MOD

Söndag... Å det känns som en riktig söndag... Känner mig alldeles trött och lite orkeslös... (Hemska tanke om det är nån jä-la förkylning på gång igen!) Det finns mycket jag borde just nu, men jag tror bestämt det får sluta med TV-soffan!!

Idag har jag varit på badhuset med "mina killar" å deras mamma! Hur mysigt som helst... Det är ju sånt man ska ta sig tid att göra! Bara att få se glittret i ögonen på 4-åringen när han får följa med å simma på djupa sidan! Och när han sen utbrister "jag vågade det!" MOD... Det är det vi ska lära barnen, att våga! Det gör inget om det inte alltid blir helt rätt, men våga prova! Det bygger upp självförtroendet å självkänslan hos de små liven... Eftersom man stött på många barn som inte vågar eller som inte fått chansen att prova, så ser man verkligen vikten av att peppa dem att våga... Jag VILL, jag KAN jag TÖRS! Eller hur var det?

I fredags var det utbildning på jobbet i pedagogisk dokumentation... Oj vad klok jag ska bli! :) Mycket av det "teoretiska" var inte särskilt nytt för mig eftersom min lärarutbildning är rätt ny... Och så har man jobbat med det och läst om det oxå... Men det är ALLTID ett utbyte att få möta andra människor å höra deras tankar!! Så när kursen är avslutad tror jag absolut att jag är klokare! :)
På kvällen hade vi våran "julfest" med jobbet, den som aldrig blev av i december... Vi var på after work och sen var vi på Kulturens Hus och var med en konstpedagog som hade lite uppgifter åt oss... Jag skrattade i alla fall rätt mycket! Men det varade lite för länge, för man tappade intresset på slutet... Vi var uppdelade i två lag som skulle måla varsinn fågel utan att prata med varandra... Som sagt, vi skrattade desto mer! :) Sen var vi tre stycken som inte ville avsluta kvällen 20.30, så vi gick tillbaka till Oliver´s och blev kvar där rätt sent! Nåja, vi hade ju trevligt!! :)

Igår var det lördag... Då var jag på besök hos "min familj", myste med dem å fick mig middag! Sen var jag å 4-åringen iväg å köpte chips... Å jag var iförd hans drakmössa!!! :) Han tycker ju den är fin å då ville han att jag skulle få låna den... Inte kan man tacka nej till att få låna något sådant! :) (Jaaa, jag är förskollärare!!) Sen bar det iväg till Lövskatan för å hinna träffa lill-tjejen innan hon skulle sova å sen var det mello! Jag hade alltså en rätt intensiv lördag, när jag tänker efter... :) Jag tycker ju sällan att jag gör nåt särskilt, men när man skriver ner det så inser man att man kanske är i farten en hel del ändå... :)

Nu ska jag gå å plocka undan maten som jag lagade för att ha nåt med mig till arbetet imorgon... Vi ska nämligen på ett studiebesök på kvällen å då kan det vara bra å få i sig middag innan! :)

Kram! :)

Kommentarer
Postat av: Milla

Jag vill, jag kan, jag vågar. Minns kerstins TL lektioner från gymnasiet=)

Ja min svåger tycker att vi (många, men inte alla föräldrar idag) håller på att uppfostra en hel generation till "fegfisar" och ska skydda de från allt å ingenting.

Själv har jag 2 riktiga våghalsar till tjejer, så ibland när A varit ute med pappasladd vill jag inte ens veta i vilka snödrivor de klättrat å hoppat ner från....Å glittret i ögonen när hon 2år 3m¨nader sitter uppe på ett svenskt halvblod å viskar:"Mamma, titta, jag kan rida häst" oslagbart! Fast då är pappasladd nervös istället. Misstänker att lillasyster E kommer att våga ännu mer, brukar vara så, ska hänga med syrran =)

Fan vad psykologi är spännande! Å barn!

Kram från Pajkko!

2009-03-29 @ 21:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0