Sköna maj välkommen!

Idag kan man då inte klaga på vädret i alla fall... Möjligtvis på att det blåste lite kalla vindar, men i övrigt har det varit underbart! Jag har varit ute nästan hela dagen... Vi började med att vara ute med barnen på förmiddagen, sen var det en flicka som behövde sova i vagn, så jag erbjöd mig att "vagna" med henne... När jag la henne i vagnen sa hon bara "Nu måste du rulla..." Javisst! Vad gör man inte för dom små liven?! Sen när jag kom tillbaka var det mycket "spring i benen" på en del barn, så vi gick ut igen... Å där åt vi mellis å förblev tills jag åkte hem... På kvällen har jag varit på majbrasa tillsammans med de två äldsta sönerna från "min familj" samt deras faster... Vi hade mycket trevligt å det var oerhört spännande med elden... Å naturligtvis med vattenpölarna... Vi cyklade dit, å äldste sonen hade tempo på cykeln kan man säga... Det är inte alla gånger så lätt att "röststyra", men det gick ändå riktigt bra! Mellan sonen åkte i cykelstol på min cykel å var nöjd med det...

Som sagt, en härlig dag! Solen lyser å majbrasan brinner...



Igår "råkade" jag springa in på Lindex medan jag väntade på bussen i stan... Jag missade även den bussen jag hade tänkt åka med å kom hem säkert en timme senare än beräknat... :) Jag "råkade" hitta en del där på Lindex oxå... :) Några saker till mig, bland annat en kavaj-jacka som jag inte vet om jag ska behålla... Och så hittade jag rea kläder till barn... I en korg fanns det sockar å vantar å lite diverse för typ 10 kronor, så givetvis var jag tvungen att köpa strumpisar å sockar till min Prinsessa! :) Och så köpte jag ett par mjuka fingervantar till E, den ungen älskar ju fingervantar! Hon hade sagt till sin mamma att det var "pyjamasvantar" för att dom var så mjuka... Ja, ibland är det lätt å glädja dom små... :) 

I tisdags var jag å hälsade på familjen i Sunderbyn å åt middag med dom... Alltid lika trevligt å bli bjuden på middag! :) Igår hann jag med å tvätta lite kläder, bland annat täckisarna från jobbet. Jag har bestämt att den säsongen är över för den här gången, så det är bara å tvätta bort tjocka kläder! :) Sen hann jag med å besöka syskonbarnet oxå... Å hon är fortfarande alldeles, alldeles underbar! :D Man kan ju titta hur länge som helst på henne, alltså bara titta... Fatta å förstå hur fin hon är! Till helgen kommer de nyblivna farföräldrarna ner för att hälsa på henne...

Denna vecka har gått i trötthetens tecken, så det är skönt å få vara ledig i tre dagar! Vad jag ska hitta på återstår att se... Blir väl troligen grillning i morgon kväll hos J&A, men jag ska inte inta någon alkohol ännu, eftersom jag fortfarande "renar" kroppen några dagar till... Å det är ju dumt å tillföra "gifter" när syftet är att dom ska bort... :) Så vinet får vänta på sig till typ nästa helg eller nåt... :) Men den som väntar på nåt gott... Eller hur är det?!

Näää, nu känns det som om ögonen går i kors på mig, så det är dags för sängen! Nya friska tag imorgon!

Kram! :)

Härliga tider...

Känns som om livet är rätt härligt ändå! Trots att det är måndag idag... Eller måndagen har ju i stort sett passerat, så snart är det ju tisdag! Och trots att det regnar ute... Men det är ju iofs bra, för då försvinner snön! Som sagt, livet är härligt! :D Har idag efter arbetet varit till "min familj" å varit assisterande barnvakt... :) Äldste sonen hade sagt till sin mor att det kanske är bäst att Moster Icka kommer å visar hur det går till i det hemmet... :) Fast han kunde ju oxå hjälpa till för han är ju rätt stor! :) Älskade unge! Jag har i alla fall sett till så minstingen hamnade i säng, mellan gossen somnade på soffan, så det var ju ett lätt kapitel... Den stora sonen ville, efter kvällsfika å tandborstning, att jag skulle läsa Bamse... Å är man Moster, så är man! Då måste han ju få höra på Bamse! :) Sen skulle jag ju bara cykla hem i regnet å duscha... Har dock inte hamnat i duschen ännu!!! Nog är man ju som Alfons Åberg själv oxå!! :) Men jag har bokat Stockholmsresan, så nåt har jag fått gjort i alla fall! :)

Imorgon ska jag faktiskt vara på mitt "vanliga" jobb... Numera är det där jag ska arbeta hela min tid! Känns ju bra att slippa gå emellan å känna sig lite halv på båda ställena, men samtidigt kommer jag ju sakna barn å personal oxå!! Ska förbi där endera dagen för å hämta skorna å kanske hinna säga "hej då", för det hanns ju inte med i vändningarna...

Nääää, NU SKA jag duscha, börjar ju kl. 07.00 imorgon å då är det absolut ingen sovmorgon för min del!

Kram! :)

Händelserikt

Denna helg har minst sagt varit händelserik... :) Frågan är väl från vilken ände man ska börja... :)

I fredags var jag ju först ute i Sunderbyn å umgicks med mor å son... Mycket trevligt å som vanligt när man har trevligt går tiden fort... Efter det åkte jag in till stan för att gå på after work... Cammo hade bokat bord på Oliver´s, å tur att hon hade bokat, för det var massor med folk! Klart, för i stort sett alla utom vi kommunanställda hade ju fått lön! :) Vi festade på coca cola alla tre, så det var en lugn tillställning... Men mycket trevligt å god mat! Det var så himla länge sen vi träffat GK, så det fanns massor å prata om! Efter det for jag å GK å hälsade på på Lövskatan... Sen var jag så trött så jag i stort sett hade kunnat somna stående... :)

Eftersom GK lånat soffan hos mig hade jag frukostsällskap på lördag... Sen var det time att plocka fram cykeln! Å det var sannerligen ett kärt återseende... Jag älskar å cykla! Numera står den inne i min hall, å där får den väl bo tills nästa gång jag ska ut å trampa! :)



Första cykel-trippen gick till "min familj" där jag oxå hade ett kärt återseende! Hade inte träffat barnen på jätte-länge, så jag hade verkligen längtat efter dom (å jag tror även att jag var efterlängtad... :) ) Sen skulle dom på kalas, så då passade jag på att cykla in till stan å köpa ett kort till min prinsessa å en body till byxorna jag redan införskaffat... Nu kunde jag ju faktiskt köpa i rosa! ;) Träffade Guddottern å hennes mamma å vi gick  fikade innan vi promenerade hem... Sen kunde jag göra paket av presenterna till prinsessan...



Efter visiten på stan fixade jag lite grejer till min bror å svägerska som jag skulle ta med till BB... Fick låna bilen hos "min familj" (tack snälla ni för att ni gjorde den trippen möjlig!) å åkte sen till Sunderbyn för å få hälsa på underverket! Hon är verkligen såååå fin! Det går inte å beskriva i ord... Efter det besöket köpte jag godis å sen satt jag å mamman i "min familj" å såg slutet på Robinson å surrade å åt GODIS!

Idag har jag varit chaufför till IKEA! :) Hon hade minsann planerat resan, L... Vi tog M´s bil å så hade hon mig som chaffis! Inte illa! Vi hade en mycket bra dag! Det är som en trevlig tripp att göra till IKEA... Inte så långt, å så får man gå på trevliga affärer! :) Å så hinner man prata i bilen dit å hem! Hur man än gör när man åker på IKEA, så kommer man alltid hem med nåt! Nu har jag vissa planer på att få ner en del av alla (jä-la) saker jag har i skrubben till källaren, så jag köpte lite olika förvarings grejer... Sakerna packades i påsen "DUMPA", som sen ska användas till täcken å diverse... :) Vi konstaterade när vi gick in på IKEA för att dricka kaffe innan avresan hemåt att om vi skulle gå genom affären igen skulle va garanterat komma ut med nåt! Konstig affär det där... :) Förutom sakerna som inhandlades på IKEA köpte jag ett par skor å 6 assietter till min Swedish Grace servis... :)



När jag kom hem från den resan var det bara å trycka i sig middag å sen ringde jag min bror å frågade om jag fick komma å hälsa på å föra presenterna till Prinsessan... Å det gick bra! Jag har suttit å haft henne i famnen å tittat på henne... Helt plötsligt slog det mig att jag faktiskt är hennes Faster!! Hon har ju faktiskt även "mitt blod" i sig... :) Vilken känsla!! Kan inte fatta hur en person som endast är tre dagar gammal kan få så mycket av ens tankar! Men så är det i alla fall!

Nu är det söndag kväll å jag kan nog räkna timmarna jag tillbringat i min lägenhet denna helg... :) Nu är jag inne i en sån där period igen när jag inte kan "sitta still"... Nåja, det lägger väl sig så småningom... Ska nu slänga mig i soffan framför TV:n å se på Van Veteren... Tycker ju inte riktigt att dom där filmerna är så bra... Inte alls som Beck å Wallander, men det går att fördriva tiden me å se dom i alla fall.. Ska även försöka sy lite på Dop tavlan till Prinsessan, nu vet jag ju hur stor hon var när hon föddes i alla fall! :)

Hoppas på en bra vecka med mycket sol!

Kram! :)

Stolt!

Det är det rätta ordet för mitt tillstånd just nu! Jag har gått omkring som i ett lyckorus hela dagen! Tänk vad en liten efterlängtad bebis kan få en glad! Har pratat med båda de nyblivna föräldrarna å när jag pratade med min bror höll jag på å börja gråta igen! Ja, man är väl en rätt känslig person! *ler* Hon var inte så liten, 4540 gram å 51 cm, å det ska bli så spännande att få träffa henne! Jag verkligen längtar efter att få se henne på riktigt å lukta på henne å känna på henne! Ser verkligen fram emot det!!! :)

Ikväll blir det after work, men innan dess ska jag hinna på ett besök till Sunderbyn till L&P å T... Sitter å väntar på att L ska plocka upp mig... :) Det blir i alla fall en helnykter after work (ja är ju som i ett rus i alla fall!)...

Nu kom dom! Fortsättning följer!

Kram! :)

FASTER!!!

Äntligen har hon kommit!!! Efterlängtad till tusen!! Och jag är nog världens stoltaste faster!! Började ju grina när jag såg hur fin hon är på bild! Nu längtar jag efter att få träffa henne på riktigt!

Kram! :)

Trötta tankar...

Å hej å hå! Nu var det torsdag igen... Veckorna susar iväg å snart är vi inne i maj! Å jag (å många med mig!) väntar fortfarande på Bebbens ankomst... Jag är så otroligt nyfiken nu! Men det verkar vara en envis liten rackare som bor i magen! Sen brukar jag tänka, att om det är spännande å förväntansfullt för MIG, hur ska det då inte vara för de blivande föräldrarna?! Å särskilt jobbigt för den som bär bebisen... Jaja, det är ju bara å vänta å hoppas att den vill komma ut till oss som längtar så mycket MYCKET snart! :)

Idag har vi varit på utflykt med barnen på förskolan... Å gissa om vi har haft det mysigt! För det första var det ju ett fantastiskt väder å alla var så himla nöjda! Vi grillade korv å fick choklad å mackor... Å ingen hade bråttom hem. Vi var inte tillbaka på förskolan förrän vid 13:30... Så det har verkligen varit en hel dag ute i det vackra vädret... Såna här dagar har man verkligen ett extra bra jobb! :)

Igår var jag barnvakt en stund till barnen i Sunderbyn... Sov även över där eftersom det ändå blev rätt sent... Dottern i familjen tycker ju att jag kan bo där... Hon har till å med lovat att jag får sova i hennes rum... Inga problem å dela säng ens! Å det gjorde vi ca 05:45 när hon kom till mig imorse å ansåg att det var morgon! Tänk om livet skulle va lika enkelt när man är vuxen... Eller egentligen kanske det är det, det är bara det att vi vuxna krånglar till allt... För barn är det ju "bara att", medan vi ska fundera en massa... :) I och för sig är det kanske bra att vi får lite mer livserfarenhet å mer mognad, för annars skulle ju kanske världen se lite tokig ut... :) Men många gånger skulle det ju va enkelt om non-stop vore pengar å Mc Donalds en lyxrestaurang! :)

Igår fick jag ett mycket angenämnt telefonsamtal från allas våran GK som är i stan! Han undrade om vi var sugna att hitta på nåt på fredag, så det lutar åt att det blir en after work imorgon! Det ska bli skoj å träffas! Det går ju så länge mellan gångerna nu för tiden när han ej längre bor i vår fina stad...

I tisdags var jag å knäckte lös mina låsningar i bröstryggen å jag hoppas det håller länge nu! Det var i alla fall inte så illa, men det är fruktansvärt irriterande att gå omkring med dom... Å ont gör det dessutom oxå... Jag hoppas även att råden jag fick med mig ska hjälpa mot mina "hemska magsmärtor" (för att citera en man som uttryckte sig så en gång för några år sedan...). Lite utrensande thé å sånt kanske gör susen?! Efter besöket där promenerade jag hemmåt å kom på att jag lika gärna kunde gå till Svägerskan å fördriva tid med henne... Sagt å gjort, gick dit å fikade å surrade å fick en riktigt angenäm eftermiddag! *tack för det*

Nu ser jag att klockan börjar närma sig 18:45 å jag hade faktiskt för avsikt att gå på vattengympa ikväll... Tänkte ta en prom dit å sen lifta hem med självaste instruktören! Dock är jag ju vansinnigt trött eftersom min dag började ca 05:37 när jag vaknade till å fem minuter senare hade jag ju en gullig unge som delade säng med mig! Till saken hör ju att jag å Mamman satt å surrade till typ kvart i ett, så man har ju inte sovit så mycket... Tur att det är vår, då orkar man mer!! :)

Nix, bara å ta sig i kragen å pallra sig iväg! Får väl halvsova i vattnet eller nåt?!

Ha det toppen i vårsolen!

Kram! :)

Tornedalen i mitt hjärta!

Så sant som det är sagt! Tornedalen i mitt hjärta! Jag är å kommer alltid att vara stolt över det ursprunget! I lördags var vi å såg Raj Raj bands show "Galen i Tornedalen"! Å jag kan säga att man är inte mindre stolt efter att ha sett något dylikt... Det är ett gäng helt fantastiskt musikaliska människor som står där på scenen... Å som bjuder på sig själva... Det var en otroligt bra stämning i ett fullsatt Kulturens Hus (Stora salen)! Jag tror inte någon väntat sig att det skulle komma så mycket folk, men det var verkligen som om alla gått man ur huse... :) Det var stående ovationer flera gånger... Ja, det var värt pengarna å den som inte var där missade faktiskt något! :)

Det enda som var synd med hela tillställningen för min egen del var att jag inte var riktigt frisk... Mådde inte riktigt bra å hade feber... Å ändå kan jag säga att det var en bra show! Det ni! Så gårdagen gick åt till att VILA. Det enda jag faktiskt gjorde var att förflytta mig från sängen till soffan å där förblev jag tills jag förflyttade mig till sängen igen... Ungefär i alla fall... Känner mig ändå bättre idag, har varit på arbetet å är betydligt "starkare"... Nu har jag införskaffat aloe vera juice igen å hoppas det ska hjälpa!

I lördags hade jag äran att få umgås med Guddottern hela dagen! Vi myste på å var in till stan... Hon var mycket nöjd större delen av tiden, så det var bara trevligt! Hon kan det där med att charma människor i alla fall! :) Det är som lustigt att ju mer man umgås med barnen, desto mer vill man bara vara med dom! Jag blir som inte less... Nog kan det ju vara skönt å komma hem efter en dag med mina guld-klumpar, men det är ändå så att man längtar efter dom rätt snart igen! *ler*

Dagen idag har vi haft planeringsdag på arbetet... Eller vi har hållit till inne i stan å stora delar av dagen hade chefen data kurs för dom som inte kan det så bra... Då det inte riktigt gällde mig hann jag ju med å göra allt betydligt fortare än dom andra... Nåja, som chefen sa, så har jag tränat tålamodet idag! :) Kanske var lika bra att jag inte behövde anstränga mig så hårt eftersom jag inte varit helt kurant i helgen... Det finns väl nån mening med allt... Efter arbetet fick jag middag hos Cammo å sedan hamnade vi hos mig... Efter att jag uttryckte att jag skulle vilja ta ut alla grejer ur lägenheten å börja om kom hon på att det nog borde gå att planera in lite förvaring i min skrubb... :) Så nu har vi planerat att vi bara måste åka till IKEA snart! :D

Å imorgon är det jobb på mitt andra jobb som gäller, å jag börjar redan 07.00 å borde med andra ord ha gått å lagt mig för länge sedan... Undra när jag ska lära mig?! Förmodligen aldrig eftersom jag inte lärt mig än, å jag anses väl ha uppnåt en "vuxen" ålder?! Eller det kanske är så att man inte är äldre än man gör sig... Ibland är vi tonåringar fortfarande, å ibland trotsiga 3-åringar, ibland känns det som om man vore hundra å andra gånger kanske man är ungefär så gammal som man är enligt födelsebeviset... Vilken tur att livet är varierande! :)

Kram! :)

Välkommen till verkligheten!

Ungefär så kändes det när påskledigheten tog slut... Jag hade verkligen ingen lust att gå å jobba... Jag, som brukar längta till jobbet efter en längre ledighet, hade ingen lust å jobba! Jag vill helst lata mig å vara ledig!! :) Nåväl, så är ju inte fallet, det är bara att bita i det sura äpplet å gå på arbetet... När man väl är där, så är det ju inte alls tråkigt å jobbigt, men känslan innan är ju lite jobbig! Jag hade en extra ledig dag i tisdags, å ändå var det besvärligt å ta sig iväg... Jag satt på tisdag kväll å försökte dra ut dagen så länge som möjligt så jag inte skulle behöva sova å det skulle bli en annan dag... Det funkade naturligtvis INTE! Det enda det resulterade i var att jag sov dåligt natten till onsdag å till råga på allt var trött när jag skulle till jobbet... Nåja, så blir det ibland... Å nu har jag redan börjat fundera på när jag ska va ledig i sommar! :)

Det som i alla fall är fantastiskt är ju vädret!! Det gör ju att man blir lite gladare i alla fall! Att möta solen å takdroppet är helt underbart! För det innebär ju att våren är här å därmed oxå snart sommaren! :) Tänka sig att livet genast blir enklare när solen är framme å när det är vår i luften! Nåt är det ju eftersom det faktiskt känns så himla mycket roligare allting! Det kanske är det där hoppet som tänds i människan... :)

Man kan väl inte direkt jubla över påskvädret vi hade uppe i byn... Men på måndag var det i alla fall fantastiskt väder!! Vi åkte "ut i skogen" å grillade å njöt av livet! Det var verkligen helt underbart skönt... Inte undra på att det kändes som att komma tillbaka till verkligheten när man skulle arbeta! :) Det hade minsann hunnit smälta en hel del medan vi var borta oxå... Det var ordentligt takdropp å man såg nästan hur snön försvann... När vi kom hem stod plogen nästan själv för att det smält så mycket! :) Man kan säga att vistelsen i byn har gått i lugnets tecken... Jag har inte gjort många knop... Tagit nån promenadd med hunden, läst, broderat å sett lite på tv... Å umgåtts förstås...
     

Kom tillbaka till stan sent på annandagen, vi åkte inte från byn förrän vid 20-tiden... På tisdag var jag lite barnvakt hos familjen i Sunderbyn... Fick stilla mitt "abstinensbehov" efter barn lite... :) Å så fick jag ju bra "betalt" middag me kladdkaka till efterrätt! :) Inte illa alls!  Å som sagt, jag tycker ju bara det är kul!! Hann ju med å umgås en del med dom...

Onsdag var det igår, å då var det kalas hos svägerskan... Mycket trevligt att träffas å umgås! Nääää, ingen bebis ännu! Nu är man ju så himla nyfiken på vem som bor i magen å nu är ju Bebben faktiskt alldels färdig sen ett tag tillbaka, så nu får h*n gärna komma ut till oss som väntar å längtar!! Men det är bara å vänta, för h*n lär ju inte dyka upp förrän h*n känner att det är dags... *ler*

Nu ringde Cammo å ville komma på kaffe, så det är väl bara att fixa det! (Har ju dock ingen mjölk igen! :O ) Då hinner vi med å surra lite oxå... Det är faktiskt ett tag sen vi sågs å idag när vi hördes av undrade båda om det hänt nåt med den andra eftersom det varit dött i telefonen i typ två dar! *skratt* Det är lustigt det där... Vissa perioder saknar man ett samtal om dagen å andra perioder kan det gå nästan veckor utan att man hörs... Men nu är det som sagt vår å det innebär oxå en hel del mer socialt umgänge för min del!! Jag går nog lite i ide på vintern... :)

Tänka sig att det är fredag imorgon! Då var det helg igen! Skönt me korta veckor... :)

Ha det bra ute i verkligheten!

Kram! :)

Var är solen???

Här har man nu i flera dagar önskat sig sol till påsk... Å vad händer?? Ingen önskan som går i uppfyllelse i alla fall!!! Ute är det helmulet å enligt vissa väderprognoser ska det så förbli nån dag till... Just typiskt! Kan ju glädja mig åt att det inte är snöstorm eller regn i alla fall! Men det är inget härligt påskväder... Jaja, man får ju ta det coolt i alla fall när man är ledig, så... :) Var å letade i mammas boksamling å hittade en bok jag inte läst, så den kan nog komma väl till pass... Dessutom har jag med mig broderiet som Bebben ska få, så jag har sysselsättning även inomhus... :) Å jag lääängtar sååå mycket efter Bebben! Ju närmare det kommer desto mer nyfiken är jag på vem det är som bor där inne i magen! Ska bli spännande å träffa det lilla livet i vilket fall som helst! :)

Idag var jag å luftade mamma lite, hon har ju skadat benet å har svårt å gå, så hon har inte varit på affären på väldigt länge... Så idag var det dags för den turen... Det är som kul å gå på affär´n i byn... Eftersom byn är liten så vet man ju i stort sett vilka alla är... (De som är unga har jag dock lite svårare för då jag inte känner igen dem... Alla barn har ju blivit så stora, så man får gissa lite vilka alla är... :) ) Nåväl denna dag var det en kvinna som nog alla vet vem det är på affär´n, hon gick där å pratade för sig själv å hamnade bakom oss i kön... Jag hade mycket svårt att hålla mig för skratt, för hon är ju som söt ändå! Där stod hon å började äta på brödet hon skulle köpa!! Mummlandes för sig själv på finska att nog var det ju gott det här brödet...! Som sagt, jag hade svårt att hålla mig för skratt... Det är ju verkligen en del av charmen med byn, alla dom här människorna som finns här å får vara precis som dom är! Det finns ju så kallade "original" överallt, men i en stad syns dom ju inte (eller så får dom inte synas??) på samma sätt! Som sagt, i en liten by, där vet alla vem alla är.... På både gott å ont förstås... Det fnns en sångtext som Euskefeurat skrivit som stämmer bra in på känslan av att komma "hem till byn"... Vi har sjungit den på många fester å det är som att alla kan känna samma känsla! Raj Raj band har gjort om texten till meänkieli, "On kaipuu tänne aina pohjaton", å den finns med på en av deras skivor... Som sagt, även vi tornedalingar kan känna igen oss i detta! :) Refrängen går så här:

Det är här man känner vart stigarna går
man vet vem som är släkt med vem
Det är här man vet var gäddorna står 
det är hit man kommer när man kommer hem,
du vet,
ja det är hit man kommer när man kommer hem


Apropå Raj Raj Band, så ska dom spela i Luleå den 18 april å då är tanken att man ska infinna sig där!!! Ska bli kul å se vad dom hittat på! :) Det är deras 10-års jubileum... Om jag inte sagt det förr, så säger jag det nu: tiden går fort! Man har ju som varit på deras spelningar sen dom började... Så det ska bli kul å se vad dom plockat ihop för nåt till jubileumet.

Eftersom det faktiskt är påsk å därmed meningen att man ska va ute å grilla å mysa på, så bestämde jag mig för att det skulle ske även om inte vädret är det bästa! Gjorde upp en eld på baksidan av gården och grillade korv! Kan ju inte säga att man kunde avnjuta korven i det vackra vädret, men jag har i alla fall fått äta grillad korv!! :)

Ikväll är det Robinson som gäller å kanske popcorn! Man lider i alla fall inte brist på mat å annat ätbart när man är här! :) Vad resten av helgen har att ge, det får tiden utvisa! Kanske, kanske, kanske har jag fått bli faster innan påsken är slut!! Vem vet?! :D

Nu ska jag skjutsa lillebror på fest... För egen del blir det nog väldigt lugnt på den fronten i helgen...

Kram! :)

Byn - here I am!

Jahapp! Då var man i byn... Eller jag har varit här sen 8:45 ca... Med andra ord var det en rätt tidig avresa... Jag å lilla lillebror hade tur å fick sjuts med P hela vägen hem till byn! Inte illa alls! Det tackar jag för!! Skönt att slippa åka buss å så var vi ju framme betydligt tidigare än bussen... När vi kom hem bjöds det på kaffe å macka å sen vet jag inte alls om jag gjort nåt vettigt denna dag?! Somnade vid 13-tiden å sov väl ca 2 timmar!!! Tror att det dels beror på sviterna efter min hemska huvudvärk igår (som faktiskt fortfarande finns kvar i bakgrunden) men det beror nog oxå på att jag inte somnade förrän efter 1 i natt! :) Vi satt å surrade hos min bror till ca 00:30, så det var ju inte så många timmar kvar till kl. 7 när vi skulle vara redo för avfärd! :) Nåja, det var det värt!! :)

Nu ska jag gå å se om det blir middag, köttsoppa på menyn! :) Sen ska jag försöka aktivera min käre bror på en promenad, så man gjort nåt annat än sovit idag! :D

GLAD PÅSK!

Kram! :)

Påsken i antågande

Påsken är här! Skärtorsdag idag... För min del invigdes denna dag med migrän... Åkte glad i hågen till arbetet och allt var frid å fröjd till ca kl. 8 när jag insåg att jag har flimmer i ögonen... Ett tag senare var, trots piller, huvudvärken ett faktum! *bläää* Det var bara att frakta sig hem... Denna dag kändes bussresan som en evighet, fast det kanske ändå var tur att jag inte satt bakom ratten, för man är som ganska "slow" när man har den här sortens huvudvärk... Väl hemma la jag mig på spikmattan å sov ett tag... Å sedan kändes det betydligt bättre... Numera känner jag mig som i en bubbla, men jag lär väl så göra ett tag, så det är inte så farligt så länge jag inte anstränger mig så hårt, eller skrattar eller hostar eller nåt ditåt... :)

Imorgon bär det av mot byn! Har dock inte riktigt klart för mig hur den resan ska ske ännu... Men på nåt vis anländer jag dit i alla fall! :)

Denna vecka har väl varit rätt "fullbokad" igen... Måndag var jag hos "min familj" å åt mat å myste på. Tisdag var jag hos familjen i Sunderbyn, igår var jag hos "min familj" å så även idag! Jag har ju varit på klädparty å kläderna hade anlänt till mamman i familjen... Idag när jag provad klänningen utbrister mellanbarnet "WOW!" Han tyckte nog att den var fin i alla fall! :) Har varit en "påskhare" å delat ut påskägg/presenter, å jag tror barnen är mycket nöjda! :)

Nu ska jag försöka använda min tankeverksamhet till vad som ska packas ner i väskan... Är som sagt inte riktigt med, så vad som kommer med återstår att se! :)

Kram! :)

Vilken helg!

Är nyss tillbaka i stan efter en helg i byn... Jag har i alla fall skrattat så jag gråtit denna helg! Här i byn kan man fylla på energi på många olika sätt! Vi har suttit ute å grillat korv... Å det är ju riktigt bra att man bara behöver gå typ 50 meter så är man nästan i skogen... :) Det är verkligen att fylla på energi nivån! Sitta ute i solen å lyssna på elden som sprakar och bara fylla på D-vitaminer å fräknar förstås!!! :)
Elden                                 Eld

Jag å min gode vän Cammo är nog några av dom största tidsoptimisterna som går i ett par skor! Å hur det nu än är, å vi är båda fullt medvetna om hur det är, så blir det ändå alltid "stressigt"... Det är inte så himla lätt när man tror att allt man ska göra tar ungefär fem minuter å lever man efter det, så tror man verkligen att man ska hinna allt på dom där fem minutrarna... Jag är nog själv ganska obotlig vad gäller detta, har definitivt blivit bättre på att beräkna tid, men jag kommer nog alltid tro att jag ska hinna! :) Det är ju ändå tur att alla i ens omgivning är medvetna om detta, så dom är rätt förstående... :) Igår när vi skulle på pub-kväll, så messade T å sa att det är nog bäst ni går i bastun senast 15 så ni hinner! :D

Gårdagen, lördag alltså, började redan 6:40!! Försökte dock sova ett tag till, men redan kl. 08.10 gick vi ut på en morgon promenad med Nalle The dog! Jag konstaterade att jag säkerligen skulle somna redan 21 på kvällen, men jag höll mig minsann vaken! :) Efter det satt vi mest å surrade tills klockan var typ 12.30 och jag var i ett allvarligt behov av DRAGÉ ÄGG!!! (kan tyckas märkligt, men jag var verkligen sugen på just det! Å det suget uppstod när jag i torsdags på jobbet kom in i personal rummet å såg ett STORT påskägg å tänkte att nu skulle jag få godis! Såg väl ut som ett barn på julafton, å fatta min besvikelse när ägget var TOMT!!! VEM ställer in ett tomt jätte påskägg?! Nåväl sen den stunden var jag i alla fall sugen på dragé ägg...) Vi for till affären å jag fick stilla mitt behov av dragé ägg... :) Efter det satte vi oss ute å grillade... Vi fångade solen i luckorna i molnen å njöt av det som fanns... Efter det var det kaffe å bulle å sen bastun! Kan säga att det var mycket varmt i denna bastu, så ölen vi drack smakade vansinnigt gott! Sen middag å dags å fixa sig inför pub-kvällen... Vi var faktiskt inte alls alltför sena till förfesten, utan var där ca 30 minuter efter den tid som T sagt gällde... Inte illa för två tidsoptimister! :D Det var en riktigt trevlig fest där vi satt å surrade å tömde nån "butelj" samt spelade guitarr hero! Snacka om ett beroendeframkallande spel!! :) Efter det var det Hottis som gällde... Inte jätte mycket folk, men ändå trevligt! Kul å träffa dem man sällan ser... Å dom som spelade var ju bra! :) När vi kom hem hade vi "picknick" med hårdmackor, torrkött, cola, chips å resorb! Snacka om å ladda upp för söndagen! :) Där satt vi i mitt gamla flickrum, (som sedan blev min brors rum när jag flyttade hemifrån), på en matta å åt! Å skrattade!! Om det är någon som vet vad annorstädes betyder bara så där, så säg till! ;) Eftersom vi grunnat på om vi verkligen hade koll på det ordet sen vi badade bastu var jag till slut tvungen å kolla upp det på google! Å bara lite kuriosa för den som vill veta, så är det så att på Sony-Ericsson telefonen kan man med T9 skriva annorstädes, men inte sylt! Så nu vet ni det oxå! :)


Söndag idag! Å denna helg har jag sannerligen förlängt mitt liv! (Även om jag kanske förkortade det en aning i lördags kväll...) Idag har vi suttit ute i solen å grillat korv å skrattat! Det är ju så att om man har bra fantasi, så blir det mesta kul! Å det är inte alls lika kul å återberätta det hela... Men jag säger bara: Jag kommer vara "up on my legs" även när jag är "annorstädes" och Cammos aromalampa kan komma till användning emellanåt! :D Som sagt en rolig helg!

Nu är det bara å duscha bort all röklukt, för jag fullkomligen stinker eldrök från håret, sen är det spikmattan som gäller! Imorgon är det måndag - ny vecka med massor av nya möjligheter! :) Å kort vecka dessutom! Skärtorsdag på torsdag...

Kram! :)

Shoppaholic?!

Torsdagen har passerat! Och så även veckans vattengympa! :) Har som insett att det inte är många gånger kvar av vattengympan innan det är slut för i vår... Nästa vecka är det skärtorsdag å därmed stänger badet tidigare... Och jag tror det var typ den 13 maj som var sista gången... Alltså SNART sommar!!! ;)

Jag har även hunnit med en stadsrunda med min gode vän Cammo today! Det är ju inte helt riskfritt å gå på stan med henne, för det är sällan man kommer därifrån utan att ha köpt något! Så även denna dag.... Men det bästa med å gå på stan med henne är oxå att hon säger om något inte passar en! Så man är ju alltid nöjd med inköpen... Så även idag!! Köpte mig nya jeans, såna där baggy jeans som jag faktiskt velat ha rätt länge... Å jag är NÖJD! Tack kära vän för smakråden! :) Dessutom köpte jag lite små presenter till "mina" barn... Snart påsk-dags! :) Man kan ju som inte låta bli... :O

Idag var det en kille på mitt jobb som sa till mig: "Det är nog ändå tur att du inte har egna barn..." Och när jag frågade vad han menade då sa han "Jo, för du är ju så bra på å sköta andras!" Älskade gulliga ungar!! Även idag har jag världens bästa jobb!! :D

Jaha, då var klockan efter 23, IGEN, och jag borde ha lagt mig för länge sedan! Så nu är det dags för det! :)

Kram! :)

Dagen som ska vara som ett skämt

Denna dag ska ju gå i "lurandets" tecken, men så vitt jag vet har jag ännu inte blivit lurad... Fast å andra sidan hade jag vetat om det så hade jag kanske heller inte blivit lurad! :)

Idag har vi haft "Barnens Vasalopp" på jobbet! Och vi hade beställt vackert väder å fick det oxå! :) Det var en mycket lyckad tillställning där alla verkade nöjda å glada! Jag stod i starten å skickade iväg barnen... Det är så underbart å de deras förväntan! :) Och som dom har tränat! Det har åkts skidor för glatta livet! Vi har ett skidspår inne på gården å det är himla bra, för då kan alla åka... Vissa åker ju tre minuter andra en hel förmiddag... :)

Den här veckan har då (som vanligt) gått fort! I söndags var jag på ett års kalas... Jubilaren verkade mycket nöjd! Hon tittade storögd på oss när vi sjöng för henne, sen mumsade hon på sin egen tårta och öppnade paket... Jag tror ju inte riktgt hon var medveten om att det var henne vi firade, men hon var i alla fall glad över uppståndelesen... :) Efter kalaset fick jag skjuts till familjen i Sunderbyn, där fick jag middag, vaktade lite barn å myste på med mamman! :) På det hela taget en mycket bra söndag!! Ja, hela helgen har varit riktigt bra!!

Igår var jag barnvakt hos "min familj" E var oxå där med barnen ett tag, så vi fixade middag å så fick barnen umgås med varandra... De verkade nöjda! Storkillen i familjen tyckte i alla fall att vi ska göra om det! :) Barn är verkligen fantastiska!!! :) Jag övar ju för fullt på det där med småbarns-liv... Månne om man ska våga sig på det själv?! :) Den som lever får se! Ibland kan jag tänka att jag har det ju så himla bra med alla "mina" barn, så varför skaffa egna?! Fast samtidigt är det ju så att man kanske ändå vill uppleva det där med egna barn... Som sagt, den som lever får se! :) Jag njuter i alla fall till max av dom barnen jag har!! :)

Till helgen blir det byn! Såvida inget oförutsett inträffar... Ska bli skoj å träffa människorna där! Vissa är det ju en evighet sen jag sett sist! Typ jul, eller?? Kan det va sant??!! Det blir i alla fall pub-kväll på Hotellet på lördag... Å skotertävlingar typ hela helgen... :) Jaja, det blir nog riktigt trevligt! :)

Idag är det onsdag å alltså en av favvo-serierna på TV kl. 21...

Ha det gott där ute!

Kram! :)

RSS 2.0