Rätt eller fel, det är frågan?

Som vuxen kan man ställa sig den frågan rätt ofta... Ibland kan det handla om ifall man ska köpa ekologist eller inte, eller om man ska byta jobb eller om man ska ge pengar till hjälp-behövande... Eller vad som helst... Som vuxen kan du också tänka ut konsekvensen av vad som händer när du fattar det beslutet... Oftast i alla fall... Du kan i alla fall försöka och som vuxen måste du ta den konsekvensen... Om jag är allergisk mot mjölk och väljer att dricka det i alla fall så är det mitt val som vuxen... Jag får ta konsekvensen.... Men om man är barn då? Eller tonåring???

Det är ta mig tusan inte lätt att vara ung idag! Jag gör kanske tokiga val för att passa in i en grupp eller för att inte hamna utanför... Jag vill också vara cool... Men som ung är det inte lika lätt att tänka på dom konsekvenserna mitt val ger i framtiden.. för vem bryr sig om 100 år??? Jag brukar tänka på att man har ett otroligt viktigt jobb som förskollärare! Det är ju trots allt vi som ska bygga grunden för dessa blivande tonåringar... Det är vi tillsammans med vårdnadshavarna som ska hjälpa dom att få en bra självkänsla som dom kan luta sig tillbaka mot när dom står inför ett val dom kanske egentligen inte vill göra.... Jag hoppas innerligt att jag lyckas med den arbetsuppgiften!! I alla fall så gott det går och i så många fall som möjligt!

Jag har glädjen att dela livet med "min familj" och Mamman och Pappan i den familjen är fantastiska människor som tar sig an dessa barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma... Jag är så otroligt stolt över er!! Kämpa på för ni gör verkligen en god gärning!!! ♥

Själv kämpar jag på på nya jobbet... Det är fortfarande fullt med nya människor och nya intryck som ska sorteras varje dag, men det går framåt och nu i veckan ska vi sätta oss ner en kväll och prata igenom rutiner... Det kommer göra livet lite enklare... :) Jag är ju tyvärr den som gör allt om jag inte vet vad jag ska göra och det slutar sällan bra! :)

Jag har haft en bra helg med mycket film och tv hemma i soffan! :) Brothers var en klart sevärd film... :) I övrigt har jag hunnit mrd Hertsödagen en sväng och på söndag var jag på 3-års kalas hos Finaste E! Ja, hos resten av hennes familj också förstås... :) Som sagt en bra helg med både lugn och lite socialiserande! :)

Ikväll har jag varit hos "min familj" och fått umgås med fina barn och vuxna! :) Jag avslutade kvällen med att läsa om Bamse, den kloka björnen som också är världens starkaste... :)

Nu är det åter dags att gå å lägga sig, kan va bra att få sina 8 timmars sömn så man i alla fall är något utvilad inför en ny dag på jobbet! :)

Kram alla fina! :)

Kommentarer
Postat av: Martinhilde

I found your blog on google. I think your blog is the best :)

2011-11-15 @ 05:20:50
URL: http://martinhilde.blogyears.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0