Hektisk...

... är bara förnamnet vad gäller denna vecka!

Idag - genrep på cirkusen för en annan förskola plus att vi suttit flera timmar efter jobbet med planeringen av redovisningen som är imorgon!

Imorgon, tisdag, redovisning på universitetet! Oj vad mycket som ramlar ner från axlarna när det är över!

Onsdag har vi gala på jobbet och på kvällen är det cirkus och vernissage!

På torsdag ska jag på jobbintervju!!!!!!!

På fredag är det AW med naturvetar-gänget!

På lördag är det dags för 30-års fest!

På söndag ska jag bara VILA!! :)

Som sagt, en rätt heltisk vecka! Mycket spännande och JÄTTE KUL!! :)

Ha det bäst där ute i eran verklighet!

Kram! :)

Kärleken är fantastisk!

Kärleken från en människa till en annan och att vilja visa den öppet för alla! Igår cyklade jag till J och A på fest i tron att detta är en helt vanlig vårfest... Men vad händer?! J samlar alla och går ner på knä och friar!!! Och sentimental som jag är började jag såklart gråta! Nåja, inte så tårarna sprutade, men ändå... :) Så nu är dom ÄNTLIGEN förlovade! Och vi var ett gäng glada människor som ser fram emot bröllopet!! Tack kära vänner för att jag fick äran att vara med och dela detta stora ögonblick med er!!

Fredagens jobbfest på Western Farm var riktigt trevlig! Ja, egentligen var väl hela fredagen rätt trevlig... Jag å A-K har ungefär samma humor, så vi satt (återigen) och skrattade åt den där historien med polisen i Ö-tå... Det är för tusan lika kul varje gång!! Jag skrattade så tårarna rann och "tanterna" på mitt jobb sa typ att det är ju ändå roligt att ni kan skratta mitt i eländet... Men vad ska man göra då?! Jag kan ju inte lägga mig ner och vänta på döden heller... Sen är ju allt det här jätte-jobbigt och jag kommer nog fälla mer än en tår innan jag lämnar igen nyckeln... Men som sagt, man måste ju försöka göra det bästa av situationen.

Eftersom jag hade stägnings skiftet, så gick jag till A-K efter arbetet... Även L följde med dit, så vi drack lite vin innan vi begav oss mot Western Farm. Showen var riktigt bra, dock kan jag inte säga detsamma om maten... Nog gick det ju å äta, men det var inte världens godaste kött direkt! Mitt i all förvirring hade vi glömt Chefens present på arbetet, så nu får vi tacka av honom en annan dag! Så kan det gå! Träffade Cammo å deras gäng där och fick åka buss med dom till stan, så slapp jag bli strandad i S-byn... :) Åkte vidare från stan med 01.10 bussen... Då höll jag på att skaka tänder för att det var så vansinnigt kallt! Snacka om kontraster i vädret!

Gårdagen gick åt till att börja dagen med ett besök i Stadsparken och utställningen som olika förskolor där pedagoger är med i pedagogiska nätverket i Luleå hade utifrån temat "Vårt livfulla vatten"... Riktigt mycket som var bra! Kul å se ett sånt engagemang! Efter det rännde jag på stan lite... Skulle då inte alls köpa nåt, men kom hem med ett par skor (!!) och två top:ar... Så var det med det! Efter ett besök på Systembolaget cyklade jag hem för att sedan fara till "min familj" och fira Världens bästa nyblivna 6-åring! Han skulle ha haft kalas men då Minstingen hade blivit sjuk blev det uppskjutet och för att lindra besvikelsen något for jag dit med ett paket... Och gissa om ungen blev glad över presenten! "Men Moster I hur kunde du veta att det var en sådan jag ville ha?!" Då värmer det hjärtat att se ett sådant glitter i ögonen på honom! Älskade unge!! Efter tårtakalas där begav jag mig hemåt igen för att fixa mig för kvällens party...

Det var verkligen en händelserik lördag! Som avslutades på ett ännu händelserikare sätt! Snacka om "dramatik" i livet... Skratt och gråt på samma dag!!  :) Precis som livet är!

Nu ringde Goda vännen L och frågade om hon fick komma och hälsa på, så ikväll får jag trevlig besök!!! Så kul!!

Nu middag! Sen kaffe! ;)

Kram! :)

Jobb, jobb, jobb

Just nu kretsar det mesta i min hjärna och min kropp kring just jobb! Om jag inte är på jobbet, så funderar jag på vilka jobb som ska sökas och var jag sedan ska hamna.... Nåja, snart är väl den cirkusen över i alla fall! Ikväll har jag mailat iväg ansökningar till fem tjänster och kanske jag kommer söka fler imorgon, måste bara kolla upp vissa saker med rektorer å sånt...

Cirkusen på jobbet flyter på enligt planerna och det är riktigt roligt!! :) Nog för att det är otroligt mycket jobb med allt detta, men det är som ändå värt det när man ser glittret i ögonen på barnen! På måndag är det dags för genrep och på onsdag är den stora finalen! Till å med vi fröknar längtar ju!! Har jobbat ikväll (igen) för att fixa iordning det som har med våran gala fest att göra, men nu tror jag det mesta är gjort! :)

Igår var jag med älskade prinsessan E på eftermiddagen! Vi hade lika skoj som vanligt... :) Jag blir så glad i hennes närvaro! Och igår hade jag inte träffat barnen på jobbet i stort sett alls, så då var det extra mysigt att få vara med henne! :) Igår skulle jag ju har varit på utflykt med universitets kursen, men det var som att jag förträngt alltihop så jag var ute i sista minuten med att fixa skjuts till Sundom, alltså slutade det med att jag inte hade någon skjuts... Å eftersom det finns så vansinnigt mycket att göra på jobbet, beslutade jag mig för att åka dit och fixa lite... Och jag hann med en hel del ska jag ju erkänna! Bra val helt enkelt... :)

I tisdags var jag till frissan och blev mer blond... Sommar färgen! :) Jag gillar ju att vara blond på sommaren, det är som att det hör till! Och så var jag å köpte en present till älskade E som idag fyller 6 år... HUR kan det vara möjligt att han är 6 år??? Kan inte alls fatta detta! Tiden har verkligen rusat iväg och det känns underbart att man är en del i hans liv och faktiskt fortfarande är välkommen på kalas! ;) Tyvärr visade det sig att jag köpt en legolåda som han redan fått så jag behövde lämna den till Mamma L så hon kan byta den innan kalaset på lördag.... Å tänka sig när jag cyklade dit för ärendet träffade jag samtidigt två vänner till som jag inte sett på mycket länge! Så nice! :) Det är vardagslyx! :)

Och så gick inte ens Anna Bergendahl vidare till Eurovision sång contest!!! Vad hände?! Nu kan jag gå å lägga mig och behöver inte känna mig ledsen över att missa det hela på lördag då jag ska vara på party! (Vilket jag ju hellre är ändå!!) Imorgon är det dags för Western Farm med arbetet... Blir nog trevligt, jag har ju dessutom fått veta att Cammo å gänget oxå ska dit! :)

Näää, nu dricka upp teet och sedan sova!

Kram! :)

Peace, Love and Understanding

Fint budskap! :) Efter denna helg fick det även en annan slags betydelse för mig... :)

Jag säger bara HALLELUJAH! Vi har ÄNTLIGEN skrivit klart rapporten till kursen!!!! Nu är det bara att hoppas och hålla tummarna att den blir godkänd oxå! Gärna VG!! :) Vi tyckte ju att så mycket tid som vi lagt ner, borde vi ju belönas lite oxå... :) Nåja, den är i alla fall så gott som klar, så nu är det bara att planera redovisningen och sen slutföra den som är kvar... Förutom att vi ska på nån exkursion med skolan på onsdag... Å vad underbart kul att det är så fint väder ute då lagom till denna utflykt... :( Tyvärr känns det som om det är så oerhört mycket att göra nu, så man egentligen inte har tid att vara på skolan, men vad ska man göra... bara å bita i det sura äpplet å se glad ut! Man kan ju försöka se det som en paus i tillvaron oxå! :)

Efter en hel dag på Kulturens Hus med Bästa studiekompisen, C, har jag varit å ätit middag med Älskade L. Det var evigheter sen vi sågs, igen! Det var nåt vi upptäckte när hon var in hos mig en snabbis å insåg att det var första gången hon såg mina tapeter... Det är visst över en månad sen jag fått omtapetserat... Så kan det gå! :O Å återigen får man säga att tiden går alldeles för fort!! Under denna afton har jag sen roat mig med att skriva personliga brev och se över min CV... Hur ska man beskriva sig själv som "fantastisk"?? Det är inte så himla lätt att "sälja sig"! :) Nu har jag ju redan en tillsvidare tjänst, så det handlar ju om en ny placering, men man vill ju ändå göra ett gott intryck!!

Gårdagen gick mest åt till att slöa, vara ute i solen å läsa... På aftonen hjälpte jag Lilla lillebror å bära lite grejer å sen var vi och tittade utanför hans nya bostad... Sen besökte vi Bror med familj en stund. Hann få några kramar av Prinsessan och en berättelse på hennes vis (det vill säga man får GISSA vad hon säger) om vad hon gjort hos farmor å farfar... :)

I lördags var ju denna 25-års fest! Jag som tänkte att jag kommer vara Tant på stället och säkerligen går hem före 22, blev kvar till närmae 1!! Inte illa, va?! Det var i alla fall riktigt trevligt!! De hade anlitat en kompis som trubadur och han var duktig! Maten var oxå god, så man kan summera det som en bra fest helt enkelt! :) Och nej, jag var inte äldst på stället och det fanns fler i min ålder där! ;)

Nu tror jag att jag ska ta paus från datorn å fortsätta läsa min bok... Jag har som fastnat i den; Ur vulkanens mun skriven av Helena von Zweigerbergk. Det var som inget intressant på tv och det regnar ute, så varför inte passa på å mysa med en bok en kväll som denna?!

Kram! :)

Grubblerier

Jag grubblar på var man ska jobba till hösten... Har fått hem ett brev med 35 tjänster att söka... Jag kommer inte att söka alla 35, men jag funderar hur man ska tänka... Ska man söka många, eller bara dom man helst vill ha?! Ja, det är nåt att grubbla på... Senast på fredag ska man ha skickat in sin ansökan. Så nu rör det på sig med tjänsterna i alla fall... Alltid något, men det tar en himla tid...

Igår var jag på After Work med gamla "soc-gänget"... Vi var fyra stycken och hade riktgt trevligt! När det är länge sen man setts finns det alltid en massa att prata om... :) Vi försöker ju ses nån gång per år i alla fall, och det är rätt bra gjort med tanke på att ingen av oss jobbar kvar med det vi gjorde då... :) När jag kom hem hade världens bästa lilla Lillebror diskat åt mig, det var en fin avslutning på fredags kvällen! :D

Vi hade även planeringsdag på arbetet igår, så nu har vi handlat vad som handlas ska till våran gala-fest den 2:a juni... Och så har vi kunnat planera hur saker å ting ska se ut med cirkus och vernissage... Fiiiint blir det!! :)

I torsdags på jobbet firade vi Förskolans dag med att ha karnevals stämning på gården. Barnen hade tillverkat kronor och "fe-stavar" och så hade dom fått baka chokladbollar! Mycket nöjda barn! På eftermiddagen kom lilla Lillebror till stan. Jag var med Prinsessan i en lekpark, vilket hon verkade tycka var kul! Vi träffade några andra barn där som var i 7-års åldern, och dom tyckte ju det var spännande med en som var liten... :) Det är kul med barn som är så där spontana!

Ikväll ska jag gå på T´s 25-års fest, jag ska i alla fall gå dit och äta... I övrigt vet jag inte vad som sker denna dag... Kanske tvättstuga och att slappa på balkongen... :)

Nu ska jag i alla fall fixa kaffe!

Kram! :)

Så trött...

... men kan ändå inte sova! Fy bubblan vad less jag är på det!! Det är nog snart en vecka sen jag sovit en hel natt utan att vakna... Kanske mer oxå?! Jag somnar så skönt å sen är det som om någon väcker mig å så är det kört! Jag vet att det är stress symtom... Och jag vet ju till stor del vad det beror på oxå, så det är väl bara att härda ut och hoppas allt löser sig snart... INNAN jag är alldels slutkörd då förståss....

Det är som lite mycket nu och det känns som om veckans dagar inte räcker till och inte heller arbetstiden... Men jag tänker att all extra tid jag jobbar nu, den får jag igen när jag får vara sommarledig!! Snart kan man väl vara kompledig två veckor och det är ju inte alls fel!! Nog för att tiden är inarbetad, men det känns ändå skönt att kunna vara ledig längre i sträck.

Idag har jag å C jobbat med vårat fördjupningsarbete på morgonen och på måndag ska vi ha läsdag och försöka göra det klart, så det känns i alla fall som om den bördan lättat något från axlarna... Det känns faktiskt som om vi har gjort ett riktigt bra jobb ändå om man nu får klappa sig själv på axeln lite... :) Man hade ju gärna önskat att man fått göra bort allt med skolan innan maj månad, men så har det inte blivit, och nästa vecka ska vi dessutom iväg på nån exkursion som jag inte alls har tid med... MEN.... Har man tagit f-n i båten är det bara å ro den i hamn! :)

Och så har jag ju börjat med utvecklingssamtalen på jobbet och får ta tag i alla barns portfoliopärmar i juni, kan ju som inte göra saker fortare än jag hinner! Det blir ju som mer jobb kan man säga med tanke på att vi stänger och alla barn ska vidare någon annanstans. En sak i taget......

Men det allra jobbigaste är ju ändå den där ovissheten och att alla på jobbet tycker detta är jobbigt! Då är det som om gnistan gått ur alla och så glömmer folk sina arbetsuppgifter och sen är det någon annan som ska göra det oxå! Det enda jag försöker tänka är att jag ska ha kul med barnen och fokusera på dem istället för att älta och gräva ner mig i den sorgen... Det kommer ju inte att gå fortare för det... Och min förhoppning är ändå att jag innan denna vecka är slut ska börja ha en aning om åt vilket håll det lutar... Det håller vi tummarna för!!

Idag har jag i alla fall haft besök av Världens bästa Lillebror och världens finaste E... D har fixat med en del "småfix" som jag behövde hjälp med, hänga upp lampor och en tavellist å lite sånt... Så det tackar jag allra varmast för! E och jag har haft skoj ute på balkongen bland annat där hon fick äta piggelin! GOTT var det och den tog slut fort! :)

Nu ska jag minsann duscha efter yttelrigare en dag i värmen... Det är såna här dagar man har ett extra bra jobb! :) Idag har vi haft picknick ute till mellis... MYS!! Och det är bara å njuta så länge det varar, för det verkar som om det ska bli svalare redan imorgon... Bara det inte regnar, för det är förskolans dag och vi ska ha lite egen karneval ute på gården...

Kram alla fina! :)

Saknar orden...

... känns det som och det är olikt mig!

Det är väl så mycket att hålla reda på just nu, så jag orkar knappt tänka på det.... Men snart är det juni och då ska jag bara njuta av livet! :) Bara å hoppas på att man fått veta var man ska jobba till hösten då oxå, så man verkligen kan njuta...

Samlar på mig energi av barnen på jobbet och mina "privata" barn! Dom har så det räcker å blir över!! :) Det är finfint! Och nu är det ju så fantastiskt väder, så man blir lycklig av det oxå! Solen gör en gott! :) Det är nu man ska vara extra glad över det jobb man har, när man får vara ute på arbetstid... :)

Kom tillbaka till stan i lördags då jag kom på att jag skulle cykla till Cammo i Karlsvik... Det tog ca 45 minuter enkel väg, så det gick fortare än jag trodde... En mycket trevlig dag tillsammans med Cammo, även det är gott för själen! :) Det var ju abra det att när man cyklat dit skulle man ju hem oxå... Har känts i benen att man gjort något i alla fall! Men träningsvärk är ju ändå på nåt sätt en skön värk... :)

Igår var jag på fotbollsmatch och tyvärr förlorade OAFF... Det var en liten kille på matchen som tyckte jag skulle blåsa såpbubblor för att störa backlinjen, det var bara det att jag ju hejjade på fel lag (enligt honom)... :) Hann ju med att umgås med L*2 och mina Prinsessor i alla fall! NICE!

Ikväll har jag typ nyss kommit hem från jobbet... Man skulle ju kunna tro att man börjat jobba skift, så ofta som det blir kvällsjobb nu för tiden.... Men vad ska man göra, när saker ska bli gjorda?! Nåja, det blir fint med komp-tid i sommar i alla fall! :)

Nu ska jag göra "ingenting" tills jag ska sova för imorgon är en ny dag!! Utvecklingssamtalen startar på jobbet, så det är en del att göra där....... SNART är det i alla fall SOMMAR!! :)

Kram! :)

I byn... på visit...

Har just badat bastu... Vilken angenäm upplevelse! :) Då kan man vara i nuet en stund..... I övrigt har dagen gått åt till utevistelse. Man måste ju passa på när vädret är så fantastiskt som det har varit! Eftersom köket är lite upp å ner nu när dom håller på att byta kakel och spis och bänkskivor, så grillade vi ute. Första gången denna säsong, så gott!

Kom till byn igår per buss... Träffade en gammal gymnasiekompis på bussen, så resan gick fort! Det finns ofta mycket att prata om när man träffas sällan... Kul med sällskap var det i alla fall! Kändes konstigt att komma hem och inte bli mött av Nalle, man väntar sig att han ska komma och möta en ute eller lägga sig vid ens fötter eller vid sängen... Och att han ska skälla eller nåt, så visst är det en konstig tomhet utan honom.

Igår var jag även hem till mig med fem barn från jobbet. Det slutade med att jag tog med mig dom och åkte själv och vi hade en riktigt mysig dag tillsammans! Det är så himla kul och vara i farten med dom när dom "sköter sig"... När en av flickorna helt plötsligt utbrister "A, vad jag älskar dig!" så täker man att nåt rätt gör man väl i alla fall... :) Sen tränade vi cirkus! Det är oxå skoj och man ser att barnen tycker det är kul och dom är så himla engagerade allihop! Så när jag åkte hem var jag rätt slut. När man är i farten själv med barnen krävs det mer av en för att man vill ha koll hela tiden, så det tar på krafterna... :)

I tisdags var en sådan dag när jag träffade många pedagoger i olika sammanhang och alla frågar såklart hur det är vad som ska hända när vi ska stänga... Klart jag förstår att dom bryr sig (i alla fall de flesta av dom), men det blir rätt påfrestande att svara när man ingenting vet... Hur har ni det? Ja, vad tror du?? Klart det är jobbigt! Vad vet ni?? INGENTING!! Men man är trevlig och tillmötes gående och försöker svara så gott det går... Jaaaaa... Men det är oxå påfrestande... Och det absolut jobbigaste anser jag är ovissheten... Att inte veta var jag ska jobba till hösten... Jag har någonstans förlikat mig med tanken på att jag måste säga "hej då" till alla barn och föräldrar och att jag inte kommer jobba med dom nå mer... Jobbigt? JAAA! Men jag måste ju mentalt förbereda mig... Jag känner mig inte orolig för att byta arbetsplats och arbetskollegor, bara jag VET.... Men nu verkar det som om det kommer att börja röra på sig, så jag har ändå en förhoppning om att få veta nåt innan denna månad är slut... HOPPAS kan man alltid! I övrigt var jag å A-K och fixade rekvisita till vååran cirkus i tisdags, så det var en lång dag!

I måndags arbetade jag sent, och så var jag så vansinnigt trött! Det har jag varit hela veckan, så jag är glad att jag tagit ledigt imorgon, så får man en längre helg att sova ut på! Kanske inte så konstigt man är trött när man har så mycket att hålla reda på och dessutom en massa man INTE kan påverka....

Nix, nej, nu kaffe och glass! :)

Kram! :)


Bröllopsfeber

Igår var jag på bröllop! Eller det kanske inte var alldeles sant, men jag iakttog i alla fall ett.... :) Vi var på Vårmässan i Arcus och tittade på bröllopet som var där. Det är som nåt alldeles speciellt med bröllop! Jag får rysningar av allt det där vackra... Och det fast man står i en stor mässhall och hör hur dom ropar ut erbjudanden samtidigt som prästen ställer frågan "Tager du..." Lite knasigt och jag tror inte att jag personligen skulle vilja ha det så trots att allt är betalt. Men det är nåt alldeles särskilt med bröllop! Och bruden var vacker!! Jag tror inte att dom som stod där framme med prästen egentligen var så medveten om att dom hade en stor publik... Dom hade nog mest ögon för varandra! Precis som det ska vara.... Så nu vill jag att någon jag känner ska gifta sig så jag får gå på ett riktigt bröllop!! För som sagt, det är nåt alldeles speciellt med bröllop......................

Fester kommer jag ju i alla fall få besöka, båda mina bröder fyller jämt och så ska vi på after work med före detta jobbarkompisar (numera "bara" kompisar) och avslutnings fest med jobbet och så ska vi ut och äta med en på jobbet som fyller 60 och så ska vi ha avslutningsfest med "naturvetar-gänget" och Cammo ska väl ha inflyttningsfest och så är det Midsommar och Pajala marknad och Lule Kalas och ja SOMMAR helt enkelt! Så jag tror inte jag kommer ha brist på trevliga fester i den närmaste framtiden... :) Bara å ladda upp med energi och ett glatt humör!!

"Man saknar inte kon förrän båset är tomt", det är ett ordspråk som verkligen talar sitt eget språk... Å sant är det! Jag minns när min mamma sa det till mig när jag var barn... Min Lillebror hade åkt till våra kusiner och varit borta ett tag och det enda jag ville var att han skulle komma hem... När han var hemma hade vi våra duster och önskade väl varandra till andra sidan jorden emellanåt, men när han var borta så saknades han ju! Lustigt det där... Och så är det ju fortfarande i livet... När man har något så glömmer man ofta bort att uppskatta det, men när det är borta så saknar man det!! Vänner är en skattefri förmögenhet, så glöm inte bort att vårda förmögenheten! För om man inte har den, saknas den.... Det finns så många som jag inte skulle vilja leva utan! Klarar sig, det gör man, men livet är inte lika roligt utan dom!! En extra kram till er!!

Stod och diskade och började tänka på alla avsked som jag kommer att få göra denna vår... Nalle, barnen och föräldrarna på jobbet, kollegor.... Å så var det naturligtvis oundvikligt att fälla några tårar... Jag vet ju i förnuftet att det här kommer bli bra, men mitt hjärta är inte riktigt redo ännu!

Igår var vi alltså på Vårmässan, jag å Cammo och så var hennes brors sambo med... Vi gick runt där och glodde lite, men det var så himla mycket folk så man orkade inte direkt handla nåt. Men vi hade ju gratisbiljetter, så det var ju trevligt att besöka mässan i alla fall... Vi köpte med oss munkar och gick till Cammo och drack kaffe på hennes uteplats efter bröllopet... :) Sen blev jag kvar där tills det nästan var dags å sova... Jag kom väl hem vid 21-tiden... Godis och TV-soffan var det enda jag orkade med då! Hade erbjudande om att gå på party, men jag var inte riktigt laddad för det denna lördag....

Dagen idag är det söndag och jag ska hämta hem bror med familj på Kallax! Ska bli så kul och höra om deras resa! Prinsessans första resa med flygplan och allt..... :) Sen finns det väl en hel massa "borde" saker, men jag vet inte alls om jag ids det! Känner mig mest trött och det kanske inte är så konstigt....

Kram alla fina! :)

"Somna inte osams med dig själv"

Lars Winnerbäck!! Ja, han är KUNG på att skriva texter och han framför dom bra dessutom! Anci gillar!!

För att hänvisa till textraden ovan, så är det väl så man måste tänka nu för tiden, på sig själv! Jag har som bestämt mig för att vad som än sker med allt så måste jag i alla fall vara vän med mig själv... Alltså kan man inte offra sig själv, utan måste ibland vara lite "ego"...

Och när man då läser i tidningen att det är 45 förskollärare som ska sägas upp, tänker man vilken jä-la tur att man i alla fall har jobb!! Även om man måste flytta på sig... Och så är man lite ego och läser i listan över var alla dessa tjänster kommer att uppstå.... Finns det en chans för mig att få en placering där?? Det är verkligen jobbigt detta att inte veta!! MEN om jag ska fundera på det hela tiden, så blir det ju bara ännu jobbigare! Därför fokuserar jag bara på barnen! Jag ska ge dom en sista minnesvärd tid på förskolan och jag ska göra mitt bästa för att dom ska få det bra på sin nya placering... Då har jag gjort vad jag kan och behöver inte känna mig dålig för den sakens skull... Sen är det så himla mycket man skulle vilja göra och säga... Funderar skarpt på att "lätta mitt hjärta" bara för att själv kunna må bra och kanske lära mig ytterligare av allt det som skett och sker..... Ska fundera på det! Men jag säger bara att det är F-N ingen lätt situation vi befinner oss i! Är det inte det ena så är det det andra... Och det är väldigt lite vi som förskolepersonal kan göra för att förändra något... Jag hoppas att dom som har något att berätta gör det för våra överordnade, för som sagt, vi kan inte göra mycket! Människor i allmänhet och vissa människor i synnerhet har svårt för förändringar, vissa har till och med panik inför dom... Och nu står vi inför en stor förändring genom att förskolan skall stänga... För vissa stavas det bara KAOS! Och då blir det kaos för alla andra oxå... ÅH, nog om detta!! Man tänker och pratar om det nog mycket ändå...

Idag är det fredag och jag har gjort färdigt min fotobok om Thailandsresan!!! Har till och med skickat in beställningen. Nu väntar jag med spänning på resultatet! Det har tagit ett antal timmar att få ihop den och igår kväll satt jag till halv ett på natten med projektet... JA, jag har varit (och är) trött idag! Det sjuka var att jag bara tittade på klockan och såg att den blev mer och mer och jag kunde som inte sluta ändå! När jag fastnar i något jag tycker är roligt, då har jag svårt att slita mig!

Igår var det torsdag och jag hade en fullspäckad dag! Började morgonen med att lämna prover och där träffade jag en man som jag hade anställd alldeles i början av min "karriär" som enhetschef.... Efter detta sprang jag på en tjej som jag är bekant med och klockan 9 träffades jag och C på Kulturens Hus, så innan klockan var nio hade jag hunnit vara social!! Inte illa för en helt vanlig torsdag! Vi hade läsdag på bibblo och om jag får säga det själv, så kom vi faktiskt en bit på vägen.... Sen var det dags att plocka stygnen på tummen... Min farhåga var ju att det skulle göra vansinnigt ont, men det gick bra och gjorde inte så ont som jag föreställt mig... :) Så nu är dom väck! Bara att ha plåster ett tag till så inte såret går upp.... Och efter det hade jag tvättstuga, så jag passade på att tvätta bort lite vinterkläder. Skönt, nu kan våren och sommaren komma på riktigt! :) Ja, å så satt jag ju med den där fotoboken då oxå... :)

I onsdags var ungefär hälften av barnen från jobbet och hälsade på mig... Denna förvirrade person hade naturligtvis lyckats göra nåt tokigt igen! Jag glömde lägenhetsnycklarna på arbetet!! Men vad gör man inte för sina barn?! Jag ringde kvartersvärden som kom och öppnade mot uppvisande av legitimation och en avgift på 100 kronor... Nåja, det löste sig till det bästa och barnen var nöjda! Men nog ska det väl vara jag till dylika händelser?! När jag slutade satt jag och C på jobbet och fixade med vårat fördjupningsarbete, så att vi med gott samvete kan vara lediga nästa fredag... Vi satt väl sisådär fem timmar efter arbetstid... Det är ändå galet mycket att göra! Men då ska det ju bli bra oxå! :) Och så fick jag ju det där tråkiga beskedet om Nalle........

Tisdag då... Vad gjorde jag då?? Jag har redan glömt det, känns det som... Det är så förbannat mycket i skallen just nu så jag kan då lätt tappa bort lite info! Nämen just det!! Jag var till tandläkaren och hämtade min bettskena (som nog kommer väl till pass nu när det är så jä-la mycket att tänka på...) och sedan fixade jag middag till mig å Cammo! Vi hade värsta trevliga tisdagen juh! Sedan var jag och tittade på en lägenhet till Lilla lillebror! Kändes verkligen som om han skulle trivas där och jag kunde som se honom bo där och idag fick jag beskedet att han fått lägenheten... Ibland vet man bara saker......... Nu ska även han bli granne med sina två syskon! :D

En svårt godissugen tjej har idag vräkt i sig en hel godispåse på väldigt kort tid!! Nu är den slut och jag mår nästan illa, så kan det gå! Men mitt begär har i alla fall stillats för denna gång.... :) Det är inte mycket att se på TV heller denna fredags afton, så jag tror det blir en tidig kväll, kan ju behövas efter nattens få timmars sömn... Imorgon verkar det som att det blir Vårmässan ute på arcus... Hade turen att få två biljetter!! Så himla gulligt av denna kvinna att tänka på oss! Och så var det Cammos tur att A-K redan hade biljetter... :) Jag gör nog ett besök hos Cammo i samma veva... Nåja, helgen har precis börjat, så man vet aldrig vad den kan medföra?!

Trevlig helg alla fina!

Kram! :)

<3 NALLE <3

♥ Nalle ♥



Föddes den 17 augusti 1996 och har idag, 5 maj 2010, fått komma till hundhimlen... Nu får han sola hela dagarna och bara njuta av livet! Inte vara sjuk och gammal... Jag ser honom framför mig skuttandes, sådär som han gjorde... Glädjen när han försod att han får följa med på promenad... Glädjen när någon familjemedlem kom hem... Så ska jag minnas honom!! Jag är ändå tacksam att jag inte behövde se honom nu på slutet, nånstans har jag sagt "hejdå" till honom varje gång jag åkt de senaste månaderna... Jag är inte ledsen för hans skull, han har det bra! Men det känns så konstigt tomt att veta att han inte kommer att möta mig när jag kommer hem till byn nästa gång! Därför gråter jag...... Det är konstigt att han inte finns nå mer, han som funnits nästan halva mitt liv... Han som varit en del av familjen så länge... Ålskade, älskade hund vila i frid!!!

cirkusföreställning

Jaaaa, just nu känns livet lite som en cirkus... Som man dessutom inte har riktigt kontroll på... Man vet inte vilket nummer som är nästa och kan inte riktigt påverka det heller.... MEN det blir säkert bra i slutändan! Dessutom ska vi ju sätt upp en cirkusföreställning på jobbet med barnen och A-K håller på att övertala mig att ta rollen som cirkusdirektör!!! Vi håller på med operation övertalning av barnen, men det går inte riktigt enligt planerna, så vi får se! Hoppas nån vågar och vill ställa upp, då behöver jag kanske bara vara biträdande i alla fall... Nåja, vi skrattar gott åt allt, så det blir säkerligen bra till slut! :)

Det känns verkligen att den här våren är en känslosam sådan.... Dels allt som händer på jobbet.... Just nu fokuserar jag bara på barnen och på var dom ska hamna, jag skjuter upp problemet med min egen placering... Det kommer säkerligen ordna sig och när allt det här är över kommer jag nog vara både nöjd å glad över min nya placering å mina nya kollegor... Jag kommer sakna alla massor, men så är ju livet.... Som sagt, det löööööser sig! Måste intala mig själv att så är det, för annars orkar man ju inte! Kan ju inte älta detta dag ut och dag in. Ingen kan ju ändå påverka det som sker!

En annan jobbig grej är att Nalle är jätte sjuk... Han kommer inte leva länge till och Mamma säger att han blir allt sämre för var dag som går... Det är oxå jobbigt! Hunden har ju funnits i nästan halva mitt liv! Jag skulle som vilja träffa honom en sista gång, samtidigt som det känns lika bra att låta bli... Jag vill ju ändå minnas honom som den där levnadsglada hunden, inte en vovve som är sjuk och inte orkar... Mera tårar att fälla!!

Som sagt, livet är som en enda cirkusföreställning, där direktören inte riktigt har kontrollen över föreställningen... Det är ju tur man har bloggen så man sedan kan gå tillbaka och fatta och förstå att allt löste sig till det bästa... För jag är ju optimist och jag försöker verkligen se positivt på allt... Men man ska igenom allt det där jobbiga först... Det som inte dödar det härdar sägs det visst........

Trots att det är många känslor som svajar och mycket man inte kan kontrollera, så går ju vardagen vidare! Vi gör en massa skoj på jobbet och ska fortsätta med det till sista dagen!

Veckan som kommer ska jag dels jobba med vårat utvecklingsarbete och så ska barnen få komma och hälsa på mig... Hälften av dom i alla fall... Resten kommer nästa vecka. Dom undrar ju var jag  bor och hur man åker buss till mig å en massa annat, så nu ska dom få komma å titta! :)

Förra veckan gick då med en rasande fart och det är knappt jag minns vad jag gjort! :O

I fredags var jag i alla fall till IKEA med L, en mycket trevlig resa! :) Men det är väl nästan alla IKEA besök?! Köpte en del grejer till hemmet, dock varken ljus eller servetter, det ni!! Jag köpte en spegel som tydligen inte ville vara i min ägo då den redan på parkeringen gick sönder!! Så kan man oxå kasta bort 200kronor! Men, men... Varför gråta över spilld mjölk?! När man istället kan skratta åt eländet... Vilket vi då gjorde oxå... Så på det viset firade jag Valborg... På IKEA! :) Jag fick i alla fall grilla korv på dan på jobbet, så nån form av firande hade jag ju trots allt! :)

I lördags var det liksom i fredags ett trist väder!! Men jag å L var ut med hennes hundar ändå, passade på att umgås då hennes familj var borta hela helgen... :) Sedan lagade vi tillsammans med Svägerskan å Prinsessan tacos hemma hos mig... Nåt glas vin till det och sedan dök även M och C upp... Ytterligare en kväll med många skratt! Det är så jag överlever kaoset, jag skrattar! :)

I går skjutsade jag Bror med familj till Kallax då dom ska åka till Turkiet tillsammans med Guddottern å hennes familj å H, H och V. Dom får säkert en bra resa! Det är dom i alla fall värda allihop! :) Efter denna tripp till Kallax kom jag på att jag var ju i närheten av Cammos nya bostad, så efter ett samtal till henne for jag dit. Vilken mysig lägenhet hon har fått! En sån där som är i ett gammalt hus med trägolv och kamin! MYSIGT! Vi hade (som vanligt) en mycket bra diskussion...  :) Mycket som tåls att funderas på! Det är bra att du tänker på mig och förklarar saker som jag inte riktigt förstår själv!! :) Tack vännen för att du finns!

Tummen mår bättre, men fortfarande är det ömt och man vill inte att den ska få en stöt i onödan... På torsdag ska stygnen väck, så jag hoppas det är bättre då! Eller att det blir det efteråt... Snacka om att man måste lära om en massa saker med en tumme i "paket"... Prova diska!! Det är ju heller inte särskilt lätt att få på sig diskhandskar (eller vanliga handskar heller för den delen) när tummen är betydligt tjockare än alla andra fingrar.....

Jaha, så var veckan igång igen då och idag har jag som vanligt på måndagar denna termin arbetat sent... Sen har jag somnat på soffan (kanske förklarar varför jag sitter här trots att klockan är FÖR mycket?!). Så nu är det egentligen dags att sova sen ett tag tillbaka..... :) Imorgon är en ny dag med nya möjligheter... Då vi ska fortsätta operation övertalning av våran "Cirkusdirektör"... :) Jag hopps ju in i det sista att jag slipper den rollen. :) Och så kommer C med barnen från K-backen så vi kan fortsätta vårat projekt med molekyler, aggregassions fromer å vatten! :) Blir nog bra till slut!

Ha det bra där ute!

Kram! :)

RSS 2.0