F som i fönster

Nu är det dags för F, där var förslagen många från grabbarna; frukt, fisk, flyga, var några. Det märks att dom jobbar grundligt med bokstäverna i skolan. :)

Från mig blir det fönster.

När jag reste till Stockholm och pluggade, så sov jag på ett vandrarhem där alla enkelrum var utan fönster. Man kan ju tänka att det inte spelar så stor roll, men det är verkligen som att hamna i en bunker. Klart att det går bra en natt lite då och då, men tänk vilket mörker att bo i ett rum utan fönster. Man vet inte ens vad det är för väder utomhus.

Sen ska det väl i ett hus/lägenhet vara lite lagom många fönster, för dom ska visst putsas.... När solen lyser in hos oss ger den mig ständigt en påminnelse om att det var något jag borde.... ;) Med barn i hushållet så är det inte bara vägdamm och annat som kommer utifrån på rutorna. Nä, det är ett gäng med kletiga fingeravtryck både på insidan, men jag tror vi har det på utsidan oxå på balkongdörren. :) Jag borde verkligen putsa fönster! Synd att det är så mycket annat som kommer emellan hela tiden. Kanske ska köpa den där "grejen" som alla säger är fantastisk! ;)

Man kan ju också tänka på fönster som en symbol för att titta in i framtiden... :) Att blicka framåt och mot en annan tid. Hur många gånger har jag inte önskat att jag skulle ha ett sådant fönster? Så man bara skulle se lite, få en liten aning.... :) Samtidigt som det är en tjusning i att inte veta, att få uppleva när tiden kommer. Men många nitar hade man nog sluppit om man kunnat öppna det där fönstret bara lite och se vad vissa av ens val kommer leda till... Fast, vänder man på det, så hade man inte varit den man är om inte det hade skett.... Och med den funderingen stänger jag dagens fönster. ;)

Kram! :)

E som i Elefant

Då har vi kommit fram till alfabetets femte bokstav, E. Grabbarnas förslag var många, men vi tar väl det som kom först... Ekorre och Emil i Lönneberga. :) Vissa bokstäver är lättare än andra...
 
Själv har jag valt E som i Elefant. Det sägs att elefanter är sociala flockdjur som tar hand om varandra och som kan känna glädje och sorg. Kändes som att det liknade mig... "Socialt flockdjur" ;) Sen att jag kom att tänka på elefant har nog mycket att göra med att elefanter för mig är förknippade med Thailand. Dels för att jag har ridit på en elefant där, och det finns elefanter lite "runt knuten" där, men mest för att elefanten är en återkommande symbol i det landet... (Nu googlade jag på saken och såg att Elefanten har en egen nationaldag i Thailand, nämligen den 13 mars :) ). Och just nu i skrivande stund så skulle jag gärna tillbringa några veckor i detta fantastiska land! Jag känner mig totalt uttömd på energi och tror att solen och värmen i Thailand skulle kunna ge den åter! :) Men, det är bara att fortsätta drömma och spara semesterdagar och pengar! ;)
 
Kram! :)
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 

D som i dagbok

Grabbarnas förslag på vad som började på bokstaven D var lite olika... Den ena sa Delfin och den andra "Dega"... Sen kan man ju undra vad han menade med "dega", om det var att lata sig eller jobba med en deg... ;)
 
                                  
 
Mitt val på bokstaven D föll på Dagbok. Jag har nog egentligen skrivit dagbok sen jag lärde mig skriva, jag har hittat någon gammal dagbok från när jag var 7 eller 8 år där det i detalj stod vad jag fått i julklapp, skrivet med spretiga bokstäver från en som nyss lärt sig skriva. Det var det första inlägget, för dagboken var en av julklapparna. :) Sen dess har jag nog mer eller mindre skrivit dagbok. Det har varit allt från att jag skrivit varje dag, till att det kunnat gå månader emellan. Det har handlat om allt från vardagshändelser såsom vad jag gjort i skolan till olycklig kärlek, död och lidande. Jag har delat med mig av kärlek, lycka, sorg och olycka... Saker jag ångrat och drömmar om framtiden. Spannet har varit stort. Dagboken har nog i perioder varit en "bästa vän" som jag lättat mitt hjärta till. En som i och för sig inte kommit med några svar, men fortfarande har det alltid lättat när jag skrivit. Och jag har alltid skrivit.... Jag skriver fortfarande, nu är min dagbok mer officiell i form av en Blogg, men det händer att jag fortfarande präntar ner något i nån bok för hand, så där som jag har gjort under stora delar av mitt liv. Att skriva har varit och är ett lätt sätt för mig att uttrycka mig. Det är som att då hinner jag tänka efter innan jag "pratar" och kan faktiskt komma med ganska kloka svar. :)
 
Så "Kära Dagbok..." kommer nog att få hänga med ett tag till. :) Kanske man skriver för framtiden, så finns en del av en kvar när man lämnar jordelivet... Vem vet?!
 
 
 
 
Kram! :)

C som i cirkel

Så var det dags för bokstaven C. Inte den enklaste bokstaven att lära sig eller att komma på ord på. För att den ibland låter S och ibland K och därmed inte är självklar. När jag frågade en av grabbarna hemma kom citron som ett snabbt svar, den andra svarar cd. Men jag har valt C som i cirkel... En av mina bästa vänner börjar också på C, en fin bokstav alltså. ;)
 
En cirkel är rund, som att allt går igen och igen och igen... Kom att tänka på den där Evighetsmaskinen som dom sjöng om. :) Det är som att mycket går runt och kommer igen, som ett kretslopp. Det vatten de drack i Afrika för miljoner år sedan är det vatten som vi idag dricker här... Det är en evighetsmaskin som går runt och runt och runt.
 
Jag tycker om formen cirkel, just för att jag tycker den känns mjuk och att den aldrig har något slut. Ringarna på fingrarna är runda, en förlovningsring eller vigselring är en symbol för att höra ihop, en cirkel. Du och jag i evighet...  Ja, mitt val på bokstaven C blev en Cirkel. :)
 
 
 
 
 
Kram! :)
 

B som i barn!

Bokstaven B. Vad börjar på bokstaven B...? Barnen i det här huset håller på att gå igenom alfabetet i skolan, så det blir många frågor om vad som börjar på vilken bokstav. :) Det är en fröjd för en "fröken" att se glädjen i att vilja lära sig! ;)

Alla som känner mig vet att jag alltid har tyckt om barn. Mitt yrkesval visar också på det. Det är något helt fantastiskt med barn och deras lust och nyfikenhet inför världen. Tänk att få möta allt för första gången. Jag skulle önska att vi vuxna kunde komma ihåg att vara lite mer i nuet. Att faktiskt njuta av ögonblicken. Jag övar massor på det... :)

Barn är en gåva och jag önskar att alla barn skulle få en trygg barndom med mycket kärlek. Att alla barn skulle få gå till skolan med glädje och en lust att lära sig och att få leka med kompisar på rasten. Att alla barn kom hem utan att behöva fundera på vad som ska möta dem. I en perfekt värld är det så! Men vi vet alla att vi inte lever i en perfekt värld. Därför tänker jag att alla vuxna i samhället är viktiga. Speciellt alla vuxna som jobbar med barn och blir en stor del av deras vardag... Vi har ett gemensamt ansvar för att försöka motverka att barn på olika sätt far illa.


Jag önskar att alla barn skulle få vara barn och få njuta av sin barndom. Att dom ska få vara så där härligt nyfikna på världen och att dom ges tillåtelse att vara det. Att vi vuxna uppmuntrar barn att lära sig och att på så sätt bli framtidens fantastiska vuxna! :)

Kram! :)

Bloggutmaning

Jag tänkte att jag skulle haka på en Bloggutmaning där alfabetet är i fokus. Så då börjar jag med A.

A som i aktiv.

Hemma hos oss pågår det ständigt olika aktiviteter och det är sällan tyst när barnen är hemma. :) Ibland kan man bara önska att det är helt tyst efter en aktiv dag på jobbet med en massa ljud. Men när man ser glädjen över att lyckas göra mål i innebandy, så är ändå aktiviteter att föredra. Jag skulle absolut inte vilja att det var tyst och tomt, nä, jag föredrar den där aktiva känslan. Även om det ibland är skönt med absolut tystnad. ;)

Kram! :)

RSS 2.0