Bad vecka!



Vilket underbart väder vi haft här uppe i norr den senaste veckan! Äntligen! :) Vi har badat i stort sett varje dag och idag avslutar vi med ett sista dopp innan killarna ska till sin mamma. Nöjda barn har vi haft hela veckan! Det är kanske tur dom har en bonus mamma som oxå lider av rastlöshet! ;)

Kram! :)

Tystnaden som råder...

Konstigt vad man som människa vänjer sig fort... Från att för mindre än ett år sedan ha varit själv hemma och haft "mina" ljud till att sakna ljuden av människor... :) Efter att ha haft grabbarna hos oss i tre veckor, så har man fått in rutiner, man lyssnar efter dom när dom är ute och leker, man har som ett öra hos dom hela tiden. Och så åker dom till sin mamma och det blir TYST och TOMT. Men hoppsan nu är jag "bara vuxen"! ;) Nåja, första natten dom var borta så vaknade jag mitt i natten och var helt rädd för att vi skulle ha glömt att ta in dom! Jag steg upp och rusade in i deras rum, som såklart var tomt! Då vaknade jag till liv tror jag och insåg att barnen var hos sin mamma och vi hade inte alls glömt att ta in dom! ;) Jag har ju hört om dom som letar sina spädbarn på nätterna, men att leta två sexåringar... ;) Jaja, det var ju tur jag vaknade och insåg att det bara var en dröm! :)

Det är ett speciellt liv att leva som deltidsförälder... Man är tokaktiv med barnen och hittar på saker och ser till så dom äter och har rutiner och allt... Och så åker dom till den andra föräldern och så är man "bara vuxen". Nu ska man passa på att göra saker som vuxna och saker man kan göra för att barnen inte är hemma, gå på bio, gå ut och äta... Känna lugnet utan ansvar! Och så kommer dom hem igen... Om det känns speciellt som vuxen, hur ska det inte då vara för barnen att flytta mellan? Ha två rum, olika rutiner... Det är tur barn är så anpassningsbara!
 
Jag är i alla fall glad att jag har mina två grabbar som jag fick "på köpet"! :) Det var som L sa när någon sa att jag hade haft tur som fått två så fina killar... "Jo, Pappa blev kär i A och då fick hon oss också!" :) Sötungen! Så även om det innebär att man får anpassa sig, även om det innebär ett helt annat liv än när man är själv, eller bara två vuxna, så skulle jag inte alls vilja vara utan dom! Så det så!
 
 
Kram! :)
 

En regnig dag....

...kan man göra trolldeg och fördriva tiden en stund! :)










Jag har ingenting att göra....

Jag minns själv den där meningen och hur mamma och pappa kom med olika förslag, men ingenting var liksom kul ändå. Jag tänker nu att det kanske var tråkigt jag behövde ha! Ibland är det nyttigt att ha tråkigt... Men jag har fortfarande som vuxen svårt att ha tråkigt och göra ingenting! ;)

Idag satt jag ute på balkongen och lyssnade på gårdens barn... Dom lekte massor och en massa olika saker, men så liksom helt plötsligt fick dom ingenting att göra.... Då börjar dom där små hyssen som gör att en vuxen måste säga till dom hela tiden.... Vad söker dom då?

Jag ser våra sexåringar som tittar på dom där stor killarna och det enda dom vill är att vara som dom! Dom har knappt tid att komma in och äta middag för då kan man missa nåt kul! ;) Dom härmar beteenden och miner och gester. Det är då jag av hela mitt hjärta hoppas att dom här killarna är kloka och fina och som ger de yngre vad de behöver. Rätt och fel, bra och dåligt... Jag hoppas våra killar en dag är dom där stor killarna som de yngre vill vara som... För det som fostrar barn allra bäst är att få vara i sociala sammanhang med andra barn som kan vara förebilder eller att själv få vara en förebild... Därför behöver vi kloka vuxna i samhället som kan hjälpa barnen på deras väg så vi får fina förebilder... :)

Vad gjorde jag då denna dag när jag inte hade något att göra? När mannen jobbar och barnen leker ute och vädret mest är trist....
Jo,


Jag behöver fortfarande träna på att inte ha något att göra! ;)

Kram! :)


RSS 2.0