Veckan som gått...

... har som vanligt gått i ett rasande tempo! Det känns som om hamstern i det där hjulet springer vansinnigt mycket för det snurrar på väldans fort just nu! :) Känns inte som om jag hinner med själv, så det är väl bara att hålla i hatten å åka med!

På tisdag hade vi Lucia firande på jobbet. Utomhus tågade vi tillsammans med den andra förskolan på gården... Förra året hade vi minus 25 grader, i år regnade det! Det var så mycket slask på vägarna, så många hade svårt att ta sig fram... (Varför kan vi inte bara få ha snö i december månad?!) Det var i alla fall ett luciatåg i många stämmor där barnen sjöng för allt vad rösterna bar! Så himla fina!! :) Sen var det fika inomhus med alla barn, föräldrar och mor- och far-föräldrar... Värsta sortens mys! :) Man kan säga att en av "hjälte-insatserna" som förskollärare är Lucia... ;) Fantastiskt roligt å underbart på många sätt, men det tar en hel del energi så man blir rätt slut efteråt... :) Dagens kommentar kom från en pappa som hämtade sina barn: "Klockan är nu 10 i 4 och fröknarna bröt ihop fullständigt!" Det efter att jag å kollegan A började skratta hejdlöst åt att M sockar saknades i torkskåpet... Inte alls särskilt kul, men är man trött behövs inte mycket! ;)
          Eftersom jag stängde på jobbet denna fina Lucia dag hade Finaste L bjudit in mig på middag... Korvsoppa bjöd huset på och det var riktigt gott! Efter det agerade jag "läxtant" och fick höra 7-åringens läsläxa som bland annat handlade om Johansson som super när han är ensam... Jaaa, allt står det om i läseböckerna! :) 7-åringen förklarade dock för sin moster att super betyder att man dricker sprit och dricker man sprit, som till exempel rom som sjörövarna dricker, då blir man konstig! Så nu vet vi det! :) Sen hjälpte jag 17-åringen i huset med hennes naturkunskap... :) Så jag använder minsann min pedagogiska utbildning! ;) Mamma L i familjen hon bakade småkakor som vi sedan åt till kvällskaffet! GOTT! Sen var det promenad hem som stod på schemat... :)


Och så blev det onsdag och då slutade jag också rätt sent, var hem och åt middag å sov på soffan ett tag innan det var dags att bege sig mot Sst för att övernatta där... Fick dela rum med 7-åringen! Så även om man inte sover så särskilt bra, så är det ändå mysigt! :)


Torsdagen kom fortare än man kunde ana! En dag som var rätt tröttsam egentligen... Men den överlevdes den oxå! När jag slutade jobbet följde E med mig hem och vi bakade pizza... Efter att undertecknad fått gå tillbaka till Coop igen för att inhandla mjölet som hon trodde hon hade hemma... Jaja, lite motion har ingen dött av... ;) Sen att somliga knappt hittar hem, det är en annan historia! Och apropå historia, så hjälpte jag E med henne historia frågor... Jag har nog blivit en riktig läx-tant! Och dessutom tycker jag det är roligt! :) Allt man inte måste är väl kul! ;) Jag tror att hon kände sig rätt nöjd själv också och imorgon ska jag hålla tummarna för min unge när hon skriver provet! :)
         Sen följde jag E till bussen och mötte upp J och tog en prommis med henne och alla hundar!


När jag kunde läsa FREDAG i kalendern så kändes det verkligen som THANK GOD IT`S FRIDAY! Jag känner att den stundande jul-ledigheten hägrar mer än någonsinn! Trött som tusan och det känns som om man skulle kunna sova hur mycket som helst å ändå vara trött! Nåja, jag öppnade på jobbet, och slutade 13... Då åkte jag och lilla Lillebror till stan för att inhandla lite julklappar... Det tog sin lilla tid, så vi var tvugna att ta middags paus på Allstar... ;) Jag tror inte vi var hemma förrän vid 18.30... Men då var det mesta inhandlat! :)
          Senare på aftonen kom J och såg på Svenska hjältar med mig. :) Lite godis och allmänt mys!


Igår var det lördag och mor å far var på besök i stan! Jag hängde med dom till Storheden och sen var vi och lilla Lillebror och käkade middag tillsammans... Innan dom begav sig åter till byn var det fika paus hos mig! :)
          På kvällen gick jag till Sst för att se på sista avsnittet av "Så mycket bättre" och drick glögg med L... Det hela slutade med att jag for hem och hämtade baddräkt och dylikt för att vi skulle bada badtunna! :) MYSIGT!! Sen badade vi bastu och kvällsfikade te och mackor... Jag tror jag kom hem vid 1 nån gång! :) En mycket trevlig afton var det i alla fall! :)

Och idag är det då söndag och fjärde advent... Jag har tvättat (nästan bara svarta) kläder och sen har jag och Cammo "julfikat" på Friends by BO´s... Och gått runt på stan lite... Jag skulle köpa INGENTING när jag åkte dit och kom ändå hem med påsar... Hur gick det till undrar jag?!
         Och så har jag kunnat bocka av en till av sakerna på "att göra före jul-listan"; jag har postat julpaketen till Kusin J med familj i Stockholm!


Idag har det kommit ny fin vit snö... Men tyvärr var det hemskt blött det som landade på backen, så vi får väl se om den tänker stanna kvar nu... Hoppas kan man ju alltid! :)

ÄH! Nu är det bara att packa sig i säng! Imorgon blir det en låååååååång dag! Börjar 6.30 på jobbet och sen har vi p-möte från 13-17... Men snart, snart, snart ska jag vara ledig!!! :)

God natt alla fina!

Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0