31 mars 2011

Idag är ingen vanlig dag för det är världens bästa mammas födelsedag! Och när dottern inte hade ringt innan 20.30 trodde mamman att dottern glömt henne... Så var inte fallet! Dottern hade bara varit lite upptagen... :) Men jag säger det igen..... GRATTIS på födelsedagen fina mamma!

Och min vecka fortsätter på temat "Det blir inte som man tänkt sig"....... Igår var det ju då frissan som blev avbokad... Och som jag sa igår så ska jag inte säga vad jag har för plan, för då blir det inte så! I morse visade det sig att vi hade en kollega sjuk, och ingen vikarie fanns att tillgå... (NÄHÄ?!) Då beslutade sig M-L för att gå in och jobba, jag erbjöd mig också, men hon sa att hon kunde "offra" sig... Och så gick det väl ca 20 minuter så ringde hon och sa att en av vikarierna hade vård av barn... Såååå... Då var det bara för mig också att åka in å på jobbet istället för att gå på utbildning... Som sagt, det blir inte som man tänkt sig... Vi försökte dock göra det bästa av dagen och låtsades lite att det var fredag, så jag å E var och köpte "fredags-fika" och sen fikade vi i ren protest för att vi inte fick gå ut å äta god lunch å vara på kurs.... (Två av våra kollegor fick ju i alla fall gå så vi hoppas dom har antecknat...) Naturligtvis blir ju dagen lite kaosartad när det är flera borta och vi är kort om folk och nya personer på plats... Barnen måste ju till exempel testa lite extra... Och så ska som allt det där andra oxå hända... Som att fler än normalt kissar ner sig, eller skiter ner sig för den delen... Som "grädde på moset" var det någon som använt golvet i ateljén som toalett......... Som sagt, allt ska som hända! Men jag orkade inte annat än skratta åt hela eländet... Och nån mening finns det säkert i det som sker! NÅGON mening......

Med viss huvudvärk (kanske inte så konstigt...) skulle jag vidare på lite "möte" angående trevliga händelser i framtiden... Å återigen fick jag fundera på hur det kommer sig att vissa personer bara måste få som dom vill... Fast dom aldrig skulle erkänna det... :)  Nåja, det känns i alla fall helt okej och bara det blir bra för huvudpersonen så får man väl vara nöjd.... Det var i alla fall gott med sushi!

När jag kom hem var klockan typ 20.30.... Då hann jag höra Luleå Hockey förlora mot SAIK och alltså vara utslagna i semifinalen... Dom har ju kämpat väl, så vi får tacka dom för det och önska SAIK lycka till...

Nu undrar jag om något mer ska gå åt skogen denna vecka eller om jag kan skriva att jag ska på After Work imorgon?! Planen är i alla fall sådan och det borde ju inte komma något i vägen för den tillställningen kan jag tycka!

Nu börjar alltså this week from hell (typ) lida mot sitt slut..... Jag har haft massor med trevligt också, men som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig.... Och då kan man ju få vara lite besviken va?!

Nu mot sängen, kan behövas efter en dag som denna!

Kram! :)


Någon mening eller ingen mening??

Det var visst inte min dag idag... Men... I vanlig ordning är det ju mest I-lands problem... Nåja... Dagen började med att vi fick veta att vi INTE skulle få någon vikarie för en kollega som var sjuk... IGEN... Man börjar bli van att hålla verksamheten flytande på för få människor... Jag säger bara tack å lov att vi har en elev, och en duktig sådan! Det är verkligen till stor hjälp såna här dagar! Känns ju som att vi utnyttjar henne, men, men vad ska man göra?! Det värsta är ju att det i slutändan blir barnen som blir drabbade när vi inte får vikarie... Sen är det ju så att vi alla blir mer trötta och slut... Och allt blir mer tålamodsprövande.... Så det kändes som att när klockan var 9 hade man fått sitt tålamod prövat ett antal gånger....... Och så fortsatte det ända fram till lunch... Och på lunchen fick jag veta att min frissa var hemma med sjukt barn, så då fick jag inte håret fixat idag heller.... Man blir som besviken när man är inställd på att få gå till frissan. Jag ska helt enkelt inte berätta att jag ska göra saker, för då blir det inte som jag tänkt mig... Men det finns väl nån mening med det också! Om inte annat så åkte jag ju å tränade å det var ju inte planerat, så något bra blev det ju av det hela... Men då var det ju så att dom höll på att byta ut maskiner på gym:et, å det var rätt förvirrande... Nåja, något fick jag ju gjort i alla fall....

Nu är det ju så att vi inte med säkerhet får vikarie imorgon heller... Så jag ska väl inte skriva att jag ska på utbildning, ännu..... Det återstår visst att se vem som får "offra" sig att arbeta om det "jävlas"....

Nu blir det i alla fall Grey´s! Å det vet jag! :)

Kram! :)


Mysig eftermiddag med nostalgitripp

Så var det tisdag... Å den här tisdagen gick då i ett rasande tempo! Började 6.30 och vi hade grupp med våra "Hajar" på förmiddagen å så var det lunch å sov-vila och så var den dagen slut... typ... Fort gick det i alla fall! Sen följde min E med mig hem å vi gjorde lite nytta, men till större delen pratade vi väl om annat... Vilket ju i och för sig också kan räknas som nytta! Förena nytta med nöje, kanske?! Vi hade i alla fall en mysig eftermiddag med en nostalgitripp för min del och en massa goda skratt... Vi tittade nämligen på gamla foton å jag fick le.... Kanske skratta lite högt oxå! ;) Jises vad mycket man hunnit glömma... Men så kul att minnas! Som tur är så behöver man bara minnas det trevliga... För det som är mindre trevligt finns ju sällan på bild... ;)

Det är verkligen som Lasse Stefanz sjunger.... "I ett fotoalbum där står tiden stilla... mellan pärmarna är allting som förut..." Som sagt, en nostalgitripp... Det är ju bara det att när man tittar på gamla bilder och inser vad mycket man hunnit med så inser man också att det var ett tag sen.... Alltså har man blivit äldre! :O Och det tror man ju däremot inte!! ;)

Sen har denna fröken faktiskt varit duktig och tagit sig ut på en jogging-runda... Dock med hälften promenerande... Men man ska ju börja någonstans! Och det gick ju bättre än förväntat i alla fall... Om man räknar lyktstolpar så glömmer man som bort hur långt det är... Man har små delmål hela vägen! :) Målet är att orka springa (å då menar jag sakta... ;) ) hela Vårruset den 30 maj... Jag är rätt målmedveten när jag sätter den sidan till, å jag måste som ha ett mål för att idas anstränga mig... :)

Imorgon är det ett frissa-besök som står på schemat... Blir väl troligen dags att få lite vår/sommar färg på håret... Så jag kommer väl ut som mer ljus än mörk gissar jag.... Håret har ju redan blekts en hel del under Thailands-resan, så det är väl bara att hjälpa till lite mer... ;)

På torsdag ska vi på kompetensutveckling om Pedagogiska dokumentationer..... Det blir nog intressant! På eftermiddagen/kvällen ska jag ha lite date med några gamla vänner.... ;)

På fredag står After Work med "soc-gänget" på schemat och på lördag är det Guddotterns 3-års kalas... Näää, inte alls fullt schema hela vecka! Men det är ju späckat med en massa angenäma saker och då får det gärna vara lite fullt... :)

Kram! :)


Snurrig måndag?!

Tydligen har jag varit alldeles snurrig i morse, för när jag kom hem och skulle låsa upp dörren så var den ÖPPEN! Men vad tusan?! Med andra ord har jag haft ytterdörren olåst hela dagen! Känns ju aningens obehagligt... Inte för att jag tror att någon varit in, men det räcker ju med att veta att någon KAN ha varit in.... Usch å fy! Ska inte upprepas! Kan då inte ens förstå att jag lyckades med nåt dylikt, ska man inte vara utvilad efter två veckors semester?! Inte utarbetad... ;)

Efter arbetet har jag varit å tränat, få se om jag blir mer sjuk nu, eller om halsontet stannar vid just det... Tänka sig att man hann arbeta en vecka innan man känner av bacillerna i halsen igen... En hel vecka, inte illa! Om inte annat så lär jag väl ha träningsvärk imorgon i alla fall.... ;)

Sen ringde jag en "gammal" kompis... Vi ska ju på ett bröllop i sommar å jag skulle bara fråga lite kring planering av möhippa å dylikt... "BARA" var det visst... :) Jag tror vi surrade närmare en timme!! Det är som lustigt med vissa människor, man har inte pratat med varandra på evigheter å ändå när man börjar surra så var det som igår... Trevligt samtal var det i alla fall! :)

Trots att denna dag på arbetet känts som ett enda tjatande... Jag vet inte vad det var med barnen, men jag tror dom glömt bort hur man beter sig under helgen... ;) Vissa dagar är det som om alla har "dåliga dagar" samtidigt... Tur att inte alla dagarna är sådana! Men som sagt trots detta så kände jag innan jag gick hem att jag är lyckligt lottad som får arbeta med dessa underbara ungar! När man pratar en stund med dom och får höra deras funderingar och när man ser deras framsteg och utveckling, då blir man varm om hjärtat... Då är det som att det där "tjatandet" blir ett minne blott och man får gå hem med ett leende.... Jag älskar verkligen mitt jobb!!

Nu ska jag packa mig mot sängen så jag orkar med en öppning imorgon å att möta desa fantastiska barn igen! :)

Kram! :)


Städar söndag...

Min mobiltelefon är tydligen rätt smart.... Den hade ställt om tiden så jag inte behövde fundera på det... Men då var det ju såklart så att jag vaknade klockan 8 och undrade om klockan var 9 eller om mobilen hade ställt om sig... Var tvungen att ta reda på saken och insåg att klockan var 8 på riktigt! Onödigt att vakna nu, (eftersom klockan egentligen bara var 7...), så jag la mig igen... Ett tag... Vid 9 steg jag upp i alla fall... På nåt sätt blev jag som stressad av att jag inte visste vad klockan var, så jag kunde inte slappna av. Som att det hade spelat nån roll, eftersom att det ju är söndag och jag hade hela dagen på mig att göra vad jag ville.... :)

Nåja, fick nåt städryck i alla fall och passade också på att tvätta... Nu har jag (äntligen) tvättat alla "reskläder" och så bestämde jag mig för att jag INTE behöver använda dunjackan fler gånger denna (vår)vinter... Så nu är den oxå tvättad... Det är väl det jag har gjort typ hela dagen..... Förutom att jag och lilla Lillebror var på en prommis på förmiddagen.... Och så har jag lyssnat på hockeyn på radio samtidigt som jag avnjöt en kopp kaffe och min last vad gäller choklad... SALMIAKKI.... Det är verkligen en choklad som jag kan bli riktigt sugen på! Och jag gissar att det har att göra med att det är just salt lakrits i den... ;) Vad gäller hockeyn så blev även jag väldigt upprörd när dom inte vann! Det är väl ändå onödigt att göra det så himla spännande... Nu bara måste dom vinna på tisdag och på torsdag så vi får se dom i en SM final! :) (För det behöver ju inte gå å bli en sjunde å avgörande match, inte om jag får bestämma.... :) )

Näää, just nu känns det inte som om jag har så mycket mer vettigt att tillägga... Så jag slår mig ner i soffan å glor på TV och dricker lite te... Snart får man sova igen! ;)

Kram! :)


Kärlek, tårar, ångest, lycka... Allt är visst livet! :)

Det var visst ett tag sen fröken tog sig tid att skriva blogg... Kan väl inte direkt skylla på tidsbrist, men det var väl det där med att prioritera?! ;) Nåja, nu kliade det nog mycket i fingrarna för att jag skulle sätta mig här och plita ner lite... Dessvärre kan det ju bli mycket när det är länge sen sist......

Jag har i alla fall under veckan sett resten av säsong 6 av One Tree Hill, och man kan väl erkänna att man är fast i en serie och blir påverkad av den när man mer eller mindre har gråtit sig igenom den här sista säsongen! :) Det slutade så lyckligt så man blev alldeles rörd... Min E har berättat för mig att det här egentligen skulle vara sista säsongen, men att dom spelat in fler efter det... Hon har dock inte fler säsonger, så det är bara att vänta, vänta, vänta på fortsättningen... Får väl fråga E, proffset själv vad som ska hända! ;) Helt plötsligt kommer det vara ett stort tomrum hos mig när jag inte har OTH att "vara med"...

Denna vecka har jag också fått det där brevet som jag fasat för... Remissen till röntgen... Det känns ju inte lite hemskt när det står att man är kallad på HJÄRN röntgen... Och egentligen är jag inte rädd för resultatet, utan för undersökningen! Jag avskyr verkligen trånga utrymmen och att åka in i en jä-la tunna där man dessutom inte får röra sig hör ju inte till det man önskar sig mest av allt... Jag har ju klarat det en gång, och jag vet att jag kommer klara det igen, men det är den här tiden innan när jag hinner stressa upp mig över det hela som är mest jobbig... Förra gången fick jag en återbudstid och hade mindre än ett dygn på mig att stressa upp mig... Nu har jag två veckor.... Jag har i alla fall gjort bort den där provtagningen som resulterade i ett rör med blod som dom tydligen behöver inför röntgenundersökningen... Det resulterade i ett blått armveck! Såg närmast ut som en sprutnarkoman....


På jobbet har det knallat på som vanligt med att jobba både med och utan vikarier... Undra vilket som sliter mest?! Att alltid ha nya människor som man måste hjälpa till att "tänka" åt, det tar rätt mycket på energin det med... Men det är ju ändå bättre med "händer" än att gå kort om folk.... Frågan man ställer sig är vad det är för ett system som inte fungerar?? För uppenbarligen ska det finnas flera hundra människor anställda som vikarier... Men var dom är..... det vet vi inte!
Nåja, nu efter en vecka på jobbet efter semestern så känns det knappt att man varit borta! Det har varit jätte kul att komma tillbaka och träffa alla, både barn, personal och föräldrar... Och tydlligen har man varit mer saknad än man trott... :) Och så var det kul att träffa min E... Jag blir så stolt och glad när jag hör hur duktig hon har varit! Jag hoppas dom berättar det för henne också! Det är nyttigt att få prova sina vingar när hon har "mamma" Handledare borta! Det är verkligen så himla kul att få höra att hon gör ett bra jobb... Även om det är hon som gör det största arbetet, så får man ju som handledare vara med och påverka och jag hoppas att jag ändå har en viss del i det som sker... ;) Men det bästa av allt är att man får se utvecklingen! Det värmer hjärtat! :) Jag är så himla glad över att jag tog mig an den här utmaningen! Jag har lärt mig otroligt mycket och det känns kul att få vara med och utbilda en framtida kollega! :) Och vi har ett helt år kvar tillsammans! Tänk vad kloka vi ska vara sen! :) Och jag hoppas ju att jag ska vara en del i henns liv, så jag får veta hur det går sen.... :) Som i serierna, men jag slipper gissa! ;)
I torsdags hade vi både skidlopp för barnen och Öppet Hus för föräldrarna på eftermiddagen... Jag tycker det är kul med sådana arrangemang... Även om det är lite jobb med det, så får man så mycket tillbaka! Då är det värt varje minut av slit.... Det är verkligen ett fantastiskt jobb man har! Att ge lite av sig själv.... sen får man mer än dubbelt tillbaka!

Jag ska erkänna att det har varit stiltje på träningsfronten och den saken SKA jag ta tag i snarast! Dels har jag känt av nåt i halsen, om det nu är en ursäkt... Men jag har varit så jäkla trött! Det tar nog på krafterna att vara på semester... ;) Ja, är man på semester i ett land där man är 6 timmar före i tiden så påverkar det absolut en rent fysiskt när man kommer hem... Jag tror inte jag har känt mig som en människa förrän i onsdags... Och då var det en massa annat... Det är rätt tufft att börja jobba och kastas in i hetluften direkt... Med alla ljud.... Skyller helt enkelt min brist på träning på trötthet........ BOT OCH BÄTTRING på det! :)

I måndags umgicks jag med min E-Prinsessa hela dagen och kvällen... Även med hennes mor och far och farbror... Sa "Hej då" ordentligt när dom skulle iväg på semester.... Dom har redan varit borta snart en vecka! Pratade med Svägerskan på FB och fick i alla fall veta att dom har det bra! Då känns det genast bättre! :)

Idag har jag varit med Guddottern under dagen... Vi promenerade till L och grabbarna och medan vi gick där säger hon helt spontant... "Jag älskar Tomten!" Jaha, det är ju visserligen värsta vårvädret ute och man hade väl inte direkt tankarna på julen, men hon hade visst det... Och så fortsätter hon... "Och så älskar jag mamma och pappa och E"... Guddottern och brorsdottern tycker verkligen om varandra, det är ju tydligt! :) Vi hade i alla fall en mysig dag tillsammans och så hann jag ju med att träffa mina killar på Sst och deras mamma oxå! :) Vi var även och införskaffade lördagsgodis till dom alla fyra... Viktigt att få plocka i en egen påse! :)

Sen har jag tillbringat hela eftermiddagen och kvällen hos lilla Lillebror... Vi har sett hockey! Tyvärr förlorade ju favoritlaget i sudden death i den tredje semifinalmatchen... Som jag sagt tidigare så finns det inget som kan göra min lilla Lillebror så vansinnig som just det... Och när det dessutom till viss del beror på domaren, då är det minsann ingen nåd! Tur att han inte surar alltför länge i alla fall! :) Efter hockeyn insåg jag att jag knappt ätit nåt annat än godis sen frukosten, typ... Middag kunde vara på sin plats, så vi hämtade mat... Sen har jag halvsovit i hans soffa tills jag insåg att det ju är lika bra att gå hem.... Som sagt, trött var det jag var!

Och nu är det ju så att vi förlorar en timme imorgon, så det kanske är bäst man går och lägger sig i tid! :) Jag tror ju inte jag kommer ha problem med att somna i alla fall! Jag hade ju faktiskt lite lust att gå ut ikväll, men jag orkade inte riktigt engagera mig i saken... Är det tantvarning på det oxå?! Att inte orka..... Och prioritera sömnen... ;)

Näää, nu är jag då glad om ni orkat läsa ända hit! Och så undrar jag rätt ofta vem som faktiskt läser... Så lämna gärna ett spår efter er i kommentarerna nån gång! Jag är ju nyfiken! ;)

Kram! :)


Promenad hem från förskolan

Hämtade hem min E-skatt från förskolan idag... Hon promenerade själv hela vägen hem och sen var vi ute och klättrade i en snöbacke en stund... Snacka om upptäcksfärd... Massor med vattenpölar, rinnande stuprör och en massa annat att titta på! :) Och så gick det att fiska med en pinne också... :)




Supernajs söndag!

Vaknade då som sagt väldans tidigt, men då hinner man ju med massor oxå! ;)

Åkte in till stan med Lillebror med familj och promenerade på isvägen till Gråsjälören... Där mötte vi även H&H. E sov sin dagsvila i vagenen och sen begav vi oss till Örarna för korvgrillning utomhus... En mycket trevlig aktivitet en solig söndag! Trevligt sällskap och bra väder, behöver man kräva något mer för att vara rätt nöjd?! :)

Eftersom alla "mina" serier dragit igång när jag varit i Thailand, så tänkte jag se repriserna idag... Missade Desperate Hopuswives, men hann med att se Grey´s anatomy! :) Efter det begav jag mig till Svägerskan och E för att se hockey på TV (Lillebror var och såg det på plats)... En mycket spännande kvartsfinal som vi fick se Luleå vinna! Yeeeees! Kan säga att jag tror 90% av statusraderna på Facebook var typ JAAAAAAAAAAA! ;)

Sen hem och se sista delen av Solsidan... Och nu är inte John Blund långt borta känner jag.... Kanske något positivt med jetlag... Man går och lägger sig i tid på kvällen! ;) Och det är väl mest för att man inte orkar vara vaken!

Snacka om kontraster... För några dagar sedan satt jag på stranden i 37 gradig värme och hade sanden mellan tårna och tog mig ett dopp i havet... Idag har jag fått uppleva det fantastiska med Norrbotten, vårvintern... Sol, någon minusgrad och grillad korv! :)





Kram! :)


Morgonstund har guld i mun...

Eller nåt ditåt... Det här med att ha jetlag, är inte det roligaste! Men jag hoppas ju det ska gå till sig under veckan... Det känns som att man lever i en bubbla eller nåt... Man är liksom aldrig pigg... Jag som så stort skulle se Körslaget igår somnade så sött i soffan innan 21, tror jag... Gick i alla fall och la mig i sängen vid 22 vaknade så fint 3.28... Men vad f-n! steg upp 6.15, då är det ju i alla fall lite mer morgon... Jaja, imorgon är det ju måndag och då ska man ju stiga upp tidigt igen... Men det är ju det där med att man ändå inte är pigg.... Som sagt, så går det väl till sig under veckan. Det sägs att man kan ställa om ca en timme per dygn, sååå....

Igår fick jag ju frukostinbjudan av Finaste L, så jag var väl hos dem vid 9-tiden... Och där blev jag kvar till ca 13 när vi tillsammans promenerade för att införskaffa lördagsgodis... :) Vi hade som en hel del att surra ikapp och vi skulle säkert ha minst lika mycket att prata om fortfarande! ;) Kanske får bjuda in sig själv på frukost idag igen?! Man får ju hänga med dom som är vaken tidigt, å det är ju dom med yngre barn! :) (eller dom som oxå lider av jetlag... ;) )

När jag kom hem tömde jag resväskan och gick för att överlämna den till Lillebror med familj som ska åka till Thailand på tisdag... Där blev jag sedan kvar, fick mig middag och se på PORORO som är E favorit program och det "måste" hon se.... Hon ser det med sådan inlevelse så man tror varje gång är första gången hon sett det... :) På dom två veckor jag varit borta så märktes en stor skillnad på hennes tal! Nu förstår man i stort sett allt hon säger och hon berättar mer om vad som hänt och vad som ska hända... Hon känns så stor nu! :)

När jag skjutsat in Svägerskan till stan var det bara att gå hem och TRO att man skulle orka se på TV... Det är ju "livsfarligt" att sätta sig i soffan när man är trött, då somnar man! :)

Nu ska jag ta tag i den här dagen... vad som ska hända, det återstår att se! :)

Kram! :)


Carpe Diem

Eftersom tidsskillnaden i min kropp känns, så är det bara att fånga dagen! :) Jag har varit uppe sen 6.30 och det är lördag... Jag vaknade vid 4 och har tyckt att jag ska stiga upp sen dess.. I min kropp är ju klockan 10 då och det är rena sovmorgonen! Fast jag somnade ju 22 igår och då var den ju 4 på morgonen... Nåja, om några dagar ska jag väl vara som "alla andra" och ha samma tid i kroppen som det faktiskt är på riktigt...

Med min vanliga otur så var ju planet naturligtvis ytterligare två timmar försenat, och det hade väl inte varit hela världen om det nu inte var så att vi hade ett plan att passa på Arlanda... Baksidan med att resa från en annan flygplats än hemstadens... Man ska ta sig vidare hem oxå! Eftersom allt verkade gå emot oss och alla minuter var dyrbara minuter, så avgick inte planet 13.10 utan 13.30 från Phuket, dom hade ingen möjlighet att kontakta Arlanda om några anslutande flyg (det var ju så klart fler än vi som var drabbade!), när vi landade var vi tvugna att vänta på nån trappa, eller vad det var, lyssnade inte så noga... Så allt var liksom emot oss tidsmässigt... Kat´s väska kom bland dom sista oxå... Nåja, vi var på svensk mark och skulle ju "bara" boka om biljetterna... Vilket naturligtvis inte var bara... Det var bara att boka NYA biljetter som då kostade oss ca 1200 kronor... Kunde ju ha varit värre, så på nåt vis ska man väl vara nöjd med att man kom till Kallax på torsdag kväll i alla fall! Det är ju tur att jag har världens bästa Lillebror som kunde hjälpa till med pengar och som sedan också hämtade sin syster... Behöver jag säga att det kändes fantastiskt att vara hemma i lägenheten?!

Igår öppnade jag på jobbet, och eftersom jag har tidsskillnaden i kroppen, så var det ju lika bra! Det kändes kul att vara tillbaka och det kändes kul att jag nog varit saknad oxå! ;) Sen att dom tyckte jag kunde gå fullt påklädd inne, eller hålla mig ute så dom inte kände sig så bleka, det tog jag som en komplimang! ;)

När jag slutade jobba ringde Fina L och vi bestämde oss för att hon och Guddottern skulle komma och fika hos mig... Jag gick och hämtade E på förskolan, och hon blev glad över att se mig! Till sin fröken sa hon att "A varit på Thailand"... Det var så himla kul att träffa henne! Saknaden har varit stor hos Faster!! Vi myste i alla fall på och tjejerna lekte med sina nya väskor och lite sådant... Sen gick jag å E hem till dom och där blev jag kvar... Fick middag och sen såg vi hockey, jag, båda bröderna och svägerskan... Kan säga att jag inte sett mycket av sista perioden, för då sov jag! Snacka om trött person! Nåja jag gick ju hem och låg och sov vid 22! Ändå bra jobbat att hålla sig vaken så länge!!

Våra sista dagar i Thailand handlade mest om tatueringar.... :) På tisdag kväll så gick vi in till en tatuerare och kollade på tatueringar... Jag visste ju vad jag ville ha, och han ritade upp något som jag tyckte såg bra ut... Sen firade vi det med....

Is kaffe och efterrätt!

Det kändes spännande att faktiskt ha bokat en tid för tatuering nästa dag... Nu skulle det bara funderas ut exakt var den skulle sitta!

Onsdagen var sista soldagen och vi började dagen på stranden, köpte med oss mackor på en butik och hade frukost på stranden, ganska mysigt! ;) Nackdelen med stranden är ju att den inte har en toalett, så efter en stund begav jag mig hemåt av den anledningen... Låg sedan vid poolen... Surrade med lite folk där och läste! Det var så kul för en kvinna som jag började prata med deras första dag där sa att hon sagt till sin man den dagen att jag bara måste jobba med barn, hon tyckte att det märktes på mitt sätt och att jag verkade så sympatisk och fin! Då blir man glad!! Det tar jag verkligen som en komplimang!! :) Kanske har man då rätt yrke?! ;) När brudarna kom upp lunchade vi lite och chillade på... Sen skulle det ju packas oxå!! Det är faktiskt sällan kul! Men jag lyckades få in allt i väskan, och bara det var en bedrift vill jag lova!

Vi gick iväg och käkade middag och klockan 21 hade jag min tid hos tatueraren! Det tog kanske 45 minuter av viss plåga, gjorde väl mer eller mindre ont kan man sammanfatta det... Men om man inte tittar, så vet man inte när det ska göra ont och då går det ganska bra! (Säger hon som är rädd för sprutor) Och nu till alla nyfikna och kanske speciellt till mamma som nog är lite orolig att hennes dotter "förstört" sin arm... Så här ser en alldels nygjord tatuering ut!!!


Och det är ju liksom det jag säger, fånga dagen!

Efter mig var det Kat´s tur och under tiden hade också Cammo bestämt sig för en tatuering, så vi var väl kvar där i studion till ca 1.30... Sen skulle det packas klart och sovas någon timme... Bussen skulle gå 8.10, vilket den gjorde också och det var där vi fick reda på att planet skulle vara ytterligare 2 timmar försenat... Tiden på flygplatsen gick faktiskt fort... Vi hade bland annat ett sista kafferep på resan! ;)

Och nu har jag blivit inbjuden på frukost hos fina vännen L, så dit ska jag bege mig för att surra massor! Saknar ju henne och killarna juh! Det är väl det helgen kommer att gå ut på... Träffa och/eller prata med de mina här hemma! Dagen igår började ju bra, så det är bara att fortsätta på samma tema! ;)

Bilder från resan fixar jag endera dagen.... :)

Kram! :)


Patong fick ett besok

Igår var en dag som de flesta ansra har i paradiset... Vi låg och solade en stund på stranden, tills jag insåg att jag glomt att smorja in mig i ansiktet och darmed fick jag forpassa mig till poolen och mitt solskydd... :) Det slutade inte illa i alla fall... Tur man har hardad hud i facet! ;) Vi har borjat samtala med en massa andra folk på hotellet... En del mer trevliga an andra! ;) Men det ar ju oxå ett satt att fordriva tiden, prata om hur andra har det!

På kvallen var vi inbjudna till L å J och L i Patong på en drink på deras hotell... Vi tog en trevlig vattenmelondrink på balkongen innan avfard... Sen satt vi hos dom å surrade innan vi begav oss ut for middag och lite nattliv i Patong... En till storsta delen trevlig afton...

Idag har vi varit på stranden ett tag, ett tag blev visst några timmar... Det har varit mulet anda till eftermiddagen, så det var inte så dar brannande hett som det kan vara... Sen har det varit poolhang och strax ar det dags for middag!

Sen kan man ju undra om det ar min lott i livet att vara med på resor som ar forsenade?! Nu ar vi två timmar forsenade på hemresan oxå! Men an så lange ar det till våran fordel, vi får sova langre, då går bussen 8 istallet for 6 och så får vi två timmar mindre att vanta på Arlanda... Men det får banne mig inte bli nå mer forsenat utan att jag kommer bli latt nervos!

Nåja, nu borjar denna semester vara till anda och det ar som vanligt med blandade kanslor man ska åka hem till vardagen... Jag tycker det ska bli så kul att traffa, eller åteminstone prata med, alla dar hemma... Samtidigt ar det ju gudomligt skont med semester! Men allt har sin tid... :)

Nu vantar nog brudarna på mig............

Puss och kram alla fina! :)


Det regnade i Karon igår...

Ja, igår regnade det heeela dagen! Vi hann inte mer an gå ut och satta oss så borjade det dugga... Och av himlen att doma skulle det inte sluta den narmaste tiden... Vi gick upp på hotellrummet och hade kafferep på balkongen! Gick fint det med!! :) Sen insåg vi att det nog skulle regna typ resten av dagen, så vi begav oss mot centrum for att ata lunch och sen ta lite olika behandlingar... :) Jag borjade med en olje massage, sen gjorde jag fransk manekyr och avslutade med att få ogonbrynen noppade... Det hela landade på en summa av runt 130 sv kronor... Man kan då inte klaga på att det ar dyrt i alla fall!!

Nar vi var klara med alla behandlingar, sa var klockan efter 16.30, så det var dags att gå hem och hamta pengar for att bege sig till nattmarknaden... Igår har det shoppats los!! Men nånting! Det ar kul och handla nar det ar billigt, sen kan man ju undra hur mycket av det man handlar som man faktiskt behover... ;)

Nar vi kom hem fran marknaden var klockan nastan 23 och då fick vi gå på sakletarjakt efter Kat´s pass... Och efter att vi vant upp och ner på det mesta så återfanns det! Så igår var ju tanterna vakna nastan till 24, det var lite ovanligt!! :)

Dagen innan igår, det måste ju ha varit fredag, efter att vi kom hem från Phi Phi var vi ut och kakade på en svenskagd restaurang som heter 2 Gether... GOD mat! Vi tankte ju stanna kvar och ta en drink och efterratt, men vi var alla tre så trotta så det blev det inget av! Vi ar verkligen som ett gang tanter har... :) Men då kommer man kanske hem helt utvilad i alla fall.... Nar vi kom hem såg vi på nyheterna att en Tzunami drabbat Japan... Som tur var såg vi oxå att Thailand inte var i riskzonen just nu... Men lite skrammande kanns det nar man faktiskt inte ar hemma å sådant hander! Thailandarna var igår lite oroade over det som skett... Och det kan man ju lugnt forstå!!

Idag har vi tagit igen den missade solen igår, så vi har befunnit oss på stranden... Nu ligger dom andra vid poolen, men Anci behovde vila sin hud från solen lite... Så det passade med internet! :)

Nu ar det inte manga dagar kvar har i paradiset... Det ar visst sondag idag och vi ska åka hem på torsdag morgon... Och så vinner vi 6 timmar i tid nar vi åker hem, så vi ska landa på Arlanda kl. 15.25... Om inget annat hander... Och det får vi  ju hålla alla tummar for att det inte gor! Vi blev ju forsenade på nervagen.....

Saknar er dar hemma! Och speciellt barnen... Ibland gor det lite ont i hjartat att vara langt borta, så aven om det ar underbart kan man ha lite hemlangtan... :) Men snart får jag kramas med alla!!

Nu kommer en kram via cyber rymden... Hoppas allt ar bra och att det ar vackert vårvader nar jag kommer hem!!

Kram! :)


Phi Phi Island

Nu ar vi nyligen hemkomna fran ett fantastiskt vackert Phi Phi Don... Man kan saga att on vuxit en hel del sen jag senast var dar och sov over, 2003... Det roliga med den on ar att inga bilar får kora dar... Det finns bara cyklar och manniskor som gar till fots... Nu såg vi hur dom holl på att lagga plattor i varmen som ska bli fler gångvagar... Det som kallas taxi service ar stora karror som dom skjuter pa och fraktar mest vaskor, men oxå en och annan manniska.... :) Ja, det ar haftigt!

Vi akte fran hotellet vid 7- 7.30 igar på morgonen och blev skjutsade med minibuss till båten som tog oss till Phi Phi. En båtfard på ca 2 timmar... Sen tog vi oss till hotellet genom att fråga oss fram... Det var ett helt okej hotell, vi bodde i Bungalow... Sen var det stranden som gallde resten av dagen... Tog oss lite lunch och gick over och tittade på den andra sidan øn...

På kvællen var vi ut och kækade och sen kollade vi in øns nattliv... Vi var på en bar som var uppe på ett tak... Dar drack vi Buckets, drinkar som serverades i hinkar!! Men ni hor ju hur galet det låter! :) Phi Phi ar en av oarna som drar mycket backpackers... Massor med ungdomar med andra ord! :) Man kan ju latt kanna sig som en tant då! ;) Vi avslutade i alla fall kvallen med att vara på någon form av disco på stranden! Nar man står dar mitt i det så kan jag ibland tanka att det ar ju inte klokat att jag står och dansar på en strand i Thailand och det ar vinter och sno hemma! Ja, vilka kontraster... Man får inte glomma bort att njuta!!! :)

Boken "Hundraaringen som klev ut genom ett fonster och forsvann" kan jag varmt rekommendera! Har nagra sidor kvar annu, men jag skrattar gott emmellanat! Den ar skriven på ett mycket underhållande satt! Klart lasvard!

I ovrigt skrattar vi åt att vi likt tanter har kafferep vid poolen, vi tigger till oss varmt vatten av killen som jobbar i poolbaren och så har vi snabbkaffe och kakor och sitter på solstolarna och fikar! Som sagt, man kan latt kanna sig som en tant! ;)

Nu ska jag gå och se var mina "tanter" ar, så vi får gå ocvh ata middag... Den har tanten borjar bli hungrig! :)

Kram alla fina dar hemma!!! :)


Förrädiska moln

Jaha, då har det hänt, det som inte skulle hända... Fröken Anci har bränt sig! Det är ju nämligen så att det är växlande molnighet ute och igår var det samma lika... Så av någon outgrundlig anledning smorde jag bara in mig två gånger under hela dagen! Solen kändes ju inte hettande, så det var som att jag helt glömde bort det... Det kändes som en fin plan då... Inte sen! Mina lår har fått ta värsta stryken, så det är inget man inte överlever... Men idag solar jag under parasoll... Lika trevligt det! ;)
Om någon lade märke till det, så har jag fått ett tangentbord som tydligen är inställt på svenska bokstäver, för jag har hittat å, ä, ö... Men då ska man veta var dom ligger! Dom finns ju inte utsatta på tangentbordet... Men det känns som lite enklare att läsa när man får skriva med sina egna bokstäver...
I morse hade det kommit nya svenska gäster till hotellet och jag samtalade med dom vid poolen... Dom sa att det skulle vara växlande molnighet hela resten av veckan... Jaha... Då vet vi det! Fast vi ska bege oss till Phi Phi Island och sova över från imorgon till fredag... Det enda jag hoppas på är att det inte stormar och går åska för då blir jag riktigt rädd!!!
Igår var det regn från klockan 17 kanske... Vi var på Aloe Vera massage, och det var iskallt mot kroppen, men säkerligen hjälpande mot våra brännskador... :) Efter det gick det åska på havet... Men för en som är rädd för åskan spelar det inte så stor roll var f-n den befinner sig... Jag ser ju den! Nåja efter att jag tagit mod till mig som Nasse i Nalle Phu så följde jag med brudarna in mot centrum för en bit mat... Jag åt även vårrullar och dom var gudomliga! Sen bokade vi den där Phi Phi resan oxå...
När man är på andra sidan jorden, typ, kan man sakna det där att bara lyfta luren och ringa någon... Det kan man ju förvisso göra även nu, men det kostar lite mycket för att få prata strunt... :) Nåja, nu vet ni där hemma att jag tänker på er i alla fall och hade säkerligen lyft luren om jag varit närmare... :) När man är hemma så är man i vardagen och alla sysselsättningar det innebär, men när man är på semester, då njuter man av livet! :) Läser böcker och filosoferar... Inte direkt ansträngande... Och det kanske är en himla tur att det inte är ansträngande, för av någon märklig anledning sover jag himla dåligt... Kan bero på att sängarna är av det hårdare slaget och kudden typ en halv meter hög... Bäst å passa på att ta massage när det är billigt då!! :)
Jaha, då vet ni min status just nu... :)
Kram alla fina! :)

Kort inlagg

Snart slut internet tid, sa det blir ett mycket kort inlagg!

Igar regnade det stora delar av dagen, sa det blev massage istallet... Och pa kvallen tog vi oss in i duggregn for middag och det avslutades med pedikyr! Man skulle bli hemskt snygg om man bodde har sa billigt som det ar med behandlingar! :)

Idag ar det annu molnigt, men vi vantar pa solen som nog kikar fram snart!!! :)

Kram!! :)

Nattmarknad - that's it!

Igar var vi pa nattmarknaden inne i Phuket town... Det ar dar thailandarna ocksa handlar! Men gissa om det var billigt!!! Om det ar billigt att kopa saker pa gatan sa ar det nastan halva priset pa den dar marknaden!! Helt galet! Att man inte besokt den tidigare... Men nackdelen ar ju att det bara har oppet pa saturday and sunday mellan 18-22... Det var sa galet sa pa 10 minuet hade jag hunnit kopa en klocka, ett par solglasogon och ett armband for kanske 140 kronor.. Det var 450 Thai Bath... Som sagt man blev ju galen av allt! Dit bara maste vi aka igen och denna gang tidigare... Igar borjde det regna lite sa vi vantade innan vi akte dit, vilket gjorde att vi var lite sena... Vi akte dit med en TUK TUK och det tog kanske 20 minuter, gubben som korde vantade pa oss (och da hade vi inte betalat honom) och sa korde han hem oss igen... Snacka om att dom tror pa manniskans godhet! Det kostade 1000 Bath tur och retur, men det ar sa mycket billigare att shoppa, sa det ar det vart... Vi har planerat att aka dit nasta helg igen! :)

Den dar historien med varan vattenkokare drog igang ett sadant skrattanfall, sa det tog ju aldrig slut! Vi fortsatte kvallen med att ga och kaka GOD middag och fick flera anfall pa restaurangen, sen tog vi fotmassage och det var mer eller mindre en plaga att forsoka halla sig fran att skratta... Pa hemvagen var jag sa kissnodig, sa jag sa att jag kommer kissa er mig om vi inte skarper oss.. Hur latt var det?! Och nar vi sedan skulle sova och hade slackt lampan sa borjade Kat om igen... Vi har kanske forlangt vara liv lite i alla fall!!!

Igar promenerade vi till stranden via HILTON! Men sa jakla fint!!! Ett helt omrade med hotell och pooler och parker och en massa vakter och jaaa... Men vem har rad att bo dar?! Kanske nan gang i livet... Det ar ju i alla fall trevligt att leka att man bor dar nar man passerar! ;)

Efter att vi guppat i poolen och kommit upp till hotelrummet insag vi att solen nog trots allt braner lite! Fast som Cammo sa all farg utom vit ar bra! ;) Sen satt vi pa balkongen och tog en MOJITO drink medan vi vantade ut regnet! Det ar SEMESTER!!!

Nu borjar jag fatta lite mer av tangentbordet i alla fall... Alltid nagat!!

Nu mot poolen!

Puss och kram till er fina dar hemma! :)


Hotell Karon Village

Sa heter hotellet vi bor pa... Ska val inte kalla det LYX hotell for da ljuger jag! Och jag ljuger ju inte sa bra... ;) Det ar helt okej, hyfsat stora rum, vi ryms i alla fall in alla tre med extra sang och allt! Balkongen ar stor! Nackdelen ar att det ligger en bra bit fran centrum och stranden... Men det kan ju vara bra att rora pa sig lite oxa! :) Ni som varit i Karon forstar vad jag menar nar jag sager att det ligger bakom HILTON... Dock finns inga direkta genvagar ner till "strandgatan", utan man maste ga runt och da blir det ratt langt... Men en TUK TUK kostar ju inte sa manga pengar heller... Och vi har en hyfsat stor pool som vi far dela med dom andra hotellgasterna... ;) Idag har det inforskaffats flytmadrasser sa att vi kan ligga i poolen typ heeela tiden!

Igar var mina brudar lite latt bakis och dom skyllde pa att omdomet gick hem for tidigt dagen innan, omdomet var jag! :) Sa jag roade mig sjalv med frukost och att ligga vid poolen, sen kom dom ju ner efter ett tag, sa jag fick sallskap... :) Kanske ar darfor jag redan hunnit lasa ALKEMISTEN, mycket bra bok! Man blir lite klokare av den ocksa... Nu har jag paborjat nasta bok som ar HUNDRAARINGEN SOM GICK UT GENOM FONSTRET OCH FORSVANN... Verkar rolig! Pa kvallen igar gick vi till marknaden via rondellen sidan pa Karon... At middag efter vagen och roade oss med lite shopping oxa...

Idag har vi legat vid poolen och pa eftermiddagen varit ner till stranden... Det ar inte sa dar tryckande varmt som det kan vara, sa det ar verkligen underbart! Har klarat oss ratt bra fran att branna oss an sa lange... Men viss rodnad har ju uppstatt hos oss alla tre! Nu ar det ju bara andra dagen i solen, sa vi har inte sett slutet annu! ;) Nar vi skulle hem fran stranden tyckte vi att vi var smarta som kopte oss en vattenkokare sa vi kunde gora kaffe... Tanken var mycket god!! Men jag har val aldrig varit med om nat liknande vad gallde lukten pa fanskapet! Vi vet inte om det var kemikalier eller vad det var, vi vagade i alla fall inte anvanda den... Cammo var dessutom radd att hon skulle bli utan sang om det blev eldsvada... Det var nog iofs det minsta att oroa sig for om vi brande ner hotellet! :) Jag och Kat gick i alla fall ga pa jakt efter kokt vatten och som hon sa sa har man val aldrig haft sana bekymmer for att fa sig lite kaffe!! Vi drack det med andakt pa balkongen!!!

Nu ska jag duscha och sen ar det middag som galler!

Puss pa er dar hemma! :)


Thailand calling

Nu ar vi antligen pa plats... Vi visste redan pa tisdag att planet var forsenat 2,5 timme och skulle lyfta kl. 18... Sa vi hade nagra extra timmar att sla ihjal pa Arlanda... Nar vi sen antligen sitter pa planet ar det nat tekniskt fel som gor att viinte kan lyfta... Ytterligare 1,5 timme senare var det i alla fall fixat! Och man vantar ju hellre dom dar extra timmarna an stortar!! Vi landade 12.15 lokal tid och var pa hotellet vid 15 kanske... Jag har varit konstant trott sen dess! Man ar ju helt fel i dygnsrytmen och sa har man dessutom inte sovit nastan alls... Sa igar efter att vi gatt mot Karon centrum och fatt i oss middag sa jag tack och god natt till brudarna och gick och la mig... Jag tror att jag sov kl. 22!! Nu har jag atit frukost medan dom fortfarande sover... Sen ska jag lagga mig vid poolen och invanta sallskapet!

Jag har inte riktigt forstatt mig pa detta tangentbord. Dels ar det en massa thai bokstaver som forvirrar och sa ar det inte alls som ett svenskt... Jag lyckas inte riktigt hitta alla tangenter och hur jag ska trycka for att fa till olika tecken... Men det loser sig nog med tiden.

Kramar till alla fina dar hemma i Svea rike!


Semesterdags!

Nu är det SEMESTER! Mina urgulliga kollegor släppte hem mig tidigare från arbetet idag så att jag skulle kunna fixa i lugn å ro innan avfärden utomlands... :) Nu är väskan packad, bara att sätta ner grejerna i handbagaget, sen kan jag nästan åka... :) Ikväll bär det av mot Cammo för att imorgon åka vidare... Men så skönt det ska bli med semester!! Idag när solen lyste från en klarblå himmel och det var några minusgrader, då känns det helt okej att bo i Norrbotten... Men när man är hemma så är man inte ledig, så det ska ändå bli fantastiskt att åka till solen och värmen! :)

Det ska också bli trevligt att äta mat som någon annan lagat och inte behöva städa eller diska! Eftersom somliga har ätit typ tacos i FEM dagar i rad kan det faktiskt kännas rätt okej att få äta något annat... :) Jag är fullt medveten om att man kan frysa in köttfärs, men jag tänkte att det var ju lika bra å äta det när jag ändå hade det färdigt... Viss variation på tillbehören, så har det gått alldeles utmärkt att äta "samma mat" i nästan en vecka! Nu är det ju så att tacos står högt på listan över favoritmat, all mat hade jag inte kunnat äta så många dagar i rad kan jag säga.... :)

Idag hade jag sådan tur så jag träffade min Prinsessa och Svägerskan när jag gick ut med soporna! Eftersom dom har varit sjuka, så vågade jag mig inte riktigt dit... Men utomhus går det ju bra! Vore ju mindre trevligt å vara sjuk på planet, ja inte när man kommer fram heller förståss... Kan säga att det räcker med att jag är kvinna å får dras med det där trevliga man får en gång i månaden under flygresan ner.... Nåja, inte mycket att göra åt det!

NU kan semestern börja på riktigt å jag ska njuta, tro mig! :)

Jag lär väl slänga in ett å annat inlägg när jag är borta... Internet finns ju i hela världen! ;)

Kram! :)


RSS 2.0