Medmänniskor

Hur kan vi vänta i timmar på en sällsynt fågel, men vända bort blicken när vi möter en udda människa?
Hur kan vi värdera ett feltryckt frimärke till flera miljoner, men en kantstött människa till ingenting?
Varför behandlar vi ömtåliga glas med silkesvantar, men låter sköra människor hamna på gatan ....
Vi kanske inte kan förändra världen ... bara oss själva. För att få respekt så måste man ge respekt . Tänk lite på dina medmänniskor idag ... ♥

Livet är för kort för att kastas bort

Pratade med Mamma i telefon nyss och fick höra en tråkig historia. Jag har tidigare läst på FB att en av mina kusiner skrivit att en ung människa förolyckats... Nu har jag pratat med Mamma som pratat med Moster och nu kom den händelsen betydligt närmare... För jag vet ju vem den killen var. Han har varit hemma hos mig när jag bodde i Umeå och var en god vän till min kusin! Man vet verkligen aldrig när ens dagar är räknade... Så glöm inte bort att leva livet levande!!!

"Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt, kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart och ångra aldrig något som fått dig att le!"

Kram alla fina! :)


Lyxx besök

Idag är det måndag å i morse kändes det! Ja, det syntes tydligen oxå att jag var trött för det var flera som påpekade saken... ;) Nåja efter en dag på arbetet så har jag börjat veckan på ett riktigt trevligt sätt... Med ett besök hos Marie på Lyxx. Där gick jag in som blondin och kom ut närmare två timmar senare som brunett och också med håret sisådär 15-20 cm kortare! :) Hon brukar veta vad jag vill, så det blir nog bra det här! :) Det tar alltid några dagar innan man vänjer sig vid sin nya hårfärg, så när jag passerar en spegel så hajar jag till över min egen spegelbild från början. :)

Kram! :)


Barens Balla Brudar

BBB, som i Bistro Bar Brygga eller barens "balla" brudar! :) Fast vi var ju inte bara brudar, men det kanske bara var brudarna som var balla?! ;) Vi började kvällen ute i Karlsvik hos Cammo å Kat... Satt där å surrade, drack lite vin å åt snacks! Vi var 10 stycken, så det blev en del surr... :) Så trevligt så tiden gick väldans fort å det var dags att bege sig till stan! Det var inte överbokat direkt, men god mat som vanligt! :) Vi hade verkligen super trevligt! Senare mot kvällen/natten dök det upp mer folk, så det var ändå rätt mycket folk till slut... Tyvärr var det en del drama, som jag från djupet av mitt hjärta hoppas ska lösa sig till det bästa... För det gör ont i hjärtat att se människor man tycker om vara ledsna... Träffade många bekanta, så det var nice! :) Hade verkligen en trevlig kväll som avslutades med att jag åkte hem med sista bussen! ;)



Kanske inte så konstigt att söndagen fick gå i lugnets tecken?! :)

Kram! :)


Skateparken

Fick nöjet att besöka skateparken i lördags tillsammans med mina fina killar! Ja, deras mamma L var också med efter ett stadsbesök... :) Vi hade lite picknick där i parken också, och killarna for runt med "kickbikes", cykel och även en "bobbycar". :) Det slog mig när jag satt där och tittade när killarna roade sig att det verkligen var en tillåtande stämning där. Det var människor där i alla åldrar och alla tog hänsyn till varandra. Som lilla U som var där med sin bobbycar, ingen som klagade på det, utan behövdes det så väntade man ut honom eller åkte runt. Så jag säger bara vilken himla bra grej det är den där parken! :) En park för alla, faktiskt!



Kram! :)


Jag kommer!

Jaaaa, vi kommer! Vi är fem brudar som ska se Veronica Maggio på Kulturens Hus den 7 december! Ska bli riktigt trevligt! Även om hon kanske inte är min favvo artist, så sägs hon vara riktigt bra live och hon har ju bra låtar... :) Kul att ha nåt att se fram emot, en födelsedagspresent till mig själv! ;)


Love & other drugs

Kan kärlek vara en drog? Eller är det så att det kanske är den kraftigaste av alla droger? Den som driver oss till många underliga saker, men också många väldigt bra saker... Eller är det faktiskt också kärleken till andra droger som gör att man är beroende? Den kemiska kärleken...? Hmmmm Mycket att fundera på så här på kvällskvisten...
 :)
Det jag i alla fall vet är att man inte kan leva utan kärlek, så kanske det är en drog då? Spädbarn dör om de inte får beröring å kärlek... Så nog behöver vi den i alla fall! Kärlek, kärlek, kärlek.........

Men det var filmen jag syftade på i rubriken... Har sett den ikväll och kan säga att det är en klart sevärd film. Sån där "må-bra-film" helt i min smak! :)




Nu kanske det börjar vara dags att sluta sina blå/gröna... Har dock sovit på soffan när jag kom hem i eftermiddag, så jag är ju inte jätte trött just nu... Men jag tror ju inte jag kommer ha några större problem med att sova när jag väl lägger mig ner... :) Imorgon ska vi på bartömning på BBB om allt går som det ska, å det borde det väl göra?!

Kram! :)


Värmande möte

Har tillbringat hela eftermiddagen med en av dom bästa jag har! Finaste E ♥ Åkte buss till Råneå å hämtade henne på hennes nya förskola... Ryktet hade hunnit före mig, så fröknarna visste att Faster är förskollärare... ;) Kanske tur det så dom förstår varför jag ställer så "konstiga" frågor... ;) Möttes av en lycklig brorsdotter som såg mig från fönstret å hann till dörren snabbt! Så säger hon att "Fröknarna sa att Pappa ringde och du skulle komma om en stund" När jag frågade om det hade gått en stund så tyckte hon det. :) Fick mig sen en rundvisning på avdelningen av E och hon berättade villigt om vad man kunde göra i de olika rummen... :)

Sen har vi lekt hela eftermiddagen, byggt lego och lekt med djuren, läst böcker och lekt "kurragömma"... Det är fantastiskt att kunna ge henne 100% uppmärksamhet under en stund... Det är livskvalité för mig! :) Vi har haft så kul! :) Sen kom Lillebror och Svägerskan hem och vi åt mumsig middag å hann surra lite... Kändes verkligen som att det var längesen vi sågs! Och det är det ju oxå... Tog sen sista bussen hem vid 19...

Imorgon är det dags för kompetensdag på Nordkalotten... "Implementering av Nya Reviderade Läroplanen"... Hoppas på en bra dag! :)

Varm i själen efter dagens möte, ska jag nu snart hoppa i säng!

Kram! :)


Under ytan

Känner mig ungefär like this idag....... 

Man har använt kaffe som uppiggande dryck under dagen! Nu får man ju faktiskt sova snart! :)

Idag har ju halva arbets veckan passerat! Gårdagens arbetspass på ca 12 timmar kan ju vara en av orsakerna till dagens trötthet, kiropraktorbesöket en annan... Känns lite som att jag är under ytan, men det är nog högst tillfälligt å jag antar att det känns bättre redan imorgon! :)

Imorgon öppnar jag och sen ska jag åka till min älskade brorsdotter och hämta henne på hennes nya förskola! Längtar efter henne så det nästan gör ont i hjärtat. :) Det känns som att det är en evighet sen vi träffats, å över två veckor är ju faktiskt nästan en evighet... ;) Ska i alla fall bli kul å ses å spännande att få se hennes nya förskola. :)

På fredag står det utbildning i den Reviderade Läroplanen på schemat, en hel dag ute på Nordkalotten... Sen är arbetsveckan till ända, IGEN... Redan gått tre veckor efter semestern, å nu känns det nästan som att vardagen hunnit ikapp en. Bara att ta tag i den där träningen oxå, så är det höst och vardag på riktigt! :)

Näää, nu tror jag att jag ska borsta tänderna å gå å lägga mig! :)

Kram! :)


En tanke...

"Människor är gjorda för att älskas, saker är gjorda för att användas. Det är inte konstigt att det blir kaos i världen när människor blir använda och saker älskade.."

I hate myself for loving you

Visst var det Joan Jett som sjöng en låt med den titeln?! Fråga mig inte varför just den flög genom huudet och dessutom hamnade som rubrik... :)

Kan hända att rubriken kom av att jag just idag är vansinnigt less på att ha ont i min nacke/skuldror! Jag härdar oftast ut och tänker inte så mycket på det. Det brukar gå rätt bra när jag går på massage regelbundet och om jag dessutom tränar, så håller det sig riktigt bra... Men den senaste tiden så har jag ju förstått att det är en tidsfråga innan det rasar fullständigt... Och ibland är envishet inte bra, nu har jag ju dragit ut på detta kiropraktorbesök tills det nästan inte finns nån annan utväg. Gårdagens gymnastiserande med dammsugare och skurmopp gillade tydligen inte nacken, så idag är det värktabletter som gäller. Och tidsbokning till kiropraktor M... Fick en tid imorgon på morgonen, så nu är det bara å hoppas det går till sig... Jag tycker inte om att jag inte kan göra vad jag vill, eller kan å kan, men jag kan ju oxå få lida för det...

Sådärja, nu har jag fått gnälla lite, så nu blir det säkert lite bättre! ;) Annars har jag haft en bra dag! :)

Kram! :)


En mulen helg...

Och det känns som att man fortfarande har "jetlag"... Det är som om kroppen inte riktgt förstått att det är vardag som gäller, så man är bara onaturligt trött hela tiden. Nu kan man ju i alla fall fungera någorlunda, men inte kan jag påstå att jag är av piggaste sorten! :) Men det går väl till sig... Till nästa sommar! ;)

Denna mulna helg har jag gjort lite nytta hemma såsom att dammsuga å skura å fixat lite... Rensat lite i skosortimentet... Å har nu en påse full med skor som ska till bättre behövande... Nån som vill ha skor?? :)

På lördag hann jag med en snabbvisit på Dollarstore där jag införskaffade nya gardiner, dom ska upp i veckan. Efter det besöktet var det dags att fira en nybliven 4-åring... En massa surr med J&A och M som oxå var där, fika go-fika och bara ha det allmänt trevligt...
Tanken for genom huvudet att jag borde ju bege mig på Muskikens makt, men det blev aldrig mer än en tanke, för jag orkade verkligen inte med nåt dylikt... Begav mig istället på en prommis med L och hundarna som avslutades hemma hos dem på Sst där det bjöds på kaffe och äppelpaj bakad på äpplen från deras eget träd... :) Hann surra med snygga killarna oxå och fick minsann veta att om man sover ovanpå överkastet så behöver man inte bädda dagen efter! ;) Hett tips! Sen tittade vi när deras nyinköpta badtunna började fyllas med vatten... Efter ett tag gav undertecknad upp och promenerade hem. :) En riktigt trevlig lördag, minsann!

Idag, söndag fick jag oväntat besök av Fina vännen S och hennes barn... Trots att jag inte hade Gevalia hemma, så fick S kaffe och bullar och barnen fick saft å bullar. En riktigt trevlig pratstund blev det oxå! :) Det gillas!

Då det varit en riktigt mulen helg har lusten att se på film varit överhängande! Jag har minsann sett TRE filmer! :) Började med Karate Kid, som faktiskt var riktigt bra... Visste egentligen inte riktigt vad den skulle handla om, men den fick klart godkänt... Sen har jag sett Familjen Jones, den var oxå bra och tänkvärd... Kan vi alla köpas och blir vi påverkade av vad andra har...? Ikväll har jag avslutat med att se Flickan från ovan, har läst boken för ett antal år sedan, å filmen var faktiskt lika bra... Så man kan säga att jag hunnit med att uggla framför TV:n en del oxå! ;)

Nu är det dags för sängen. Imorgon är en ny vecka, en ny dag, med nya möjligheter! Hoppas på att vara mer pigg oxå! ;)

Kram! :)


Tid...

Tänk en bank som varje morgon sätter in 86 400 kr på ditt bankkonto, och varje kväll tar tillbaka pengar du inte använt. Vad skulle du göra med pengarna? Använda så mycket som möjligt förstås!
Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank. Den kallas Tiden.
Varje ny dag får du 86 400 sekunder. Varje kväll är förslösad tid borta. Det finns ingen möjlighet till kredit, ingen möjlighet att spara för framtiden.
Använd därför din tid så klokt som möjligt...♥


Det kallas tvivel...

... det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

♥ LARS WINNERBÄCK ♥


Kärlek...

Kärleken dör aldrig en naturlig död. Den dör eftersom vi inte vet hur vi ska fylla dess källa. Den dör av blindhet och misstag och svek. Den dör av sjukdom och sår, den dör av trötthet, vissnande och matthet. Vårda din kärlek då äkta kärlek är få förunnat. Tänk på vad som kan gå förlorat, på vad som är viktigast i ditt liv.♥ ♥


Surströmmingspremiär

Det är det idag! Och för första gången, tror jag faktiskt, har jag ätit surströmming just på premiär dagen... :) Gott var det i alla fall! Så då har man alltså ätit alldeles för mycket! Jag å L har varit till L i Örarna, så vi har ätit surströmming, å jordgubbspaj, surrat, snusat bebis och lekt med Guddottern... Inte alls illa för en vanlig torsdag! :)

Nu är man rätt slut som artist... Har fortfarande vissa problem med sömnen... Å nu är man dessutom förkyld, vilket jag med all kraft motar bort... Ja, å med hjälp av viss medicin såsom rinexin oxå... Natten till onsdag sov jag inte många timmar... Kollade på klockan senast 2.30 och skulle upp ca tre timmar senare... Så visst känns det i kroppen.... Idag har vi haft 23 barn på jobbet, å många kom sin första dag idag, så då är det mycket som ska hinna undersökas och ljudnivån är därefter... :) Men det är underbart att träffa dom alla! Nu väntar vi endast på dom övriga 12, så är alla på plats! ;)

Nu ska jag återgå till mitt broderi..... Höst sysselsättning, tydligen! :)

Kram! :)


Förkylningstider

Jag hann vara en vecka på arbetet och nu är jag tok förkyld... Varifrån det kom, har jag ingen aning om! Det kom som en blixt från klar himmel, och tyvärr känns det som att det har satt sig i bihålorna... Måste ringa efter rinexin imorgon om det inte känns bättre... Nåja, bara å hoppas att det försvinner fort å att jag sen har gjort bort det för resten av detta läsår! :)

Idag är det tisdag å sista allsången... Sen är visst sommaren officiellt slut.... Men nu hoppas vi på en fin höst (säger hon å tittar ut genom fönstret å ser att det regnar.....)

Kram! :)


Måndags besökare

Nasse till Nalle Puh :
"Hur stavar man kärlek" ?
Nalle Puh svarar :
"Man stavar inte...man känner den" ♥♥♥


Igår var älskade vännen L förbi! Fanns väl en del att undersöka, så hon kom farandes med cykeln! :) Jag är en glad och tacksam person som har så många fina människor i mitt liv! Vad vore jag utan er, ingenting! Ni finns där när jag minst anar det och när jag mest behöver det! ;)

Kram! :)


Föreläsning

Dagens föreläsning med Bo Hejlskov Elvén kändes mycket givande! Vilken klok man! Sen kan det vara så att man själv är inne på samma linje och därför förstår vad han pratar om och suger åt sig det han säger och vill veta mer... Den som kanske borde lyssna kan också välja att inte göra det... Tyvärr... Men jag tyckte i alla fall att mannen i fråga hade mycket klokt att komma med... Så jag är nöjd med dagens föreläsning! Och dagen gick fort också, så att vi fick sitta en hel dag bekom en inte nämnvärt för att det var så intressant att lyssna! :)

Kram! :)


Solig söndag och en ros

Idag kändes det som att sommaren var tillbaka! Så härligt!! Denna vecka tappade man ju hoppet om att alls kunna sitta ute nå mer och njuta av värmen... Men idag har jag suttit ute och njutit av solen och läst... Som om det vore sommar! :)

På kvällskvisten fick jag nån slags energi till att putsa fönstret i köket. Och det var absolut inte en dag för tidigt! Men bor man nära SSAB kan man nog putsa fönstrena en gång i veckan utan att det är för mycket! ;) Nu är ju jag defenitivt inte alls så ambitiös... Det är nog bra om det blir gjort en eller max två gånger per år! Men idag är det i alla fall gjort och man kan sannerligen se skillnad! Det är det roliga med att putsa fönster, man ser en skillnad efteråt! :) Nu ska jag bara stryka gardiner och hänga upp nya, men det får bli en annan dags projekt, energin tog slut och klockan blev sen... :)



Vi som är handledare fick en ros som sommargåva av lärarna som håller i Lärlingsutbildningen... Med orden om att vi skulle se rosen växa och tänka på våra elever.... :) Min ros har i alla fall vuxit, även om den vuxit sig aningens spretig... :) Men det är ju så livet är, lite spretigt... ;) Och varje gång jag ser på blomman så tänker jag på E, för det var ju det vi skulle göra! :)
Snart är hösten och skolstarten här... Och våra elever återvänder till sina arbetsplatser! Ska bli skoj å ta tag i en ny termin... Men också sorgligt att ungen börjar sista året! Jag hoppas i alla fall att jag och mina kollegor kunnat dela med oss av erfarenheter så att hon kunnat växa och att hon i framtiden väljer förskolan som arbetsplats! Och vi har ju även detta sista år kvar.... :)

Kram! :)


Boule

Som bekant finns en boule och extremsport hall på området där jag bor. Och den nyttjas flitigt! Nu på sommaren håller dom till utomhus, vilket hörs. Man ska ju vara glad att denna spelplan (och vad mer dom nu har där) nyttjas... Och det på alla möjliga tider på dygnet! Det har varit aktivitet där sent på kvällarna och tidigt på morgnarna... Som i morse... Då dom satte i gång nån form av boule tävlning klockan 8!! Och i skrivande stund är klockan snart 20 och dom håller fortfarande på! :) Det måste vara en utdragen tävling det där! :)


Jag vägrar dö nyfiken

är en bok av Babben Larsson. Vilken kvinna! Jag tror de flesta kan känna igen sig i mycket av det hon delar med sig av i sin bok! Hon är verkligen klok! Hon har kommit långt i sin mentala utveckling. Hon kan beskriva saker om sig själv som hon upptäckt under livets gång som hon hoppas andra kan lära sig av... Hon har kämpat för att hamna där hon är idag... Å så vägrar hon dö nyfiken! :) Dessutom är hon rolig i sitt skrivande och har gjort en massa i sitt liv! Klart läsvärd bok! :)

Jag vägrar dö nyfiken (inbunden)

Kram! :)


Lovely lördag

Igår hann jag med i stort sett hela mitt tvättberg... Jag hade ju inte tvättat sängkläder på länge för att jag inte "haft tid", men nu är det gjort! Skönt är ju det! :) Sen hade jag en hel dag med älskade vännen L. Det kändes som en evighet sen vi umgicks så länge bara vi! (Nu hade hon ju med sig lilla M, men är man två månader så är man ganska lättsam, eller i alla fall M...) Vi var en sväng till stan, käkade sushi... MUMS och sen for vi hem till mig och fikade... Och eftersom vi babblade så mycket så var det även dags för middag, så vi fixade tacos... MUMS det med! Så jag tror att klockan var närmare 21 när L och M åkte hemåt... Tack min älskade vän för en fantastiskt trevlig dag! Jag tror vi behövde det båda två! Du är bäst! Love you! ♥

När dom åkt hem satte jag mig å såg Shutter Island, jag har ju läst boken av Dennis Lehane, Patient 67, så jag hade lite koll på handlingen! Helt okej film, men boken var bättre. Även om det är ett bra tag sen jag läst den, så kom jag som ändå ihåg en hel del... Alltså måste ju boken ha varit minnesvärd! ;)

Sen var det GOD NATT för denna fröken! Hade nog svårt att hålla mig vaken framför filmen... Men då har jag ju gått å blivit täppt i näsan också! :( Och varifrån det kom kan man ivrigt undra! Hoppas dock det försvinner lika plötsligt som det kom!!

Kram! :)


Sopsortering

Jag har ju en viss mani på att sopsortera! Jag får som ont i magen om jag slänger allt i brännbart... I alla fall där det finns en möjlighet att sortera... Det innebär ju att hemma i mitt "hus" så sorterar jag typ allt! Min IKEA resa resulterade i att jag köpte fina "påsar" som man kan sortera i, lätt när man sen kommer till soprummet att bara tömma i rätt kärl... Nu får ju inte allt plats i skåpet under diskbänken, men man får göra det bästa av saken! Så denna morgon har jag "planerat sopskåpet"... :) Jag vet att jag är lite knasig, men kanske gör jag nån nytta för miljön i alla fall! :)



Kram! :)


Bästa jobbet!

Har jag! Idag har vi haft planeringsdag med våran nya chef och det känns riktigt bra! Det är med glädje jag går till jobbet! Till mina fina kollegor alla fina barn! Jag har ett fantastiskt jobb och jag vill inte byta! :) Klart man har down dagar ibland, men det viktiga är att man nästan alltid älskar sitt jobb! Då kan man göra ett bra jobb också... Att ha bra kollegor runt sig är vekligen A och O! Tro mig, jag vet... Där jag jobbar nu känns det som att vi tillsammans kan skapa en bra verksamhet dit det är roligt att komma både som barn och pedagog. Hoppas det håller i sig!!!

Kram! :)


Det kom ett brev...

Idag kom ett brev från Tjejemilen med posten och ljuset gick upp för mig att jag faktiskt ska plåga mig igenom det där loppet om bara 3 veckor!!! Förvånad Hur det då ska gå, det återstår att se! Med min stukade fot går det inte så bra att springa, å hur det går med kondisen då kan man ju räkna ut! Käpprätt åt h-vete!!  Men, men det löser nog sig! Det är ju "bara" en mil! Dessutom har jag varit så trött denna vecka så det har varit ett helt företag att orka vara vaken...... Men imorgon är det LÖRDAG och då ska jag promenera.... en mil kanske?!

Kram! :)


Vila i frid

Jag skulle googla på design till bloggen och fastnade på en blogg som heter "Vila i frid <3"... Men så gripande! Jag var tvungen att läsa igenom hela... Det är 6 tjejer som skriver om/till sin bästa kompis som blev mördad... Hon som blev mördad på grund av svartsjuka... Inte ens fyllda 16 år, hon hann aldrig sluta nian! Vilken galen värld! Och dessa 6 tjejer söker svaret på "varför", svaret som egentligen ingen kan ge dom... Usch å fy! Otäckt å hemskt! Hon skulle ha fyllt 18 år i år... Återigen en tanke av tacksamhet till att man ändå är en lyckligt lottad person!

Kram alla fina! :)


Design

Tänkte ju att jag skulle få till nån annan design på denna blogg. Tror ni jag kunde det då?? NÄÄÄ! Det är ju en massa koder som jag inte förstår och säkert går det att ta reda på vad dom betyder nånstans, men var? Å så ska man ju veta en massa och kunna och lära sig.... Att ändra på TEMA det kan ju till å med jag! Men att göra en sån där egen design som "alla" har... HUR GÖR JAG DET??? Hjälp mig du snälla kunniga människa! :)

Känner mig lätt okunnig i denna cybervärld... Skriva kan jag, men det där med design! HUGA!

Kram! :)


En tanke...

"Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest: Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt."

Trött, tröttare... JAG!

Jag känner mig som en sömngångare! Och jag hoppas innerligt att det bara ska ta en vecka för att komma tillbaka till den normala vardagsrutinen... För just nu så känns det som om kroppen vill vara vaken sent på kvällen/natten och sova läääänge på morgonen.. Inte som sig bör sova på kvällen/natten och vara pigg på morgonen! Om det kändes som att jag väcktes från det döda i måndags morse så kunde jag då inte alls somna på måndag kväll... Så natten till tisdag sov jag kanske 4-5 timmar... Så vad gör jag då?? Jo, jag vilar på soffan för att över huvudtaget orka stå upp... Igår hade jag i alla fall disciplinen att bara sova 30 minuter och det var lite lättare att somna på kvällen... Men även om jag är galet trött och går å lägger mig, så kan jag inte somna, så då får man ligga där å vänta på sömnen... Men alltså jag begriper inte varför jag ska vara så vansinnigt trött?! Nåja... Det går nog över å snart är det ju helg igen! ;)

Så jag ska ju inte påstå att jag gjort nåt särskilt alls denna vecka! Motionera, vad är det?? När man knappt orkar stå, så är det jobbigt att gå! ;) Men som sagt jag ser fram emot helgen å då ska jag orka allt! Dessutom har det ju blivit höst ute, så man blir ju som trött av vädret oxå! (Mycket hittar man att skylla på... ;) ) Igår gjorde jag i alla fall paj till middag, så nu har jag några middagar framöver... :) Idag har jag varit på massage hos Bästa K! Helt underbart att kunna vrida på huvudet igen! :) Kanske måste gå snart igen så denna känsla kvarstår... Gissar på grym träningsvärk imorgon!

Nu en kopp te i soffan... Å vänta på sömnen! ;)

Kram! :)


Put your heart´s in the air

Såg på Allsång med Lotta på Liseberg där Eric Saade uppträdde... Till alla unga tjejers förtjusning! Det var rätt intressant att se hur dom reagerade när han var i närheten... Trodde vissa skulle svimma! :) Tänk att vara så dyrkad... Han har det inte lätt, men då är han både ung, söt och POPULAR! ;)


I survived

Jag har överlevt första dagen på arbetet! :) Även om det i morse kändes som ett uppvaknande i från det döda när klockan ringde, så är det kul å vara tillbaka. Sovit dåligt i natt, jaaa, trött idag, jaaa, men det har ändå varit en mjukstart med totalt nio barn! :) Skönt är ju det! Då kanske kroppen hinner med att förstå att det är vardag som gäller innan terminen kör igång på riktigt med full barngrupp... :) Det är ändå tur att man har världens bästa jobb! :D

Idag kändes det som om hösten anlänt också! Det är typ storm ute och regnar och så är det sisådär 12 grader... Lite skillnad från vad det var för bara en vecka sen... Nåja, marken behöver regnet å det är ändå lite mysigt med att få "bara vara" i ovädret... Hoppas bara det blir en fin höst också så inte mörkret tar över så tidigt...

Ikväll är det bara att ta det coolt som gäller! Man har ju ansträngt sig mer än man gjort på fem veckor idag! ;)Imorgon är det tidig uppstigning och öppning på arbetet!

Kram! :)


Det är över nu

Jaaa, årets Kalas är över, lagt till handlingarna, slut... PUNKT sätter vi för det! Jag har haft en otroligt trevlig helg med massor av trevliga personer! Har träffat gamla bekanta, och vänner! Har skrattat så tårarna runnit och man fått ont i magen, ätit festivalmat och druckit festival öl, sett lite av artisterna... Ja, jag har helt enkelt umgåtts och haft kul! Tack alla fina som varit med å gjort helgen trevlig! :)   

Årets sommarsemester är oxå över för denna gång... Sommaren har verkligen varit underbar! Man kan inte klaga på vädret (om det nu inte är så att man inte gillar när det är varmt förståss). Nu har man samlat på sig D-vitamin så vi får hoppas det räcker hela långa mörka hösten och vintern... Och vi har ju ännu en del av sommaren kvar, trots att jag börjar jobba! :) Men enligt väderlekssidorna jag sist tittade på ska det regna imorgon och vara typ 12 grader... Snacka om att det kommer kännas som höst!

Det känns ändå som om jag varit ledig ganska länge, (men man hade gärna varit ledig lite till, mycket vill ha mer. :) ). Eftersom jag började semestern med att åka till Göteborg och fortsatte sen till Byn, så känns det som att jag hunnit med en del! Dessa sista tre veckor har jag tillbringat i stan, med nåt besök på stranden och ganska mycket umgänge med vänner å bekanta! Jag är nöjd med min semester, ja!

Imorgon får man återgå till vardagen och börja försöka återfå rutiner igen... Inte sova till 9 (eller mer) och defenitivt inte uggla på nätterna! För då kommer det att bli jobbigt! Men efter en vecka brukar man känna sig ganska varm i kläderna och det känns inte som om man varit borta... Det ska i alla fall bli kul å träffa alla igen och se hur mycket barnen har vuxit och höra vad dom har att berätta... Vi har inte full barngrupp ännu heller, så det blir lite av en mjukstart i alla fall! :)

Nu ska jag återgå till att göra typ ingenting... Eller eventuellt slå på en film... :)

Kram! :)


Kalasande pingla

Hah! Nu har Lule Kalaset dragit igång och vi är kalasande Pinglor hela helgen lång... :) Vi startade helgen igår med att besöka Kalaset och vi hade verkligen riktigt trevligt! Om helgen fortsätter i samma tecken, så kommer man att vara nöjd med årets Kalas... :)

Nu studs in i duschen å sen ut på nya äventyr!

Kram! :)


Veet varmvax

Nu är jag en erfarenhet rikare igen! Har provat på att vaxa benen med varm vax... Det var ju en synnerligen speciell upplevelse... :) Det var ju ganska kladdigt innan jag ens fått vax på benet och sen skulle det kletas ut och man fick ju inte täcka hela benet på en gång utan bara en bit i taget... Om det gjorde ont? Näää det kan jag inte påstå! Så nåt positivt var det i alla fall med det hela... Dock tror jag att man ska bli en erfaren vaxare av benen för att det ska ge goda resultat! Nog försvann ju håren, men tyvärr fick jag inte bort allt, så nog måste benen under hyveln i alla fall! :) Så kladdigt och ganska tidsödande... Men som sagt, jag ger inte upp ännu! Nästa gång går det säkert både lättare och är mindre kladdigt! För som sagt, det gjorde inte så särskilt ont, så av den orsaken behöver man i alla fall inte ge upp!

Warm Wax

Kram! :)


I min fantasi...

Igår var det tisdag och jag hade trevligt umgänge hela dagen lång! Började med att luncha på Symphonie med Finaste J och efter det tog jag bussen till Råneå för att hälsa på. Möttes av en nyvaken Brorsdotter som kommer springandes och slänger sig i min famn! Kan man få ett bättre bemötande?! Sen var det bara att leka, leka, leka... Hann knappt med att samtala med Lillebror och Svägerskan för att E skulle leka. Och Faster har ju lite svårt att säga nej till sin lilla skatt... :) Fick ju byta några ord med de vuxna i alla fall... ;) Men då har vi lekt också... Lagat mat, varit hos doktorn, flygit till Thailand, gått på promenad, letat fåglar, cyklat och en massa annat... Man hinner mycket när man är drygt 2 år... Varje lek varar inte så länge då... :) Sen tog jag sista bussen tillbaka till stan...

Idag är det onsdag och jag känner mig energifattig... Rätt trött person, men det går nog över! Jag har hört av min kloka vän L att man kan hitta energi i botten på en ölflaska om man dricker ölen tillsammans med trevliga personer! :) Och avsikten är ju att göra det under Luleå Kalasets tre dagar... ;) Nåja, var i alla fall på besök hos den kloka vännen å hennes familj och drack lite kaffe på eftermiddagen, fyllde på lite energi bara av det! :)

Så nu är det alltså inte många dagar kvar av denna semester... På ett sätt längtar jag tillbaka till jobbet och alla fina barnen och kollegorna och på ett annat sätt skulle jag gärna vara ledig! :) Men nog är det rätt skönt att få rutiner igen och komma tillbaka till vardagen för när sommaren är slut är det inte lika kul att vara ledig längre... ;)

Nu ska jag försöka hitta på nåt att äta till middag... TRÅKIGT! Har heller inte riktigt energi till att komma på vad man ska äta... Men äta bör man ju göra för att överleva... ;)

Kram! :)


Mys måndag

Har idag haft finaste E på besök och fått mysa med henne hela dagen! Vi hade myckte tid att ta igen, många saker att prata om... :) Sen har jag varit med A till ICA Maxi, å fått ännu mer energi! Vilken fantastisk dag! :) Har fyllt på med D-vitamin i solen och en massa härlig energi av fina människor! Det gillas! :)

Som det ser ut nu verkar vädret bli bra till årets Kalas helg. Bara å hoppas på fin väder i alla fall, för i regn vill vi ju inte kalasa! ;)

Kram! :)


RSS 2.0