status uppdatering...

Har haft en i stort sett data fri helg! :)
Haft mamma på besök och avslutat helgen hos Lillebror och Svägerska och såklart E där även M, M och T var på besök... En god middag och trevligt sällskap! Sen tog jag å J en prommis på en liiite snötäckt mark med hundarna när jag kom hem... En toppen första advent (som faktiskt blev vit)! :)

En längre uppdatering kommer! ;) Nu ska fröken sova å hoppas på en host-fri natt!

Kram! :)

Första advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent.




Ha en fin första advent!

Kram! :)

Värmande ord

Värmande ord för en blödig "moster" är att höra 7-åringen läsa högt sin läsläxa! Jag blev så stolt över honom så jag kände att jag fick tårar i ögonen... Så himla duktig och så underbart att få höra honom läsa... Det var en fin stund i dag! :)

Annars har jag lyckats få upp julgardiner och en stjärna i köket... Det är det julpysslandet jag har åstadkommit... :) Någon julkänsla har dock inte infunnit sig å så länge det känns som om det är höst och typ oktober, så kommer det nog vara svårt... Kanske kan bli bättre om jag får fram lite tomtar å sånt! ;) Sen LÄÄÄÄÄNGTAR jag efter snö! Det spelar ingen roll att det är det sista jag önskar innan jag somnar typ varenda kväll, för varenda morgon vaknar jag å ser ett enda svart mörker... Men hoppet är det sista som dör och det är ju faktiskt fortfarande fyra veckor kvar till jul! :)



Denna vecka har jag socialiserat! Hallelujah! vet inte när jag senast hade en hel vecka som inte var en enda minut "övertid" på jobbet... Kanske har inträffat sisådär två veckor innan denna höst... Men man ska njuta så länge det varar, för nästa vecka tar jag igen det med råge! Då är det nätverksmöte på måndag och utvecklingssamtal hela tisdag eftermiddag/kväll... Roliga saker, men dock jobb...

Sååå, i måndags har jag å J umgåtts, druckit te och babblat en massa! Och sett vem som valde vem i "Ensam mamma söker"... :) På något sätt blir man lite klokare av att umgås med ungdomar, om inte annat blir man ganska tacksam över att man passerat den där magiska gränsen för att "vara vuxen"... Vissa saker blir i alla fall lättare med ålder och erfarenhet! ;) Och så hoppas man kunna dela med sig av sin egen erfarenhet så att livet kan bli lite lättare för den som är typ 17 år.... :)

På tisdag slutade jag tidigt och tog en prommis med J och hundarna... Sen hem och faktiskt ta ner jul-lådan och ta fram gardinerna som skulle strykas... Jag måste som titta på dom där sakerna ett tag så att jag kan få det att sjunka in i mitt medvetande att det är första advent på söndag och jag ska pynta och snart ha JUL... Kvällen avslutades med ett avsnitt av Desperate Houswifes... Kanske är bra att det här är sista säsongen, för nu känns det som om det håller på att spåra ur fullständigt! :) Nåja, man kan ju som inte missa!!!

Å så blev det onsdag och mitt i (arbets) veckan... Jag å lilla Lillebror hade en gemensam dinering innan han får till Coop arena för att se sin barndoms idol´s matchtröja hissas i taket... Nr 35 Jarmo Myllys... :) Själv hamnade jag på Sst för att få äta lite efterrätt och umgås... Fick träffa en "coach-kollega" till L som kommit upp från Göteborg. Å vilken fantastisk dialekt dom har! Jag sa att här uppe kommer han kunna sälja sina tjänster bara genom att prata! ;) sen avslutades min afton till ett avsnitt av Grey´s anatomy!

Och nu sitter jag här å borde ha lagt mig i min säng för minst en timme sen, så trött som jag är! :) Jag är hes som tusan och hostar, å det blev liksom värre efter promenaden med L och hundarna... Vet inte om det är nåt i luften där ute?! För sjuk är jag då inte! ;)

Imorgon blir det bio för att se Breaking Dawn... Kan det bli fjärde filmen i Twilight serien?! Visst har jag bra koll?! Men jag har i alla fall sett alla tidigare, så jag vill ju se denna också! :) Och på lördag anländer Mamma....

Men nu ska jag sova! (Klockan är ju för tusan halv 12!) Och hoppas att den där pågående "stormen" där ute ska föra med sig lite snö!!!



Kram! :)


Sälja guld?!

Jag är buzzador och har fått chansen att sälja guld och man skulle få 10 kronor extra per sålt gram guld. Om någon vill få samma erbjudande logga in på:

http://www.guldbrev.se/salja_guld


Jag har inte skickat in något ännu, men lovar att återkomma när det är gjort! :) Så om ni nu vill att jag ska vara försökskanin, så kan ni ju vänta lite med och anmäla er! ;)




En vecka att lägga till handlingarna igen...

Och nu är det adventsveckan som börjar... Kan som inte fatta att det snart är jul! Och det beror ju säkerligen till stor del på att det inte finns någon snö... Jag är så himla less på detta mörker och så trött! Men det är bara att härda ut! Om en månad har mörkret nåt sin topp och det vänder och blir ljusare igen! Jag längtar efter ljuset! Dom ljus man kan ha i mörkret nu är stearinljus... :) Förutom att människor i ens närhet kan sprida ljus förståss! ;)

Min vecka har som sagt varit ganska hektisk och fullspäckad, mest med arbete, men en del trevligt umgänge har jag också hunnit med! :) Denna vecka verkar vara fika paradiset! Har firat flera födelsedagar och så har våra duktiga studenter haft sin sista vecka hos oss, så dom har bjudit på fika... Kommer bli mycket tomt utan dom! Det har varit två duktiga tjejer som jag gärna ser som framtida kollegor, och två par extra händer tackar man inte nej till i verksamheten i fyra veckor... :)

Jaha, hur var det med den här veckan då...? Det har varit mycket fika och lite träning... :( Jag har haft feber toppar och har ont i halsen och känner att luftrören är retade, så jag har låtit förnuftet segra å har hållit mig ifrån träning... Kanske därför min nacke/axlar mår sämre också, om man har en infektion i kroppen... Vad vet jag?! Är ju inte medicinsk expert på området! ;)

Förutom arbete har jag hunnit med att fira Fina C som fyllde år i torsdags å då bjöd på fika... Träffade då också vännen S som det var länge sen jag såg och hjälpte henne med att köra en bil från Storheden... När det regnar är det sannerligen MÖRKT ute, så jag kan säga att jag längtar ännu mer efter snö!!! Hade en trevlig torsdag i alla fall! :)

Våran after work med jobbet blev det inget med, många hoppade av, så vi får ta det en annan gång... Istället tillbringade jag min fredag kväll med några av dom Bästa! Jag var barnvakt på Sst till mina tre fina killar... (17-åringen behövde ju inte direkt vaktas... ;) Hon hade tjejmiddag hemma med tre-rätters... Såg mycket gott ut minsann!) Jag och killarna höll till i källaren med lego-bygge och TV-spel... Och popcorn! Lyckades inte få någon bild från DVD:n, bara ljud, så vi avslutade kvällen med att jag läste för killarna. Mellankillen väljer Bamse, den yngsta väljer en bok om sjörövare och Storkillen han smäller till med Herman Hedning! :) Lite svårt är det att läsa högt en "vuxen tidning" för en 7-åring... Men jag gjorde i alla fall mitt bästa och han verkade nöjd. :) Sen såg jag slutet på Idol och pratade med 17-åringen! Vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans. Vid 23:30 kom de after workande föräldrarna hem och jag fick sällskap av L och hundarna så jag slapp gå hem själv... En trevlig fredag kväll! :)



Lördagen började med pyssel hemma hos Leijon familjen! Där kan man säga att en pysslare som jag hamnade i paradiset! Oj vad hon har mycket roliga grejer! :) Och hon är så duktig själv, så då kan man lära sig en hel del oxå! Pysslade ihop ett pyramidkort, ska fota å visa sen! :) (det är kvar på Sst nu) Så himla kul! Vi pratade om att ha en pysselkurs under våren. Skulle va kul! :) Efter detta ivriga pysslande å en del kaffe å kakor så åkte vi hem och P som skulle laga middag på Sst inbjöd mig att dinera med dom! Ja, tack! :) Sen for jag å L till ICA Maxi... När jag landade hemma var det dags för lördagens nöje; GODIS och SÅ MYCKET BÄTTRE! ;)


Idag, söndag har jag skurat golven hemma, (med denna onda axel, så får jag som dela upp det där fysiska arbetet, men det ska ju göras.... så då gör man det i etapper för å slippa alltför mycket värktabletter...), jag har pratat med Fina Kusin J i telefon och sen har jag varit på kalas hos Bästa Cammo! Massor med gott fika hade hon bakat minsann! :) Hon hade några fika-gäster, så det blev en del umgänge... :) Sen åkte jag med Guddottern å hennes mamma och lillasyster M hem till dom å åt middag och hann med att leka lite... :)


Man kan nog säga att denna helg har gått i det sociala tecknet och i fikandets... ;) Jag har inte lagat middag hemma på hela helgen, å det är ju ett plus bara det! ;) En mycket trevlig helg med andra ord...

Kan nog inte hålla med om att jag varit så lat denna helg... :) Men jag har en allvarlig fundering på att söka ledigt hela jullovet, om det nu är möjligt... Känner att jag behöver vara lite lat! ;)

Ute är det typ storm och regn... Om man anstränger sig mycket och tittar noooga, så kanske man kan urskilja en å annan snöflinga... Men det är nog mest önsketänkande... Nåja, har vi riktigt tur så kanske, kanske, kanske vi kan få en vit första advent?!

Näää, nu mot sängen med alvedon i kroppen! Ny vecka-nya möjligheter imorgon! :)

Kram! :)


Lyckligt lottad

Vissa stunder i livet är det som att jag kan öppna ögonen och bara inse att jag är en rätt lyckligt lottad person! Och inte bara rätt lyckligt lottad, jag är det! Sen är det väl någon klok person som sagt att man väljer sin egen lycka... :)

Jag satt och tänkte att när man klagar på saker är det ju sällan ett världsproblem... ;) Jag har ett arbete att gå till, som jag dessutom trivs med! Jag har fina arbetskompisar där och även om man emellanåt känner sig trött och less, så känns det ändå kul att gå dit! Jag har en lägenhet att bo i och råd att köpa mat och kläder... Och jag kan åka och resa utan att leva på ruinens brant efteråt...

Jag har världens bästa familj och dom allra underbaraste vännerna i mitt liv! Jag skulle inte välja bort någon! (Dom som inte vill vara i mitt liv göre sig icket besvär! ;) ) Jag brukar säga att den som verkligen tar en plats i mitt hjärta inte lämnar det så lätt... :)

Jag omger mig helt enkelt med underbara människor och bara det gör ju livet värt att leva! Jag har människor som saknar mig och som vill umgås med mig, bara det! :) Jag har förmånen att få umgås med en massa fantastiska barn (nu syftade jag på privat, men jag har fina barn även på jobbet!) som nog också tycker jag är rätt rolig att vara med. ;) Jag har några av dom allra finaste barnen på ett sådant avstånd att jag kan besöka dom nästan när jag vill! Jag får se dom växa upp och utvecklas! Och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser glittret i deras ögon!

Så JAAA, jag kan nog skriva under på det där lycko-pappret... :) Att jag sedan har jä-ligt ont i nacken och det domnar i både arm och ansikte och att jag har ont i halsen och luftrören just nu... Det går liksom att leva med när jag känner att jag i grunden är lycklig! Kul är det såklart inte, men när man tänker en stund så inser man att det inte är ett världsproblem... Jag kan ju trots allt åtgärda saken (hoppas jag!) och jag är inte döende...

Så alla ni fina människor som gör mitt liv värt att leva, glöm aldrig det! ♥


Kram! :)


Utan dina andetag

... Är en fantastiskt bra låt med Kent... Och den är med på en skiva som min fina L-vän har varit med å valt låtarna till för sisådär närmare 8 år sen, den är tillägnad ett framtida bröllop... :) På skivomslaget står det: "Till det tilltänkta bröllopet... I framtiden då jag ska vara värdinna. SNART hoppas jag, det enda som saknas är den där mannen! ♥" Låtarna är bra å handlar såklart om kärlek! :) Om någon vill ha inspiration, så kommer en låtlista här! Finns att lyssna på på Spotify! :) Några av låtarna som finns med på skivan fanns inte på Spotify, så dom är inte med på listan... Håll till godo!

Wictoria Nilsson – Allt Vi Känner För Varann
Ainbusk – Höstvisa (Skynda att älska)
Tommy Nilsson – Öppna Din Dörr
Jonas Gardell – Aldrig ska jag sluta älska dig
Lisa Nilsson – Du (öppnar min värld)
Fred Åkerström – Jag ger dig min morgon
Åsa Jinder – Av Längtan Till Dig
Tommy Nilsson – En Dag
Björn Skifs – Håll Mitt Hjärta (Same Old Story)
Agnetha Fältskog – Hjärtats Saga
Ted Gärdestad – Kärleken är störst
Ted Gärdestad – För kärlekens skull
Jill Johnson – Kärleken är
Kent – Utan dina andetag
Emil Sigfridsson – Du och jag
Maria Pensar – Det Vackraste
Anna-Lotta Larsson – Kärleken Förde Oss Samman
Ainbusk Singers – Älska mig
Bonustrack: Lasse Stefanz – Tänk På Mig Ibland (Please Remember Me)

Den sista låten som är Bonustrack, har en egen speciell historia! :) Och den historien är nog snart 15 år gammal, från tiden när det begav sig... När bilarna inte alltid hade en cd-spelare och Spotify inte var påtänkt! ;) Så min gode vän L fick spola tillbaka ett kasettband för att jag bara var tvungen att höra den låten om och om igen hela vägen hem från Ö-tå... Så man kan inte annat än le när man hör den idag, även om det nog var allt annat än att skratta jag gjorde den gången.... :)

Kram! :)


Om att bli vuxen

"Man ska inte va dum, då kan man bli vuxen"... Ett komiskt citat från nån okänd person... Det ligger väl en del i det... :) För barn är ju fruktansvärt kreativa och hittar på lösningar till det mesta... Vuxna har många gånger svårt att se "outside the box"... Är man då vuxen själv??! Det kan man undra! I vissa fall känner jag mig hemskt vuxen och i andra fall tror jag inte att jag någonsinn kommer bli det! :)

Men när blir man då vuxen kan man ju undra? På pappret är vi straffmyndiga som 15-åringar å ska då kunna ta ansvar för våra handlingar gentemot de lagar och regler som gäller i samhället... Om vi kan det? Ja, det är ju uppenbart att det är väldigt olika! Vi blir myndiga som 18-åringar och får då bland annat rösta, ta körkort och ansvara för våra pengar... Våra föräldrar kan då släppa oss "fria" med ansvar över våra egna liv... Trots att dom har försörjningsplikt tills vi lämnat gymnasiet... Men det är först som 20-åringar vi får handla på Systembolaget... Betyder det då att vi när vi är 20 är mogna nog att fatta alla besluten själva? Enligt samhället, så är det ju så. Men är man vuxen då? Vi får ju vara "ungdomar" när vi ska flyglifta och köpa billigare biljetter på buss och tåg upp till 26... Och vi tar oss inte in på alla krogar förrän vi fyllt 25 (eller i vissa fall ännu mer)... Jag tror att ju äldre vi blir ju yngre känner vi oss på något vis... En annan som ska fylla 35 känner sig inte ett dugg äldre än 25, men i vissa fall känner man sig klok som en 100-åring eller barnslig som en 3-åring! :)

Dessutom är det inte alltid så kul att bli vuxen. Det är en av dom sakerna vi längtar allra mest efter, den magiska 18-års dagen, med alla rättigheter det ger... Men längtar vi efter alla skyldigheterna och ansvaret? Knappast alla gånger... Det är ju helt underbart att kunna gå in på krogen och få köpa den där ölen själv och man bara hoppas att dom ska fråga efter leg, för man har ju ett att visa! Den där första gången är lite magisk på nåt vis, när man är "laglig"... Men då var det ju det där med skyldigheter... Att ha hand om sina egna pengar innebär ju också att man ska ha hand om sina egna utgifter... Tråkigt, för man vill ju vara stenrik å köpa allt man vill... Att vara "vuxen" och spara pengar på ett sparkonto inför framtiden, det är inte så kul! Man vill ju leva i nuet! Men det är ju så att framtiden behöver också ha pengar... För det kommer en dag när man ska flytta hemifrån och betala för mat och hyra och en massa andra tråkiga utgifter... Man kanske ska sätta sig i skolbänken å det är inte heller gratis...

Och sen ska man vara vuxen och ha ett jobb och tjäna pengar och kanske skaffa sig en bil, en lägenhet eller hus och då också ta ett lån för att betala för det... Och helt plötsligt, där i den där vuxna villervallan är man tacksam för att man har en mamma å en pappa som sa att man skulle spara pengar, för det kom ju faktiskt en framtid! Och mitt i den där villervallan så inser man också hur fantastiskt det är att vara ung och inte ha alla förpliktelser som det innebär att bli vuxen... :)

Allt har sin tid och man ska verkligen njuta av varje tid i livet, för den kommer inte tillbaka! Jag har sagt det förr å jag säger det igen.... Magnus Ugglas text i låten "Första gången" säger en hel del! :)



Kram! :)


Vi tjejer ...

♦ Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.
♦ Vi läser på schampo flaskan i duschen.
♦ Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
♦ Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
♦ Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
♦ Vi trycker på dörren fast att det står dra.
♦ Vi säger va? fast vi har förstått allt.
♦ Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
♦ Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
♦ Vi kan se samma film 10 gånger.
♦ Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
♦ Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
♦ Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
♦ Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover. 

Hittade detta på Facebook... Å även om inte allt stämmer så var det flera saker jag kunde bocka i Check rutan på! :)

Lite klokheter

♥ Lycka gör dig vacker
♥ Utmaningar gör dig stark
♥ Sorger gör dig human
♥ Misslyckanden gör dig ödmjuk
♥ Framgång gör att du strålar
♥ Kärlek & vänner får dig att hålla ut
♥ Se inte tillbaka - Du ska ändå inte den vägen.
♥ Lev med de beslut du tar - Även om andra inte accepterar det
♥ Livet är som en bok. Du kan inte ändra de ting som redan står skrivet. Men du kan starta ett nytt kapitel♥

Livegen?!

Förra veckan slutade mycket bra med en lång helg i byn där det vankades bröllop, dop och umgänge! Har umgåtts med nästan hela familjen i dagarna tre... Trevligt minsann! Sen hade jag ju tänkt hinna med ett å annat besök hos vänner i byn, men på nåt sätt försvann tiden som vanligt in i ett svart hål... Nåja, jag har börjat lära mig att jag inte kan hinna allt, även om jag faktiskt tror det! ;)

Fina vännerna säger JA! :)

Tjejerna dansar till "Tryggare kan ingen vara" i kyrkan... :) Är inte det kärlek, så säg?!

Med allas våran Prinsessa E, (som nog kanske mer titulerar sig som pirat ;) ), har vi i alla fall lekt massor, allt från stillsamma rollekar där man ska sova till att leka hinderbana... :) "Kom igen!" och "Bra jobbat!" är två väl använda fraser i sammanhanget! :) Och så har vi tillsammans bakat Saffrans kladdkakan som jag har recept på här på bloggen, å den kan jag varmt rekommendera! :) Firat lite farsdag har vi också och såklart sett "Så mycket bättre" som man bara inte kan missa! :)

Saffrans kladdkaka

Hinderbana! :)

Så det är bara att hoppas att man är fulladdad med energi för att klara denna vecka... Ibland undrar man om man är livegen för att man viger så stor del av sin vakna tid till att vara på arbetet....

Idag, måndag har jag öppnat 6.30 och sen haft kompetensutveckling i Likabehandling hela eftermiddagen, tio timmar i Kommunens tjänst blev det idag... Eftermiddagen väckte en hel del tankar, så det var i alla fall värt att vara där!
Imorgon, tisdag jobbar jag mitt vanliga arbetspass å sen har vi handledning från 17.30-19.30... Å så var tisdagen över!
På onsdag har jag stägnings skiftet å slutar 17.30 (hoppas jag!), på torsdag arbete till 16.45... Och på fredag ska vi på after work, så det ska bli trevligt! Hur man kommer känna sig efter denna vecka på ca 45 arbetstimmar, det kan man undra... Men för tusan, man ska vara glad att man har ett arbete att gå till och att man har arbetskamrater att gå på after work med! Så inte ska vi klaga, inte! :)

Så det känns som att man måste boka tid med sig själv för att hinna med det som kan kallas fritid... Det där med att hinna träna denna vecka, det känns lite som att jag TYVÄRR måste skjuta det på framtiden... :( För när man tränar mår man bättre så man ska orka, men när tiden inte räcker till så vet jag inte i vilken ände jag ska stjäla tid?! Jaja, en promenad kanske man kan trycka in på lämpligt ställe?! :)

Nu mot bädden för att orka vara "på hugget" hela veckan!

Kram! :)


Badhus-blogg

Senaste veckorna har besökt jag badhuset några gånger, inte samma badhus, men dock... Ett duschrum på ett badhus måste ju vara det stället där vi är mest "nakna"... Och det är ju faktiskt både bokstavligt och bildligt talat! :) Där möter man alla sorters människor och kroppar och kvinnor och män är åtskiljda... Jag tänkte på det att jag under dessa besök mött långa, korta, smala, tjocka, unga, gamla... Ja, alla sorters kroppar! Och på nåt sätt är ju alla vackra! Och det är ju inte direkt så att någon bryr sig om hur någon annan ser ut... Varför ska det då vara så svårt att visa sig naken inför andra flickor/tjejer/kvinnor/tanter... you name it! Vad har samhället gjort med våra unga?! (för det jag nu ska skriva handlar om just unga tjejer)
Dessa snygga unga tjejer som inte fixar att duscha nakna inför andra "tanter"... De har på sig sin badräkt/bikini och lyckas på ett för mig helt magiskt sätt klä på sig sina kläder också utan att ta av dessa... Bara det är ju ett konst stycke utan like! :) Men varför? För det första är dom ju defenitivt unga och oförstörda! Och för det andra så är det ju inte så att någon tittar på någon annan mer än nödvändigt... Alla har ju nog med sitt på nåt vis... :)

Jaaa, det är en tanke värd att fundera på! Men om vi vuxna på nåt sätt kan göra så att dessa vackra tjejer förstår att dom duger som dom är, ja då ska jag i alla fall försöka! Kanske kan vi börja redan på förskolan med våra små...?


Kram alla vackra där ute! :)


11-11-11

Nyss hemkommen från ett bröllop mellan mina fina vänner och dopet av deras yngsta dotter. Dom var sååå fina och jag kan säga att dörrarna hann bara öppnas till kyrkan och jag såg dom så började tårarna rinna! Vadå känslig?! Vackert var det å det är nåt speciellt med att se en av dom närmaste vännerna jag har vara så otroligt vacker å säga ja i kyrkan... Mycket kärlek och känslor! Tack för att jag fick vara med och dela denna stora dag med er! ♥



Det var i alla fall ett kärt möte mellan Guddottern och brorsdottern i kyrkan... Dom kramades och strök varandras händer och var så gulliga mot varandra... Å så säger E till N "Vi måste vänta att farbron slutar prata, sen får vi leka!" :) Det säger väl en del om hur spännande det är att sitta still i kyrkan när man är liten... ;) Inte lika lätt att se det vackra i det som sker då, kanske... :)

I övrigt har inte denna dag med det speciella datumet bjudit på så mycket spännande... :) Massor av mys och bus med brorsdottern, en halkig promenad med hunden och umgänge med de övriga som befinner sig i detta gula hus just nu... ;)

Kram alla fina! :)


Dagens erfarenheter

Det sägs ju att man lär sig nåt nytt varenda dag... :) Och jag är faktiskt benägen att hålla med!

En av dagens erfarenheter: Glöm inte ett päron i väskan så att det ruttnar! Jag har ju ett luktsinne som en knark-hund och funderade redan i morse vad det var för en annorlunda lukt som tycktes komma från väskan... Lade inte alltför mycket energi vid det, men när jag då sitter på bussen på väg mot stan å mötet vi skulle ha med jobbet, så sätter jag ner handen i väskan för att försöka ta reda på vad som kan orsaka den där lukten... Ett ruttet päron!! Men vad f-n?! Då jag fått fundera en stund på när jag faktiskt hade kunnat sätta ner det där päronet i väskan så kom jag fram till att det måste ha varit när jag var till Stockholm... Konstateras kan att det då tar cirka 2,5 vecka för ett päron som fått bo längst ner i en väska att börja ruttna... Väskan fick en snabb rengöring inne på Smedjans toalett, men den ska tvättas ordentligt nu!



En annan erfarenhet: Det kan vara typiskt lämpligt att öppna dragkedjan i en klänning innan man tar på den. När tidsoptimisten hade sisådär 15 minuter till godo på stan, gick hon in på Lindex för att införskaffa strumpbyxor... (Kalasbyxor, varför kallades dom så?! Var det för att man hade dom när man gick på kalas?? I så fall har jag köpt kalasbyxor! ;)) Nåja, tog rulltrappan ner å råkade se en fin jeansklänning som jag ansåg bara skulle ta max två-tre minuter att prova... Såååå... In i provhytten och krångla sig in i klänningen, nog hann jag ju fundera på varför den var så svår att få på när den liksom satt så bra när den väl var på... Tills... jag upptäckte att man faktiskt kunde öppna en dragkedja på sidan för att få på den lättare! Där stod jag i provhytten å skrattade högt åt mig själv! Sen kunde jag inte unna mig själv att köpa den där klänningen... Måste fundera på om det är värt 400 kronor att "unna sig" något... Jag hoppades ju på en rabattcheck till Lindex på 30%, men den jag hade i börsen hade bäst före datum för typ två veckor sen, så det säger väl en del om hur ofta jag har gått på stan... :)

Annars har jag faktiskt lärt mig en del annat också idag... Eller i alla fall fått fler insikter... Eller nåt?! Vi har ju suttit och skrivit ihop en ansökan till det där projektet som vi eventuellt ska delta i... I typ tre timmar! Så nu är även måndagen över...

Den fortsatta veckan ser ut ungefär så här... Tisdag morgon provtagning (usch för nålar!!) och sen stägning på jobbet... Onsdag jobb till 16.45, ev ett träningspass om jag har energi och kraft och kanske sällskap! :) Torsdag åker jag till byn med Bästa Lillebror, Svägerska och E! Och på fredag är jag LEDIG!! Och så blir det dop å bröllop! Resten av helgen tillbringas ju i byn... Ska bli nice!! Jag har ju liksom inte varit "hem till byn" sen i juli! Om jag längtar hem?? Jo, nu när jag vet att jag snart ska åka dit, då längtar jag massor!!!

Ytterligare en erfarenhet, eller kanske en "icke erfarenhet"... jag har lyckats få kursiv stil här i detta inlägg, men hur jag får bort det, den erfarenheten har jag inte lyckats få...

Nu går vi ALL IN för att få en bra vecka! ;)


Kram! :)

Saffrans kladdkaka

Måste spara receptet på bloggen så jag har kvar det! :) Denna kaka lät så god så den ska jag minsann testa göra!

Saffrans kladdkaka.
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
... 5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g

Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.

Fredags myyyyyyyys

Dagen idag har vi haft en lugn dag på arbetet så Fina kollegan A hade med sig massagebänken och gav oss trötta, slitna kollegor massage.... :) Så snällt! Hon sa att massera mina axlar var som att ta sig an en betong klump... Kanske kan förklara mina domningar i armen och i ansiktet... Vad jag ska göra för att få det bra igen, det är en större fråga! Måste kanske ta tag i saken å kontakta en läkare som kan ge en remiss till en sjukgymnast, inte vet jag... Trevligt är det i alla fall inte!
Min fredag kväll har tillbringats i tvättstugan! Så roligare än så blir det inte denna fredag... Får ladda för morgondagen då vi ska gå ut och roa oss.... Kan nog bli nice, minsann! :)

Nu hänger jag i soffan och ser TV och äter godis... :)


Kram! :)


Kärlek och Ansvar

Idag sitter jag och dricker kaffe och pratar med "min unge" som nu blivit "stor" och får vikariera... :) Helt plötsligt när vi diskuterar tatueringar uttrycker hon att jag är en betydelsefull person för henne! Och hon säger det så att jag blir rörd till tårar... Älskade vännen, jag har nog inte riktigt fattat, och fattar nog inte riktigt ännu heller, att jag faktiskt betyder en hel del för dig. Det värmer ens hjärta att känna att man har gjort något rätt här i livet i alla fall! :) Kan nog hända att man gjort några saker rätt i livet, men när man så oväntat får höra det så blir man rörd! :) Tack för att du berättade det för mig. Jag känner mig fortfarande alldeles rörd när jag tänker på det! ♥

Alla vi människor behöver kärlek för att överleva! Vi är olika bra på att uttrycka kärlek, men vi är alla beroende av den... Att veta att man är betydelsefull och värdefull för någon... Eller kanske många... Med kärlek följer också ett ansvar. Ansvar över att vårda relationen... Om jag får ta emot kärlek av någon annan betyder det också att den personen litar på mig och på att jag ska vårda det förtroendet... Det är ett förtroende att få vårda relationen och inte såra någon medvetet. Vårdar man inte relationen kan den förstöras och man kan förlora någon, ibland på kort sikt för att det går att reparera, ibland för alltid... Ibland är det värt det, ibland är det en stor sorg...

Att jobba med barn, ja eller ha barn omkring sig över huvudtaget, ger en många gånger villkorslös kärlek... Att se dom där glittrande ögonen titta på en, det är något speciellt! Det sprider sig som en värme där i hjärt-trakten. :) Att se leendet eller höra det där härliga skrattet och få den där kramen... När vi blir vuxna försvinner den där villkorslösheten mer... Vi förstår att genom att ge kärlek betyder det också att vi kan bli sårade och ibland kan det kännas som att det inte är värt att offra det. Det handlar om alla relationer som man faktiskt värnar om. Ibland väljer man att medvetet inte kasta sig in i en relation med en annan person för att man inte vet vad som väntar... Ibland är det värt att offra lite och känna osäkerhet för att man vinner så mycket mer... Ibland inser  man att man borde ha låtit bli..... Tyvärr vet man sällan svaret förrän efteråt...



Såg för nån vecka sedan filmen "Allt för min syster" och grinade rätt mycket emellanåt. Att som förälder skaffa ett barn för att det barnet ska hjälpa sin syster att överleva sin cancer, det kan få en del konsekvenser. Det är en klart sevärd film som väcker en del tankar... Att som lillasyster veta att om jag inte ger min syster min njure, så betyder det att hon inte kommer överleva, men om jag ger den så finns det fortfarande inga garantier... Det är villkorslös kärlek syskonen emellan, men var ligger ansvaret hos föräldrarna... Kan man kräva vad som helst av ett barn för att rädda ett annat??? Som sagt, klart sevärd film!



Kram! :)


November Rain

Den första november idag och den enda snön jag sett är lite snöblandat regn... Jag längtar efter snö så det blir ljust å fint ute! Mindre smutsiga barn och fröknar också... :) Jises vad det dras in en massa sand och annat "skit" denna årstid! Såååå SNÖ, NU TACK!!!

November är nog min värsta månad, i alla fall om det är mörkt... Nu har man flyttat klockan så det är vintertid och ännu mörkare på eftermiddagarna... Det är som att allt bara är svart... Asfalten är svart och himlen och är det då dessutom dimma så lever man i totalt mörker. Inte undra på att man tänker svarta tankar och blir mer eller mindre deprimerad på köpet!

Det är visst inte min vecka denna vecka heller... Hoppas på nån trevlig överraskning som kan göra mig glad! :) Förra veckan var det en pappa som berättade för mig att när hans barn pratar om mig hemma ser man glittret i ögonen. Tack för att jag fick höra det, den dagen blev så klart bättre! Nåt bra gör man tydligen  i alla fall när man förtjänar att få sådan kärlek. ;)

Idag blev det min tur att stänga igen... Mitt ordinarie stägnings skift var igår och då slutade jag 17.30... Idag skulle vi få en vikarie, som blev sjuk å ingen annan fanns att tillgå, så jag fick ställa in mötet jag skulle vara på på eftermiddagen och sedan arbeta till 17.30... Nåja... Ingen idé att reta upp sig, det är bara slöseri med energi... Och varje minut jag slösar på att vara arg är 60 sekunders förlorad glädje! :) Kanske får jag en guldstjärna i någon himmel i alla fall! ;) 

Och inte nog med det... Här har jag väntat sedan i eftermiddag på att få se Desperate Houswifes och när jag slår över till Kanal 5 upptäcker jag att det ska vara en film istället! VARFÖR?! Så nu får jag se House istället....

Imorgon kanske jag orkar fara å simma... Dagens plan på det försvann rätt snabbt... Jag var alldeles för trött för att ens orka tänka tanken! SOVA är ett ofta återkommande ord just nu...

JAAAAAAAA, jag erkänner! Jag är just nu både gnällig å tråkig! :) Så nu ska jag inte skriva mer...



Kram! :)


Tre saker

Det finns tre saker i livet som aldrig kommer tillbaka...Tiden... Orden... Möjligheterna...
Det finns tre saker som kan förgöra dig... Lögner... Stolthet... Svartsjuka...
Det finns tre saker som du aldrig får förlora... Hoppet...Tålamodet... Ärligheten...
men det finns tre saker som har mer värde än allt annat...
FAMILJEN, KÄRLEKEN, VÄNSKAPEN! ♥ ♥ ♥

RSS 2.0