Skolavslutning

...är det i denna stad imorgon, fredag... Examen och student och för de flesta ett långt härligt sommarlov som följer! För mig är examen en skolavslutning i kyrkan och "Den blomstertid nu kommer", då tårarna visar sig, typ varje gång! Jag minns när jag var barn att mamma alltid hade med sig näsdukarna till kyrkan för att hon grinade till just "Den blomstertid nu kommer" och jag som barn bara undrade varför? för det var ju helt underbart att skolan var slut och sommarlovet stundade... Nu när det är exakt 20 år sedan undertecknad slutade nian, så förstår hon sin mamma mycket väl! Det är en psalm att gråta till... Men det är mest av lycka och stolthet och jag tror att den väcker dom där barndomsminenna till liv... Minnen av lycka!

Dom där 20 åren sen vi tackade för oss på Centralskolan, då jag stod som "talare" och delade ut "pris" till våra lärare som vi tillsammans knåpat ihop, vart har dom 20 åren tagit vägen?! Sen följde tre år på gymnasiet, och 3,5 år i Umeå och så har jag suttit ytterligare drygt tre år i skolbänken på LTU... Ja, en viss tid har jag ägnat till studier... Kanske också blivit lite klokare?! Men det känns som en omöjlighet att fatta att det är 20 år sedan vi på vingliga ben begav oss mot gymnasiet... Tänk om man vetat då bara en bråkdel av det man vet idag... Undra vilka val man hade gjort då?! Kan nog vara lika bra att man inte vet! ;) Jag hade som ambition att fixa en återträff, men har inte haft nog med energi denna vår... Men vad tusan, vi kanske kan hitta på nåt i sommar i alla fall... Många av oss finns ju på fejjan! ;)



Nu hoppas jag alla fina ungar får en fantastisk skolavslutning! Att dom som är stora (eller tror sig vara det) nog tar det lugnt med alkoholen, för ni ska ju minnas eran skolavslutning också! :)

Och det jag hoppas på allra mest är att skolavslutningen kommer med sol och värme till våran del av landet, så vi äntligen kan säga att det är SOMMAR! :)

Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0