Allting sker av en orsak...

Mitt nya mantra är dom orden... "Detta händer av en orsak"... Jag tror bestämt att jag måste använda dom för att annars stressar jag sönder mig... Det är lite för mycket som "sker av en orsak" just nu... :) Lite för mycket på A´s "TO-DO-LIST", men det ska väl ordna sig... En sak i taget och allt sker av en orsak! ;)

Idag på jobbet pratade jag i hallen med några föräldrar och så sa jag att jag börjat ta mina djupa andetag och säga att allt hände av en orsak. En pappa undrade om jag skulle bli buddhist?! Kanske vore något för mig! :)

Så...
När jag spiller ut en kanna vatten tar jag ett djupt andetag och säger högt "Detta händer av en orsak"
När skrivaren tjorvar säger jag "Det sker av en orsak"
När det fattas saker jag behöver NU säger jag "Detta sker av en orsak"
Allt sker av en orsak...

Sååå...
När vi denna blåsiga fredags eftermiddag när jag slutat 16.45, slängt mat i magen och packat väskan i bilen, äntligen lämnat L-å för att bege oss norrut mot byn och jag inser att om det ska regna/snöa på det här viset, så måste den halvtrasiga vindrutetorkaren bytas... Bara att svänga in på macken när vi inte ens kört i 20 minuter... Det var ju en halv vetenskap att veta vilken torkare som skulle passa och en hel vetenskap att förstå hur den skulle bytas... Vi frågar ett pensionärspar om hjälp och dom är villiga att viga lite av sin tid för att försöka hjälpa oss! Tacksamma för det är vi! Hade dom vetat innan vad som väntade dom hade dom nog sagt att dom hade bråttom! ;) "Tanten" i sällskapet undrade vad det var för rackel som tillverkades och sa att det minsann var bättre förr då man "Bara klickade fast den"... Dessa två hade en viss diskussion om hur denna torkare skulle fästas... Vi som behövde hjälpen hade fullt upp med att hålla en mobiltelefon som lyse... På något vis hamnade denna torkare på plats, men en plastbit fattigare... (Förslaget från ovan nämnda "Tant" var att vi skulle be om eltejp för att åtgärda problemet... Vi valde dock att behålla plastbiten och imorgon i dagsljus ska jag undersöka saken igen... :) )Den fungerade alldeles ypperligt NÄR den behövdes... För tilläggas bör ju att det slutade regna och snöade knappt alls efter att denna fantastiska torkare bytts ut... MEN allt sker ju av en orsak! Andas några djupa andetag... Vi fick gott godis att äta på i bilen och en stor dos av skratt!!!
När sen den snart trettonåriga medpassageraren utbrister att detta nog var hans roligaste resa hittills brister jag å J ut i värsta gapskrattet! Galet, jaaa! Å allt sker visst av en orsak?

Nu ska jag tänka att allt sker av en orsak, så hinner jag inte göra det jag ska till på måndag när jag ska vara på LTU, så kommer ingen hänga mig för det... Och att jag inte fått alla böcker beror faktiskt på ett mänskligt misstag hos hon "assistenten" som ska beställa böcker... Hon hade missat det. Men allt sker av en orsak!!! Och på tisdag ska jag åka till Stockholm på utbildningen för första gången... Å det känns spännande, skrämmande, utmanande, roligt och... ja, allt! Men efter första gången där kanske jag får lite klarhet... Å allt sker ju av en orsak! ;)

Nu ska jag leva i nuet denna helg, njuta av att vara i byn, hoppas på en massa sol och kanske kan man få sig lite grillad korv?! Dom där sakerna på min "to-do-list" lär ju ingen göra åt mig... ;)

Kram alla fina! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0