta

När jag är hemma i byn får jag ofta lust att baka! Kan bero på att mamma har ett stort härligt kök med en massa bra bänkytor som jag inte har hemma i stan... :) Denna gång tänkte jag att jag skulle testa nåt nytt som jag inte gjort förut. ;) Fick bli en

RICE KRISPIES TÅRTA



Till tårtbotten:
4 äggvitor
2 dl strösocker
4 dl rice crispies (flingor)

Till krämen:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör

Garnering:
Vispgrädde
Färska bär

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och flingor. Bred ut på smörat bakplåtspapper, i en långpanna. (Man kan också dela upp smeten i två och grädda två runda bottnar, men jag gjorde i långpanna.) Grädda i 125 grader i 80 minuter.

Gör under tiden krämen till tårtan. Vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull och sjud på svag värme. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar något. Krämen ska inte koka! Rör sedan ner smöret och låt krämen svalna i kylen.

Dela tårtbotten i två delar och lägg ihop tårtbottnarna med krämen mellan. Toppa med grädde och bär strax innan servering.

Och jag lovar att den blir god! ;)

Kram! :)


Helgen kom snabbt

Man kan säga att vi trots allt fick en mjukstart på jobbet... Det är tur vi har en förstående chef som vet att vi behöver det efter en lång semester! ;) Vi ska vara lediga imorgon, men vi får jobba igen det under veckorna som kommer... Men det kan det vara värt! :) Säga vad man vill, men att jobba med värdegrund, kunskapssyn, verksamhetsidé och såna saker gör att man är väldans trött i huvudet! Man måste hela tiden fundera på var man står själv och varför...? Och vad är viktigt för mig och vilka saker kan jag "ge mig" i... Vi har kommit en bit på vägen, men oj, oj, oj så mycket det är kvar! Det är nu vi snart kommer in på organisationen och hur ska scheman se ut och sådant spännande! :)

Det är så härligt, underbart, roligt, spännande, utmanande och ja... MASSOR att få vara med om detta! Det känns verkligen som en ära att få vara med på det här tåget med en massa personer som faktiskt har ungefär samma syn på hur man ska jobba med barn i förskolan... Det är fantastiska möten där alla kommer till tals! Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kan behålla det klimatet i arbetslagen även när värsta november mörkret är här och vi är trötta... ;) Men jag tror det, känns som om vi alla är med på det här tåget för att vi vill och känner oss utvalda! :)

Sen var det där med att gå från att ha "lördag hela veckan" till att möta vardagen igen! Det är fasen inte lätt! Dels är man ju trött hela tiden för att man inte har behövt ställa en väckarklocka på en massa veckor, sen är man ju hungrig hela tiden för att man är van att äta lite nu å då... Så vi som har fått packa matsäck med oss denna vecka har fått tänka till på hur man ska hålla blodsockret i en jämn nivå... Och efter att kroppen är van att äta i tid å otid är inte det den lättaste uppgiften här på jorden! ;) Idag föll jag för frestelsen och köpte godis, men som sagt, helgen kom tidigt denna vecka! ;) Nya tag och mer karaktär utlovas! ;)

Imorgon styr jag kosan norrut och besöker mor å far i byn! Kanske kan behöva lite lugn i själen efter en veckas tänkande! ;)

Kram! :)


Ge människor möjligheten att växa...

Det kanske viktigaste uppdraget, tänker jag, för den som jobbar med barn, ungdomar och vuxna, ja, människor helt enkelt är att få dem att växa! Att tro på att dom kan och ge dom förutsättningarna för att lyckas! Och så ser jag att han som var ett geni säger exakt det... Klart en fisk tror den är dum om den måste klättra, men i vatten är den troligen ett geni!



Många tankar snurrar i huvudet när vi kört igång första arbetsdagen! För hur ska vi tänka för att bygga stans bästa förskola med förutsättningar för varenda unge?! Vi hade en "mjukstart" idag, så jag antar att det är bäst att gå å lägga sig så man vilar hjärncellerna inför resten av veckan... ;)

Kram alla fina! :)


Det är över nu...

Årets upplaga av Kalaset är över! Jag har haft en riktigt trevlig helg med en massa härliga människor! Vi har skrattat så tårarna runnit, snicksnackat, druckit en å annan öl, umgåtts, ätit, sett några artister, vandrat runt och bara "hängt"... :) I vanlig ordning är det jag och L som har hängt ihop hela helgen, det har som blivit tradition... :) Sen har vi ju varit på flera olika fester och umgåtts med en massa härligt underbara personer! :) Tack alla som jag mött som har förgyllt denna stadsfest! ♥



Det är inte bara Kalaset som är över... Det är även fem härliga semesterveckor... Tiden går visst fort när man har roligt, och jag har haft en bra semester! Dock känns det som att den tog slut så fort... Dels känns det som att det enda man har gjort hela sommaren är att man väntat på just sommaren och nu när det är dags att börja jobba så verkar den vara här, lite i alla fall! :) Men, som sagt, vädret kan man inte göra något åt, så man får vara tacksam för den sol å värme som vi fått... :)

Imorgon bär det av till nytt jobb, med nya kollegor (föräldrar å barn får vi vänta på nån vecka till...)... Det känns både roligt och spännande. Nu ska vi börja bygga upp organisationen för hur vi vill att det ska vara på våran nya arbetsplats... Spännande som sagt... :)

Jag tror denna dam kommer somna ovaggad ikväll, det är lite slitigt att Kalasa i dagarna tre och därmed inte sova så mycket... :) Men som sagt, det var det värt! ;)

Till alla som börjar jobba imorgon får jag önska en bra start på jobbet efter semestern, (eller på arbetsveckan om ni redan arbetat ett tag... ;) ), ni som är lediga får njuta av det! :)

Kram! :)


Kalaset är igång

Årets upplaga av Kalaset är igång! Och vi är ute och firar det i dagarna tre... Eller kanske fyra om man vill, för det har ju börjat redan på onsdag detta år... Onsdagens Kalas fick sig bara ett kort besök, men igår var vi där för att se Raj Raj band, hänga i några öltält, möta vänner och bekanta, surra, skratta, äta gott och bara ha det trevligt! :) Det var trevligt! :)

Dagen idag har tivolit fått sig ett besök och festivalmaten har jag smakat på (igen)! Halva nöjet med en festival är ju att äta! ;) Jag träffade Lillebror med familj och Guddottern med familj, så det var en trevlig dag, minsann! Nu laddar jag upp för ett nytt besök i vimlet... Börjar med en dusch, sen bär det av till H&H för lite grillfest och sen är det stan som gäller! :)

Ha det gott alla fina! Och ni som ska ut i vimlet, vi kanske ses?!

Kram! :)


RSS 2.0