Varför går helgen alltid så fort?

Det är den frågan jag ställer mig just nu! Det är fredag å så är det söndag..... Tänk om vi skulle ha tre dagars helger istället, men å andra sidan skulle man väl rätt snabbt vänja sig vid det oxå å så går det fort! :)

Gårdagen försvann då som en vind! Jag började dagen med att tvätta lite kläder å sen tog jag med mig Prinsessan till stan så att hennes Pappa kunde tvätta å städa... L har ju haft sån otur på senaste tiden vad gäller sjukdomar å nu hade hon fått öroninflammation! Jag lider med dig å skickar över lite extra energi så du blir frisk fort! Så då fick Prinsessan följa med mig, så hon inte skulle hjälpa till där hemma med städningen.... :) Jag hade ärendet att beställa nya glasögon. Har haft hemma fyra bågar på prov sen i fredags å hade bestämt mig för ett par... Med en del hjälp då, har ju aningens svårt att bestämma mig... :) Promenerade in å eftersom E somnade så bra i vagnen tänkte jag att jag lika gärna kan gå hem oxå... Sen var jag hemma hos dom med henne en bra stund... Vi lekte en hel del... Å nu har hon ju blivit så duktig på att gå med "lära-gå-vagnen" oxå... Hon tittade på mig när hon gick precis som att hon ville säga "Faster, titta vad jag kan!" Det är så spännande med allt som händer i hennes liv... Våran lilla glädjespridare! ♥

När jag å Lillebror hade fikat så messade T å kollade om jag var hemma, hon å H var nämligen i L-å... Så då kom dom förbi hos mig å drack kaffe! Så himla trevligt! Anci gillar! När dom åkte var det bara att hoppa in i duschen å sen äta nån slags middag innan D skulle skjutsa mig på party... Satt å surrade med trevliga brudar till ca 21:30 när jag tog bussen in till stan å gick på Invit med L, Cammo å J... Sen var vi på Olivers.... En trevlig dag å kväll som varit mycket social!!

Dagen igår var social å dagen idag har absolut inte varit det! :)

Det känns som om hela veckan har varit rätt fullspäckad. Måndag jobbade jag sent å var hemma vid 18, tisdag hade vi p-möte å slutade 20.00, onsdag var ju den där dagen from hell å på torsdag var jag rätt trött å tog det mest bara coolt hela kvällen... På fredag var jag å kollade synen å på kvällen var jag på "kalas" hos E... Kul å träffas. P var oxå där med barnen, kul å träffa även dom! Det var en liten tjej som absolut skulle följa med till Thailand! Det var inga problem att vara borta två veckor... "Snälla A får jag följa med??"... Vi bestämde i alla fall att vi skulle drömma om Thailand å mötas där i drömmarna! :) Sen var det Let´s dance i TV-soffan...

Tankarna snurrar i huvudet, men dom känns inte riktigt strukturerade... Man kanske skulle skriva en sån "To do-list"... Då kanske det inte är så farligt i alla fall... Man kanske inte ska tänka så himla mycket utan leva i nuet istället... :) Det mesta brukar ju lösa sig!

Ikväll är det, till min stora besvikelse, inte någon Johan Falk film... Men då får jag se på "Damernas detektivbyrå" istället... En mycket underhållande serie! Man får sig många goda skratt! :)

Lyssnar nu på Lars Winnerbäck!! Hugger i sten

Veckan börjar med att vi imorgon ska ha "jobb-kväll" på jobbet, nu händer det minsann en massa på avdelningen å det är väl bara att smida medan järnet är varmt, som det heter.... På tisdag har jag (ännu) ingen plan, men på onsdag är det barngympa å så skulle jag vilja gå på den där föreläsningen med Urban Nyström.... Inte undra på att veckorna går fort!!

Ny vecka - nya möjligheter!

Kram! :)

Vilken jävla dag!!

Det enda man skulle ha lust å göra är att svära å bli arg och irriterad, men vad hjälper det?! Det är ju ingen som rår för vädret i alla fall!! Men man har god lust! Jag har i alla fall haft en bra dag på universitetet idag å det är ju en himla tur det, för det uppväger ju det som sedan hände... :) Det är verkligen ett andningshål att få åka till universitetet å träffa alla dessa fantastiska människor! Å skratta! Dessutom lär man ju sig nåt nytt varje gång oxå....  Å det är ju positivt!

Nå efter denna dag på universitetet skulle jag delta i Förskolerådet på arbetet... Å så in i h-vetes dum som man är så åker man dit trots att det är snöstorm ute! Ja, man kan ju inte säga annat än att man är plikt-trogen!! Jag fick i alla fall trevligt matsällskap på MAX av en av mina fina kurskamrater å sedan åkte vi gemensamt ut till S-byn... Dit gick det ju rätt bra å bussen var kanske 5 minuter sen... Var på mötet å det bästa med det var väl chokladen... :) Kändes inte så där särskilt meningsfullt, eftersom det inte var nåt nytt som framkom... Förutom att Chefen i stort sett kunde lova att man kommer ha kvar sitt jobb oavsett vad som sker den närmaste framtiden... :) (med andra ord hade jag med gott samvete kunnat skippa det där mötet... Lätt å vara efterklok!) Sen började det som gjorde att denna dag genast hamnade på minus-sidan! Jag gick till busshållplatsen för att åka med en buss som skulle gå 20.15... När ingen buss dykt upp 20.30 ringde jag L för att be henne kolla om dom lämnat info på hemsidan om inställda bussar, men så var inte fallet. Ringde Cammo för att kolla om hon ev kunde hämta mig då jag kände mig rätt strandad där jag stod! Det är ju inte direkt så att man promenerar två mil bara så där... Nåja hennes bil var insnöad! Men medan jag samtalar med henne ser jag att det kommer en buss från stan, vilket ju borde innebära att den så småningom oxå åker tillbaka.... Efter ca 50 minuter på busshållplatsen i snöstorm kom det en buss som i alla fall tog mig till stan... Å när jag kommer dit inser jag att det är minst 20 minuter innan det ska gå en buss hem... Tänkte att det är ju bättre att gå än att stå still, så jag börjar min promenad hemmåt.... Eftersom min bror tagit en whiskey i medicinskt syfte (Prinsessan å Svägerskan har magsjuka, stackars dom! Krya på er!!) kunde han ju inte köra bil... Ja, vad återstår det då att göra?! När jag kommer tre hållplatser hemifrån hinner bussen ikapp mig så jag får åka sista biten, men då är redan ansiktet typ förfruset.... Å när man då kommer hem, ÄNTLIGEN, ligger ett trevligt lånebesked från CSN på hallmattan.... ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad glad man blir!!! Men, som sagt, ingen idé att hetsa upp sig! Min tanke när jag stod på busshållplatsen var SNART får jag åka till Thailand!!! Och när jag går hem å inser att jag troligen kommer att förfrysa åteminstone ena kinden, tänkte jag att man får vl i alla fall vara glad att man har ett hem att gå hem till... :)

Nu är jag rätt slut å har beslutat mig för att jag INTE kommer att åka till arbetet imorgon om vädret är på detta viset!! Tänker inte riskerqa att bli strandad där ute IGEN!!!

Känns genast bättre nä man fått skriva av sig! Så nu när jag svept en kopp varmt te ska jag försöka gå å lägga mig... Värmen lär jag väl inte återfå på ett tag ändå! :)

Hoppas inte snöstormen blir alltför långvarig!!

Kram! :)

Skum måndag

Konstig dag detta... Har känt mig hängig typ hela dan å var faktiskt på väg å gå hem från jobbet... Men då hade jag stägnings-skift å orkade inte tjorva med det, så jag stannade kvar... Känns som om jag haft typ feber eller nåt... Det var det som var så skumt igår kväll, för jag blev tvärt helt slut å det kändes precis som när jag har feber... Med huvudet i en bubbla å ont i ryggslutet... Typ... Å när jag kollade hade jag nästan 39 graders feber... Hur kan man bara få det helt plötsligt??? Nåja i morse var det ju borta, så jag tänkte att det var väl nåt märkligt bara... Men troligen har jag ju nåt i kroppen, så det återstår att se vart detta leder... Har egentligen inte tid å bli sjuk, men när har man det?! Denna vecka är det som rätt fullspäckat på arbetet.... Idag jobabde jag till 17, å var hemma typ 18... Imorgon har vi p-möte till ca 20.00 å när är man hemma då??? På onsdag ska jag på universitetet å sen till arbetet för å delta i förskolerådet, som oxå slutar 20.00... Så det var den veckan det! Tur man kan samla på sig komp-tid att ta ut i sommar när jag kommer ha ont om semester.... För den ska jag ju "slösa" bort i mars... :) Längtar så otroligt mycket efter denna resa! Vill NUUUUUU!!!

Igår var det sköna söndag.... Gick ut på en prommis på förmiddagen med Prinsessan som sällskap... Ja, hon sov ju i stort sett hela tiden, men hon var ju med i alla fall! Fasters gull-unge! ♥ Nu är det ju som att hon kan kramas å vara go, å det värmer en fasters hjärta, det vill jag lova! Oj vad hon förgyller min tillvaro! Tänk vad en liten människa kan ge mycket!! Helt otroligt!! Jag är i alla fall stans stoltaste faster, kanske till å med landets! :) Det beror på hur man räknar.........

Kläderna till Prinsessan!

Efter denna promenad begav jag mig till H&M i stan som hade 20% på ett köp å jag hade spanat in två par byxor till mig! Å så ringde L å bad mig köpa tröjor till Lill-killen oxå med Blixten McQueen på! Hans favvo just nu!! Och så blev jag inbjuden på middag! Så efter stadsbesöket begav jag mig till "min familj" med bästa presenten till Pappan, morotskaka å Mamman fick Polly.... Kanske jag känner dom rätt väl numera?! :) Killarna fick varsinn klubba å en pixask att spara till helgen... Värsta mysdagen på Sst! :) Trevligt med middag å sällskap såklart! :)

Kvällen gick i Johan Falks tecken... Denna film tyckte jag dock inte var riktigt lika bra som de två föregående, men klart sevärd!!

Det är alltså full fart i veckan! Dock inte med så särskilt många "trevliga" saker, men veckan är ju inte slut ännu! :)

Kram! :)

Lördag en stund till...

Prinsessan sover, precis som små prinsessor ska göra vid denna tidpunkt... Jag är barnvakt ikväll till världens finaste E!! Hennes mamma å pappa åkte iväg å käkade middag på stan å sen skulle dom på bio... Vi har haft en bra kväll till 19.30 när hon somnade, sen har jag sett Robinson å en film... Jag hoppas dom oxå haft en bra kväll! Det är dom väl värda!!

Förutom att vara barnvakt har jag varit på stan idag å fikat med Bästaste T å söta H... Hade ett ärende att göra till arbetet, nämligen att köpa ett tält som ska vara i vårat nya "sinnesrum", igår inhandlade jag kuddar å lite div... Ska bli så kul att få inreda nåt nytt å starta om på ny kula! Jag tror det kan bli bra nu när damerna bytt plats... Som den positiva människa jag är, så hoppas å tror jag på förbättring!! :) Nog om det å åter till lördagens trevligheter... T hade ett bra förslag om att samla ett gäng å ha after work i "slutet sällskap" på ett fik i stan som hon kände till... Det är nåt vi ska ta tag i!! Skulle ju vara hur trevligt som helst... Ägarinnan ville dock att man skulle vara ett sällskap på minst 20 personer, så vi får se vad vi kan dra ihop för gäng... :) Först ska det kollas upp i alla fall!!

Igår var jag å goda vännen L på "High school musical" på Kulturens Hus. Och nej, vi hade inga barn med oss!! :) Den var riktigt bra! En sån där "må-bra-grej"! Man blev glad och gick därifrån med ett leende på läpparna... Klart värt pengarna! :)

I torsdags hade vi möte på jobbet angående schemat som numera är klubbat å klart och gäller från å med måndag... Jag hann ändå med vattengympa... Tur jag har dig, L, som tar med mig på sådana aktiviteter när jag fortfarande inte är ägare av någon bil.... Tänk vad fantastiskt om alla aktiviteter låg runt husknuten! :)

I onsdags drog vi igång med barngympan, å den ligger faktiskt nästan runt knuten från mig sett! Eftersom vi är så många ledare, så kommer jag bara leda två gånger denna termin. Sen får vi väl se hur det blir till hösten... Kändes i alla fall kul!!

Nu är jag rätt trött å ska invänta föräldrarna till gull-ungen å sedan gå hem! Eftersom hon är bästa E i hela världen och jag är stolt faster till henne kunde jag heller inte låta bli att köpa fina kläder till henne på stan! Dom är för stora ännu ett tag, men när dom passar ska hon få dom! Sen är det sova som gäller.... Kan säkert behövas inför en arbetsvecka med både universitets studier, p-möte och förskoleråd! :)

Ha en bra söndag alla läsare! Det ska jag ha........... :)

Kram! :)


En bra dag!

Jadå, det finns massor av bra dagar!!! Ibland beror dom såklart på omständigheterna... :) Och om jag skulle få önska skulle omständigheterna se ut så VARJE dag... Känns genast lättare att andas då! På arbetet har det tydligen börjat gå magsjuka och den bara MÅSTE hålla sig borta från mig!! Eftersom jag är typ rädd för å kräkas medför det vissa problem om man skulle bli drabbad... BLÄÄÄÄ ska inte ens tänka tanken, för då blir man väl sjuk av det!

Ikväll har jag varit å besökt lillebror med familj! Man måste som hitta på nåt att göra för att inte somna på soffan å sedan inte kunna sova på natten.... :) Alltid lika trevligt att vara där! Ytterligare en sak som bidragit till denna bra dag! :)

Gårdagen gick åt till att umgås med A-K. Vi käkade middag å var å såg "Har du hört ryktet om Morgans" på bio... Helt okej film å en mycket bra kväll!

Nix, nu sova!

Kram! :)

Johan Falk

Det är helt okej söndagsunderhållning på TV4 numera... Jag har inte hunnit se Johan Falk filmerna, så det passar utmärkt för mig att se dom nu! Och hittills tycker jag dom är riktigt bra! Så det är vad jag syssalr med... Tyvärr är det ju ett långt avbrott med nyheter mitt i å för att inte somna i soffan får man passa på att surfa lite... :)

Gårdagen var en dag som gick i socialiserandets tecken!! Började dagen med en prommis med Mamman från "min familj" å deras hundar... Sen var jag å fikade på stan med Sus. Det var så fantastiskt trevligt att träffa henne å fylla på energiförrådet! Hade gärna valt att jobba med henne under en mycket längre tid än vad jag gjorde, men så blev det inte... Hon har lärt mig mycket och jag hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen! :)

Efter detta möte var det dags för nästa "energi-knippe", nämligen Guddottern! Hennes mor å far skulle fira Pappans födelsedag, så hon fick mysa med mig! Alltid lika kul å få umgås med henne!!! Vi gick över till Bror med familj en sväng oxå för att hon skulle få leka lite med Prinsessans leksaker... Sen dök hennes mamma å pappa upp å jag åkte hem till dom för att fira födelsdagsbarnet... :) Mera tårta! :) L å P kom oxå dit, så jag kunde sedan lifta hem med dom. Nu är det nära tills det blir "leverans" av bebis å det är så himla spännande att få se vem som bor i magen! Det var så kul å känna på magen där bebisen rörde sig massor... :) En trevlig kväll med trevligt umgänge!! :)

Dagen idag har mest gått åt till att tvätta kläder...... Och så har jag sett en film "Whatever works"... Sisådär skulle jag vilja säga om den....

Nu ska jag återgå till Johan Falk för å se hur det ska gå med "Vapenbröder"...

Kram! :)

Life is like a box of chocolate...

... you never know what you gonna get! Visst är det ganska sant som han säger Forrest Gump?! Och det är ju det som är så spännande med livet.... Att man inte vet vad man ska möta varje dag hela tiden... Vissa saker skulle man ju önska att man aldrig hade behövt gå igenom, vissa saker skulle man ha gjort annorlunda... Men forfarande är det ju allt detta som gör en till den man är idag, med dom erfarenheterna och den "ryggsäcken"... Vissa saker skulle man vilja ha svar på i förväg andra vill man aldrig veta... Det är ju också sånt vi får leva med... Det är som med chokladasken... Ibland tar man en choklad som är äcklig å man vill bara spotta ut den, ibland får man en riktigt god choklad som man bara vill ha mer av... Man får inte alltid välja choklad, men man kan välja vad man ska göra med den! :)

Nu har fredagen övergått i lördag å det har varit en händelserik dag... Kanske därför tankarna väcks till liv så här på kvällskvisten?! Idag har jag haft "läsdag", men i ärlighetens namn så har jag inte alls läst så mycket som jag borde, så det får bli lite av helgens sysselsättning! :) Idag har vi skjutsat lilla Lillebror till Kallax för avresa till Stockholm å sen vidare ut i världen... Just nu sitter han på ett plan mot Singapore... Oj du modiga lillebror vad din Storasyster är stolt över dig! Jag vet att ni kommer få en fantastisk resa och att ni kommer sköta om er, men fortfarande är jag Storasyster och måste ju oroa mig lite oxå... :) Det där med att oroa sig har blivit allt värre med åldern... När jag var yngre var jag nog inte rädd för nåt, tror jag?! Men nu är det som att jag oroar mig när jag vet att någon ska köra långt eller ska ut och resa eller vad som helst... Inte oroar mig så, men man tänker lite extra på dom och hoppas allt ska gå bra... Ja, knasigt värre... Livet är för kort för att man ska gå omkring å oroa sig! Men det handlar nog mer om att man håller av dessa människor så mycket och man har fattat att livet inte är evigt och att det faktiskt, tyvärr, kan hända saker även för dom som står en nära, eller inte vet jag.... Som sagt, djup så här på kvällskvisten... :)

Nåja efter fika på Kallax och avresa för Lillebror, så åkte jag å Mamma in till stan och åt lunch där... Sedan hem och plugga lite å sen ringde A-K och berättade om händelserna på arbetet................. Och det orkar jag inte ens kommentera desto mer!! Som sagt, livet är för kort för sånt, så det kanske är dags att jag gör slag i saken å drar vidare?! Nu fortsätter vi till nåt trevligare.....

... jag gick över till Bror med familj å lekte med Prinsessan! ♥ Bara att se den där leende ungen och höra henne skratta och pussa på hennes mjuka kinder och busa med henne och få ha henne nära... Det gör mig så varm om hjärtat! Man kan inte fatta hur en så liten människa kan sätta så stora spår i hjärtat..... Vi beställde mat dit å åt tillsammans med mor å far oxå.... Sedan vidare på ännu mera trevligheter....

... gick tillsammans med "min familj" på 35-års kalas! Man får ju lov att slå flera flugor i en smäll och passa på att umgås med många samtidigt! :) Vi grattade K och fick tårta och kaffe...... Grattis på födelsedagen! Lite knasigt när man funderar på saken, men vi har ju känt varandra i typ halva livet.... :)

Efter detta firande gick jag hem å såg på Let´s dance och broderade! Nu jäklar är tavlan snart färdig! Det är bara synd att min jäkla nacke ska bråka med mig, så man kan inte sitta så långa stunder åt gången... Men fortfarande får man inte alltid som man vill....

Nu ska jag slänga mig själv i säng! Så det så!! Imorgon är en annan dag och troligen en bra sådan! :)

Kram! :)

Thailand - here we come!

säger bara YEEEEEEEEES!!! Jag ska åka till THAILAND!! Idag har vi betalat handpenningen på resan, så nu vågar jag tro på att jag ska åka!! :) Nu har man nåt att se fram emot å det ska bli så underbart skönt å komma iväg! Kommer nog bli en rolig resa då vi är så många som åker... Åtta vuxna å två barn.... Som det ser ut nu i alla fall... :)

Här kommer en liten uppdatering av vad som hänt i mitt liv.... Måste nog även uppdatera mig själv, är som aningens förvirrade känns det som....

På torsdag förra veckan var det dags att återgå till arbetet! Det gick faktiskt bra att stiga upp, trots att man kanske inte alls gått å lagt sig i tid... Vi hade endast två barn på torsdag å tre barn på fredag fastän vi egentligen skulle ha haft 7-8 stycken... Nån var sjuk å jag antar att de övriga var lediga eller frös inne eftersom det legat på -30 grader både torsdag å fredag... Så man kan säga att det varit riktigt kallt ända fram till söndag då det helt plötsligt låg på plus minus noll... Så det var lugna dagar på arbetet.... Ej så lugnt annars, kanske! :)

På torsdag kväll messar J mig å frågar om jag vill åka till Thailand, ALLTID! svarar jag... Å så var tanken på en resa igång!

På fredag morgon skickar hon ett mess om att dom tänkt boka den dagen så det var bäst att bestämma sig! :) Javisst! Som sagt, alltid trevligt med Thailand... :) När jag var på väg hem ringde Cammo å sa att nu var flygstolarna bokade!! Fort var det gjort!! Gäller att vara spontan i livet, eller??? 7 vuxna å två barn var då inbokade på denna resa... Efter arbetet begav jag mig till Cammo för att smälta chocken över att jag skulle få åka utomlands... :) (kunde dock inte riktigt förrän idag fatta att det är sant, men nu är handpenningen betald, så nu åker vi!!!!!) Vi beställde hem mat å såg Let´s dance! Å snicksnackade en massa... :) Då det fortfarande var iskallt ute tog jag bussen hem vid 22:15...

Lördag plockades det sista av julen bort! Även gardinerna... Inte vet jag vad jag hade för ryck, men det blev i alla fall gjort! :) Efter detta hade jag äran att få mysa med Prinsessan när hennes mor å far var på hockey! Vi hade så roligt å tiden gick fort! :) Hon lär sig så fantastiskt mycket hela tiden! Har man inte träffat henne på nån dag så har det hänt nåt nytt i hennes liv! Å vad jag är tacksam för att jag får vara en del i hennes liv å att jag får vara nära henne! :) Efter detta barnvaktande bar det tillsammans med L iväg på tjejfest hos MN. Mycket trevlig tillställning där man träffade goda vänner å nya bekantskaper... Mycket surr såklart! :) Efter detta en vända till Olivers... Ej så mycket folk ute, men några "kändisar" såg man iaf! L kom å sov över hos mig...


På söndag var det kalas för två av killarna i "min familj" Mellankillen som fyllde 4 år å Minstingen som blir två snart... Säger bara SHIT vad tiden går!! Känns som om det var igår Mellankillen kom hem från BB å var alldeles pytteliten, 4 år.... Det är sant som dom säger att det ärpå barnen man fattar att man åldras... I ens egen värld har man nog stannat kring 25 typ... Det var i alla fall nice att träffa lite folk å fika å såklart få gratta killarna! Eftersom Storkillen verkligen blivit stor å tappat en tand hade jag med ett paket även till honom! :) 

På aftonen träffades vi som ska ha barngympa under våren å planerade lite... Den drar igång den 20 januari... Ska bli kul å göra nåt nytt! :) Sedan hem för att hinna se Köping gänget, missade dock början, men, men... Går kanske att se på internet?! Å så såg jag Johan Falk, faktiskt en bra film, måste jag säga!

Jaha, så var det måndag igen... Å vardagen drog igång på allvar... Jag började arbeta 100% å det var ju en fin start på det med alldelels för lite sömn i kroppen! :) Nåja, allt går ju å det är så himla skoj att träffa barnen igen, så man glömmer ju bort att man är trött! :) Dock visade det ju sig när jag kom hem å somnade på soffan å sov alldeles för länge.... Å vad händer då när man ska somna på kvällen?! 

På tisdag rann bägaren över för fröken Anci... Händer väldigt sällan att det helt rinner över, men nu är jag så förbannat less, så det var precis vad som hände! Jag var arg... Gillar inte att vara arg, det är hemskt å jobbigt å jag blir som alldeles slut sen å vill bara grina... Klarade mig dock från den saken, men jag var arg... Kanske inte riktigt förbannad, för då hade jag nog inte behärskat mig så bra som jag ändå gjorde... :) Nå, jag hoppas det var gjort för 2010 å att jag ej behöver vara arg mer detta år! :) Efter en lång dag på arbetet messade min käre bror att det fanns köttsoppa hos dom! Så fantastiskt trevligt att få ett sånt mess när man arbetat till 17.00... Då var middagen fixad! :) Å så fick jag leka å mysa med Prinsessan! Gull-ungen hade fått en till tand, så nu har hon tre stycken! :) Tack kära ni för mat å fika å en massa bra energi! :)

Jaha, då var jag framme vid onsdagen... Det var som att det blev en riktig telefondag... :) Konstigt att vissa dagar pratar man med typ alla å andra dagar pratar man inte med nån! :) Igår var en sån dag när jag samtalade med många personer... Så snabbt var den kvällen avverkad! :)

Å idag är det torsdag igen! :) Har alltså betalat delar av Thailandsresan å så har jag suttit här å skrivit blogg å snart ska jag bege mig på vattengympa! NICE!! Ikväll anländer mor å far å lilla Lillebror... Han ska flyga till Stockholm imorgon för vidare resa ut i världen! Då måste man ju säga "hejdå" ordentligt! :)

Nu packa badkläder!!!

Kram! :)


Men oj vad tiden går fort!

Tyckte det var nyss jag skrev ett blogg-inlägg, men inser att det var i onsdags! Men vart har då dessa dagar tagit vägen undrar jag genast?! Det har i alla fall hunnit hända en del å man kan väl inte bli anklagad för att inte vara spontan i alla fall! :) Jag ska återkomma med en rapport från veckan... Nu måste jag sova så jag orkar arbeta igen imorgon... Jag jobbar ju 100% nu, så helt plötsligt har man inga sovmorgnar! ;) Men man får ju lön för mödan oxå!

Kram! :)

Och så tittar lilla solen fram igen...

Ja, tänka sig att den kyliga januaridag tittade solen fram en stund... Och inom mig väcktes hoppet om att det snart är vår igen! :) Trots att det fortfarande är väldigt kallt å verkar bli kallare oxå, nyss var det -20,3, så känns det som om ljuset å värmen är på väg åter. Snön får dock stanna ännu ett bra tag, den har ju nyss kommit, men det kan bli lite varmare så man kan vara ute.





Denna dag gick mest i matlagandets tecken... Jag gör ju sällan nåt "bara lite" utan gör många saker på en gång... Men nu har jag middag färdigt för de närmaste dagarna när jag ska arbeta. Köttfärs-soppa och köttfärs-gratäng plus lax var vad som tillagades idag. :)

Nu ska jag slöa framför tv:n ett tag innan jag ska försöka somna i tid... :) Arbetet väntar imorgon! Och det ska faktiskt bli skoj å arbeta, men det där med å stiga upp tidigt, det är inte lika skoj... :)

Kram! :)

Spikmatta

Jag å min spikmatta har varit trogna vänner i över ett år... Det är bara det att jag har haft en paus ifrån den sen jag blev sjuk i slutet av oktober, alltså ca två månader... Det är som att jag glömt bort rutinen att ligga på den på kvällarna... Men igår beslutade jag mig för att så skulle ske... Å gissa om jag sovit i natt?! Slutsatsen är att den måste ju ha nån effekt i alla fall den där mattan! :) Kanske dock inte så bra att jag sovit länge då jag ju imorgon MÅSTE vakna tidigt, men det är väl bara å ta till mattan i kväll igen så jag somnar... :)

Känns som att det skulle vara lördag idag, men icket! Det är sista söndagen mitt i veckan på ett bra tag framöver, påsk är väl nästa gång vi får längre ledighet?? Dessutom är det ju sista lediga dagen på över två veckor, så man kanske skulle göra nåt vettigt?!

Carpe Diem!

Kram! :)

Att falla för frestelsen...

... kan innebära ett visst illamående efteråt! Jag har nämligen gjort det ikväll... Fallit för frestelsen av lösviktsgodis!!! Det var vääääldigt gott ända fram tills jag ätit alldeles för många... Nåja, behovet, eller begäret kanske, är i alla fall stillat för denna gång! :)

Det har redan gått fem dagar på detta alldeles nya fräscha år... Jag har 360 dagar kvar att nyttja väl... :) Hur har jag då nyttjat dess fem dagar som gått?

Dag 1, var en fredag (men ändå en söndag) gjorde inte mycket denna dag... Såg nån film å tog det coolt....

Dag 2, var följdaktligen en lördag... Då var jag i alla fall fullt sysselsatt! Jag dammsög å skurade å sen kom Guddottern å hennes mamma på besök, vi åt middag å hade trevligt! Hon är ju i en härlig ålder nu, Guddottern! Vad man får skratta... Hon pussade på sin egen skugga och vinkade hej då till den. :) Ja, den svarade ju oxå med samma sak förståss... :) Efter detta eminenta besök begav jag mig till Cammo å vi såg början på Robinson innan vi åkte in till stan å träffade två av mina "plugg-kompisar" på Invit... RIKTIGT trevligt måste jag säga! Efter det bar det av till Oliver´s en sväng... Typ en timme eller så... Sen har jag skrattat som en tok innan jag till slut kom hem... Ja, jag fortsatte även skratta hemma... :) Lite tokigt det kan bli ibland! :)

Dag 3, söndag, då var jag hos min bror först en sväng, lilla Lillebror var oxå där... Hann busa en del med Prinsessan, men vad hon har lärt sig mycet på sista tiden! Hon kryper när hon vill, men det går snabbare att åla, så hon väljer helst det, å så svarar hon när man ropar "Var är E?" och så säger hon "voff" till hundarna och reser sig mot lagom höga saker... Ja, det går så himla fort när det händer! Älskade gullungen är ingen bebis nå mer!♥ Sen gick jag hem å Cammo kom förbi med våra "rester" från nyårsmaten, som vi åt medan vi såg nya Harry Potter... :) Dock var jag rätt trött å råkade somna en stund, men filmen var helt okej, en Harry Potter helt enkelt. Sedan åter till Bror å då såg vi "Inglourious Basterds" (om jag nu stavat rätt). Höll mig vaken denna gång å filmen var riktigt bra... Man fick sig ett å annat skratt å så var jag tvungen att blunda ibland för att den var så "rå"... Har ju lite svårt för otäcka scener... De övriga fick säga när dom var "borta". :) Jaha, så var klockan nästan 24 igen, bara å gå hem å sova...

Dag 4, var igår, måndag, då var vi på stan, båda mina bröder, Svägerskan, Prinsessan å jag. Käkade lunch å strosade, vilket inte var särskilt trevligt då det var ca 17 minusgrader och stark vind... Klockan 15 hade jag massagetid å det var så klart välbehövligt å skönt! Å så fick jag luggen klippt, hade ju L å klippa den i lördags för att jag inte såg nåt, så frissan jämnade till lite.... :) Sedan åkte jag å lilla Lillebror till Kvantum å jag inhandlade lite mat som tillagades till hela sällskapet, ja, Prinsessan fick inget, men de andra. :) Vi åt fläskfilé och potatisklyftor å så gjorde jag bananer, jordgubbar å kiwi med choklad på i ugn till efterrätt... GOTT! Bestämde mig för att laga Trettondagsaftons middag dagen innan själva dagen. :) Sedan åkte lilla Lillebror tillbaka till byn... Nu kanske det rent av dröjer mer än tre månader tills vi ses då han ska iväg å "backpacka" i Asien i tre månader! Lite avundsjuk är Storasyster, hade nog oxå velat göra ett dylikt äventyr! :) Jag är så stolt över honom som vågar vill och kan! Tur att han ska ha Resedagbok, så vi här hemma kan följa deras äventyr.

Idag är det visst tisdag å dag 5 på det nya året... Känns dock som om det är fredag igen, man är inte lite borta med dagarna när det är söndag lite nu å då... Idag har jag i alla fall stigit upp tidigt, (ja, kl 8 är tidigt för en som vänt på dygnet), och gått ut i den hemska kylan (idag minus 20 å vind)... Jag styrde stegen mot "Min familj" där jag skulle agera barnvakt... Genast när man kommer in där är man ju i värmen igen! Jag å killarna har haft värsta mysdagen! Storkillen å Mellankillen hade precis vaknat när jag kom dit, å Lillkillen sov till 9.50!!! Lite lätt chockartat för en som är två år! Storkillen sa nåt om att det ju kunde hända att han inte skulle vakna förrän det blev kväll... :) Vi har i alla fall fått mysa inomhus då det är så kallt. Vi har spelat spel å ritat å sett på TV. Dagen har gått fort! När Mamman återvände från sitt arbete vid 14.30, så har vi kopplat in hennes Wii! Får minsann ta en spelkväll där vid tillfälle... :D Sedan gick jag hem därifrån å passerade Coop där jag hyrde två filmer å köpte godis!! Jag har sett den ena "Marley å jag" å skrattat, men på slutet fick man även grina! Bra film... :)

Så denna kväll ska jag försöka låta bli att äta upp godiset i påsen å se den andra filmen jag hyrde, "The proposal"... Ska oxå försöka somna i tid å vakna i tid, för på torsdag vankas det arbete igen! Å då är det bara att infinna sig kl. 7.15!! Ingen sovmorgon där inte!

Som jag själv upptäckte när jag skrev detta, har det nya året inneburit en hel del filmtittande! :) Kanske ett sätt att fly verkligheten ett tag innan man åter ska möta den på allvar... ;)

Kram! :)

Året som gick

Nu är det ju så att jag försökt skriva detta inlägg sen nyårsafton, men datorn och jag är inte alls överrens... Det slutade med att bilderna hamnade i ett inlägg och texten kommer här!

Vart tog det vägen?? 2009 har bara rusat förbi å så börjar man så klart undra vad som egentligen hänt?? Jag tog hjälp av bilderna för att minnas bättre.... :) För en bild säger ju mer än tusen ord, eller hur var det?! Här kommer i alla fall några saker som jag minns "bara så där"...

I alla fall.... 2009 var året som...

♥ Jag har varit på tre 30-års fester...
♥ En 40-års fest
♥ Jag har varit på Kusin J bröllop i iskyrkan i Jukkasjärvi
♥ Jag har varit till Stockholm två gånger, en gång för att besöka Kusinen med familj och en gång med arbetet...
♥ Vi har firat 30-åringar, dels på våren när vi åkte långfärdsskridskor (första gången jag gjorde det) och när vi var till Storforsen på hösten...
♥ Den största händelsen var väl kanske när jag blev FASTER! Helt otroligt känsla!
♥ Jag har firat barns födelsedagar... Många blir det... :)
♥ Och så har jag även varit på ett å annat "vuxen-kalas"... :)
♥ Jag har varit på Meänfestivaali på Midsommar å sett Markus Fagervall och Raj Raj band, bland annat
♥ Jag har sett Raj Raj band i Kulturens Hus två gånger (och dom hade fullsatt bägge gångerna)
♥ Jag har sett Lars Winnerbäck i Coop Arena! Fantastisk man med fantastiska texter
♥ Jag har varit i byn ett antal gånger... Varit på party på hotellet....
♥ Pajala marknad...
♥ Hade en tre dagars fest på Luleåkalaset! :)
♥ Haft en varm å skön sommar när jag var ledig i 6 veckor!
♥ Funnits till hands i många människors liv på många olika sätt
♥ Umgåtts med nära och kära
♥ Varit på många fester
♥ Tillbringat många sommarkvällar i "uterummet" hos Cammo
♥ Besökt IKEA....
♥ Försökt vara positiv!
♥ Varit julledig i över två veckor å firat julen hemma i Byn...
♥ Lärt mig MASSOR!
♥ Kramat många och fått många kramar tillbaka

Och på jobbet har jag bland annat
♦ Bytt avdelning och jobbar nu med äldre barn...
♦ Börjat på Naturvetenskapsutbildning...
♦ Kommit till insikter som sedan spolats bort å fått återskapa nya! :)

Tack alla ni som jag delat mitt 2009 med! Utan er vore ju livet inte alls lika roligt! Det är ju tillsammans vi gör livet värt att leva! :) Ingen nämnd ingen glömd! Jag har ett stort hopp om att 2010 kommer att bli ett bra år!! Och jag ser fram emot att få dela det med många fantastiska människor och få vara med och skapa många fantastiska händelser!

Stora kramar till er! :)

Året som gick.... i bilder....

Nu har jag ÄNTLIGEN lyckats få in bilder över året som gått.... Jag å min dator är inte riktigt överens alla gånger, så det har krävts en hel del tålamod för att lyckas med detta!

                                                                                            

Hoppas vi har ett lyckligt å ljust 2010 framför oss, så jag får många fina bilder även från det året! :)

Kram! :)

Nyårsafton

Så här såg min å Cammos nyårsafton ut! :)


Dukningen

Fördrink

Förrätt

Huvudrätt

Efterrätt

Raketer

Vi hade riktigt trevligt! Åt gott och satt å babblade tills vi åkte in till stan å såg raketerna i snöfallet och sedan var vi på Invit en sväng... Efter detta hamnade vi på en fest hos en av Cammos kompisar, så det var en lång kväll/natt... :)

God fortsättning på 2010!

Kram! :)

RSS 2.0