Latmasken har bott i bloggerskan!

Oj, oj, oj vad hon har varit lat på att skriva!! Får väl skylla på att när man har sommarlov så har man sommarlov! Försöker använda mig av det argumentet även när det gäller städningen och annat tråkigt hemma........ :)

Nåja, en snabb resumé av mitt liv senaste veckan ser ut som följer.....

Torsdag förra veckan tillbringades på stan... Ja, så kan man nog säga! Åkte in ca 12.15 och återkom hem ca 18.45... Det kan lätt bli så när jag å Cammo är i farten! :)

På fredag satt jag å Cammo på min balkong och drack lite öl och surrade innan vi begav oss till stan och gick på BBBåten... En trevlig afton då vi mest satt å glodde på folk! :)

På lördag var jag på Arons med Bästa Guddottern och hennes mamma! Vi myste på där nån timme med sol å bad... På eftermiddagen begav jag mig mot J&A för att delta i festligheterna senare på aftonen.... :) En trevlig tillställning där man träffade personer man inte sett på mycket länge! :)

Söndagen gick väl i nån form av lugnets tecken då jag å Cammo åt pizza och såg film: SNABBA CASH... Helt okej film, men när man läst boken så var det som vanligt som att något fattades...

Och så var det ny vecka igen.... Måndag... Då var jag barnvakt till mina goa killar på Sst... Blev kvar där nån extra timme också så jag hann umgås med Mamman... Även Guddottern och hennes mamma var förbi... På aftonen var jag å L ut på Storheden en sväng...

På tisdag vaknade man av en h-vetes smäll! Det lät som om någon slog sönder något... Rätt chockad förstod jag rätt snabbt att det var åskan! Men jösses så det lät och länge höll det på!! Jag som är åsk-rädd försökte sova bort eländet men lyckades bara halv-bra.... Nåja vid 9.45 var den förbi och jag samtalde med Cammo och vi beslutade oss för att bege oss mot IKEA... Okej att det var varmt, men det var ju ändå mulet! Vi hade en mycket trevlig dag och kom hem en massa pengar fattigare, men kanske också aningens gladare! :) Jag köpte bland annat en hylla till toaletten och en MALM byrå... Och en massa annat smått och gott förståss.... Och ett par skor på Skopunkten! :) Vi kom hem lagom till Allsång på Skansen och sedan Morden i midsummer....

På onsdag var jag bjuden på tjejmiddag hos vännen C... Mycket trevligt att träffa alla som man inte sett på hela sommaren! Och det var fantastiskt god mat också!!!

Igår var det torsdag och jag träffade A-K inne i stan... Vi käkade lunch och surrade och gick runt på stan nån timme... Så trevligt att träffa henne!! :) Jag inhandlade även en 30-års present till MIG! Den som spar den har heter det ju å i mitt fall var det ett presentkort på Fritz Ohlsons! Köpte mig en ny klocka och har fortfarande kvar en liten peng! Det är så roligt att handla när det inte kostar nåt! :)
......................
Efter att ha intagit middag gick jag till Bror med familj för att hämta Prinsessan. Hon skulle tillbringa kvällen och natten med sin faster. Oj vad mysigt vi har haft det!! Vi började med lekparks-besök och sen fick hon bada skumbad... Det är ju bara för underbart att se henne upptäcka världen med den glädjen! :) När E somnat sött såg faster en film som vi hyrt på Coop... Love Happens... Den var faktiskt bra och den hade nog varit ännu bättre om den inte hade "hackat" så jag bland annat missade början och slutet.....

Prinsessan sov sin skönhetssömn och vi vaknade även denna morgon till åskväder vid 7.30... Men vilket skyfall! Det var som om någon hällde vatten ur en hink! Dessutom haglade det is-hagel som var riktigt stora! Det blev så mycket vatten som inte hann rinna undan så garaget på andra sidan hade vatten upp på halva dörren! När det klarnade upp lite gick vi ut på en prommis... Vi käkade lunch och Prinsessan sov en stund... Under den tiden hann fröken A besluta sig för att strunta i Lars Winnerbäck på PDOL (vilket iofs är en sorg...) och istället bege sig till byn... Jag kände mig både fattig å lat... Har dessutom plågats av huvudvärk hela dagen och då kändes det inge kul å åka iväg....
Så nu befinner jag mig i byn sen ca 16.30...... Och här blir jag till på söndag när vi ska på dop i Hakkas... Ska bli så himla kul å träffa Kusin J och hela hennes familj, har ju inte ens sett nyaste tillskottet ännu!!

Nu verkar det dessutom vara dags för mig att sova! Kanske huvudvärken är borta tomorrow! Troligen kommer en hel del från nacken och sen är det ju åskväder var och varannan dag.... Men det löser sig! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.....

Kram alla fina bloggläsare! :)

Dagarna försvinner...

Idag blev det som ett kallt uppvaknande när jag insåg att det är den 21 juli idag! 21 juli!!! Men när hände det?? Jag gick i tron att det kanske var typ den 17:e... Inte vet jag hur jag tänkte, men så var det i alla fall..... Nåja... Man kanske skulle kolla i almanackan lite oftare för att inte bli alldeles chockad! :)

Idag har jag i alla fall anlänt till stan igen. Jag och Cammo kom hastigt på att vi skulle på bio och se "Eclipse", tredje filmen i The Twilight saga... Helt okej film! Och även om man är bland dom äldsta i salongen, så kan man tycka filmen är bra! ;)

Dagarna i byn har förlöpt i sakta mak.... Jag har varit förkyld, igen... Mest bara täppt i näsan, men så vansinnigt trött, så jag har inte direkt orkat med några större utsvävningar... Badat bastu, bakat, sett på tv, läst och umgåtts... Och lekt med Prinsessan förståss! Numera går hon omkring på alla fyra och "skäller" vovvovvov... Och så har hon flera mjukishundar som hon leker med... Och får hon vara ute och samla på stenar så är lyckan gjord! :) Älskade unge! ♥ Man måste verkligen samla på all tid med henne, för om tiden går så här fort blir ju hon oxå stor fort!

En annan sak som man märker nu är att midnattssolen håller på att lämna oss... Det är allt mörkare på kvällarna och här i stan är det rätt stor skillnad mot byn... Nu får man ju tända på kvällarna... Det är viss mysfaktor även i det, men jag vill ju ändå ha kvar sommaren lääääääääänge!

Näää, nu ska jag nog bege mig in i SLASH värld.... Har börjat läsa hans bok idag och den är fängslande! :)

Kram! :)

myggbett kliar!

Ett enda kallt konstaterande! Fy bubblan vad jag har fått mygg- och knottbett de senaste dagarna! När vi har suttit ute på kvällarna har dom små hemska krypen haft kalas på blodet i mina ben... Man är väl mer känslig för deras gift än vissa andra, så då får man en massa bett... Och så kan man inte låta bli att klösa betten... Nåja, det är ju tur dom inte varar förevigt i alla fall! :)

I fredags cyklade jag förbi hos J&A och så fick jag sällskap av A när vi cyklade till Cammo... J tog bilen så det var lättare med barnen... Hos Cammo grillade vi och åt gott!! Och sedan satt jag, A och Cammo tillsammans med hennes grannar K och J och drack vin och surrade långt in på småtimmarna... Jag tror jag var hemma efter cykelturen efter 4 på morgonen! :) Så kan det gå när man har trevligt!! Och det hade vi ju! :)

Igår åkte jag till byn med Svägerskan och Prinsessan... Så nu är jag här och umgås ett par dagar... :) Blir utebastu, ta det coolt samt att umgås som står på schemat... Och att underhållas av våran skatt E förstås! :)

Kram! :)


Socialiserande

Det är ungefär så man kan sammanfatta mitt liv de senaste dagarna! Men det är väl det man ska göra när man är ledig å har "sommarlov"?! Man ska passa på att umgås och göra alla dom där sakerna som man aldrig hinner när alla jobbar och vardagen är en massa måsten.... Så just nu är jag verkligen lycklig! :)

Igår satt jag och H och väntade på solen i några timmar! Den skymtade fram emellanåt, men till slut var det strålande sol från klar-blå himmel!! Skam den som ger sig!! Vi satt där i våra "brasse-stolar" och skrattade åt oss själva och våran envishet... :) Men vi hade trevligt och det är ju det som räknas!! :)

Efter denna trevliga dag var det dags för ännu mer trevligheter! Vi var bjudna på tjejmiddag hemma hos Fina L!! Men så mycket gott hon hade fixat!! Och så himla trevligt vi hade!! Vi var åtta glada brudar som surrade och hade trevligt fram till typ 24... Det är så det brukar bli när man inte ses så där jätte ofta alla samtidigt!

Igår var också en mycket speciell dag! Inte nog med att Kronprinsessan Viktoria fyllde 33 år... Nej... Jag å Bästa L firade ju 15-årig förlovningsdag! :) Inte illa pinkat!! Det värsta är ju att det känns som igår... 14 juli 1995... Vart i allsindar har tiden tagit vägen?! Troligen har vi väl, förutom att vi blivit äldre, också blivit aningens klokare och skaffat oss en del erfarenheter... Och en massa minnen! Men vi sparar bara på dom fina och bra! :) I gåva fick jag minsann ett mycket fint halsband!! Tack älskade vän för att du finns!! Älskar dig nu å för evigt! :)

Och så var det dagen idag då.... Då har jag minsann socialiserat HELA dagen! Började med att vi var ett jätte-gäng som befann oss på Arons badet typ hela dagen! Jag har badat med barnen och fått mysa med dom! Jag tror att vi som flest var 12 personer där på våran "picknick"... Så himla trevligt! Masssor med skratt och babbel kan man säga! :)

På aftonen har jag varit hos J&A och barnen och grillat... Även J och Cammo var där, så vi har haft en mycket trevlig kväll!

Som sagt, Anci har socialiserat en hel massa de senaste dagarna! Och det är så kul!! Man är lyckligt lottad som har så fina vänner och familj runt sig!

Imorgon är en annan dag med nya möjligheter!

Kram alla fina! :)


Att leva i nuet...

Snacka om att leva för dagen! Jag har ungefär noll planer för vad som ska hända under semestern... Jag tar dagen som den kommer och njuter av det som erbjuds... :) Ungefär så i alla fall! :)

Lördagen gick verkligen i marknadens tecken... Åkte dit kring lunch och började med att köpa mig ett par röda gummistövlar med fleecefoder i... Dom var behövda kan tilläggas... Jag vet hur det är att vara ute i slask och så blir man kall om fötterna... Med det jobb jag har så är det nästan ett måste att ha sådana i sin ägo! :) Efter det strosade vi runt lite på marknaden och klockan 14 var det dags för Raj Raj att spela. Det var deras 11:e spelning på marknaden och jag tror jag har sett varendaste en! Det är som nåt speciellt med just den spelningen... Det är en massa glada hemvändare (och även bybor såklart) som verklligen njuter av att se dom spela! Och att se dom spela på "hemmaplan" är verkligen nåt speciellt... Dom är verkligen fantastiska! :) Då fick vi det sagt igen! Ryktet säger att dom kanske ska få spela på Allsång på Skansen nästa sommar... Måntro om Tornedalingarna vallfärdar till Stockholm då?! :) Efter denna spelning å lite snicksnackande med några bekanta begav jag mig mot Farbror med familj... Lite kaffe å macka å sen åkte vi tillbaka till byn...

Efter middag och utebastu med öl begav vi oss till de nya grannarna för lite party innan bussen skulle avgå... Vi hade bokat minibuss... När vi kom till Pja var det mest folk på Jernverket, så där hamnade även vi! Hade en mycket trevlig kväll med en hel del bekanta... Hade nog varit skoj att även besöka bykrogen, men efter klockan 1.30 kändes inte riktigt 180kronor i inträde värt det! Nåja utanför grindarna hann man med att se en del bekanta ansikten i alla fall. :) Hemresan gick fort eftersom jag å L hade ett gott skratt under nästan halva resan! Men det känns att man börjar bli äldre... Hade nog kunnat bege sig hemåt aningens tidigare... ;)

På söndag sov man läääänge och sen var vi ute... Upptäckte bland annat en orm på gården, den fick sedan sätta livet till eftersom den inte var en särskilt välkommen gäst... Med tanke på att lilla E förmodligen skulle ha klappat den och man vet ju aldrig vad som då skulle hända kändes det bäst att göra sig av med den.... Sen var vi å köpte glass och sen fick E bada på utebadet... På aftonen begav jag mig mot stan å var framme ca 22.30...

Igår var det måndag och strålande sol! Jag å H var på Arons och fördrev tiden... :) Då ingen av oss hade något hemma fick det bli sallad från Coop, men den är faktiskt att rekommendera... Riktigt god.... På kvällen inbjöd jag L på middag och sen begav vi oss till Cammo på visit... Som vanligt går tiden fort när man har roligt å jag tror inte vi var hemma förrän vid 22.30... :)

Idag skulle vi göra en favorit i repris, men vädret spelade oss ett spratt och det blev plötsligt mulet och så kom det en regnskur. Det gjorde i och för sig inte så mycket för då fick jag kläderna tvättade! :) Som sagt, leva i nuet! Passa på att ta vara på tiden... :) Oriflame grejerna anlände igår, så idag har jag varit till J med hennes grejer... Då fick man sig en cykeltur sådär på kvällskvisten! :) Det är fortfarande varmt ute, ca 17,5 grader trots att klockan är 22.30... Känns nästan lite som utlandskänsla i luften...

Imorgon hoppas vi på vackert väder så man kan vara ute å njuta och på kvällen ska vi till L på tjejmiddag! Ska bli trevligt minsann!

Kram! :)

Lite bilder...

Här kommer lite bilder från början av semestern... :)


Tre snygga badbrudar simmar och dyker! :)


Badbruden! Vad är väl roligare än att få leka i vatten???


Det är mycket arbete när man ska flytta sand och stenar från ett ställe till ett annat.... :)


Finaste E leker med lastbilen och sanden....


Grabbarna rockar loss!


Boeves psalm! Med bästaste Raj Raj band! Vad vore väl en marknad utan att ha hört dom spela?!


Värsta regnbågen mötte oss när vi anlände till marknadsfirandet i Pajala...



Norrlands Guld i Midnatts sol... Kan det bli mer Tornedalen än så?! :)

Midnattsol, myggor och marknad

Det är då man är hemma i byn!! :)

Jag och lilla Lillebror anlände på tisdag tillsammans med Prinsessan... Det var strålande sol och varmt, så E fick bada på gården, vilket hon njöt av såklart! :) Dessa dagar här i byn har mestadels gått åt till att vara med våran Prinsessa... Hon kan ju sysselsätta alla! :) Ett riktigt energiknippe, så man är verkligen laddad med positiv energi efter flera dagar med henne!! Och fler ska det ju bli......

I övrigt har det hunnits med nåt besök på Affären, där hinner man alltid träffa nån bekant! :) Och så har jag träffat vänner i byn... En dag var vi hos Grannen på fika, jag, Guddottern å hennes mamma... Och så har T varit förbi här med I och så har jag å E hälsat på hos Guddottern med familj... Dom är som värsta kompisarna, E & N! :) Helt underbart att se dom! Kramas å myser å sen i nästa sekund vill dom ha samma leksak! Precis som det ska vara! :)

Och icket att förglömma så har man ju badat utebastu! Det är verkligen njutning på hög nivå! :) Har oxå tagit en liten cykeltur i midnattsolen... Å bara njutit av ljuset! :) Och gräsmattan har jag klippt.... Riktig sommar i byn alltså! :)

Tyvärr är detta en riktig mygg-sommar! Det fullkomlikgen kryllar av dom där hemska insekterna så fort det inte är sol eller vind... Eftersom det är varmt ute och har kommit lite regn nu å då, så lever dom ju glansdagar! Usch säger jag bara! Lilla E har oxå lärt sig vifta bort myggorna... :) Dessvärre glömmer hon att vifta när dom verkligen är i närheten...

Och nu har marknaden dragit igång, årets stora "happening" i Pajala... Har varit där en sväng på eftermiddagen idag och köpt kola och lakritsremmar.... Och träffat några bekanta! Imorgon är tanken att jag ska höra på Raj Raj och på kvällen ska det firas! :)

Kram alla fina! :)

Semester - I like!

Erkännas ska att denna semster nog inte hade kunnat börja bättre! Fredagen bjöd på en hel del sol, så jag hamnade på Arons tillsammans med J&A och barnen samt Guddottern och hennes mamma! Umgänge på hög nivå!! Anci like!! Vi hade mycket trevligt! På eftermiddagen kom Cammo förbi och vi cyklade in till stan å satte oss på Roasters... Där blev det nån öl å även sallad till middag... Helt underbart att sitta där i solskenet å bara njuta av livet! Vi skålade in semestern och ansåg båda att den defenitivt hade kunnat börja sämre! :) Sen var det en sväng på Båten innan cykeln styrdes hemmåt igen...

På lördag skruvade jag ihop mina nya fina utemöbler... Som jag å L sedan invigde på aftonen... Sen bar det iväg ut på Båten! Men så mycket folk!! Träffade flera bekanta och hade trevligt!! :)

På söndag var det 35-års kalas hos Bästa J! Och efter det plockade jag upp lilla Lillebror på Kallax... Vi hyrde film, såg "Trubbel i paradiset: couples retreat" å hade en lugn söndags-kväll...

Idag insåg jag vid 12-tiden att jag fortfarande inte hade varit in på Arbetsförmedlingen, eftersom jag var för sent ute på torsdag å trodde dom hade öppet längre än dom hade på fredag... Så det var bara att bita i det sura äpplet å åka dit... Det är alltid förenat med viss ångest att gå in där. Det är som om man måste be om ursäkt för att man finns... Nu hade jag sån himla tur, så det tog inte många minuter så fick jag komma in och jag träffade en som var riktigt TREVLIG! Nästan som ett "Hallelujah-moment"!! Nåja, eftersom jag endast skulle vara deltidsarbetslös denna månad, så la han inte ner så myclet energi på mig... TACK för det!! Efter denna vistelse var jag å lilla Lillebror och åt på stan och besökte Smedjans affärer... På aftonene har vi ätit tacos hos Lillebror, Svägerskan å Prinsessan... Värsta myset!! Och E var på ett strålande humör som vanligt! :)

Det enda man just nu kunde beklaga sig över är ju att solen lyser med sin frånvaro på dagtid och att det blåser onödigt mycket... Men vädret kan man ju dessvärre inte göra något åt, så man får väl finna sig i det och försöka njuta av livet ändå! :) Men till helgn beställer vi sol!! Och värme!!

Imorgon bär det av mot byn! Lillebror å Svägerskan ska på tripp till S-holm, så Prinsessan följer med oss till byn... Ska njuta av livet å undvika mygg å knott! :) Till helgen är det ju dags för marknaden!! :)

Ha det bra där ute!

Kram! :)

Bra känsla!

Det kändes himla bra med de nya kollegorna på det nya jobbet! :) Dom verkar glada och trevliga! Jag tror minsann det där kommer bli fin-fint!! Och det blir ju som man gör det, såååå.... Efter en hel dag med massor av ny information så känner man sig rätt mör i skallen! Dessutom har jag ju varit upp före 5 för att skjutsa lilla Lillebror till flyget... Nog för att jag sov en stund efter det, men ändå! Det blir nog en tidig kväll ikväll så jag kan njuta av min riktiga första semesterdag imorgon! Den dagen kommer dessvärre å börja med ett (inte alls) trevligt besök på Arbetsförmedlingen... Gjorde ett försök att gå dit idag, men jag var typ en minut för sent ute så det är bara att ta nya friska tag imorgn! Men nu är det SISTA gången på ett bra tag som jag behöver gå dit!!! Jag får ju 100% från och med 1 augusti!! YEEEES! Så det är mycket som är positivt med det nya jobbet! :)

Nu ska jag njuta av att jag vet att jag är ledig imorgon!!

Kram! :)

RSS 2.0