Årskrönika...

Vad hände egentligen under året 2008?? Minnet brukar ju vara bra, men kort... Jag brukar ju i och för sig minnas rätt mycket, och speciellt lite märkliga saker... Många saker från barn- och ungdomsåren brukar jag komma ihåg och så påminner jag dom som varit med å så får vi oss ett gott skratt! För med lite hjälp brukar man ju komma ihåg vad som hänt... :) Men sen är det som att ju äldre man blir desto mindre minns man, kanske är den där "demensen" som tar vid...  :) Man minns det som hände för "länge sen", men inte det som hänt nyss... Nåväl, ska göra ett litet försök i alla fall!

2008 var det i alla fall baby-boom i vänskapskretsen... (kanske har med åldern att göra??) Så man har fått snusa på bebisar och springa på dop minsann! Min kusin var först ut den 4 januari då föddes Joar (som oxå kom att bli min gudson), sen kom Isak den 25 januari och den 28 föddes lille Uno (för han var liten när han kom). Den veckan fick jag oxå prova på livet som "mamma", var med mina två guldgossar eftersom Uno (som oxå är min gudson) inte hade tid att vänta till beräknad dag. Sen fick vi andas ut i en månad drygt, för den 29 februari föddes Signe (hon ville verkligen va speciell! :) ). Sen kom Nelly (min guddotter) den 1 april och eftersom hon hade bråttom trodde en del att det var ett aprilskämt... Men inte då, hon var alldeles på riktigt! Den 8 april föddes Saga och den 8 maj kom Leo... Som sagt baby-boom!! Sen har det tillkommit en Ebba i september... Jag hoppas att jag inte glömt någon av mina nära nu... (då får jag minsann skämmas!) Efter att bebisarna anlänt började vi istället få fler bud om vilka som ska ha barn till våren, så nu får vi gå i "väntans tider" igen! Det är alltså ett spännande 2009 som går oss till mötes!

Jag gjorde också, tillsammans med Lili å Cecci, en Thailandsresa under våren 2008, var borta från slutet av feb till mitten av mars. Vi hann med att besöka både Koh Lanta och Karon... Vädret var aningens skumt, en hel del regn (som det nästan aldrig är), men det var i alla fall avkopplande att vara ledig! Förseningen på hemvägen tog lite udden av resan, att sitta fast i Förenade Arabemiraten var inte det man önskade mest när man var på väg hem... Men man ska minnas det roliga, så vi försöker glömma det tråkiga med resan! :)

Och som sagt, sprang jag på dop... Eftersom tre av mina gudbarn är födda nästan samtidigt så var jag dessutom lite delaktig i dessa dop... Uno var först ut, och när han döptes hade jag influensa! Men vad gör man inte för dom små liven?! :) Fullproppad med Alvedon klarade jag både dopakten och fikat efteråt, och på nåt vis rann febern av mig med hjälp av alvedonen, så jag kunde också delta på middagen på kvällen... :) Joar döptes nere i Västerås, så jag fick en Stockholms-tripp på köpet... Fick se deras nya lägenhet. Den resan hade jag ett stukat knä! (Jikes vad jag lyckas med allt!!) Efter dopakten, där jag hällde upp dop-vattnet, och fikat var vi bjudna på middag i Västerås, så nu har man besökt den staden oxå... :) Nelly döptes i Korpis (och vad jag minns var jag fullt frisk då!!) då läste jag en dikt i kyrkan och alla korten när paketen skulle öppnas... :)

Jag fick oxå min tillsvidare anställning på 75%... Jag har jobbat på samma förskola hela året! Under sommaren gjorde jag ett litet inhopp i omsorgen (det är ändå lite svårt att släppa den biten) och jobbade på gruppbostaden på Örnäset...

Hela denna höst är som att jag har gått i ett töcken, känns lite så i alla fall... Den har gått himla fort, och jag tror åteminstone inte att det har hänt så mycket spännande... Eller har det?! Jag får återkomma med det om det dyker upp...

Vi har väl hunnit med en å annan fest också... Var på dubbel 30-års fest hos Johan å Maria i januari. Min svägerska hade 30-års fest i april... Vi firade en arbetskompis som fyllde 40 i maj och två som fyllde 60 i augusti. Inga fler jämna födelsedagsfester... Eller?? (Vi ser fram emot ett gäng 2009 *ler*) Sommaren gick i "Båtens" tecken å man hann med å vara där några svängar... :) Pajala marknad är ju ett återkommande "fenomen", där man får träffa dem man sällan träffar...

Sen har jag väl mest umgåtts med nära och kära! Sett barnen bli större (å fattat att jag tydligen blir äldre... :) )... Skrattat, gråtit och levt livet! *ler* Så som man gör... Nu ser jag fram emot 2009, då vi ska vara lyckliga å njuta av livet! (eller hur var det nu?)

Önskar ALLA en bra Nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR! Hoppas 2009 för med sig massor med lycka! :)

Kram! :)

PS. Kan hända att jag missat en del å när jag ransakar hjärnan lite så kommer det till mig... Då återkommer jag... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0