Rice Krispies tårta
När jag är hemma i byn får jag ofta lust att baka! Kan bero på att mamma har ett stort härligt kök med en massa bra bänkytor som jag inte har hemma i stan... :) Denna gång tänkte jag att jag skulle testa nåt nytt som jag inte gjort förut. ;) Fick bli en
RICE KRISPIES TÅRTA
Till tårtbotten:
4 äggvitor
2 dl strösocker
4 dl rice crispies (flingor)
Till krämen:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering:
Vispgrädde
Färska bär
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och flingor. Bred ut på smörat bakplåtspapper, i en långpanna. (Man kan också dela upp smeten i två och grädda två runda bottnar, men jag gjorde i långpanna.) Grädda i 125 grader i 80 minuter.
Gör under tiden krämen till tårtan. Vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull och sjud på svag värme. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar något. Krämen ska inte koka! Rör sedan ner smöret och låt krämen svalna i kylen.
Dela tårtbotten i två delar och lägg ihop tårtbottnarna med krämen mellan. Toppa med grädde och bär strax innan servering.
Och jag lovar att den blir god! ;)
Kram! :)