Tigerjakt

En känsla är ofta svår att beskriva... Jag brukar ju tänka i bilder och minns ofta saker i bilder också. Därför har jag väl en fantastiskt bra fantasi oxå! :) Eftersom jag får en bild framför mig när någon berättar något... Men att beskriva en känsla är svårt.....

Det känns som om den här våren, från mars och framåt, har varit en enda lång vänta och undran och vissa dagar nästan en plåga medan andra dagar har varit fantastiska! Kanske ungefär som att gå på tigerjakt med Moraträsk, när dom för undan gräset på savannen med armarna... Fös undan en sak i taget... :) Så kommer det en... Och så kommer det ett... Bara ta tag i varje sak! Man har inte kunnat göra annat än att ta en sak i taget, hade jag inte gjort det hade jag väl förmodligen blivit galen!

Det var en hel del att göra i Naturvetenskaps kursen. Vi hade en (för oss) enorm hemtenta som skulle bli klar! Det fixade sig och vi fick till och med VG på vissa frågor! :)

Chefen ska sluta - hjälp vad händer?! Han säger att det är ett personligt beslut, rykten om annat går också... Man får välja vad man vill och kan tro på... Nu har det lagt sig, man har funnit sig i den tanken och känslan, men det var tufft ett bra tag...

Förskolan ska stänga! - vad händer nu då?? Vad händer med barnen? Vad händer med personalen?? Idag har alla barnen och all personal fått en placering... Alla vet var dom ska vara till hösten och det är skönt! Lugnet kan börja lägga sig och kanske alla kan få en lugn å bra semester?!

Sen åkte jag till Thailand och hade en fantastisk semester! Välbehövlig!! Klart att tankarna ändå fanns där om framtiden, men inte hela tiden och jag tror ändå att det var i rätt tid jag for. Jag slapp vara med om de två första (värsta) veckorna av ältande...

Jag kom hem från Thailand och klart att frågorna var många hos föräldrar och hos oss personal.... Ingen visste! Vi fick olika bud, vad gäller? Vem vet?? På något sätt tog man sig igenom den perioden oxå...

Vi hade ett utvecklingsarbet som skulle bli gjort i Naturvetenskaps kursen, vi som jobbade på två olika förskolor hade inte så lätt att få ihop det, men vi lyckades! Vi satt på kvällar för att få till en bra rapport och en bra redovisning... Och det var såklart en nervpress... Men det blev bra! Ja, nu har jag dom 15 poängen oxå!

Jag lyckades med företaget att skära mig i tummen så illa så jag fick sy 6 stygn... Dom är bortplockade, men tummen är fortfarande inte sig lik!

Nalle blev allt sämre under våren.... Tills han inte orkade nå mer och fick åka till hundhimlen... ♥


Vi jobbade stenhårt med våran cirkus och vernissage! Ibland fick man göra vissa saker dubbelt för att inte alla förstod vad som var meningen... Vi fick sopa upp och fixa, och öva, öva, öva.... Men det blev FANTASTISKT! Helt otroligt bra och roligt och massor av beröm! Det var också en press att få det bra, och det var det värt! :) 

Och så var det det där med att få jobb... Var ska man jobba?? Det var många turer innan vi till slut fick veta att vi kommer att få söka interna tjänster... 35 stycken... Och som den person jag är var jag tvungen att göra även det ordentligt! Jag sökte tre ställen och fem tjänster... Jag hade fått gå på intervju på alla ställen... Det känns bra i hjärtat! Nu vet jag var jag ska jobba och det kommer säkert bli bra! Jag måste ju ha den inställningen i alla fall! Sen kan man bara göra det bästa av situationen!! :) Nervpress, JA, men det blir bra!

Det har varit personer från alla andra förskolor i byn som vill ha våra grejer när vi stänger... Varsågod säger jag! Jag struntar i grejerna, men det är väldigt svårt att beskriva känslan av att en massa folk kommer och vill ha sakerna vi har använt oss av och som vi har byggt upp... INNAN vi ens har stängt... Jag tror att de flesta av dom visst försöker förstå våra känslor, men det är inte så lätt... Och som sagt jag struntar i grejerna, men det är ändå en konstig känsla!

Men det har ju varit en massa roligt oxå!! En massa roligt! Jag har varit på 25-års fest, 30-års fest och Western Farm. Vi har firat av en 60-åring, haft tjejfester och varit på massage! Och så har man fått en massa beröm för sitt arbete! Och på träffarna med naturvetargänget har vi haft kul och skrattat! Jag har fått jobba med världens bästa kollega som också har blivit en vän! Vi har tillsammans skrattat, ältat, haft roligt och varit ledsna! Men det jag kommer ta med mig, det är det som varit roligt!! :) Det andra kan få stanna i väggarna på LM...

Nu är det slutspurten härpå jobbet... Jag ser till så barnen får med sig bilderna från deras tid på förskolan antingen på USB eller på cd-skiva... Det tar en massa tid, så därför hinner jag med att skriva lite blogg oxå! :) Och så ska jag rensa mina egna saker och ta med det jag behöver och vill förvalta i framtiden... Men det mesta jag tar med mig är minnen, dom bra minnena! :)

Nu ska jag fika MERA tårta och sen blir det tacos som sommar-lunch! Tydligen kan man inte börja sitt nya liv ännu heller... Dessutom har jag dragit på mig en förkylning... Det var ju iofs väntat med tanke på allt som hänt, halsontet har jag kvar, men det har oxå övergått i förkylning... Nåja, SNART är det semester! :)

Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0