✫✫✫GOTT NYTT ÅR✫✫✫

Nu närmar sig 2011 sitt slut... Vi tar med oss erfarenheterna därifrån och minns det goda med året. :) Tack alla vänner för de minnen som vi delat 2011! ♥ Önskar alla en riktigt bra nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR! ✫✫✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫✫✫✫

Kram! :)


The girl with the dragon tattoo

Var på bio igår med J och såg The girl with the dragon tattoo... En riktigt bra film! Klart sevärd!! Nu kanske man måste se om den "svenska versionen", Män som hatar kvinnor, för det känns som om dom var rätt olika... :) Av mig får då filmen ett bra betyg! Mycket spännande och i många fall tyckte jag den hade mer detaljer med från boken (men det kan ju också vara så att minnet sviker...). Har ni inte sett den så är den värd att se! :)



Kram! :)


Back in town

Ledigheten fortsätter och ledighetskommittén har möten lite då och då... :) Och det är väl då när jag socialiserar med andra då?!

Jag hann faktiskt med att träffa några andra än närmaste familjen när jag var i byn... Dock inte alla som jag tänkt, men så blir det när tiden är lite knapp och det var julfiranden i alla hus och hem. :) Men jag var i alla fall till närmsta grannen och träffade samtidigt både S och L med barn... Se där! Flera flugor i samma smäll, inte så tokigt! ;) När sen Guddottern skulle gå hem blev hon så våldsamt trött i benen så hennes Gudmor erbjöd sig att skjutsa henne på sparken... Så det arrangemanget var nog alla nöjda med... :) Jag tittade in hos dem också en sväng... Mera socialt umgänge...

I onsdags bar det av tillbaka till stan igen... Fick skjuts med Fina kusin S... Och när vi anlände så där i middagstid så var jag inbjuden på middag hos Bästa familjen på Sst. Somliga har det bra! :) Det var så himla trevligt så jag fattade liksom inte att tiden gick förrän jag insåg att klockan var 22 och jag skulle ju handla oxå! :) 

Igår kom brorsdottern till mig vid 7-tiden på morgonen, vi åt mysfrukost med tända ljus och såg Pippi Långstrump på de sju haven (för första gången... :) ). Sen tog vi en promenad till Sst för lite lek... När E såg J hund utbrast hon "Hon ser ut som en gris!" Men det var med kärlek, för hon tyckte ändå hon var söt... :) Vi fick i oss lite lunch och sen promenerade vi hemåt igen i snön! Kan säga att det var ett helt träningspass att skjuta vagnen igår! Efter att vi vilat lite middag och sett lite mer Pippi, så tog vi bussen in till stan och gick på bibblo... Vi fick med oss J också som behövde låna en bok till skolan. :) Sen åt vi middag på MAX, vi har ju jullov! :) Värsta sortens mys! När vi kom hem såg vi filmen som E fått i sin MAX-box om Spöket Laban och sen var det god natt för lilla fröken! :)


Jag och J såg en svensk film, PUSS, som var rätt skum, men ändå lite bra... Man ville ju som bara veta hur det skulle sluta även om man var helt förvirrad från början... :)


I går kväll när E skulle sova sa hon att "Jag sover först här nere och sen kommer jag till din säng", vilket hon gjorde också vid 3-tiden... Då slänger hon dockan bredvid sig och lägger sig själv närmast mig, det innebär att dockan har halva sängen och jag å E delar på den andra halvan... :)

Idag har vi varit ut till en lekpark en sväng och sett Pippi förståss! ;) Nu har hon vaknat och vi har fikat lite och nu är det dags att måla med vattenfärger! :) Samtidigt som faster ska förbereda lite middag till Lillebror och Svägerska.

Det är verkligen en förmån att få vara faster. Att få rå om den där älskade ungen och mysa med henne... Jag tror vi har lika roligt båda två! ;)

Ikväll kan det hända att det blir bio... "The girl with the dragon tattoo", vi får se vad tiden utvisar! :)

Kram! :)


POFF

Och så var julen slut för det här året! Det har varit en lugn och fridfull jul på alla sätt och vis...


Julafton firade här hemma hos mor och far och denna jul har vi alla varit samlade. E fick träffa Tomten och hon lade omsorgsfullt sina paket på en rad allt eftersom hon fick dom... :) Våran lilla Prinsessa var nog mer än nöjd med allt det paketen innehöll... Eftersom vi i våran familj köper ett paket var till en vuxen i familjen, så får vi ju också ett paket var... :) I år innehöll mitt paket en Router, som jag behöver! :) Men sen hade Pappa köpt värmeljusstakar till mig, Svägerskan och Mamma... :) Kusinen J hade skickat paket från Stockholm som innehöll en fotokalender och en pocketbok (som jag velat läsa! :)) Familjen på Sst gav mig ett paket redan i torsdags som jag fick öppna då och där fanns "Så mycket bättre" skivan... J ansåg att Moster I behövde nya tofflor, så mycket sköna sådana har jag också fått! :) Och en himla massa lotter! Och i år har jag ändå haft lite tur, för jag har vunnit några kronor... Sen har jag fått BIO-biljett av Guddottern och så har jag ett oöppnat paket i Luleå... Så lite snäll har jag visst ändå varit! ;)


När juldagsmorgon glimmade hade jag faktiskt lust att åka till P-ja för att se Raj Raj och Scaburbian spela på aftonen... Dock tog jag inte riktigt tag i det där, så det slutade med att jag blev kvar hemma... Kanske lika bra det! :) Utevistelsen i nån timme gjorde att efter bastu badandet var undertecknad ganska trött... Så jag hasade runt i min One Piece resten av kvällen, såg film på tv och var rätt nöjd med det... :)


Dagen idag är Annandagen... Dagens utevistelse resulterade i att jag och E fick åka runt byn med häst och släde! Det är sånt där som bara råkar hända när man är i byn... ;) Vi skulle titta på hästarna och då kommer farbron som äger dom körandes och frågar om vi vill åka med! :) Det var ju hur mysigt som helt! SYND att man inte hade med sig kameran då! Inte ens mobilen...


Sen har jag å Mamma besökt byns butik och sen har vi haft Farbror med familj på middag. Vi har haft första klassig underhållning av Brorsdottern som fått en microfon i julklapp... "Nu är det dags!" sa hon satte ner microfonen med stativ och började sjunga! Tänk om alla kunde vara så spontana och självklara i sitt sätt att vara! ;) Älskade lilla hjärtat, hon sjunger och så bugar hon sig och väntar på applåder... :)

Jag har alltså haft en mycket bra och lugn jul och nu tror jag att jag ska gå ner och värma mig lite glögg nu... För det är ju någon timme kvar av julen ännu... ;)

Kram! :)


15 minuter...

15 minuter kvar till Kalle Anka... Julfriden börjar infinna sig... Frågan vi ställde oss i morse om dagens barn (och unga) bryr sig om Kalle Anka så som våran generation gjorde, den är ännu obesvarad... :) Kan hända att vi som fick se tecknat TYP en gång per år och det var den där timmen på julafton (förutom Tom och Jerry o Lilla Sportspegeln ;) ) var lite mer taggade för den där speciella timmen... :)

Nu ska jag i alla fall bege mig ner och bänka mig för att se Tomte verkstaden, Musses camping semester, Piff och Puff, Askungen, Lady och Lufsen, Tjuren Ferdinand och dom andra! :)

Må så gott alla! Och ha en fortsatt bra julafton!



Kram! :)


God Jul!

Önskar er alla fina läsare en riktigt GOD JUL! Var rädda om varandra och njut av allt vad julen har att erbjuda! ♥



Kram! :)

Jullov

Jaaa! Nu kan jag skriva jullov på agendan... Jullov till den 8 januari... Ska bli så nice att bara vara i en massa dagar...  Och framförallt få sova tills jag vaknar! :) Bara det! :)

Har nu anlänt till byn och här blir jag några dagar... Jag hade ju planerat att åka buss, men då jag har många goda vänner, så slutade det med att jag fick åka bil med D... Och eftersom väskan redan var hos familjen på Sst så var jag fräck nog att bjuda in mig själv på middag... ;) Så istället för en ensam bussresa fick jag sällskap till middag och sällskap på resan hem i bil... :) Inte illa alls!

Nu är det snart GOD NATT! För det är med mycket god vilja jag orkar skriva nåt alls här! ;)



Kram! :)


Förvirrad person!

Det är jag i ett nöt-skal just nu! Antagligen är den största förklaringen att jag är så trött så jag knappt orkar tänka! :) Därav förvirringen... Känns ibland som om hjärnan inte riktigt hinner uppfatta vad som händer... Vilken himla tur att jag får lite "jullov" snart då! En dag till att vakna till klockan, sen ska jag sova tills jag vaknar, minsann! :)

Min tillfälliga förvirring gör att jag bland annat:

♦ Får dricka kallt kaffe för att jag glömt att jag hällt upp kaffe i en kopp...
♦ Inte hittar hem alla dagar... ;) Nåja det låter värre än det är, för jag upptäckte att jag hade passerat mitt eget hem när jag stod utanför huset 4 portar bort...
♦ Jag glömmer att jag faktiskt är ägare till mitt eget körkort... Det efter att L sa att P faktiskt kunde skjutsa hem mig så jag kunde hämta mina grejer å sedan återkomma... Det tog ett tag innan poletten trillade ner och vi insåg att jag nog trots allt är kapabel att köra själv... :)
♦ Får gå tillbaka hem när jag glömt jobbnyckeln och ska öppna på arbetet... (Tur att jag inte hann så långt!)

Och det var bara delar av min förvirring... Men som sagt, får jag bara vila upp mig, så blir jag nog som ny igen! ;)

Det är tur att ett gott skratt förlänger livet, för jag förgyller nog några personers liv med mina knasiga uttryck och annat tok jag gör... :) Ikväll var senast... L skulle hämta upp min väska för att jag ska slippa släpa med den till arbetet eftersom jag ska åka till bussen direkt efter jobbet imorgon... Och eftersom jag då är så trött så är ju min ambition att gå å lägga mig tidigt... Jag hade i alla fall duschat å gick ut med väskan endast iförd badrock och på fötterna hade jag mina "Kero´s näbbtofflor"... Om någon såg mig kunde dom ju undra! L å J skrattade i alla fall! Tur att människor skrattar MED mig å inte ÅT mig! ;)

Och nu ska jag gå å lägga mig för nu har klockan passerat 22! :) Imorgon är det JULLOV och jag åker till byn för julfirande! Hallelujah! :)

Kram! :)


Tisdagens tankar

Snart är tisdagen också slut och jag borde defenitivt ta fram en väska och packa lite grejer... Åker ju till byn direkt efter arbetet på torsdag... Men, jag har som mest det i tankarna och kommer inte så mycket längre... Så imorgon, då måste jag! :) Hoppas på att sova gott i natt så jag är någorlunda pigg imorgon och har lite mer energi. Kan ju inte påstå att nattens sömn varit mycket att skryta med... Kändes inte som att jag sovit många timmar, så idag har inte energin varit den bästa...

Men jag har ju ändå ett fantastiskt jobb där en av fördelarna är att jag får vara ute nästan varenda dag! :) Idag tillbringades eftermiddagen utomhus med att bland annat åka madrass! Tror fröknarna hade minst lika kul som barnen! ;) (sen kan man undra hur bra det var för rygg och axlar för underteckand fröken, men det var himla roligt i alla fall!)



Igår hade vi utvärdering med jobbet, så den eftermiddagen när jag skulle ha slutat tidigt tillbringade jag med mina fina kollegor i en källare funderandes på hur vi har det på jobbet... :) Jag tror vi blev lite klokare i alla fall! :) Nu kan vi ta jul-ledigt och komma tillbaka nästa termin och börja om med ny energi! Det gamla lämnar vi kvar i 2011... :)
På kvällen satt jag å julpysslade samtidigt som jag försökte hjälpa J att pluggade lite, men jag tror att vi båda var rätt trötta, så resultatet var kanske inte det bästa... Vi försökte i alla fall...

Bilder på mitt pysslande kommer! :)

Nu ska jag nog faktiskt snart gå å lägga mig på spikmattan! Min rygg mår inte så bra, jag har en envis JÄ-LA låsning (i bröstryggen, typ) som vägrar ge sig! Lilla Lillebror lyckades knäcka ut låsningar på sisådär tre ställen i lördags, men nu är det ungefär lika jävligt igen! Men det är liksom ingen större idé att klaga... Jag kämpar på med mina sjukgymnast-övningar å hoppas det ska ge med sig! Jag tänker att lite vila för både kropp och själ och sedan vattenträning kan göra att det blir bra också! :) Så jag sätter mycket av mitt hopp till den stundande jul-ledigheten! ;)

Kram! :)


Bästa julklappen?!

Kan man få en bättre julklapp än att höra att någon älskar en? Att man är en viktig person och betyder något för andra? Jag bara undrar...

Idag på jobbet är det ett barn som kramar mig hårt och säger "Jag älskar dig, A"... Vackrare ord får man leta efter! :)

Här kommer några ord att fundera över, som jag hittat på Facebook... :)

♥▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬●▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥
Den bästa julklappen du kan få i livet, kan inte paketeras in.
KÄRLEK, TID, RESPEKT, FÖRSTÅELSE och TRYGGHET. ♥
♥▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬●▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥.

Kram! :)


Nedräkning pågår

Nedräkning till lite jul-ledighet och SOVMORGON pågår! Kan inte fatta hur sjukt trött man kan vara?! Varenda morgon så känns det som att man nyss somnat när klockan ringer... Men, det är bara att kämpa på! Snart, snart, snart får klockan vara tyst ett tag... :)



Kram! :)

Veckan som gått...

... har som vanligt gått i ett rasande tempo! Det känns som om hamstern i det där hjulet springer vansinnigt mycket för det snurrar på väldans fort just nu! :) Känns inte som om jag hinner med själv, så det är väl bara att hålla i hatten å åka med!

På tisdag hade vi Lucia firande på jobbet. Utomhus tågade vi tillsammans med den andra förskolan på gården... Förra året hade vi minus 25 grader, i år regnade det! Det var så mycket slask på vägarna, så många hade svårt att ta sig fram... (Varför kan vi inte bara få ha snö i december månad?!) Det var i alla fall ett luciatåg i många stämmor där barnen sjöng för allt vad rösterna bar! Så himla fina!! :) Sen var det fika inomhus med alla barn, föräldrar och mor- och far-föräldrar... Värsta sortens mys! :) Man kan säga att en av "hjälte-insatserna" som förskollärare är Lucia... ;) Fantastiskt roligt å underbart på många sätt, men det tar en hel del energi så man blir rätt slut efteråt... :) Dagens kommentar kom från en pappa som hämtade sina barn: "Klockan är nu 10 i 4 och fröknarna bröt ihop fullständigt!" Det efter att jag å kollegan A började skratta hejdlöst åt att M sockar saknades i torkskåpet... Inte alls särskilt kul, men är man trött behövs inte mycket! ;)
          Eftersom jag stängde på jobbet denna fina Lucia dag hade Finaste L bjudit in mig på middag... Korvsoppa bjöd huset på och det var riktigt gott! Efter det agerade jag "läxtant" och fick höra 7-åringens läsläxa som bland annat handlade om Johansson som super när han är ensam... Jaaa, allt står det om i läseböckerna! :) 7-åringen förklarade dock för sin moster att super betyder att man dricker sprit och dricker man sprit, som till exempel rom som sjörövarna dricker, då blir man konstig! Så nu vet vi det! :) Sen hjälpte jag 17-åringen i huset med hennes naturkunskap... :) Så jag använder minsann min pedagogiska utbildning! ;) Mamma L i familjen hon bakade småkakor som vi sedan åt till kvällskaffet! GOTT! Sen var det promenad hem som stod på schemat... :)


Och så blev det onsdag och då slutade jag också rätt sent, var hem och åt middag å sov på soffan ett tag innan det var dags att bege sig mot Sst för att övernatta där... Fick dela rum med 7-åringen! Så även om man inte sover så särskilt bra, så är det ändå mysigt! :)


Torsdagen kom fortare än man kunde ana! En dag som var rätt tröttsam egentligen... Men den överlevdes den oxå! När jag slutade jobbet följde E med mig hem och vi bakade pizza... Efter att undertecknad fått gå tillbaka till Coop igen för att inhandla mjölet som hon trodde hon hade hemma... Jaja, lite motion har ingen dött av... ;) Sen att somliga knappt hittar hem, det är en annan historia! Och apropå historia, så hjälpte jag E med henne historia frågor... Jag har nog blivit en riktig läx-tant! Och dessutom tycker jag det är roligt! :) Allt man inte måste är väl kul! ;) Jag tror att hon kände sig rätt nöjd själv också och imorgon ska jag hålla tummarna för min unge när hon skriver provet! :)
         Sen följde jag E till bussen och mötte upp J och tog en prommis med henne och alla hundar!


När jag kunde läsa FREDAG i kalendern så kändes det verkligen som THANK GOD IT`S FRIDAY! Jag känner att den stundande jul-ledigheten hägrar mer än någonsinn! Trött som tusan och det känns som om man skulle kunna sova hur mycket som helst å ändå vara trött! Nåja, jag öppnade på jobbet, och slutade 13... Då åkte jag och lilla Lillebror till stan för att inhandla lite julklappar... Det tog sin lilla tid, så vi var tvugna att ta middags paus på Allstar... ;) Jag tror inte vi var hemma förrän vid 18.30... Men då var det mesta inhandlat! :)
          Senare på aftonen kom J och såg på Svenska hjältar med mig. :) Lite godis och allmänt mys!


Igår var det lördag och mor å far var på besök i stan! Jag hängde med dom till Storheden och sen var vi och lilla Lillebror och käkade middag tillsammans... Innan dom begav sig åter till byn var det fika paus hos mig! :)
          På kvällen gick jag till Sst för att se på sista avsnittet av "Så mycket bättre" och drick glögg med L... Det hela slutade med att jag for hem och hämtade baddräkt och dylikt för att vi skulle bada badtunna! :) MYSIGT!! Sen badade vi bastu och kvällsfikade te och mackor... Jag tror jag kom hem vid 1 nån gång! :) En mycket trevlig afton var det i alla fall! :)

Och idag är det då söndag och fjärde advent... Jag har tvättat (nästan bara svarta) kläder och sen har jag och Cammo "julfikat" på Friends by BO´s... Och gått runt på stan lite... Jag skulle köpa INGENTING när jag åkte dit och kom ändå hem med påsar... Hur gick det till undrar jag?!
         Och så har jag kunnat bocka av en till av sakerna på "att göra före jul-listan"; jag har postat julpaketen till Kusin J med familj i Stockholm!


Idag har det kommit ny fin vit snö... Men tyvärr var det hemskt blött det som landade på backen, så vi får väl se om den tänker stanna kvar nu... Hoppas kan man ju alltid! :)

ÄH! Nu är det bara att packa sig i säng! Imorgon blir det en låååååååång dag! Börjar 6.30 på jobbet och sen har vi p-möte från 13-17... Men snart, snart, snart ska jag vara ledig!!! :)

God natt alla fina!

Kram! :)


Fjärde advent

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla människor räknar:
dan före dan före dopparedan.


Lusse lelle

"Ute är mörkt och kallt
i alla husen
lyser nu överallt
de tända ljusen
Nu kommer någon där
jag vet nog vem det är
Sankta Lucia, Sankta Lucia"

När man arbetar på förskola så är det (oftast?) denna version av Lucia sången som vi övar in å sjunger! Så nu är det bara att sjunga upp! :)

Önskar eder alla en fröjdefull LUCIA!



Kram! :)

Mer jul!

Det var som att med snön, tomtekalendern och all glögg kom känslan för jul farandes på riktigt! Idag blev jag sugen på ”julmat”… Så det var bara att inhandla skinka, köttbullar, prinskorv, lax och lite sånt på Coop på hemvägen… Sen inbjöd jag lilla lillebror på middag! Julmat ska ju avnjutas i sällskap! ;)

Sen kom även Finaste J med lilla Bella förbi… Så vi har druckit kaffe och ätit goda kladdkake muffins och sen har vi bara tagit det coolt… Nyss kom jag hem efter att ha följt J hem och tagit en liten promenad själv… Man kan säga att det hände nåt med vädret… Från att det var ca -7 grader vid 18 var det nu ca -0,5 grader… Temperaturen steg alltså med nästan 7 grader typ 3,5 timme… Märkligt! Men det blåser ute och snöar, så vi får se vad vi får för Lucia väder. Vi som ska fira utomhus… Eller i alla fall ha själva tåget utomhus. Förra året var det typ minus 25 grader på Lucia och i år verkar det hamna på plus sidan… Kan inte va lätt å förutspå väder nu för tiden! ;)

Den här årstiden när mörkret känns som en enda tunnel där man bara ser ljuset ibland lite lätt, så har jag svårt för att äta… Det är olika hur illa jag mår, men nu är jag inne i en period när jag mår illa om jag inte äter och äter jag för mycket mår jag också illa… Och om det är så att jag äter ”fel” mat kan jag må illa av det! Helt galet!! Så när jag då blir sugen på något så måste jag som äta det… Annars mår jag ju illa! Alltså, blir man sugen på ”julmat” på vägen hem från arbetet är det inte så mycket annat att göra än att se till så det är det man får äta! :) Denna höst som varit mörk när snön kommit sent är det som värre… Jag blir antagligen påverkad av mörkret både till kropp och själ! Det är alltså rätt bra när jag blir bjuden på mat hos andra eller äter tillsammans med andra, för då känns det faktiskt lite bättre det där illamåendet! ;) Kan vara psykosomatiskt, eller bara psykiskt, men nåt fel är det! ;)

Nix, nej, nu ska jag göra mina sjukgymnastövningar och sedan frakta mig mot sängen… Som sagt är det Lucia firande imorgon på morgonen på arbetet! Kanske bäst man sjunger upp på morgonen när man vaknar! ;)

Ha en fin Lucia alla läsare!

Kram! :)


Julkänsla på g...

Ja, inte vet jag, men klok på den här sidan, det blir jag inte! Måste väl tillkalla experthjälp för att reda ut varför jag inte kan se hela rutan där man skriver texten… Mycket märkligt! Kanske har jag lyckats komma åt nån knapp, kanske inte?! Vad vet jag???

Nu börjar i alla fall julkänslan anlända så sakteliga… Det är vitt ute, vitt och fiiiint! Jag är så mycket lyckligare när det är vinter med snö! Vinter ska vi ju ändå ha och då föredrar jag en vinter med snö… Sen kan man ju fundera på varför all snö måste komma samtidigt så alla stackars traktorförare inte får någon rast och ro alls och alla människor med hus och bil får svära över att dom måste skotta… Nåja, är det något vi inte kan bestämma över, så är det vädret!

Idag har jag även varit och sett julkalendern i stadsparken! Och det kändes så himla mysigt att få se den när det är snö ute, så nu har man ännu mer julkänsla! En mycket bra kalender faktiskt! Och det var massor med folk där, så folk satt på marken till och med! Det är en fin tradition vi har är i stan, att dom sätter upp denna kalender varje år.


Och så har jag glögg minglat! Även det ger ju en känsla av jul! Jag var hos Fina C på glöggmingel igår kväll och ikväll har jag minglat hos Bästa familjen på Sst! Många trevliga personer har jag fått träffa både igår och idag och druckit massor med god glögg! Nöjd person, ja! :)

Igår var även jag och C på stan och spanade in lite julklappar samt att jag införskaffade en julklapp till MIG! En ny skrivare som även har kopiator och scanner… Kan tyckas onödigt av vissa, men jag har känt att jag saknat en skrivare när jag inte haft någon, så nu är det problemet löst! :) Så även att gå på stan så här kring jul ger lite av julkänsla… Man möter en massa människor som stressar runt och letar klappar till alla snälla… J Vi var inte så stressade, så vi hann med en fika på stan och sen också lite fika hos mig! :)

Och så har vi haft lite utvärdering med jobbet samt ätit middag tillsammans som julavslutning… Även det ger lite julkänsla… I torsdags hade vi föreläsning med en man som heter Harold Göthsson som pratade om Reggio Emilias filosofi… En klok man som gav en massa tankar att fundera på! :) Efter det hade vi middag tillsammans på Tallkotten, så vi åt inte julmat, men det var rysligt gott! ;)

På fredag stod lite utvärdering på schemat och sen också lite framtidsplaner… Vi var lite visionära och pratade om hur vi vill att det ska bli på våran nya förskola! Även det var en bra dag! Man får tid till en hel del eftertanke och man tror sig bli lite klokare… Och ganska mycket snurrigare samtidigt! :)

Så fredagen gick i lugnets tecken när jag kom hem, det vill jag lova! :)

Och i onsdags var vi ju på Maggio! En mycket bra konsert! Men den hade nog varit ännu bättre om det varit stående publik istället för sittande… Sista låten när alla stod upp och skrålade ”Jag kommer, jag kommer jag är nästan där…” den var ju såklart bäst! :) Inte så bra bilder då man inte fick fota med blixt, men...


Nu ska jag bege mig till Kallax för att hämta hem Fina J som varit på resande fot i några dagar…

Kram alla fina! :)


Tredje advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr.


Konstiga inställningar?!

Jag som hade en plan på att skriva ett blogg inlägg, men det är något underligt med inställningarna som jag måste ta reda på, för just nu så ser jag inte hela texten... Allt är som för litet i fältet... Som sagt, ska försöka åtgärda saken och sedan återkomma...

Jag har i alla fall publicerat ett inlägg via unicef... Kan va värt att titta in i deras web shop...

Ha en bra fredag kväll alla läsare!

Kram! :)


Den här bloggposten innehåller nötkräm

Barn-och-notkram Foto:UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.


Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.


Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Jul 2011


Jag lever!

Känns som att jag varit värdelös på att uppdatera bloggen!!! Men JAG LEVER! Jag har nästan bara sovit hemma den senaste veckan, så det är förklaringen till att jag inte skrivit något. Jag har knappt haft igång datorn... Så är det ibland! Och om man ska se det som ett gott tecken att man faktiskt UMGÅTTS med personer live, kan väl ändå vara bra att ha "data-fri-tid"! :)

Förra helgen var mamma här och vi rände bland annat runt på lite affärer... Denna resa resulterade i att jag har köpt många av julklapparna klart i alla fall! Jag satt också å slog in sisådär 48 julklappar, för Tomten skulle ju komma med en kalender till Guddottern och en Skattkista till brorsdottern! Jag tror jag hade minst lika kul som jag gissar att dom fina barnen har när dom får öppna! Jag tycker verkligen om att ge! :)

Söndagen spenderades i sällskap av mamma och sedan också med Lillebror med familj hos dem... Jag hade med mig en skattkista med paket till den där älskade brorsdottern jag har... Hon fick öppna ett paket ur kistan redan på söndag, och hon tyckte minsann att även Faster kunde öppna ett... Inte är hon snål inte! :) Även M, M och lilla T kom till dom å hälsade på, så då fick jag umgås även med dom! Man blir verkligen glad i deras sällskap, man kan som inte annat! :)

Sen började då en ny vecka, som nog var ännu intenesivare än den innan...


Måndagen arbetadade jag till 16.45, hämtade finaste E på fritids och gick sen hem till dom å käkade middag med grabbarna å J. Sen bar det av på Nätverksträff, en riktigt givande sådan, faktiskt... Kom väl hem kring 21.30...
tisdag hade jag utvecklingssamtal heeeela kvällen! Men även om det är arbete, så är det faktiskt rätt trevligt arbete... :) Jag gick väl hem vid 21.30, då hade jag avverkat alla "mina" 8 barn!
onsdag slutade jag tidigt och hann med en kaffe på Friends med Fina E innan jag satte mig i frisörstolen på LYXX och blev snygg i håret. Killarna på Sst såg genast att moster Icka hade färgat håret och när jag frågar 7-åringen om det är fint säger han: "Jaaa, typ svart!" :) Så på onsdag eftermiddag käkade jag middag med alla barn (och ungdom) på Sst och sen bakade vi kladdkakemuffins! :) Goooooda! Och kladdiga, det var det enda vi kunde säga om dom! :) Jag överlämnade även kalendern med alla paket till den där fantastiska lilla Guddottern jag har! (Hon berättade mycket nöjd om den för mig i lördags, så den var till belåtenhet... :) ) Och så hann jag umgås en stund med L när hon anlände från Kiruna...
Och så blev det torsdag och jag hade tid för massage... L tyckte att det var lika bra att jag åt hos dem eftersom jag ändå skulle baka med J hemma hos mig... Å så hade hon gjort en av mina favvo rätter, kyckling biffar. Det tackar man ju inte nej till... Så jag fick middag å sedan gick jag å J hem till mig å bakade lite morotskaka och surrade...
fredag stängde jag på arbetet och blev inbjuden av den fantastiska vännen jag har på middag även denna afton! Å dessutom tacos, me like! :) Flera trevliga personer hängde där på Sst, så det blev lite umgänge oxå...

Natten mot lördag vaknade jag av jordens huvudvärk, migrän... Jag som inte haft migrän på över två år hade nästan glömt hur det kändes... Men... Stressig vecka med alldeles för lite sömn, en nacke/axlar/rygg som är helt slut... Ja, kanske inte så konstigt att det kommer som ett brev på posten... Nåja, med värktabletter håller sig huvudvärken i shack...

På lördag var det min födelsedag och jag hade verkligen en fantastisk födelsedag med besökare från ca 11.30 och långt in på natten! Jag kände mig som en fantastiskt omtyckt person! :) Så än en gång, tack alla mina fantastiska vänner och familj som hälsat på, ringt, skickat sms eller på annat sätt kommit ihåg mig! Love you all! ♥



Söndagen kan man verkligen kalla vilodagen! Kanske inte så konstigt med tanke på hur veckan sett ut! Jag å MW var å käkade på pizza corner och sen kom J å hängde med mig. Så jag gjorde inte många knop i onödan! ;)

Hur kan man då sammanfatta veckan... Jag har knappt ätit hemma på hela veckan, jag har jobbat alldeles för mycket, umgåtts massor och faktiskt känt mig riktigt nöjd stora delar av veckan! :)

Så denna nya vecka fick ju tyvärr ingen bra start... ¨Eller jo, kanske men....

Igår, måndag var jag hos sjukgymnasten och han hade någon form av diagnos på mitt lidande... Förträgningar i nervbanorna (eh, kan det ha hetat så?) som gör att jag har domningarna i armen och ansiktet, "gamnacke", överrörlighet i ländryggen... Sååå, nu ska jag träna tre gånger om dagen... Eller tänja ut i alla fall... Återbesök om fem veckor för att hoppas på ett bra resultat!
Annars var det stägning på arbetet som gällde! Och så lyckades jag bli bjuden på middag på Sst igen! ;) Hjälpte J med packningen å sen när jag gick hem (och även var hemma) hade jag ett långt samtal med Cammo... Hon är som rätt underhållande den där fina vännen jag har! ;)


Jaha, så kom då denna dag som jag helst hade undvikit att stiga upp! Men det var ju redan gjort, så jag har mer eller mindre genomlidit denna dag... Hann inte mer än till arbetet förrän jag förstod att jag kommer få stänga även denna dag... En sjuk och ingen vikarie! NÄHÄ?! Vad ska man säga?? Man börjar i alla fall bli måttligt less på denna vikariesituation vi har, blir det inte förändring snart, så kommer vi väl alla vara sjukskrivna... Det kändes som om luften totalt gick ur mig, å inte bara mig... Vi var alla rätt less! Och jag känner mig som jordens sämsta människa när jag är på dåligt humör och saknar tålamod! Men... Några av barnen fick i alla fall baka pepparkakor, vi hade utevistelse... Och när jag låste dörren hade alla gått hem utan skador med mat i magen, hyfsat nöjda oxå! Så på nåt sätt lyckades vi fixa denna dag oxå! Trött är bara förnamnet, men som sagt alla har överlevt, både vuxna å barn! Å nu är denna tråkiga dag tack å lov snart slut! En dålig dag innebär ju att nästa dag bara kan bli bättre! :)

Hahaha! Kanske kan va nåt att påminna sig om! ;)


Nu ska jag lägga mig på spikmattan, spela lite wordfeud och sen sova! Imorgon börjar min dag med handledarträff på universitet, vi ska få gå på en föreläsning! Sen ska undertecknad bli intervjuad av Skolverket för att hon är handledare på Lärlingsprogrammet... Lärlingen ska också delta! :) Kvällen ska tillbringas med fina vänner, först på Waldorf, sen på Kulturens Hus lyssnandes på Veronica Maggio! Som sagt, morgondagen kan bara bli bra! :)

Bra jobbat, alla som orkat läsa ända hit! ;)

Kram alla fina! :)


Tack...

Tack alla fina vänner för grattis hälsningarna på Facebook, via sms och telefon! Och tack alla som var och firade mig irl! Jag hade en fantastisk födelsedag med massor av skratt! :) Idag betalar vi för det med trötthet! ;) KRAM! ♥

Andra advent

När andra ljuset brinner
då är Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

Fast i år stämde inte riktigt det där... :) Lucia kommer först efter tredje ljuset!


RSS 2.0