Film-tajm!

När jag var barn gick Toffelhjältarna som jullovs morgon... I denna serie var det en gubbe som kom fram och sa typ FILM när det var dags för det... Å vad han hette sitter jag nu å grubblar på! Blir nog en tur på google sen så jag kanske kan få reda på det svaret!

Mina senaste två dagar har varit förgyllda av film... Har flytt verkligheten för ett tag genom att leva mig in i någon annans verklighet! ;) Igår, onsdag, hade vi handledning på kvällen på jobbet å när det slutade kl. 19 tog jag å lilla Lillebror bussen in till stan för att gå å se JÄGARNA 2... Då det var kvällsöppet på stan var bussarna gratis å stan full me folk... Hade varit nice å strosa på stan en sådan afton, men det får bli nästa gång... :) Filmen var i alla fall bra! Helt klart sevärd! En bra story och inte alls någon "dålig uppföljare" till första filmen... Kan som sagt rekommendera den. Å det kändes ju lite att som Norrlänning hör det till allmänbildningen att ha sett den... ;)

Idag är det då torsdag å jag har slutat tidigt, dock efter att ha "råkat" vara på jobbet nästan 30 minuter för länge! ;) Nåja, jag har i alla fall fixat praktikplatsen som E ska göra i förskoleklass... Hur det blev mitt jobb vet jag inte riktigt, men nu är det i alla fall fixat... :) Och jag tror det blir bra för henne också å det är ju det viktigaste! Sen hade vi lite kafferep med kanelbullar! Trevligt minsann! Jag lånade filmen Hur många lingon finns det i världen? av T på jobbet å kunde inte vänta med att se den... Så ikväll har man fått både skratta å gråta! Så fin film! Den är också klart sevärd! :)

Imorgon är det.... "slut på veckan det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyys!"

Kram! :)


PS. Han som slog i gonggongen när det var dags för teckand film i toffelhjältarna hette...... MAX!


Storm

Hade man idag använt paraply hade man nog seglat iväg likt Mary Poppins... Hon hade nog gillat vädret idag... :) Snacka om storm! Det var dock väldigt stilla å fint på morgonen när jag cyklade till arbetet, men man kan säga att det eskalerade sen! Ett träd gick av hos oss på jobbet å föll ut på gatan... M-L som hade parkerat bilen där borde ha köpt sig en lott idag, för trädet missade bilen med kanske en halv meter! Helt galet alltså!!

Det lugnade dock sig på eftermiddagen så jag kunde ta min cykel å bege mig till badhuset... :) Så bra då!

Nu är det bara lite wordfeud som står på schemat innan jag ska sluta mina blå/gröna... :)



Kram! :)


Tröttmössa!

Det känns som om jag är inne i en bubbla idag... Så galet trött! Och inte vet jag riktigt varför heller?! Men kanske av alla intryck under helgen... Å så är ju det här eländiga höstmörkret här... Idag har vi i och för sig haft en sol som lyst delar av dagen, å det tackar jag för! :) Man kanske skulle boka in ljusterapi i oktober å november så man överlever hösten... I alla fall tills snön lägger sig... :)

Har i alla fall arbetat till 17.30 denna måndag å sen har jag haft Bästa Svägerskan här på middag! Så trevligt med middags sällskap! :)

Funderar på fullaste allvar på att gå å lägga mig NU! Å jag ska ju erkänna att jag inte gått å lagt mig före 22 sen.... Ja, jag minns det inte ens när det senast inträffade! :)



Kram! :)


Skrattat, socialiserat å shoppat

Det är min helg det! Hela helgen har gått i socialiserandets tecken på löite olika sätt! :)

På fredag var vi iväg med jobbet på Mens night... Vi började med after work på Kulturens hus och showen började 19. så rolig show! Jag skrattade nästan konstant i 1,5 timme! Två kvinnor som sannerligen bjuder på sig själv och skämtar om saker som de flesta kan känna igen sig i. Riktigt bra! Och om det är sant som dom säger att ett gott skratt förlänger livet, så kommer nog alla i salongen ha förlängt det med nåt år! ;)


Efter showen var ni några som gick på Invit för att fortsätta kvällen... Trevligt! Vi var tre tappra som även gick vidare till Allstar... Tack för en mycket trevlig kväll kära kollegor! :)

Lördagen började med ett mycket trevligt kalasfika hos goda vännen L! Kan inte för mitt liv begripa hur det alltid kan gå så länge mellan gångerna vi ses... Men det är nåt med tiden... Den försvinner liksom! Nåja, vi var många goda vänner där, så då hann man med att träffa flera på en gång! Det gillas av mig! :)

På aftonen blev jag inbjuden på middag av Bästaste L... Jag har ju i veckan blivit "extra moster" till en 17-årig tjej, så nu fick jag träffa J oxå! Vi tre gick sen på bio och såg "Friends with benefits"... Klart sevärd film som fick en att skratta en del! :) Förlängde alltså livet lite till... :)
Friends with Benefits

Idag söndag började jag dagen med en promenad med L och J... Å så beslutade jag mig för att hänga me till IKEA... :) Som chaufför! ;) Nåja det följde med lite värmeljus, servetter å lite annat smått å gott oxå... Det är näst intill omöjligt att gå in på ikea å komma ut utan att ha handlat för minst 500 kronor! Han var smart den där Kamprad... :) Det kanske är därför dom kan sälja dörrmattor för 4 kronor... Alla handlar ändå så mycket annat, så det jämnar ut sig! ;)

Så för att summera helgen så har det verkligen varit skratt, socialt och shopping! Är nöjd minsann, men jag hade ju behövt en söndag imorgon oxå! ;) Nåja, bara att bita ihop å möta den nya veckan och dess möjligheter! :)

Kram! :)


18 år...

Idag fyller "min" E 18 år... Det magiska 18... Gissa om hon har längtat?! :) Man minns ju själv hur det var och hur himla viktig just den där magiska 18-års dagen var! Och när man fyller år sent på året så är dagen ännu mer magisk, för då känns det som att man fått vänta mycket längre oxå! ;)

Så massor med grattis, Fina E, på din STORA födelsedag! Men även om du nu blir "vuxen", så lär du väl inte bli av med mina "goda råd"... Och tänk att du har hela livet framför dig. :)


En present ska man såklart få när man fyller år! :) Så jag "scrappade" ihop lite till omslaget... :) Jag hade önskat att jag hade ännu mer tid för sånt där kul! Kanske skulle gå med i nån pyssel-klubb?! Eller syjunta (där jag inte behöver sy så mycket...) :)

Kram! :)


"Det är ingen vanlig dag...

... för det är min Pappas födelsedag!" Jepp så är det... Jag känner många som fyller år i dagarna och det är många barn på förskolan som också är födda i sept/okt... Många som har haft tid förvarandra i juletid! ;)

Denna regniga torsdag har jag i alla fall unnat mig massage efter arbetet... Å i vanlig ordning behövdes det mer än mycket annat... Så även om undertecknad känner sig rätt fattig, så var det värt varenda peng!

Igår efter arbetet tog jag bussen lite norrut för att hämta hem min fina brorsdotter från hennes förskola och få lite kvalitetstid med henne... Värsta sortens mys!

I tisdags cyklade jag till badhuset på "den gamla havsbottnen" där någon en gång i tiden ansåg att man inte kunde bo... (info för den som inte hört historien: det var en man som jobbade med en kompis som ansåg att man inte kunde på bo på Hertsön för att det är en gammal havsbotten...) Att då hela Luleå en gång varit en gammal havsbotten tänkte han nog inte på! :) Nåja efter det var jag ÄNTLIGEN förbi på Lulebo och fixade "pappersarbetet" kring den trasiga persiennen jag har... På aftonen hade jag fin-fint besök av lilla Lillebror och hans inneboende... Trevligt minsann!

Tröttare än någonsinn är jag fortfarande å detta regnande gör ju inte saken bättre direkt! Därav så korta inlägg! Men snart är det helg å då kanske man är på banan igen! Då får man ju sova tills man vaknar... :)

Imorgon är det då fredag å alla från jobbet ska gå å se en show; "Men´s night"... Tror nog den kan vara rätt underhållande... :)

Nä, nu ska jag försöka bege mig mot bädden så jag orkar med morgondagen!

Kram! :)


Tänkte...

... blogga... Men John Blund har varit å strött sin sand överallt, så tröttheten tog över! Nåja, får ta det... imorgon!

Go natt!

Kram! :)

Second place is the first looser

Om man är sisådär tre och ett halvt år, så vinner man alltid! Snygg är man också å bäst på det mesta! I alla fall om man råkar heta U och vara min gudson... Jag fick äran att vara med mina tre snygga killar i skateparken ett tag i kväll... Deras pappa passade på att fixa nåt under tiden... Storkillen E ringde själv å frågade om jag kunde vara med dom i skateparken för han ville dit... Tror ni en Moster kan säga nej då?! NÄÄÄÄ! Han frågade så fint, så då bara måste man ju säga JAAA! :) Hjärtat smälter på en när man får såna fina samtal! :)

U som är bäst på det mesta cyklade runt på sin cykel med stödhjul och konstaterade att han vann mest hela tiden! :) Härlig inställning! ;) Medan A var helt förkrossad över att han inte kunde hoppa med sin "kickbike"... Efter ett tag bestämde han sig dock för att öva mer, för till slut kanske man kan! :) Såklart du kan! 

Det är i alla fall en ynnest att få ha alla dessa fantastiska barn i mitt liv! För alla ni älskade barn lär mig så mycket! ♥

Nu TV-soffan å broderiet! :) Man kan ju tro att jag blivit besatt?!

Kram! :) 


Solskens söndag!

Gick ut på en stillsam promenad i solskenet och avslutade min promenad hos min familj på Sst... Där höll storkillen E och bonuskillen N på att försöka göra eld för att kunna grilla korv... :) Med lite hjälp så brann snart en trevlig brasa! :) U han tyckte minsann att jag kunde leka med honom en stor stund och vi kunde leka i källaren för det var varmt även där... :) Det efter att jag sagt att jag ville vara utomhus då det var varmt och soligt... Barn är fantastiska! Denna dag lyckades dock Moster Icka få charmtrollet att stanna ute och ändå vara nöjd! ;) Efter att ha varit på Sst en "stor stund" tog jag med mig alla tre killarna och cyklade till skateparken på Ö-näset... Där hade vi en trevlig stund med fika och för grabbarnas del en hel del bus och aktivitet med "kick-bikes" och cyklar... :) Även J var där med pojkarna H & A, så jag fick mig en trevlig pratstund... :) När Mamma L kom efter att ha arbetat lite var det dags att gå hem å fixa middag... :) När jag kom hem insåg jag att jag varit ute i nästan 6 timmar!! Kanske inte så konstigt att man är så där skönt trött i kväll?!






Min kväll har gått åt till TV:n och mitt broderi!! :) Känner mig helt inne i det där broderandet nu, så det är kul!

Nu är det bara att duscha, se klart filmen jag börjat se på och sen sova! Imorgon är en ny vecka med nya möjligheter! :)

Kram! :)


Skrivkramp?!

Jag tror bloggerskan drabbats av viss skrivkramp... Eller kanske idé torka... Eller både och... Eller tidsbrist, eller bara ren å skär trötthet...? Vilket det än beror på, så har det varit lite glest med inlägg... Men nu ska det komma ett i alla fall! :)

Söndag är det idag och även denna dag verkar bjuda på strålande sol! En efterlängtad sol som vi hoppas ska stanna ett bra tag nu! Av allt det regnande som har varit så blir man ju inte direkt piggare... Nu inser jag också att jag inte vaknat med huvudvärk idag! HAH! Det har jag gjort varenda dag hela veckan.... Mer eller mindre av den varan... Men nu kanske huvudvärken är väck! Håller tummarna för det!!! 


Hösten är i antågande och börjar färga löven så där vackert höstlika! :)

Igår strålade också solen från en blå himmel och det kändes som att man fick lite mer energi ett tag i alla fall... :) Jag använde min energi till att tvätta kläder och även ta en promenad för att fånga dessa solens strålar... :) Jag insåg när jag tvättade att vädret förmodligen också påverkar valet av kläder, för jag hade MASSOR med svarta kläder! :)
På aftonen åt jag tacos och såg film, "The Back-up Plan"... Helt okej, man fick le lite och såklart med ett bra slut! ;) Sen hamnade jag i TV-soffan med mitt broderi... Jag har ju påbörjat ett nytt nu, så vi får se om det blir klart till jul! :)

I fredags var jag på After Work med mina "Soc-brudar" A och L... Vi har träffats genom jobbet på Soc, så därav namnet... Men ingen av oss jobbar kvar där längre, kontakten har vi dock kvar! Och vi satt faktiskt och diskuterade vad och vilka vi saknar från förra jobbet... Det vi kom fram till att dom vi mest skulle sakna är ju faktiskt dom vi ännu umgås med, man släpper ju inte de personer som blivit ens vänner.... Nåja... Vi är rätt bra på att ha djupa samtal! :) Man känner sig på något sätt mer hel när man "bollar" sina tankar med dessa två kloka kvinnor! Tack älskade fina ni för att ni finns!

I torsdags hade jag ett mastodont pass på jobbet. Började 7.30 och hade barn kvar till 18 och 18.30 började föräldramötet... Allt går när man är mentalt inställd på det! Och det var en bra dag och ett bra möte på kvällen! Så trots huvudvärk och allmän trötthet, så orkar man! Och jag kände mig faktiskt rätt nöjd när jag cyklade hem...

Nu ska jag nog gå ut på en prommis och möta solen en stund! :) Lite svalt är det med den mer höga höstluften som intagit vår stad, men det är också lättare att andas då! :) Sen får vi se vad söndagen mer har att bjuda på...

Kram! :)


Hittat på Facebook...

Att förlora sin Kraft är som att genomgå alla "Sju dvärgarnas stadie":
♥ Först blir man TRÖTTER...
sen blir man BLYGER - orkar inte träffa människor ...
sen blir man BUTTER - ledsen och dämpad...
sen blir man TOKER - står inte ut och tror man blivit tokig ...
♥ sen blir man PROSIT -immunförsvaret har sänkts...
sen blir man KLOKER - omvärderar livet ....
och slutligen blir man GLADER -blir stark, vågar säga nej och känner glädje


Möten att bli glad av...

Igår var jag på stan och fikade och babblade med Finaste å Bästa A-K! När jag träffar henne blir jag alltid glad! Nu var det flera månader sen vi sågs, så det var väldans kul å ses och vi hade ju massor att prata om! :)

När jag kom hem därifrån så insåg jag att det kan vara klokt att hitta på nån aktivitet för att inte somna i soffan, så jag ringde L å kollade om hon var promenadsugen... Det var hon, så en dryg timme senare när vi skulle ses gick jag glad i hågen iväg mot Sst... Ungefär halvvägs öppnade sig himlen... Så jag kan säga att innan jag var hos dom var jag redan dyngsur... Men eftersom skadan redan var skedd, så gick vi en prommis i regnet i alla fall... Det är ju rätt skönt att promenera i regnet, för det är så lätt att andas ute... Men det är ju mindre skönt att gå i blöta kläder... :) Nu var det ju inte så kallt, så man var i alla fall inte jätte kall...

Dagen idag har jag vaknat med huvudvärk å sen har väl dagen gått ungefär på det viset... Jag har känt mig lite "halv" hela dagen... Huvet har inte varit me å det har krävts extra mycket tanke-verksamhet för å få ihop livet... Men jag har ju överlevt även om jag inte varit på topp...
Dagens bästa var ju ändå att bli bjuden på middag hos min familj på Sst... Slippa laga mat, få äta tillsammans och ha trevligt sällskap! Det är ju toppen! :) Gudsonen U "bällade" om att jag var hans kompis och inte Mamma L´s. "Den pekar på mig!" sa han bestämt och så sa han att Mamma minsann inte fattar det... :) När jag då lekt med tågbanan i en timme var det fortfarande inte en nog "stor stund" enligt honom... Dock var det dags för mat, så han fick ge med sig... :) Hann dp med att surra med de övriga i familjen oxå... :)  



Nu har jag (tyvärr) laddat ner den där appen wordfeud i mobilen, så jag behöver inte känna mig sysslolös! ;) Det slukar tid kan man säga... :) Ska dock försöka slita mig från spelet å bege mig mot bädden! Hoppas på en dag utan huvudvärk imorgon... Jag ska nämligen arbeta från 7.30 och fortsätta med föräldramöte på kvällen, så jag slutar väl på sisådär 13-14 timmar eller nåt...

Kram! :)


Rullstol

Funderade just på varför jag hade ont på smalbenet, ett blåmärke... Och kom då på att jag ju faktiskt krockade med en rullstol på Arlanda förra söndagen... Jag var väl inte helt koncentrerad på vart jag gick, för jag tittade på tavlan för avgående flyg... Helt plötsligt ramlar jag över en tant i rullstol... Jag hann ju få tillbaka balansen innan jag fullständigt låg över henne, men lätt pinsamt var det ju! Jag utbrister "ursäkta" typ 10 gånger å fast jag inser att människan är från Finland så säger jag det på svenska igen! Hon som körde kan ju inte ha haft körkort för den rullstolen för hon körde ju på mig... Jag fick dom där fotstöden i smalbenet, därav blåmärket... Tänkte att jag klarade hela tjejmilen utan skador, men lyckas skada mig på Arlanda på det sättet! :) Jag ser mig själv framför mig vevandes med armarna för att återfå balansen och kvinnan i rullstol utbrister på finska "VOI KAUHEA"! För den som såg det var jag nog en rolig syn! En trött å sliten jag får ju ett skrattanfall utan dess like, så jag roade nog alla inne på TAX FREE butiken... Men vad tusan, det bjuder jag på!! ;) Den största frågan jag ställer mig är.... VARFÖR händer allting mig??? :)



Kram! :)


Regnet det bara öser ner!

Jaaa, det har fullkomligen öst ner hela dagen! Och naturligtvis regnade det i sidled när jag cyklade till jobbet! Kan säga att den inte ens fem minuter långa cykelturen resulterade i att jag var dyngsur! Och sen skulle jag cykla in till stan på kurs på eftermiddagen... Då var vantarna fortfarande genomsura... Och att det då fortfarande regnade gjorde ju inte att jag var mer torr när jag kom fram! :) Men även om jag är söt så är jag ju inte gjord av socker, så jag har då kommit hem i en hel bit... :)

Annars har jag haft en toppen måndag med en mycket bra kurs på eftermiddagen! Är så taggad att jobba med matematik med barnen, så tjejerna som gav oss tips och ideér lyckades bra! :) Jag känner mig i alla fall klokare å mer taggad å det var väl det som var meningen?! :)

När jag kommit hem ringde Bästa Svägerskan å kollade om hon fick hänga hos mig tills hennes träning började, så det var minsann en trevlig överraskning en helt vanlig måndag! :)

Å så har jag nu köpt "upphängningsanordningen" (vilket ord, men jag kan inte komma på vad det heter annars... :) ) till min Tomtekalender... :) Och som den otroliga tidsoptimist jag är så köpte jag en till Tomtekalender som jag tänkte brodera till Brorsdottern... Om jag hinner till julen 2011 låter vi vara osagt! ;) Och så köpte jag nya "springskor", mina gamla börjar vara slut... Det är ju verkligen obra för min ekonomi att passera stan! ;) Men nu var det ju i och för sig saker jag behövde...

Näää, nu ska denna trötta tjej förflytta sig till sängen... Öppnar imorgon!

Kram! :)


Helgen har passerat

Och som vanligt har det gått alldeles för fort! Kan inte begripa hur tiden bara kan försvinna fast man knappt gör något vettigt...

När jag kom hem i fredags var jag så trött så jag bara var tvungen att sova... Kanske inte i två timmar, men så blev det! Sen var det middag å kvällen avslutades i TV-soffan med mitt broderi... :)

På lördag var jag in till stan med Bästa Svägerskan och Finaste E, vi käkade lunch å strosade lite å jag kom äntligen ihåg att ta med armbandsuret som varit trasigt i armbandet... Fixad blev den! Blev sugen på "hemma-pizza", så jag fixade det till middag... Även denna afton avslutades i TV-soffan med mitt broderi... :) När jag kollade på klockan insåg jag att den var typ två!!! Konstigt att fast man tror att tavlan är färdig så tar "det där sista" en himla massa mer tid än man trott...

Söndagen började jag med en prommis, måste verkligen komma igång med den där träningen igen! Får väl börja med promenader så länge man inte är helt kry i kroppen... Eller försöka ta det lite lugnt i alla fall... :) Sen fick jag för mig att jag skulle baka bullar... Och eftersom jag hade torrjäst hemma så gick det alldeles utmärkt! När bullarna togs ur ugnen kom vännen C förbi för att låna en datamus, skickade me henne några bullar så hon oxå skulle få smaka, efter middagen! ;)



Nu är det kväll igen å jag funderar allvarligt på att gå å lägga mig, så jag kanske kan vara pigg imorgon?! Mitt broderi är i det närmaste färdigt, så jag ska in på nån butik som säljer broderigrejer å köpa en "upphängningsanordning" till den imorgon... Jag har ju kurs inne i stan å då passerar jag ju en sådan butik... Blir nog bra det! :) Ska fota den så får samtliga läsare se resultatet! :)

Så min arbetsvecka börjar med att jag har utbildning i Den Reviderade Läroplanen på eftermiddagen imorgon... Dom kör en satsning kring det på vårat rektorsområde, så vi ska gå och fördjupa oss i Läroplanen en måndags eftermiddag i månaden hela hösten och delar av våren... Kan nog bli intressant! Dom som var förra veckan tyckte i alla fall att det var bra...

Näää, nu känns det som om jag har sirap i skallen, eller kanske honung om jag är som Nalle Puh! ;)


Kram! :)


Glädjande människor

Hittade dom här kloka orden på Facebook, som så mycket annat jag hittar där... :) Och så tänkte jag att, JAAA, det finns verkligen vissa människor som gör en glad bara genom att finnas till! Vissa personer får en att le när man möter dom å dom vet inte ens om det! :) Och så finns det dom som bara är underbara! :) Så jag kan bara hålla med.......

"Några människor blir man så glad av, att man kunde gå genom eld och vatten för att de ska ha det bra. Detta har ingenting med sympati att göra, utan bara ren kärlek.
Det finns människor som med sin vänlighet, öppenhet, värme, och ödmjukhet berikar våra liv.
Jag vet inte hur många sådana människor det finns, men när Du möter dem, så tar du inte fel!"


Dyngkåt och hur helig som helst!

med Mia Skäringer... på SVT igår kväll... Hon är bara helt underbar! :) Om ni missade den TV-sända showen igår, så går den på SVT play. Helt klart värt att titta på! Jag såg henne live på Kulturens Hus för ca ett år sen (tror jag, tiden går ju så fort) och det var verkligen en fantastisk show. Hon är en kvinna som bjuder på sig själv. Hon får publiken att brista ut i gapskratt när hon pratar om maglyft, om att föda hemma och annat som berör... Men hon berör oxå oerhört mycket när hon berättar om sitt liv. Även om hon gör det på ett självironiskt sätt, så får man en tår i ögat när man förstår allvaret i det hon säger. I filmen om mitt liv så är jag den mest perfekta personen.... Men i den fula verkligheten ser det helt annorlunda ut! I det manuset som jag skrev stod det inte att jag skulle misslyckas med det och det... Jag skulle lyckas! Vem kan inte känna igen sig i det, att man hade en föreställning om hur saker och ting skulle bli, men när man lever så blir det inte alltid som man tänkt sig...

Dyngkåt och hur helig som helst 
Om ni inte läst boken, så är den värd att läsas... :)

Dessutom kan hon sjunga också denna fantastiska Mia Skäringer...
http://www.youtube.com/watch?v=S5QLxu1RtQ4

Tyvärr har hon igen fått smaka på den fula verkligheten när hon återigen "gick in i väggen"... Men nu ska hon väl vara återställd, för ytterligare säsonger av Solsidan ska ju spelas in... Och det ser vi fram emot! :)



Kram! :)


11 september...

...är ett datum som de flesta av oss minns... Och den 11 september för 10 år sedan är det många som minns exakt vad dom gjorde... Tänk att det gått 10 år sedan dom där flygplanen körde in i World Trade Centers "tvillingtorn" i New York... 10 år sedan vi inte var lika rädda för terrorism, när säkerhetskontrollerna på flygplatserna inte var lika grundliga och när vi kunde ta med oss mer vätska genom säkerhetskontrollen, 10 år sen..... Tiden går och mänskligheten lär sig nya saker... Ibland växer ondskan, men jag kan och vill tro att det är godheten som segrar till slut. Jag hörde på TV att efter den 11 september 2001 har New York borna blivit mer vänliga och måna om varandra... Det är ju positivt, men det är tragiskt att det krävs en terrorattack för att människorna ska börja bry sig mer om varandra...

Vad gjorde jag den 11 september 2001? Det var en tisdag och på eftermiddagen satt jag i ett möte på en gruppbostad som jag då var chef på... Vi hade en så kallad "arbetsplan" för en kille som bodde där. När jag åkte därifrån var jag fortfarande lyckligt ovetandes om vad som hänt i USA... Jag kommer in på kontoret där en av mina kollegor ser hemskt bekymrad ut och frågar om jag hört... Hört vad??? Att två flygplan kört in i World Trade Center i New York... Nääää, det kändes som om tiden stannade runt en, vad?? Och varför?? Hela den kvällen satt jag och såg på TV hur dom om och om igen visade när tornen rasade... Hur flygplanen styr rakt in i dom... Det diskuteras om vem som ligger bakom och varför det skett... TERROR.... Det man också ska minnas var att det tredje planet som troligen var på väg mot Washington, lyckades passagerarna på planet övermanna och skadan blev mindre för USA och världen, men deras familjer blev ändå drabbade av förlust... Det var en hjälteinsats på hög nivå... Modigt, och deras anhöriga kan kanske ändå mitt i sorgen känna stolthet...

Idag är den 11 september en söndag, det har gått 10 år, och slår jag på TV:n kan jag nog även idag få se bilder av det som skedde, se bilder av hur det blivit... Det är en hemsk dag i historien, en dag som ska påminna oss om att vara rädda om varandra och ta vara på tiden och livet!

Var rädda om varandra! Ni är värdefulla!

Kram! :)


Klokskap

Vänta inte på tiden - Använd den...
Vänta inte på kärleken - Känn den...
Vänta inte på pengar - Tjäna dem...
Vänta inte på en väg - Hitta den...
Vänta inte på möjligheten - Skapa den...
Gå inte för mindre - Få det bästa...
Jämför dig inte med andra - Var unik...
Beklaga inte tidigare fel - Använd dessa...
Älta inte misstag - Lär av dem...
Backa inte - Gå runt...
Stäng inte dina ögon - Öppna ditt sinne...
Kör inte från livet - Uppskatta och njut av det...

Tempo i typ 190...

Om förra veckan var en hektisk vecka som gick i rasande fart, så fortsatte denna vecka på samma sätt ungefär... Förra veckan var det frisörbesök, trevlig middag med H på Sushibar, massage och sen till Stockholm på torsdag till söndag...



Denna vecka har jag plågats av träningsvärk som var väldigt internsiv på måndag, men har lugnat sig allt eftersom veckan gått... Jag kan ännu idag känna av att jag har muskler, men det gör ju inte ont att röra sig... :)

I måndags fick jag trevligt besök av vännen C, vi drack te och surrade... Det var alldeles för länge sen sist, så det var mycket trevligt minsann!

På tisdag åkte jag med Bästaste Svägerskan hem till dom och fick umgås med brorsdottern och Svägerskan hela kvällen. Lillebror befinner sig på älgjakt... Jag och E har lekt... Och jag förvånas varje gång jag träffar henne över hur stor hon har blivit. Hon har långa berättelser om vad hon gjort och vad hon vet... Det är bara så underbart att lyssna! :) Svägerskans lillebror kom förbi med en film, Limitless, som vi såg senare på kvällen.

På onsdag vaknade jag 4.30 ca av att lilla E vaknar och är ledsen... Det visar sig vid 5-tiden att hon inte mår bra utan kräks... Stackars liten! Även om bland det värsta jag vet är att kräkas, så hade jag tagit hennes plåga om jag kunnat... Det kan man dock inte... Det verkade dock inte ha varit magsjuka, för hon var pigg på eftermiddagen när jag pratade med dom. Nåja, planen om att åka till stan med Svägerskan på morgonen gick i stöpet, men som tur var gick det en buss 6.15 som jag kunde ta... Det blir inte alltid som man tänkt sig, tur att det finns lösningar på de flesta problem... :) Hann till arbetet och jobbade till 21 på kvällen, med en snabb paus för middag innan föreläsningen som började 18... Om jag var trött då...? JAAAAAAAAAA! Somnade ovaggad på kvällen kan man säga!

Idag är det torsdag och min dag började med att jag lämnade prover... Råkade titta på sprutan å kände mig lite vimmelkantig av det. Varför lär jag mig inte att jag ska titta bort innan dom tar fram den där nålen?! Cyklade sen till arbetet... Jag har känt mig väldans yr hela eftermiddagen, så jag undrar om jag håller på att dra på mig mer förkylning, eller om det bara är nåt annat... Kan ju vara så att man är lite lätt trött oxå... Nåja, det lär väl visa sig...

Denna vecka känns det som att jag haft en bra vecka på jobbet, jag har känt mig så där härligt pedagogisk med en ängels tålamod nästan varje minut... ;) Det har verkligen känts bra och man har fått med sig barnen på ett roligt sätt... Det är sådana dagar man känner att man är på rätt ställe! :) Att jag ska jobba med människor tvekar jag sällan på, (egentligen aldrig, för även om jag skulle tjäna nästan det dubbla om jag skulle jobba i gruvan så skulle jag ALDRIG göra det! Usch vad hemskt att jobba under jord å inte få se dagsljus, och att inte få möjligheten att möta människör och se dom utvecklas varje dag... Nej, tack! Då har jag hellre den lön jag har och trivs med det jag gör!Tur att någon annan trivs med arbetet i gruvan...), men ibland är man så där trött och slut av allt så man tänker att man kanske ändå skulle byta jobb... :) Det är dock en tanke som passerar rätt fort... ;)

Imorgon är det redan fredag och helg! Vad jag ska göra vet jag inte... Det får tiden utvisa... :) Nästa vecka verkar gå i ungefär samma tempo den oxå... Med kurs och föräldramöte och....

Näää, nu ska jag dricka kaffe och njuta av lugnet!



Kram! :)


Lite klokskap igen...

♥♥░(¯`:´¯)░♥ ♥ ♥ Använd inte dagen på att se tillbaka
░.(¯ `•.\|/.•´¯)♥ ♥Du ska ändå inte den vägen....
░(`♥•.(۞).•´¯)░(¯`:´¯)♥Lev med de beslut du tar....
░ (_.•´/|\`•._)(¯ `•.\|/.•´¯) ♥ ♥ Även om andra inte accepterar det ♥♥
Livet är som en bok, du kan ändå inte ändra de ting som redan står skrivet, - men du kan starta ett nytt kapitel.. ♥♥

Söndag kl. 8.37

... började jag skriva detta inlägg.... Mina reskompisar sover sött, men inte jag... :) Det var alldeles för varmt och då var det bättre att stiga upp. Jag kommer förmodligen få lida för det senare idag när jag kommer vara mycket trött å sliten, men det tar jag då! :) Vi har hittills haft en mycket trevlig resa!
I torsdags träffades jag, J och M på Kallax vid 18.45 och fick ganska snabbt inse att planet var försenat, men dock endast 30 minuter som tur var... Vi tog ett glas vin bara för att fira in lite semester... :) På planet ner insåg jag att jag nog hade en förkylning i kroppen, för det slog helt igen i näsan å bihålorna, ont i halsen hade jag redan... När vi landade på Arlanda tog vi bussen till Centralstationen och fortsätte därifrån med en SL buss till Lilla Essingen. Vår första natt bodde vi i en "uthyrningslägenhet" som ligger på Primusgatan där en kusin till J´s M bor... Han skulle vara bortrest under helgen så på fredag flyttade vi vårt pick å pack dit.
På fredag gick vi på stan och strosade... Jag hade packat med mig en ryggsäck med lördagens springkläder och övernattningsgrejer eftersom jag skulle åka till Kusin J i Huddinge... Vi gjorde ett tappert försök att låsa in den väskan på T-centralen utan något som helst gott resultat... Och det kan man ju tänka sig när det är ca 30 000 damer som ska invadera Stockholm för att springa Tjejmilen... :) Det stod små klungor med tjejer i olika åldrar med kabinväskor och besökarna på Drottninggatan bestod nog av ca 90% kvinnor... Och även om det är en högre andel kvinnor där jämt, så var det nog lite extra nu... ;)
Vi mötte upp Kusin J vid 14-tiden och då käkade vi lite lunch... M.M kom också dit så det var kul å träffa henne. Sen skulle vi ut till Östermalms IP för att hämta ut våra nummerlappar... Och vi hade ju en guide i form av Kusin J, men som hon sa så skulle vi nog ha hittat ändå om vi följt strömmen eller gått i motsatt riktning till dom kvinnor vi mötte med "Tjejmilen bag" på axeln... :) Vi fick ut våra nummerlappar och väskor med lite smått å gott, gick runt där och tittade på "utställarna" och sen skiljdes vi åt...
Jag å Kusin J åkte till Huddinge där jag hann med att träffa resten av familjen en stund innan det var dags för små killarna att sova... Jag kan säga att undertecknad också var väääääldigt trött! Att gå på stan i Stockholm tar på krafterna för det är så himla många intryck av alla människor och allt nytt... Så man somnade ganska så ovaggad...
På lördag morgon hann jag leka lite med barnen innan det var dags att bege sig mot Gärdet och Tjejmilen...
Vi hade varit kloka nog att bestämma mötesplats vid bokstaven K, så vi hittade igen allihopa! :) För den som inte varit där är det rätt svårt att föreställa sig allt folk... Och allt runt i kring... Bara det är ju häftigt att uppleva! Vad man inte heller förstår när man är där första gången är HUR man ska bära sig åt när man startar och HUR man hamnar i rätt startgrupp... Det vet jag nog fortfarande inte! Vi hittade i alla fall ett ställe där dom släppte in alla i startgrupper... När vi stod där tänkte vi att vi är väl i startgrupp 7, men innan vi faktiskt startade var vi i grupp 10... Så hur det gick till vet vi inte riktigt... :)
Jag är nöjd över att jag tog mig runt på 80 minuter... Förkyld, ont i halsen och dessutom med en vrist som inte var återställd! Men man får som en hel del adrenalin och dras med i alla dessa kvinnor som springer/går/lunkar... Och musiken runt omkring... Och människorna som hejjar... :) Så jag är nöjd! Efter loppet träffades vi alla vid bokstaven K igen... Jag tror alla var rätt nöjda med sina resultat... Och vi hade ju alla tagit oss runt utan skador! :)
Efter loppet åkte vi alla till Lilla Essingen och duschade och sen gav vi oss ut för att äta middag... Vi hamnade på vapiano på Kungsbron... Det var god mat och vi hade mycket trevligt! Efter mat, två öl och efterrätt gick vi ut på stan. Kusin J åkte hem och vi tre andra insåg att vi alla var rätt trötta... Så en godispåse fick det bli och sedan åkte vi hem! :) Att man är trött är kanske inte så konstigt... Alla upplevelser och intryck! Och vi har ju faktiskt sprungit/gått en mil... :)
Nu är mina reskompisar vakna sen ett tag... Vi har surrat och insett att träningsvärken är ett faktum! Nu ska vi städa lägenheten och sen bege oss ut på stan... Planet hem till L-å går 20.50...
Kram! :)

Tjejmilen here we come!

Sitter hos Kusin J med familj i Huddinge och laddar för morgondagens tjejmil... Känns som om det krävs en del uppladdning med tanke på det förkylda läge undertecknad befinner sig i.... Men vad tusan man får väl gå runt... Vi har i alla fall hämtat ut nummerlapparna och vi var defenitivt inte ensamma! :) Nåja, det ska bli kul å va me i alla fall! :)

Har haft, och har även framför mig, en rätt hektisk vecka därför är det hemskt glest med inlägg... Fler rapporter från verkligheten i mitt liv kommer.... en annan dag.... :)

Kram! :)


RSS 2.0