Nya friska tag idag

Som om det här röda i mitt öga har försvunnit, nej då!! Nuhar jag fått så många olika tips på vad som kan ha hänt å vad det kan vara så jag har då inte blivit klokare av det! :) Det är allt från en hjärnblödning som sedan kan göra mig blind till att det är ett blodkärl som brustit... Jag kan också ha fått en smäll, eller så är det mina övernaturliga krafter som tagit över... :) Som sagt, många var de olika förslagen... Jag väljer själv å tro på att dett blodkärl brustit... Låter minst hemskt! :) Varför det har gjort det, det har jag ingen aning om! Det ser i alla fall liiiite bättre ut nu, men det är fortfarande väldigt rött! Det känns som om "blodet" rinner neråt i ögat å då syns det inte lika mycket i alla fall! Jaja, är väl bara å vänta å se... Det har ju "endast" gått 6 dagar...

Kvällen igår var mycket trevlig! eller hela dagen var ju trevlig! Vi käkade lunch ute på min baksida å satt å surrade å sen blev det i vanlig ordning lite stressigt med att hinna med allt... :) Nåja vi fick oss MYCKET GOD mat å hade trevligt där på Lövskatan... Cyklade in redan vid 20-tiden, så när klockan var 23 kändes det som om den var 1, typ! :) Träffade faktiskt riktigt många bekanta ute så det var skoj! Vi hamnade i Valhall-tältet i Södra hamn å där blev vi kvar... Man får väl passa på, för idag å imorgon kommer det nog vara rätt lång kö för å komma in där... Dom hade live-band som spelade, så det är riktigt bra stämning där inne! :) Sen höll jag på att hoppa bungy jump! Fast egentlgien törs jag inte det nå längre, hade det varit för nåt år sen hade jag nog inte tvekat när någon skulle betala för mitt hopp, men igår kändes 60 meter JÄTTE HÖGT!!! Min lilla Lillebror sa till mig att i så fall hade jag ju hoppat från högre än han, å då kändes det genast som om jag borde låta bli! :) Det är ändå som om det känns som om jag skulle vilja prova, men ändå är jag lite för feg... Som sagt så blir man visst "klokare" med åldern... :)

Nix, nej... Nu ska jag "chilla" lite innan jag ska iväg på nästa äventyr... :)

Kram! :)

Kalaset närmar sig...

Jaaaaa, vi har sol å vackert väder!! Å det är idag Kalaset drar igång... När det är fint väder känns det genast mycket trevligt att gå ut... Hoppas bara det håller i sig heeela helgen! :)

Tänkte passa på å "blogga" lite medan jag väntar på att potatisen ska koka, ska nämligen slänga ihop en potatis-sallad (hur man nu slänger ihop den vet jag inte, men...) till ikväll... Det blir grillat på Lövskatan som uppladdning för kvällens bravader... :) Å som sagt, med detta väder så känns det ju riktigt trevligt! :)

Gårdagen gick den med.... Var ut på prommis med Guddottern å hennes mamma, (vi har fått till en god vana precis när semestern tar slut.. :) Men som L sa, så måste vi ju passa på innan dom flyttar...), å precis innan vi skulle gå ringde E å var sjuk, hon behövde åka till läkaren, så jag sa att hon kunde komma med barnen till mig innan... Så K & E kom vid 10:30, vi var förbi hos L & N, N älskar ju å få umgås med andra barn, så vi passade på lite... Sen lekte vi i en lekpark å efter det blev det en stund film hemma hos mig... Jag hade ju bokat in en date me A-K på stan, så jag skulle va där senast 14... E hämtade K, men E ville stanna med mig, så hon fick det! Tänkte underlätta lite eftersom E hade feber... Vi cyklade in till stan å gick å fikade å myste på, sen cyklade vi hem igen å åt lite mat å såg Karlsson på taket innan pappa P kom å hämtade henne... Det är lustigt med den tjejen, hon är inte så stor, men hon lämnar ett stort tomrum efter sig!! När hon hade åkt kände jag mig väldans rastlös... Försökte minsann få sällskap på flera ställen... :) Nåja, till slut beslutade jag mig för å cykla till affären å handla det som handlas skulle till ikväll... När jag var där kom jag på att M ju skulle jobba journatt på grb, så jag ringde henne... Å sen for jag förbi där... Det som skulle bli en snabb-visit på affären slutade med att vi satt å surrade i fyra timmar!!! Vi satt å pratade gamla minnen å skrattade så tårarna rann... Å så "kollade vi läget" med varandra lite... Det är som synd att det blir långt mellan gångerna, men så är det ju... Hon säger alltid att hon tycker att jag kan komma å jobba med henne igen, å nu när jag bara har 75%, så vet man aldrig?! :) Nåt pass kan det ju bli i alla fall... :)

Den senaste tiden känns det som om det hänt mycket i många personers liv... Det är som om våren och sommaren är en tid när det händer saker, både trevliga å mindre trevliga... Det har varit blandade nyheter, allt från separationer och dödsfall till att människor ska få barn... Men det är väl det som är livet?! Många har mått (och mår) väldigt dåligt, fick ett mail senast igår av en person som sannerligen går igenom ett mindre h-vete just nu... Medan andra verkligen lyser av lycka och energi!! Men som sagt, det är väl det som är livet... Å av att få ta del av alla dessa människors både lycka och olycka, så lär ju även jag mig en hel del... :) Jag pratade med en kompis för ett tag sen å sa då att om man inte är beredd att höra svaret, eller har tid att lyssna, då ska man heller inte ställa frågan... Jag råkar väl vara en sån människa som ställer frågan å ibland får man kanske inte alls det svar man hade hoppats på eller förväntat sig, men då anser jag att man heller inte kan döma... Varje människa har sin ryggsäck å sina erfarenheter... :) Sen är du ju så att vissa personer har fått en mer speciell plats i ens hjärta än andra, å för dom skulle man offra betydligt mer av sig själv... Vissa etsar sig fast "forever" å andra passerar... Men det är också livet... Det var en person som sa till mig att det var ju ingen idé å be mig fara åt h-vete, för jag skulle ju ändå stanna kvar! Det var med glimten i ögat, men det ligger kanske en viss sanning i det hela... :)

Å nu blev detta väldans djupt medan jag väntar på dessa potatisar... Ska nog kolla hur dom mår... :) Å snart kommer nog Cammo å L, vi ska äta lunch gemensamt på min baksida! Å så är det bara å ladda för helgen!!! :) Med trevliga människor runt sig, så kan det ju inte bli annat än trevligt! :)

Ha det bäst där ute i verkligheten!

Kram! :)


Vänner är familjen vi själva väljer

Det är ju tydligt att jag saknat min kära vän å det närmaste en syster jag kan komma nämligen min L! Nu har vi umgåtts från morgon till kväll i två dagar... Så blir det lätt när vi inte träffats på ett tag... Vi har känt varandra sen hon föddes, så vi har delat några år med varann... Å att vi faktiskt fortsatt umgås som vuxna tyder ju på att vi tycker om varandras sällskap! :) Vi började dagen idag med en prommis å sedan hamnade vi på Arons en sväng... Efter det har jag varit å ätit middag med henne å Guddottern å sen har jag busat med lilla N en massa! L har oxå hunnit med å baka en blåbärspaj (som vi även ätit...) å så har vi marinerat älgkött som vi har för avsikt att grilla på torsdag... Ska bli spännande å se vad det blir av det.... :)

Jaaaa, det var väl den dagen det! Nu pågår väl en hel del planering inför det kommande Kalaset i heglen... Typ alla man pratar med pratar om det! Ska ni ut? Vilka dagar? Var blir det förfest? Och så vidare... :) Det känns som om Lulekalaset sätter nån slags punkt för sommaren... Sen börjar de flesta jobba å man känner av att hösten är i antågande... Det börjar ju redan vara rätt mörkt om kvällarna å speciellt om det är mulet... Jag kan ju tycka att det är rätt mysigt med den där skymningen å de första mörka kvällarna, när man får börja tända lite å så... Men tyvärr brukar hösten bli så vansinnigt mörk sen å det längtar jag INTE till!! Hoppas vi får ha fina höst-dagar, då känns det inte lika jobbigt...

Har även idag varit in på Apoteket för å kolla om dom har nån "dunderkur" för mitt hemska öga, men det hade dom inte!! Ska minsann självläka! Jaja, men jag vill ju att det ska försvinna typ NU! Det var ganska häftigt idag när Guddottern upptäckte att det var nåt konstigt i mitt öga, hon har inte sett det tidigare... Nu ville hon som känna där å hon tittade mycket förundrat på ögat... :) Nåja, det är bara å hoppas det försvinner så fort som möjligt! I alla fall innan helgen... :)

Nu ska jag nog återvända till tv-soffan, även om jag borde krypa ner i sängen istället! :)

Kram! :)

Första dagen på sista semesterveckan avverkad...

Nu har första dagen på sista semesterveckan avverkats... Det är med blandade känslor som jag vet att jag ska börja arbeta på måndag... Det är ju helt underbart å vara ledig, så det är man ju gärna, länge å mycket! :) Men det är ju mest bara skoj å va ledig om andra är det oxå, så jag antar att det kommer kännas rätt okej å börja jobba i alla fall... :) Dessutom ska det bli himla kul å träffa alla barnen!! Nu är det ju så att de flesta nog inte börjar nästa vecka, men ändå... Det är som om solen gör att barnen växer, för efter sommarlovet är alla så himla långa!! Sen är det ju så oxå att vissa ser man ju inte på typ två månader, så då kanske det ine är så konstigt att dom vuxit... :)

Dagen idag hamnade jag å L på en cykeltur... Vi cyklade till Björx å hälsade på E å barnen och jag kan säga att Guddottern var mycket nöjd! Hon gillar verkligen andra barn å nu när hon var med större barn, så ser man hur hon försöker göra som dom! Älskade gulliga unge!! Jag är så fantastiskt glad för att jag får äran att vara en del i dessa barns liv! Vi blev oxå bjudna på middag, å det var riktigt nice! Att slippa laga mat å få sällskap när man äter, det är grejer det! Kanske ska försöka fixa sällskap till mina måltider heeela veckan?! :) Torsdagen verkar ju vara fixad redan, så då var det inte så många dagar kvar... Å så kommer nog lilla Lillbror i helgen, å då har jag ju kanske oxå sällskap... :) NÖJD över det är jag!

Kvällen har avslutats i TV-soffan framför Prison Break... (glömde alltså inte bort det ikväll! :) )... Nu är det nog mer eller mindre dags för sängen! :)

Kram! :)

Ett öga rött...


Så här såg jag ut i mitt högra öga när jag vaknade igår morse... Man hade kunnat tro att jag blivit spöad, eller supit hårt under natten, men så är icket fallet! Vet faktiskt inte alls vad som hänt! Cammo sa att det ser ut som ett hjärta, så jag kanske har blivit träffad av kärleken?! Vem det då skulle vara återstår att fundera på... Kanske någon uppenbarar sig helt plötsligt... :)  Det ser i alla fall väldigt läskigt ut, så jag hoppas det försvinner snart, annars vet jag inte vad...

I lördags beslutade jag mig för att åka upp till Moster med familj för att umgås med kusiner med flera... Jag åkte upp med min bror med familj å jag å svägerskan fick oss några goda skratt under vägen... Ibland undrar jag varifrån han får allt, min bror! :) Det var i alla fall trevligt att träffa alla å leka lite med Gudsonen å gulla med Prinsessan å umgås... Åkte sedan hem till byn där tanken var att jag skulle sova lugnt å stilla en natt innan jag återvände till stan per buss... Jag tror inte vi hann sova mer än ca 1,5 timme innan jag vaknade av att jag stod i hallen, typ... Brandlarmet tjöt som tusan å det var rök i huset... Man hinner som fundera rätt mycket ändå på kort tid, vadå brinner det?! Är alla vakna? Ska vi rusa ut? Vad ska man ta med sig?... Jaaa... Nu visade det sig att röken kom från källaren där pelletsbrännaren fått nåt "frispel" som gjort att slangen som pelletsen rullar ner via hade brunnit upp... Inget annat brann, som tur var, men det var en hel del rök i huset i alla fall! Efter att vi förstått att det inte var någon fara, så försökte man somna om, vilket ju inte var så lätt... Å sedan åkte jag till stan med bussen som gick 8:10... Det var ju då jag upptäckte mitt öga... Kanske var brandlarmet som chockade även ögat?!

Igår har jag å Cammo sett film å umgåtts... Det var regnigt väder ute, så då kan man lika gärna göra "ingenting"... :) På kvällskvisten cyklade jag tillbakamed filmerna till "min familj" där Pappan håller på å bygger ut huset... Övriga familjen är i Tornedalen... Nu var det ju även så att när jag var förbi där i lördags, så gick en gren av i en av björkarna på gården, så det blev lite mer-jobb... Igår när jag var dit var trädet nedsågat! Å så är kanske plattan gjuten idag? Det var i alla fall förberett för den saken igår kväll... Jag kokade kaffe å drack kaffe å surrade lite med "arbetarna" innan jag återvände hemåt...

Nu ska jag iväg å köpa glass å cykla till Lövskatan! Det är sista veckan jag kommer att besöka familjen på den adressen... :)

Kram! :)

Full fart mot helgen!

Men alltså?! Är det lixom fredag idag?? Jag är totalt snurrig med dagarna å det känns mer som om det vore... ja, inte vet jag, men inte fredag...

I onsdags hamnade jag å Cammo återigen i uterummet... Å denna gång tog vi oss faktiskt till Båten oxå! :) En rätt bra bedrift för å va vi, som kan prata halvt ihjäl oss om ingenting å allting... :) Det blev som en rätt spontant påkommen resa... Cammo ringde vid 18:30, då var jag ännu hos "min familj", men vid 20-tiden anlände jag i alla fall till henne... :) Vi har faktiskt nästan alltid trevligt när vi är i farten, så även denna gång! Det var mycket folk ute, rätt mycket ungt folk, men vi träffade några bekanta, andra som inte var bekanta, men som ändå samtalade med oss... *skratt' Nåja, trevligt var det i alla fall... Sen råkade jag hamna i en resa där det spelades guitar hero, å nu tror jag minsann att jag bara MÅSTE införskaffa det där spelet... Det är nog dock en aning dyrt, men det är ju sååå himla kul!! Kan man köpa sig ett "tv-spel" när man är 32 år gammal??? :D

Gårdagen gick mest i slöhetens tecken... Äldsta sonen i "min familj" ringde sin moster å undrade om jag skulle komma till dom... Det gjorde jag, men nån timme senare! :) Innan dess hann jag med att va i farten med Cammo en sväng... Sen var jag hos "min familj", fick middag, vaktade barnen medan valpen fick en vaccination å umgicks mest... När Mamman i familjen kom hem från arbetet kom även S dit för att färga hennes hår, så då blev jag kvar ytterligare för å surra... Sedan gick L med mig hem å vi hade våra lustiga ideér... Det är ju det där med donation... :) Nåja, om vi nu har samtalat om "samma sak" i 10-års tid, så måste det väl få ett (lyckligt) slut?! :) Ja, du kära vän, hur tokigt kan det bli??

Idag har jag hunnit med att vara med Guddottern en stund medan hennes mor å far var på ärenden, sen har jag ränt på stan med Cammo... Å nu såg jag att klockan faktiskt är närmare 19!!! Frågan är vad man ska göra mer idag... Måste i alla fall äta nåt som kan kallas middag... Vi fikade på stan å åt en kaka som inte var vad vi förväntat oss, så det känns som om jag mår lite halvilla ännu... Blir nog bättre om jag äter MAT istället... :)

Ha nu en trevlig helg alla läsare!!

Kram! :)

Känn dig som hemma!

Så är det hos "min familj"! Sitter nu också å bloggar hemma i deras vardagsrum... Som sagt, känn dig som hemma! :) Idag har jag varit på Aronsbadet med Storkillen och Mellankillen... Vi har badat i typ fyra timmar! Så nu är inte bara killarna trötta, det är även deras moster! ;) Man blir rätt trött av att vara i vattnet hela tiden å i alla ljud... Men det är så himla kul å få vara med dom, så det är minsann värt att bli trött för deras skull! Kändes emellanåt som om jag var en "barnmagnet" där i poolen, träffade några "kända" barn å alla vill ju så klart få uppmärksamhet! :) Vi hade vissa pauser i vårt badande å åt då glass å fikade! En toppen dag helt enkelt!

Igår anlände jag till stan å efter att ha "landat" hemma lite, så cyklade jag till "min familj"... Tillbringade sedan hela kvällen här! Åt middag, jordgubbstårta (bakad i micron!!) å nybakade bullar!! Inte illa alls!! Jag hade ju längtat efter dom alla, å jag kände mig oxå efterlängtad... :) Jag å Mamman cyklade även in till stan å hämtade ut biljetterna till Lars Winnerbäck!! Ska bli mycket trevligt att gå på konsert i november! Å så snackade vi ikapp lite, det känns som om vi sprungit om varann hela sommaren, så då finns det en del att samtala om...

Jaha, om man skulle orka cykla hemåt?! :)

Kram! :)

Måndag!

Måndagen har kommit å gått... Å det har varit sol ute i stort sett hela dagen... Förutom under en stund på em... Det enda jag har åstadkommit är att jag läst ut en bok... Har alltså suttit ute i solen å läst... Och så har jag cyklat till affären å inhandlat glass som vi ätit ute i solskenet... Tacos till middag, rabarberpaj till efterrätt  - GOTT! Ikväll kom jag dessutom ihåg PRISON BREAK, som jag lyckades glömma förra måndagen... Tur det! För missar man för många avsnitt, så hamnar man lite ur fas... Imorgon bär det av mot stan på ett eller annat sätt... Känner en viss "hemlängtan"... Kommer väl troligen gå över när jag kommer till lägenheten, och inte har samma "frihet", men det känns som om jag behöver det i alla fall! Jag brukar säga att det finns en anledning till att man flyttar hemifrån när man blir vuxen... :) För hur mycket man än tycker om sina syskon å sina föräldrar, och hur trevligt det än är att vara med sin familj, så hamnar man till slut i att man behöver "få vara" och då kanske också "få vara" bland sina egna saker... :) Det betyder inte att man tycker mindre om dom, bara att när man väl flyttat hemifrån så har man också skapat sig sina egna rutiner... :) Sen är det alltid lika trevligt att komma tillbaka "hem" igen när man inte varit här på ett tag! :) Det är nog bra att man får sakna å längta lite, då blir relationerna ännu bättre! :)

Nu ska jag återgå till min (nya) bok...

Kram! :)

söndagsfrid...

Ja! Det känns ju som fridfullt när man vet att man inte måste upp å arbeta imorgon... :) Har ju fortfarande två veckor semester kvar... Nu ska jag tillbringa nån dag till i byn, men sen blir det stan... Får väl se vad jag hittar på för projekt där, men det finns alltid å göra! Min semester avslutas med Lulekalaset, å det blir antagligen å gå ut två dagar... Eller kanske tre?! Nåja det visar sig... :)

Har idag efter middagen varit på en prommis i solskenet med L! Så hann vi oxå samtala lite... När jag kom hem hade mamma gjort rabarberpaj! Å lyckan var gjord!! :) Kaffe å paj ute i solskenet, men så mysigt! Riktigt fridfullt... :) Sen har jag badat utebastu å nu sitter jag här vid datorn, igen... :) Ska väl se om det går nån film på TV ikväll...

Hoppas på solsken heeela dagen imorgon! :) Ska i alla fall passa på å mysa med Prinsessan innan dom återvänder till stan... :)

Kram! :)

Hemma i byn

Ja, inte vet jag vad man gör, men nog tusan försvinner tiden i alla fall... Idag kan jag då inte påstå att jag gjort många knop, knappt kommit ur "nattsärken" ännu och klockan är 13:30... Har gullat lite med prinsessan, som igår skrattade HÖGT för första gången! Men älskade lilla unge vad du är fantastisk! Man blir sååå lycklig av att vara med henne! Igår var även Guddottern på besök här... Och det var ett skådespel att se hur hon försökte kramas å pussas med prinsessan... Man kan ju undra hur hon tänkte, för hon ville som ge henne leksaker och så, men ändå förstod hon ju att prinsessan var mindre än hon själv... Dom är fantastiska dessa barn!

Gårdagen gick den med å egentligen vet jag inte om jag har gjort nåt särskilt... Varit på en prommis, badat utebastu, haft besök å fikat, käkat på hotellet, "förfestat" me T å sen en sväng på hotellet på pubkväll... Jaaa, det var väl i stora drag den dagen. Det var inte så mycket folk på hotellet igår, så vi blev ej så långvariga där... Men det var i alla fall trevligt att träffa T å surra med henne...

I torsdags beslutade jag mig för att åka till byn i alla fall... Tänkte först åka sent på torsdag kväll eftersom jag var så vansinnigt rastlös, men sen sansade jag mig å åkte på fredag istället... Var förbi på Lindex på Storheden Innan jag åkte å där har jag köpt julklappar (!!!) färdigt till Prinsessan å Guddottern... Hittade så fina Muminkläder där å insåg att köper jag dom inte nu så kommer dom vara slut sedan! Sagt å gjort, dom inhandlades!! :) Känns ju rätt skumt å säga att man köper julklappar i juli-månad, men vadå?! Man måste ju köpa när man hittar nåt bra!! :)

Jaaaa, säg om man skulle orka göra nåt mer vettigt denna dag?? Knappast troligt, men kanske en promenad... Eller så hamnar jag i sängläge med en bok! :)

Kram! :)

Plötsligt händer det

Då var det torsdag igen å veckorna susar fram! När man har semester behöver man ju inte bekymra sig om vilken dag det är, mer om vad man ska göra just den aktuella dagen... :) Har ännu två veckor kvar av min ledighet och jag SKA INTE börja tänka på det! Nix, nej! Ska "fånga dagen" och leva i nuet! ;) Dessutom tror jag att jag efter 6-veckors ledighet kommer att längta till jobbet... :)

Plötsligt händer det... Och då syftar jag inte på nån trevlig trissvinst... tyvärr... Nej, jag har nu på några få dagar fått veta att två av mina vänner mist varsinn anhörig... Och för åteminstone en av dom var det helt oväntat! Även om det är gamla människor, så är det en sorg... Och det spelar egentligen ingen roll om det är väntat heller, för man kan ändå inte förbereda sig för sorgen... Jag tänker på er vänner!! Apropå sorg, så kände jag nu när jag var hundvakt i byn att jag nog måste börja förbereda mig mentalt för att våran älskade Nalle inte kommer vara i livet i all oändlighet... Hunden fyller ju 13 år i augustI, och man börjar se på honom att han börjar bli gammal... Och hur lite man än vill skiljas från dom, så är det ibland det bästa för hunden själv... Nåja, jag ska ju inte ta ut nåt i förskott, men som sagt måste jag nog mentalt börja förbereda mig för saken...

Usch, nu var det mycket trist, så nu till nåt TREVLIGT!! Igår på dan var jag å träffade min jobbarkompis på Arons-badet... Satt å surrade med henne ett tag, tills vi insåg att regnet nog inte var långt borta, så då cyklade jag hem å la mig i soffan å läste.... Å JA, jag somnade... Det var åska i luften, å eftersom jag är rädd för åskan, så sover jag helst bort den om jag inte har sällskap... På kvällen åkte jag å Cammo ut på Storheden, vi var ute rätt sent, så vi hann inte med å besöka så många butiker... :) Jag hann i alla fall med att köpa ett par jeans på butiken sambo. Eftersom det är stretch i dom ska man ju köpa dom tighta, så nu går jag omkring å "töjer ut" mina byxor! :) Också nåt att sysselsätta sig med! Sen gick vi runt på båda "stormarknaderna" å mest bara kollade... Sen var det glass-tajm!

Efteråt körde vi runt å kollade om det var folk på Båten... Eftersom det var rätt fint väder, igen, så var det också en hel del folk ute... Så vi kom på att vi kunde ju lika gärna gå ut vi oxå! :) Så efter att ha kommit hem å lämnat grejer å diverse, cyklade jag till Cammo å där satt vi i hennes uterum å babblade... Tills vi insåg att klockan var rätt mycket å Båten stänger redan 2 på onsdagar... Så vi blev kvar där i uterummet till typ 4 på morgonen!!! JA, vi kan konsten att hålla igång samtal läääänge! :) Och vi får som aldrig slut på samtalsämnen...I filmen Bolt säger den hunden att Penny är hans människa... Jag tror att vi människor också har våra människor... Cammo är defenitivt en av mina! Jag skulle tycka att livet var vansinnigt tråkigt utan henne! Så jag tackar ödet (eller Gud eller vem det vill vara) att våra vägar korsades... Men det fanns garanterat en mening med det, så vi är nog bra för varandra! :) Tack kära vän för en mycket trevlig kväll/natt!!

Jaha, då var det dags... Att besluta sig för NÄR jag ska åka till byn... Jaha, vad är det för svårt med det då?? Kan man ju undra... Men jag är ju en rätt obeslutsam person ibland, å i det här fallet är jag det! Jag både vill vara i stan å i byn... Å jag har egentligen inget inplanerat, men, men... Nåja jag ska försöka fatta ett beslut om detta IDAG!! Nån dag under helgen kommer jag att åka, frågan är bara när... :)

Nu ska jag fortsätta göra ingenting, tror jag... Eventuellt tar jag tag i tvätten å plockandet i lägenheten om lusten faller på... :)

Have a nice day! och glöm inte: CARPE DIEM!!

Kram! :)

14 juli...

... för exakt 14 år sedan, det var då det hände! :) Kronprinsessan Viktoria fyllde då 18 år och jag och Lixie förlovad oss! Så idag har vi firat 14-årig förlovningsdag... Inte illa va?! *ler* Har nog tidigare också skrivit om äktenskapsråden som våra kompisar fick när dom gifte sig, men i det här sammanhanget passar dom igen! Det är nog så att även vänskapen är ett slags äktenskap!! Och vi har ju som sagt varit förlovade i 14 år... :) Så... Min kära vän...

Jag är stolt över dig! Du har lärt mig massor med saker och du är en underbar människa med ett väldigt stort hjärta!
Jag förlåter dig! När det behövs, så gör jag det!
Jag gläder mig över dig! Och jag blir glad när du är glad och lycklig!
Och så klart så härdar vi ut tillsammans! Hur hade vår vänskap annars sett ut om vi inte hade gjort det?! Ibland härdar vi ut med varandra när vi har våra "dåliga dagar" men utan att få ha dom "dåliga dagarna" i ditt sällskap vore dom ju ännu sämre! :) Så jag är tacksam för att du oxå härdar ut med mig! Och jag hoppas minsann att vi ska fira mååååånga förlovningsdagar ännu! :) Älskar dig vännen! Tack för att du finns!!

Idag har jag åter anlänt till stan... Har i morse tagit en promenad med Guddottern å hennes mamma... Å den lilla tösen har nog lindat Gudmor runt lillfingret... :) För vill hon ha en blomma så måste man väl plocka den?! Jag är ju i alla fall medveten om att det är på detta viset med mig å "mina" barn... Men om man är moster, faster eller gudmor, då är man ju inte alltid med dom små älsklingarna å då kan man ju få göra lite extra med dom! Och "skämma bort" dom lite... :) När jag sen hade tankat bilen å sett till så Nalle hade vatten å lite mat, började jag turen mot stan... (Min bror anlände nån timme senare för att fortsätta "hundvaktandet"...) Körde genast till "min familj" för att kolla av hur våran surströmmings-tillställning skulle förlöpa under kvällen... (När vi bokat denna tillställning insåg vi ju att det var vår "förlovningsdag", så då passade det ju extra bra å fira! :) ) Då det inte var några större inköp som skulle göras tog jag istället med mig de två äldsta bröderna hem till mig... Vi hann med å mysa ett tag medan jag bytte kläder och tog med mig strömmingarna... Det är verkligen en fin gåva jag har i livet, som har så många barn runt mig som jag får "låna" nästan när jag vill och som jag kan mysa med! :) Efter att allt var uträttat åkte vi via Coop tillbaka igen å fixade iordning för den mycket delikata måltiden! Och GOTT var det! Och med så trevligt sällskap, så skrattade vi MASSOR! Tack för en trevlig kväll; L, L, M å A! Det är såna här dagar man behöver! Det är dom som påminner en om hur fantastiskt det ju är att leva! Och vilken tur man har som har berikats med så många fantastiska människor i ens liv! :)

Den här bloggen blev ju nästan som en slags "hyllning" till vännerna å livet... Men just idag känner jag mig LYCKLIG! Och det är ju dom dagarna man ska ta vara på... Det kan komma dagar när man är mer olycklig å när det inträffat saker man inte kan styra över, så då måste man passa på att njuta när man kan! MINDFULLNESS... Lev i nuet!!

Hah! Tror bestämt jag ska gå å lägga mig på spikmattan å läsa nu! Imorgon är en annan dag!

Kram! :)

Prommis å utebastu!

Sitter här å inväntar att L ska komma så vi får gå på en prommis med Nalle... Sen ska vi bada utebastu! Har gjort eld där, så då är det varmt när vi är åter! :)

Idag har jag varit på besök hos Grannen här i byn... Vi har druckit kaffe å surrat... Å så kom Guddottern dit med sin mamma, så jag har även fått träffa dom! Genast trevligt! Sen var vi en sväng till byns bibliotek, å jag kan säga att det var inte igår jag var där! Man borde sannerligen passa på å låna böcker när man är längre tid i byn, det är nog bra för statistiken... Här kan man ju aldrig veta hur länge man får behålla biblioteket i byn...

Nu ska jag sätta på mig skorna, så jag är redo när L anländer!

Kram! :)

Blod, svett å tårar...

Fast man behöver kanske inte vara så dramatisk! :) Jag har anlänt till byn ikväll igen å var på en promenad med Nalle å T å det var inte EN mygga som var intresserad av att bita mig! Därav blodet å svetten... Sen såg jag en Wallander film å blev lite berörd så vi kan väl säga att det kom en tår så jag inte ljuger i rubriken! ;) Som sagt, så blev jag rätt mygg och knottbiten på den där promenaden, så jag håller på att klia ihjäl mig! Har provat med salubrin å det hjälpte väl lite, men det känns som om dom hann bita mig överallt!!

Anledningen till denna resa till byn är att jag är hundvakt! Bara för att Nalle skulle slippa en tripp till Luleå åkte jag upp å stannar till tisdag när nästa hundvakter dyker upp... Måste ju bege mig tillbaka till stan till på tisdag då vi ska äta surströmming!! Detta är inplanerat sedan länge, å det vill man inte missa! ;)

I går eftermiddag/kväll hamnade jag på Björx hos E, K & E. Fick mig god middag å sen såg vi filmen Bolt å åt godis... Med tanken på att jag inte sovit så mycket natten innan innebar det även att jag höll på att somna i soffan! Det är farligt att sätta sig ner å försöka se på film när man är trött! :) Nåja, jag såg ju filmen iaf å eftersom det är en barnfilm, så förstod jag den oxå trots att min hjärnkapacitet inte var på max! :) Innan jag begav mig till Björx fick jag frågan om jag kunde vara hundvakt på kvällen å natten... Jadå! Varför inte, jag var ju inte direkt upptagen med något å jag kan säga att kroglivet lockade mig inte just då eftersom jag var så trött! Så sagt å gjort, Scotty fick komma å sova hos mig! (jag kanske skulle bli professionell hundvakt oxå?! Jag är väl nästan professionell barnvakt! *ler*)

Idag har vi varit på promenad å så har hennes Husse hämtat henne på eftermiddagen å sen har jag begivit mig mot byn... Det var väl min söndag det... Eller icket att förglömma! Jag har börjat sortera in foton i album!!! Det är en bedrift vill jag lova!! Insåg att jag hade fyllt ett album redan första halvåret 2009, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag varit på två 30-års fester, en 40-års fest å ett bröllop! Å så har jag ju blivit faster!! Javisst, många foton blir det! Dessutom håller jag ju på med mina "vardagsbilder", så det blir lite ett å annat mellan alla tillställnignar... :)

Nu ska jag genast avsluta detta å hoppa i säng!! Det är ju sena natten redan!

Kram! :)

Tiden läker sår

Jaaa, det sägs ju att tiden läker alla sår, men sen finns ju ärren kvar i många fall... Klart att dom bleknar och ibland kanske man måste titta väldigt noga för att se om dom finns där, men ärren finns ändå kvar... Man kan nog se ärren som dom erfarenheter vi bär med oss... Det är inte alltid så himla kul att skaffa sig erfarenheterna, ibland gör det fruktansvärt ont, i andra fall är det mer som ett nöje, men det brukar ofta göra oss klokare i alla fall.  Att se människor man tycker om plågas för att dom fortfarande har öppna sår, det är inte lätt! Som sagt, tiden läker sår, men det tar ju olika lång tid och vägen dit är inte alltid så rak... En del har skaffat sig erfarenheter som dom gärna varit utan, men det är fortfarande dom erfarenheterna som gör människan till den hon är! Vissa är rädda för att göra om "samma misstag" igen, andra blir rädda för att älska... Men det kommer bli bra! En dag när man vaknar känns livet lite lättare å leva igen... Och det är väl därför vännerna kom till?! För att göra livet lättare, mer innehållsrikt, att stötta och hjälpa, att skratta å gråta... Och som tur är finns det nästan alltid en hjälpande hand! Men ibland måste man sträcka ut sin egen hand å be om hjälp för att någon ska kunna hjälpa en...

Igår var en innehållsrik dag! En dag med vänner... Var ut på stan å fikade med GK, LRo, T &H! Att få så angenämnt besök till stan gör ju att man givetvis måste ha en sammankomst! :) Trevligt fika å helt underbart att få träffa lilla H som var på solskenshumör! Som sagt, så gör barnen livet mer innehållsrikt! :) Efter stadsfikat var det bara att göra sig klar för kvällens party. Vi började med middag hemma hos Cammo, som bestod av pizza, sen satt vi där å surrade innan vi, jag Cammo å GK begav oss till Mjölkudden för att sammanstråla med fler vänner! En mycket trevlig kväll! Sedan var vi ut på Båten. Såg inte så många bekanta ansikten, men några i alla fall... Kvällen avslutades via MAX hemma i mitt kök där livets stora frågor diskuterades! :)

Ta hand om er! Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram! :)

"Hej sa Petronella...

... ifrån Plaskeby. Det är dags att fälla upp sitt paraply!" Jaaa, det regnar i Stan!! Jag undrar varifrån dom där på yr.no får sina väderleksrapporter, för dom stämmer rätt bra! Och jag hoppas även dom har rätt i fortsättningen, för i så fall ska det bli mer sol imorgon!! Fick i afton ett telefonsamtal från GK som hade lust att besöka denna stad å även Båten... Så vi ska väl ha nån slags sammankomst imorgon i alla fall! Så då är det bara å hålla tummarna för att vädret är bra, för annars är det inge kul å gå på Båten!

Har ikväll umgåtts med Cammo, trevligt då det var rätt länge sen sist som vi sågs... :)

Nu borde jag sannerligen pallra mig bort från datorn å göra nåt vettigare... (som att sova kanske?) Vi får se hur det går med det...

Kram! :)

På väg mot stan...

Man kan ju undra varför jag aldrig bara kan göra en sak... Igår när jag skulle baka, så skulle jag givetvis baka flera sorter! (kanske är så när man inte bakar så ofta, då gör man allt på en gång... ;) ) Nåja, jag rodde ju i hamn projektet, så det blev både äppelkaka med kokos och chokladbullar... Det var typ vetebullar med choklad inuti å vit choklad ovanpå... Så nu finns det fika till nästa helg när alla är hemma igen! ;) Det är bara det att när man är här uppe i byn så fikar man vansinnigt mycket!! Jag fikar aldrig så här mycket när jag är hemma i stan... Kanske det beror på att man alltid har sällskap, det finns alltid kaffe å så finns ju tillgången till fika oxå förståss! :) Vad vet jag, men det är i alla fall trevligt... Ska minsann hinna med å fika innan jag beger mig mot stan oxå! :D

Vi var även på tipspromenad igår kväll, det är ju en rätt kul sysselsättning när man är mer än en person... Då kan man ju prata om svaren, denna gång var onekligen vissa frågor hemskt konstiga, eller så var det vi som inte förstod, men "hur många gram alkohol finns det i 75cl stark sprit"? Jaa, men hur stark är spriten?? Nåja, det är ju bara på skoj man går å svarar å tydligen kan alla vinna oavsett antalet rätta svar, så det spelar ju ej någon roll... Ska dock bli intressant att se vad svaren är!! :) Efter tipspromenaden badade jag utebasu igen! Det är vekligen nåt särskilt med det! :)

Nu är bilen tankad å jag väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig å så ska jag slänga grejerna i väskan å hinna med å dricka kaffe å fika med Lillebror innan jag ska styra kosan mot stan... :)

Kram! :)

Vädrets makter ge oss sol, snälla!

Men vem är det som har beställt detta väder??? Det är ju kallt OCH regn! I alla fall stundvis... Dessutom blåser det.... Kan det inte bara vara nåt av det, så känns det inte lika tråkigt?? Fast om vi nu har detta trista vädet en vecka, så kan det väl bli bra väder resten av sommaren?! Det var väl en bra deal med "vädergudarna"?? :)

Nåja, eftersom det då är tråkigt väder passar jag på att hälsa på hos människor här i byn... I måndags var jag ju som sagt hos T, igår fick S & S ett besök! Det var "hundra år" sen jag såg lilla S, så hon var INTE så liten längre! Även Guddottern och hennes mamma dök förbi, så det var ett sant nöje att se barnen samspela med varandra! JAAAA, jag är förskollärare!! :) Även när jag har semester... Det var nån som sa att man inte kan bli pedagog, det föds man till... :) Kanske stämmer, vad vet jag?? Nå, i alla fall så var det ett mycket trevligt besök och jag hoppas verkligen inte det ska dröja lika länge till nästa gång!!

Nu börjar det kännas som om jag ska göra ett besök till stan... Nog för att man kan fördriva tiden här, inget problem, men jag vill som hem för å känna lite "stadspuls" å kolla posten å lite sånt... Och träffa dom som bor där förståss! :) Dom som är kvar i stan vill säga... Sen kan man återigen komma tillbaka till byn! :) Hemma i stan finns det då massor som jag borde å måste å kan göra dessa regniga dagar! Har som en hel del projekt på gång! Nåja, vi får väl se vad det blir av allt! :)

Jag tror bestämt att jag nu ska bege mig till affären å inhandla lite ingredienser så jag kan baka nåt! Det är ju en rätt bra sysselsättning när man inte vill vara ute! :)

Kram! :)

Fortfarande semester!

Igår insåg jag att jag har FYRA veckors semester kvar!!! YES! Blev alldeles lycklig när jag insåg det! Så jag njuter av livet... Spelar egentligen inte så stor roll att det inte är toppen väder, men jag hade ju inte gråtit om termometern visat lite mer än 12 grader i alla fall! :)

Igår hade vi lite "tjejsammankomst" hemma hos mig (eller eg hos mina föräldrar)! Vi blev fem stycken till slut, å det var riktigt trevligt! Det ger så himla mycket att sitta å surra sådär med en massa gamla vänner! Man behöver egentligen inte alltid säga så mycket, det är mer att "prata ikapp" om vad som hänt sen sist... Vissa träffar man ju oftare än andra, men det vi har gemensamt vi som sågs igår, det är att vi känt varandra sen vi var i "sandlådeåldern"! Det är rätt fantastiskt ändå, att man fortfarande umgås med människor man känt nästan hela sitt liv! Det är skönt att träffa dom, för vi känner varandra rätt bra allihop, å man behöver som "bara vara" i deras sällskap! Nu är det väl så med de flesta av mina vänner, att jag känt dem rätt länge... Å flera dom som kommit in senare i livet känner en rätt väl ändå! Vänner är familjen vi själva väljer! Det lustiga är att när man börjar prata om hur länge man känt varandra, så tänker man att det är några år, det är bara det att dom där "några åren" har redan blivit rätt många! :) Det är ju tur vi trivs ihop, så tiden går fort när vi är tillsammans! Så även igår... Rätt vad det var så hade vi suttit å surrat i över tre timmar! *ler*

Dagen idag har jag varit på besök hos T och barnen! Vi har spelat spel, varit på både cirkus å dockteater!! Dom är för härliga barnen! Däremellan har jag å T druckit kaffe å surrat... Vi fick ta fikapaus mellan föreställningarna, typ... Jag brukar säga att dom har en så klok son! Och han är klok! Han har verkligen helt underbara funderingar ibland! :) Få se om vi hinner ses nåt mer innan jag återvänder till stan... Annars får det väl bli next time jag är i byn! Han ska ju ha "pool-party", men idag var det inte riktigt badväder med tanke på temperaturen... :)

Nu har jag värmt utebastun å inväntar att det ska bli varmt... Det är en grej som är bra för själen, att få bada utebastu! Ja, bastu över huvudtaget... Som jag sagt tidigare ska jag ju leva i nuet hela semestern! Jag jobbar verkligen för det!

Ha det bra ute i eran verklighet! Fler rapporter från min kommer alldeles säkert... :)

Kram! :)


Andas, andas, andas...

... det var vad jag fick tänka när mitt förra inlägg "bara försvann"! Därför orkade jag inte skriva något nytt utan det får bli nu istället...

Årets upplaga av Pajala marknad har kommit å nästan varit... Det är dom sista timmarna nu som folket vandrar runt på Pajalas gator å försöker hålla värmen! För naturligtvis skulle det ju bli kallt i år igen, tredje året i rad som det är kallt, tyvärr! I såna här sammanhang har ju vädret rätt stor betydelse, men det var ändå väldigt många som trotsat vädret å var ute å gick på marknaden i alla fall. Jag var där på fredag å då var det ju inte lika kallt som igår när jag oxå var där. Där har man vandrat runt och träffat människor som man träffar ungefär en gång per år... "Vad gör du nu för tiden...?" "Vad har hänt sen sist?" Och så pratar man någon minut med varje för att inse att det är på barnen man ser att man själv tydligen också blir äldre! Jag tycker allas barn bara blir större, medan vi vuxna inte alls blir äldre! :) Men det är väl bara att inse faktum att vi åldras "biologiskt", men i sinnet är vi kanske fortfarande unga! :) Bara mer visa av erfarenheter! Det är i alla fall himla trevligt att gå runt där och kramas och snicksnacka en stund! Så vi ses väl nästa år igen?! :) (om inte förr...)

Igår var det Raj Raj som drog mig till marknaden! Hade väl inte så där våldsamt stor lust att gå där i kylan å handla, men jag ville verkligen inte missa Raj Raj!! När jag åkte dit kände jag mig på lite halvdåligt humör mest på grund av vädret, men väl där var det som om allt rann av mig! Att se dessa underbart musikaliska människor göra ett framträdande - då kan man inte vara annat än glad!! On kaipuu tänne aina pohjaton - niin on! Att se dom på deras "hemma-arena" är ännu roligare! Folket kan texterna och sjunger med! Och jag kan säga att det var ganska proppfullt i tältet där dom spelade! Och även om det var typ tionde gången på Pajala marknad som dom spelade, så är varje framträdande unikt! Dom har sådan glädje på scen och dom bjuder verkligen på sig själva! Som sagt, dom gör mig glad!! Tack för det! :)

Efter att jag hört Raj Raj, gick jag runt en sväng å köpte "det jag skulle", sen återvände jag hem igen! :) Badade bastu, åt middag å sen var det party-dags! Det var också en trevlig tillställning med både nya möten, men också "gamla" kära vänner! Sen begav vi oss till Pajala och betalde 180 kronor i inträde för att få träffa vänner å bekanta och dricka öl (som vi oxå betalade för...), men det var det tydligen värt för rätt många, för det var mycket folk! Jag hade i alla fall trevligt, träffade som sagt vänner å bekanta å surrade med dom! Marknaden är väl det tillfälle när dom flesta går ut för att träffa folk... Jag känner mig ändå nöjd med årets marknadsvistelse! :)

Nu ska jag dricka kaffe å äta äppelmunkar! Återkommer senare med fler rapporter från min verklighet... :)

Kram! :)

Juli-månad är här!

1:a juli idag, och en å en halv vecka semester har redan avverkats! Tiden går fort när man har roligt!! :) Denna otroligt varma dag påbörjades på Arbetsförmedlingen... Jag bävade hela morgonen för att cykla in dit, så jag drog sannerligen ut på det hela! Nåja till slut fick jag nog med ork för att göra det som måste göras å jag hoppade på cykeln å trampade in till stan. Då på förmiddagen var det rätt molnigt, så det kändes i alla fall inte som ett enda stort slöseri med tid... :) Nåja jag kom in där på Arbetsförmedlingen och tog en kö-lapp... Å när jag inser att det är nästan en och en halv timmes väntetid kände jag hur modet sjönk! Men sen kom det en trevlig man som var anställd där å sa att om jag redan var inskriven kunde jag ställa mig i den andra kön, som skulle gå snabbare! Lyckligare än lyckligast fick jag istället vänta fem minuter på min tur!!! Å ungefär lika snabbt var ärendet avklarat! Tjohooo! Ibland har man turen på sin sida oxå, även när det gäller arbetsförmedlingen... Ringde min goda vän L, som befann sig på stan, å sugen på lite lunchsällskap, anslöt jag till henne! Så vi har tillsammans med hennes mamma lunchat på Symphonie idag! Lika gott som vanligt, å jag tror bestämt det var ett år sen sist!! Så är det när man arbetar "utomsocknes"... :) I och för sig sparar man ju in lite pengar oxå, som man sedan kan slösa under semestern! :) Sen har vi strosat runt på stan å gjort diverse ärenden, såsom Systembolaget å att ta ut pengar inför helgen då det är marknad i Pajala... Å vis av erfarenhet försöker man numera ha med sig nog med kontanter för att slippa stå i den kilometer långa bankomatkön... :)

Har sedan suttit ute på min baksida (där vi ska försöka bygga en altan ;) ) och läst... Nu försöker jag få grejerna packade så att jag är klar för avresa mot byn imorgon... Det är dock lättare sagt än gjort, för jag vet ju inte vad jag ska ha med! Om man skulle kunna garantera att det var sådant väder som det nu varit de senaste tio dagarna, så skulle ju problemet vara löst, men dessvärre kan man ju inte räkna med det! Fick också mycket trevliga nyheter om att min lilla lillebror kommer upp redan imorgon, så vi är alla samlade imorgon kväll å hela helgen! Ser sannerligen fram emot att träffa allihop!

Nääää, detta giver icket bröd, ej heller någon väska blir packad, så det är bara att ta tag i det NU! Jag har en rastlöshet i kroppen, å jag tror att det är värmen som gör det... Det är ju inte direkt svalt inomhus när det är 30 grader ute! Okej, nu kanske det är 24, men ändå! Men oavsett vad, så ska grejerna i väskan... Även om det fanns en massa annat som kändes roligare att göra... :)

Kram! :)


RSS 2.0