Maj, maj måne...

... jag kan lura dig till Skåne! Och det kanske var dit hela maj-månad försvann, för det känns mest som om den lurats med att vara här... Fort har då denna månad passerat i alla fall! Och idag är sista dagen... Imorgon ska det alltså vara sommar... JUNI är en sommarmånad... Och är det något maj har gjort så är det sett till så sommarkänslorna hållt sig borta... Kallt, blåsigt och regnigt...

Ikväll var årets första åskväder... Det kanske kan bidra med lite sommarvärme nu då? *hoppas* I övrigt har jag denna afton haft Bästaste Cammo på middag å sen har hon testat lite frisyrer i mitt hår inför lördagens Bröllopsfest! Min outfit är oxå testad å klar! ;)

Nu sitter jag här och funderar på vad jag egentligen sysslat med de senaste dagarna... Igår var det måndag å det var första dagen på MYCKET länge som jag vaknade och kände att "Näää, jag struntar i att vakna! Jag ligger kvar här i min säng å går inte på arbetet...!" Naturligtvis tog förnuftet över och jag steg upp och tog mig till arbetet och hade faktiskt en riktigt bra dag... Efter jobbet var jag in till stan och fixade lite grejs och så var jag på LYXX och fixade "ögonen"... :) Och sen var jag ju och vårrusade! :) Inte illa för en måndag...

I lördags tömde vi lägenheten hos Lillebror med familj, så nu är dom officiellt "bybor". :) Det kommer kännas konstigt att inte ha dom "runt knuten" så man kan springa in på en kaffe lite spontant, men man vänjer sig rätt fort och även om det krävs lite mer planerande, så får jag säkerligen kaffe fortfarande! :) Dom har i alla fall "fått" ett fint hus på ett fint ställe och jag tror dom kommer trivas! Och det är ju det viktiga i sammanhanget, att dom ska trivas i sitt nya hem...



Efter en dag i flyttandets tecken begav jag mig till Sst och firade Finaste E som fyllt 7 år... Där var en massa vänner, så det var en trevlig tillställning med grillade hamburgare till middag... :) När barnen somnat hade jag å Bästa L lite "vinprovning" och Moster Icka cyklade inte hem förrän ca 2.30 på morgonen... Nåja, vi hade många trevliga samtalsämnen! :)

På söndag var det mest regnigt å tråkigt ute, så jag såg film och pysslade på lite här hemma....

I fredags hämtade jag hem min fina Prinsessa och vi fikade ute på min baksida innan vi begav oss till Råneå med Svägerskan... Där skruvade Faster ihop E´s cykel så hon fick prova den... :) Nöjd unge! Hon skulle även låna ut sin faster till Svägerskans kusin som är 5 år... "Du kan få låna min A" säger hon, precis som om hon faktiskt ägde mig och kunde låna ut mig... ;) Det är ju tur att hon inte är alltför egennyttig om sina "saker" i alla fall! :)
Vi åt middag på restaurang i byn och sedan åkte vi mot stan. Jag å Mamma handlade lite godis å umgicks innan det var dags för sängen.





Imorgon är det onsdag å fredag i samma dag... :) Jag är ju dock bara ledig på torsdag, sedan arbete på fredag igen... Men det kommer nog vara en rätt lugn arbetsdag gissar jag... :)

Nä, nu hopp i säng så jag är pigg å glad imorgon! :)

Kram! :)


Stolt över MIG

Det är sällan jag kan säga det och mena det, för jag har ju så svårt att inse att jag kan och är bra... :) Men idag är jag mycket stolt över mig själv!! Jag orkade springa i stort sett hela vårruset! Så det så!! Jag bara besämde mig för att starta i första start-gruppen (dock sist i den) bara för att bli tvungen att springa... En psykologisk grej... Det och att jag har en hel del "pannben" gjorde att jag faktiskt orkade springa hela sträckan på 34 minuter... Jag är nöjd, det var bra för att vara jag! :)

Nu ska jag sova med ett leende! :) Nya (och gamla) rapporter om och från mitt liv kommer vid annat tillfälle... ;)

Kram! :)


Men orka...

Så känns det just nu... Orkar inte riktigt skriva nåt blogg inlägg heller... :) Kanske märks, eftersom dom inte direkt kommer så ofta som jag hade önskat... :) Vissa dagar kan man undra hur man ska orka fram till semestern... Men på nåt sätt så går det ju... Man minskar väl kraven på sig själv så här i slutet av terminen.. ;) Å det får man väl göra, för det är nog inte bara en själv som är trött, utan det är nog även barnen...

Vad har denna vecka bjudit på för nåt spännande kan man undra! Jag har varit på två grillfester, både på E´s på onsdag och våran som vi hade på jobbet på torsdag... Det är som kul med sådana tillställningar och det är uppskattat av de flesta... :) Annars känns det inte som om jag gjort så himla mycket...

Idag har jag hämtat hem E från förskolan å sen åkte vi till Råneå och fixade i huset... Middag på restaurang å lite kvalitetstid med Mamma... Nu är det snart hopp i säng, för imorgon går det stora flyttlasset och sedan är Lillebror med familj "bybor" igen... :)

Och nu är det slut på energi, så jag säger go natt! :)

Kram! :)


7 år

Min älskade E fyller 7 år idag! 7 år... Jag bara undrar hur kan tiden ha gått så fort?! HUR?? Han ska börja 1:an till hösten å bli en stor kille... Han som är våran lilla... Tiden bara rusar iväg, från att ha varit ett litet pyre till att sitta å prata om "coola saker" och vad de stora killarna i skolan gör... Och det mest med sina kompisar! När hände allt detta?? Jag bara undrar.... Men lika älskad är han och lika glad blir "Moster" för kramarna hon numera får stjäla... :) Men det värmer i alla fall ens hjärta att man fortfarande har en plats i den stora killens hjärta... :)

Eftersom det är en flytt på schemat både idag och imorgon, så blir det troligen på söndag jag ska krama om min stora kille och gratta han på SJU års dagen!

Massor med grattis på din 7-års dag min älskade skatt! ♥

Terapiarbete

Igår hade jag terapiarbete med att kratta, idag har jag tvättat kläder... Man har tid att tänka under sådana former av terapiarbete... :) Idag har jag dessutom i stort sett bara lyssnat på tystnaden sen jag kommit hem, ingen radio, inget Spotify och ingen TV... Det ni! :)

Kram! :)


Fyra saker....

Tankar... Fyra saker som aldrig kommer tillbaka:
- Stenen du har kastat
- Orden du har sagt
- Chansen du har missat
- Tiden som har gått
Därför mina kära vänner ska ni leva livet och leva i nuet, varje dag ♥ Om ni inte redan gör det, så börja imorgon! ;-)

Kram! :)

Nu grönskar det

Det luktar sommar ute! När jag vaknade i morse och öppnade balkongdörren så luktade det sommar. Efter gårdagens regn är det grönt och fint ute och idag lyser solen... SNART har vi sommaren här! Snart... Det är ju fortfarande inte så varmt i luften, men nu är det i alla fall nära.... :) Man fick lite extra energi när man kunde känna den där doften av sommar.....

Sarek - Nu grönskar det

Sen är det så att ju närmare sommaren vi kommer desto närmare kommer ledigheten också! Jag kan inte fatta att jag är så trött nu för tiden, och då har jag ändå varit i Thailand i mars å fått vila upp mig... Men jag insåg just att i maj-månad har vi jobbat kväll minst en dag i veckan... Nu till veckan har vi grillfest med föräldrarna. Det mesta är ju roliga saker, men när det blir mycket så blir man trött fast det är roligt... :)

Nu ska jag åka med Svägerskan till deras nya hus. Jag ser verkligen fram emot att få se var dom ska bo. Spännande!



Ha en fin söndag kära läsare!

Kram! :)


Pärlor, personalfest och prispengar

Man kan då inte påstå att man har ett "statiskt arbete" i alla fall! Igår kommer ett barn fram till mig precis vid mellis å säger "A jag har en pärla i örat!" Jag tittar in och ser att mycket riktigt där inne är en grön pärla... "Ja, det har du, men hur kom den dit...?" "Jag petade in den." Ja, å det var precis så det gått till... Jag insåg att jag inte ska peta på den, för då finns det ju en rätt stor risk att den åker ännu längre in. Ett annat barn tyckte nog att vi behövde hjälp, för hon försökte peta ut den, som tur var hann jag stoppa henne innan pärlan åkte ännu längre in... Ja, vad gör man...?? Jag satt och lugnade barnet med att vi ska komma på ett sätt att ta ut den och så vidare... Så ringde vi pappan, som när han kom lyckades peta ut den med en pincett... Då slapp dom åka till doktorn i alla fall... :) Man vill ju inte gärna peta på någon annans barn så man orsakar något, men nu lyckades han ju peta ut den själv. Barnet hade annars en annan lösning å det var att han kunde peta in den ännu längre in, för till slut skulle den ramla ner i halsen å då kunde han spotta ut den! :) Ja, man har då ett varierande jobb!!!

På aftonen igår hamnade jag på Cammos personalfest... Dom hade fått en massa avhopp i sista minuten, så hon frågade om jag ville komma... Efter att ha sovit ca 1,5 timme på soffan så kändes det som att jag hade lite mer energi till den aktiviteten, så jag cyklade till H-ön... Vi käkade, spelade spel å surrade innan vi cyklade in till Båten. Kallt som tusan, men det var trevligt! Vissa av besökarna trodde nog att sommaren anlänt med tanke på deras klädsel, linne och kort-kort, typ... Själv satt jag med jackan på! ;)

Nyss fick jag ett sms från kollegan T om att vi ÄNTLIGEN vunnit lite pengar med vårat "Spelbolag" på jobbet!! Så nice!! Vet inte exakt hur mycket det rör sig om för varje person, men nån hundralapp ska det väl ge?! :)

Snart ska jag iväg å hämta väskor i stan, Svägerskan är på möhippa och dom har varit på spa å behöver bli av med väskorna inför kvällens aktiviteter... :) vad jag själv ska göra återstår att se!! :)

Ha en fortsatt nice lördag alla läsare!

Kram! :)


Undebara ungar!

Jag och E körde en favorit i repris idag från i tisdags å hamnade hos L och killarna å middag... Jag var å hämtade E på förskolan och L kom dit me hundarna så vi tog en prommis å då tyckte hon att det var ju lika bra att vi hängde med å käkade hos dom igen... MYCKET trevligt minsann! :) E och U lekte så himla bra idag... Dom hade nån lek i soffan och vi hör hur E säger "Dom har ramlat i vattnet!" U svarar: "Oh my god!" Båda lika inne i leken... Man får le ofta när man är med barn! Sen fick E åka cykelkärra med U en bit när vi skulle hem och ingen av dom var särskilt förtjust i idén att vi skulle åt olika håll efter ett tag... :) Söt-ungarna! Nu sover min skatt som en slagen hjälte och Faster är en slagen hjälte i soffan! :) Lillebror och Svägerskan pysslar på i huset, och min hjälp som barnvakt är nog den bästa hjälpen just nu... Jag gör nog ej så mycket nytta när det gäller pysslandet just nu... :)

Apropå underbara ungar, så hade jag utvecklingssamtal med "mina" ansvarsbarns föräldrar igår kväll på jobbet. Även om det ligger en hel del arbete bakom dessa samtal så är det ändå så kul. Man får sitta ner och prata till punkt med föräldrarna och det känns i dom allra flesta fallen bara positivt... E fick också sitta med igår för att se hur det går till... Ibland är det bra att ha med sig en "spegel", vi får väl se hur kritisk hon är mot sin handledare?! :) Nu är i alla fall alla samtalen gjorda och det är "bara" 19 maj idag!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och invänta föräldrarna till det sovande barnet... :) Och hoppas att jag inte somnar själv... För det känns som om det varit en rätt tuff vecka... (Är alla veckorna det nu för tiden, eller?!)

Imorgon är det i alla fall FANTASTISKA FREDAG (som vi ska börja med att jobba utan vikarie... Men vi är ju superhjältar!! :) )

Kram! :)


Shopaholic!

Jag börjar känna mig som en sådan... Helt plötsligt känns det som om jag hittar massor att shoppa! Kanske beror på att det är rätt länge sen jag gått på stan å faktiskt hittat nåt å nu är det som om våren har kommit med köplusten också! ;)

I lördags hittade jag inte mindre än TVÅ par skor, en blus och ett bälte! (Och jag skulle liksom inte köpa nåt eftersom vi skulle på party sen... :) ) Och i tisdags när jag var på handledarträff så passerade jag stan på lunchrasten, det är ju livsfarligt rent ut sagt... Jag skulle BARA gå in på apoteket och köpa nån gel till mina tänder... När jag kom ut från Smedjan hade jag med mig det OCH tre par örhängen och ett par "tre-kvarts-jeans"... Som sagt, det är förenat med personlig konkurs att släppa lös mig på stan just nu! ;) Stackars min "Gode man"!!! :)



Kram! :)


Superhjältar?!

Just idag undrar jag om vi som jobbar på förskolan är superhjältar?! Det finns fler yrkeskategorier som också kan kalla sig det, men vissa dagar känns det då som om vi inom förskolan är det... Idag hade vi TVÅ pedagoger sjuka och vi fick INGEN vikarie... Visst är det en fin ekvation som går så bra ihop! Dessutom hade en pedagog semester, men för henne hade vi vikarie... Så vi har gått lite lätt kort om folk idag... Återigen så sänder jag en tacksamhetstanke till att vi har våran E hos oss... Det är ju en extra personal i sådana här lägen... Och så ska man kanske tänka att det var tur att vi hade 8 barn mindre idag, alltså "bara" 28 på plats... Dessutom är det "Förskolans dag" och vi skulle ha stor karneval med alla förskolor i området... Men med tur i oturen, eller nåt, så regnade det så mycket så vi fick ställa in det... Vi hade en mindre karneval med grann-förskolan istället... Å det var mycket uppskattat! Trots regnet så verkade då barnen nöjda! :) Lite glass på det så var det ännu bättre! :) Vi hade besök av en del föräldrar och det är uppskattat av både barn och personal! :)

Så idag kan jag skriva SUPERHJÄLTE på min CV! ;) på något underligt sätt så får man det att gå ihop, vi fixar och trixar och slår nästan knut på oss själva, men vi löser det... Bra eller dåligt?! Det kan man ju diskutera... Men det är ju inte barnens fel att vi inte har nog med folk... Dessvärre så är det ju dom som blir drabbade i slutändan ändå... Tyvärr... Men det är väl något vi kommer få lära oss leva med, för vikarier verkar ju vara en bristvara...

Kram! :)


Negativt som är positivt

Kan något negativt faktiskt vara positivt?? Jaaa, det kan det! Fick idag brevet från läkaren om att min förändring på hypofysen var borta... Så då kan man ju säga att det var ett "negativt resultat" som faktiskt var positivt för mig!! Ska nu sluta med medicinen för att se om resultatet kvarstår, annars vet jag inte vad....?? Men vi tar en sak i taget! Och är värdena bra, så är jag väl friskförklarade, gissar jag....

Helgens firande av våran nyblivna 40-åring var riktigt kul!! Vi träffades i stan redan 13.30, M fick en sminkning i present och sen fikade vi på Roasters innan vi for till C på Malmudden... Där åt vi sushi, drack vin och surrade massor! Mycket trevligt faktiskt!! :)

I söndags var jag med båda mina prinsessor på Mora Träsk! Det var en fröjd att se dom klappa händerna och göra rörelserna till sångerna... :) Och så fick jag ju umgås lite med L också... Fika på stan efteråt var väl pricken över I:et... Förutom att E fick åka buss, som är så spännande! ;)

Har faktiskt haft en riktigt bra dag idag! HAH! Har varit på handledarträff på gymnasiet och när jag gick därifrån kände jag mig riktigt uppskattad! Vi blev bjudna på lunch på Bistro Norrbotten och så fick vi blommor... För att få uppskattning för det arbete vi gör med våra ungdomar... Då blir man glad! Och då är det återigen värt all den tid man lägger ner på att göra ett bra jobb! Det tackar vi för!

Vi fick sluta lite tidigare, så jag kom iväg å hämtade snygg E på förskolan tidigare än jag trott! När vi som bäst plaksar i vattenpölarna på hemvägen så ringer Bästa L och bjuder in oss på middag hos dom... Ja, why not?! Middagssällskap och dessutom färdig mat är väl aldrig fel?! Så dit begav vi oss och umgicks ett tag... Problemet var ju att E inte hann leta ormar (och fråga mig inte varifrån hon fick den idén??!!) så det var inte så kul att gå hem... Men med löfte om att få komma tillbaka en annan dag, så kunde hon ändå följa med ganska frivilligt... ;)

Nu sitter jag hemma hos Lillebror... E sover sött och jag slöar i soffan å ser på Desperata Husfruar och väntar på att Lillebror och Svägerskan kommer hem... Dom är i sitt nya hus och river tapeter å sånt... Ska bli spännande att få se hur dom ska bo!!

Nääää, nu koncentrera sig på TV:n... :)

Kram! :)


Vänner och trosor...

Vänner är som trosor .... Vissa kryper upp i röven .. Några spricker under press ... Vissa har inte styrkan att hålla dig ... Vissa blir lite vridna ... Vissa är dina favoriter ... Vissa är billiga och helt enkelt otäcka ... Och en del täcker faktiskt röven din när du behöver dem ;)


Fredagen försvann som en vind!

Och det rent bokstavligt talat, för det blåser som bara f-n ute! Tänk vilket underbart vårväder det är, OM det bara inte skulle blåsa hela tiden! Man måste ju klä på sig en massa bara för att det blåser...

Jag behövde i alla fall inte stanna på arbetet till 17.45 idag, å det var ju trevligt! :) Ringde fina vännen L på Sst och tänkte surra bort en stund, å när hon ringde upp bjöd hon in mig på grillade hamburgare! Det tackade jag inte nej till! Cyklade dit efter arbetet och fick mat och trevligt sällskap! Det är inte illa! :) Jag sa just att det inte går att hälsa på där i en kort stund som en halv timme eller nåt... NEJ! Jag begav mig väl hemåt efter ca 4 timmar å då var klockan efter 21... :) Men som sagt, det blev en mycket trevlig fredag!

Nu är jag så trött så om jag börjar skriva nåt mer, så vet jag nog inte hur jag ska ta mig ur det resonemanget... Så jag sparar det till en annan tid när jag är piggare... :) Imorgon ska jag sova tills jag vaknar utan väckarklocka! Och bara för att jag säger det så är det väl före 8... Men då har jag väl sovit färdigt då... :)

Kram! :)


Slöhet eller brist på tid?

Det kan man undra! Men det var i alla fall länge sen jag skrev! Insåg precis att det inte alls är onsdag idag utan torsdag, vilket i och för sig var en glädjande nyhet! :) Jag är så vansinnigt trött nu, så jag längtar tills jag ska få ha sovmorgon! Eller i alla fall sova tills jag vaknar utan väckarklocka.... Och det är ju faktiskt på lördag! :) Sen hade det ju inte gjort särskilt ont att få ha semester! ;) Man är inne i en rätt hektisk period på jobbet med utvecklingssamtal och utvärderingar å lite ditt å datt... Plus att vi ska få en ny chef och minst en ny kollega till hösten... Livet hade ju sannerligen varit lite lättare om man visste vilka personer det är! Men, men det får vi ju veta tids nog å förhoppningsvis innan semestern!

Vad har då denna vecka bestått av för aktiviteter för undertecknad??? Tjaaaa... Har visst varit rätt social i alla fall! :)

Måndag hade vi personalmöte och direkt efter det åkte jag å Cammo till Piteå för att gå på storseans med Terry Evans! Det var en upplevelse vill jag lova! Han är verkligen ett bra medium å duktig på det han gör. Men det ligger nog några års träning bakom det! Spännande var det i alla fall och man fick  tårar i ögonen vid flera tillfällen för att jag blev så berörd av de andar som sökte kontakt med sina anhöriga som är i livet...

Tisdag var jag å hälsade på Lillebror med familj... E var sjuk, men hon hade i alla fall lite energi till att leka... Å hon tyckte i vanlig ordning att hennes faster skulle leka med henne å helst inte prata med hennes mamma å pappa i onödan... :)

Onsdag slutade jag tidigt, skönt! E följde med hem å fikade hos mig, å jag hämtade E hos Lillebror så han skulle kunna göra lite ärenden... Man märker att hon inte är helt frisk lill ♥, hennes tålamod är inte på topp och hon har inte samma energi som annars... Men hon kan charma de flesta ändå! :) Vi hade i alla fall en trevlig eftermiddag med fika, mys och Madicken! :) Sen fick jag middag hos Lillebror med familj å efter det åkte jag å Cammo på healing hos han som läser till medium. Vi blev kvar å surrade helt länge med både honom å A som vi var hos, så jag kom hem vid 21. Å så var den dagen till ända!

Idag är det då torsdag å vi har haft handledning på jobbet... Jag slutade 15.30, så jag hade 1,5 timme att vara hemma emellan... Passade på att dammsuga! Man ska visst utnyttja tiden väl... Eller heter det kanske nyttja när man gör nåt bra?! Så då slipper jag det momentet i helgen i alla fall.....

Hela helgen är rätt inbokad... Imorgon stänger jag på jobbet å har jag otur så har jag barn till 17.45, typ... Men det var inte säkert... Nåja, det är sista timmen när man blir själv som brukar vara lång, annars går det ju bra! Å så hade vi tänkt ha lite tjejträff på kvällen, men det var så få som kunde så vi sköt det på framtiden... På lördag ska vi fira M som fyllt 40... Så det blir sushi å umgänge för hela slanten! :) På söndag ska jag å E-gumman gå å se Mora Träsk... (Ja, dom spelar ännu efter 40 år i branchen!) Hoppas hon piggnat på sig tills dess! Jaaaa, jag är visst inte sysslolös i alla fall! ;)

Nu ska jag hitta på nåt trevligt "kvällsfika" som jag kan ha som tilltugg till Mello.... Måste väl slänga ett öga på det i alla fall när han Eric Saade ska sjunga! :) Kan i alla fall den låten efter att ha hört den ca 30 gånger om dagen (om det räcker) i flera veckors tid på jobbet.... :)

Kram! :)


Mod, möhippa och motion

Idag är ingen vanlig dag för idag är lilla Lillebrors födelsedag! :) Och jag kan ju inte fatta att han fyller 26 eftersom jag tror att jag själv inte är en dag över 24... ;) Hur går det ihop, det undrar jag! Dessutom känner jag mig som jordens sämsta syster för att jag inte hunnit införskaffa en present till honom... Hunnit å hunnit... Planen var att göra det under veckan som gått, men veckan gick som för fort för att jag skulle hinna med den saken... Nåja, jag säger som en person sa på ett bröllop för snart 8 år sedan... "Presenten kommer sen!" Den presenten har dock fortfarande inte anlänt... :) Men lilla Lillebror ska få sin, jag lovar! :)

Idag är jag MYCKET stolt över mig själv!! Det är inte varje dag jag kan säga det, men igår övervann jag flera rädslor och gjorde något jag aldrig trodde jag skulle klara, så idag är jag stolt! Då får man vara det! :) Jag gick nämligen höghöjdsbanan på Hälsans Hus. Med hög höjd menas att man "balanserar" på olika saker 10 meter upp i luften! Och jag gjorde det!! Jag trodde inte jag skulle fixa det, men sen var jag liksom tvungen att testa och jag klarade det! :) Jag är verkligen glad att jag provade!!


Där uppe är delar av "banan". Det var runt dom fyra "etapperna" jag gick.


Att klättra upp för den där stegen var ingen lek! Det var typ det jobbigaste momentet... Och när man kom upp så skakade man redan! :)

Jag klarade det! Nu var det bara resten kvar då! :O Jag trodde inte jag skulle våga gå vidare och jag tvekade länge och väl, men med peppning från vänner och instruktör så gick det till slut bra! Jag hade en person framför mig att fokusera på och då gick det betydligt lättare! :)
  
Det värsta var att gå "första etappen" sen gick det bättre... Där jag är nu är "andra etappen"... Jag kan säga att när jag hade hissats ner, vilket i sig var rätt obehagligt till en början, men sedan mest häftigt, skakade jag och var nära att börja gråta av lättnad! Snacka om att utmana sig själv!!

Jag var ju alltså på möhippa igår, som egentligen var en fruhippa eftersom den luriga bruden och hennes numera make hade gift sig i hemlighet förra helgen... :) Det hela började på Hälsans Hus med den där höghöjds banan... Sen åt vi lunch på stranden där vi myste på ett tag innan bruden fick åka rullskidor in till stan för att köpa sig en rosa pyamas... Temat för dagen var just ROSA... När hon fixat sin pyamas var det dags för poledance och efter det begav vi oss till Nordkalotten för middag, relax och pyamasparty!  

1. Bruden anlände med fin eskort!
2. Modig tjej! :)
3. Lunch på stranden...
4. Rullskidåkning
5. Poledance
6. Bruden fick massage...
7. ... medan vi andra "slog klackarna i taket" :)
8. Skål för bruden å kvällen i skumpa!

           
        

Vi hade en helt underbart rolig dag/kväll/natt med MASSOR av skratt! Så vi har verkligen motionerat kroppens alla muskler och kanske främst "skrattmusklerna"! Man har träffat en massa nya roliga människor och sina "gamla" vänner har man fått umgås med! Så himla kul!! Det har diskuterats saker med djup i och saker med mindre djup i... :) Kärlek, vänskap, livet och döden... Vi har lekt lekar och berättat storys... Och det bästa är att bruden är nöjd med sin dag, å det var det största syftet med det hela! Att vi andra fick roligt på köpet var ju en bonus! ;)

Idag är mina ben fulla med blåmärken (och jag gissar att dom kommer från stegen i höghöjdsbanan, för vi var flera som hade sådana), jag är trött efter för lite sömn, men jag är nöjd och glad över att ha samlat på mig så mycket positiv energi! Vi var så många olika personligheter, men som nästan alla kunde bjuda på oss själva, så det var så lyckat! Nu är vi taggade inför bröllopsfesten när vi får träffas igen! :)

Nu är det snart dags för födelsedagsfika hos Världens Bästa lilla Lillebror! :)

Kram! :)


Bryt ihop, res dig och gå vidare

Kan man leva efter den filosofin? Jag är ju tyvärr rätt dålig på att bryta ihop... Jag tror att jag ska klara allt och försöker verkligen härda ut det mesta... Men ibland bryter även jag ihop... Jag försöker ändå leva efter tanken att det finns nån mening med allt som sker, så det är ingen idé att älta saker alltför länge... Jag brukar ställa mig själv frågan "Vad ska jag lära mig av det här...?" Ibland får jag inte svaret förrän lååångt senare... Men då kan jag tänka att hade jag inte varit med om det eller det, så hade jag nog inte varit lika "förberedd" på det här som nu skedde... Så något ska man lära sig av det som sker... Dock kan jag ibland undra varför man måste gå igenom liknande saker en massa gånger, är jag trög då, eller?! :) Eller måste jag bli ännu klokare i livet?! Men jag försöker i alla fall tänka att... Bryt ihop, res dig upp och gå vidare... Som det där kinesiska ordspråket: Det högsta är inte att aldrig falla, det är att kunna resa sig efter varje fall....

Jaha, det var djupa tankar en torsdag... Jag försöker väl jobba på "klokskapen" kanske?! Men ibland vill jag inte vara klok, jag vill vara gnällig å jobbig... Det går dock över rätt fort, men den här veckan har jag tyvärr känt mig lite extra "gnällig"... Nå, det behövs väl också ibland, annars kan man kanske anses vara som nån "övermänniska"... Å det är jag då INTE! Men man ska försöka arbeta med "mental träning", förbereda hjärnan å hela kroppen på vad som ska ske, då blir livet ibland lite enklare att leva! :) Jag försöker också fundera på vad det är som gör att jag reagerar på ett visst sätt med en viss person, för jag kan ju bara ändra på mig själv... Om jag då hittar en "orsak" till varför, så blir det lite lättare att möta alla personer.

Veckan har varit en rätt social vecka, ändå... :) I tisdags slutade jag tidigt å var ut å joggade efter arbetet, kändes som att jag hade "gått bakåt" å det var mindre kul! Nåja hämtade hem min Prinsessa på förskolan så det var ju plåster på såren! :) Vi såg Pippi, igen, hon får som välja bland alla filmer å hon väljer den... När jag sa att flickan i Pippi heter Annika sa hon "Näää, det är E!" jaja, då får hon väl göra det då! ;) Sen åt jag middag hos Lillebror med familj innan jag for på nätverksträff på jobbet...

Igår hade jag värsta mys-onsdagen med massage på LYXX och sedan soppa-middag hemma hos mig med båda mina bröder samt Svägerskan och Prinsessan... :) Efter det gick jag på en trevlig prommis med L som jag inte sett på evigheter! Ibland undrar man ju om man bor i samma stad typ 10 minuter ifrån varandra?!

Jag är som alldeles trött idag, det är väl därför jag har så djupa filosofier... Har idag varit å lämnat prover på morgonen å tyvärr råkade jag titta på nålen vilket gjorde att jag mådde rätt illa! Jag hann i alla fall vända bort huvudet innan hon stack mig! Tur det! sen har jag haft stängning på jobbet.... Så jag har inte orkat med så många knop denna afton... Ska fortsätta med samma tema resten av kvällen, snart får man sova! ;)

Kram! :)


My bike is fixed!

Och om det var en grammatiskt rätt engelska har jag ingen aning om! Det är ju läääänge sen jag läste engelska juh! ;) Men det viktiga är att jag imorgon kan ta cykeln till arbetet! Min världens bästa lilla Lillebror har varit å fixat däcket som jag så fint inhandlade igår! TACK! Sen kunde det vara så att jag cyklar lite på egen risk menade han... OM däcket nu lossnar imorgon, så borde jag ju inte slå ihjäl mig, för jag har inga stor nedförsbackar till arbetet.... :) Men jag tror ju att han lyckats med att sätta fast det ordentligt....

Denna dag har gått i mötandets tecken... Jag började dagen med samverkansmöte där vi satt en från varje avdelning... Sen har vi haft en mycket kompetent kvinna som varit å berättat om modersmålsundervisning för oss... Hon visste vad hon pratade om å hon brann för det hon gjorde... Så nu alla läsare ska ni veta att alla barn som har någon koppling till minoritetsspråken har rätt till modersmålsundervisning i våra minoritetsspråk såsom meänkieli, finska, jiddisch, samiska och romani chib... Det räcker med att man har någon som talat något av dessa språk generationer tillbaka så har barnen rätt till den undervisningen, typ... Anledningen till hennes besök hos oss är att vi från 1 juli kommer under skollagen och därmed får mera krav på oss vad gäller även modersmålsundervisning..... 

Efter detta mötande åt jag med barnen och sen hade jag lunchrast innan det var dags för ytterligare ett samverkansmöte med personal från de olika förskolorna i området... Eftersom vi befann oss på E´s förskola tog jag med min gull-unge hem! :) När jag kom och hämtade henne ropar hon "Det är min A som kommer, min A!" och så springer hon mot en... Sen när jag tagit upp henne i famnen tittar hon på mig och säger "Jag har saknat dig!" Men gissa om Fasters hjärta smälter?! Älskade lilla vännen min! ♥ Fick god middag hos Lillebror med familj å så har jag å E lekt ett tag å sen har som sagt lilla Lillebror fixat sin systers cykel... :)

Och så var det snart läggdags igen! :) Imorgon öppnar jag å jag fick ett sms om att vi har barn 6.30, så det är ju bäst å vara i tid! ;)

Kram! :)


Sköna maj välkommen!

Egentligen är det väl ganska tjatigt att återigen påpeka hur fort tiden går?! Men eftersom det inte riktigt går in i huvudet på mig, så måste jag som skriva det... Det är REDAN första maj!! Första maj, men hallå, vart tog april vägen?????

När man gått in i maj månad är våren här på riktigt, å snart är det sommar! Jag kan hålla med Nalle Puh i det fallet att: "Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre..." När man väntar på något, så är det nästan ännu bättre än när man är där... För då är det ju snart över igen... Nåja, lite nedräkning till semester kan man ju snart starta i alla fall... ;)

Jag avslutade min april månad å "firade" Valborg med att ta en joggingtur på morgonen, sen var jag med Skatten E medan hennes mor å far for å valde tapeter till huset... Då kom lilla Lillebror å bar upp min trappa från källaren, så nu är det vår även utanför min balkong! :) Det tackar vi för!! Där satt vi å fikade å njöt i solen ett bra tag... Sen åkte jag in till stan å fikade med vännerna från S-byn, T, M, C och C (som inte bor där)... Skulle försöka hitta mig en jacka, men antingen hade jag ingen köplust eller också fanns det sannerligen ingen... För jag kom då hem utan!! Sen bestämde vi att vi skulle träffas hos C på M-udden å dricka lite vin å surra, så jag å M for dit... Vi hade riktigt trevligt!! Jag å C mötte sedan MN på Olivers... Jag hade en sammntaget rätt trevlig afton... Jag som inte hade någon plan alls fyllde hela min dag med trevligheter, det är ganska bra jobbat! :)

I fredags firade vi lite valborg på arbetet genom att grilla hamburgare och korv till lunch ute... Vi var ute från 9-13, så jag arbetade in lunchen å kunde sluta 15... Då begav jag mig för att hämta hem E från förskolan... Vi gick hem till mig och fikade och såg Pippi... :) Värsta sortens mys juh! Sen käkade jag middag hos dom och efteråt begav jag mig till Coop å hyrde film å köpte godis... Jag såg "Eat Pray Love - Lyckan, kärleken och meningen med livet", en helt okej film dom väcker lite tankar om livet... :)

När jag nu läser vad jag skrivit, så inser jag att det enda jag egentligen gjort i helgen är FIKAT och ätit sötsaker... Men hur kunde det blir så?! :) Jaja, ingen idé och älta det som varit utan ta nya tag å gå vidare!

Cykeldäcket som skulle ha inhandlats på stan igår, har fortfarande inte inhandlats, så nu ska jag gå på jakt! :) Man kan ju undra hur jag kunde glömma köpa det som var den nästan största orsaken till min stadstur?? TYPISKT mig! Men har jag tur så finns det på Coop... Annars är det bara att frakta sig vidare... För nu vill jag ha min cykel hel!!! :)

Ha nu en fin söndag alla läsare! ♥

Kram! :)


RSS 2.0