2012-01-31

Sista dagen i januari månad detta nya år... Nu är det visst bara nedförsbacke fram till sommaren! ;)

Äh! Kan inte fatta vad det är för fel på min sömn?! Varför kan jag inte likt normala människor bara sova på natten istället för att vakna femtioelva gånger?! Kanske det finns en massa tankar där inne i huvudet som inte riktigt får plats? En massa intryck och ideér som bara måste ta vägen någonstans... Och när är det hjärnan vilar och ger utrymme för allt detta? Jo, på natten! Men det är mycket irriterande, för på natten ska man sova, inte fundera!! Förklara det för min hjärna..........



Igår var det måndag och efter arbetet var det Me and I party på jobbet... Trevligt! Och det blev inhandlat nåt plagg också... Nu har jag en klänning som jag kan ha när jag ska på musikal i Stockholm, så långt hade hon tänkt, minsann! :) Men det trevligaste med sådana sociala tillställningar är ju alltid personerna man träffar i dom sammanhangen! :) Mer sånt till folket, för man mår bra av dom!

Idag är det tisdag och jag har öppnat på jobbet, och efter nattens vakande, så har jag ju inte varit direkt pigg... Men allt går! Och så hade jag medarbetarsamtal med chefen... Gick bra! Nu har jag suttit här vid datorn och dels "slö-surfat", men också börjat skriva på de uppgifter som jag ska göra till Handledarutbildningen som jag ska läsa på LTU... Det ska bli kul å läsa och få nya kunskaper och erfarenheter, men det är en hel del att göra i kursen, så det är väl bara att ha en stooor dos med diciplin! Läsdagarna skulle tas ut vikariefritt, vilket innebär att jag får plocka ut dom när det passar verksamheten och läsa på helger och kvällar så uppgifterna blir gjorda... Men det ska väl ordna sig, hoppas jag! Om det är intressant, så brukar det lösa sig! :)

Nu har jag ÄNTLIGEN tagit fram nya vårgardiner... Tänkte att tomtarna kanske kan få gå å vila nu! ;) Jag BORDE ha gjort det där för flera veckor sen, men det är ju inte direkt akut, så jag har härdat ut med dom där tomtarna... Men nu ska jag stryka vårens ljusa gardiner och ta ner julens mörka! NU är det snart vår! Även om det är typ minus 17 grader ute, så känner man att våren är på väg mot oss! När man tittar ut nu och klockan är snart halv 4, så är det fortfarande ljust... Det gillas!!!

Gardiner var det visst... Och sen ska jag iväg till Helex och svettas på ett roligt Sh´bam pass! :)

Kram! :)


Bad version

Denna vecka har jag känt mig som en dålig version av mig själv! Det är visst så ibland å det sägs vara tillåtet... Men jag gillar det inte! Jag har sovit ap-dåligt och även om jag varit trött har jag inte kunnat sova, eller så har jag vaknat mitt i natten å inte kunnat somna om... Har försökt fundera på vad det kan bero på och har väl ingen direkt lösning på problemet... Men... Som en vän till mig alltid sa förut (å säger än?!) "Det löser sig"! :)

Jag har ju faktiskt gjort en del trevligt den senaste veckan också, även om jag inte varit den bästa jag... :) Förra fredagens date med A-K gav mig massor med positiv energi! Vi satt på Friends å drack vin å surrade och skrattade så tårarna rann! Precis som det brukar vara när vi är i farten! :) Jag är så himla glad över att ha dig i mitt liv! Du får mig verkligen att le! (Och skratta!!)

Förra lördagen stod det träning på schemat å sen var jag å L ut till Guddottern med familj för lite socialt umgänge... Sen fastnade jag i One Tree Hill och satt fast i soffan resten av kvällen... Med en släng av migrän-flimmer, men det gick som tur var över med lite medicin å hann inte bryta ut på riktigt! Det tackar jag verkligen för!!

På söndag var det födelsedagsfika hos H & H, jag fick ju fira dom båda då jag inte varit dit sen H fyllt år i november! Så kan det gå... Fick träffa många trevliga människor på en å samma gång! Nice! På kvällen kom J förbi och vi snick snackade och hon gjorde lite läxor... :)

På måndag efter arbetet hämtade jag hem E från Fritids, J hämtade A & U på förskolan å sen fixade vi middag hos dom... Hann med ett träningspass på Helex och sen nattades barnen... Pratade en stund med J innan hon gick å la sig å sen väntade jag in P och hann surra lite med honom innan jag åkte hem.

På tisdag hämtade jag upp E på fritids å sen käkade jag middag med alla barnen på Sst innan jag och L for på bio och såg HAMILTON. Bra film! :)

Onsdag stod det stägnings skift på schemat och sen fick jag middag på Sst när jag slutade... Blev lite ändrade planer, så P var hemma denna eftermiddag...

På torsdag ringde L när jag slutade arbetet och tyckte att jag minsann kunde äta middag med henne en dag denna vecka också, så jag fick middag på Sst även denna dag! :) Sen var det SH´BAM på Helex!

Och så tog denna vecka äntligen slut... FREDAG! jag hade läkartid och fick veta det jag redan visste... Han menade att jag får leva med detta å att det inte finns så mycket man kan göra... Säger han utifrån sin läkarprofession... Jag vägrar ju ge upp, så jag ska kolla upp detta hos någon annan! :) Sjukgymnastens övningar hjälper ju till viss del, så det är bara att fortsätta med dom oxå... Läkaren sa ju att jag gjorde allt rätt, tränade och gärna mycket rörlighetsträning... Så det är väl bara att göra det OXÅ... Efter jobbet hade jag möte på Soc angående mitt eventuella kontaktpersons uppdrag... Det har som tagit ett tag med tanke på att det var i oktober jag träffade pojkens familj första gången... Nu ska det visst utredas, men om ca en vecka skulle dom veta... På kvällen var jag å J på en promenad och sen såg jag de sista avsnitten av OTH, (jag fattade dock inte förrän idag att det var de två sista på denna säsong!), nu vill jag ju genast se säsong 8!!

Igår började dagen med vattengympa, sen var jag å J på lite ärenden innan det var dags för U´s 4-års kalas... Han hade minsann idag förklarat att Moster I hade med sig den bästa presenten, så man ska väl vara glad! Eller så känner man barnet i fråga ganska väl?! :) Jag fick min puss också som utlovat! ;) Sen blev jag inbjuden på party, lite så där spontant... Så jag åkte till J&A och drack vin me dom och tre nya bekantskaper som var trevliga personer... :) En sväng på Oliver´s blev det sen...

Idag har då frysen avfrostats och jag har fångat dagljus när jag var på en prommis... :) Kvällen har avslutats med att jag sett filmen "En blomma i Afrikas öken"... Mycket tänkvärd och bra! Bygger på en sann historia...

Nu är det snart GOD NATT så man kanske är en bättre version av sig själv den kommande veckan... :)

Kram! :)


Söndags tankar

Sitter och lyssnar på isen som smälter i frysen och med en hel del övertyglese och om man inte tittar på temperaturen utomhus så skulle det kunna vara takdropp och våren vara på väg! Nu är det så att jag varit utomhus idag, så jag vet att så inte är fallet... MEN det är i alla fall betydligt ljusare ute nu! Så snart är nog våren också här! :)

När jag idag skulle avfrosta frysen satte jag in grytor med kokat vatten för att isen skulle smälta fortare... Och så slog det mig att det var så mamma alltid gjorde, så då har jag liksom gjort likadant... Och säkert har hon gjort som sin mamma... Man för vidare saker man inte ens tänkte på. "Barn gör inte som du säger, barn gör som du gör". Då slogs jag av tanken på dom som inte växer upp med någon mamma, eller pappa för den delen, som kan ge dom där konkreta tipsen som kanske gått i generationer... På något sätt lär ju även dessa personer sig att lösa problemen som uppstår, men det kanske blir en betydligt krångligare väg att ta sig dit... Vem ska man fråga, vem ska man ringa om dom där "husmoders tipsen" då? Troligen finns någon annan vuxen, jag hoppas och vill tro det, som kan vara "mamma" i sammanhanget... Jag är i alla fall så lyckligt lottad så jag vuxit upp med båda mina föräldrar under samma tak. I ett hem utan slagsmål, alkohol, droger eller sjukdomar som kan förstöra en familj... Det tackar jag min lyckliga stjärna för! Och så sänder jag en tanke till alla barn som måste utstå eller har fått utstå sådant i vardagen... Jag hoppas det finns någon som kan räcka ut handen för er och finnas som ett stöd i eran tillvaro...

Nu blev det djupt... Från att avfrosta frysen till att fundera på barn som far illa, steget är inte alltid så långt... :)

Nu ska jag torka ur frysen, slå på den och fylla den igen... Och så ska jag fixa middag!

Kram alla kloka och fina! :)


4 år

Idag fyller den där lilla fyra år... Han som nyss föddes... Känns mer som typ fyra månader sen än fyra år när hans Moster Icka fick bli inkallad tidigare än beräknat för att ta hand om de där storebrorsorna för att hans mamma å pappa skulle åka till BB... :) Har den där lilla fina hunnit bli fyra år?! Vart tar tiden vägen egentligen?? När han skulle döpas låg undertecknad i influensa, men vad gör man inte för att få vara med när en sån liten fin ska döpas?! Ett gäng alvedon senare kände jag mig riktigt frisk och kunde delta i hela sermonin! Även dop middagen på kvällen orkade jag med... :)

Den här Mostern som också är hans Gudmor har i alla fall fått äran att bli inbjuden på 4-års kalaset! Och då man då råkar vara född till tjej ska man vara glad att man är en av typ tre inbjudna tjejer! ;) Så ha en fantastisk födelsedag du fantastiska unge! Älskar dig! ♥ Och jag ser fram emot dom där pussarna som jag skulle få efter kalaset... Vilket kalas det handlade om är i och för sig inte helt klart ännu... ;) 

Kram! :)


Stolt!

Vissa dagar blir man som (ännu) mer stolt över sitt yrkesval... Dagar som när man sitter med i ett föräldraråd där föräldrarna när dom får frågan hur dom beskriver förskolan utåt till andra svarar att lokalerna är ju inte vad man hade önskat sig, men det är mindre viktigt när man har dom fantastiska pedagogerna som våran förskola har... Då blir jag varm i hela kroppen å ryser lite, för när föräldrarna säger det, då betyder det att vi gör rätt! :) Vi tar hand om det absolut finaste dom har, och känner dom sig trygga med oss som pedagoger, då har vi lyckats! Jag är STOLT över att vara förskollärare, jag är STOLT över att jag gör ett bra jobb!

När man sedan dagen efter får fördelen att gå på en föreläsning där två pedagoger som är stolta över sina jobb står och berättar hur dom har jobbat i projekt med barnen, hur dom har fångat barnens intresse och gjort något bra av det, då får man inspiration till att försöka bli en ännu bättre pedagog! :)

Så veckans bitterhet över vikariebrist har runnit av mig... (Jag är fortfarande inte nöjd över vikarie situationen, för den är MYCKET otrevlig, men jag väljer att lämna det för den här gången!) Nu känner jag att jag går på jobbet för att jag gör ett bra jobb där, för att det betyder något för många att jag är där och för att jag själv tycker om mitt jobb och vill vara där! Och dagar när motivationen tryter och fel saker får min energi kan jag plocka fram ett "brev" som jag fått av ett barn där det står:

"JA ELSKAR A-----"
♥♥♥♥♥♥♥

Det är bland det finaste man kan få.... :)

Kram! :)


Oh yes!

Igår, torsdag fick jag hem min fina lilla pärla! Nöjd person, JAAA! :) Nu "ska jag bara" fixa en försäkring som ska tecknas om två veckor när den som jag fick "på köpet" slutar gälla... Vänta till den 10 mars när jag får en parkeringsplats med motorsvärmarstolpe... (Jag får ju helt enkelt låta bilen stå när det är kallt fram till dess, har jag klarat mig 17(!!!) år med körkort utan bil, så ska jag väl lyckas klara mig om det är super kallt?! :) )... Sommardäcken ska bäras undan... Det ska köpas lite smått å gott, som is-skrapa å borste (fixade en på Claes Ohlson idag som får duga tills vidare)... Å så ska den tydligen in på service, typ på en gång! Så en lycklig bilägare, är nog också en fattig sådan! ;) Men det är det värt! :)

Kram! :)


Dålig dag, bättre dag...

Igår var en äckel päckel dag! JO! Och inget annat! Eller okej, den blev bättre innan jag somnade i alla fall.... ;) När jag anlände till arbetet igår kl 7 möttes jag av infon om att två av kollegorna var sjuka. Så trist! Ännu tråkigare var att vi bara fick ut en vikarie... (Och jag ställer mig frågan än en gång, var håller alla vikarier hus?? Och om det nu är ett "system-fel", varför löser ingen det felet isf???) Sådana dagar känner man sig aningen bitter och irriterad å då blir jag som irriterad för att jag är irriterad, bra kombination, näää! Nåja, jag klädde väl sisådär 15 barn själv i en hall, det är ju tur att dom är hyfsat självgående i alla fall å kan stå i "vänt-kö"... :) Sen kändes ju inte ryggen så bra, men vad ska man göra?! Jag arbetar ju och vissa dagar för två... ;) Det hela slutade med att jag fick jobba över drygt en timme, så det kändes som om jag bara var less... Å det enda man kan tänka då är att detta är ingens fel! Och absolut inte barnens, så det är bara att bita ihop å leeee!

Hade i alla fall bokat ett Zumba pass kl. 19.30, så då fick man ju göra av med dålig energi och samla på sig bra energi! Tur det!! :) Och det var ju också tur att jag beslutade mig för att gå på zumban istället för på vatten gympan, för annars hade jag varit ännu mer bitter! (Vatten gympan började nämligen 17)

Nåja... Dagar som denna kan man lätt tycka lite synd om sig själv såsom Alfons Åberg gör... Alfons åt kakor, jag bokade en resa till Stockholm! :) Tänkte för mig själv att jag inte varit sjuk på två år (peppar, peppar, ta i trä!) så då kunde jag unna mig att ta semester två dagar å åka till Stockholm å besöka kusin vitamin J med familj å dessutom få fördelen att gå på Dirty Dancing musikalen tillsammans med henne! :) Så den första mars åker jag söderut! :)

Apropå Stockholm, så har vi bokat flygbiljetterna ner till Tjejmilen redan nu! (Billiga biljetter, ja tack!) Så det är väl bara att träna järnet, så man kan förbättra sin tid från förra året (vilket inte borde vara alltför svårt)! :)

Denna dag idag som är en helt vanlig tisdag, nästan, har varit betydligt bättre än gårdagen! Vi fick fortfarande gå kort på jobbet, men idag hade vi i alla fall hjälp av Bästaste E! Jag, E och en vikarie åkte in till stan med 12 barn och såg Pettson och Findus; Findus flyttar ut! En riktigt bra teater som jag varmt kan rekommendera! Även som vuxen tyckte jag den var bra! ;) Men barnen ska nog vara fyra år för att förstå den å inte bli rädda för ljuden runt ikring... Så hela förmiddagen gick till den resan... Å sen skulle vi egentligen ha p-möte från 13, men eftersom vi hade för få vikarier, så stannade jag å T kvar och åkte på mötet från 15...

MEN...

Jag hann gå på SH`BAM passet på Helex! Och jag ska då säga att det gjorde min dag ännu bättre! Det är riktigt skoj!! Och nu när man var där andra gången, så kunde man ju hänga med bättre också! :) Mycket kul! Som att vara på disco på en tisdag! ;) Och så hade jag ju sällskap av Fina J också, ännu trevligare! :)

Och nu ska jag snart hoppa i säng! Kanske morgondagen då blir lite piggare oxå?! Imorgon är det föäldraråd på kvällen på jobbet och på torsdag ska vi på föreläsning... Och så hoppas jag få hem min bil nån av dagarna också!! :D Så snart är det helg igen, och ska kvalitén på dagarna öka som den gjort från igår till idag, då kommer jag ha en fantastisk helg!!! :D

Kram alla fina! :)


Bya-besök...

Kom till byn igår vid 17.30, kanske... Käkade middag och sen gjorde jag inte mycket vettigt... :) Tog det mest bara coolt.

Dagen idag har bestått av en promenad med hunden och sedan 60-års kalas i Pja för Bästa farbror H... Han blev då överraskad i alla fall och det var ju det som var meningen med det hela! Vi fick god mat och umgicks. Jag chaffade, så vi åkte hem vid 21, de övriga fortsatte partyt hemma hos Farbror med familj.

Imorgon avfärd till stan igen... När, var, hur är ännu osett! :)

Kram! :)


Minnenas allé

Ibland när jag är ute och går i byn så hamnar jag i ett riktigt nostalgi tänkande... Bara för det var jag tvungen att googla vad det står om det på Wikipedia: "Nostalgi (grekiska nostos, hem, och algos, sjuka) betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet" Så med andra ord är det kanske inte så konstigt att man blir nostalgisk när man är hemma i byn?!

Nåja, jag gick i alla fall förbi kiosken och fick ett leende på läpparna när jag tänkte på alla timmarna vi tillbringat där utanför... Alla galenskaper vi kom på när vi satt där, väldigt oskyldiga saker egentligen och det mesta blev nog aldrig ens genomfört! ;) Hur vi åkte så många som möjligt på en spark ner för "kiosk-backen", vi tände julgranen i februari och satte upp en skylt till en tupé som en herre i byn lyckats tappa... :) Vi skrattade, blev kära, slutade vara kära, såg filmer och umgicks! Och njöt nog rätt mycket av att vara nyblivna tonåringar... :) Vissa av dessa pesoner som var med på den tiden finns ännu väldigt nära i hjärtat!

Sen växte vi upp och fortsatte umgås, dock hängde vi inte utanför kiosken längre... :) Men det är många minnen från förr som kommer till en när man går där på sina barndoms gator... :) Och det fiffiga med minnena är ju att man faktiskt väljer att komma ihåg det som varit roligt, bra och spännanade... Sällan det dåliga... Och det är ju rätt skönt att det dåliga fått förvandlas till erfarenheter i livet och det bra kan vi fortsätta le åt! :)

Kram alla fina! :)


Sh´bam

Vilket roligt träningspass! Nu har jag tränat på Helex fyra dagar denna vecka å har lyckats prova på Zumba, Bodybalance och nu Sh´bam! Allt är roligt, men jag undrar om inte sh´bam toppar! ;) Ett galet intensivt träningspass, som är lite aerobic inspirerat, men varje låt är en ny, så man behöver inte komma ihåg kordinationer... Å så var det hur bra musik som helst, så det var som att man var på disco! :) Intensivt dansande, hoppande och springande i 45 minuter! Svårt att förklara, måste upplevas! :) Jag ska då erkänna att energin satt kvar när jag kom hem å hade inte klockan varit så mycket, så hade jag nog börjat med en massa projekt... :) Nu tog förnuftet över och jag varvade ner istället, för det är ju en dag imorgon oxå...

Imorgon ska jag på bästa sätt frakta mig till byn... :)

God natt!

Kram! :)


Återigen hittat på "Fejjan"

Var bara tvungen att sno den å publicera den på bloggen! ;)

Lite tänkvärt:

Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter! Låt oss

leva efter mottot: livet ska INTE vara en resa ner mot graven med

målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp,

utan snarare en sladdning in från sidan, med chokladkakan i en hand

och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för

att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker

"WOOHOOO, vilken jävla åktur!"

Å tänk även på detta:

"Har man skrattgropar i låren borde det vara ett tecken på ett

lyckligt underliv"

Tisdagen den 10 januari 2012

Dag två på arbetet hade man ju kunnat tro att man skulle vara piggare... Men nääää! Det tar väl en vecka å ställa om eller nåt?! Nåja, det är tur man har världens bästa jobb där man får träffa fantstiska ungar varenda dag som gör att man ändå orkar! :) Med den energi dom delar med sig av där dom ständigt vill och sällan säger nej... Då kan man inte annat än få lite energi själv! :)

Efter arbetet var det dags att fira en annan fantastisk unge! Det är Finaste A som idag fyller 6 år! Inte för att Moster I kan fatta att han redan är 6 år, för det kändes som igår när det där lilla pyret kom hem från BB... Det är i alla fall helt fantastiskt att få vara med på hans resa och se vilken himla fin unge det blivit av honom! Älskade vännen! ♥ Han firades med middag i form av korv å makaroner som födelsedagsbarnet önskat sig... :) Och ett paket fick han, som nog lillebror var nästan ännu nöjdare med! :)

Efter middagen var det träning på Helex med Fina J! Även om man kände sig lat innan är det skönt efteråt! :) Vi var på ett Bodybalance pass som var en blandning av yoga, pilates och thai chi (tror jag)... Ett bra pass med mycket styrka och rörlighet... Kan tänka mig att det i längden är bra för min rygg, men när vi hade haft avslappningen efter passet var det nära att jag blev kvar på golvet... Det var som att ryggen stelnade till då, för under passet gick det bra... Men vad f-n det löser väl sig?! Vi kände oss så hurtiga efteråt så vi tog en promenad hem... :) Inte illa för två som var lata innan! ;)

Nu är det nog dags att bege sig mot sängen om man ska försöka va lite piggare imorgon! ;) Ny dag - nya tag!

Kram! :)


Medelålder...

Var bara tvungen att dela den! :) Kände som igen mig även om jag inte kan känna igen mig i att vara medelålders ännu! ;) Kanske "över ungdomen" eller nåt?!



Kram! :)


VÅRTERMIN!

Visst låter det helt fantastiskt att säga att det nu är vårtermin! Man får ju nästan vårkänslor av bara ordet! ;) Nu kändes det genast bättre att veta att man ska börja jobba imorgon... För det är ju vårtermin! :)



Kram! :)


Ledighet! ♥

Det är verkligen ljuvligt att vara ledig! Att hinna umgås med människor utan att behöva skynda sig... Nice helt enkelt! ♥

Film-tittandet fortsatte på tisdag kväll med att jag å Fina J såg Dear John, också en bra film!
 Dear John omslag

På onsdag begav jag mig en bit norrut för att hämta brorsdottern på förskolan... Vi promenerade hem och hon var besviken över att hon inte skulle hem till sin faster... När hennes faster sa att det ju faktiskt var en bit bort och att hon inte äger någon bil så att vi kan åka tyckte den underbara ungen att faster skulle ha en BLÅ bil! :) (Att problemet med bil skulle lösa sig så snabbt som dagen efter visste ju ingen av oss vid det tillfället... Nu blev det ju inte en blå bil, men det går nog bra ändå! ;) )

Jag sov över hos Brodern med familj och fick mysa med älsklings E på torsdagen också! :) Vi har pusslat samma två pussel mååånga gånger.... :) Hennes mor å far hade lite kortare dag på arbetet eftersom det var afton, så dom kom hem tidigare... Jag tog bussen mot stan vid 15.30...

På torsdag kväll hade vi "Trettondags partyt" hemma hos mig, det som jag och gymnasiekompisen J planerat i oktober! ;) Då kändes det som en evighet bort, och nu är det redan passerat... Tiden går verkligen fortare ju äldre man blir! Man tror inte det när man är yngre, men det är ett faktum nu! ;) Vi hade verkligen trevligt, vi var sex brudar, sju ett kort tag, så det var en himla massa snack! :) Som sagt, tiden går (ännu) fortare när man har roligt, så klockan var då efter 24 när vi tog en taxi in till Oliver´s. En helt okej kväll på krogen med dans å surr... Sen såg jag å H tillsammans med H och hans jobbarkompis JVM hockey tills klockan 5 typ!! Jag var väl hemma vid 5.30... Å näää, man är inte 18 fast man tror det! ;)

Sååå... Tröttheten var ett faktum dagen efter! :) Men jag hade besök av Fina E och sen gick jag till Sst och fick mig middag och en kvällspromenad i snö-o-vädret... :) Och sen klippte Bästa L min lugg... IGEN! Kan inte begripa hur fort det här håret växer... Men man ska inte klaga! :D Jag hade alltså en riktigt bra dag med socialt umgänge och motion! :)

Igår var det Lovely Lördag! Började dagen med ett träningspass på Helex. Vattengympa med en fantastisk instruktör gör att vem som helst blir på bra humör! ;) Och så hade jag ju trevligt träningssällskap i form av L & J! Sen var det lunch på stan och efter det lite shopping... Har nu införskaffat ICEBUGS, skor med dubbar, så nu kan inte ens ishalkan hålla mig borta från gatorna! ;)
Sen var jag å käkade med mamma å pappa innan jag skjutsade dom på Raj Raj i Kulturens Hus... Med viss ånger över att jag inte bokat biljetter själv, men så är det ibland! Medan dom var där å hade trevligt plockade jag bort julgrejerna...

Idag är det söndag och man ska väl ha "jobb-ångest"... Klart det är helt fantastiskt underbart att vara ledig, men samtidigt känns det helt okej med vardag och rutiner igen... Och när man har jobbat en vecka så känns det ju som att man aldrig varit ledig... :)

Idag har jag å J varit på långprommis å sen käkat tacos... Å så har fröken fräken pluggat hos mig... Naturkunskap står på agendan nu.... Nu sitter jag å väntar på att LB ska hämta upp mig för att vi ska besöka A i hennes (ganska) nya lya! :)

Sååå, det är vad jag gjort senaste veckan, typ.... Jag har i alla fall haft en fantastisk ledighet! :)

Kram alla fina! :)


Jag är med...

... BIL! Hipp hopp så kan det gå! :)

Bästa Pappan har ropat in en Toyota Yaris på KVD till mig... Igår kl. 17, ca fick jag veta att han vunnit auktionen... En grå bil i årsmodell 2009... Nöjd tjej! :) Fortfarande har inte poletten riktigt trillat att jag faktiskt ska få köra omkring i min alldeles egna bil... Känns i alla fall väldigt befriande och alldeles, alldeles... UNDERBART!




Kram! :)


Nytt år - nya möjligheter

Söndagen gick ju då i kärlekens tecken... :) J sov över hos mig, och när vi sett alla filmer och surrat färdigt var klockan sisådär halv fyra på morgonen... Kände mig som en riktig tonåring! :) Att jag sen kände mig mer som en pensionär när jag ändå vaknar vid 8.30 dagen efter var ju mindre roligt... ;) Nåja jag låg ju och halvsov till strax efter 10 när Wordfeud fick roa mig ett tag! ;) Sen steg jag upp! När man är ledig spelar det inte så stor roll att man inte sover så mycket, man får ju liksom "göra vad man vill" hela dagarna... :)

Igår hade jag en massage tid, så det var hur skönt som helst! och så var jag in på Telia och fixade en ny laddare till min telefon... Jag fick stå 40 minuter och vänta och då lyckades jag ändå få tag på en kölapp som hade ett nummer som låg 10 nummer före mitt... Man ska ha gott om tid där! Igår hade dom dessutom sjuk personal och var för få som arbetade, så det var bara att vänta om man skulle få saken fixad! :)

På kvällen var E förbi med sin kompis N, så vi satt och surrade och drack kaffe... Så trevligt, minsann! Sen kom L, R och J hit en sväng... En social dag helt enkelt!

Idag har jag och Guddottern varit och sett:

på bio! Den var riktigt bra faktiskt! :) Sen var vi å käkade lunch med hennes mamma L på Friends... Och där mötte jag andra bekanta! :) Så en mycket trevlig dag har det varit!

Nu är det snart dags för middag, IGEN! Kan inte fatta hur fort dagarna går när man är ledig?!

Kram! :)


Tro på kärleken...

Söndagen en gick i kärlekens tecken! :) Jag och J började med att se Letters to Juliet på eftermiddagen, sen gick vi och åt mat på Sst och sen gick vi tillbaka till mig och fortsatte vårat Kärleksfilms rally! :) Vi såg då Something borrowed - som var en bra film med både skratt och allvar...

Och sen avslutade vi med att se Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta. Det är en riktigt bra film som vi båda sett tidigare... :) Men den är värd att se om igen.....


Om man nu sett en massa kärleksfilmer, så kanske man också börjar tro på kärleken?! :) Man får sig i alla fall en tankeställare om att man inte ska "kasta bort" sitt liv på saker som inte betyder något... Näää, man ska ge energin till dom och det som faktiskt gör det! Det är så vi ska leva 2012 och resten av våra liv.... ;)

Kram! :)



Nyårsafton

Vi hade ett riktigt trevligt Nyårs-firande där borta i K-vik! Kände bara Cammo när vi åkte dit, men vi hade kul ändå! Det var ju lite av ett knytkalas där alla tagit med sig något att äta, så vi åt god mat... Förrätten var rökta räkor med aioli, sallad och bröd. Till varmrätt var det Tjälknöl och nåt annat kött och potatisgrattäng (som jag inte åt) och sallad. Och till efterrätt åt vi vitchokladmousse och kladdkaka och glass... Gott var det! :)

Vi gick sen ner till vattnet och tittade på raketerna som dom skjöt i stan, och så var det någon som köpt sådana rispapperslyktor som man tänder eld på som åker upp i skyn... Fint och tyst... :)

Sen gick vi tillbaka till lokalen och så kom Bästaste L och hämtade mig vid halv tre, typ... Det tackar jag för! Det är ju alltid skönast att sova hemma... :)

Jag har då skrattat in 2012 i alla fall! ;) Känns bra att börja det nya året med skratt, då kan det väl bara bli bra?! :)



God fortsättning!

Kram! :)


Letters to Juliet



Vilken passande film att börja det nya året med! :) En riktigt bra romantisk komedi, helt i min smak med lyckligt slut! ;) Klart sevärd!

Kram! :)


RSS 2.0