På jakt...

... efter fiskedrag som ser ut som fiskar! Ja, det är helt sant!! Har idag varit på stan å kollat efter dylika saker, men eftersom det inte är säsong, så var det inte så himla enkelt... Nu är det ju inte så att jag har börjat med fiske helt plötsligt så här på hösten, nej jag ska ha dom till mitt jobb! Vi ska skapa akvarium med barnen som dom ska få göra själva i glasburkar, å i ett akvarium måste man ju få ha en fisk juh! Det var då jag kom på det där med fiskedrag, synd bara att jag inte kläckte idén för en månad sen... Å nu i skrivande stund ringer A-K å säger att hon hittat fiskedrag!!! Helt fantastiskt utropade jag i telefonen! Vad glada barnen ska bli!! Jag ringde en fiskande vän å frågade om tips å ett av tipsen ledde till detta fynd, så TACK för hjälpen!

Om jag nu kan släppa tanken på hur fantastiskt roligt det kommer att bli att få skapa detta med barnen, så kanske jag kan skriva om vad som hänt sen sist... :)

Måndag träffade jag min kontakt-tjej hemma hos henne efter arbetet å vi bakade äppelkaka tillsammans! Trevligt! Sen åkte jag hem å då var det middag å sen TV-soffan... Jag är så otroligt trött nu för tiden, så jag vet inte vad jag ska göra?! Äter redan C-vitamin varje morgon, sååå.... Hoppas innerligt att det inte är nån förkylning på g!! VILL INTE!

Tisdag fick jag ett mycket angenämnt telefonsamtal från en vän! Hon ringde å bjöd in mig på middag å eftersom jag jobbade sent, så var det ju alldeles ypperligt bra! Å när jag kommer dit frågar hon om jag är sugen på surströmming, för det var vad hon hade tänkt! O JA!! Vad gott! Surströmming å en öl, passande fest på en tisdag!! Det är vardags-lyx! Så TACK L & T för middag å trevligt sällskap!! Sen var det hem å landa i soffan igen! Såg Desperate Housewifes å tydligen hade jag missat de sista avsnitten förra säsongen, för dessa var nya för mig! Tur jag såg dom då! :)

Idag är det onsdag å jag har alltså varit på jakt efter fiskedrag å annan rekvisita till "mina" barns akvarium... Men innan dess så var jag på massage - en välbehövlig sådan!!! Och som sagt, onsdag idag, å inte vilken onsdag som helst, nej! Det är säsongsstart av Grays anatomy!!! Så, JA, det blir TV-soffan även ikväll!! :) Men först ska jag cykla iväg till "min familj" en sväng så Mamman får cykla med hunden...

Nu känns det som om det faktiskt är en bra dag idag! :)

Kram! :)

Rapport från helgen...

... som har tillbringats uppe i Byn!

Fredagen gick åt till att plugga Naturkunskap... Kan säga att det är en hel del att förstå... Å det är väl det som är meningen, att man ska förstå för att kunna förklara för barnen... Nåja, man kan ju i alla fall inte bli dummare av att plugga! :)

Efter pluggandet åkte jag med bror med familj till Byn. Där var det mest umgänge som stod på schemat... :) Såg Idol på fredags kvällen å umgicks å sen var det raka spåret i säng! Var typ helt slut... På lördagen besökte jag, Svägerskan å Prinsessan "grannfrun" å där var även T med dotter. Satt å surrade med dom ett tag å uppdaterades lite grann om läget... :)

På kvällen hade jag lovat å va chaffis till Pajala så att både min bror å Svägerskan skulle kunna ha lite fest på fotbollsavslutningsfesten... :) Medan dom var på middag, åkte jag till min farbror en sväng innan jag å Kusin S hamnade på en förfest som han var inbjuden till... När brudarna återvänt till T&M ringde Svägerskan, så då åkte jag dit å satt å surrade med dom innan vi hamnade på före detta Bykrogen som numera heter Jernverket (tror dom stavar så)... När man är nykter på dylika tillställningar känns det som om man är väldigt gammal! :) Man ser som allt oxå... Nåja jag kan ju säga att det ändå var helt okej... Träffade en hel del bekanta, så det är ju trevligt! Dessutom var vi inte kvar där så länge, utan vi lämnade nog lokalen före 1, så då hann man inte bli så less heller... :)

Jag träffade en kvinna där som sa att jag är hennes å hennes sambos "favorit-tjej"... Vad?! sa jag först, tänkte att jag nog hörde fel, men inte det inte! "Du är ju helt fantastisk å man får så mycket energi av dig! Du ler alltid å är alltid glad!" Vad säger man?? Tack... Jag försöker ju visa mig från min goda sida sa jag å log... "Du har säkert oxå en massa gråa problem som vi andra, men det är så underbart å se dig! Du får verkligen andra människor att le! Tack!" Jag kanske inte behöver säga att jag kommer leva rätt länge på det där! Jag sa till henne att jag blir så himla glad att hon säger det, för det hade jag faktiskt inte en aning om... Att jag genom att finnas till faktiskt glädjer andra människor sååå mycket! För jag har ju inte direkt gjort nåt! :) TACK, M för att du delade med dig av det till mig! Nu blev jag GLAD!

I helgen har jag fått flera roliga besked å nåt tråkigt, men summa summarum så måste jag ändå säga att jag haft en riktigt bra helg! Umgåtts med familj å vänner, trevligt! Nu är det endast en liten stund kvar av söndagen, så det är bara TV-soffan som gäller... Imorgon är det återigen en ny vecka med nya möjligheter!

Kram! :)

Torsdag!

Nu är veckan på väg mot sitt slut, igen... Å inte mig emot! Imorgon, fredag ska jag ha plugg-dag med några andra som oxå läser denna naturvetar-kurs... Ska bli kul!! Vi ska ses hemma hos en av damerna som bor på Kronan kl. 9.00 så jag kan för en gångs skull frakta mig med cykel!! Bara det kommer väl å göra dagen till en bra dag! :)

Idag har en av pojkarna på jobbet verkligen förgyllt min dag... För det första ropar han av lycka när han ser mig komma till arbetet, barnen var ute å han såg mig, (somliga har ju börjat först 9.45 idag). Det gör ju verkligen att man känner sig efterlängtad när man kommer till jobbet! Senare på eftermiddagen pratar nån av "stor-tjejerna" om bröllop och att gifta sig... Då säger han att han ska oxå gifta sig... Å när jag frågar med vem han ska gifta sig, tittar han på mig å säger: "Jag ska gifta mig med DU!" Tror ni jag blev nå varm om hela mitt hjärta då?! Nu lär jag ju få vänta ett tag på det bröllopet, för han är bara 3,5 år gammal... :) Som sagt, han har gjort mig lycklig idag!

Efter jobbet har jag varit å träffat min kontakt-tjej. Vi har varit ut å käkat middag gemensamt... Sen mellanlandade jag hos min bror med familj på vägen hem... Så jag fick ännu mer energi av Prinsessan! Min bror sa att om det är nån människa hon INTE skrattar åt/till, så måste det ju vara nåt ytterst märkligt med den personen... Ungen är ju nästan alltid glad! :) *kärlek*

Sen hade jag fått min nya Camilla Läckberg bok, så jag cyklade å hämtade ut den! Så det är den jag ska börja läsa NU!

Kram! :)

Äntligen hemma!

Ja, eller jag har ju faktiskt varit hemma i lite mer än 30 minuter, såååå... Det är ju en av nackdelarna med att arbeta i en stadsdel långt från hemmet, å dessutom inte äga en bil! Vi avslutade väl föräldramötet runt 21 nån gång å sen ska man åka buss hem... Jaja, allt går ju! Fortfarande I-lands problem... :)

Det är ju i alla fall tur att föräldrarna är så fantastiska å att det är kul å träffa dom! Då känns det inte lika jobbigt allt det där... Det var nån som sa att dom var avundsjuka på att barnen får äta salladsbuffé varje dag, det får ju inte dom på sina jobb... :) Då sa jag att man ska ju välja jobb med omsorg och jag har faktiskt världens bästa jobb! :) Så är det, även om man inte har 100% motivation varje dag, så har jag ändå världens bästa jobb, så det så!

Tur man har sovmorgon imorgon!! Känns som om jag är rätt sliten nu! Kanske lika bra man försöker gå å lägga sig, nån gång somnar jag väl?! :)

Kram! :)

På arbetet

Tjohooo, eller inte! Sitter på jobbet å inväntar det stundande föräldramötet... Jag vet inte om jag har postat min motivation till någon annan, för hos mig är den INTE just nu!! Å det är trist!! För I love my work! I alla fall 99% av dagarna... Men som sagt, det är liiite jobbigt när man inte känner den där lågan brinna... Just nu är det mest bara glöd, men jag hoppas det blir bättre nästa vecka! Jag ska ha en sån "studiedag" på fredag... Vi får en studiedag per dag vi är på universitetet, så det är bara å plugga på! :) Tänkte att jag kanske kan behöva det nu när min motivation inte är på topp...

Idag fyller Prinsessan 5 månader, insåg jag när jag tittade på datumet!

Och  nu kom min kära arbetskompis A-K me mat till mig!! Blir genast glad!!

Ha det bra där ute!!

Kram! :)

Var ligger landet där man böjer bananerna?

Är det samma land där dom bor indianerna? Eller där Tarzan svingar i lianerna?
Det är dom stora frågorna i livet som man vill ha svar på! Och har man bara barnasinnet kvar, då ställer man fortfarande dessa frågor som vuxen! :) Nu har jag ju snott frågorna från texten till sången som Mojje sjunger, vet inte om han skrivit texten, men nog är det en rätt bra text i alla fall!

Yesterday - en bra dag! Fick ju träffa min älskade Prinsessa!! Hade inte sett henne på över två veckor, så det kändes som om hon hade vuxit JÄTTE mycket! Snacka om att ge glädje! Man kan verkligen sitta å titta på henne och prata med henne å leka med henne hur mycket som helst! Och jag har ju (hoppas jag) barnasinnet kvar, så jag älskar ju alla dessa möten med barn! :) Barn har så mycket att lära oss vuxna, sånt som vi har glömt bort att fundera på medan vi skaffat oss livserfarenhet... :) Jag skulle ju egentligen ha träffat min kontakt-tjej igår, men hon lämnade återbud, så jag hade inget alls inbokat igår... Fick lite extra tid hos min bror med familj istället...

Idag en dag med huvudvärk, trist! Har dock fått dela bördan med flera andra då det verkar som om många haft huvudvärk idag... Kan ju ha å göra med det snabba väderomslaget... Har oxå efter arbetet varit på "ekonomisk rådgivning" på banken... Som om det skulle hjälpa?! Det är ju som intressant om man sätter sig in i alt sånt där med aktier å fonder å sånt... Men det är bara å inse att det är inte mitt intresseområde!! Tyvärr, för dom som kan å orkar hålla på med sånt kan ju tjäna stora pengar! Nåja, så länge man har råd å leva å bo, så är det ju ändå bra!! :)

Efter detta bankärende som tog betydligt längre tid än jag någonsinn kunnat föreställa mig, så cyklade jag till "min familj" där jag var med de två yngsta medan Mamman skjutsade Storkillen på sportskola... :) Mellankillen gav mig en komplimang, som han ju inte förstod att han gjorde, han såg min profibild på FB och när jag frågade om han kände igen "tanten" sa han att Moster I är en tjej, ingen tant! Tack gull-unge!! Han kan konsten å göra en varm om hjärtat... Idag hade han målat sig röd i ansiktet, han hade inte orkat söka efter papper.... Så kan det oxå vara! Ja, alla dessa barn dom förgyller ens tillvaro!

Imorgon är en låååång dag på arbetet! Vi har föräldramöte på kvällen å jag ska inte åka emellan, kändes lite onödigt att frakta arslet med buss för å va hemma ca 90 minuter... Jaaa, nog blir det säkert bra!

Nu är det sängen som gäller!!! Sov gott!

Kram! :)

Tänk om...

... tänk om inte fanns! Då skulle man aldrig behöva fundera på hur saker skulle ha kunnat bli... För det hade bara funnits den vägen att gå... Sen kanske man ändå inte ska fundera i onödan på saker man inte kan göra nåt åt... När man väl fattat ett beslut måste man ju leva efter det å inte fundera på hur det hade blivit... Det är såna gånger man hade önskat att tänk om inte fanns... :) Jag har ju ofta ganska svårt att bestämma mig, men när jag väl gjort det så försöker jag att inte tänka på vad som kunde ha hänt... Nu är det tack å lov ett tag sen jag hade stora beslut att fatta... Dom är ju inte så roliga direkt, men det är verkligen en lättnad när man bestämt sig... Det beslut jag just nu sitter å funderar på är: ska jag eller ska jag inte behålla jackan jag köpte?? I-lands problem, jag vet! :)

Söndag idag, en av veckans längsta dagar, varför?? Nåja denna dag idag har faktiskt inte känts så lång, jag har inte gjort desto mer... Varit på en liten höstpromenad å fotat trädens vackra färger... Jag gillar hösten, alltså den tidiga hösten, då alla färgerna finns å luften är hög å klar å så ska solen oxå skina... Å så ska man helst av allt vara i skogen... Nu bor jag ju i stan, så det var jag inte idag... Men jag försökte i alla fall njuta av den vackra höst-dagen... När jag kom hem åt jag lunch å sen kokade jag kaffe å satte mig i soffan å läste, skönt! :)







Igår fick jag ett infall om att jag skulle tvätta överdragen till soffkuddarna... Å när jag kommer på nåt ska det ju helst ske GENAST! Vilken tur att det fanns en ledig tid i tvättis, så jag kunde göra det då! :) Jag var ju lätt nervös över att dom skulle krympa å jag skulle ha ett mindre h-vete att få tillbaka dom, men det gick bra... Har man dragit på galonbyxor på barn, så var det ungefär samma lika! ;) Sen cyklade jag iväg till "min familj" å drack lite kaffe å surrade med Mamman. Hade ju me mig godisklubbor till barnen, vilket var mycket uppskattat! :) Dom är ju min älskade killar!! Det är tur man är en del i deras liv, så man kan få sig en kram när man kommer... Ja, ibland måste man kanske ta en kram, men det brukar ju i alla fall tillåtas! :) Nu har dom alla tre haft "pricksjukan" å minstingen såg för hemsk ut, stackars liten!! Mellankillen hade även fått randiga sjukan, då han med röd penna målat sträck på magen... :) Det var för att likna Djungel George sa han själv! Efter att ha fått lite bonus-energi av kidsen, så cyklade jag hem å fixade middag... Sen har jag slöat i soffan! Å broderat... SNART är tavlan klar!! Insåg dock igår att jag troligen måste sprätta lite å göra om... Ska se vad jag kan göra åt saken, annars kanske den där "Heffaklumpen" får ha en lite längre arm... Förmodligen är det väl bara jag som kommer å se det, men tyvärr räcker det för att jag ska bli tvungen å göra om! Som sagt, JAG KOMMER å se det!

Nu ska jag ladda för ett pass med vattengympa å sen ska jag till min underbara barndomsvän på födelsedagsfika! :) Man börjar visst bli gammal när man kan säga att man känt, å umgåtts, med någon i... måste faktiskt fundera... typ 27 år måste det väl vara?! Nåja vi har då delat en hel del minnen i hop i alla fall! Vissa väldigt roliga, andra mindre roliga... Men det heter väl i "nöd å lust"... *ler*

Have a nice sunday! Som snart är slut...

Kram! :)

Nu är det fredags-mys!

Tack å lov att den här veckan är till ända! Jag brukar ju faktiskt inte tycka att det är jobbigt att arbeta, men just nu känns det som om det går åt rätt mycket energi till fel saker på det där stället...Talade ju om för min chef att jag aktivt söker andra jobb nu, till hans förtret... Men som han sa, så kan han ju inte hindra mig, men han tycker det är fel om jag ska byta jobb för att andra inte orkar med sitt... Dessutom vill han ju ha mig kvar som anställd! Det tackar jag för! Nåja, that´s life! Å just nu klagar jag inte ens! Det får bli vad det vill å så är det!!

I morse på bussen träffade jag min första lek-kompis mamma. Hon har varit drabbad av bröstcancer, men är friskförklarad nu å går på kontroller... Vi satt å pratade om ditt å datt... Hon berättade för mig att den mannen hon nu lever med har haft två kvinnor före henne som drabbats av bröstcancer, ingen av dem överlevde... Så jag sa att det var väl tredje gången gillt nu då!  Men vad är oddsen för det?? Att träffa tre kvinnor å alla får bröstcancer?? Jag sa att nog ska han ha funderat på vilken lott han drog här i livet... Nåja, denna kvinna var i alla fall full av energi å hon skulle då inte sluta leva ännu på mycket länge sa hon! Härligt med såna positiva livsglada människor! Dom behövs!!

Veckan har gått, i onsdags träffade jag min kontakt-tjej å vi ska ses igen på måndag... Känns bra med henne, så jag tror detta kan fungera bra... Igår, torsdag, ingen vattengympa. L var krasslig å eftersom jag endast kan gå när hon leder, fick jag bli hemma! Känner mig dock inte i form själv heller, så det kanske var bra? Jag har ju yrsel som f-n nu! Tänkte att det hade med mitt låga blodtryck å göra, men så här mycket brukar det inte snurra! I veckan svartnade det för ögonen å jag tror jag höll på att svimma! Himla obehagligt är det i alla fall! Nåja, blir det ej bättre, så måste man väl kolla upp det...

Idag har jag haft på mig "spenderar-byxorna" som min Pappa brukar säga... Det var en sko-försäljare på jobbet å då "råkade" jag köpa ett par skor... (Eftersom jag gjorde mig av med 11 par förra helgen, så tänkte jag att det var legalt... ;) ) Efter jobbet begav jag mig till stan (ja, det gör jag ju varje dag, men nu hade jag en stund att vänta mellan bussarna...) så jag gick in på en affär å kom ut med en jacka å ett par leggins... OJDÅ!!! Hade 30% på jackan, så jag "tjänade" ju faktiskt en hel del pengar... :) Ska prova den i helgen å känna in om jag ska behålla den... Legginsen (kan man säga det?!) blir kvar! Måste vara glädjen över att det är fredag som gjorde mig köpa-galen!

Vad kan denna helg ha för överraskningar till mig då?? Jag hoppas på att få gå på bio å se "Flickan som lekte med elden"! Jag vill! Jag vill! Jag vill! Å eftersom Män som hatar kvinnor var så himla bra, så har jag höga förväntningar på andra filmen!

Nu verkar det vara dags för nån slags middag... Sen kanske jag skulle städa i en garderob, om jag inte "somnar in" (som Cammo säger) framför TV:n... Ikväll är det i alla fall Idol å godis!

Trevligt helg!

Kram! :)

Nobody puts Baby in a corner...

Patrick Swayze har lämnad jordelivet, RIP, säger jag! Jag tror inte att det är många tjejer födda på 70-talet som INTE sett Dirty Dancing, Nord å Syd och Ghost och tyckt att han är sååååå snygg! Jag tillhör i alla fall den kategorin, och jag tror jag sett Dirty Dancing säkert 40 gånger!! Nu är det dock länge sen, så man kanske skulle ta sig en nostalgi tripp till hans minne... :) Å jag kan säga att fortfarande får jag rysningar av vissa av låtarna och när jag ser filmklipp från filmen! Sjukt, men sant!!

Tisdag idag, då har man snart gjort halva veckan igen! Det är som en rätt fullspäckad vecka...

Igår, måndag, hade vi p-möte på arbetet. Vi åt surströmming oxå, SÅ GOTT! Ja, det var väl ungefär det enda positiva med det mötet, om man ska va lite elak! :) Nej, nog var det väl en del vettigt som blev sagt, men jag förstår mig verkligen inte på alla människor! Kanske inte är meningen heller, men ibland undrar jag?! Hur kan man se något ont i alla istället för något gott? Och hur kan man tro att något ska bli bättre, när man inte är beredd att förändra sig själv?? Jaaa, idag har jag i alla fall på allvar tagit tag i å se över min CV, man vet aldrig när den kan behövas! :) Å en sak är säker, under dom omständigheter som råder tänker jag inte jobba i all evighet! Blir det inte bättre å mer positiv stämning, då kommer jag inte å va kvar! Då får det va hur tråkigt som helst å sluta... Tyvärr...

Igår kände jag mig inte friskt heller, hade nog lite feber å det känns fortfarande i kroppen, inte vet jag vad det är, men skulle det vara nån slags svininfluensa, så borde man ju va däckad sen länge! Så det är väl nån himla förkylning igen... Det är ju många som "snorar" å är dåliga, så konstigt vore det väl inte... Fryser gör jag å har lite känningar i halsen... Nåja, det går väl till sig!! Hade ju sovmorgon idag, så då kände jag mig något mer utvilad på morgonen... Å eftersom man inte stannar hemma i onödan, så går man ju till arbetet å tänker att jag går väl hem om det blir värre... :)

Idag har jag ju haft "stängnings-skift" på jobbet å således börjat jobba 10:30... Känns ju lite märkligt att komma till arbetet till lunch, men så är det å jobba 75%... Jag har ingenting emot å ha stängnings-skift, kan rentav tycka det är rätt mysigt å va själv med ett fåtal barn kvar, men det är inte så praktiskt schema mässigt när dom som jobbar 75% ska stänga, men få somliga å fatta det!!! *suckar djupt* Jag har ju faktiskt varit lite kreativ på jobbet idag å ändrat texten till Imse Vimse Spindel, så den handlar om en vattendroppe istället... Vi jobbar ju med "Det livfulla vattnet" som tema... Och så går det oxå att knyta an till naturvetenskaps kursen jag går! Ibland kan jag!!! Man får väl lov att berömma sig själv emellanåt! :) Nåja, eftersom jag jobbat sent, så har jag inte kommit hem förrän efter 17:30 idag...

Imorgon, onsdag, ska jag träffa min "kontakt-tjej" å gå å fika med henne efter jobbet... Men jag kommer nog inte va hemma alltför sent i alla fall... :) Det är det jag har inplanerat... Å så är det ju vattengympa på torsdag, men det vete tusan om man kan träna i detta tillstånd, det återsår att se! Nu var ju dessutom L oxå dålig, så vi har väl samma lika symptom...

Nu kanske jag skulle fortsätta va kreativ, se Idol å brodera! :)

Kram! :)

Söndag, söndag hela dan!

Jaaa, det är ju det det är! Söndag hela dagen lång! Det är ju ofta en "ångestfylld" dag... Man vet att man ska jobba imorgon, slut på ledigheten å friden... Jag vet inte varför det är så att så många människor tycker söndagar är jobbiga, men det är nog en rätt hög procent om man skulle göra en undersökning... Det är nåt med ensamma söndagar oxå... Ja, jag vet inte! Men denna söndag känns i alla fall helt okej. Solen skiner ute å det är en fin höstdag (med andra ord borde man vara ute i skogen eller nåt...)...

Igår var en fullspäckad dag kan man nog säga utan att ljuga... :) Jag hann med att tvätta all tvätt! Och så rensade jag ut 11 (!!!) par skor!! Måste ha tappat en massa onödig energi i å med att dom försvann ur min ägo! Och fyllt på med ny bra energi! :) Och tänk vad mycket onödig plats dom tog... :) Efter detta åkte jag på badhuset med Guddottern å hennes mor! Värsta myset... Sen kom vi hem till mig å åt gemensam middag innan jag skulle iväg på party... L sminkade mig, så jag kände mig som värsta snyggingen när jag åkte iväg...

Festen som var en överraskningsfest för A ägde rum i ders hus... Vi var ett gäng som samlades där och inväntade att han skulle komma hem från middagen med J... Vi hade ju vissa funderingar på hur det hela skulle gå till när han öppnade ytterdörren... :) Å JA, han blev överraskad! Så det var skoj!! Riktigt trevlig fest! Med en massa trevliga människor... Efter det åkte några av oss ut på Oliver´s... Det var oxå trevligt, dansade mest hela tiden... :)

Nu ska jag invänta Cammo!

Kram! :)


11 september

Det är ju sannerligen ett datum man minns... I alla fall den 11 september 2001, jag tror att ganska många av oss har rätt bra koll på vad man gjorde den dagen... Jag själv satt i ett möte kring en "brukare" på en gruppbostad som jag var chef på då... När jag kom tillbaka till kontoret säger en kollega till mig; "har du hört att dom har rasat?" Vilka?! undrade jag... "Twin towers i New York... Det hade jag inte! Men då blev man som alldeles förstummad... Sen var man det rätt länge å hela kvällen gick ju åt till att man såg dom där flygplanen flyga in i skyskraporna mååånga gånger! Å sen händer det där med Anna Lind... Konstigt att detta datum ska vara otursförföljt... Men jag vet också att det har hänt "lyckliga" saker detta datum, för L fick ett kusinbarn för tre år sedan! :)

Vad har man gjort denna dag då?? Vi hade så otroligt lite barn idag, så jag har hunnit med en del av alla "måsten" som släpar efter hela tiden! Känns som om en del av stenarna lättat i alla fall... :) Och så var både H å S förbi! S är en av mina förebilder som pedagog! Jag tycker mycket om henne å saknar att få jobba me henne! Jag saknar H oxå! Synd att man inte får välja sina arbetskamrater! :) Efter jobbet har jag varit på stan å "förstört pengar"... Kanske inte så mycket, men i alla fall... Hade ju tevligt sällskap av Cammo, så det var trevligt!

När jag kom hem har jag inte gjort mycket av värde... Broderat på doptavlan, den kanske SNART är färdig!!! Ska fortsätta med det nu när jag ser IDOL!

Trevlig helg till alla där ute!

Kram! :)

Hallelujah!

Det är vad jag kan säga om denna dag! Den började med sovmorgon, så för första gången på länge har jag sovit 8 timmar under natten! Alltså var man ju rätt utvilad när man åkte till arbetet... När jag kom till jobbet möttes jag av L som jobbar i köket där hon står med min kaffekopp... :) Alltså skrattade jag det första jag gjorde när jag klev in genom dörren... Chefen var där å han ropade från kontoret å undrade om det var jag som kom till jobbet?! :D Känns skönt å börja arbetsdagen med ett gott skratt... :) Eftersom hela gänget var i skogen var vi inte många i huset, så jag hann med å fixa en del "planeringsjobb" å så satt vi å fikade! Genast en trevlig start! Sen att det blev rätt hektiskt då jag blev ensam med alla barnen på "min" avdelning redan kl. 13, det kändes som om jag inte orkade klaga ens! (Det gjorde jag bort i morse då min chef var där! Jag sa till honom att det känns hemskt att man måste gnälla, men han tycker ju det är bättre att man pratar med honom än att energin ska gå till fel saker...) Det gör andra så himla bra, så det räcker nog till övriga oxå... Detta är ju uppenbarligen en schema miss, men det får väl lösa sig... Nåja, jag gick ut å fick hjälp från andra avdelningen å alla har överlevt!! :)

När jag slutade arbetet åkte jag in till stan å köpte stövlarna som jag kollat på igår! Genast NÖJD!! Och så hade jag fått sms om att min KAMERA hade kommit! JAAAA! Så nu har jag hämtat den oxå å nu är batterierna på laddning å sen ska man lära sig den! ;) Sen packade jag badväskan å cyklade till "min familj" där jag blev bjuden på mat! Sen till badhuset å vattengympan! Det är ett så himla kul pass! Man blir som alldeles trött efteråt så det känns att man gjort nåt!! *gillas*

Alltså en BRA DAG, trots allt! :) Å nu ska jag avsluta denna dag å gå å lägga mig, så jag får några timmars sömn innan det är morgon igen... :)

Kram! :)

Det kom ett mail...

Till Underbara dig!


Du kanske inte tror på det, men det är till 100 % sanning!

1. Åtminstone 2 personer i världen älskar Dig så mycket att de skulle dö för Din skull.
  

2. Åtminstone 15 personer älskar Dig på något sätt.
  

3. Den enda anledningen till att någon hatar Dig, är att de skulle vilja vara precis som Du.
  

4. Ett leende från Dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte känner Dig.
  

5. Varenda kväll tänker någon på Dig innan den somnar.

  
6. Du betyder allt för någon.
  
7. Om det inte vore för Dig, skulle någon inte leva nu.
  
8. Du är speciell och unik.

  

9. Någon som Du inte ens vet existerar, älskar Dig.

  
10. När Du gjort ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta också..
    
11. När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig, titta en gång till, det är troligtvis Du som vänt världen ryggen.

12. När Du tror att Du inte har den minsta chans att få som Du vill, får Du det inte heller. Men om Du tror på Dig själv, får du Exakt som Du vill, förr eller senare.
  
13. Kom alltid ihåg komplimanger du fått, glöm alla otäcka gliringar.
  
14. Tala alltid om vad Du tycker om folk till dem. De mår mycket bättre, om  de vet.
  
15. Om Du har en underbar bästa vän, ta Dig tid att låta vännen veta att denne är underbar.
  


  
 

  


090909

Hur kul var inte det datumet?! Det slog mig först nu att det ju faktiskt är ett "historiskt datum" idag! Det kommer dröja ett sekel till nästa gång! :) Å det kommer man troligen inte i detta liv å uppleva i alla fall!

Min jobbarkompis A-K berättade att hennes dotter hade fått i läxa att skriva ner vad hon gjort denna historiska dag, det tyckte jag var en kul läxa! :) Och jag kan ju oxå göra detsamma...

Träffade A-K på stan å vi var å käkade och satt å babblade å skrattade redan innan filmen! Man kan väl säga att stämningen redan var på topp?! Sen träffade vi L å A-S och då var det ju ännu trevligare! :) Och filmen var verkligen bra! "Sommaren med Göran" om jag nu inte sa det... Helt klart en se-värd film!! Och som sagt, man fick skratta ordentligt! Så om ni inte ser den på en bio nära er, så se den på DVD! Den är ingen film som man "måste" se på bio för att den ska va bra... Men som sagt, vill man skratta å må gott när man sett en film så är den att rekommendera! :) Och så behöver man inte så mycket hjärnkapacitet för å se den heller, tack å lov! :)

Imorgon väntar sovmorgon... Eller i alla fall så ska jag inte va på arbetet förrän 9:45, så jag behöver ju ej stressa! :) Sen om jag sover hur länge som helst, det är en annan fråga...

Nu ska jag "surfa runt" lite innan det är Go natt!

Kram! :)

Onsdag, onsdag hela dan!

Det var det det... Här kommer en liten lista över vad jag gjort sen sist, typ... Mest för min egen minnesträning! :)

Lördag: Efter att Guddottern å hennes mamma kom förbi åkte jag å C med dom hem! Där åt vi tacos, sååååå gott! Tror minsann att det är min favoriträtt, i alla fall en av dom! :) Sen fick vi lift me H tillbaka till stan å efter att ha gjort mig klar, så tog jag bussen till stan till M där vi satt å surrade å drack lite vin innan vi gick på Oliver´s... En trevlig kväll! Det var riktigt mycket folk ute, nästan lite för mycket... Träffade en del bekanta å det är ju lika trevligt varenda gång! :)

Söndag: En lugn dag kan man säga... Jag å Cammo var å åt på Frasses å sen på kvällen cyklade jag till "min familj" å drack kaffe å babblade. Fick mysa me barnen lite oxå, alltid lika välkommet! :)

Måndag: Arbete igen... Det var dagen D, det nya schemat har börjat gälla å nu är det skarpt läge! Vi får väl se var det kommer å brista... Efter arbetet träffade jag tjejen som jag är kontaktperson till, vi gick påstan en stund... Sen hem å fixa middag... Såg till å laga mat så det räcker till många middagar! Rätt skönt å kunna ta fram mat ur frysen när man inte har nån lust å laga mat en dag... :)

Tisdag: Det var igår det, å då var jag på massage efter arbetet... Sen var det en lugn kväll...

Idag är det onsdag å egentligen känner jag mig på rätt dåligt humör... Men det är ändå överkomligt... Har en obehagskänsla i kroppen, så nåt är det... Vet inte om jag håller på å bli förkyld eller om det bara är nåt annat... Jag har ju beskrivit för AK på jobbet hur det kan kännas: "Det är som om man mår illa hela tiden, inte så att man ska kräkas, men man mår heller inte bra!" Det är det vi kör med nu för tiden när vi inte riktigt känner oss i stämning! :)

Ska iväg på bio ikväll å se "Sommaren med Göran". Hoppas på en massa goda skratt så det känns bättre efteråt! :) Apropå bio, så kommer ju "Flickan som lekte med elden" typ nästa vecka, å den MÅSTE jag se!! "Män som hatar kvinnor" var ju riktigt bra!En av dom bästa filmer jag sett!  Å alla Stieg Larssons böcker är ju riktigt bra läsning, så jag har höga förväntningar...

Imorgon har jag sovmorgon, å bara det gör väl att man kommer känna sig bättre imorgon! :)

Kram! :)

Den nya influensan...

... skapar mycket oro! Så säger dom på Nyheterna... Å det är ju sant oxå! Har idag försökt inhandla handsprit på två apotek, å det var slut på BÅDA! Så nog tusan har det skapat en oro och extra försiktighet... Jag då som alltid har handsprit hemma (har ju ett sådant arbete... och är dessutom maniskt rädd för magsjuka...) sitter ju inte i sjön ännu i alla fall, men jag hade tänkt fylla på förrådet å dessutom kunna ha flaskor på lite olika ställen, såsom i handväskan! :) Nu får det vänta ytterligare nån dag å så måste jag ju komma ihåg att inhandla det oxå! :)

Dagen idag har jag varit på massage å det var (i vanlig ordning) välbehövligt! Nu hade jag ju dessutom gjort den där vurpan på arbetet, så det var ännu mer behövligt... En sån tur att jag hade bokat tiden redan innan då! :) Eftersom jag har gått hos Ann på massage i en massa år, är väl typ 7-8 år eller nåt, så kan hon min rygg rätt bra! Känns tryggt! :) Känns som vanligt betydligt bättre när man kommer därifrån än innan man gick dit i alla fall!

Kanske är så att jag måste rapportera om hur min helg varit, men det får bli en annan dag, för nu insåg jag att klockan ju är massor igen!

Ny dag - nya möjligheter... imorgon!

Kram! :)


Å du underbara lördag!

"Jag vill tacka livet som gett mig så mycket!" Arja Saionmaa hade sina ljusa stunder! :) Tänkte på det i morse när jag sov ända till 9.15, att nog har man en hel del å vara tacksam för! Att vakna i en egen säng i en egen lägenhet i en stad där man bor med en massa människor som man tycker om å som tycker om en! Där man kan gå ut på en promenad utan å va rädd för å bli skjuten å sen komma hem å äta mat som man hara råd att tillaga... Jaaaa, nog har man en hel del å tacka livet för!

Jag hoppas också att jag har sån tur så nån ringer å säger att dom vill gå ut ikväll, för det vill jag! :)

Nu ska jag diska färdigt å sen invänta Guddottern å hennes Mamma!

Ha en toppen-lördag! - Det ska jag ha!

Kram! :)

Kärleken är blind!

Eller i alla fall närsynt, för det är väl så dom sjunger Gyllene Tider... Anledningen till denna djupa rubrik är att jag suttit å sett Brokeback mountain på tv... Å grinat såklart! Det känns som så orättvist när inte kärleken får vinna i filmer (eller i livet för den delen)... Å bara för att dom levde i "fel" tid så var inte deras kärlek "tillåten"... Å vem kan säga att någons kärlek är mer rätt än någon annans?? Sorgligt men sant... Så är det väl tyvärr fortfarande i världen... Men jag hoppas innerligt att trångsyntheten försvinner alltmer... För som sagt, vem kan säga vem någon annan ska älska och vem kan säga att det är fel att älska?? Nej, mer kärlek till folket! :)

Fredag idag å det är faktiskt bästa dagen på hela veckan! I alla fall när man arbetar mån-fre och vet att man får vara ledig heeeela helgen! :) Måste ju säga att denna vecka har varit rätt energikrävande, rent psykiskt alltså! Men nu ska vi väl ha ett schema som ska börja gälla på måndag å jag hoppas innerligt att det är färdig-diskuterat... För jag orkar inge mer!! Och jag undrar fortfarande hur man INTE kan förstå att den som arbetar 75% arbetar 2 timmar mindre per dag än den som arbetar 100%... Men det handlar nog mest om avundsjuka! Svårt fall - doktorn grät!!

Igår drog vattengympan igång och L hade minsann förberett med ett mastodont pass! Jag gillar ju såna! :) Som den självplågare jag kan vara... :) Det känns som kul om det är lite jobbigare än jag egentligen orkar, för då måste jag ju försöka orka ÄNNU mer! Det har känts i kroppen idag! Inte direkt träningsvärk, men man är som "tung" i musklerna...

Nu är det i alla fall helg å jag har den helt oplanerad! Som ett oskrivet blad! Men nog vet jag jag lyckas fylla den! Hade ju först tänkt åka till byn, men eftersom jag jobbade tills sista barnet gått hem, så blev det lite sent... Det får bli en annan helg...

Nu ska jag sova, så jag vaknar med ny energi imorgon!

Kram! :)

Jag kan flyga, jag är inte rädd! :)

Ibland undrar jag om man får be folk fara åt h-vete?? I alla fall om man gör det tyst för sig själv, sådär så ingen annan hör?! För ibland känns det såååå mycket lättare i hjärtat å på axlarna när man fått tänka tanken... Jag har verkligen haft lust å säga det några gånger dom senaste veckorna, har dock låtit bli... Jag har oxå lust å skrika som barnen gör ibland att du är dum och du fattar ju ingenting! Och jag har definitivt lust å säga att dom borde lära sig lyssna på andra å inte vara så j-la avundsjuka! Jag har låtit bli! Och från och med imorgon hoppas jag att jag ska slippa känna känslan eller ens tänka tanken! För nu är jag less! Och inte bara jag! Det värsta är att man till slut själv blir nån man absolut inte är! Man blir en sån som är elak i tankarna och som själv gnäller... Å det är ju inte jag!! Jag är positiv å glad å älskar livet! Jag tror att det mesta går att lösa å bara man pratar med varandra, så fixar det sig! Och sån ska jag fortsätta vara! Banne mig! Å är det då så att det stör andra människor att man är social å glad, så är det deras problem å inte mitt! Så det så! SÅ DET SÅ! Nu var det sagt så nu gäller det! :)

Idag har jag varit till min älskade Prinsessa! Och gullat me henne å lekt me henne (så gott det då går att leka med en som bara är fyra månader)... Jag hade med lite leksaker till henne som Mamma i "min familj" hade rensat ut... Hon blev så nöjd över dom å smakade på alla! Tack du älskade unge för all positiv energi du ger din Faster! Du vet det inte själv, men jag blir sååååå GLAD av dig!

Gårdagen var liksom idag en rätt märklig dag... Blev inget p-möte å lika glad är jag för det! (läs: ÄNNU gladare) Så istället åkte jag å träffade tjejen jag ska bli kontaktperson för... Det blir nog bra! Vi ska träffas på måndag första gången å lära känna varandra... Nåja det fina i kråksången var ju att jag på mitt "gamla jobb" oxå fick träffa gamla kollegor! Ganska skönt när man hör dom prata att inse att det där behöver jag inte bekymra mig om längre! :) Dom frågar om jag saknar jobbet å ärlig som jag är säger jag NEJ! Eller vissa delar kan jag ju sakna, såklart, men inte det ständigt dåliga samvetet över att inte hinna å känslan av att inte räcka till... Och inte ansvaret över att det ska finnas vikarier om nån blir sjuk osv.... Det man faktiskt kan sakna är ju det man knappt hann med att jobba med för allt annat som skulle göras! :) Så jag är glad å nöjd över det jobb jag har! Och jag älskar ju verkligen jobbet med barnen, det är ju bara synd att det ska finnas en massa annat som ska ta energi!

Efter att jag varit på detta möte, så promenerade jag hem med V... Å så pratade jag med L som bjöd in mig på middag! TACK! säger jag bara! Så himla trevligt att få äta någon annans mat! Dessutom var jag så himla hungrig oxå, så det passade ju ypperligt att jag slapp laga maten själv! Sen var jag med grabbarna Bus ett tag medan L var å inhandlade en ny diskmaskin! Storkillen har drabbats av vattkoppor och han sa att han nog hade minst tusen prickar å jag är beredd å hålla med, för prickarna var många! Sen fick jag en trevlig pratstund me mamma L oxå... Dock inte lika lång som dagen innan då vi samtalade till långt in på kvällen! :) Nog är det tur man har vänner som orkar lyssna och som sedan tillägger att man visst är bra i alla fall! För ibland tvivlar man ju efter att man haft en h-vetes dag på sitt arbete...

Igår har jag oxå lyckats klanta till det rejält! Ramlade ute på jobbet med ett barn i famnen... Snubblade över en sten å vi får väl vara glada att ingen slog sig mer... Mitt fokus var ju på att se till så barnet inte hade skadat sig å sen när jag själv en lång stund senare kände efter insåg jag att jag nog hade "lite" ont i ryggen... Idag har jag mer ont å speciellt i ena axeln... Måste väl skriva en sån där skaderapport... Man vet ju aldrig vad som inträffar i framtiden... Men vad ska man skriva som orsak?? KLANTIGHET, eller vad?? :)

Idag är det visst onsdag, men det känns som om denna vecka pågåttt i all oändlighet!! Funderar på om jag skulle packa mig till byn till helgen... Vet dock inte riktigt om jag ska orka med det?? Det är ju skönt å va där, men en helg är inte så lång, å då känns det som om stora delar av den går åt till att åka... Nåja, vi får se vad det blir av den saken...

Jag är ju (som vanligt) oerhört ressugen! Har hittat en sista minuten resa till Kreta från Luleå för inte alls många pengar, så jag har himla lust å åka! Nu var det ju bara det där ressällskapet!! :) Jag håller på med operation övertalnign av A-K på jobbet... Vi får väl se hur det ska gå! :) Ni kan väl hjälpa mig å hålla tummarna för att jag ska komma iväg! Om nu nån känner sig sugen å åka till Kreta, så hör av er!! *ler* (jag kan nog tänka mig att åka nästan vart som helst, så känn er inte tvugna att välja Kreta! Jag vill ju bara komma iväg på en resa! :) )

Jaha, då var klockan över 23 igen... Å jag ska visst orka med en dag på jobbet imorgon oxå! Lika bra å gå å lägga sig så man eventuellt har mer energi imorgon!

Ha en bra dag - imorgon!

Kram! :)

RSS 2.0