Göteborg - here we come!

Sådärja... Nu är väskan packad... Dock inte stängd ännu, så fröken kan ju hinna ändra sig! ;) Jag och H har planerat vilka skor och kläder som ska med... Sådana viktiga detaljer som man bara måste fundera på innan en resa! :) Och hur jag än gör, så har jag alltid en massa grejer i väskan... För det kan ju vara bra å ha! Nu ska vi ju resa inom Sveriges gränser och allting kommer att finnas att få tag på, så egentligen behöver jag ju garanterat inte allt det där som nu ligger i väskan... Men tänk om?!

Nu är jag i alla fall taggad för denna resa! Vi har bokat flygbussbiljetter på nätet, så det är klart. Göteborgs City Card är också bokade... :) Så nu är vi redo att göra Göteborg i några dagar!

Ha det bra allihopa - var ni än är!

Kram! :)


SOMMARLOV

NUUUUU är det sommarlov på riktigt! Idag är den första officiella dagen på fem veckors ledighet! Men gissa om jag ska njut av livet!!! Det ska bli så skönt att bara lata sig och bara vara och ta dagen som den kommer... Så det så! Bara samla på en massa ny och bra energi så man har fulladdade batterier till höstens nya utmaningar! :)

Denna vecka har gått i planerandets och städandets tecken på jobbet... Vi har rensat och fixat inför hösten... På nåt sätt känns det som skönt att ha tänkt igenom allt innan man går på semester så man inte kommer tillbaka till ett kaos... Jag ser fram emot hösten, jag tror vi kommer få det riktigt bra! Det känns då så i alla fall! Vi lämnar det gamla och går in i det nya... :) Och framförallt så är man inte ny på ett nytt ställe, utan man har lite koll på rutiner å sånt...

Det känns som om veckan bara försvunnit, det är ju faktiskt redan torsdag! Men jag har sagt det förr å jag säger det igen, tiden ska visst gå fort när man har roligt! ;) På måndag var jag hos H&H och planerade Göteborgs resan... Mådde äckligt illa också under kvällen, jag som verkigen avskyr att kräkas gör ju inte det i onödan, så jag mådde som mest bara illa.... Hade feber under natten också så nåt elände hade jag... Gissade själv på vätskebrist med för mycket kaffe och alldeles för lite vatten... Nåja, jag hatar ju att vara sjuk, så jag biter ihop tills jag däckar... Och den här gången gick det ju över rätt snabbt, vad det då än var... :)

På tisdag fick jag lämna nya blodprover, de jag lämnat innan hade "förolyckats", vad det betyder är fortfarande ovisst... Jag som tycker det är sååååå kul att bli stucken! Bläää... Men det gick bra, å jag klarade mig utan blåmärken denna gång! :) Sen planerades det på jobbet och efter det hade jag tvättstuga... Och så var det ju Allsång på Skansen å Morden i Midsomer. Måste säga att Måns är som klippt å skuren för den där allsångsledar-rollen! :)

Igår arbetade vi sista dagen... :) Och sen hälsade Fasters ♥ på ett tag medan hennes pappa skulle fixa nåt på jobbet... Det är så himla kul å vara med henne nu, för hon resonerar en massa och man kan diskutera med henne. En underbar ålder, även om det är lite trots emellanåt också! ;) Igår så pratade vi och så sa jag att det är roligt att vara med henne... Så tittar hon på mig på sitt speciella sätt med huvudet på sne... "Blir A glad när hon är med E" frågar hon... JAAAAAA! Det blir jag! Finaste vännen du skulle bara veta! :)

Sen kom go-vännen Cammo förbi å lånade duschen! :) Efter det åkte vi och åt på vårat favvo hak som vi inte varit på på evigheter, Dagobert! :) Efter det skulle vi på kalas hos Finaste J... Vi hade så himla trevligt med en massa gott fika och trevligt umgänge! Och så fick ju A visa mig husvagnen, viktiga saker! ;) Dom drar till Gotland på semester idag, så vi firade J lite i förtid... :)

Och så var det den där packningen då.... :) Men nu är det gjort!



Kram! :)


Sommartider!

Nu är sommaren här! Både Allsång på Skansen och Morden i Midsomer denna tisdag kväll, då kan man säga att sommaren anlänt! :) Att det dessutom är varmt och soligt ute förstärker ju känslan! Imorgon är sista arbetsdagen innan semestern börjar. Ska bli så himla skönt å vara ledig å lata sig och bara njuta av livet... Jag tror jag behöver det... Det har varit ett spännande år på ett nytt arbetsställe och det tar på krafterna... :) Nu har vi dessa dagar planerat för framtiden och jag ser verkligen fram emot hösten! Känns som om det kommer bli riktigt bra och skoj! Men först behöver vi det där härliga SOMMARLOVET... :)



Kram! :)


Hemma och hemma

Var ute och promenerade hemma i byn och lyssnade på Winnerbäck och då kom Söndermarken... Man kan som känna igen sig i hans texter och på något sätt läsa in saker i det han sjunger om... Eftersom jag var "hemma" nu när jag lyssnade så for mina tankar till barndomens korridorer... :) "och nånstans där så blev jag den jag är nu"... Så sant, så sant... Fortsatte min promenad och mötte en "gammal" lärare och åter for tankarna till just den där meningen... Undra hur dessa personer egentligen ville påverka oss och undra om det blev som dom tänkt sig?! Det var i alla fall så kul att han sa att "Du ser då ut å må bra, du ser så glad ut!" TACK! Jag känner mig positiv och glad blev svaret, och det kom från hjärtat! Nåt rätt har ni gjort kära lärare på Centralskolan... Även om jag gjort det största jobbet själv! :)

Man blir lätt lite nostalgisk när man är där hemma i byn... Hemma... Samma knarr i golvet och samma känsla i huset... Att jag då dessutom plockade fram gamla leksaker gjorde ju inte att man blev mindre nostalgisk! :) Nästa gång ska jag ta tag i den där dagbokslådan... :) Tänkte tanken nu, men jag kom inte riktigt så långt... Ska läsa om mina tonårs bekymmer och glädjeämnen och vara glad att jag passerat 30! ;)

När jag sen dödat några timmar på bussen tillsammans med Kajsa Ingemanssons litteratur klev jag av bussen och gick genom stan för att ta lokalbussen hem... Och då slog mig tanken att det här är också hemma... Jag kommer hem till "min stad"... Härligt att faktiskt känna sig hemma på två ställen... Men å andra sidan är väl hemma där ens nära och kära finns... Där kom förklaringen till att Anci inte flyttat till andra sidan jorden och börjat kalla det för hemma... Jag reser gärna land och rike runt, jag möter gärna andra kulturer och människor... Men jag vill alltid komma hem igen! :)

Nix nej, nu packa upp från bya-trippen för att sedan tvätta och packa om inför GÖTEBORG!!! :) Ååå vad jag ser fram emot den resan! Hoppas och tror att det kommer bli riktigt skoj! Spontan som jag är och bokar flygbiljetter "lite snabbt" så har jag ju inte hunnit fundera på att jag ska resa i mer än en vecka, men då slipper jag ju det där tråkiga med att vänta! ;)


Min älskade brorsdotter ♥ hade kul med Fasters gamla vagn... Det gjorde inget att den var lite stor, dockan kunde sova där och den gick att skjutsa runt på... :)

Kram alla fina! :)


Leksaker

Idag fick jag och vännen T äntligen fått till en date... Jag har haft hennes födelesdagspresent redo att överlämnas sen i januari när hon fyllt år... Då kan man fatta att vi har haft vissa svårigheter med att träffas... Men nu ÄNTLIGEN fick vi surra och umgås lite! :) Jag och mamma promenerade dit med E i vagnen och tanken var att hon skulle följa med mamma hem och jag skulle stanna och sedan cykla hem... Men ungen hamnade ju i leksaksparadiset! T och H :s dotter är 4,5 år och har en massa roliga leksaker... Inte har man som 2-åring tid att gå hem då! "Jag kan stanna här!" sa hon bara... Att 4-åringen inte var hemma gjorde väl paradiset ännu mer fantastiskt, för då kunde man ju prova allt! En mycket nöjd E skulle jag säga! När sedan sonen i familjen som är 8 år kom hem och lekte med E i över en timme var lyckan total! "A, vi leker!" ropade hon flera gånger... Behöver jag säga att det var med viss sorg ungen följde med mig hem... :) Så jag behövde inte alls fundera på om jag skulle hinna surra med T... E hade inte tid med sin Faster i synnerhet inte sedan W kom hem...

Man kan ju lätt bli lite nostalgisk när man gräver fram sina egna gamla leksaker så att brorsdottern ska få leka med dom... :) Dessa saker medför minnen från barndomen... :) My little pony och Monchichi... Och tänka sig att dom fortfarande finns att skaffa, kanske dock lite nyare varianter... :)


Nu är det god natt! Imorgon åker jag åter till stan...

Kram! :)


What are words

Om man syftar på den mycket fina texten i låten som Chris Medina sjunger, så är orden inte värda något om man inte menar dom och dom lever kvar efter att vi inte finns längre... Ligger nog en hel del i det... För det sagda ordet kan man inte ta tillbaka... Så därför måste man öva sig i att inte säga allt man tänker... ;) Ett förlåt kan alltid "sätta plåster på såren", men ärren finns kvar.....

Och en bild säger visst mer än tusen ord, så här kommer lite bilder från mitt liv senaste tiden! :)

Vi börjar med fredagens trevliga tillställning på BBBåten... :)

Förrätten, som vi dessvärre fick vänta nästan en timme på, bestod för min del av vitlöksbröd. Dom smakade ljuvligt! Och det kanske är en taktik att låta gästerna vänta på maten, för när man är hungrig smakar ju nästan allt gott! ;)
Vi fick även vänta på vinet, som även det var gott...

Huvudrätten som kom in ytterligare en timme senare var för min del kyckling och bakad potatis. Även det mycket gott! :) Den efterrätt jag skulle äta fanns tydigen inte, vi fick istället nån chokladbit av nåt slag...

En sån här vacker blomma förtjänar man när man ska gå i pension... Två av våra kollegor (en på varje förskola)har jobbat sin sista dag nu, så chefen uppvaktade dom med blommor... :)

Skål kära kollegor! :)

Sen återstod bara partyt! Vi var några tappra som satt kvar... Vi tre som var kvar sist cyklade hem efter 2!! Så kan det gå om man har trevligt... För om sanningen ska fram.... Så var det riktigt nice! :)

Glömde ta med mig kameran till Stadsparken, så jag har inga foton från den fina utställningen... Och lördag kvällens grillfest dokumenterades knappt heller... :) Men vi hade väldans trevligt!! Mer sånt till folket! :)


På söndag var det Flygets dag (och hon glömde ta upp kameran!!) och RIX FM festival ute på F21... Så där befann jag mig hela eftermiddagen.

Det var helt galet mycket folk!! Det var visst publikrekord för RIX FM festival till å med! Skoj att folk kommer när det anordnas... :)

Efter att vi varit ute på F21 tänkte vi äta "snabbmat" på MAX... Dock var det ganska många andra som tänkte samma sak, så den snabba maten var inte så snabb... Tror vi var där över en timme!

På måndag var jag på bio med fina vännen C. Vi skulle först se den där "pirat-filmen", men vi hann inte dit till 18 eftersom ajg jobbade sent, så det fick bli "Baksmällan 2" istället... Och den var ju underhållande! :) Inte lika bra som första filmen, men klart sevärd!

På tisdag var det dags att tacka av Fina kollegan A-K som fått avgångsvederlag och ska gå i pension. Det är henne väl unt efter att ha tjänat kommunen i 40 år! Vid sådana tillställningar är känslorna blandade... Alla är glada samtidigt som det är en separationsångest... :)


Vi fick ju vin av föräldrarna i våran korg med godsaker, så vi passade på att dricka det nu! Chapel Hill - bubbel... Med en alkoholfri variant för dom som inte vill/kan/får dricka alkohol! :)

Vi grillade kyckling och M som jobbar i köket hade "slängt ihop" sallader! Så himla mumsigt! :)


De små assietterna tog slut så Någon tyckte T kunde äta mycket tårta! :) Vi fick oss i alla fall ett gott skratt! ;)

Den fantastiskt vackra tårtan! Om någon behöver en snygg och god tårta så kan jag förmedla kontakten till tillverkaren! :)

Jordgubbsvin! GOTT!! Vi hade en mycket trevlig afton och det känns bra att snart gå på semester när vi alla känner oss glada och nöjda! :)

På onsdag åt vi så mycket tårta på jobebt så det nog höll på att komma ut ur öronen! FEM olika sorters tårtor hann jag smaka... FEM!! Ni kan ju fatta att man kände sig lätt illamående sen! Efter jobbet hade jag en bokad massagetid... En MYCKET välbehövlig sådan! Hon som gav massage sa att jag nog borde gå ofta, för mina spänningar sitter djupt... Jag hade ett presentkort som jag faktiskt glömt bort. Vi fick det av en familj förra året när vi skulle stänga Lantis och nu kom det väl till pass! :) Eftersom jag var lätt illamående efter all tårta och dessutom massage, så strosade jag på stan ett tag efteråt och var inte hemme förrän efter 19...

Igår var det då torsdag och jag begav mig till byn! :)

Nu har denna bloggerska ÄNTLIGEN hunnit ikapp med sitt bloggande! ;)

Tittar ut och ser regnet fullkomligen ösa ner!! Nu ska jag ta tag i att klippa lilla Lillebrors hår... :) I min "feber-dimma"... ;) Då har i alla fall jag nåt att skylla på om det inte blir bra! ;)

Än en gång... Ha en toppen midsommar!

Kram alla fina! :)


Trevlig Midsommar!

Befinner mig i byn denna midsommarafton... Kom hit igår med Lillebror med familj... Så nu är vi alla samlade. Igår hann jag med att se byns fotbollslag spela derby match på Viavallen och sen var jag ut på en springtur med Resso. Hade för avsikt att promenera, men tänkte att jag ska testa hur min lätt stukade fot mår av att löpa, så jag var ju tvungen att testa... I ca fem kilometer... Typiskt mig kanske?! Resultat av det är ju att jag mentalt är väldans nöjd, men min fot mår inte lika bra... :)

Jag har drabbats av nån form av feber idag oxå och varifrån den kommer vet jag inte! Känner mig lätt hängig, inte så farligt, men inte riktigt i form... Kan det vara tröttheten som slagit in?? Tur att det regnar ute med jämna mellanrum så man kan mysa inne. Brorsdottern har också feber och har dessutom drabbats av sin tredje öroninflammation på kort tid så hon fick penicillin idag. Kanske det är så att Faster är lite sympati sjuk?! ;)

Vi har i alla fall plockat blommor på förmiddagen och försökt få ihop en krans... :)


Bilden hamnade fel väg, men ni får vrida lite på huvudet. :) Det är midsommarstången som vi satte ihop på jobbet... :)

Ha en riktigt trevlig midsommar alla goa läsare!

Kram! :)


Tillägg

Måste bara tillägga att det där långa inlägget med bilder... Det är på väg! Igår när jag var så himla duktig, då la Internet ner, så jag höll bara tummarna att det mesta skulle vara sparat i alla fall... Det var det! Så snart, kära läsare, snart har jag publicerat också! :)

Kram! :)

Ett faktum

Idag damp den ner i brevlådan... T-shirten jag beställt när jag anmälde mig till tjejmilen! :) Det kändes som att det är ett faktum att jag faktiskt anmält mig och ska genomföra det där galna!  Nu är det bara att träna! Jag har ju haft nåt elände i halsen i en evinnerlighet igen känns det som, men idag känns det bättre, så det är bara att ta tag i den där löpningen igen om jag ska orka runt milen.... :)

Om jag läser detta OFTA så blir det kanske lättare att motivera sig att löpträna! :)

Kram! :)


Tankar....

.........•*¨`*•
(¯`'•.¸ //(*_*)\\ ¸.•'´¯)
*`• .…* ♥ * ♥ *… •´ * Det finns sakers som aldrig borde ha hänt. Ord som aldrig borde ha sagts.Känslor som jag inte trodde fanns. Och människor jag önskar att jag aldrig hade träffat. Men det finns också minnen, som jag aldrig kommer att glömma. Ord som alltid finns i mitt hjärta. Känslor som aldrig dör. Och människor jag inte kan leva utan ♥♥♥

Oj då!

Det var verkligen länge sen sist... Å det känns inte som om jag har varit hemma annat än å sovit sen förra torsdagen...

På fredag var det planeringsdag med jobbet och sen avslutningsmiddag på Båten...

På lördag hade vi utställning i stadsparken å så var jag på grillfest på kvällen...

På söndag var jag på F21 hela dagen, Flygets dag och RIX FM festival...

På måndag var jag på bio, Baksmällan 2...

Idag tisdag har vi tackat av en kollega som ska gå i pension...

Som synes har jag knappt varit hemma alls... Så nu vet alla bloggläsare att fröken Anci är vid liv och har nog ganska roligt oxå! :)

Undertecknad utlovar också ett betydligt roligare inlägg med lite bilder från vissa tillställningar! Men nu behöver hon sova en stund... :)

Kram! :)


Veckans konstnär!

På mitt förra jobb hade vi månadens konstnär... Kanske skulle införa det på mitt nya jobb oxå?! :) Jag hade ju med mig Finaste brorsdottern till jobbet i tisdags... Hon ville såklart prova på att måla på staffliet... :) Förutom allt annat hon ville göra... Hon charmade både barn och vuxna och blev inbjuden att återkomma, helst redan dagen efter! ;) Vi hade i alla fall en mycket trevlig stund tillsammans, Faster och E och hon hade inte särskilt bråttom hem... Det är klart att det är roligt att vara med på en massa äventyr! :)




Det vackra konstverket hänger numera på Fasters vägg i köket. Jag hade en ram liggandes i förrådet, å den passade ypperligt för konstverket... Alla vackra konstverk behöver ju en ram! :)

I övrigt har det flyttat in en tråkig bacill i min hals... Jag har haft ont i halsen i flera dagar och nu känns det att det sitter något i luftrören... Men jag blir som inte förkyld... Halsontet kommer bara tillbaka och det ogillas skarpt! Kanske därför jag är extra trött å slö??

Det enda jag fått gjort de senaste dagarna är att jag tvättat, men jag har inte lyckats vika undan kläderna ännu... ORKAR inte! Igår slutade jag tidigt å träffade vännen C på gatan, vi stod å surrade länge... Det var så himla länge sen sist! VARFÖR blir det alltid så? Vart tar den där tiden vägen?? Å varför är inte en vecka lika lång när man är 7 som när man är 17? Eller ännu värre 27, 37, 47...? De senaste har jag ju dock inte upplevt, men fortsätter tiden gå allt fortare så känns det som att man kommer vara 87 i ett enda nafs! Men vad gör man av den värdefulla tiden då? Man måste i alla fall försöka leva i nuet å fånga dagen! Njuta av alla ögonblick! Ibland lätt, ibland jätte svårt...

Nåja, jag försökte i alla fall ta vara på tiden igår och satte mig ute på balkongen i solen och läste och låtsades att jag hade semester redan nu... Om det lyckades?! Ja, ett tag hade jag riktig semesterkänsla! :) Som sagt är jag mest trött å slö, så kläderna fick hänga kvar på tvättställningen... Jag vet att dom inte kommer gå iväg och gör dom det så är ju ingen gladare än jag, för då slapp jag vika in dom i skåp och lådor! :)

I morse har jag varit och lämnat blodprov... Gillar verkligen inte nålar, men det gick rätt bra ändå... Nu hoppas jag på ett positivt besked om att jag har normala värden, för då antar jag att jag är friskförklarad?! Sen en dag på arbetet... :) Nu känns det som att man börjar gå ner i varv och man har inte så höga krav längre... Vi har denna vecka haft ca 24 barn, så drygt 10 har tagit sommarlov... Idag gick det ännu fler... Sommaren är i antågande! Och får vi behålla det väder som vi haft igår och idag så är i alla fall jag nöjd! :)

Imorgon ska vi skriva kvalitetsredovisning typ hela dagen, så vi jobbar inne i stan... Och sen på aftonen ska vi ut och äta på Båten allihop... Det blir trevligt! :) På lördag på dan är det utställning i Stadsparken med pedagogiska nätverket där flera förskolor deltar... På söndag är det Flygets dag med RIX FM festival, men om jag ska dit vet jag inte ännu...

Nu kanske jag skulle orka vika undan den där tvätten i alla fall?!

Kram! :)


Sommaren kom tillbaka!

Efter att i fredags ha haft över 30 grader varmt var det väl mer eller mindre som en chock för kroppen att igår och idag vara ute i ca 14 grader och en massa blåst! Så man kan ju lite stillsamt undra vart sommaren tog vägen?! Och det skulle ju vara angenämt om den behagade komma tillbaka... Kan det liksom inte finnas nåt mellanläge i vädret? Nåja, det är väl i stort sett det enda vi inte kan styra över, så det är bara att leva med det som erbjuds! :)

Lördagen var en mycket varm dag som tillbringades läsandes på balkongen... Ja nåt annat gjorde jag väl också! :) Nåja på aftonen begav jag mig till H&H för lite grillning, lite bubbel och trevligt umgänge... Sen åkte vi in till Båten... Det var en trevlig kväll! Man kan säga att det varma vädret blev som förbytt där vid 1.30 på natten när det började blåsa ordentligt... Värmen försvann bokstavligt talat som en vind!

På söndag socialiserade jag hela dagen, typ... :) Åkte till Lillebror med dom på eftermiddagen och firade Lillebrors födelsedag lite i förskott. Men idag är den riktiga dagen så jag får önska världens bästa Lillebror grattis på födelsedagen! ♥ Sen kom Guddottern och hennes alldeles nya Lillasyster tillsammans med deras mamma L och hämtade mig där... Man kan säga att brorsdottern var milt sagt intresserad av den lilla... :) Jag åkte hem till dom å myste på där å sen skjutsade L hem mig på aftonen...

 
* Snyggaste Bebisen i stan är lite lätt uttittad av mina fina Prinsessor! ♥

Nu är det PÅ RIKTIGT! Jag ska verkligen åka till Stockholm och springa Tjejmilen... Jag kan fortfarande inte riktigt fatta hur i hela friden jag kom på den här idén, men nu är det bara att genomföra den! Igår bokade vi flygbiljetter och idag har jag anmält mig... Var tvungen att beställa en T-shirt också, så jag har ett minne från denna galna idé! :) Nåja, nu gäller det att inte ligga på latsidan i sommar om man ska ta sig runt EN MIL den 3 september!!!

I natt har jag älsklings E som nattgäst!! Gullungen ligger redan och sover och snart ska hennes faster göra detsamma... Imorgon ska hon få följa med till mitt jobb... :)

Kram! :) 


För vi har tagit studenten...

Det är en glädjens dag för många idag! Många får sommarlov och andra tar studenten och går mot en ny era i livet... Jag har varit på skolavslutning idag, i kyrkan... Då vi hade så få barn på jobbet kunde jag ta med mig två av dom och gå på avslutning... Världens bästa E slutade sex-års och Moster Icka fick gråta lite av stolthet när hon såg det älskade barnet stå där framme i kyrkan och sjunga med sin klass... Mera sånger av barnen å fler tårar i ögonen... Det hela avslutades med "Den blomstertid nu kommer"... Tårar av stolthet och glädje! Det är så vackert med skolavslutningar!!

På lunchen cyklade jag å kollegan M-L in till stan en sväng å då såg vi kortegerna med nybakade studenter på lastbilsflak och traktorsläp... Det går som en rysning genom mig när jag ser det, för det är en stund man minns som om den var igår... Det är lycka och glädje att få stå där på flaket och skrika ut att man är bra! :) Och det kom nästan en liten tår i ögat igen.... ;)

Har tillbringat kvällen med min familj på Sst... Där var det grillat till middag och en massa bus med barnen... Och snicksnackande med alla vuxna som var där! En mycket trevlig afton!! När jag sedan cyklade hemåt så var det party i var och varannat hus (i vissa hus var det nog flera partyn). Det vackra vädret gör nog att många har party, men det var nog en hel del nybakade studenter med vänner som firar att dom är bra! :) Jag mötte många med studentmössor som inte alls var blyga med att tala om att dom tagit studenten... Men det är väl fantastiskt kul! Passa för tusan på att fira den sista dagen som "elev"... När ni vaknar imorgon inser ni att ni nu ska vara vuxna och fundera ut vad livet har att ge....

Nu är det dags att försöka sova i denna varma lägenhet... Utomhus är det fortfarande nästan 20 grader varmt och det är midnatt... Hoppas innerligt att det håller i sig! :)

Kram! :)


Den blomstertid nu kommer

Det är skolavslutningstider och studenter och andra som tar examen har då vansinnigt tur med vädret! Så himla kul för dom! För nu känns det som att sommaren är här! Och jag hoppas det är för att stanna!! Det känns som att vi behöver det... :)

Med skolavslutningstider är det också terminsavslut för oss i förskolan... Våra stora barn ska lämna oss för att gå vidare till skolan och våra yngre barn får "sommarlov"... Det innebär en del avsked... Idag var det ett blivande skolbarn som hade sin sista dag hos oss... Man blir som rörd när dom kommer med små paket och bjuder kompisarna på glass (hur länge dom då får fortsätta med det är ju osett...)... Älskade små barn! Tänk att få se den där utvecklingen hos dom och se dom växa och bli stora för att gå vidare till skolan... Man kan bara önska dom lycka till och hoppas "den stora världen" är snäll mot dom! Idag fick vi en sommarpresent av ett gäng barn å föräldrar hos oss, och vilken rolig present! Vi fick en korg med godsaker i som vi har för avsikt att dela på när vi har avtackning för kollegan som ska gå i pension... Så det passade ypperligt för oss med vin, ost, kex, choklad och en massa gott! :D

Guddottern har fått en lillasyster på självaste nationaldagen och jag ser fram emot att träffa den lilla! :) Det är såna här tillfällen jag inser att jag bara MÅSTE skaffa mig en bil typ nu! Jag kanske också ska bli vuxen snart å ha billån och framför allt bil då! :) Även om det medför en kostnad, så medför det ju defenitivt en FRIHET! Tåls att tänkas på...

Dagen igår var en bra dag. Hämtade hem min fina skatt E från förskolan å sen hade vi mys hela eftermiddagen. Vi började med att införskaffa en cykelhjälm som senare också provades när hon fick åka cykelstol bakom mig... Nöjd unge! Hon har nån viss kärlek för cykelhjälmar... :) Och så åt vi glass i solen och lekte i en lekpark... Sen tillagades det middag till oss och hennes Pappa och Farbror... :) Min tisdag avslutades med ett typ "maratonsamtal" med A-K... Det var evigheter sen vi talades vid så nu var det mycket som avhandlades... :)

Idag har vi haft sista nätverksträffen för terminen... Allt ska som vara "sista gången" så här inför sommaren.... Känns skönt att avsluta grejer så man kan börja på nytt till hösten...

Och jag är så trött så jag känner att jag behöver ledighet typ genast, nu och på en gång! Önska kan man ju göra, men det är fortfarande ett tag kvar... Nu funderar jag allvarligt på att ta ut två dagar till med komp, man får visst ligga lite minus på kompkontot var det nån som upplyste mig om.... Så jag får bli ledig fortare! I så fall är det bara denna vecka och två och en halv kvar... Det var ju inte alls länge juh! HÄRDA UT! Och min kära omgivning får väl härda ut med mig... För jag är inte den allra bästa just nu...... Men även solen har väl fläckar?! ;)

Nu mot sängen......

Kram! :)


Ooops I did it again

Vilken fantastiskt trevlig bröllopsfest vi var på i lördags! Just bröllopsfester brukar ju vara extra trevliga för att det är en massa lycka inblandat... Glädjetårar och en massa skratt! Och nog har jag skrattat, fällt en liten tår för att man blir så berörd, vi har sjungit, dansat, pussats, kramats och pratat en massa! Tagit igen förlorad tid med gamla vänner och träffat nya och verkligen njutit av livet! Jag bara ääääälskar såna här trevliga tillställningar!! :)

Tyvärr lyckades jag ha kommit åt att stänga av blixten på kameran, (vilket jag inte förstod förrän någon upplyste mig om saken...), så jag har en massa bilder som är suddiga! Jag insåg ju att bilderna blev suddiga, men fattade inte vad jag lyckats göra... Nu har jag lärt mig nåt igen! Kanske inte för inte som det stod som beskrivning på mig vid bordsplaceringen att man ska hålla sig nära mig för då kommer det garanterat hända grejer! :) Denna gång inte så märkbara saker i alla fall! ;)

Jag fick många kommentarer och beröm för min frisyr (TACK älskade Cammo för hjälpen!!) och klädsel... Ganska kul att göra nåt lite annorlunda nån gång! :)
     


Vackra Meldersteins Herrgård. Det var verkligen ett mysigt ställe att ha festen på! :)

Efter att på söndagen hjälpt till att städa lite å sånt, åkte jag och hälsade på Lillebror med familj... Så jag tillbringade hela söndagen i deras sällskap... Mycket trevligt minsann! E la mer eller mindre beslag på mig och tyckte det var helt onödigt att jag skulle prata med hennes mamma... Du kan bara prata med E, sa hon! Så vi har lekt nästan hela dagen, målat naglarna och myst på! Snacka om att få med sig positiv energi hem! Älskade unge!!! ♥


Dagen idag har det då varit Sveriges nationaldag... Har dock inte firat denna dag alls... Eller i alla fall inte medvetet... :) Jag har bakat morotskaka till Min familj på Sst, tog med mig TVÅ denna gång så Pappa P får en egen. Det var ju faktiskt även hans födelsedagspresent! :) Så jag har varit där hela eftermiddagen och kvällen... Fick även middag och trevligt sällskap, så jag klagar inte! Middagen avslutades med tårta och kaffe, så jag kan i alla fall inte klaga på intaget av godsaker idag... Eller det kanske är just det jag ska göra.... Ätit för mycket av den sorten! :)

Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka... Med en massa härlig energi från helgen borde det ju gå bra att jobba fyra dagar! :) Men nu är jag gode trött... Jag skulle helst av allt bara vara ledig. Nu är det ju då tyvärr så att jag har varken obegränsat med semester eller ledighet eller pengar, så det är bara att bita ihop och arbeta tills semestern kommer... Räknade just ut idag att det är fyra veckors arbete kvar innan jag får vara ledig fem veckor... Nåja, dom har visst lovat bra väder, så man får väl hitta på en massa mys ute med barnen på arbetet...

Ha det gott alla läsare!

Kram! :)


Äktenskapsråd

Jag var med på ett bröllop för...... ja nu är det redan över 6 år sedan! Hoppsan! Där gav prästen de nygifta fyra äktenskapsråd... Dess fyra råd har fastnat hos några av oss som var med... Det är kloka ord som faktiskt kan användas i de flesta relationerna... Och här kommer dom!

♥ Härda ut med mig
♥ Var stolt över mig
♥ Gläd dig över mig
♥ Förlåt mig

Jag lämnade över dessa fyra råd till helgens brudpar också! :) Fina saker ska föras vidare!

Kram! :)

Crazy person!

Ja, jag undrar om det är så att jag fått något hårt i skallen eller eventuellt ätit nåt olämpligt... men... Jag funderar på allvar på att anmäla mig till TJEJMILEN i Stockholm den 3 september!!! Ja, ni läste rätt och jag är oerhört förvånad över att höra mig själv säga saken högt, för egentligen gillar jag ju inte ens att springa... :) Blodad tand kallas det visst... Men när jag klarade av att springa (läs jogga) 5 km lite halvt otränad på Vårruset så tänkte jag att jag borde ju klara av att ta mig runt en mil om jag tränar hela sommaren?! Eller vad??? Det är ju det där med att vara en målinriktad person! Och jag har ju själv insett att jag har en vilja av stål och ett hårt pannben! ;) Och så bor det visst en tävlingsmänniska i mig där inne nånstans oxå.... :)

Så jag är nog lite av en crazy person, trots allt! ;) (fast det kanske egentligen inte var någon nyhet?!) Nu laddar jag för morgondagens bröllopsfest! Ska bli så himla kul!! Jag har börjat uppladdningen igår med att fixa naglarna hos Bästaste Cammo... Jag har ju lyckats få långa naglar själv, så hon har förstärkt dom så dom inte ska gå av i onödan. För med min (o)tur så skulle väl två ha knäckts typ idag... Och nu hålls nagellacket oxå bättre! NICE! Jag gav även min Fina E "nya" naglar i sommarpresent, så hon var med och fixade sina hos Cammo igår... Även hon är en nöjd tjej nu! Så bra! :) Alla nöjda då.....



I onsdags jobbade jag sent och sen var jag å träffade Fina tjejerna C och C. Vi var på Roasters och drack ett glas rosé vin och snackade strunt ett tag... Så himla trevligt! Jag blir så glad av er tjejer! Det är bara helt fantastiskt underbart att det nu är sommar, mer eller mindre i alla fall... Man har mer energi och människorna tinar fram och vi har alla mer tid för att umgås! Det gillar jag!! :D

Idag har det stått arbete på schemat... Å sedan fick jag en trevlig inbjudan av Finaste L till middag hos dom. Grillade kycklingspett med en massa gott till och sedan hallon/blåbärs pannacotta till efterrätt... TACK för att jag slapp laga mat och för att jag fick umgås med er! ♥

Jag måste ju vara en fantastiskt lyckligt lottad person som har så många fantastiska människor i mitt liv... Imorgon när jag ska iväg på party i Melderstein så lånar L och P ut sin bil till mig... Det löser liksom en massa saker eftersom jag ska vara där lite innan partyt å fixa lite! ;) Å då ska jag ju dessutom sova över, så jag är inte åter förrän på söndag. TACK, älskade fina vänner för att ni finns!! PUSS! Och även ni andra som stod redo att hitta lösningar på mitt "problem" får en extra tanke! :)

Röda fina naglar ska jag ha imorgon... Och röda läppar och rött bälte och röda skor... :) Och en svart klänning med vita prickar... Och lockar med blommor i mitt hår! :) Jag får väl se till å bli fotad sen så jag får visa hur snygg jag blev! :) För snygg borde jag ju vara! ;)

Näää, nu lite fix för imorgon! :)

Kram! :)


RSS 2.0