Gott Nytt År

Önskar er alla mina läsare en riktigt bra nyårsafton! Och Ett GOTT NYTT ÅR! Hoppas 2011 för med sig mycket lycka och kärlek! Nu har ni 365 nya dagar att spendera på ett värdefullt sätt!

Kram alla fina! :)

Funderingar på en buss

När man sitter själv på bussen, eller tåget eller flyget, då har man mycket tid över till att tänka, för man kan ju som inte ta sig någonstans... :)

Helt plötsligt när jag satt där på bussen kom en känsla av lycka över mig! Sådär så jag kände mig varm i hjärtat... Vad har jag egentligen å klaga över? Okej att man är less på att ha ont i halsen, men jag har ju i alla fall ingen sjukdom jag kan dö av! Jag har vänner och familj som älskar mig och bryr sig om mig! Jag har ett jobb som jag trivs med! Jag har tak över huvudet och mat på bordet och jag kan köpa kläder nästan när jag vill... Så visst f-n kan man säga att man är lycklig! Nog kan man ju känna saknad över vissa saker, men egentligen ingenting som man inte kan göra något åt...

Så det enda jag egentligen har att gråta över är just LYCKA... Stolthet, glädje, att se andra lyckas... Ja, det som gör en lycklig! :)

Och imorgon har jag några att fira nyår med! :)

Kram! :)     


Dag 12 I min handväska

Där finns mycket "bra å ha saker".... Jag har alltid med mig huvudvärkstabletter, näsdukar, tuggummi och bindor/tamponger... Handsprits-servetter kan också finnas där och handkräm och oftast nässpray... Och min plånbok som även innehåller busskortet. Läpp-balsam av nåt slag, kalender, ibland mascara och halstabletter... Mobiltelefonen är oftast i en ficka och det är nycklarna hem också...

Idag har jag åkt upp till byn med bussen, så då innehöll handväskan förutom det ovan nämnda även vattenflaska, en påse med godis, Mia Skäringers bok, en Amelia tidning och mitt glasögonfodral (glasögonen hade jag på mig)...

Ibland undrar jag om jag ska ha en STOR handväska, eller minska innehållet?! :)

Kram! :)


Fantasi

Har idag tillbringat eftermiddagen med min fina skatt E... Oj, vad vi har lekt! Det känns som om hon blivit så stor när hon leker "roll-lekar" med en... :) Idag har hon bäddat åt mig på vardagsrumsgolvet och så har vi sovit och snarkat och vaknat och sovit igen... Och däremellan har hon värmt "välling" i sin ugn till mig och så har vi delat... Först Ickas tur och sen E´s tur och så har hon hållt på... Och så skulle vi äta banan och dricka kaffe och allt möjligt... Jag tror hon höll på med det i en timmes tid!!!  :)


Bäddar till Faster och så skulle jag blunda och hon strök mig på kinden. Sen la hon sig själv oxå... Täcket var viktigt!! :) Älskade lilla ♥!

Efter att ha fått använda min och E´s fantasi i leken åkte jag å C in till stan, käkade på MAX och gick och såg "Narnia - Kung Caspian och skeppet Gryningen" i 3D. Rätt coolt att alla sitter med glasögon å ser på bio... :) Det var vissa effekter som blev riktigt bra och det kändes som att man var inne i filmen... Från början kändes det lite märkligt när texten till exempel "stod ut", men man vande sig rätt fort... Helt okej film!

Nu är det inhandlat till nyårsfirandet oxå, så det är bara att packa och sen sätta sig på bussen imorgon... :)

Min hals ser ut som en krater, typ... Fullt med nåt som inte borde vara där, men det går väl över...??? Min bror sa att bacillerna kanske håller på att göra vägar genom huvudet, för jag har ont i nacken på samma sida... :) Bara å hoppas det ger med sig till fredag, för det är ju inge kul å gå på party om man inte är helt kurant... Håller tummarna för det! Känns som om jag bara klagar på detta elände hela tiden, men nu börjar till å med jag vara SUPER less på det här! Nåja, lite jullov kanske hjälper ändå?! :)

Kram! :)


Dag 11 Mina syskon

Syskon är en gåva och en trygghet! Jag har förärats med två syskon, två yngre bröder. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan syskon, skulle kännas ensamt.... Även om vi ibland bråkat (å det var mest när vi var barn)och man önskat att dom var på en annan planet, så skulle jag aldrig vilja vara utan dom eller byta ut dom!! ALDRIG!!! Jag och mina syskon har en nära relation till varandra och umgås rätt ofta. Jag har turen att ha dom båda i samma stad, och till och med på samma område... På mindre än fem minuter är jag hemma hos dem båda! :) Det är lycka!

Lillebror D är den som alltid ställer upp för andra, även för mig. Han finns där när man behöver honom. Han är rolig att umgås med och man har inte tråkigt i hans sällskap. D är en "praktiker" som får saker gjorda. Vi har genom tiderna delat både glädje och sorg med varandra och mycket av det som hänt har fört oss närmare varandra. Genom D har jag oxå fått Finaste Svägerskan och Prinsesssan E...

Lilla Lillebror T är den trygga, han är en av dom lugnaste personer jag känner. Han hetsar inte upp sig i onödan (om det inte handlar om hans favoritlag i sport å ännu värre om det går dåligt... ;) ). Han kan verkligen få en lugn om man känner viss stress... Han är den som har "läshuvudet" och lyckas med det han tar sig för. Vill han resa jorden runt, så gör han det! Han är den som "medlar" om någon i familjen "tjafsar" om nåt. Han är strukturerad och kan även titulera sig min "Gode man". ;)

Det var en mycket kort beskrivning av två av dom absolut viktigaste människorna i mitt liv!

Kram! :)


Nyheter

Tyvärr är inte alla nyheter man får bra nyheter..... Känner mig aningens chockad innan denna nyhet landar, om den nånsin gör det... Och jag är övertygad om att det inte är över ännu...... TYVÄRR...... :(

Kram till alla fina! :)


One Tree Hill

Oj vad svårt det var att fastna i den serien... NOT! Jag såg de fyra första avsnitten igår kväll och det är nog min typ av serie! ;) Jag har sett lite avsnitt här å där, men aldrig riktigt följt den, så det blir kul å se den från början! Tack snälla E för att jag fick låna "boxen" av dig! Risken är väl nu att det blir en del ugglande framför TV:n, men det är ändå så kallt ute! :)

Min å A-K´s date blev återigen inställd, så det var visst inte meningen att vi skulle ses innan 2010 är slut... Nåja nya friska tag 2011! :)

Snart iväg till Sötungen hos grannen, såklart Världens Finaste E-skatt! :)

Kram! :)

Somna inte osams med dig själv

Natten till idag var jag nästan osams, kanske inte med mig själv, men med min kropp! Vad jag avskyr att hosta! Fy f-n!!! Nu är jag liksom där igen... Ont i halsen och luftrören och hosta.... Undrar just när denna eländiga bacill ska ge upp å lämna mig ifred?! Det är nog ingen idé att fråga läkaren på VC i alla fall... Bara å härda ut såvida det inte blir värre... En av mina kollegor uteblev från våran planeringsdag igår på grund av LUNGINFLAMMATION! Det vill jag då inte ha i alla fall!!!

Gårdagens planeringsdag på arbetet gick riktigt fort!! Och vi fick mycket uträttat kan jag tycka! Vi funderade ut en struktur på vem som gör vad när... Så nu vet man nästan när man ska gå på toa oxå! ;) Men det är bra att göra det, så att det flyter på tills alla vet var man hör hemma... Då kan ingen heller säga att man inte visste..... Och så diskuterade vi våra mål för detta läsår... Var står vi idag å hur går vi vidare... Å vad händer i projektet?? Som sagt, vi fick mycket uträttat! :)

Efter arbetet åkte jag å Cammo in till stan å kollade in rean lite... Inte mycket att fynda direkt, men vi fikade tillsammans med K och hade trevligt ändå... :) Fyndade i alla fall ett bälte och en top och så köpte jag tights till nyårs klänningen... Svarta... Så om jag ev har vägarna förbi stan så ska jag kolla om jag hittar nån rolig färg oxå... :) Sen så hem å äta middag å sen såg jag CSI hela kvällen...

Idag har jag arbetat å det var gode lugnt på jobbet! Vi har slagit ihop båda förskolorna som är på gården å varit på Skur... Dom hade totalt 5 barn och vi 1... Så ja, det var lugnt! Dom lekte så himla bra oxå! :) Det var till å med så trevligt så jag stannade kvar säkert en timme mer än jag behövde! ;) Och nu har jag ledigt igen fram till 10 januari!! Ska bli så skönt att göra INGENTING i några dagar! :)

Efter dagens arbete gick jag till L och grabbarna... Suttit å surrat med L och hunnit kolla in killarnas julklappar... Myst på helt enkelt.... :) Vi har hunnit "prata till punkt" å det är länge sen sist! :)

Hemma å ätit middag å suttit alldeles för länge vid datorn! (Känns i axlarna å jag vet att jag får skylla mig själv!! Tur man bytt jobb å inte behöver sitta vid datorn varje dag längre...) Och så har jag pratat helt länge med A-K i telefon! Vi försöker som få till en "date" men det har hittills gått dåligt för vårat lag... :) Vi har inte setts på säkert 6 veckor!! Men imorgon, kanske! ;)

Imorgon ska jag vara med Finaste E en stund, det är vad jag planerat... :) Och så eventuellt träffa A-K då... På torsdag blir det troligen byn... Ska fira nyår där... Oj, vad jag nu ska försöka "fånga dagen" å leva i nuet! ;) Ta dagen som den kommer helt enkelt....... :)

Nu tror jag bestämt att jag ska ge mig in i "One Tree Hill- världen"... Har fått låna hela säsong 1 av Fina E, så nu ska vi se om jag oxå blir såld på serien! ;)

Kram! :)


Dag 10 Det här hade jag på mig idag

Idag har det varit kallt ute, så utomhus har man fått klä sig ordentligt med både dunjacka å täckbyxor!

Å med denna inte alls särskilt fina bilden ska jag demonstrera vad jag hade på mig idag... :)


Kram! :)

Dag 9 Min tro

Vem ska man tro på, tro på, tro på... som Di Leva sjunger...

Jag tror på godhet och på att det du sänder ut kommer åter till dig... Jag tror på kärleken och livet... Jag tror på att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad... Jag tror på frihet... Till exempel frihet att välja själv...

Jag tror på "spöken" och jag tror inte att livet tar slut när vi dör... Jag tror på ödet och att det finns något större som vi inte riktigt förstår... Om det är en slags "Gud" eller något annat, det vet jag inte...

Jag tror att människan utvecklas tillsammans med andra, ensam är inte alltid stark... Jag tror på sociala skyddsnät och att man ska ställa upp för varandra....

Jag tror att om jag ger lite av mig själv så får jag tillbaka så himla mycket mer!

Det är inte så lätt att på en kort stund skriva ner vad man tror på... Det kan vara så mycket... Samtidigt är det ju grundvärderingen, den som sitter i "ryggraden" som man först kommer att tänka på.... :)

Kram! :)


Dag 8 Ett ögonblick

Och vilket ska man välja?! Det finns ju många ögonblick i livet som påverkat en och som senare också visat sig vara viktiga för ens val i livet... Nu ska jag välja ett ögonblick och det var inte det enklaste....

Men jag väljer.....

Resorna... Alla resor har ju satt sina spår på ett eller annat sätt! Och dom har medfört massor med glädje att leva länge på!

Ett ögonblick som jag minns tydligt är när jag åkte till Thailand första gången och slogs av värmen som kommer emot en när man kliver av flygplanet! Det är en härlig känsla som man nästan kan återskapa med tankens kraft! Helt underbart!! Även om jag upplevt det flera gånger efteråt, så är det en speciell känsla första gången! :)

Kram! :)


klok tanke

♥ Den som vill dig något, kommer till dig. Den som bryr sig om dig, hör av sig till dig. Den som saknar dig, tänker på dig. Den som vill ditt bästa, rådgiver dig. Den som brinner för dig, finns alltid för dig. Den som älskar dig, lämnar dig aldrig. ♥

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Och den kändes kort! Ska åka till stan ikväll för att arbeta måndag och tisdag... Sen blir det ledighet igen till den 10 januari! NICE!!

Jag har just hämtat mig efter ett ordentligt skrattanfall! Sitter här vid datorn och skriver och lilla lillebror ligger och ser på TV i samma rum... Helt plötsligt utbrister han "Men vad f-n håller du på å skriver en roman eller vad?!" Han tycker att jag sitter och knapprar på tangenterna helt oavbrutet... :)

Denna jul har bjudit på mycket umgänge, glada skratt, god mat och några paket.... Det har i alla fall varit trevligt! Juldagen var vi bjudna på middag hos Farbror med familj, så vi åkte dit på eftermiddagen... Kvällen avslutades på ett av byns uteställen (tänka sig att man numera måste välja vart man ska gå!) där Raj Raj band spelade. Träffade en del bekanta också! En trevlig afton! Foton kommer sen när jag kommit till stan och kan ladda in bilderna från kameran.

Nu är det dags att kliva ur pyamasen och frakta sig till affären innan den stänger....

Ha en fin Annandag (eller en annan dag, kanske... :) )!

Kram! :)


Dag 7 Min bästa vän

(skulle ha skrivits igår, men det hanns inte riktigt med...)

Jag har många väldigt bra vänner och det är svårt att säga vem som är just bäst! Alla behövs i mitt liv, de har alla olika bra egenskaper som gör att dom är viktiga för mig! Några kommer att bli omnämnda, men dom som inte blir det finns ändå i mitt hjärta! Ingen är sämre eller bättre än någon annan.... Många resor har vi varit på tillsammans, men aldrig alla tillsammans! :) Vi har gjort så mycket skoj ihop! Vi har delat glädje och sorg och även om det kan gå långt mellan gångerna när vi hörs, eller ses, så vet vi ändå var vi har varandra! Det är riktig vänskap det! :)


L är den som alltid funnits i mitt liv, i alla fall från det att jag skulle fylla 3... Hon känns som en självklar del av mitt liv och är mer som en syster... Vi har delat många av barndomens dagar tillsammans och varit på en massa resor tillsammans som barn... Och som vuxna... Jag är gudmor till hennes dotter... Jag kan inte tänka mig ett liv där inte L finns med....

Kusin J är också en självklar del av mitt liv... Hon har också funnits med så länge jag kan minnas! :) Det är exakt ett år i ålder som skiljer oss åt... Vi har delat bostad i Umeå och idag är jag gudmor till hennes äldsta son. Även om vi bor en bra bit ifrån varandra, så känns det ändå som om det var igår vi sågs när vi träffas!

Cammo den som alltid "säger sanningen" även om den inte alltid är rolig att höra! Hon är en otroligt viktig person i mitt liv. Hon är nog den som alltid vet allt om mig, och aldrig dömer! Cammo är den jag kan ringa mitt i natten och få ett svar... Hon är den som alltid får mig att skratta, även åt det som varit svårt...

L är min trolovade. Vi har varit förlovade i 15 år, och vi har ett "eget språk". Vi pratar på ett speciellt sätt när vi pratar med varandra och ibland behöver vi inte ens prata för att förstå vad den andra menar... L är den som alltid ser på saken från en annan synvinkel och är ett bra bollplank... Jag är "moster" till hennes barn och känns som en del i hennes familj...

A-K är arbetskompisen som blev en kompis! Hon och jag har samma humor och jag kan börja le bara genom att tänka på henne!

LR är den som varit med på alla "ungdoms synder"... Vi har gjort många saker "första gången" tillsammans! Hon är nog den som vet mest om mig genom tiderna.... :)

J är den som alltid gör att man känner sig välkommen. Man är alltid välkommen hem till henne och hennes familj. Hon är den som bjuder på sig själv och man har aldrig tråkigt i hennes sällskap!

TS, CI, MB, S, TR, J ni finns ofta i mina tankar även om vi inte hörs så ofta som vi vill! Men när vi ses är det ändå som att ta vid där vi slutade sist... Detsamma gäller mina vänner som jag träffat via jobbet i S-byn och som blivit vänner... För att inte tala om LB och AL ni har lärt mig mycket och vi har sannerligen delat jobbiga situationer med varandra! Svägerskan är också en som bör nämnas... Hon är den som kan få mig att se på saker på ett annat sätt...

Tack kära vänner för att ni är en del i mitt liv! ALLA mina vänner! Älskar er!

Kram! :)


Jag hatar att jag älskar dig

Håkan Hellström........

"Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig......"

Dag 6 Min dag

Och på självaste julafton fick jag den utmaningen! Ocn nu när julafton övergått i juldagen, så kan jag sammanfatta min dag...

Om jag ska räkna från det julaftons dygnet började, så...

Ca 00.15 står jag å större delen av familjen och provsmakar skinkan som äntligen blivit klar! :) Sen lite dator och läsa "Dyngkåt och hur helig som helst"... Somnade väl efter 1 nån gång...

Vaknade ca kl. 8 och gick ner... Då var det bara att bygga Duplo med Prinsessan... :) Åt en lax-macka och drack kaffe innan jag vid 9-tiden gick ner i bastun...

Eftersom Lillebror med familj skulle fira julen med E´s mormor och morfar, så var det gröt-lunch med skinkmackor vid 11-tiden... I samma veva kom även Farbror H förbi en sväng... Sen var det paketöppning... Våran lilla Prinsessa som fick de flesta paketen, var inte så noga med paketen, det viktiga var att ta reda på skräpet som blev av pappret... Och skräpet ska slängas i soporna! Så det tog en stund för henne att få upp sina paket! :) Söt-ungen!

När Lillebror med familj åkte vid 11.45, så började jag å lilla Lillebror å skrapa lotter som vi fått... Det var ingen större vinstutdelning på dom, men innan denna afton var över hade jag ändå lyckats vinna 125 kronor!! :) Sen drack vi kaffe och fikade med Farbror innan han åkte hem igen. Klockan 13 var det dags för "Trolltyg i tomteskogen" och efter det åkte vi till Guddottern med familj för att önska GOD JUL... Därifrån åkte vi genast mot Moster med familj... Landade där ca 15.30, så då hann vi med slutet på Kalle Anka i alla fall. :)

Hos Moster var kusin J med familj och hennes två bröder... Julfirande med god mat, fika och en massa umgänge! Som det ska vara! Det är nåt speciellt att fira jul när man har barn i huset, för precis som dom sjunger i sången, så...

Julen är här,
och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor -
i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här,
i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandra händer,
när julen är här.

Det glittrar verkligen i barnens ögon av alla paket och allt runt i kring! :)

Hemresan gick vid 22.15.... En dryg timme senare hamnade jag i gungstolen med dagens tidning... :)

Jag avslutade dagen med att äta en laxmacka (som om man inte ätit nog... ;) ) och när jag ska sätta in tallriken med laxen i kylen tappar jag den och när jag tar upp den slår jag skallen i kylskåpsdörren... Så jag avslutade julaftonen med ett blåmärke i skallen! (jag får typ aldrig bulor...)

Är i alla fall nöjd med min dag! :)

Kram! :)


Dan före dan som övergått i själva dan

Fundera på det ni! :)

Har idag besökt Affären med Mamma och Svägerskan... Det var verkligen fullt med folk! Hemvändare och bybor... Lite facinerande är det ju att man faktiskt inte känner igen en väldigt stor del av alla man möter... Har jag kanske bott borta så länge så jag inte känner igen alla "barn" som blivit stora?? Och nyinflyttade... Men såklart är det massor med hemvändare så här i juletid också... Nåja, allt kändes i alla fall sig likt när jag stöter på kvinnan som pratar för sig själv precis innan kassan... HON känner man igen i alla fall! :) Men även hon hade blivit "gammal" på nåt vis...

Dagen idag har gått i umgängets tecken... Har varit på besök hos fina vännen T och hennes familj tillsammans med E... Druckit kaffe å surrat.... :)

Och så har vi såklart haft familje-umgänge typ hela dagen! Uppesittarkväll med glögg och pepparkakor med ost och alltihop avslutades när dagen övergått i julafton med att provsmaka skinkan! :)

Och så har fina kusinerna S & M varit förbi en sväng... Dom träffar vi igen på juldagen! :)

Och nu ska jag gå å lägga mig å läsa en stund innan jag sluter mina blå/gröna... Imorgon (idag) kommer Tomten! ;) Tänka sig att när man var barn så väntade man så mycket på denna speciella dag så man knappt kunde somna och en timme kändes som en evighet.... Det var tider det! Nu skulle man önska sig fler timmar på dygnet för att hinna med allt man vill... Undra om Tomten kan fixa den önskan oxå?!

Kram alla fina! :) Var rädda om varandra och sköt om er! Med en önskan om en riktigt GOD JUL!


Dag 5 Vad är kärlek

Så här inför jul kanske det är lite extra lätt att skriva om kärlek?! :) Men vad är kärlek?? Jag tror att kärlek tolkas individuellt av varje person.... Kärlek är att kunna ge utan att vänta sig något åter... Kärlek finns mellan människor i olika relationer... Mellan vuxna och mellan barn och mellan vuxna och barn... Men det finns också kärlek mellan djur och människor (fast människor är väl oxå däggdjur... :) )  Kärlek är något vackert, något som man blir glad av... Men det är också av kärlek som vuxna sätter gränser och "kräver" vissa saker... Kärleken är något som "drabbar", inget man planerar... Kärlek måste man hålla levande och visa med handling, annars finns risk att kärleken dör ut... Utan kärlek kan vi inte leva, det är jag övertygad om!

Och jag hann skriva detta innan klockan passerade 24! ;)

Kram! :)


Jullov i byn

Kan för mitt liv inte begripa hur det kan komma sig att hur mycket tid jag än har, så blir jag ändå sen?! Kanske för att jag alltid tänker att jag har gott om tid... Inte vet jag?! Men som vanligt i morse blev det stressigt trots att jag hade nästan 1,5 timme på mig å egentligen inte skulle göra nåt... Nåja, jag tror jag har med mig det mest nödvändiga i alla fall å det som inte är med, det får jag klara mig utan eller ev köpa här! Och så sätter vi punkt för det. Vi åkte vid 9 i morse, så i stort sett hela dagen har spenderats i byn. Har mest ätit och umgåtts... Så som det brukar vara när vi alla är hemma i byn! :) Valpen har vuxit sig stor, men är fortfarande väldigt valpig! Jag tog i alla fall en kort promenad med honom så han skulle få lite annan stimulans, dock verkar det inte ha gett nog bra effekt! :) Han och E har sina "duster"... E vill ju så gärna vara med honom å ge honom saker och så, men när han blir "för mycket" säger hon SLUTA NU med en bestämd röst... som han allt som oftast ignorerar... Tur han trivs utomhus oxå! :)

Imorgon är det då dan före dan... Ska nog bege mig till vännen T för lite kaffe och umgänge... Det var så länge sen sist.... Och sen blir det väl lite mat å fika då förståss! ;)

Kram! :)


Dag 4 Det här åt jag idag

Första dagen på julledigheten har jag ätit följande... Bör väl tilläggas att jag anlänt till byn också! ;)

3 hårdmackor med gravad lax och kaffe
makaroner och köttbullar med grekisk sallad
1 julstjärna och 1 biskvikaka och 2 koppar kaffe
mos och korv och broccoli
chokladbitar från en aladdin ask
Två hårdmackor med sill
2 koppar kaffe
1 julmust

Det är nog tur man inte äter på detta viset VARJE dag! ;)

Kram! :)


Nyfiken i en strut

Nu har jag några julklappar här hemma och jag är ju grymt nyfiken på innehållet! Men det känns ändå så där som Nalle Puh säger: "Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre." Det är ju en speciell känsla när man planerar nåt kul eller när man väntar på nåt särskilt... :)

Idag var sista dagen på arbetet på fem dagar... Sen ska jag jobba i två dagar å vara ledig i ytterligare 12!! Alltså är man sen åter den 10 januari! NJUTA är ordet och känslan! :) Passade på att kramas med barnen lite extra så jag ska klara mig i tre veckor utan dom! :) Det är det som är så trevligt med mitt jobb, man har nåt att se fram emot efter en längre ledighet... Man vill ju höra hur barnen har haft det å allt sånt! :)

Aftonen har ja spenderat hos "min familj" på Sst... Dock fattades Mamman som var på jobb-resa... Men jag fick kaffe å surrade med Pappa P och så spelades det Wii med mellansonen och yngsta sonen. Den stora var hos en kompis och kom hem senare... Jag hade med mig morotskaka till familjen (läs Pappa P ;) ) och paket till finaste killarna i stan! Mina älskade grabbar! Nu ska vi passa på å umgås när vi är lediga! Kändes alldeles för länge sen sist!!! Men jag blir alldels varm i hjärtat när jag är där med dom! Trots allt så känns man som en självklar del i deras liv..... ♥

Sen har Fröken "I sista minuten" slagit in de sista julklapparna... Och sett Morden i Sandhamn....

Nu sova för att redan på morgonen bege sig mot byn! 9 går bilen är det sagt! :)

Kram! :)


Dag 3 Mina föräldrar

Jag har världens bästa föräldrar! :) Dom har alltid stöttat och trott på mig! Mamma är född 1954 i K-vaara  och Pappa 1950 i Korpis... Dom träffades i början av 70-talet och är förlovade sen 1974... Den 12 november 1977 gifte dom sig i all hemlighet... Och jag är lyckligt lottad för dom är fortfarande gifta. Dom har tre barn, jag föddes 1976 i december, Lillebror kom 3,5 år senare och lilla Lillebror ytterligare 5 år senare. Sen 1975 har dom bott tillsammans i Byn, på lite olika adresser, men i huset har dom bott sen tidigt 1983.

Pappa jobbar idag som projektledare, men har tidigare varit linjemontör... Mamma är tandsköterska... Mina föräldrar har alltid haft oss barn i fokus... Vi har oftast ätit middag tillsammans allihop, i alla fall medan vi var små, det var en viktig stund... Vi har varit på semesterresor på somrarna, även om vi inte åkt långt så har det varit ett tillfälle för hela familjen att umgås! Under hela min uppväxt har mamma jobbat deltid för att kunna vara hemma med oss barn. Det var skönt att ha mamma hemma när man kom från skolan. Så även om jag var lite avundsjuk på en del av mina kompisar som var "nyckelbarn", så kändes det ändå bra att ha mamma hemma så pass mycket.

Pappa är en lugn tornedalning som "inte pratar i onödan", men har han nåt att säga så säger han det! Han är en "arbetare" och vill han att något ska bli gjort så gör han det. Han ställer ofta upp för andra utan att vänta sig något åter. Jag minns att pappa alltid har lekt med oss barn. Han har till exempel åkt vattenrutchkana och lekt kurragömma... På något vis har jag alltid känt att han funnits där, även om det varit i "det tysta".

Mamma är den som alltid berömt oss barn, sagt att vi gjort fina "kreationer" (som delvis fortfarande hänger uppe ;) ) och sagt att vi är bra som vi är. Mamma är den som alltid vill att alla ska ha det bra, ibland på bekostnad av henne själv. Mamma är den som "strukturerat" upp familjen, hon har alltid haft stenkoll på var alla lagt sina grejer och sett till så gympaväskor och utflyktsväskor blivit packade. Mamma är den jag fortfarande ringer till om jag blir sjuk, för att få tröst... Och hon är ofta den första jag vill berätta något "spännande" för! 

Båda mina föräldrar har påverkat mig under min uppväxt, såklart! Och påverkar mig fortfarande...

Man skulle säkert kunna skriva spaltmeter om detta ämne om jag satt och funderade ännu mer.... Men inlägget ska ju bli klart ikväll! ;)

Kram! :)


Måndag idag!

Måndag idag, men samtidigt känns det ju som om det är fredag imorgon! Jag ska bara jobba imorgon å sen ska jag vara julledig i FEM hela dagar! Så nice!!!!! Idag , som alla andra dagar känns det som, har vi gått kort för att vi haft flera sjuka i personalen... Å det går ju... Dessutom hade vi färre barn idag. En del har redan tagit jullov... :) Nåja, jag åkte på att stänga idag, så jag kom hem rätt sent, men då ska jag ha sovmorgon till 8 imorgon! :)

Det jag har sysslat med i afton, förutom att jag samtalat i telefon först med Fina Kusin J och sen med Fina L, båda var det länge sen jag samtalat med, så det blev rätt långa samtal, så har jag bakat! Det är mindre vackra morotskakor!! Men som tur är ska dom inte vara med i någon skönhetstävling, utan bara ätas upp! ;) Den ena ska mina fina arbetskompisar få å den andra är till "min familj" på Sst... Å känner jag Pappan i familjen rätt så är den till honom! ;)



Nu lite TV-tittande å sen sova! :)

Kram! :)


Dag 2 Min första kärlek

Min första kärlek träffade jag på lekis! Jag minns att vi brukade leka med varandra efter lekis och jag minns att den första kramen och pussen utdelades bakom en fotölj... :) Det var som lite spännande, minns jag! Han har varit objektet för min kärlek under omgångar under hela barndomen... :) Och det bör väl tilläggas att vi fortfarande umgås... :) Dock finns ingen kärlek där längre, bara vänskap!

Kram! :)


Hela helgen har gått

Och med fart dessutom! Vi hade en riktigt trevlig fredag eftermiddag och kväll. En bra utbildning i "Hållbart arbetsliv"... Vi fick sitta i grupper och jobba med hur vi ska ha ett hållbart arbetsliv på våra förskolor. Det som i slutändan fick mest "poäng" var TRIVSEL! :) Efter den eftermiddagen begav vi oss till Boden för att checka in på hotellet... Nåt glas vin inne hos en av kollegorna... Vi kunde nästan ha deltagit i tävlingen "Hur många får plats på typ 7 kvadratmeter"... Alla var inne i det lilla rummet samtidigt, tror jag! Det var i alla fall trevligt! När klockan närmade sig 19 begav vi oss med buss till Western Farm. Där fick vi avnjuta en bra underhållning, helt okej mat och såklart trevligt sällskap! :)

På lördag var det planering som stod på schemat och sen återvände vi till L-å vid 13-tiden... Då hade mor å far anlänt till stan så jag gick på stan med Mamma ett tag. Efter det åt vi middag gemensamt hos Lillebror med familj. Lördagkvällen spenderades framför tv:n där jag samtidigt tillverkade lite julkort! Jag har som fått mersmak på att tillverka kort, det är riktigt kul! Tänk om man hade mer tid, vad mycket roligt man skulle kunna pyssla med! :)

Idag är det söndag och fjärde advent.... Sista ljuset är tänt, så nu är det bara att invänta julen... Och hoppas på att den där julkänslan också ska infinna sig till fullo! :) Jag har varit på besök hos fina vännerna på Gamla vägen. Hade med mig Lill ♥ så hennes mor å far fick äta julbord i lugn å ro... :) Efter besöket åkte vi buss hem till mig å åt middag å ritade....

Jaha, så var söndagen oxå till ända å jag ska arbeta två dagar den kommande veckan.... Sen ska jag vara LEDIG i fem hela dagar! :) Färden går norrut till byn på onsdag morgon.... :)



Kram! :)


Dag 1 Presentera mig själv

Det är inte så himla lätt..... Och att lyckas med att inte beskriva för mycket, det är defenitivt en utmaning för mig!! :)

Jag har nyss fyllt 34 år och under dom åren har man hunnit lära sig en hel del om sig själv... Dock inte allt! :) Jag är en tjej som är positivt inställd till det mesta! Jag tycker om när det händer saker och antar ofta nya utmaningar! Vadå, man måste ju prova för att veta om man klarar det! Jag är nyfiken på livet och på allt som händer i det! Jag älskar att resa, både långt och kort, då får man chansen att upptäcka nya saker, människor, kulturer och allt sånt. Jag är duktig på att bygga relationer till människor och de som en gång lämnat ett spår i mitt hjärta blir oftast kvar! (Beror kanske på hur djupt de trampat... ;) ) Jag är stolt Storasyster till världens bästa bröder och är lycklig över att ha dem nära! Både rent adressmässigt, men också nära i hjärtat. Jag har världens bästa föräldrar som alltid ställt upp för mig och trott på mig! Jag har många vänner, några som står mig riktigt nära och ett fåtal som "vet allt"... Många av mina vänner har funnits i mitt liv sen vi var små! Jag älskar mina vänner och min familj och skulle nog likt tigermamman göra allt för dem! Jag är "Moster", Faster och Gudmor och alla "mina" barn ligger mig väldigt nära hjärtat!

Jag är otroligt social och vill vara där det händer saker, men ibland kan det vara skönt att "bara vara" och få vara ensam med sina tankar... :) Jag är envis som synden när det krävs, men jag kan lika gärna ge mig om det inte känns nog viktigt att "vinna"... Jag har väldigt nära till skratt och försöker "fånga" varje dag. Jag tror på den "Gyllene regeln" som säger att "Som du vill att människorna ska behandla dig - så ska du behandla dem". Ibland gör alla fel, men de flesta felen går att räta till. Jag är obotlig tidsoptimist och hatar att vänta! Det hänger nog ihop... Jag tycker ju att det är slöseri med tid att vänta! :) Jag övar mig på det varje dag, så en dag kanske?! Det innebär också att jag alltid gjort alla uppgifter i skolan och liknande i "sista minuten". Jag jobbar bättre under viss press, då blir jag mer effektiv. Jag är snabb i tanke och handling och det kan såklart ibland krocka med människor som inte "tänkt färdigt". Men ju mer medvetan jag blir om mig själv desto mer kan jag förstå också! :) Jag försöker hitta något gott i varje människa och hitta ett sätt att bemöta varje individ jag möter.....

Jag är född och uppvuxen i Tornedalen och är stolt över mitt ursprung! Jag gick samhälls på gymnasiet "för att det är en bred utbildning som man kan plugga vidare ifrån" var väl argumentet till det valet... Jag var nog rätt skoltrött hela gymnasietiden, men jag tog mig igenom och tog studenten med skapliga betyg. Jobbade sen i äldreomsorgen i byn och på skolan hade jag min ungdomspraktik, trivdes hur bra som helst! Att jobba med människor har alltid varit självklart för mig! Jag jobbade också på "dagis" och med R projektet där vi jobbade natt och "vaktade" hennes respirator... Någonstans var ju alltid planen att plugga vidare, det var ju därför jag gått samhälls! :) Tog mig inte in på lärarutbildningen som jag helst ville, utan hamnade i Umeå på Sociala omsorgsprogrammet... Det var en slump som var meningen!

Flyttade dit hösten jag skulle fylla 21 och visste inte alls var jag skulle bo! Allt löste sig och med den envishet man har så skulle jag ALDRIG ge upp! Det var tufft i början och man fällde mer än en tår, men "det som inte dödar det härdar"... När Finaste Kusin J flyttade ner blev vi "sambos"! Och vi har haft otroligt roligt tillsammans! Vi kunde baka mitt i natten och man kände sig aldrig ensam! Det var skönt när man flyttade hemifrån första gången! Sen flyttade även hennes dåvarande pojkvän in, och det är en annan historia... Bodde i Umeå i 3,5 år, längst i min studentlägenhet på Nydalahöjd.... MIN lägenhet! :) Där bodde också Fina vännen L med mig en period! Umeå tiden var på många sätt fantastisk! Många av mina fina vänner hälsade på flera gånger och man träffade många nya människor! Och läste sig klokare.......

I december 2000 var det dags att säga adjö till Umeå och studentlivet... Jag flyttade 26 mil norrut! Tänk att det redan är 10 år sedan!!! Min första adress här i stan var hos Fina vännen L! Det var som att hon bedrev bostadsförmedling där ett tag, för vi var många som mellanlandade i den där lägenheten på Burströmska... Och det var sannerligen en rolig tid det med! :) Det var då vi "uppfann" Sir James bland annat!

Jobbet blev som enhetschef inom omsorgen, men då hette vi Ledare.... Snacka om att kasta sig in i verkligheten på en gång! 24 år gammal och chef.... Man kan lugnt säga att det var en utmaning! Och i vanlig ordning tar jag mig an utmaningarna och kastar mig in i dem innan jag förstått vad det handlar om... :) Det har verkligen varit en spännande tid att jobba som chef! Jag har lärt mig oerhört mycket om människor och om mig själv! Så det är ett av de val i livet som format mig...... Förutom de ställen man hade när man "täckte upp för" någon annan så har jag hunnit med att ränna runt på sex gruppbostäder och fem dagverksamheter och slutade inom psykiatrin på Mobila stödteamet... (och nu hoppas jag att jag inte glömt något) Så då kan man ju tänka sig hur många olika människor man mött!! Både personal och "brukare". Men efter drygt 6,5 år som chef tackade jag för mig.....

Mitt val att läsa till lärare kom på en resa till Thailand 2003... Då insåg jag att om jag ska fortsätta i det tempot på jobbet, så kommer jag bli sjuk. Jag har varit nära "den berömda väggen" några gånger, men tack vare människor i min omgivning och kanske mig själv, så har jag lyckats bromsa innan kraschen... Tack å lov för det!!! Under min utbildningstid jobbade jag 50% som chef och jobbade extra inom omsorgen och då läste jag 100% samtidigt! Jaa, även jag kan idag ställa mig frågan hur jag stod på benen... Men det gjorde jag och det var det värt!

Idag har jag världens bästa jobb! Jag får jobba med människor varje dag och ingen dag är den andra lik! Jag har turen att jobba med fina kollegor och underbara barn och föräldrar! Jag får vara handledare till Bästa E som får mig att tänka efter... Jag får jobba med att utveckla andra, men också mig själv. Jag blir utmanad nästan varje dag och måste fundera på varför saker är som dom är. Och det är bara en bråkdel av vad dagarna går ut på... :)

Allt det som skett och sker i livet är det som gör en till den man är... Det här är delar av det som format och formar mig.... :)

Jag avslutar detta oerhört långa inlägg med att säga att jag är en LYCKLIG människa som är lyckligt lottad på många sätt och vis!

Kram! :)


Blogg utmaning - LISTAN

Nu har den här listan legat å väntat på mig nog länge, så nu antar jag utmaningen! :) Ska försöka lyckas med att skriva varenda dag också! Om inte annat så finns det ju tidsinställda inlägg! ;)

Dag 1 - Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Fjärde advent

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och sen runt den vi dansar
och firar dopparedan

Önskar eder alla en fröjderfull..... fjärde advent!

Kram! :)

Men åh!!

Igår när jag hade en massa skirv-inspiration så gick det inte å logga in på den här blogg sidan... VARFÖR?? Inte vet jag, men nåt fel var det i alla fall! Får göra ett snabbt inlägg så här på morgonkvisten istället då!

Idag bär det av till Western Farm med jobbet... Vi ska börja med en hälsoföreläsning kl. 12 och sen å sen åker vi till Boden. Vi ska sova där och ha planeringsdag imorgom, lördag. Det blir nog trevligt detta! Synd bara att vi har ett bortfall på personer, men är man sjuk så är man.....

Jag satt här om dagen och önskade mig mer snö... Och man kan säga att önskan blev uppfylld med besked! Snöstorm å allt... Så nu har vi fått en hel del snö och jag tror det skulle komma mer! Hoppas bara att bilarna håller sig på vägarna nu!!

Nä, nu packa väskan å äta frukost å sedan mot arbetet!

Kram! :)


Torsdag?!

Trodde det var torsdag idag, det är det INTE! Jaha, det var ju synd att komma på det då... Nåja, imorgon är det ju faktiskt torsdag! :) Jag vet inte om det är min längtan efter ledighet som gör att jag tror att veckan gått längre än vad den gjort... Men SNART, SNART, SNART!!! Oj vad jag ska njuta!!! 

I dag har jag å Finaste E varit å ätit "julmiddag" på Waldorf... Å då förstår man ju att det inte var julmat vi åt! :) Men vi har haft så himla trevligt! Tiden gick så fort, så helt plötsligt var klockan 19.30! Men tiden går ju fort när man har roligt, såååå....

Igår var det en Faster - E dag! Vi åkte på Barnens Hus med bussen å köpte hennes julklapp! :) Fick sällskap av E också... En trevlig dag i vanlig ordning! :)
 
Jag mår som jag vet inte vad igen i halsen... Tänkte att bara jag nu klarar mig fram till julledigheten så kanske alla baciller på jobbet dör när barnen inte är närvarande! Så vi får hoppas alla får vara friska efter julledigheten... Jag är så sjukt less på detta å ännu mer less på att behöva beklaga mig över saken!!! Men nu ska jag försöka att inte träna alls, inte ens promenera på ett tag, så kanske, kanske, kanske.........

Idag konstaterade vi på jobbet att när det varit fredag har vi haft 6 (!!!!) NYA vikarier i huset!! Alltså sådana som inte varit hos oss tidigare... Kanske ytterligare en anledning till att man inte blir frisk?! Även om personen är duktig så är den ju helt ny å man måste tänka för flera...... Men man ska väl vara glad att någon dyker upp i alla fall?!

ÄH, nu kändes det som om jag mest klagar, så nu slutar jag med nåt trevligt.... Vi ska till Western Farm med arbetet på fredag, å det är ju kul! :)

Kram! :)


Ute är mörkt och kallt...

... i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen... osv... En dag som denna stämde då sången in ordentligt! Vi har haft luciatåg utomhus med barnen på jobbet. Det var så himla mysigt med en massa tända ljus! Trots att det var kallt så hade vi bra uppslutning av föräldrar å andra anhöriga... :) Barnen var såklart så himla fina och duktiga! Vi firade tillsammans med S-holmens förskola, så vi var rätt många! Efter tågandet så gick vi in i värmen och fikade med barn och föräldrar! MYYS! I övrigt har dagen varit rätt lugn... Jag tror vi alla har nedräkning till julledigheten! Och det innefattar även barnen... Alla är trötta och det är kanske inte så konstigt med tanke på att detta är en av årets absolut mörkaste veckor! Tur vi har snö på backen i alla fall!

När jag kom hem har jag tvättat kläder, vilket som vanligt var länge sen sist! Tänk om man skulle bli så duktig så man tvättade en gång i veckan... Men det kan ju anses som slöseri med tid och energi då det inte finns så mycket att tvätta då.... :) och så har jag bakat lite småkakor som jag ska ha till ett speciellt tillfälle! :) Och så har nån julklapp blivit inslagen... Det var i alla fall rätt aktivt för en måndag! :)

Imorgon börjar jag 6.30, ja eller måste väl va där 6.20 för första barnet kommer 6.30.... Å sen ska jag hämta min Prinsessa å åka med henne på Barnens Hus... Det är planen i alla fall.... :)

Hoppas ni alla har haft en fin Lucia dag!

Kram! :)


Adventsljus


Denna ståtilga ljusstake har dom satt upp på stan! Det känns faktiskt stämningsfullt! :)

The weekend is over, again....


Om jag börjar med att klaga, så har jag gjort bort det tråkiga! :) Jag har ont i halsen, IGEN! Eller är det fortfarande istället för igen?! Svårt att säga, men otrevligt är det! Blääää

Nu har jag klagat.... Nu till allt det roliga jag har sysselsatt mig med sen sist.... För jag har bara gjort roliga saker, tror jag! :)

På fredag var det glögg-mys hos vännen C där även C, M, T, S och M var... Vänner man till stor del lärt känna via jobbet i S-byn... Jag är glad att jag träffat dom!!! Vi har haft många roliga stunder tillsammans, å fler lär det ju bli! :) Vi såg Idol å snicksnackade... Och vad man än säger om honom, så är Jay en fantastiskt duktig sångare! :) Och icket att förglömma så drack vi massor med glögg! :) Sen var vi en sväng på Invit å kollade läget....

Igår var tanken att jag skulle vara barnvakt och få mysa med Guddottern, men då hennes Pappa blev sjuk blev hon kvar hemma... Så inget mys för oss, vi får ta igen det en annan dag..... Istället åkte jag in på stan å handlade lite julklappar, mest till mig själv dessutom! Köpte en straight & curl tång för pengar jag fått i födelsedagspresent och en handväska och två linnen och ett par "glansiga" svarta leggings... Det var det som var till mig, bara till mig! :) Jag köpte en del annat också.... Till andra! :)

På kvällen igår var det 30-års firande av vännen M i Kyrkbyn... Det var kul att få bli inbjuden, det var inte väntat från min sida! :) Hon hade tjejfest med vin, glögg, julmust och en massa gott att smaska på! En riktigt trevlig afton måste jag säga! Det är som kul å träffa människor man inte sett på länge å människor man inte känner så bra, då blir samtalsämnena annorlunda... :) Och så får man lite "input" tills man träffar sina nära vänner igen! :) Jag satt å pratade med några av tjejerna å vi konstaterade att vi festat tillsammans för typ 15 år sen, FEMTON år sen! Men du milde tid, vart har tiden tagit vägen?! Ibland kan man undra vad man egentligen gjort på dessa femton år......... Men nåt är det i alla fall! :)

Idag har jag återigen varit på stan! Denna gång med Cammo... Vi har (mest jag kanske!) handlat och varit å fikat på vårat "stam-hak" Dagobert.... :) Efter dagens stadstur när jag kollat igenom det jag inhandlat tror jag nästan att jag är klar med de flesta av alla julklapparna... Eftersom vi i familjen bara köper en julklapp till en person, så reducerades ju inköpen rätt radikalt! :) Jag har mamma på min lott å det är klart!! Sen är det mina fina barn och jag tror nästan alla har fått sitt nu! :) Nån enstaka sak kvar, men jag borde ju vara klar i tid! ;)

Med tanke på att man nattsuddat till efter 2 i två nätter och sprungit på stan i två dagar kan jag som föreställa mig att det blir en tidig kväll! Har hunnit med att se "Så mycket bättre" på datorn å det har verkligen varit ett underhållande program, få se om dom gör fler säsonger av det....

Nu blir det nog "Vem kan slå Filip och Fredrik", lagom lätt program som inte kräver så mycket tankeverksamhet! ;)

Imorgon startar den nya veckan med LUCIA... Vi ska ha tåget utomhus och sen fikar vi inne i värmen! :) Det blir nog vackert! :)

Kram! :)


Tredje advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
stöper ljus och bakar kakor
och har ett fasligt styr

Ha en fin tredje advent alla läsare! ♥

Kram! :)



Dåligt tränings samvete

Finns det ens något som kan kallas tränings samvete??? Inte vet jag! Men idag kändes det som om jag hade ett dåligt sådant... Hade för avsikt att åka på vattengympa, men insåg mina begränsningar å lät bli! Innan jag ens skrivit klart meddelandet om att jag inte skulle åka kände jag ett stygn av dåligt samvete. Varför, det kan man ju undra! Men man är ju aningens märklig ibland... Det finns alldeles för många BORDE och MÅSTE... Och idag lyckades jag inte uppfylla ett av mina "borden"... Jag borde ha tränat!! Men jag har en inneboende bacill som inte vill lämna min kropp, (och jag tror att det delvis beror på att jag är så trött så kroppen inte orkar ta hand om några baciller...). Nu har jag tappat rösten, så jag hoppas den är åter imorgon, eftersom jag inte pratat på många timmar då... :) Så det var ändå ett klokt beslut att inte träna... Bra för mitt tränings samvete... Jag tog ett bra beslut när jag har facit i hand... :) Man ska ju inte träna när man har ont i halsen å dessutom känns det lite tungt att andas, så något finns ju i luftvägarna också... Ser ni vad jag försöker hitta på alla det sorters ursäkter till att jag valde bort mitt BORDE ha tränat! :)

Men man ska inte klaga, det finns dom som har det värre! :) Och nu ska jag sluta klaga och säga att det faktiskt ändå har varit en bra torsdag! Vi har bland annat löst hela jul-ledigheten för alla i personalen och jag tror det har slutat med att de flesta är nöjda! Jag har valt att vara ledig länge! Det får väl kosta lite dagar då! 22/12 och 23/12 ska jag vara ledig, sen jobbar jag 27/12 och 28/12, men sedan ska jag vara ledig ända till den 10 januari!! Nästan som ett helt jullov!!! Oj vad jag kommer ha mycket energi i januari! ;)

Imorgon är det fredag och på aftonen ska jag på glögg-mys, det gillas! :)

Nu ska den här knasiga människan gå å lägga sig innan detta spårar ur fullständigt! :)

Kram! :)


Det sägs att...

... tiden går fort när man har roligt! Då måste jag ha ett fantastiskt roligt liv!!! :)

Tänkte hitta på en ny titel också, "Fika-minister"... Känns så här i december månad som att jag skulle kunna ha den titeln! Jises vad det fikas i mitt hem! Å även på "annan ort"... Nåja det är ju sällskapet som är det trevliga i de flesta fall, därav allt fikande! ;)

Ikväll har mina världens bästa bröder varit här å även Världens bästa syskonbarn! Och min världens bästa L... Dock utan familj, men det var ju lika trevligt ändå! :)

Nu hoppas jag håret torkat något i alla fall så jag slipper se ut som Rölli i håret imorgon! Jobbigt när man inte fattar å duscha tidigare..... :)

Kram! :)


Carpe Diem

Fick denna fina av Guddottern med familj i födelsedagspresent! *gillar* Nu fick den en plats på väggen i hallen. Måste ju se den varje dag så jag inte glömmer bort att just fånga dagen! ;)


Usch å fy vad jag är trött och det är säkert därför kroppen inte orkar ta hand om diverse baciller utan man är halv-sjuk hela tiden... Nu LÄNGTAR jag till jul!! Hade bara önskat att det inte skulle kosta så mycket å vara ledig detta år, för jag skulle behöva vara ledig i två veckor!! Samtidigt blir man som snål om semesterdagarna och det är ju lugnare att jobba när det knappt är några barn alls..... Måste ta mig en extra funderare på hur jag ska lösa det hela..... Vill ju ha kvar dagar om det blir å åka till varmare land under vintern/våren.... Det här är visst vad man kallar I-lands problem!!! :)

Det känns som om jag skulle behöva fler timmar på mitt dygn... Känns som att man inte hinner med nåt å man hinner knappt träffa nån heller..... Men den där jul-ledigheten ska väl lösa en del av det hela.... Jag älskar verkligen mitt jobb, men även om det ger massor med energi, så tar det en hel del också.... Man måste ju ständigt vara på topp, för ananrs är man inge rolig! :) Men som sagt, snart blir det ljusare ute och man behöver inte sova lika mycket.... Fler timmar att leva helt enkelt... Men vi börjar väl med jul! ;)

ÄH! Efter att ha bakat äppelpaj (ja, jag vet att jag sa att jag inte skulle fika på länge, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig... ;) ) och fixat mat, så slänger jag mig i soffan... Snart dags å sova igen! :)

Kram alla fina! :)


Måndag gör jag ingenting

Så sa meningen i sången, men denna fröken kan inte skriva under på det idag! :) Jag har varit rätt aktiv sen jag började arbeta 6.30 i morse.... När jag slutade hade jag en bokad massagetid, så nice! Och välbehövligt!! :) Efter det hämtade jag hem Prinsessan och vi har bakat pepparkakor! Mysigt värre! Å så har jag fått middag hos Lillebror med familj.... Tacksam för det!



Har på TV:n medan jag sitter här vid datorn och nyss så visade dom ett klipp från när Jay gjorde Like a prayer i Idol. Det går rysningar genom hela kroppen även nu! Och det blev ju inte bättre av att han berättade för vem han sjöng den! :)

Imorgon är det tisdag, ny dag med nya möjligheter... Och en dag närmare jul å lite ledighet!! :)

Kram! :)


Hedersrelaterat våld, baciller och social helg

Eftersom jag är handledare till E som är lärling, har jag förmånen att få gå på handledarträffar två gånger per termin. Då får vi träffas alla handledare och så får vi information och lite sådant. De brukar också ha bjudit in någon som kommer och pratar om ett aktuellt ämne... I torsdags var det en kvinna som kom och berättade om hedersrelaterat våld. Man blev otroligt berörd! Det är ett intressant och samtidigt hemskt ämne! Jag känner en ilska över att detta kan ske i Sverige, ja över huvudtaget såklart! I ett individbaserat samhälle som de flesta av oss lever i är det individens åsikter som är de viktiga, vad andra tycker är inte lika viktigt, familjen är såklart viktig, men vi klarar oss bra individuellt. Vi litar på Sveriges rikes lagar och regler... Om det sker ett brott litar vi på att samhället straffar på ett bra sätt... I ett gruppbaserat samhälle är individen inte lika viktig, det viktiga är vad gruppen, eller familjen, anser och tycker. Att behålla hedern i familjen är det viktiga, vad samhällets lagar och regler säger är inte så viktigt, man tar hand om det som sker inom gruppen eller familjen... Om man försöker förstå hur andra människor tänker så tror jag man kommer närmare varandra och kan skapa en dialog. Att få information gör att man kommer ett steg närmare en lösning på problem... Det var i alla fall oerhört intressant att få lyssna och prata med hon som föreläste! Kanske är man lite klokare igen! :) Kan säga att det var nog tur att jag hade handledarträff på eftermiddagen denna dag, för jag var inte alls i form å det visade ju sig senare att jag hade feber... Jag är inte säker på att jag hade klarat av att arbeta om jag varit tvungen att vara i barngrupp... Iblande är det bara meningen.... :)

För en dryg vecka sedan var jag å lämnade en halsodling... Fick ett för mig kryptiskt meddelande på mobilsvar från en läkare som sa att jag skulle kontakta VC om jag fortfarande hade problem.... Men JAAA, detta elände ger sig ju inte! Ringer dit å får veta att jag har bakterier i halsen, men dom ska läka ut av sig själv... Jaha?! Å hur länge ska man gå med det då? Undrade jag såklart... Hon skulle fråga en läkare som skulle kontakta mig... Det gör en inte särskilt trevlig manlig läkare i fredags... Näää, det går inte att göra något! Å när jag undrar om jag inte är smittbärare så säger han att man kan undra VEM som är smittbäraren... Jaja, inget att göra alltså! Och när jag säger att jag haft det så länge å undrar hur länge man ska gå med det säger han att jag kan ju lika gärna ha haft olika bakterier... Jaja... Skulle komma å göra ett nytt prov om det inte går över... Så jag är fortfarande lika ovetandes om vad jag ska göra åt eländet. Bara vänta å se antar jag... Nu känns det som om det gått ner i luftvägarna, så kanske det ska bort den vägen då?! Hade feber i torsdags igen,  har ju haft sådana febertoppar under flera veckor... Men till jobbet går man! :)

Min helg har gått i socialiserandets tecken, igen.... :) I fredags var det kalas för hela slanten! :) Igår, lördag, hade jag ytterligare fika gäster, först kom S & M förbi och det kändes då som en hel evighet sen jag träffat brudarna! Men så himla trevligt när det väl sker då!!! :) Och sen kom även C och fikade! Mycket trevligt även det! Jag hann oxå med att skjutsa båda bröderna på hockey och umgås en stund med en febrig liten E och Svägerskan... Sen middag, dusch å fix å sen drog jag på inflyttningsfest hos lilla Lillebror. Mycket trevlig tillställning! :) Kvällen avslutades på Olivers där jag träffade flera bekanta, bland annat A&J och Cammo.... Sen mat på MAX innan jag åkte hem!

Idag har jag också fikat! Nu får det vara slut fikat för ett tag framöver! :) S & I var förbi, så trevligt! Jag sa till I att jag knappt sett  honom sen han var en bebis... Då skrattade han och upplyste om att han ju är TVÅ år nu! :) Lilla lillebror var förbi å åt mat och fikade å nu på eftermiddagen har Lillebror, Svägerska och E varit här å fikat... Som sagt, jag har socialiserat och fikat! :) Nu är det nog bara lite tv eller film å sen sova! Jag börjar tidigt imorgon!!

Måste i mitt huvud fundera ut hur den kommande veckan kan komma att se ut....... Måndag, massage å sen hämta hem Prinsessan och jag tror vi ska baka pepparkakor! :) På onsdag ska A-K komma förbi och fika! (Så länge kommer det hålla att jag inte skulle fika på länge! ;) ) På fredag är jag bjuden på glögg-mys å på lördag ska jag vara barnvakt till Guddottern å då ska nog vi baka pepparkakor och sen är jag bjuden på 30-års fest... Ja, inte undra på att veckorna, och framförallt då helgerna, går i ett rasande tempo!!! Känns lite som att man lever efter den där meningen "Lev fort..." Eller "Lev Livet Levande" som man skrev som "klotter" i ungdomens dagar.... :)

Näää, nu slappa tills man ska sova! :)



Kram! :)


Andra advent

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
som bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

Tomteteater och Julevangelium

Det är båda två saker som hör julen till.... :) Nu kan det bli jul, för nu har jag fått se både teatern och julevangeliumet via jobbet! :) Tur man har vissa privilegium som förskollärare! Årets teater tycker inte jag var fullt lika bra som de tidigare jag sett, klart sevärd, men inte fullt lika bra... Men det är ändå en upplevelse att få besöka "tomteskogen" där i Stadsparken! Så ni som har möjligheten, gå å se den! Kan hända jag går å ser den igen! :)

Julevangeliumet fick jag se idag för att hon som skulle följa barnen från jobbet var sjuk.... Det var ju inte alls kul att hon var sjuk, men jag hade ju turen att få gå till kyrkan då... Jag tycker det är mysigt att få se den där "julberättelsen". Denna gång var det i form av en dockteater. När man själv var liten var det mer självklart att man fick historien om Jesu födelse berättad för sig, för dagens barn är det inte alls lika självklart att de vet varför vi egentligen firar jul.... Våra barn satt i alla fall och lyssnade och de tyckte det var spännande! :)

Kram! :)


Födelsedag

Det är ingen vanlig dag, för idag är det min egen födelsedag! I alla fall i några minuter till! :) Jag gillar att ha "kalas" och bjuda vänner på fika! Det gillar jag! Kanske inte så konstigt som den sociala människa jag är! :) Sen behöver man inte nödvändigtvis räkna ljusen på tårtan! ;) I min värld känns det ändå som om man vore typ 10 år yngre... Jag kan inte begripa hur det kommer sig att jag fyller 34?! TRETTIOFYRA! Men ni hör ju själv! Känns som en matematik som inte går ihop.... Nåja, det heter väl att man är ung i sinnet.... :)

Jag har i alla fall haft en toppen dag! Började med att arbeta från 6.30... Hade inbokat frissa-besök kl. 14 och känner mig hel-nöjd efteråt! :) Sen hem å fixa middag till världens bästa Bröder och Svägerska och brorsdotter och Guddotter å hennes mamma... Under tiden kom Finaste Cammo förbi å fikade... :) Sen kom också Bästa J och E och M, så jag har fått socialisera minsann! Ätit gott å fikat gott och bara myst på! :) Och så har jag å Bästa kusin J hunnit prata till punkt... Det var ett tag sen sist! ;) Icket att förglömma var en semifinal i Idol....

Nu är det sängen som gäller! :) Inväntar några gäster även imorgon... Å så blir det troligen inflyttningsfest hos Bästaste lilla Lillebror!

Kram! :)

RSS 2.0