Hedersrelaterat våld, baciller och social helg

Eftersom jag är handledare till E som är lärling, har jag förmånen att få gå på handledarträffar två gånger per termin. Då får vi träffas alla handledare och så får vi information och lite sådant. De brukar också ha bjudit in någon som kommer och pratar om ett aktuellt ämne... I torsdags var det en kvinna som kom och berättade om hedersrelaterat våld. Man blev otroligt berörd! Det är ett intressant och samtidigt hemskt ämne! Jag känner en ilska över att detta kan ske i Sverige, ja över huvudtaget såklart! I ett individbaserat samhälle som de flesta av oss lever i är det individens åsikter som är de viktiga, vad andra tycker är inte lika viktigt, familjen är såklart viktig, men vi klarar oss bra individuellt. Vi litar på Sveriges rikes lagar och regler... Om det sker ett brott litar vi på att samhället straffar på ett bra sätt... I ett gruppbaserat samhälle är individen inte lika viktig, det viktiga är vad gruppen, eller familjen, anser och tycker. Att behålla hedern i familjen är det viktiga, vad samhällets lagar och regler säger är inte så viktigt, man tar hand om det som sker inom gruppen eller familjen... Om man försöker förstå hur andra människor tänker så tror jag man kommer närmare varandra och kan skapa en dialog. Att få information gör att man kommer ett steg närmare en lösning på problem... Det var i alla fall oerhört intressant att få lyssna och prata med hon som föreläste! Kanske är man lite klokare igen! :) Kan säga att det var nog tur att jag hade handledarträff på eftermiddagen denna dag, för jag var inte alls i form å det visade ju sig senare att jag hade feber... Jag är inte säker på att jag hade klarat av att arbeta om jag varit tvungen att vara i barngrupp... Iblande är det bara meningen.... :)

För en dryg vecka sedan var jag å lämnade en halsodling... Fick ett för mig kryptiskt meddelande på mobilsvar från en läkare som sa att jag skulle kontakta VC om jag fortfarande hade problem.... Men JAAA, detta elände ger sig ju inte! Ringer dit å får veta att jag har bakterier i halsen, men dom ska läka ut av sig själv... Jaha?! Å hur länge ska man gå med det då? Undrade jag såklart... Hon skulle fråga en läkare som skulle kontakta mig... Det gör en inte särskilt trevlig manlig läkare i fredags... Näää, det går inte att göra något! Å när jag undrar om jag inte är smittbärare så säger han att man kan undra VEM som är smittbäraren... Jaja, inget att göra alltså! Och när jag säger att jag haft det så länge å undrar hur länge man ska gå med det säger han att jag kan ju lika gärna ha haft olika bakterier... Jaja... Skulle komma å göra ett nytt prov om det inte går över... Så jag är fortfarande lika ovetandes om vad jag ska göra åt eländet. Bara vänta å se antar jag... Nu känns det som om det gått ner i luftvägarna, så kanske det ska bort den vägen då?! Hade feber i torsdags igen,  har ju haft sådana febertoppar under flera veckor... Men till jobbet går man! :)

Min helg har gått i socialiserandets tecken, igen.... :) I fredags var det kalas för hela slanten! :) Igår, lördag, hade jag ytterligare fika gäster, först kom S & M förbi och det kändes då som en hel evighet sen jag träffat brudarna! Men så himla trevligt när det väl sker då!!! :) Och sen kom även C och fikade! Mycket trevligt även det! Jag hann oxå med att skjutsa båda bröderna på hockey och umgås en stund med en febrig liten E och Svägerskan... Sen middag, dusch å fix å sen drog jag på inflyttningsfest hos lilla Lillebror. Mycket trevlig tillställning! :) Kvällen avslutades på Olivers där jag träffade flera bekanta, bland annat A&J och Cammo.... Sen mat på MAX innan jag åkte hem!

Idag har jag också fikat! Nu får det vara slut fikat för ett tag framöver! :) S & I var förbi, så trevligt! Jag sa till I att jag knappt sett  honom sen han var en bebis... Då skrattade han och upplyste om att han ju är TVÅ år nu! :) Lilla lillebror var förbi å åt mat och fikade å nu på eftermiddagen har Lillebror, Svägerska och E varit här å fikat... Som sagt, jag har socialiserat och fikat! :) Nu är det nog bara lite tv eller film å sen sova! Jag börjar tidigt imorgon!!

Måste i mitt huvud fundera ut hur den kommande veckan kan komma att se ut....... Måndag, massage å sen hämta hem Prinsessan och jag tror vi ska baka pepparkakor! :) På onsdag ska A-K komma förbi och fika! (Så länge kommer det hålla att jag inte skulle fika på länge! ;) ) På fredag är jag bjuden på glögg-mys å på lördag ska jag vara barnvakt till Guddottern å då ska nog vi baka pepparkakor och sen är jag bjuden på 30-års fest... Ja, inte undra på att veckorna, och framförallt då helgerna, går i ett rasande tempo!!! Känns lite som att man lever efter den där meningen "Lev fort..." Eller "Lev Livet Levande" som man skrev som "klotter" i ungdomens dagar.... :)

Näää, nu slappa tills man ska sova! :)



Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0