Ge mig styrka!

Borde i vanlig ordning ha gått å lagt mig, det har jag inte!

Imorgon ska vi ha p-möte angående det där jä-la schemat på arbetet... Bara å hoppas att det inte blir en massa tjafs, för jag orkar inte med det! Känner mig rätt uppgiven vad gäller allt som har med schemat att göra just nu å snart säger jag att jag arbetar till 17 EVERY day bara för å få slut på det där... Snacka om energitjuv!!!

Då säger jag bara HALLELUJAH att jag tackade JA till att gå den där kursen, Barnen i naturen! Idag har vi haft så skoj! Vi har skrattat åt våra egna "dumheter" å icke kunskaper inom området... Vi har fått "leka" atomer bara för å lära in kunskapen å vi har gjort en massa experiment! KUL! Å framförallt, så har jag fått umgås med en massa härliga människor! Det däremot ger en massa energi att ta med... :)

Å nu säger jag tack för idag å go natt!

Kram! :)


Stolt Torneda(r)ling - det är jag det!

Hamnade igår på Raj Raj igen! Det var ju inte alls meningen från början, men så fick vi fribiljetter å vem tackar nej till det?! Och JA, dom var lika fantastiska som vanligt! :) Ingen spelning är den andra lik, så även om det skulle vara samma som förra gången så var det en del förändringar... De flesta låtarna var nog samma, men dom genomfördes på lite annorlunda sätt... :) Och så fick jag höra dom spela Boeves psalm (vals?!) Den ger mig rysningar!!! Jag har ju sagt att jag vill ha den som ingångs-sång OM jag gifter mig nån gång.... :) Dessa musikaliska människor som bjuder på sig själva, som gör att man blir GLAD, dom gör mig stolt över att vara Tornedaling!! :) Efter deras spelning stannade vi kvar ett tag å "minglade", träffade personer som jag inte sett på EVIGHETER som oxå gör mig glad! KUL!!

Fler saker som gör mig stolt just idag är min Prinsessa! Idag har hon blivit döpt å hon var sååå duktig! Inga tårar, bara skratt å lite babbel till prästen... När DH spelade i kyrkan tittade hon på honom som att hon tänkte att det var en fin sång till mig... :) Han spelade Theos sång å den ÄR vacker!! Allt gick jätte bra! Och jag är stolt över min bror å svägerska oxå! Efter kyrkan var det dopfika i församlingsgården, så då hann man med å surra lite med några människor som man träffar alldeles för sällan... Jag fick äran att hjälpa dom med att läsa upp korten till presenterna... Sen var vi hem till Svägerskans föräldrar å åt smörgåstårta... Sedan hem till stan igen! :) En fullspäckad dag! Och som vanligt var jag en tidsoptimist... ALLTID blir det stressigt för mig, det är nog en av mina största svagheter... Jag hinner ju alltid, men det är med mycket stress... :) Vilken tur att jag har världens bästa lilla lillebror som ändå har tålamod med mig! :) Som sagt en trevlig dag!

Innan Raj Raj igår hann jag med å baka två tårtor till dopet... Å innan jag bakade var jag på affärsresa med L å Storkillen E... Han vet nog att han har sin moster runt lillfingret ändå! :) "Jag kan nog åka i Moster I vagn" sa han... :) Det kan ju hända att man då lyckas förhandla till sig något... :) Älskade unge!

På fredag var jag å Cammo på after work! Vi var på amphion, hade ju tänkt gå på allstar, men det var ju givetvis fullt när vi kom på det på eftermiddagen... :) Helt okej mat! Efter att vi käkat tog vi oss till Båten där det var "bartömning", så man fick två öl till priset av en... Helt okej det med! Satt å surrade å tittade på folk... Sen träffade vi bekanta som vi surrade med! Även F dök upp helt oförhappandes! Jätte-kul å se han måste jag säga! Han är ju för rolig! Så tittar han på mig å säger: "Men Anci du som är så fin å trevlig å allt, varför har inte du nån kille nu?" Å innan jag ens hinner svara så säger han: "Men vad var det för en fråga?! Hur ska du veta det??" Ja, som sagt han är rolig han! Å den frågan för ju mig några år tillbaka i tiden när vi var på PDOL å satt inne på restaurangen på Havsbadet å surrade ett stort gäng när en av killarna, som verkligen inte var nykter vid tillfället, ställer en fråga till en annan: "Onkos sulla ollu malaria?" (ursäkta min stavning på finska :) Översatt ska det betyda "Har du haft malaria?") Den andra killen blir mäkta förvånad över frågan och frågar en stund senare samma sak... Då tittar den första killen helt oförstående på honom å säger: "Minkä lainen kusumus tuo ki oli?" (Ursäkta min stavning ff :) På svenska typ: "Vad är det för en fråga?") Jaaaa, det kan man ju undra!!! Speciellt eftersom han själv ställde frågan först! *ler* Kan tänka mig att dom som läser detta å var med vid den där "runda bords konferensen" faktsikt ler en hel del!

Det var den helgen det! Det har regnat en hel del, så det har inte varit så mycket utevistelse för min del! :) Och eftersom jag varit fullt sysselsatt, så har helgen i vanlig ordning gått alldeles för fort!! Jag hade önskat att jag var ledig imorgon oxå! Men så är inte fallet, för då ska jag på universitetet... Å eftersom min studentmail inte fungerar har jag ingen aníng om vad vi ska göra?! Hoppas inte vi ska vara ute hela dagen, för då kommer jag å vara helt oförberedd! Jaja, ska försöka kolla om det kanske stod något om det i pappret vi fick sist... Det ska jag genast göra!

Ha en bra start på veckan! Ny vecka - nya möjligheter!

Kram! :)

Alla dessa dagar som gick...

... inte visste jag att det var livet! Visst är det så hon sjunger Carola Häggkvist?! Ibland är man ju benägen å hålla med... Alla dessa dagar som man egentligen bara "lever" som bara går å som man inte funderar så mycket över... Det är ju också en del av livet... Å tänk hur himla många sekunder av lycka man förlorar om man är arg i en minut! :) Om man tänker för mycket på det där med tid å att hinna fånga tiden å alla ögonblick, då kan jag bli lite stressad över att jag faktiskt kanske bara tassar runt här i mitt liv å missar en massa... NEJ! Så får det inte vara!! Det är ju på barnen man ser att man själv åldras, eller om man råkar slänga en blick på nåt gammalt foto, för annars känns det ju inte som om man blir så mycket äldre... :)

Igår var jag förbi hos min bror å svägerska å träffade min älskade Prinsessa!! Men vad hon lär sig mycket hela tiden! Nu testar hon sin röst för fulla muggar å får till rätt höga toner ibland... :) Hennes mamma sa att hon till å med skrämmer vissa av hennes små kompisar... ;) Å så har hon hittat sina fötter å dom är ju så goda å smaka på! Det är helt underbart å se vad som händer från dag till dag... Nu söker hon ju riktigt ögonkontakt med en för att sedan "berätta" något... :) Tänk vilken lycka att få vara en del i hennes liv!! På söndag ska hon döpas, så då ska vi till kyrkan, minsann!

Igår eftermiddag var jag på min EFTERLÄNGTADE massage!!! Å jag skulle nog egentligen behöva gå typ två gånger i veckan för å få bort allt "det onda" jag har, men det känns i alla fall bättre nu! Idag har jag varit rätt mörbultad i kroppen å känt mig trött, så nån effekt har väl massagen i alla fall. :) Efter min massage var jag å Cammo å åt middag på vårat "stammis-ställe" Dagobert! Mycket trevligt minsann... Å sen var jag ju som sagt å hälsade på min bror med familj...

Den här veckan har som varit konstig för mig, för i tisdags var jag helt säker på att det var onsdag, å det var jag tills jag vaknade på onsdag å insåg att det ju faktiskt var onsdag IGEN... Så kan det gå! Så jag har som varit rätt snurrig med dagarna, men imorgon är det i alla fall FREDAG! Vad har jag gjort i veckan egentligen?? Måste som fundera på det... Hmmm

Måndag kollade jag nog en film på kvällen, joooo "Jakten på lycka"... Den var mycket tänkvärd å sevärd! Den handlade verkligen om å ta vara på det man har å se alla möjligheter i stället för hinder... Som sagt, sevärd!

Tisdag blev jag bjuden på middag hos "min familj" - värsta lyxmiddagen på en tisdag! Fläskfilé å grillade rotsaker, MUMS!! Tack kära familj för att ni finns!! Alltid välkommen hos er! I söndags när jag bara var in en sväng på kvällen för å lämna en film å lite "medikament" till mamman (en sväng är väl ungefär en timme... :) ) så sa Storkillen "Ska du redan gå?!" Och sen tittade han på mig med allvarliga ögon å så säger han: "Men Moster I, du har väl lyse på cykeln??" (det var ju mörkt ute) Då blev jag alldeles varm om hjärtat, älskade unge du är vekligen rädd om din moster! :)

Onsdag var det ju igår jaaa... Å idag har jag sovit på soffan! Vilken himla tur att jag har sovmorgon imorgon å börjar kl.9, då gör det inget om jag inte somnar genast ikväll! Men som det känns nu, så lär det inte vara några större problem med det... :) Lägger man sig på spikmattan så somnar man garanterat! Jag har även hämtat ut paketet från me and i å provat kläderna - NÖJD! Nog för att dom har dyra kläder, men dom är fina oxå!!

Imorgon är det som sagt fredag! Kanske after work?! Vem vet??

Våran "såpopera" på arbetet fortskrider... Schemat är inte spikat, men idag har jag suttit å gjort ett förslag (som jag absolut inte hade tänkt göra), men nu frågade dom ju "så snällt" å när en av tanterna sen säger att hon inte hade kunnat göra det bättre själv, så tar jag det som en komplimang! Men den här såpan är inte slut än, tro mig! Det är ju en vansinnig tur att vi har så fina barn hos oss, för det är ju trots allt för dom man går till arbetet... En dag var det en flicka som sa tll mig: "A, jag gillar dig jättemycket!" Men det är ju därför jag går till jobbet! :) Å när dom kommer rusandes för å ge "hej då kramar" när man ska hem, (så tidsomptimisten Anci nästan missar bussen bara för det)... Då tänker man att det kanske ändå är värt att "bråka" lite med vissa energitjuvar... :) Nåja, Chefen är ju tillbaka på måndag, så vi får väl se... :) På måndag ska jag även till universitetet! Ska bli skoj!!

Å nu ska jag borsta tänderna å lägga mig å läsa "Tusen strålande solar"...

Kram! :)

Underbara lugna söndag!

Det absolut bästa med söndagarna är att denna dag i veckan är det faktiskt legalt att "bara vara"... Det är ju "vilodagen", så då får man vila om man så önskar! Å idag önskar jag göra det! Jag lyckades frakta ut mig själv på en promenad i morse, men efter det har det inte blivit å kommer nog heller inte bli nåt mer vettigt gjort... Jag har redan hunnit med å se en film; Australia, som jag kan rekommendera. Jag tyckte den var bra, kanske lite lång, 2,5 timme, men som sagt var den bra å tiden gick ju därmed oxå fort... Kanske att jag sätter mig ner i soffan å ser ytterligare en film senare i eftermiddag... :) Som sagt har jag inte för avsikt att göra mycket idag!

Jag känner mig så himla trött, så jag vet inte om jag har nåt på gång i kroppen? Eller om det är så att vissa människor på arbetet tydligen tar musten ur en? Och varför det får vara så, det är en fråga som jag har ställt mig ett längre tag! Hur kan det komma sig att en eller två personer får förstöra för en massa andra? Eller får å får, det får dom ju inte, men det händer ju ändå! Jag ska erkänna att jag har nästan gett upp! (Dåligt av mig, jag vet, men vem orkar?) Om man knappt kan skratta på arbetet för att någon kanske blir stött, ja då är det illa!!! Nåja, vi får väl se vart detta slutar..., Jag hoppas ju somliga får "packa väskan", annars kommer det väl bli så att man gör det själv!! :)

Igår var en riktigt bra lördag! Jag var i farten med Svägerskan å Prinsessan hela dan! Vi var å kollade in loppisen på Örnäsdagen å där träffade vi bekanta som sålde, minsann! Vi stod å pratade med dom ett tag å sen gick vi runt lite å hittade en docksäng till Prinsessan för hela 20 kronor!! :) Det är väl det som är bra med loppis, man kan göra vissa fynd... :) Sen packade vi oss i bilen å åkte till de nyblivna husägarna borta i byn... :) Så trevligt! Ungarna hade oxå kul, tror jag minsann! Dom delade till å med plats i "babygymet"! Guddottern hade sån himla lust å ligga bredvid Prinsessan så det var bara å hjälpa henne med det! Det såg ju för gulligt ut i alla fall!! :) Mina älskade små tjejer! Vad ni gör min värld rolig å leva i! :) Vi fikade paj å kaffe å surrade... Så trevligt! :) Kan rekommendera Hallonpajen från Ekströms, mycket delikat! Tack tjejer för trevligt umgänge! Även ni gör min värld roligare att leva i!! :)

Sen bar det iväg för å vara barnvakt hos "min familj", Mamman skulle på middag med Korpen, å Pappan skulle på fest... Det är ju som inga problem å vara med killarna, dom är så vana vid mig, så dom "testar" inte desto mer.. :) Även dessa älskade barn gör min värld roligare å leva i! :) Vilka kommentarer man kan få! Varför har man inte med sig bandspelare eller i alla fall papper å penna å skriver upp allt när det händer? För inte minns man ju det sedan!! Dom slocknade i alla fall som ljus alla tre... Sen var det bara kontaktkillen vaken å han var ute å lekte å sen satte vi på en film! När Mamman kom hem hade jag ju faktiskt vissa planer på att gå ut på krogen, men när jag kom hem vid 22 var jag alldeles slut! Jag förmådde mig inte att gå in i duschen å fixa mig iordning, NEJ! Så det slutar med att en trött Anci stupar i säng istället! Jag hoppas dom som faktiskt orkade med party hade kul! Fast jag vet inte om jag vill veta vad jag missat! ;) Får planera in ett party en annan helg! Kanske dags för tjejfest snart?! :)

I fredags slutade jag riktigt tidigt! Tog bussen till stan å åt sushi med min före detta arbetskamrat som numera är en vän! :) Det tog ett tag å få maten, så vi hann då med å surra en hel del! Så trevligt att träffas! Vi pratade om att äta surströmming om en snar framtid å det hoppas jag! Annars går det så långt mellan gångerna man ses... När jag kom hem hoppade jag på biken å cyklade till Hertsön för å få mina jeans avkortade... M som jobbar där är duktig på att sy å L hade minsann tänkt på mig å mina för långa byxor (eller för korta ben?)... Tack Kära vän för att du tänker på mig! Nu var det ju så att nålen var för klen, så byxorna får levereras till veckan! Sen cyklade vi å hämtade killarna på förskolan å sen fick jag lyxmiddag hemma hos "min familj" - mycket nöjd!!

Jag har fått låt-tips av min vän T, som jag tackar för! Å så får man väl tacka för Youtube, så jag kan lyssna på dom! :) Black Eyed Peas - I Gotta Feeling och John Mayer - Free Fallin'... Håll till godo! :)

Nu ska jag återgå till att göra ingenting... :) Ända tills jag blir rstlös! ;)

Kram! :)

Facebook...

... ansiktet ut mot världen?! Inte för att jag vet om man blir klokare av Facebook, men det är defenitivt ett bra sätt att hålla kontakten med människor å ett bra sätt att ha lite koll på vad som händer i människors liv... :) Dom som man inte ser ofta eller som inte bor så nära, man kan ändå ha lite kontakt med dom utan större ansträgning... :) För å då komma till det jag tänkte med detta... Idag har jag läst på denna sida, FB alltså, att en av våra lärare på gymnasiet, en riktig profil har dött! Han hade visst bara ramlat ihop på byn å lämnat jordelivet med det... Han är en person som man aldrig kommer å glömma! Han har satt sina spår i väldigt många människors liv... Han som tyckte alla skulle öppna sina pärmar samtidigt för å bespara några onödiga ljud, eller som ansåg att vi samhällselever kunde ju träna in lite engelska sånger på engelska lektionerna medan ekonomieleverna hade ekonomisk engelska... Han kallade tjejerna vid förnamn å killarna vid efternamn... Han hade vi i filosofi å han ställde oss dom mest underliga frågor som vi som gymnasieelever inte alls funderade på! Varför är gräset grönt??? Sista året på gymnasiet lussade vi för lärarna, å det var sannerligen en upplevelse att få se hans hem! Han var våran klassföreståndare sista året på gymnasiet, och sista veckan fick han en "student-tröja" av oss som han använde flitigt! Han gick ständigt omkring i likadana kläder, mörk polotröja, mörk kavaj å mörka byxor... Han skrev aldrig på whiteboard tavlan, för det var en massa onödiga rörelser att ta av å på korken på pennan, bättre å använda krita på "svarta-tavlan"! Han fyllde 50 år under våran gymnasietid, å ett av hans löften var att han skulle bli snällare... Å det blev han!! Som sagt, en profil har lämnat oss - men han gick absolut inte obemärkt förbi på denna jord!

Så jag säger: TG - vila i frid!

Å till er andra säger jag i vanlig ordning: Glöm inte bort att livet är för kort för å kastas bort!!

Kram! :)

Torsdags funderingar

Som sagt, torsdag idag! Så skönt! Jag är så äckligt trött hela tiden så jag fattar inte hur jag ska orka arbeta hela hösten?! :) Kan nog till stor del bero på att jag har så svårt å komma i säng på kvällarna, fortfarande... Men det ska väl bli ordning på det oxå hoppas jag! Nu är det ju så där mysigt mörkt på kvällarna å det kommer väl så småningom å trötta ut även mig... :) Men det är som att jag är som Alfons Åberg å "ska bara" när det är dags å gå å lägga sig... :) Å idag har jag minsann sovit på soffan i 1,5 timme, mycket bra för natt-sömnen! Eller inte...

Igår, onsdag, började jag på min nya utbildning, Barnen i naturen... Måste säga att jag är positivt överraskad! Jag gick dit å tänkte att det blir väl vad det blir, å det lär det ju bli oxå! :) Ingen kan så mycket å då är ju nivån därefter oxå... Läraren sa till å med att vi som redan är utbildade lärare/förskollärare har ju en gång sluppit genom "nyckelhålet" på utbildningen, så då ställer dom inte lika höga krav på oss för å klara kursen! Vi ska gå den för å väcka intresset för naturvetenskap! Om inte annat, så är det ju himla kul å träffa andra vettiga människor! Vi kommer vara på universitetet ca 1 gång i månaden, så det blir nog bra detta!

Måndagen var jag ju på me & i party... Å inte sjutton kan man ju låta bli å handla! Jag köpte ju mest till mig, men Prinsessan fick oxå en ur-gullig tunika, så nu kan vi matcha varandra! Hon å Faster ska ha nästan likadana tunikor på sig... :) Det är ju bara synd att man alltid ska bli så mycket fattigare på dessa tillställningar! Men det är himla trevligt att träffa folk å surra! Å så var ju Prinsessan med, så Faster fick mysa lite extra mycket... Storkillen i "min familj" har i alla fall godkänt mitt inköp av tunika till mig, den var fin sa han! :)

På tisdag bakade jag kladdkaka å så fick jag några brudar på besök! Mycket trevligt! Å så har vi skrattat som vanligt!! Man får ju tacka för att man har så trevliga vänner när man får dras med vissa märkliga personer i arbetslivet... :)

Igår efter att jag varit på Universitetet åkte jag med mamma å Moster till K-rauta för å köpa lister... Nog får man ju säga att det tar tid å vara på dylika affärer, å speciellt om man riktigt har koll... :) Efter det var det middag hos Moster å när jag kom hem gick jag på prommis med L å en av hundarna... Sedan hem å beställa en digitalkamera med hjälp av Lillebror som har bättre koll på dylika saker än jag... :)

Nu när jag skrev detta så insåg jag att det kanske inte är så konstigt att jag är trött! :) Det är ju inte direkt som om jag ligger still å tar det lugnt! :)

Nu har jag kokat kaffe till Cammo så vi ska dricka kaffe å snacka skit, å se på friidrott... Allt för å vara vaken till i alla fall 22 ikväll! :)

Kram! :)

Lunchpromenader - ett vinnande koncept!

Min kära vän Cammo tyckte att jag skulle skapa ett eget vinnande koncept i viktminskning! Kanske jag skulle göra det å hitta på nåt fiffigt namn å sedan bli rik på kuppen!!! :) Hade minsann inte alls varit dumt! Nu är det ju så att jag inte tror på att man ska förbjuda något, alla förbud lockar ju bara till att man ska försöka hitta på ursäkter för att få överträda förbuden... Måtta med allt! Jodå! Man kan äta allt, men inte alltid! Jag tror inte alltid det spelar så stor roll vad man äter, det handlar om mängden! Sen kanske det inte är att rekommendera att man äter på snabbmats-restauranger fyra gånger i veckan, men det har ju lika mycket med ekonomin å göra! :) Nåja om jag nu ska gå till det där "vinnande konceptet", som fungerade för mig... Jag bestämde mig för att börja promenera på mina lunchraster! Jag ska ju ändå ha rast, å istället för å sitta å lyssna på "jobbsnack" (som det ju ofta blir om man stannar på arbetet) började jag gå ut å gå... Det blev inte varje dag, men minst tre gånger i veckan å varje gång 30 minuter... Jag tappade 10 kilo på ca 4 månader... Nu är det ju på det lilla fina viset att det har varit en sommar å jag har INTE skött mig särskilt väl, så det är väl bara å ta nya friska tag i höst... Men som sagt lunchpromenaderna var i alla fall för mig ett vinnande koncept! :) Sen kan man ju inte tro att man kan fika å äta godsaker varje dag för det, nej det gör man på helgen eller om det är kalas för då har man nåt å längta till! :)

Kram! :)

En vandring i minnenas trädgård...

Helgen har gått i minnenas tema, kan jag säga! Vi träffades på födelsedagsfika hos barndomskompisen, T på lördag, och eftersom vi alla mer eller mindre är barndomsvänner så behöver man inte förklara så mycket, utan vi skrattar mest... :) Kul å prata ikapp med alla å se hur livet lever med alla i just denna stund... :) Det finns så himla mycket glädje i att träffas så där!

Senare på aftonen, efter att jag å C varit å ätit kina-mat, hamnade vi sannerligen i minnenas trädgård, (vad då det är för ett uttryck?!)! Hon var på väg hem å vi kom in på nåt minne å så började vi fundera på var den människan fanns nu, kanske Facebook... Å på den vägen var det! Det ena ledde till det andra å sen letade jag fram fotoalbum från tiden när det begav sig... Å JAAAA, vi har blivit äldre, i alla fall utseendemässigt... Sen hur det står till med det andra, det är en annan sak! ;) Men på typ 13 år har man åldrats en hel del, tro mig!! Vi fick oss i alla fall en hel del goda skratt å vissa funderingar oxå förståss... Det är ganska kul med en sån där nostalgitripp emellanåt... :) Det är oxå då man inser hur himla fort tiden har gått... Vadå typ 10-15 år?! Det kändes ju som igår när vi var på Kos, eller när man tog studenten, eller när man umgicks med den å den personen... Så är det i alla fall!! Å sen är det oxå så att det man tror att man ska minnas för all framtid, det bleknar å så måste man ha lite bildstöd, som foton å sen hjälpas åt att komma ihåg... :) Kul är det i alla fall! Å det är väl det som är våra erfarenheter, om vi minns dom eller ej! :)

Apropå nostalgi, så skrev L i en kommentar om Sir James å för att förtydliga VEM det var, så var det ett slags "fantasifoster" skapat av två personer med mycket bra fantasi!! Det var ju så under en tid att jag bodde hemma hos L å eftersom hon pluggade å hade en massa tid över ibland (tyckte hon i alla fall själv :) ) så hann hon ju med en massa... Å då skapades han, hon, den, det... SIR JAMES! Bara för att vi skulle ha någon att skylla på... Han gjorde ju mest bra saker, som städade, lagade mat och så... Men ibland fick vi oxå skylla på honom om vi eventuellt hade haft fest å det var stökigt dan efter eller så.... :) Å han satt till å med i framsätet på bilen ibland, så vi båda var tvugna att sitta bak när någon annan körde!! Detta har vi skrattat gott åt MÅNGA gånger!!! Han flyttade nog till slut in hos våran vän MW, i hans garderob... Eller hur var det nu igen??Minns inte riktigt... Han dyker i alla fall upp emellanåt, om inte annat så när vi är trötta å har väldigt lätt till skratt! :) 

Söndagen gick åt till att jag tvingade mig själv att skura lägenheten... Sen var jag på middag hos "min familj" å så socialiserade vi en hel del! :)

Idag är det måndag å som jag skrev tidigare vaknade jag i ottan! Har dock överlevt dagen på arbetet i alla fall... :) Nu ska jag iväg på me&i party hos L... Får väl uppdater om vad som införskaffades... För om jag lyckas komma tomhänt därifrån ska jag banne mig ha ett diplom! ;)

Kram! :)

Uppe med tuppen...

Men så sjukt onödigt! Kan inte fatta varför jag vaknar före f-n på morgonen när jag inte måste?! Jag har sovit dåligt hela natten, det kanske kan bero på att det blåser ute som tusan! Nåja, det är ju bara att ta tag i dagen å se det från den ljusa sidan... :) Jag kommer nog dessvärre å vara rätt trött idag, för inte kom jag ju i säng nå tidigt igår heller... :) Tur man arbetar 75% å får gå hem efter 6 timmars arbetsdag!!

Men nu ska jag i alla fall se till å inte missa bussen... Brukar ju bli så när man har massor med tid, att man i slutänden får stressa som f-n!! :) Eller så är det i alla fall med mig!

Rapport från helgen kommer senare! ;)

Ha en bra dag!

Kram! :)

Vänskap en gåva i livet!

Jag har funderat... Kanske är jag en extra lyckligt lottad person som har så många goda vänner runt mig?! Jag har alltmer funderat på om vi i vårat kompis-gäng ändå är rätt unika, vi har många runt oss som ger oss en social trygghet... Sen har man vissa som är EXTRA nära en å som man vet att man kan ringa vilken tid på dygnet som helst om det krisar, men ändå finns det så många nära vänner! Idag blir det födelsedagsfika hos just en sån vän... En vän som jag känt sen jag var 11-12 år gammal och som jag fortfarande umgås med! Men så är det med väldigt många av mina vänner, vi har känt varandra sen barndomen, eller i alla fall ungdomsåren... Kanske inte så konstigt att man känner sig trygg med dessa människor?! Sen är det ju så att ju äldre man blir, ju mindre tid har man till att "bara umgås", men ändå försöker vi få ihop att vi träffas lite nu å då... Och när någon fyller år, då ses vi i alla fall! Så några gånger per år blir det juh! :)

Den här veckan försvann som en vind, eller nåt... Vi har ju varit iväg med jobbet på Brittas Pensionat i Harads, väl värt ett besök kan jag säga! Det var riktigt hemtrevligt å mysigt, så vi fick lite rekreation för själen... Och så har vi planerat framtiden för verksamheten förståss! Men nog har vissa människor såååååå svårt för förändringar så man kan bli galen för mindre! Nåja, det är bara å bita ihop å hoppas på förbättring, men Chefen sa till mig att jag inte får låta det gå så långt så att vi som vill förändra måste backa hela tiden, för det är då rakt inte meningen! Han drog faktiskt saken så långt så han sa att dom som inte är beredda att hoppa på det tåget som de övriga, dom kan fundera på om dom alls ska jobba kvar! Hallelujah tänkte jag inom mig!! :) Vi var alltså borta från torsdag till fredag, å på torsdag kväll fick vi baka våra egna pizzor å grädda dom i stenugn. Riktigt trevligt å gott! :)

I tisdags fick jag ÄNTLIGEN träffa min Prinsessa! Men vad hon hade vuxit lill-hjärtat! Det händer ju rätt mycket när man inte sett dom på två veckor, så nu var hon riktigt med och till å med håret hade vuxit tyckte jag! :) Hon har nu börjat bli mer medveten om att det finns andra människor i hennes värld, så hon var först lite blyg för mig... Det innebär med andra ord att man absolut inte får låta det gå för länge mellan gångerna när man ses! För inte tusan ska hon ju behöva vara blyg för Faster! :)

Onsdagen fick jag middag hos "min familj" å sen satt jag å L å försökte få ihop ett schema till mitt arbete... Inte det lättaste, men det är betydligt lättare när man är två som tänker å en som inte är i verksamheten som kan ställa andra frågor å funderingar... Det blev i alla fall en hel del goda skratt, å när man börjar bli trött, så kanske man inte kommer med dom mest genialiska idéerna, eller förresten, det kanske är just det man gör?! :) Tack kära vän för hjälpen! Det var guld värt! Nu ska vi bara se vad de övriga säger om saken... Å det är ju ett helt annat kapitel!! Dom vet ju dock inget om att jag varit inblandad i saken, utan dom får tro att det BARA är Chefen som gjort det...

Ja, som sagt så for veckan rätt fort... Igår var jag å Cammo å snicksnackade om våran framtid å sen var vi ut på Båten... Å det var då helt värdelöst, eller i alla fall nästan helt värdelöst... Lite folk var det, å man är ju van att det ska vara massor med folk, så då blir man ju mer kräsen på vad som är roligt! :) Nåja vi träffade ju F ute och några goda skratt blev det förståss oxå! Det blir som tokigt ibland! :)

Näää, nu är det bara så att jag MÅSTE ta fram snabeldraken å få bort mina dammelefanter!!! Sen ska jag ju iväg på kalas, så då får man belöning för mödan! :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram! :)

Ny vecka och nya möjligheter!

Måndag och löfte om att veckan så klart ska bli bra! Man måste i alla fall intala sig det när man inser att nästa sovmorgon är rätt långt borta... :) 

Lördagskvällen hamnade vi i vanlig ordning i Uterummet hos Cammo... Jag tror bestämt det är nya "innestället"! :D Först var det bara vi två där, men sen kom T, J å A förbi... Å då fick vi oss rätt goda skratt! Den ena påstod sig vara nominerad till årets Hertsö-bo å skulle absolut dit (hur det sen gick med det vet vi inte, han vann i alla fall inte, så mycket vet vi... :) ), den andra "borde inte " dricka mer för då måste han hem, han cyklade hem strax efter det uttalandet... :) Och sen var vi tre kvar å vi satt å diskuterade till typ 4 på morgonen!!! Å när jag kom hem å slängde en blick på termometern var det +18,4 grader ute!!! Det är ju rena utlandsvärmen här!

Söndagen gick åt till att jag läste ut min bok, "Inte ens det förflutna" av Anna Jansson, den var faktiskt riktigt bra! Sen har jag hunnit med att läsa en bok som är skriven av en mor som miste sin unga dotter i bröstcancer å den hette "Alla frågor börjar med Varför?" - en bok som ger en en tankeställare om hur kort livet faktiskt kan vara! Så LEV LIVET LEVANDE!! Ingen idé å gräva ner sig å bli bitter, nej gör det bästa av situationen, för man vet aldrig hur länge vi finns kvar på denna jord...
Medan jag hade några sidor kvar i min spännande bok fick jag ett telefonsamtal av L som bjöd in mig på middag! TACK för det sa jag, då slapp jag laga mat!! Cyklade till "min familj" å åt mat å umgicks... Det är bara helt underbart att få vara med mina små-killar... Som dessvärre växer med en mycket snabb hastighet! Mellan killen hann med att måla sig blå i ansiktet med en tuschpenna... När jag kom på honom å frågade vad han gjorde sa han "Jag målar, jag" Nähä?! Men han började ju med att fråga mig hur jag kunde öppna dörren, för den hade han ju låst... Att nyckeln satt i på utsidan hade han ingen aning om! :D Lilla underbara bus-unge! Sen hann dom med att fundera på vem deras Moster skulle gifta sig med... Storkillen hade bara ett förslag, vilket förmodligen skulle göra ungen mer än lycklig, dock lär det ju inte blir så! :) Han har så många funderingar nu... :) Jag läste till båda dom stora killarna och det är verkligen så mysigt att få den stunden med dom! Gissa om jag är lyckligt lottad som får ha alla dessa barn i mitt liv! (sen var det ju det där med att jag behövde en "pappa-kandidat" för att kunna skaffa egna barn! *skratt*) Sen brakade ju åskvädret lös!! Jag är mycket glad över att jag inte var ensam hemma när så skedde! Jag som är rädd för åskan känner mig betydligt tryggare när jag är bland andra människor vid dessa tillfällen... När det både blixtrade å knallade samtidigt kan man ju undra vem som sökte tröst i vems famn när jag å Storkillen kramade varandra... :) Jag hann i alla fall cykla hem mellan regnskurarna. Det var verkligen skönt ute efter regnet, det var välbehövligt! Å nu verkar det som om det ska komma mer regn i veckan. Dock verkar värmen hålla i sig några dagar till å sen ska det ändå vara kring 16 grader... Å inte för att man ska klaga, men jag tar hellre lite svalare väder, men gärna med sol ändå! Det känns ju olidligt varmt i lägenheten när det är tropisk värme ute! Sen att jag älskar å åka utomlands till sol å värme, men då behöver man ju inte anstränga sig det minsta! Kan ju säga att om inte annat så behöver min lägenhet lite svalare å sämre väder! Det behöver nämligen både städas å tvättas! :)

Dagen idag började med att jag skulle lämna prover för och se om mina mediciner ger verkan på problemet jag har... Jag känner ju ingen skillnad, så det är endast med blodprov det går å se om det ger nån verkan... När jag då ändå var där passade jag på å fråga om det är normalt att se ut som jag gör i ögat i 16 dagar... Ja, det lät ju mycket, så jag fick titta in hos en läkare... (Det var precis det jag gjorde, tittade in, han tittade inte så nära på mig... :) ) Han sa att det är en blödning i bindväven... Lät ju lite äckligt, men jag glömde alldeles bort å fråga VARFÖR man får detta... Jag som alltid annars frågar varför!!

Sedan var det bara å frakta sig vidare till arbetet... Nu är alla tillbaka förutom A-K, så henne var jag å hälsade på på lunchen... :) Stämningen idag var riktigt god å jag hoppas innerligt att det håller i sig!! Jag orkar nämligen inte med nåt tjafsande! Samtalade även med Chefen å det lät som om han ska ta i med "hårdhandskarna" å inte tillåta onödiga energikrävande diskussioner... TACK, säger jag bara! Det var så himla kul å träffa barnen som kom tillbaka idag... Det var en av "mina" killar som var å hälsade på med sin pappa idag å det var ett kärt återseende vill jag lova! Dom är för underbara dom små liven!!

Sen blev jag bjuden på middag på Björx, inte illa för en trött kvinna! (Hur kan man redan va trött, man har ju endast arbetat en vecka?!) Trevligt att träffa dom alla! Lill-tjejen var mycket sugen på att få komma å mysa hemma hos mig... "Men när ska jag komma å sova hos dig, bara jag?" sa hon... Får väl lov å arrangera det snart! :) Sen iväg å va me mina killar på Sst medan Mamman skulle hämta folk på flyget! Hann med å mysa med dom liiite, speciellt stor-killen som jag fick äran att läsa till även ikväll... Han tyckte att jag kunde hämta han på "Dagis" redan imorgon! Att få vistas i hans "stor-kille-rum" där det nästan är förbjudet för tjejer å vara, bara det är ett bevis på kärlek! :) Jag brukar säga att jag är ju ingen riktig tjej, för jag är ju Moster I och då är det ju ändå okej! :)

Jaha, när jag slänger en blick på klockan å inser att den är snart 24:00 så inser jag oxå att jag kommer å va trött även imorgon!! Men efter kvällens avsnitt av Prison Break, kunde jag inte sova genast! Vem trodde att man skulle fälla en tår till det?! Nu har även det skett!! Jag är dock MYCKET nyfiken på hur det ska fortsätta, för det verkade inte som om detta var sista avsnittet.... Nåja det visar väl sig nästa vecka!

Nu bums i säng!

Kram! :)

Trot om ni vill...

... men jag har faktiskt lust å gå ut på Båten ikväll! *får väl skämmas* Det var Lulekalaset förra helgen å det var ett kalasande i tre dagar å ändå känns det som om det vore skoj å gå ut ikväll!! :) Det är vädret!! Skulle det inte vara ett så fantastiskt väder, så skulle jag nog inte ens tänka tanken! Vi får väl se om det blir nån resa ikväll, eller om det slutar i tv-soffan! :)

Dagen idag började med arbete på en gruppbostad... Det gick bara fint å var rätt lugnt, så jag överlevde utan större men... :) Å sedan har jag varit å besökt de nya husägarna! Dom hade ett fint hus som nu är i renovering... Tapeter som ska bytas, så det var täck-papper på golvet... :) Men vad gör väl det när man får trevligt sällskap!! Även om det var spännande att få se deras hus så är det ju ändå sällskapet som är det viktigaste! :) Nu var det ju så att dom hade en tam igelkott på gården! De förra ägarna måste ju ha matat den lilla Kotten, för den var ju inte rädd för oss!! Vi var ju mer rädd för den! Jag vet att det låter helt löjligt, men dom är väl full i loppor å dessutom kan dom visst vara rätt ilskan oxå! Nåja det hela slutade på det lilla viset att den lilla Kotten blev inlurad i en stor blå ikea-kasse å fick sedan åka (utanför) bilen annorstädes! Jaaa, vi fick ju skratta åt hela dramatiken i alla fall! :) Jag fick faktiskt med den på bild, trots att jag INTE vågade gå nära den!! Fotade med telefonen, så rätt nära är jag juh! :)



Den äter banan å smaskar riktigt när den tuggar... Äckliga små tänder har den, som en råtta eller nåt! Huuuu

Näää, nu ska jag ringa Cammo för å se var denna kväll ska sluta! :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram! :)

Ett löfte är ett löfte

Ibland undrar jag hur jag tänkte... Ja alltså varför jag lovar saker som jag sedan nästan ångrar... Jag har nämligen lovat å jobba imorgon mellan 8-12... Det är egentligen inget problem, ett kort pass på helgen som ändå ger lite extra pengar, så det är ju ingen match, men när man börjar fundera på det så känner man hur skönt det hade varit å få sova länge! :) Får väl ta igen det på söndag då! Så ikväll blir det en tidig kväll med min spännande bok! Så att jag sedan orkar upp imorgon å kan göra nån nytta på gruppbostaden jag ska vara på...

Ikväll har jag å Cammo å Zmilla varit å badat!! Mycket skönt! Jag har ju jobbat till 17.15, typ... Satt å beklagade mig för mig själv över att jag inte äger en bil, så att jag lätt kan ta mig hem från arbetet när jag slutar... Men icket, det icket... När sista barnet gått var det bara å vänta på nästa buss... Å nu på sommaren går dom en gång i halvtimmen, så det kan bli ett tag å vänta, som idag när jag missade bussen med 5 minuter... Nåja, det är som sagt I-lands problem å jag ska ju faktiskt vara glad över att jag har ett arbete att åka buss till!! :) Nåja, när jag då anlände hem, fick jag ett sms av Cammo som undrade om vi skulle åka å bada i Tjyvholmssundet (är det älven eller havet?? har inte riktigt koll på läget i denna stad...). Mycket trevligt, så vi åkte å åt mat först å köpte godis (som jag längtat efter sen i onsdags!!) å sen åkte vi å badade. Det var riktigt varmt i vattnet! Härligt helt enkelt!

Jag har ju mest hängt på stranden även på arbetstid, så jag ska väl inte klaga!! Igår var vi ute från ca 9:30-14:30! Vi hade med oss lunch, så vi inte behövde stessa iväg nånstans... Så mysigt! Det är som tur man kan passa på å göra såna grejer när vi har få barn... Då går tiden fortare och barnen får lite extra mys... Det är verkligen ett fantastiskt arbete jag har!!! Sen att man får lösa lite konflikter å att dom måste göra sina behov i det fria å diverse annat, det hör ju bara till!! :) Nästa vecka kommer fler barn tillbaka efter semestern å jag längtar efter å få träffa dom!! Det är nåt speciellt med barnen på sommaren, för dom växer som ogräs... Jag vet inte om det är solen, eller vad? Men långa är dom när dom kommer tillbaka efter sommar-ledigheten... (och nu kändes det precis som om jag nyss skrivit om detta, men i så fall så tycker jag verkligen det! :) ) Träffade idag på stranden ett barn som jag hade på förskolan jag jobbade på för snart två år sen... Hon kom ihåg mig å blev riktigt glad över å se mig, lill-trollet! Det är kul!! 

Har nu funderat på vad jag ska göra med mitt öga... Eller vadå göra, jag kan ju inget göra, men jag kasnke borde besöka en läkare... Det ser fortfarande rätt jävligt ut å nu har jag ju haft det i ca 2 veckor... Ska ju å ta prover för mitt andra "problem" på måndag, så jag kanske kan fråga sköterskan vad hon tror om saken, inte vet jag? Folk som inte sett mig de senaste veckorna frågar ju lite chockat vad jag gjort med ögat?! Ja, jag börjar ju bli van å se mig själv så, så jag minns nästan inte ens att det ser konstigt ut... :) Får fundera på den saken i helgen...

Nu till sängen å boken!!

Kram! :)

Tankeverksamhet på låg nivå...

Ja, nu har man arbetat tre dagar denna vecka, å jag kan inte påstå att jag blivit piggare ju längre tiden gått... :) Kan inte fatta, det är som om jag kommer in i andra andningen så där på kvällskvisten å så orkar jag va vaken helt länge i alla fall... Vilket naturligtvis resulterar i att jag är trött som tusan på morgonen... Å vem ska jag skylla på när det är mitt eget fel?! Nåja, snart börjar kvällarna bli mörkare och då blir man väl tröttare oxå... Kanske man ska passa på å suga ut det sista av sommarkvällarna i alla fall! Det känns ändå som om man klarar sig på mindre sömn på sommar halvåret... :)

Fick idag ett mms av min bror med en bild på min Prinsessa! OJ OJ OJ vad jag längtar efter henne! Det är snart två veckor sen jag fick pussa på henne så jag hoppas dom kommer hem snart!! :) Det är ju lättare med vuxna, dom kan man i alla fall ringa å samtala med, men med små barn går ju inte det! Det är rätt otroligt hur stora tomrum så små människor kan lämna... Men det är nåt alldeles särskilt med barn!! :)

Har idag slutat rätt tidigt från arbetet... Så är det när man har 75% i botten, då jobbar man 6 timmar om man inte får jobba mer... Det syns tyvärr alldeles för tydligt i lönekuvertet oxå... Hade ju varit perfekt om man fått jobba 75% och fått lön för 100%!! ÖNSKETÄNKANDE, jag vet! Vi hade besök på "dagis" idag av bästa E & K med deras pappa... Känns konstigt att inte komma att träffa tjejen varenda dag, som man är van vid.. Men så är det här i livet! Vi möts å vi skiljs åt... Jag får väl försöka se till å få träffa henne på "privat-tid" istället! :) Efter jobbet satte jag mig i en solstol här hemma å läste min bok: Anna Janssons "Inte ens det förflutna" - riktigt bra faktiskt! Det är som om jag fastnat i den! :) Om jag inte ens somnar när jag läser, då är boken fängslande... ;) Jag som annars har rätt lätt för å sova!

Efter middagen hade jag å L tankeöverföring... När jag tryckte på knappen för ringa, så började telefonen ringa å det var L!! Som sagt har vi umgåtts rätt många dagar i rad, kanske oxå har samma tankar?! :) Vi beslutade oss för en cykeltur med grabbarna... Mellansonen fick åka cykelstol med mig och Stokillen cyklade själv! Han har blivit så duktig på å cykla nu, det är dock inte lika lätt å hålla koll på andra efter vägen... :) Cykelturen förde oss till JV-grillen där vi köpte glass å sedan cyklade vi via ankdammen hem igen... En trevlig afton!!

Och nu ska jag nog faktiskt chocka kroppen med å gå å lägga mig å läsa! Har inte ens slagit på TV:n för att inte fastna i nåt program!! Kanske jag är mer pigg imorgon?!

Kram! :)

Kalasväder

Jaaaa, vi hade kalasväder i Kalasstaden hela helgen, typ... Å det fortsätter ännu!! Synd för dom som börjat jobba... Eller för dom som börjat jobba å inte har ett lika trevligt arbete som jag! Jag får ju njuta av solen å det vackra vädret även om jag arbetar... :) Kan säga att det var inte det lättaste att stiga upp igår när klockan ringde, men det var bara å vackert göra det! Man är ju som lite i en bubbla dom första dagarna, eftersom jag under ledigheten vänt på dygnet å inte gått å lagt mig före 1 en enda dag, tror jag, så är det inte så lätt att helt plötsligt vara tvungen att göra det... Att man sen avslutade sin ledighet med tre dagars Lulekalas, gjorde förmodligen inte oddsen om att vara utvilad bättre! :)

Jag har haft en helt fantastiskt rolig helg!! Jag har skrattat så jag hade träningsvärk i både käkmusklerna och magmusklerna! Vi har väl haft vissa stunder av lite mer allvarsamma samtal, men dom har inte varit många... :) Jag har träffat vänner som jag inte sett på länge å vänner som jag ser ofta! Och som sagt har det varit underbart skoj! Fredagen å lördagen gick förfesterna av stapeln på Sst... På fredag var vi 6 brudar som samtalade om livet och lite olika gamla minnen! Jag säger bara U:et, det fick oss att skratta rätt friskt! Vad händer när man sitter tillsammans med människor som man känner rätt väl och som man känt länge å delat många minnen med, jooo, man pratar om dessa minnen å minns tillsammans å SKRATTAR! Å när man kan bjuda på sig själv, då blir det tillåtet att skratta oxå!! :D Jag å Cammo avslutade med att sitta å surra med P innan vi cyklade in, (S & L liftade in, så dom for lite innan), så då hann vi även med att avhandla det där med framtida äkta män!!! *ler* Nåja inne på Kalaset hamnade vi till slut i Schlagersalongen å hade hur skoj som helst! Sen gick jag å Cammo å åt mat (gör man något annat när det är festival?!) i regnet, och avslutade kvällen på en kyrktrappa... :) Ja, det regnade faktiskt lite natten mellan fredag å lördag, men det var mest bara skönt å det regnade ej mycket, så man blev inte så blöt, mest lockig i håret! :) Där satt vi på kyrktrappan å mötte lite olika människor innan vi cyklade hemåt, då hade det slutat regna... :)

På lördagen beslutade jag å L oss för att cykla in till stan å äta (som sagt gör man annat när det är festival?!) ingen av oss var sugen på att fixa någon som helst mat under denna festivalhelg, så jag kan säga att det har blivit en hel del skräpmat!! Men det var det värt!! GOTT också! Vi strosade runt där på stan å sprang på lite olika "kändisar", trevligt!! Sen bar det av hemåt igen å då var det inget annat att göra än duscha å återvända till Sst... P hämtade mat åt oss, så vi behövde inte bekymra oss om det denna kväll heller! ;) Satt sen å surrade med M&K och L&P och sedan cyklade vi in vid 22:30... Hamnade återigen i schlagersalongen efter att ha gått in via Södra Hamn å träffat på fler kändisar... Mycket trevligt även denna kväll! Sen tog vi oss via Thai-mat-stället hemåt... Kan säga att det var en viss cirkus med cyklande hem oxå å i vanlig ordning har jag skrattat gott! :)

Vad ska man säga om söndagen då??? Att en gammal kropp behöver vila efter en så här hård helg!! :) Att inte sova normalt är nog den största boven, att man sen oxå druckit öl gör väl inte saken bättre?! ;) Men det var det värt!! Jag har haft kul å det är det som räknas!!! Så alla ni som gjor denna Lulekals helg till ett trevligt minne TACK! Ingen nämnd - ingen glömd!! På söndagen cyklade jag å Cammo in till stan, käkade på MAX (måste ju avsluta helgen med skräpmat oxå!) å sen satt vi på Floras kulle å åt glass å snackade skit... På kvällen såg jag å L "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen"... Lagom lättsam film för trötta hjärnor! :)

Igår var jag då tillbaka på arbetet, vi hade tre barn igår å var tre som arbetade (lite oväntat) så jag har inte dött av ansträngningen i alla fall! Är nog bra med en mjukstart efter 6 veckors ledighet! Vi har tillbringat gårdagens eftermiddag på stranden å dagens förmiddag... Så jag har ett bra jobb! Man behöver inte gräma sig över att det är vackert väder å man själv måste jobba... Vissa dagar är man ju nästan mer ute på jobbet än hemma! :) Idag har jag även lagat mat, så man kan ju inte klaga på variationen av arbetsuppgifterna! :) Idag hade vi fyra barn å jag tror att det är max-antalet barn som kommer å vara hos oss denna vecka... Dessvärre är dom ju där från morgon till sen eftermiddag, så man får inte så korta dagar för det... :) Nåja, bara å njuta av lugnet innan stormen! :) För man vet ju aldrig hur länge vissa kroppsdelar kommer att palla!!! *asg*

Nu ska jag trycka något till middag å sen blir det prommis med Lixie! Det är som om vi inte fått nog av varandra denna helg, för även igår åt vi tacos gemensamt! Å så kom dom hem så jag fick krama på dom - mina killar!! :)

Ha det bra i värmen!

Kram! :)

RSS 2.0