Jag har ingenting att göra....

Jag minns själv den där meningen och hur mamma och pappa kom med olika förslag, men ingenting var liksom kul ändå. Jag tänker nu att det kanske var tråkigt jag behövde ha! Ibland är det nyttigt att ha tråkigt... Men jag har fortfarande som vuxen svårt att ha tråkigt och göra ingenting! ;)

Idag satt jag ute på balkongen och lyssnade på gårdens barn... Dom lekte massor och en massa olika saker, men så liksom helt plötsligt fick dom ingenting att göra.... Då börjar dom där små hyssen som gör att en vuxen måste säga till dom hela tiden.... Vad söker dom då?

Jag ser våra sexåringar som tittar på dom där stor killarna och det enda dom vill är att vara som dom! Dom har knappt tid att komma in och äta middag för då kan man missa nåt kul! ;) Dom härmar beteenden och miner och gester. Det är då jag av hela mitt hjärta hoppas att dom här killarna är kloka och fina och som ger de yngre vad de behöver. Rätt och fel, bra och dåligt... Jag hoppas våra killar en dag är dom där stor killarna som de yngre vill vara som... För det som fostrar barn allra bäst är att få vara i sociala sammanhang med andra barn som kan vara förebilder eller att själv få vara en förebild... Därför behöver vi kloka vuxna i samhället som kan hjälpa barnen på deras väg så vi får fina förebilder... :)

Vad gjorde jag då denna dag när jag inte hade något att göra? När mannen jobbar och barnen leker ute och vädret mest är trist....
Jo,


Jag behöver fortfarande träna på att inte ha något att göra! ;)

Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0