Svinalängorna

Har sett Svinalängorna i kväll... Och lidit med barnen i filmen, fällt en å annan tår och känt tacksamhet för att jag fått den uppväxt jag fått! Även om detta var på film så är det tyvärr alldeles för många barn i Sverige idag som måste genomlida det helvetet det måste innebära att ha alkoholiserade föräldrar... Eller föräldrar som på annat sätt inte har föräldraförmågan... Mina tankar går till alla dom barnen ikväll innan jag själv går å lägger mig och känner tacksamhet för att jag är en lyckligt lottad person!

Kram! :)


Du min vän i livet...

Gick en mil igår igen, dock en annan "slinga" denna gång... :) Hade inte tänkt gå en mil när jag startade, hade absolut ingen motivation till att gå ut å promenera, men när jag väl började gå, så gick det ganska lätt... Med lite Lars Winnerbäck i lurarna, så rensade man lite tankar samtidigt! :) Nåja, jag kände mig som en betydligt mer energifull person efteråt än när jag gick! Så det funkade tydligen...

Efter denna promenad som när solen kom fram även var väldigt varm, cyklade jag in till stan å köpte album. Jag har ju beställt ett antal foton, så nu måste jag ju sätta in dom i album så man kan bläddra och titta på bilderna på det där gamla hederliga viset... :) Tänk förr när man skickade in rullar och väntade och längtade efter att se bilderna... Då hamnade dom i alla fall i album per omgående... Nu är dom på datorn å helt plötsligt inser man att det är EVIGHETER sen man beställde kort... Som nu.... Efter det fikade jag med C å C och sen var det bara att cykla hem å göra sig redo för kvällens tjejfest... :) Cyklade till H&H och käkade där med dom och L. Sen begav sig H hemifrån för att brudarna skulle få ha TJEJ party! :) Som sagt, en trevlig afton!

Nu ska jag bege mig till Coop å hyra en film, tror jag... TV utbudet är inte direkt det bästa... Imorgon börjar sista semesterveckan... Och till helgen är det Lule Kalaset...

Kram! :)


Tjejfest

Det är som balsam för själen att sitta och surra med vänner... Några nya och andra "gamla"... Men vi hade i alla fall himla trevligt igår! Avhandlade livets stora och små frågor. ;) Nästa gång hoppas jag på ännu fler gamla och nya vänner! :) Tack alla fina som var med! Även om man kanske inte kan skriva under på jordens piggaste person idag, så var det värt det! :)

Kram! :)


Kloka Nalle Puh

"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar."

Källa: Nalle Puh


Umgänges dagar

Jag har ju gett mig den på att jag ska hinna träffa en massa goda vänner som man ser alldeles för sällan under denna semester å jag har jobbat på ganska bra i alla fall! :)

Under helgen umgicks jag ju med Guddottern med familj... Och på söndag träffade jag fina C...

I måndags var jag och L hem till A och åt paj, drack vin å surrade och skrattade massor! Fina vänner som jag ser alldeles för sällan, men som efter varje möte gör mig full med energi! Vilken himla tur att våra vägar korsades där på arbetet för ett antal år sedan! Ni är bara bäst! :)

I tisdags fick jag umgås med fina kusin J med familjen som var på väg tillbaka till Stockholm och tog ett lunch stopp här i stan till min stora glädje! Fick lite tid med gudsonen som jag ser alldeles för sällan... Och en massa snack med kusinen som jag ser lika sällan... Desto roligare när det sker då! :)
På aftonen var L förbi! Mycket trevligt det med minsann! :) Sällan man hinner med att surra, men nu fanns tiden! :) Fick då också min kamera sladd som blev kvar i byn, så nu ska jag ladda in bilderna i datorn och sen kanske ladda upp nån bild på bloggen också... :)

På onsdag var jag å Bästaste Cammo på Hägnan på allsångskväll där även Bröderna Rongedahl, Zacke å Raj Raj band underhöll... En trevlig afton! Å extra trevligt att få umgås med Cammo som jag inte sett på hela semestern! :)

På torsdag tog jag tag i min tvätt innan en av dom bästa jag har kom till mig, finaste bästa brorsdottern som Faster saknat massor! Vi åkte tillsammans till J&A och åt middag där tillsammans med dom... Så då fick jag träffa dom också som jag inte heller sett på läääänge! En mysig eftermiddag/kväll!

I morse tog guldklumpen sovmorgon till 8.15 och Faster var mäkta förvånad! Efter frukostmys packade vi badväskan och var å badade på Arons nån timme... Sen kom vi hem och E sov middag innan hennes föräldrar kom å hämtade henne. Då hann jag med att träffa dom också! :) 
Nu på aftonen har jag å H och hennes syster varit å sett Bridesmaids på bio! Galet bra film som man kommer må bra på lääänge! Jag måste nog se den igen! :) Och efter bion var jag å H på Roasters å drack ett glas vin i väntan på att H kom från fotbollen å plockade upp oss... :) Där träffade vi T och hennes son och en kompis till dom... Mera umgänge! Även detta har varit en tipp topp dag! (För att citera Musse i Musses klubbhus)

Så på en vecka har jag hunnit träffa MÅNGA fina människor! Och alla är bra för mig så då är jag nöjd! Det handlar om att välja sitt umgänge med omsorg så man kan vara glad å stolt över personerna i ens liv! Och det är väl en himla tur att dom vill umgås med mig oxå! ;)

Nu ska jag sova å ladda upp för morgondagens tjejfest! :)

Kram alla fina! :)


Bio

Har varit på bio å sett Bridesmaids ikväll! Men så galet rolig film!! Vi skrattade högt flertalet gånger!! :) Snacka om "må-bra-film"! Klart sevärd!!



Kram! :)


Vanish - Lita på rosa!

Jag är beredd å hålla med reklamen för Vanish! Den måste vara gudasänd till klantiga personer som jag själv! :) Lyckades få rödvin på min nya fina klänning, men Vanish fixade det och nu är fläcken borta!!! Hallelujah! :)

Lyckliga jag!

Kram! :)


Helgen som gått...

... har jag faktiskt tagit det rätt lugnt... I lördags var jag och hälsade på älskade Guddottern och resten av familjen med såklart! :) Det kändes som att det var länge sen sist... Ååå vad jag kan sakna att dom inte bor så där nära mig som dom gjorde tidigare... Återigen kommer tanken på att jag behöver en bil typ NU! Vi plockade jordgubbar i deras fantastiska jordgubbsland! På en timme hade man fått ihop en massa litrar... För när jag tog med mig 4 liter hem fanns det nog typ 10 liter kvar. Och så åt vi middag å hann med att surra en hel del! Så mysigt! Sen skjutsade L hem mig å jag fortsatte min nostalgitripp bland dagböckerna! ;)

På söndag var jag till Storheden å inhandlade en ny perkulator eftersom den jag hade slutat hålla värmen och kokade om kaffet efter ett tag... Och UTAN kaffe kan man ju inte leva! ;) Kollegan T hade skrivit ut en artikel om att det var bara nyttigt att dricka typ 6 koppar kaffe om dagen (jag tror det var 6 i alla fall) så man måste ju försöka uppfylla det... ;) Passade också på att fika med vännen C där på Storheden... Bussarna är ju inte kända för att gå ofta på söndagar och lägger man där till att det är sommartidtabell så betyder det att dom går ungefär varannan timme... Nåja, nog lyckades jag döda dom där timmarna rätt bra... Å jag fick ju trevligt sällskap dessutom! :) Sen fortsatter även söndagskvällen i den nostalgiska andan... :) (Jaaa, det finns rätt mycket antecknat! ;) )



Jaaa, det var väl min helg i stort! Lite umgänge å mycket nostalgi! ;)

Kram! :)


En mil...

Idag har jag gått en mil! Ja, eller 10.27 km för att vara exakt... :) En bit på väg för att fixa tjejmilen... Tyvärr håller inte foten att springa på, så jag får vackert promenera... Men bättre det än inget alls resonerar jag! ;)



Kram! :)


Att vara tonåring...

... är inte alltid så lätt! Jag har hittat gamla anteckningsböcker från tiden när jag var tonåring och fram till jag var ungefär 25... De jag nu läst är från den hösten jag började gymnasiet... Rakt och ärligt har jag uttryckt känslor och tankar! Det är som att kliva 19 år tillbaka i tiden igen. Jag kan framkalla många av känslorna jag hade när jag skrev... Om kärleken, sorgen, lyckan och meningen med livet... Sett ur en tonårings perspektiv... Kanske är bra att läsa hur det kändes då, så kan man lära sig något om sig själv idag... ;) Jag är glad över att jag alltid älskat att skriva och haft det som uttrycksform genom hela livet... Det är kul att ha dessa anteckningar att se tillbaka på nu. Vissa saker kanske skulle vara förevigt begravda, men samtidigt är det ju dom sakerna som gjort mig till den jag är idag. Jag har använt skrivandet som en ventil och det är ofta skrivet när livet känts som pest... Kärleksbekymmer och annat som tyngt ens hjärta och axlar... Men å andra sidan är det väl då man behövt "skriva av sig", det är väl förklaringen till det. Vissa perioder är det skrivet ganska ofta, men i perioder har det gått månader mellan... Ibland skulle man önska att man då vetat det man vet idag, men å andra sidan hade det nog inte varit så kul att vara 16, 17, 20 eller 25 med en 34-årings erfarenheter... Då hade man inte gjort alla dom sakerna som faktiskt skapat den person jag är idag. Och det hade nog inte varit så roligt att vara "klok" heller! :)

Det viktiga som återkommer är betydelsen av att vara värd något, att sätta spår och ge livet en mening... Varför finns JAG och vad kan jag göra för skillnad? Tycker människor om mig och kan jag påverka situationerna? Många är frågorna och i många fall är osäkerheten stor... Det är jag glad över att slippa! Slippa söka den där identitetet på det sättet. Klart att man fortfarande söker och vill ge livet en mening, men nu kan man ändå med rätt stor säkerhet erkänna vem man är och vem man vill vara...

Det har i alla fall varit intressant läsning och jag kan som sagt fortfarande känna av känslorna av vissa saker... Känna ångesten över att inte veta eller lyckan över att faktiskt göra det! :) Ibland behöver man sådana här nostalgi trippar. Om inte annat så känns det som att tiderna inte förändrats nämnvärt... Det är ungefär samma saker som tonåringarna idag brottas med, men kanske på lite andra sätt... Vi hade inte Internet eller mobiltelefoner... Skulle vi göra varandra illa så var vi tvugna att möta den andra personen, eller i alla fall prata med den i telefon, eller skriva brev... SMS och MSN och andra sådana medier fanns inte... :) Teknikens för och nackdelar... :)



Jag ska nu försöka återvända till nuet....... :)

Kram! :)


Norge

Vårt grannland i väst får mina tankar ikväll... Kan inte fatta det...Hur sjuk värld lever vi egentligen i?? Någon som skjuter på ett läger för barn och ungdomar... Terrordåd i Norden, i Norge som ligger så nära... Svårt att finna ord... Mycket galenskap... Hoppas den/dom som gjorde dåden åker dit och får sina straff!


Sommar, sommar, sommar

Man behöver då inte beklaga sig över vädret denna sommar i alla fall... Vilket underbart väder vi har!! I skrivande stund är det över 26 grader varmt och solen lyser... Det såg inte riktigt så lovande ut i morse, men även denna dag vann solen över molnen! Det gillas!! :)

Både igår och idag har jag å H hängt på stranden. Igår var vi på Storsand och idag på Lulsundet... Nu kan man vara nöjd med semestern när man hunnit med nåt strand besök oxå! ;)

Idag fick vi även sällskap av Guddottern och hennes mamma som också kom förbi helt oväntat! Då hann jag bada med N och hon vågade dyka å var hur stolt som helst när hon varit modig! :) Lilla älskade unge som blivit så stor å modig! :)

Sommar är ju också att läsa böcker och jag har läst fyra och är inne på min femte... Insåg att det nästan bara var Kajsa Ingemarsson, för det är nämligen en till bok av henne som jag läser nu; Lyckans hjul... Lättlästa, lättsamma böcker... Skönt när man inte behöver alltför mycket tankeverksamhet i sommarhettan... ;)



Sommar är också att hinna umgås och hälsa på folk! I onsdags hade jag en riktig social dag... Började med att besöka H&H där vi bytte bilder från våran Göteborgs resa och skrattade massor åt minnet... :) Jag har för avsikt att göra en fotobok över den resan också. Det är som kul att ha kvar bilderna i den formen... :) Och så tycker jag ju att det är roligt att pyssla med sånt! På eftermiddagen for jag å A till S-byn och hälsade på LB med familj. Mycket trevligt att träffas!! Och den träffen resulterade i att vi ska ses på måndag igen å äta middag och dricka vin! :) Trevligt, trevligt...

Ännu har jag två veckor kvar av semestern, så jag ska väl hinna med att träffa fler älskade vänner! :) Just nu känns det som att man bara njuter av livet och det känns väldigt jobbigt att ens fundera på att städa! Men... Nu är det så att dammsugaren måste fram, så det är väl lika bra att få det gjort å svettas med den ett tag innan man hoppar i duschen...

Kram alla fina! :)


Kärlek

Idag har jag ägnat mig åt att baka bullar, det var ju regn å mulet ute på förmiddagen så det passade bra med lite bakande! :) Nu kan jag bjuda på fika med kärlek! :)


Jag har också hunnit med att fixa min "fotovägg" som jag tänkt göra i en evighet! Nu hänger ordet kärlek där och alla "mina" barn är ju kärlek för mig! :)


Och så har jag lyckats hänga upp "Buddah-tavlan" som jag köpte i Thailand... Sedär, det händer lite i alla fall när man har semester! :)


I övrigt har jag hunnit med en promenad och så har jag läst i min bok... Snart har jag avslutat min fjärde bok denna sommar... :) Man kan säga att jag är inne i en läs-period. Men så brukar det vara på somrarna...

Nu är det dags för Allsång på Skansen och Morden i Midsommer... Det är tisdag igen! :)

Kram! :)


Bra dag - dålig dag

Bästa sättet att förstöra en semesterdag är att ställa sig på vågen! Och det speciellt efter att man haft semester och ont i foten och varit allmänt lat i flera veckor! Lägg till det att man haft "lördag hela veckan" och ätit och druckit lite för mycket och lite för mycket gott... JÄ-LAR för att uttrycka det milt vad less jag blir! Varför kan inte jag bara vara en sån där person som kan äta allt alltid och ändå vara smal?! (Tänkte skriva smal och snygg, men kom på att man inte alls behöver vara snygg för att man är smal! ;) ) Jaha... Lika bra att gå ut och promenera då! Och så gjorde jag det... Lägg därtill att det var mulet ute och regnet hängde i luften... Dålig dag! Men... När jag kom hem och duschade bort det dåliga, så fick jag en plötslig lust att baka! (Jaaaa, jag skulle ju inte äta en massa gott... Men nu är det ju så att det är tråkigt att fika ensam, så jag kan ha fika i frysen i fall jag får (o)väntat besök! ;) ) Så då begav jag mig till Coop för att inhandla ingredienser... Muffins med bär i blev resultatet till slut... Passade på att handla en massa nyttigt oxå, så jag kan äta nåt vettigt i framtiden! :)

När muffinsen var färdiga begav jag mig till min familj på Sst med ett gäng... Där fick jag en massa trevligt umgänge, leka med U (de andra killarna var inte hemma först) och sen åt vi middag! Så att min dag som började dåligt, hade jag redan glömt, för den slutade ju bra! :)

Har avslutat denna mulna måndag med att se "Änglagård - tredje gången gillt" - det var en helt okej må bra film! :)

Helgen har jag varit i byn och mest chillat... :) Lillebror med familj kom i fredags, så då har vi umgåtts allihopa. Det har varit Midnattsolscupen i fotboll, men tyvärr var det inget större arrangemang kring det... Var i alla fall å såg en match... :) Å så var vi å hälsade på Guddottern och gänget i lördags, jag, mamma, E och L... Och i söndags begav jag mig till stan med H&H...

Känns nästan inte som att man varit ledig ännu eftersom jag knappt varit hemma de senaste veckorna... Från midsommar har jag i stort sett varit på resande fot, men nu har jag inga större planer på att åka så långt... :) Ska väl ta dagen som den kommer och passa på att träffa människor jag inte sett på länge, ja kanske dom jag sett också... :)

Nästa mulna dag ska jag nog baka bullar, det var min ursprungsplan för idag, men det blev muffins istället... Så kan det gå ibland... Jag är ju rätt känd för att vara spontan, så det förvånar inte mig själv i alla fall! ;) Tänkte att det kan va trevligt att ha lite fika att bjuda på och kanske också plocka med sig på eventuella utflykter...

Nu ska jag återgå till soffan å se Johan Falk...

Kram! :)


Ikea å annat trevligt

Igår blev det av, Ikea besöket! Vi hade tänkt åka tidigare på morgonen, men då Pappa ev behövde bilen åkte vi inte förrän vid 11... Nåja, är man ledig så spelar det ju egentligen inte så stor roll... Efter ca 1,5 timme sisådär så svängde vi in på parkeringen i alla fall... Ikea är nog ett magiskt varuhus, för hur lite man än tror att man behöver när man går in där, så har man ändå med sig grejer när man kommer ut därifrån... :) Sådana där saker som faktiskt är bra å ha! ;) Sen gick vi på de närliggande butikerna och efter det återvände vi hemåt... Känner mig som en privatchaufför åt mamma när vi är på våra utflykter... :)
Idag har jag varit å sprungit å funderar nu på om det är så klokt egentligen...? Men å andra sidan så känns det som att man måste försöka springa lite oxå så man orkar runt den där Tjejmilen... Jaja, om det inte blir bättre så får jag väl lov att promenera mig i form då! :) För ont är ju sällan bra...
På eftermiddagen har Finaste Guddotern och hennes Mamma och Lillasyster och Mormor och Morfar varit å hälsat på... Trevligt umgänge minsann!
Och på tapeten just nu i denna kommun är Postkodlotteriets besök i Kaunisvaara! Många glada vinnare... Men hur mycket har alla vunnit?? ;) Magdalena Graaf har i alla fall delat ut vinster och det ska sändas på TV den 22/7, så då måste man ju sitta bänkad! :)
Nu väntar en kopp kaffe på denna bloggerska!
Kram! :)

Mord å andra visor...

Idag är det tisdag och det innebär att kvällen avslutas med Allsång och Morden i Midsommer... Man kan ju undra hur det kan finnas några kvar att mörda på den orten, men det kanske flyttar in nya...? Och hur dom vågar flytta dit med tanke på den höga procenten av mord som sker i omgivningen, det är frågan! ;) Nåja, serien är ju rätt underhållande och jag börjar förlika mig med den nya kommissarien oxå...

Apropå mord så känner jag en oerhörd ilska över det mord som skett på en 7-årig pojke i Umeå... Hur i hela h-vete kan man mörda ett barn??? Vad i hela friden är det som fattas hos den människan??? Hur sjuk kan man bli?! Jag hoppas få svar på nån fråga när rättegången drar igång, men jag har svårt att se att det finns någon förklaring! SJUKT, så sjukt...

Idag har jag å Resso sprungit ett varv på barkbanan i byn... Känns hyfsat okej i foten, men nu är jag troligen rädd för att belasta den foten så jag springer underligt, för nu har jag ont i knäet på det benet... LESS var bara förnamnet! Ska prova med det där linementet som mamma har hemma å jag hoppas det kan gå över med det!

Efter det åkte jag å Mamma till Moster i K-vaara där en annan moster samt kusinen från Umeå trakten med familj befann sig... Minsann trevligt att umgås!! Att komma in i huset där mormor bott, där man tillbringat många dagar som barn, det är lite som att kliva in i det förflutna... Inte mycket har förändrats och man kan nästan känna av samma dofter som då... Inte lagårdslukten, för jag tror inte det finns en enda lagård i bruk i byn längre... Nu är det gruvdrift istället... :) Det jag blir förvånad över som vuxen är att allt känns så litet... ;) Men annars känns allt sig likt... Till å med dom leksaker vi lekte med i lekstugan finns kvar... Eller i alla fall delar av dom...

Igår var jag å hälsade på Guddottern med familj... Men så mycket av Guddottern hann jag inte träffa, för hon sov... Nya friska tag med det en annan dag... Vi hann i alla fall surra lite och så hann jag mysa med lilla M och det är inte fel det heller! :)

I övrigt knallar livet på här i byn i stilla lunk... Känns som om jag försöker ta det coolt i alla fall... Det bästa med semester är att man får göra det man känner för med sin tid! :) När jag återvänder till stan vet jag faktiskt inte i skrivande stund... Jag å Mamma hade tänkt hinna med ett IKEA besök i alla fall... :)

Nu ska jag ta min bok å gå till sängs... :)

Kram! :)


Semesterlunk....

Jag har sannerligen gått in i en semesterlunk... Till och med som bloggerska verkar jag ha tagit semester... ;) Men nu ska jag slänga in ett inlägg i alla fall!

Sen jag kom hem från Göteborg har jag inte ansträngt mig särskilt hårt... :) De två första dagarna, det vill säga onsdag och torsdag har jag sovit till efter 10!! Det fanns nog en hel del förlorad sömn som behövde tas igen! :) Jag ansträngde mig såpass så jag tvättade kläder och packade om för att på torsdagen bege mig till byn med Bästa Lillebror med familj! :)

Här i byn har vi mest njutit av sommarvärmen... Umgåtts med familjen och släkten... Och så är jag inne i en "läsa böcker period"... Så underbart med ledighet!! :)

På fredag gick vi på marknaden, köpte lakritsremmar och åkte karusell... Lilla brorsdottern fick genast en ny favorit sysselsättning! Hon hade nog kunnat stanna där på tivoliområdet bara någon lät henne åka karuseller! ;) På aftonen vankades det tacos och utebastu!

På lördag drog det ett åskoväder förbi, så jag skippade marknadsbesöket... På eftermiddagen anlände kusinen från Umeåtrakten med sin familj... Så det var en massa snack och umgänge med dom. Grillat och lite vin... Sen åkte jag med Finaste L till marknadsfirandet i Pja... Såg Raj Raj band och träffade fina människor! :)

Idag har vi varit till marknaden å sett bland andra Moster B bli uppmärksammad för att hon var en av ett antal personer som flyttat in till Pajala Kommun under året... Detta år var det första på mycket länge när inflyttade var fler än utflyttade! Man kan ju hoppas att trenden vänder nu och att det faktiskt flyttar folk till kommunen... Gruvstarten är säkerligen en av orsakerna... Efter en snabb titt på marknaden åkte vi till Farbror H och umgicks med dom innan vi begav oss tillbaka till byn... Lillebror med familj har åkt hem nu. Själv har jag för avsikt att stanna under veckan... Hur länge är ännu ej bestämt! :)

Nu ska jag återgå till min bok.....

Kram! :)


Marknaden är återigen över

Så var det söndag andra helgen efter midsommar igen... Och det betyder att marknaden är över IGEN... Nu är det ett år tills vi nästa gång ska mötas på gatorna kring alla marknadsknallar och se vad som hänt sen sist... Har någon fått barn, gift sig, flyttat på sig, kanske bytt jobb... Vissa personer träffar man endast just denna helg och det är en slags värme att få återse dom. Även om det man pratar om mest är ytligt, så har man någonstans en grund man står på... En gång kände vi varandra väldigt väl... Andra personer hälsar man bara på igenkännande... Men på något sätt är det verkligen sommar när det är marknad! Och man är hemma och känner igen väldigt många på krogen... :) Och detta år har då sommaren visat sig från sin bästa sida! Kring 25-30 grader varmt... Okej, nån regnskur har det också kommit, men det har varit fantastiskt sommarväder! Att kunna sitta ute på natten och det har inte ens funnits mygg... Det ni! :)

Kram! :)


Fantastiska Göteborg

Vi har haft en underbart rolig vistelse i Göteborg! Jag har skrattat så jag fått ont i magen! Så även om vi förkortat livet med nåt glas vin och öl, och kanske inte den bästa kosten, så har vi defenitivt förlängt livet med alla goa glada skratt! :) Tack alla som var med!! :)

När man har varit iväg på sådana resor så är det så himla svårt att återberätta det... Det som var så himla roligt å underbart där hamnar som i en särskild bubbla och det är svårt att få någon annan att förstå det roliga med den saken... :) Många utryck har myntats, gamla som nya... Och jag kan sitta och småle för mig själv bara jag tänker på vissa saker! Så Jag måste ändå skriva lite för att själv minnas! ;)

På torsdag åkte jag, H&H ner med samma plan, så vi mellanlandade på Arlanda och fördrev tiden där i nån timme innan vi fortsatte mot Landvetter...

När vi landade på Landvetter dröjde det inte så länge innan S å B anslöt, så vi åkte gemensamt in till Göteborg där vi även mötte upp M... Sådärja, då var gänget samlat... Likt en skolklass på klassresa skulle nu hela gänget forslas till den lägenhet som skulle vara vårat hem de närmaste fem dagarna... :) TAXI... Ja, vi hamnade rätt! Lägenheten hade H hittat på Blocket å vi var alla lika förvånade över hur mycket av hennes privata grejer som var kvar..... Nåja, det fanns sängplatser för oss alla sex i alla fall... :)

Mot en affär för att fixa så vi skulle ha frukost framöver och även middag denna torsdag... Jag H&H fick det angenäma uppdraget. :) Jag kan säga att med den uppförsbacken så undrar jag om dom som bor där handlar väldigt lite, eller om dom har nåt att DRAMATEN i?! H ansåg att han behövde träning så han tog dom tunga grejorna... Sen lagades det middag, diskades och sen skulle vi ut på Rockbaren. Där träffade vi en massa bekanta. Och när man var där inne så förstår man att baren gör skäl för sitt namn! :) ROCK... Men vi hade skoj!! Efter en tur på Hard Rock Café var kvällen slut...
         

På fredag var det dags för det grabbarna väntat 8 månader på, IRON MAIDEN skulle spela! Jag kan säga att hela Göteborg kokade av Iron Maiden och att det var typ "Metal-weekend"... Folk gick omkring med Rock-T-shirtar och det spelades rock på var å varannan krog... Det var som magiskt på nåt vis... Svårt att beskriva, men det kändes mer som att det var en festivalstämning! Goa glada människor! :) H å S åkte till Ullevi vid 10 och hade turen att hamna bland de 500 första som skulle få stå närmast scenen... NÖJDA killar kan man säga!
              
Jag och H drog på lite sightseeing å åkte med Paddan... :)
              
Efter lite mat, sightseeing, glass och lite shopping drog vi tillbaka till Ullevi för att se insläppet till konserten! Och jag säger bara att jag hade gåshud på armarna och benen och värsta rysningarna när jag hörde och såg fansen! Fatta vad man rycks med! MAIDEN, MAIDEN.... Till å med H som inte alls lyssnar på rock musik kände sig som en "rocker". Det var djupt imponerande! Att man kan tycka så mycket om ett band så man gör nästan vad som helst för att få se det! :) GALET, ROLIGT och IMPONERANDE!
    
Sen åkte vi hem för att förbereda oss för kvällens picknick i parken... För även om vi inte var på insidan å lyssnade, så skulle vi ju uppleva Iron Maiden vi med! ;) Dock sittandes i en park utanför... Men vi hade himla trevligt där med! :) Och vi var absolut inte ensamma!
              
När konserten var slut anslöt grabbarna till oss och vi fortsatte kvällen på Avenyn på nåt ställe som hette "Rose and Crown" och vi hade himla skoj! :) Antagligen eftersom vi inte kom i säng förrän vid 4.30-tiden eller nåt....

På lördag var det summering av konserten kvällen innan och även kvällen i stort... Sen drog jag å H på Liseberg, grabbarna skulle på fotboll...
         
På kvällen hamnade vi återigen på Avenyn... Och vi hade mycket skoj även denna afton! :)

På söndag var det vistelse i parken utanför Ullevi innan "The big 4" skulle spela... Jag å H satt där med grabbarna tills dom gick in på konserten, då åkte vi hem å packade picknick innan Metallica skulle spela... :) På våran promenad hem såg vi ett runt hus! :) "Sign me breast", eller nåt liknande var en mycket välanvänd mening. Somliga gjorde slag i saken också. ;)
         
Efter konserten mötte grabbarna upp oss igen å vi promenerade in mot Avenyn innan vi tog en taxi hem... Alla var nog rätt trötta efter en hel "Metal-helg"... :)

På måndag åkte M, S och B hem, så kvar blev bara jag, H&H... Då var det shopping som stod på schemat... Lite lyckades jag i alla fall få med mig hem! På kvällen städade vi lägenheten och såg på TV... Mitt plan från Landvetter gick kl. 9.30 på tisdag morgon. Sen dödade jag fem timmar på Arlanda innan det var dags att flyga hem till Kallax och Luleå. Väl hemma i lägenheten vid 18-tiden så tvättades kläderna... På nåt sätt känns det som att man måste "landa" lite när man varit borta... Smälta intrycken lite... :)
              
Köpte en tunika och en mössa på Rut mfl, en tunika till mig och en till Prinsessan från Desigual, två tunikor på Gina Tricot och lite pyssel material på Panduro! :)

Så, jag är glad över att jag bokade dom där biljetterna helt spontant och följde med på denna Göteborgs resa! Det finns en mening med allt! ;)

Kram! :)


RSS 2.0