Mer jul!

Det var som att med snön, tomtekalendern och all glögg kom känslan för jul farandes på riktigt! Idag blev jag sugen på ”julmat”… Så det var bara att inhandla skinka, köttbullar, prinskorv, lax och lite sånt på Coop på hemvägen… Sen inbjöd jag lilla lillebror på middag! Julmat ska ju avnjutas i sällskap! ;)

Sen kom även Finaste J med lilla Bella förbi… Så vi har druckit kaffe och ätit goda kladdkake muffins och sen har vi bara tagit det coolt… Nyss kom jag hem efter att ha följt J hem och tagit en liten promenad själv… Man kan säga att det hände nåt med vädret… Från att det var ca -7 grader vid 18 var det nu ca -0,5 grader… Temperaturen steg alltså med nästan 7 grader typ 3,5 timme… Märkligt! Men det blåser ute och snöar, så vi får se vad vi får för Lucia väder. Vi som ska fira utomhus… Eller i alla fall ha själva tåget utomhus. Förra året var det typ minus 25 grader på Lucia och i år verkar det hamna på plus sidan… Kan inte va lätt å förutspå väder nu för tiden! ;)

Den här årstiden när mörkret känns som en enda tunnel där man bara ser ljuset ibland lite lätt, så har jag svårt för att äta… Det är olika hur illa jag mår, men nu är jag inne i en period när jag mår illa om jag inte äter och äter jag för mycket mår jag också illa… Och om det är så att jag äter ”fel” mat kan jag må illa av det! Helt galet!! Så när jag då blir sugen på något så måste jag som äta det… Annars mår jag ju illa! Alltså, blir man sugen på ”julmat” på vägen hem från arbetet är det inte så mycket annat att göra än att se till så det är det man får äta! :) Denna höst som varit mörk när snön kommit sent är det som värre… Jag blir antagligen påverkad av mörkret både till kropp och själ! Det är alltså rätt bra när jag blir bjuden på mat hos andra eller äter tillsammans med andra, för då känns det faktiskt lite bättre det där illamåendet! ;) Kan vara psykosomatiskt, eller bara psykiskt, men nåt fel är det! ;)

Nix, nej, nu ska jag göra mina sjukgymnastövningar och sedan frakta mig mot sängen… Som sagt är det Lucia firande imorgon på morgonen på arbetet! Kanske bäst man sjunger upp på morgonen när man vaknar! ;)

Ha en fin Lucia alla läsare!

Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0