Snö- och isfestival

Här kommer några bilder från våran snö-och isfestival! Visst har vi fantastiskt duktiga barn som skapat så fint! :) Det är några av alla dom saker vi skapat..... Är rätt nöjd med resultatet, så jag måste ju ladda upp lite bilder så ni också får se! När ni ser antalet ljus, så kommer ni förstå varför vi frös som bara den om händerna när alla ljus skulle tändas...

"Is-händer"


Olika saker infrysta i mjölk-kartonger


Våra fina snöskulpturer


En skål med godis! :)

Supernajs söndag!

Ja, det kan inte vara nåt annat än det efter en sådan trevlig kväll som jag hade igår! Jag har skrattat så jag nästan har träningsvärk i magmusklerna och fortfarande när jag tänker på vissa incidenter som hände igår så ler jag! :) Det kan man väl kalla en bra kväll?! Som ni kanske förstår så begav jag mig på den där tjejfesten, å jag ångrar det inte!

Eftersom jag endast kände H där och inte ens henne känner jag jätte bra, så var det en massa nya bekantskaper... Bara det! Att få utbyta tankar och livshistorier med såna man inte tidigare träffat! :) Så trevligt! Vi drack vin å åt gott snacks å sjöng oss lite hesa i singstar innan vi begav oss ut på Oliver´s. Riktigt mycket folk ute, men inte så hemskt många bekanta ansikten... Några träffade man ju i alla fall! Jag å H hade i alla fall en hemskt rolig händelse när vi skulle gå till Heroes Rock bar för att träffa hennes H... Ingen av oss hade varit där tidigare å man kan kanske säga att det blev något av en chock för H... :) Det hela slutade med att vi lämnade stället efter att vi klivit innanför dörrarna å stått där i ca en minut å H utbrister att hon nästan mår illa! "Hur mycket ska man ställa upp på egentligen" var hennes kommentar till det hela när vi gick mot Oliver´s! Som sagt, jag har skrattat, det är så klart inte alls lika kul att återberätta händelsen, man måste ha sett med egna ögon för å förstå! :D Vi dansade i alla fall massor å hade riktigt skoj ute oxå, så det var en riktigt trevlig afton! :) Vi var ett stort gäng som skulle åt samma håll efter krogen, så taxi problemet löste sig oxå! Sen hamnade jag på nån form av "efterfest" där vi satt å surrade tills det var både ljust å sannerligen MORGON! Såna aktiviteter kanske man borde låta bli när man passerat 30... Det känns idag att man inte sovit många timmar! Men som sagt, vad gör det att man är trött när man kan le??! Tack alla som gjorde kvällen trevlig! :)


choklad fontän! :)

Idag har jag å vännen C varit på en prommis i det varmare, men dock snöiga vädret... Var skönt att komma ut å få luft när det känns som om huvudet är i en bubbla... :) Vi gick i alla fall å babblade å drömde oss bort till ett varmt och soligt Thailand! :) Nu är det inte alls länge kvar, bara drygt tre veckor... Som ni nog förstår längtar jag efter semester! :) Tack kära vän för trevligt sällskap!

Efter sådana trevliga möten som jag haft, så känner man sig GLAD! Och det kan sannerligen behövas att man får ha en fantastisk helg när det inte alltid är så lätt på arbetet! :) Apropå arbetet så ringde mamma å berättade att vi fått dagens ros i NSD! Men så himla kul!! Det är väl en bekräftelse om nåt på att vi faktiskt gör ett bra jobb?!

Näää, om man skulle gå å fixa sig nåt som liknar middag... Mitt tema denna helg är typ "tacos"... Med den variationen att det i fredags var köttfärs å igår å idag kyckling! Nä vadå äta samma mat i många dagar?! Nåja, det funkar ju! Å tacos är bland det godaste jag vet, så det skulle jag nog kunna äta många dagar utan att bli less! :)

Kram! :)

Lovely lördag!

Känns underbart att det är lördag å man har fått sova tills man vaknar! :) Känns ju toppen! Ute snöar det för fullt å det ska väl fortsätta med det hela helgen. Konstig vinter detta då det antingen har snöat eller varit iskallt... :) Men, nu är i alla fall ljuset här å snart flyttar vi klockan... Våren är i antågande!

Satt vid köksbordet i morse å funderade på huruvida jag ska gå på tjejfest ikväll eller inte, då ringer det på dörren. Å vilka står där om inte Jehovas Vittnen! Jag var som tvungen att småle, dom kanske kände på sig att jag tänkte "syndiga tankar"... :) I vanlig ordning överlämnade hon ju deras "Vakna!" tidning... Å så visade hon en intressant artikel i den... Å naturligtvis blev jag tvungen att ögna igenom den! :) Handlade om huruvida jorden var skapad av Gud...... Det är ju tur vi lever i ett fritt land där alla frå tro det dom vill. Kan tycka det är intressant att höra andras syn på saker å ting... :)

Nu ska jag fortsätta fundera på vad jag ska göra av denna lovely lördag! Om det blir tjejfest eller inte?!

Ha en fortsatt trevlig helg! Det ska jag ha!

Kram! :)

Fantastiska fredag?!

Klart det är fantastiskt med fredag!! Å nu när jag har "landat" så är det faktiskt en bra dag ändå! Skönt med helg i alla fall! Jag har varit "halv-irriterad" hela dan... Men vi har ändå haft en bra dag med barnen! Åkt skridskor å myst på med liten barngrupp! Sen kan ju jag ha en förmåga att förstora upp saker å reta upp mig själv, vilket jag lyckades med även denna dag... Det slutade med att jag var tvungen att ta en promenad när jag kom hem för att rensa skallen... Gick via Coop å hyrde en "må-bra-film" och köpte godis! Å nu känns det genast bättre!! Såg "Min stora feta grekiska semester" å den passade mig ypperligt en dag som denna! :) Nu är det Let´s dance på min TV... Samtidigt som jag sitter här å bloggar... :)

Denna vecka har jag ju hostat, det är som om förkylningen förpassade sig från bihålorna ner i lungorna å i natt har jag då sannerligen fått hosta! Bläääää.... Men det är alltid någon som har det värre, så man ska väl inte klaga?! :) Nåja eftersom jag då hostat, har jag inte tränat å jag har försökt att inte promenera i kylan heller, för det har gjort saken VÄRRE... Bara för å få klaga lite mer... Men det positiva är ju att jag träffat Prinsessan TVÅ kvällar denna vecka! Det är helt otroligt vad hon lär sig saker! Och igår när jag kom dit mötte hon mig i hallen med värsta leendet å så viftade hon med armarna för att jag skulle plocka upp henne! Snacka om att det värmer en Fasters hjärta! Jag sa att det är då roligt å komma hit när du blir så här glad! :) Älskade gull-unge!

I övrigt har jag ju även varit till frissan! :) Det var välbehövligt, vill jag lova! Eftersom jag ska åka till solen satte hon i lite ljusa slingor i håret, eftersom jag troligen kommer bli blekt i hårbotten där i solen å det ser kanske inte så bra ut... :)

Nu är det bara att njuta av helgen å se vad den har att ge! :)

Kram! :)

Förvånad?!

Jag kommer nog aldrig att upphöra att förvånas över människor och deras handlanden.... Nääää, och ur positiv synvinkel så är det väl bra..... Man lär sig något nytt och vet inte allt... :) Men när man undrar hur i hela friden folk tänker, då är det kanske inte alltid så bra... Om man alltid tänker på sig själv för att få det bästa av situationen, ja, då förvånas man återigen! Men jag lär mig hela tiden och jag har börjat välja vad jag ska slösa energi på och inte... Det är inte alltid så himla enkelt, nej! Men man försöker i alla fall... Jag brukar försöka tänka "hit men inte längre" när det gäller den negativa energin. Jag har ett stopp innan den berör mig... FÖRSÖKA var ordet! Det är inte alltid så himla enkelt, men, men... Jag känner att jag har gett upp vad gäller vissa människor i alla fall! Oj, oj, oj............

Trevlig fredag på er!

Kram! :)

Energifull tisdag

Dagen idag har tillbringats på universitetet. Jag kan väl inte påstå att den har varit jätte givande vad gäller inlärningen, men vi har i alla fall gjort termosar för att se vilket material som värmer bäst å så har vi varit ute å tittat på lite vinter ekologi... MEN.... Det ABSOLUT bästa med att vara på universitetet är att jag får träffa så fantastiska människor där! Dom ger mig otroligt mycket energi och det är mitt andningshål i arbetet! Jag får en massa positiva tankar och vi skrattar och har kul! Så skulle jag vilja ha det varje dag!!! :) Jag skulle dock inte vilja vara på universitetet varje dag, för att jobba som förskollärare med barn är det BÄSTA jobbet som finns! Men tänk om det alltid skulle vara en så positiv stämning där ingenting är omöjligt! Tänk att man faktiskt kan komma till universitetet å ha en dålig dag, eller huvudvärk, för att sedan möta dessa positiva människor å dagen blir bra! Jag hoppas ni vet hur otroligt mycket ni ger mig när jag får träffa er!!! ♥

Gårdagen var en tröttsam dag då jag arbetade till strax efter 17 och inte var hemma förrän vid 18-tiden... Man kan säga att det var den dagen det! Såg i alla fall tjejerna Kalla å Haag ta en snygg silvermedalj! :)

Idag har jag även hunnit med att tvätta kläder när jag kom hem...... Och nu har jag tänkt ta ett bad å sen glo på TV... Lär nog bli en tidig kväll då jag ska vara på arbetet 6.30 imorgon.... Dessutom är jag så fruktansvärt trött, tror jag har nån slags infektion i kroppen som inte vill ge med sig... Jag fick ju sova 8 timmar i natt å ändå var jag halvdöd i morse... Märkligt... Bara å hoppas man får göra bort alla dessa sjukdomar tills man ska åka å resa... Idag är det exakt fyra veckor kvar! :) Nedräkning pågår!

Kram! :)

Längtan....

Jag längtar! Jag vill åka till Thailand, typ nu! Och nu kan man ju faktiskt starta nedräkningen på riktigt, för på tisdag är det bara 4 veckor kvar! Fyra veckor som toligen kommer att gå rätt fort....... Eller det antar jag i alla fall... Eftersom tiden alltid går så himla fort...

Och så längtar jag till våren, till vackra vårdagar utomhus! Just nu är det ju så himla kallt... Det känns som om det är länge sen vi haft en vinter som haft så många kalla dagar... Jag har använt min dunjacka flitigt under januari å februari, å den har jag bara när det är riktigt kallt, vissa vintrar de senaste åren har man knappt tagit fram den ur garderoben. Nåja, om en vecka är vi inne i mars, så då hoppas vi solen börjar värma upp våran del av jorden lite mer. Vi har ju i alla fall sett solen, å bara det gör ju att vårkänslorna gör sig påminda! :)

Denna söndag har jag först tillbringat med mamma å vi har även besökt min bror med familj innan hon begav sig mot byn. Så jag har fått en liten dos av min Prinsessa även idag! Bara man får träffa henne får man ju energi som man kan leva länge på! Henne kan jag verkligen längta efter när man inte sett henne på ett tag... Å för mig kan ett tag handla om en dag... :) Hon är som ett solsken! Älskade barn! ♥ Å nu lär hon ju sig nya saker varenda dag känns det som! Hon har tagit sina första steg, (dock ganska vingliga sådana, men hon går mot en å ibland undrar man om hon själv vet att hon inte kan... :) ), hon vet var lampan å klockan är och pekar och säger "där", hon vinkar och säger "hej hej" och hon härmas med allt möjligt man gör. Tänk vad fort dessa 10 månader av hennes liv har gått! Och hur mycket hon lärt sig på den tiden...

Efter detta begav jag å Cammo oss iväg på en kylig promenad... Inte nog med att det var 20 minusgrader ute, det blåste dessutom! Men det var riktigt trevligt ändå! Det var länge sen vi träffades, så vi hade en hel del å babbla om... :) Vi gick på isvägen och sen gick vi å fikade i stan! Som sagt, en trevlig söndag!! Tack kära vän för denna trevliga dag!

Nyss fick jag erbjudande om att åka med bästa L på vattengympa, hon tänker alltid på mig min kära vän, men jag hade inte ätit middag (har jag fortfarande inte gjort), så denna gång hoppar jag över det... Dessutom känns det rätt skönt att bara slöa resten av denna söndag............

Lördagen var ju oxå iskall vad gällde vädret, tur man fick "värme" av trevligt sällskap å trevliga upplevelser! :) Mamma anlände med bussen på morgonen å efter hennes optiker-besök var vi å fikade med Moster och D, L och E. Efter mobilinköp till Moster fortsatte vi dagen med att fika gofika hemma hos bror med familj... Där var oxå svägerksans mamma å pappa. Så E hade i alla fall full uppmärksamhet! :)

På kvällen var jag å mamma på Buddy Holly - the musical som Brolle satt ihop å även spelade huvudrollen i... :) Det var en riktigt bra föreställning! Han är duktig! En sån "må-bra-sak" som man kan leva på ett tag... Innan vi åkte till Coop Arena, där showen var, var vi ut å åt med L & M som oxå skulle på showen. Så trevligt! Vi brukar ju göra lite saker gemensamt jag å L å våra mammor, men nu var det ett bra tag sen sist... Så det var väl på tiden då... Vi missade sista bussen hem, men eftersom jag har världens bästa lillebror, så kom han å hämtade oss. Trots att vi "bara" stod ute å väntade ca 10-15 minuter i kylan var man genomfrusen då man kom hem! Vilken tur att Sverges OS-hjältar kunde värma upp en!! :D Vilket fantastiskt skidlopp det var igår! Så himla tur att vi hann se det!! Man får gåshud och tårar i ögonen när man ser dessa duktiga idrottsmän och kvinnor lyckas!!

På fredag hade vi planeringsdag med arbetet å fick minsann gå å äta lunch på Oliver´s! Det är lyx att få gå ut å äta lunch nån gång ibland!! Jag vet inte om jag kan påstå att det blev så där fantastiskt mycket gjort på den där dagen, men vi har i alla fall diskuterat lite framtid... Känns samtidigt himla svårt å planera långt fram i tiden när man inte ens vet om man kommer arbeta på den förskolan till hösten... Nåja, det lär ju visa sig å jag ids inte hetsa upp mig över det ännu... Bara jag vet om att jag har ett jobb att gå till, så är jag nöjd! Sen måste man själv fundera ut hur man skulle vilja ha det och det är mental förberedelse... Å det håller jag ju faktiskt på med! :)

Fredags kvällen umgicks jag med Svägerskan. Vi såg Let´s dance, drack kaffe å åt choklad... :) Och babblade! Jag är minsann lyckligt lottad som har fått en fantastisk svägerska! Våra vägar hade nog inte korsats om det inte vore för min bror... :)

I tosdags var jag å lärde mig hur man sätter i och plockar ut linserna... Detta tog ett tag, men då hade världens bästa L bjudit in mig på korvsoppa, så middagen var ju klar när jag anlände till dom vid 18.15... Tack kära vän! Jag är verkligen lyckligt lottad som har en hel extra familj! Efter att jag läst Bamse åt Storkillen (tänk att ungen ska fylla 6 år! Kan inte fatta det!!!) satt jag å Mamman å surrade över några koppar kaffe... Nästan som "förr i tiden"! Ja, vi hann ju med att skratta lite åt historier från "back in the days". :)

I övrigt övar jag med mina linser hela dagarna! Idag får jag ha i dom ca 10 timmar. Å det går riktigt bra! Det svåra är inte att sätta in dom, det är att plocka ut dom, och det går också bättre å bättre... Det mest fantastiska är ju när man är utomhus och har en "klar värld". Jag har ju inte så dålig syn så jag inte ser utan glasögon eller linser, men när man använder dom fattar man ju hur bra man kan se! :) Det är väl det som gör att jag slarvar med glasögon användandet, att jag faktistk ser utan dom..... Jag har ju i stort sett "bara" brytningsfel, men det är nog så irriterande...

Nu ska jag gå å värma lite lasagne... Blir väl fjärde dagen denna vecka eller nåt liknande! Sen lovar jag att jag ska låta bli å äta det på ett tag! Snart kommer det väl bli så att jag får avsmak bara för att jag ätit så mycket av detta på senaste tiden.... :)

Hoppas alla läsare får en bra start på veckan!

Kram! :)

Kall i kroppen...

... men varm i själen! Så känns det efter våran snö- och isfestival som blev en riktig succe! Vi har jobbat massor tillsammans med barnen för att skapa i snö och is och idag gjorde vi klart utställningen... Vi tände massor med ljus och det var såååååå fint! Till å med jag, som sällan kan vara nöjd, måste säga att det blev riktigt bra! Å jag ÄR nöjd! Vi fick mycket beröm å det värmer i hjärtat! Vi har verkligen fantastiska barn och föräldrar på våran förskola, så det så! Att jag sedan är genomfrusen, det kan man leva med.... :) Tyvärr var det rätt kallt ute, så det kändes i händerna när man skulle tända ljus... Men som A-K sa "Man har ju inte dött av lite snö i skorna!" Jaaa, vi har väl lite Tornedalsk mentalitet!! :)

Igår var också en riktigt bra dag! Slutade tidigt å hämtade Guddottern på hennes förskola! Finaste N vad det är kul å få vara med dig! Jag promenerade hem (efter att först nästan ha gått vilse på Björx... Känns som om jag aldrig kommer lära mig det där området...) och det tog rätt länge, över en timme... Så när jag kom hem var det bara å börja laga mat... Lasagne blev det, å det blev inte lite av den varan heller, så nu får man väl leva på det en vecka eller nåt?! Efter middagen gick jag över till min bror med familj så N skulle få leka med lite leksaker och så fick tjejerna leka med varandra... Å jag fick trevligt sällskap! Dom är ju dom finaste prinsessorna! Vad jag har fått le åt dom... Dom vill så gärna kramas å pussas med varandra å i nästa stund vill dom ha samma leksak! Man får väl säga att det är tur man har två armar å två ben så man kan dela sig själv jämt mellan dom! :) När det började bli sovdags, gick vi åter till mig å L kom och fick oxå äta lasagne! :) Som sagt, en mycket bra dag!!

I måndags var det tandläkarbesök och där upptäcktes mitt första hål i mitt 33-åriga liv... Å det var visst inte ett riktigt hål, men en grop i en tand som kunde bli ett hål... Inte vet jag så noga, men det skulle i alla fall fixas till så jag ska tillbaka i mitten av mars... Jobbade sent, så kvällen var rätt kort... Men allas våran Charlotte Kalla tog ju OS-guld å det är värt att nämnas!!! Jag kan säga att jag fick torka en å annan tår... Hon är som alldeles fantastisk den tjejen!

Just nu känns det som att man ser ljuset, det är ljusare ute och man trodde våren var på väg tills idag när termometern återigen visade på minus 19 (minst)... Det enda som faktiskt stör är att jag är vansinnigt förkyld (igen)! Med rätt stor risk för att detta sitter i bihålorna IGEN, har jag börjat förebygga med rinexin... Jag har i alla fall inte råd med nån mer karensdag denna månad, så det är bara å gå till arbetet. :) Dessutom är det där smitthärden är, så det gör inte så stor skillnad om man är hemma eller inte... Å så farligt är det ju inte...... Kanske var tur vi hade snö- och isfestivalen just idag, så jag inte fick för mig att gå på afron... Lika bra å försöka vila från träning när man inte är kurant. Försöka var ordet........... :)

Imorgon ska vi iväg till spegelsalen med barnen på jobbet! SKOJ! Å så ska jag visst utprova linser efter jobbet... Det hade jag nästan glömt, så det är väl bäst att skriva ner det så man minns det! ;) På fredag ska vi ha planeringsdag med jobbet å sen är det ju faktiskt fredag! SKÖNT! På lördag kommer mamma å kanske pappa... Å då ska vi se Buddy Holly... Det var visst den veckan det?!

Kram! :)

Vårkänslor!

Efter dessa kanondagar, så kan man inte annat än få vårkänslor! Känns helt underbart att det är ljust ute längre på dagarna och att solen faktiskt värmer när den är framme. Som sagt, våren närmar sig! :)

Vad har då denna tös sysslat med sen sist... Ja, det kan man undra.... Jag har BARA umgåtts med trevliga, positiva, glada, undebara människor vilket förmodligen oxå gör att ens egen sinnesstämning är den samma! :) Kan vara bra att ladda batterierna på det sättet innan man ska kasa sig ut i en ny arbetsvecka... Till å med på arbetet var det riktigt bra stämning i fredags.... Inte vet jag om det var just fredagen som gjorde det?! Men.... Våran plan på att åka skridskor var vi tvugna att skjuta upp då det i S-byn var närmare 30 grader kallt... Inte så kul å åka skridskor utomhus då! Å speciellt inte om man är nybörjare och inte kan åka så bra... Alltså ställdes detta in... Men på eftermiddagen hade vädret blivit något mildare och solen lyste så fint, så jag å Chefen var ute med barnen och började fixa en "isbana"... I min föreställningsvärld var det så att när man använder en brandslang ska det komma MASSOR med vatten... Det gjorde det INTE. Det var mer som en vattenslang... Så jag och nån annan får nog fortsätta med det där projektet imorgon... Nu borde det ha frysit lite i alla fall, så det blir lättare att spola på mer vatten. När jag sa att jag vill att saker ska hända FORT, så tittade min chef på mig å sa att det hade han aldrig kunnat gissa! :) Är det så tydligt att Anci har svårt att vänta?! Kan ju säga att jag har full förståelse för barnen när dom har svårt att vänta!! Efter arbetet blev jag bjuden på tacos! Så himla lyxigt! Å gott, tacos står högt på listan över min favorit mat! :) Dessutom är ju tacos en "sällskaps-mat", kanske därför den är extra god?! Nåja, med god mat å trevligt sällskap gick fredagen fort! :)

På lördag var jag till "min familj" å på eftermiddagen var jag å Mellankillen på bio och såg Alvin å gänget 2. Riktigt bra film både för stora å små! Vi hade värsta mysdagen som avslutades med middag på MAX! Så säger han att det nog var tur att Storebror inte deltog i detta å när jag undrar varför säger han att det ju faktiskt var tjejer med i filmen... :) Sen hem å se melodifestivalen, som jag faktiskt halvsov mig igenom... (var tvungen att kolla in bidragen en extra gång i morse då jag inte var helt säker på hur dom lät... :) Så kan det gå) Eftersom jag var så himla trött, (beror nog dels på denna förskylning som drabbat min kropp, IGEN, men det börjar ju mer vara ett normal tillstånd, så utan feber är det bara å kämpa på! :) ), så gick jag å la mig vid 22.30! Och har man somnat vid den tiden så vaknar man ju oxå tidigt!!

Så i morse har jag varit uppe vid 8-tiden... Har hunnit med å surra med Bästa Kusin J i telefon, dammsuga å skura detta hem och tagit en prommis å hälsat på hos "min familj"... Där var vi utomhus i det fina "vårvädret". Och så blev jag bjuden på middag IGEN. Denna gång var det tacos hos Guddottern med familj! Vilken lyx-helg alltså! Jag å Guddottern har minsann lekt... Hon tycker man ska vara i hennes rum å gärna sitta på en speciell stol när man leker.... Å om man har för avsikt att gå ut säger hon NEJ klart å tydligt... :) Hon har dansat å lärt mig sin dans. Hon skrattade gott när jag gjorde som hon.... :) Sen fick jag skjuts hem...

Så denna helg har man varit riktigt bortskämd på många sätt å vis... Dels med att jag knappt behövt laga mat på hela helgen å att jag haft sällskap när jag ätit... :) Och så har jag fått vara med en massa människor som har stor plats i mtt hjärta! Intressanta saker har diskuterats både gamla å nya! :) Ja, jag är redo för en ny vecka!!

Vad ska då hända denna vecka kan man undra.......... Det jag vet om är att på tisdag ska jag hämta Guddottern på hennes förskola å umgås med henne på eftermiddagen å kvällen... På onsdag har vi snö- och isfestival på jobbet... Å jag hoppas, som den tidsoptimist jag är, att jag ska hinna på afro... Dessvärre lär det väl inte bli så... Ja, sen vet jag inte vad mer denna vecka har att erbjuda... Men till helgen ska vi i alla fall å se "Buddy Holly"!

Nu ska jag återgå till mitt broderi ett tag å sen sova! Morgondagen ska nämligen starta med ett tandläkarbesök!

Kram! :)

Full fart mot helgen

Ja, ungefär så känns det! Veckorna rusar fram så snart, snart, snart är det dags för våran resa! :) Denna vecka har gått extra fort eftersom jag varit sjuk två dagar... Dessutom har jag blivit täppt i näsan nu, så vi får väl se vart detta leder... Men med positivt tänkande kan man komma långt! :)

Gårdagen var en trevlig dag, ja dels fick man ju komma tillbaka till jobbet å träffa alla fantastiska barn, och sedan efter arbetet fick jag vara med världens finaste E, min Prinsessa! Vi hann med att leka en stund å nu har hon ju börjat prata en massa, eller en massa kanske var å ta i, men hon säger "där" och "titta" och vill att man ska visa saker... Det är så häftigt att hon lär sig så himla mycket nytt hela tiden! Nu kan hon nästan stå utan stöd, i alla fall om hon inte minns att hon inte kan det.... :) Fick mig middag oxå å middags sällskap av Svägerskan, inte illa alls! Efter detta var det dags för första Afro passet i nya hallen på Örnäset. Mycket trevligt, minsann! Detta kommer vara mitt onsdagsnöje framöver... Å helt perfekt att jag har så nära! Då har man inte ens en ursäkt att låta bli... :)

Dagen idag, torsdag. Vaknade med en rejäl låsning i bröstryggen, inte skönt alls kan jag säga! Det blev kanske inte så där jätte mycket bättre av att vi tömde soptunnorna som barnen trampat snö i... Men vad gör man inte?! :) Min bror lyckades trycka ut den innan jag for å "hoppade bomben" som han kallar min vattengympa. Det gick riktigt bra, så jag hoppas den håller sig borta nu oxå! Det är verkligen otrevligt med dessa låsningar......

Idag hade vi disco för barnen på arbetet, imorgon är det dags för skridskor för de äldsta barnen... Det händer grejer! På onsdag är det snö- och isfestival, så vi grejar på med snö å is för glatta livet. Å kul är det!!

Nu dags för tandborstning, spikmatta å sedan sova!

Kram! :)

Lyckan är tillbaka!

Jag är frisk!! Helt underbar känsla!! Det är först när man varit sjuk å blir frisk som man fattar hur underbart det är att vara frisk! :) Jag har varit hemma från arbetet även idag å det var nog lika bra det, för man är rätt slut... Fick nåt ryck i morse och skulle skura badkaret å det borde man kanske inte ha gjort, för jag var alldeles slut efteråt! Som sagt, tur man inte är på jobbet ännu... :) Har för övrigt varit in till stan för att betala Thailands resan, så nu är det klart å betalt! :) Bara nedräkningen kvar nu då! Och när jag var i stan hämtade jag ut mina nya glasögon oxå... En mycket dyr dag detta, men det är det värt! Nu känns det dock som om jag ser alldeles för bra! Får väl prova några dagar och om jag inte vänjer mig måste jag kanske fråga om det är rätt styrka... Jag hade ju något sämre syn nu, eller det är brytningsfel jag har mest, så det kan vara så att jag måste vänja mig vid detta.

Nu ska jag faktiskt diska! Konstigt att man får en massa energi när man fått vila upp sig nån dag... :)

Kram! :)

Usch och fy!

Har idag åkt på den värsta av sjukdomar... magsjuka! Dock har jag väl (haft) en hyfsat lindrig variant... Och nu är det värsta denna hemska ryggsmärta! Jag får alltid ont i ryggen när jag blir sjuk så även nu... Å nu har jag nog rätt hög feber... Inget arbete imorgon i alla fall! Det är ju typiskt att man ska bli sjuk när man är i byn... Både jag å mamma har drabbats... Å varifrån denna smitta kom har vi inte en aning om... Eftersom jag är maniskt rädd för å kräkas är jag glad att jag bara behövt göra det två gånger... Varav en gång var i en snödriva på väg hem till Luleå! Så kan det gå... Å nöden har verkligen ingen lag i det fallet!

Nu är det VILA som gäller! Inväntar världens bästa svägerska som ska komma med lite proviant till mig, sen befinner jag mig i liggläge... Och hoppas detta går över tills imorgon...

Kram! :)

Snart är det dags...

... för melodifestivalen! Nu drar det igång igen... :) Jag är hemma i byn och ska avnjuta första deltävlingen här!

Det känns som om det har varit en lång vecka, men den har ändå gått fort... Det har då varit rätt fullt upp i alla fall... Nåt nästan varenda kväll och även full aktivitet på dagarna på arbetet...

Måndag hade jag stängning, men det var ju lika bra eftersom vi ändå skulle jobba på kvällen... Stannade kvar och möblerade lite och fixade med lite annat som ska bli gjort... Kände oss rätt nöjda när vi åkte hem på kvällen.

På tisdag var det inplanerat att åka till Stadsparken och åka på Orren med en del av barnen... Vi fick tyvärr inte bara uppskattning för det arbetet vi utfört dagen innan, å det kan göra vem som helst besviken, upprörd, ledsen och arg... Vissa saker kan man svälja, andra känns det som om dom får bägaren att rinna över... Nåja jag å A-K och våran praktikant åkte i alla fall till stan med nio av barnen. Vi hade riktigt kul! Och det var skoj att åka på denna orre! Jag åkte då närmare 15 gånger själv och jag kan säga att jag hade då inget problem med kylan, förutom i ansiktet. Var nästan överhettad när vi väl begav oss mot MAX för att äta mat med barnen! Man kan ju undra vad som var höjdpunkten, att åka på orren eller få äta på MAX?! Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag!!Det var vikariebrist, som det verkar vara typ hela tiden numera, så vi fick jobba lite mer än tänkt också... Efter denna dag var man rätt slut, så det blev inte så många knop resten av dagen... Dessutom hade jag en envis huvudvärk som vägrade ge med sig, troligen var det väl nacke/axlar som spökade...

Onsdag är oftast en bra dag på arbetet! Så även denna dag... Vi skapar för fullt i is numera för att ha en massa att visa upp på snö- och isfestivalen! Kul för både pedagoger och barn! När jag kom hem från arbetet var det dags för barngympan. Lånade fallskärmen från jobbet, och den är alltid lika rolig att jobba med! :) Sedan var jag på uppdrag med Cammo... Var bland annat å tittade på hennes nya blivande lägga... Alltså från utsidan, men ändå... :) Det var den dagen det!

Torsdag var det dags för gäng 2 att åka till stan, så jag blev kvar själv med ett gäng barn! Vi tog en prommis å hälsade på en annan förskola i byn! Fick träffa en av mina förebilder som förskollärare... Hon var handledare åt mig, så vi brukar säga att hon är "mamma" och att det förklarar varför jag är som jag är! :) Men hon är verkligen toppen! Och det kändes så bra att få träffa henne just denna dag! Eftersom vi inte fått ut nån vikarie till köket, å "köksan" var sjuk, så blev det "hämtpizza" till lunch... Till allas stora glädje! Allas utom min mage som gav upp totalt! Och nu har jag återigen lovat mig själv att INTE äta pizza med ost!!!

Efter arbetet hade jag min efterlängtade massagetid! Hon undrade vad jag gjort, för det var värre än vanligt... En av orsakerna är garanterat att jag stod ute i snöstormen å frös, då spände jag nog axlarna ganska mycket! Nåt annat som oxå hände när jag var ute i snöstormen är att jag nog förfrös kinderna eller nåt... För numera är dom konstant röda... :) Så kan det gå!

På kvällen var jag tvungen att springa in å pussa på Prinsessan, för dom skulle till byn på fredag å min tanke var inte från början att åka... Men sedan kom en ljus idé upp i min skalle å vid 21-tiden på torsdag beslutade jag mig för att åka hit... :) Hann oxå med att vara på vattengympan!

Å så var det då fredag igen! Som sagt, det har hänt mycket denna vecka så den har känts lång, men ändå gått fort! På jobbet hade vi fått soptunnor att packa snö i, så det var det förmiddagen gick åt till. :) Och vid 16-tiden begav jag mig mot byn... Sen var det bara Let´s dance å sedan sova! Kan säga att energin inte räckte längre än så!

Idag på fm var jag ut på prommis med Prinsessan å Nalle och fick sällskap av Bästaste T!! Så kul å hinna babbla lite å samtidigt promenera... Förena nytta med nöje heter det visst! :) Sen var jag å kollade in butiken i byn som blivit som förbytt! Man kände inte alls igen sig! Skoj att nån vågar satsa i byn!! :) Sedan har jag badat bastu, broderat på tavlan och fått samtala med lilla Lillebror som just nu är i Thailand!

Nu är det snart dags för mello!!

Kram! :)

RSS 2.0