Fröken blev fru...

... och vi "hippade" henne i efterhand... Igår hade vi "fruhippa" för fina J som gift sig i alla hemlighet på Kallax... Mycket trevligt hade vi oxå! Frun blev nog rätt överraskad när hon blev hämtad hemma i tron att hon skulle delta i ett "gör om mig" program... Hon blev omgjord, blev sminkad och fick håret och naglarna fixade... Men hon slapp tv-inspelningen! ;) Vi hade jätte trevligt i den hyrda lokalen där vi badade bastu och åt och drack... Vi hade lite knytkalas där alla tagit med något... Det var så kul å träffa alla dessa människor man ser alldeles för sällan, så bara det var ju trevligt! :) Efter detta hamnade vi på Cleo som hade 30+ kväll med rocktema och gratis inträde... Det var ju åratal sedan man satt sin fot där! Lokalerna var sig lika.... :) Träffade Cammo å J där, så jag blev kvar med dem... En mycket trevlig dag/kväll! :)



Jag började gårdagen med att baka kladdkakor till tillställningen samtidigt som jag var med Bästa E medan mor å far skulle på Loppis... Vi var å lekte i lekparken oxå och kollade in de spännande kyrk-klockorna... :)


Idag har man i vanlig ordning inte åstadkommit så våldsamt mycket... Tagit en promenad å samtalat i telefon... :) Imorgon är en ny dag och en ny vecka tar sin början... IGEN... Jag öppnar imorgon å E ska öppna med mig... :) Trevligt med sällskap så där på morgonkvisten. Efter jobbet ska jag tillbaka till kiropraktorn å sen hämtar jag nog E... På tisdag har vi planeringsdag å på onsdag ska vi ha "Röda tråden" tillsammans alla förskolor och skolor på området... Det är ju skollov så vi får se om det även innebär något färre barn på förskolan...

Nu ska jag se lite TV innan jag ska bädda ner mig... Det känns som om klockan skulle vara en timme mer än vad den är... Å hade det varit igår så hade den ju varit det, alltså får man sova tidigt ikväll! :)

Kram! :)

Det är helg!

Nu infinner sig fredagskänslan sakta men säkert... Har öppnat idag å därmed oxå fått sluta tidigt... Nu sitter jag hemma framför datorn med en kopp kaffe och mörk choklad... Ska iväg å hämta Världens Bästa E på hennes förskola om ett tag och efter det ska vi fixa tacos så vi tillsammans med Lillebror och Svägerskan kan äta det till middag... Fredagsmyyyys! :)

I vanlig ordning har veckan bara rusat fram! Jag kan fortfarande inte fatta vem som stjäl tiden?! Man hinner inte prata med nån och defenitivt inte träffa någon... Man får verkligen ta vara på helgerna för att socialisera! Annars blir det då inget av den varan....

Söndagen gick i fasterskapets tecken... E vaknade 06.09, piiip... Sen var det morgon! Vi myste på å såg tv och åt frukost innan vi var ut i lekparken en sväng... Hon upptäckte kyrk-klockan som sa BING BONG... Den ringde precis i närheten av lekparken, så vi såg hur den "slog"... Sen var det lunchvila och efter det lunch. Lillebror undrade om hon skulle komma hem, men jag tänkte att hon kunde få följa med på besök hos J&A och barnen... Där trivdes hon när Stora E läste för henne och Lilla E ville visa sina grejer... Så söta! :) Och så vankades det ju fika oxå! ;) När vi kom hem därifrån fick vi middag hos Lillebror med familj! Så nice! Sen blev det tårta till efterrätt när lill ♥ somnat...

Å så blev det en ny vecka igen... På måndag hade vi en föreläsning om mindfulness för lärare på kvällen, så dit gick hela den dagen. Det är mycket klokt det han säger! (Kolla hemsidan om ni vill www.mindfulnesscenter.se )Och man borde verkligen tänka efter... Och ta vara på tiden HÄR och NU och inte alltid leva i det förflutna eller i framtiden! Man bara måste bli bättre på det annars missar man ju en massa av livet... Kommer osökt att tänka på Magnus Uggla låten "Första gången" - mycket bra text... :)

På tisdag hade jag stägning å kom inte hem förrän 17.30... Så var jag så jä-la slut så jag slocknad på soffan! Sen tvingade jag mig själv att vakna till liv så jag hann duscha å se Desperate Houswifes... Å så tog tisdagen slut!

På onsdag var det full fart, vaknade med huvudvärk vilket var mindre trevligt... Jobbade till 16.30, sen for jag hem å hann minsann bränna en skiva till barngympan så att barnen kunde få vara pirater... :) Ibland är det bra att vara tidsoptimist! Hann med att få i mig lite middag oxå innan jag for iväg... Efter barngympan stannade jag på Afro och när jag kom hem så var det nästan dags för Grey´s anatomy... Sen sova! Dock regnade det och blåste så vansinnigt så man kunde inte sova....

Torsdagen svepte förbi även den... Var på Aqua på kvällen! Och jag tackar än en gång Bästaste L för att hon plockar med mig... Undra hur många torsdagar man inte skulle bege sig annars... Man är ju så trött på torsdagar så nog skulle jag hamna i soff-läge annars! :) Jag och L konstaterade att vi inte alls hunnit samtala eller ses på hela veckan!! Helt galet! Men det var ju det där med tiden.................

Känns verkligen som om hösten skulle få övergå i vinter nu! Jag är less på detta mörker och vill ha snö!! Det enda positiva med att snön inte kommer å det är plusgrader är att jag kan cykla till å från arbetet... Sparar flera minuter i tid! ;) Men mörkret gör ju att man är så trött.....

Nix, nej... Nu mot förskolan för å hämta skatten min! :)

Ha en bra fredag!

Kram :)

Tankarna går till moster å kusiner med familjer

Man kan lugnt säga att Facebook är ett forum där man får veta det mesta... Men det var sannerligen en konstig känsla att få ett dödsbud via FB... Svårt nog att fatta när man hör det av en mänsklig röst, men när man läser det på FB kändes det overkligt! Igår gick min mosters man bort plötsligt. Han har inte alls varit sjuk, men fick en stor hjärtinfarkt hemma och det gick inte att rädda hans liv... En av mina kusiner hade skrivit något i stil med att man ska leva som om varje dag var den sista och när man läste kommentarerna fick man veta att han plötsligt dött. Pratade med mamma sen och hon hade precis fått veta det av min moster... Så jag å mina bröder såg det på FB innan mamma visste nåt. Mina tankar finns idag hos min moster och mina kusiner och deras familjer! Döden är sällan välkommen, men när den kommer plötsligt och som en chock är det ännu svårare att acceptera... 

Så... Glöm inte bort att leva min vän - dagen som gått kommer aldrig igen!

Kram :)

Testar

Vad det är för en kalender som dykt upp på bloggen... Kan det vara som en tidsinställd bomb?! :) Måste i alla fall prova vad som händer när jag använder den! :)

Kram! :)

Lördags mys

Med finaste E i hela världen! :)

Jag vaknade för 17 i ottan idag, men vägrade stiga upp, så till slut somnade jag om å vaknade ca 9.15. Så bra att jag fick sova då! Men jag är ändå trött ikväll... Hösten är sannerligen ett faktum! Konstant trött... Tog mig en förmiddagsprommis å passade på att ringa vännen T samtidigt... Det var verkligen en evighet sen vi talades vid... Så det blev en trevlig promenad, minsann!
............. Sen har jag varit å fikat hos lilla Lillebror... Fikat tog jag med mig, men kaffe hade han hemma! :) Hans kompis kom oxå förbi så vi satt å babblade ett tag... Pratade bland annat löner i gruvan och vad som är värt vad... Bra lön eller ett arbete man trivs med på en ort där man vill bo.... Pengar är inte allt här i världen! När jag for därifrån insåg jag att lilla Lillebror faktiskt inte är så liten nå mer! ;) Jag sa ju att han var med i en "lustfylld" generation... Dom lever i nuet och vill uppfylla sina drömmar... Reser å sånt... Arbeta hinner man! ;) Klokt på sätt och vis får man ju säga! :)
........... Sen var det dags att inhandla lördagsgodis å äta middag å sen hämta syskonbarnet hos den andra brodern... Jag å E har myst på, hon har ritat och badat badkar... Sen skulle hon sova på madrass... Det var dock rätt lätt att rymma, så jag fick ligga på sängen bredvid henne tills hon somnade... Det tog inte ens tre minuter... :) Nu funderar jag på om det är värt att slå på en film, eller om jag kommer somna till den... Jag antar att morgondagen lär börja rätt tidigt! :) Men vi ska mysa på här imorgon oxå! :)

Kram! :)

Nu är det dags för

FREDAGSMYYYYYYS

Ljusen är tända och fredagskänslan har infunnit sig... Ikväll blir det bara å ta det coolt, se Idol å äta nåt gott! :)

Veckan har som vanligt gått i ett rasande tempo!

Måndagen startades med ett stägningspass och efterföljande nätverksträff... Hann nätt å jämt hem för att äta middag emellan.... Måndagen innebar oxå att min nya dator anlände!

Så kul att få öppna paket! Nästan som på julafton, trots att jag visste vad paketet innehöll (nästan i alla fall ;) )... Efter att nätverksträffen var slut vid 21 hämtade jag datorn å sen kom Världens Bästa lilla Lillebror och hjälpte mig med vissa installationer.... Nu ska jag bara fixa nåt bra virusprogram oxå... :) Man fick ju prova på ett i 30 dagar, men sedan ska dom ha betalt minsann!


Eftersom det är en laptop, så ska man vänja om sig i hanterandet... Å så MÅSTE jag ju skaffa mig trådlöst Internet! :)

Tisdag var dagen då jag ÄNTLIGEN ringde och fick tag i kiropraktorn! Ryggen/axlar/nacke har ju plågat mig ett bra tag å när jag kom till Monica, så sa jag att jag förmodligen är två månader sen... Jag fick låna bilen av världens bästa L & P! Det är ju tur jag numera jobbar nära! Så jag kunde åka iväg en sväng från jobbet... Jag kan säga att det lät väl ungefär som när man tuggar på en hårdmacka när hon knakade i mig... Låsningar, vadå?! Efteråt är det i alla fall skönt... Jag måste tillbaka för ytterligare en justering på ett par veckor... Sen jobbade jag till 16.45 å drog sedan genast till stan för att möta upp Bästa A-K! Vi käkade på Dagobert å sen gick vi på bio å såg "Himlen är oskyldigt blå". Helt okej film! Det är alltid lika trevligt att träffas! Vissa dagar på arbetet saknar jag vårat samarbete så himla mycket! Å vad jag hade önskat att hon oxå jobbade med mig! Dom jag jobbar med nu är helt fantastiska människor och jag trivs så bra, men jag saknar henne ändå! :)

Och så blev det raskt onsdag och jag hade Barngympa... Under dagen kändes det som att jag kommer inte orka med NÅT... Men när man väl är där, så ger dom små liven en massor med energi och så orkar man med 45 minuter med typ 15 stycken energifulla barn! De flesta i 3-års åldern... Jag tror i alla fall att barnen har roligt! :) Eftersom det är så väl planerat, så är det ett Afro pass där i spegelsalen direkt efter barngympan, så då hinner man inte bli lat utan stannar kvar! :) Så det gjorde jag! Efter det var det bara duscha å sen se favvoserien på tv! :)

torsdag öppnade jag och när klockan ringde före 6 kändes det inte som om jag sovit nästan alls... Det fick senare sin förklaring i att det är fullmåne... Natten till idag har jag oxå sovit oroligt, men betydligt bättre än till igår... Vi hade maskerad på jobbet, så det var full rulle hela förmiddagen vill jag lova! :) Men kul var det! När jag slutade for jag å hämtade Underbaraste syskonbarnet E på förskolan! Vi var ute och lekte i över en timme och vi hade skoj! :)


Sen fick jag middag hos dem och efter det var det dags för badhuset och ett Aqua pass! Jag kan bara tacka för att det är L som leder passen å tar med mig, för igår hade jag LÄTT bangat annars, så sjukt trött som jag var! Så tack älskade vän för att du tänker på min hälsa! ;)

Och idag är det då äntligen fredag! Jag bara njuter av mina tända ljus å ska snart sätta mig å brodera å se Idol... Är grymt godis-sugen, men jag har inget godis hemma, så jag tror det frå bli popcorn och mörk choklad... Köper godis imorgon istället! :) Då ska Fasters gull-unge komma och sova över! Faster själv har väl filmkväll när lill ♥ somnat... :)

Ha en bra fredag kväll där ute i verkligheten!

Kram! :)

Månen styr min sömn

Har sovit som en kratta natten till idag, å krattor sover ju inte, så det förklarar det talesättet... Känns som om jag varit vaken större delen av natten... Funderade på vad det kunde bero på... Men i kväll när jag gick ut och tittade upp på himlen och såg den vackra månen lysa full och klar förstod jag... Jag påverkas av månens faser! Det är ju egentligen rätt märkligt att vi kan påverkas så mycket av ett sådant fenomen... Å till saken hör ju att eftersom jag inte visste om att det var fullmåne kunde jag väl knappast ha "uppfyllt en profetsia" denna gång!

Nu hoppas jag på en god natts sömn!

Kram! :)

Tidstjuv??

Söndag kväll igen! Man kan stilla ställa sig frågan om vem som stjäl tiden?? För det känns som om någon eller något gör det eftersom den så raskt försvinner! Kan inte fatta vart den här helgen tog vägen heller! Ibland skulle man bara vilja stoppa tiden och försöka hinna ikapp... Det går ju dessvärre inte, så man får försöka leva i nuet så gott det går! Det är bara det att det känns som om man skulle vilja hinna med så himla mycket å så blir man besviken för att man inte hinner. Men det är nog bara att gilla läget och inse att dygnet har sina räknade sekunder och varenda morgon när man vaknar har man lika många nya sekunder att göra det bästa av... 86400 sekunder på 24 timmar, det ni! Fatta vilket konto man faktiskt fyller på varenda dag! :) Tänk om det vore pengar och så var man tvungen att göra av med dom för annars försvinner dom... Så är det ju med tid... Man får aldrig tillbaka förlorad tid, så det är bäst att leva livet levande!!

Min kloka Lillebror har alltid sagt till mig att jag inte kan rädda världen. Näää, det vet jag oxå, men jag vill i alla fall försöka... tänker jag... Men jag kämpar ganska ofta med att försöka låta bli att "lägga mig i"... Det är många gånger svårt, och (tyvärr) är jag väl född med ett stort hjärta! Jag vill ju att alla ska ha det bra! Och det är svårt när man ser människor "slänga bort" sitt liv på så kallat fel saker... Eller när man ser att människor inte mår bra, då bara blir det så att jag måste fråga och sen är man där igen.... Vill försöka "rädda världen"... Idag är en dag när jag kämpat med att inte "rädda världen"... Jag skulle nog vilja, men inser också att det inte funkar... När viljan finns att "rädda sig själv" så kommer det säkerligen funka, men det är den viljan man måste ha! Och så ser man reklam för att skaffa sig ett fadderbarn och tänker att det borde man ju oxå göra! Rädda världen var det... Kanske man skulle börja med att rädda sig själv! ;)

Som sagt gick denna helgen fort! Igår efter allt tvättande ringde jag Cammo och frågade om vi skulle dejta på "favvo-restaurangen" Dagobert... Och det ville hon! Inte långt efter ringer goda vännen L och undrar om jag ska på stan... Så hon och lilla E kom oxå! Trevligt minsann! Köpte godis som jag hade tänkt avnjuta framför en film, men när jag kom hem hörde S av sig å undrade om jag ville komma på fest hemma hos henne och T... Why not?! Så jag begav mig dit... Sen var det en sväng på Invit och Olivers... På Invit träffade jag några bekanta och hann surra lite med M. Kul!! Det är ju alltid så långt mellan gångerna vi ses.... Tidstjuven, ni vet! Sammantaget var det i alla fall en trevlig kväll!

Dagen idag har jag sett en film och varit på Vattengympa! Jag lyssnade inte alls på signalerna om att jag var trött utan hängde med Bästa L till Pontus. Vi hade med oss lilla Lillebror också som skulle prova på passet så han själv kan leda det i framtiden... :) Så jag har ju trots allt fått nåt vettigt gjort även denna söndag... :)

Imorgon ska jag ta igen tiden jag jobbade över i onsdags när vi hade fotografering, så jag ska inte börja förrän 9! Värsta sovmorgonen!! Det händer typ aldrig eftersom det senaste jag börjar är 7.30... Ska i alla fall bli oerhört skönt att inte behöva skynda sig iväg tidigt! Nu känns det som om jag kommer sova läääänge.

Veckan som kommer innefattar nätverksträff imorgon kväll, ev bio på tisdag, barngympa på onsdag.... Inte undra på att veckorna går fort! Nu en stund i TV-soffan, sen sova!

Kram! :)

Solen skiner, himlen är blå...

... Vad det är skönt att leva då! Det är då sant att man blir betydligt gladare av solen! :) Tog en promenad på förmiddagen och njöt av den fina solen, den värmer fortfarande, trots att det är kallt i luften och man känner att vintern nog inte är långt borta...

Igår efter arbetet fick jag middag hos Bästa Familjen T på Sst... Mycket trevligt då jag arbetade sent! Å så fick jag ju träffa alla familjemedlemmarna oxå! :) Hemma hos "min familj" känner man sig alltid som hemma! Och det märks på barnen också att trots att det kan ha gått (ALLDELES FÖR) länge sen sist, så är man en person som alltid funnits i deras liv. Mina killar ♥

Jag har en förmåga att vänta länge på att tvätta, vilket ju varenda gång innebär att det är MASSOR med tvätt... Nåja, det kan ju på ett sätt vara lika bra att göra det en gång ordentligt än å ha halvfulla maskiner, jag kan ju säga att jag är miljömedveten! ;) Nu är det så igen.... Så nu kommer jag belamra lägenheten med tvätt som ska torka...

Och nu är det dags att hämta upp tvätten! Vad som sen väntar denna fina lördag, det återstår att se! :)

Kram! :)

Varför, varför är det så här....?

När man jobbar med barn kan man vänta sig den frågan MINST en gång per dag... VARFÖR är det si eller så och man kan ju inte tro att det räcker med att svara på den första frågan... Nej... Det är väl första steget till att bli en "ifrågasättande" människa å inte köpa allt som sägs... Och det är ju positvt att barnen lär sig det... Alltså är det bara att svara... :) Idag hade jag ett halsband på mig med ett stort hjärta...

B: Var har du köpt det där halsbandet?
A: I en affär på stan.
B: Varför köpte du det?
A: Jag tyckte det var fint.
B: Varför var det fint?
A: Det var ett hjärta, som kärlek... :)
B: Varför köpte du inte ett annat?
A: För att jag tyckte mest om det här....
B: Men varför tyckte du mest om det.....
A: Jag bara gjorde det.... Tycker du det är fint?
B: Jooo....
Till slut finns det liksom inga svar! :) Det gäller att ha huvudet på skaft å veta VARFÖR allting är som det är! ;)

Sen ska ju tilläggas att jag är rätt bra på att ställa frågan VARFÖR själv också... Kanske för att jag är lite som ett barn ibland! :) När jag började på lärarutbildningen så var det en lärare som sa till oss att en av dom viktigaste frågorna vi skulle lära oss att ställa var just VARFÖR? Då log jag lite för mig själv å tänkte att jag nog satt på rätt utbildning! ;)

Kram! :)

Fasters guldklimp!

Lite bilder från i höst... ♥ Älskade unge ♥

Baka, baka liten kaka..... Oj vad det är spännande att få hålla i vispen å se vad som händer! :)


En hund... :)

MERA fart! :)

Titta på hästarna!

Kramas med valpen!

Lycka är snö

I det fallet är jag fortfarande som ett barn! (Kanske även i andra fall.... ;) ) Men den första snön är det nåt magiskt med! Sen kan man stundvis önska bort den när det varit snöstorm och annat som hör vintern till... Men jag gillar snö på vintern! I morse när jag vickade upp persiennerna så var det VITT! OJ! Var det jag sa högt för mig själv... Det var oväntat... Men så ljust å fint det är när snön lägger sig på backen... Nu har ju denna snö nästan försvunnit, men jag har ju fått njuta ett tag i alla fall... Och vi har hunnit göra en liiiiten snögubbe på jobbet. Det var det första barnen önskade sig! :)

Det har återigen varit en rätt hektisk vecka... Ovanligt för å vara mig, NÄÄÄÄ........ I söndags dammsög å skurade jag lägenheten, å fixade lite, men så mycket annat blev det inte gjort... Skönt å bara ta det coolt... Jag broderade på min tomtetavla som är på god väg att bli klar! :)

På måndag slutade jag rätt sent, så det var inte så mycket kvar av kvällen, men jag hann faktiskt "scrap-booka" lite. :) Gjorde två kort... Ett till Fina E och ett till Fina L. Det till L var ett grattis-kort, så det fotade jag aldrig... :)



På tisdag var det födelsedagskalas hos Fina L! Trevligt att träffas å surra och få sig lite gott fika! Varenda gång man far iväg å umgås så tänker man att man borde göra det oftare... Å så går tiden igen..... Nåja, man ska ju njuta av det när det sker i stället för å fundera på varför man inte gör det oftare, å trevligt var det juh! :) Mina Prinsessor ♥ delade stol när dom skulle fika och man kunde återigen se skillnaden i deras personligheter... När E hade ätit upp nästan hela bullen hade N knappt öppnat sin! Man det är härligt å se dom tillsammans, för dom har oftast kul ihop! :)

Onsdag var det igår å i vanlig ordning var det nåt som inföll på min tidiga dag... Vi hade fotgrafering på jobbet kl. 13.30... Nåja, slutade före 14.30 i alla fall å sen for jag å hämtade Älsklings E på förskolan. Dom hade oxå haft fotografering... Med samma fotograf till å med! :) Sen var vi ute i lekparken och hade skoj och tiden gick så fort, så Lillebror hann komma hem. Då gick vi in! Där fick jag god köttsoppa till middag och hann även träffa lilla Lillebror som oxå kom å åt, och sen for jag på föreläsning. Det är alltid kul att få ta del av andra pedagogers arbete. Man kan få nya kluriga tips på hur man själv kan göra! :) Det fick vi även denna gång... Och så var det ju tre av mina "kollegor" från S-byn som också berättade. Det gjorde ju det hela ännu trevligare! :) Bra jobbat tjejer! :)


Det är extra roligt att gunga om man tittar upp i himlen när man får fart! :)

Idag är det torsdag.... Jag har haft en snurrig vecka vad gäller dagarna, å jag fick för mig att det var onsdag idag, så jag blev lite extra glad när jag insåg att det faktiskt var torsdag! Haha Känns som om helgen kommer snabbare då! :) Usch vad trött jag är idag... Men som sagt, bara en dag till sen får man sova så länge man vill! Man känner sig som en "dålig människa" när man är trött, för då har man inte lika långt tålamod som vanligt... Men det finns väl dom dagarna också å jag är ju trots allt medveten om det å försöker skärpa mig ändå!

Ikväll är min avsikt att åka på vattengympa! Jag är fortfarande inte helt frisk, det kommer å går å vissa kvällar är man täppt i näsan å andra har man ont i halsen, men det verkar som om man får dras med detta resten av hösten, sååå..... Kanske skulle man bli frisk(are) om man var hemma en vecka och gjorde INGENTING, men vem orkar det?! Och dessutom kostar det ju å vara sjuk.... Nåja, man lider ju inte av nåt dödligt i alla fall!

Kram alla fina! :)

Lovely lördag

Dagen har gått i socialiserandets tecken... Började med å äta hotellfrukost med Lillebror, Svägerskan, Prinsessan, lilla Lillebror, H&H... Det är verkligen en trevlig start på helgen! Att unna sig GOD hotellfrukost! :) Efter att ha njutit av maten å sällskapet lääänge gick jag å Svägerskan som hastigast på stan... Jag fick min lugg klippt å det var målet för mig!
Sen var jag i stort sett hem å vände... Passade på att följa med Lillebror med familj till Guddottern med familj. Man måste ju passa på när någon har vägarna förbi... :) Sen har L skjutsat hem mig... Via Kvantum, så nu har jag inhandlat godis till i afton oxå! :)

Jag tror inte det blir så mycket mer uträttat denna dag, men jag har i alla fall fyllt en del av kvoten för å socialisera... Känns inte som om man hinner med det nu när man arbetar, det är ju i stort sett bara på helgerna man hinner å orkar med nåt sådant trevligt......

Ha en fortsatt trevlig helg där ute i verkligehten!

Kram! :)

Intensivt liv....

Jag säger som vanligt att det är helt galet vad tiden går fort! Redan helg igen! Å som vanligt känns det även väldigt skönt att ha två dagars ledighet framför sig! :)

I tisdags fick jag umgås med Finaste E! Hon blev så glad över att se sin Faster när jag hämtade henne och lika glad blev ju Faster såklart! :D Hon fick visa sin avdelning för mig, på sitt sätt... Å sen tog vi en liten prommis så hon fick sova en stund... När man inte ens är 1 ½ år så behöver man oftast mer sömn än 30-40 minuter på dagen, å hon hade bara sovit det på förskolan, så hon fick sova en stund till... Sen åt vi lite frukt och var ute å lekte i lekparken... Vi hann inte vara hemma så länge innan Bror kom hem å sen fick även jag middag där! Trevligt minsann! Uppskattat att slippa laga maten själv och även äta den själv.... :) På aftonen var det säsongsstart för Desperate Houswifes, så det sysselsatte jag mig med....

På onsdag var jag i stort sett bara hem å vände å sen hade jag barngympan kl. 17.30... Det känns ju alltid lite motigt att ta sig iväg, å speciellt när man jobbat hela dagen... Men när man väl är där och när man väl gjort det, då känns det ändå bra! Jag har sagt det förut å jag säger det igen, barn är verklien en gåva! Det är fantastiskt att få ta del av deras energi! När man har ett gäng barn där de flesta är runt tre år, så får man ta det för vad det är... Dom som lyssnar å hänger med, dom gör det, å de andra gör nåt annat... Man är ju bara en person, svårt att kunna dela sig... :) Efter barngympan var det Afro, så jag stannade kvar å gick på det. Det är en träningsform som man är GLAD när man går därifrån... Å genomsvettig! Riktigt mycket glädje å energi ger det! Så jag var full av positiv energi när jag kom hem! :) Å så var det ju dags för favvo-serien; Grey´s anatomy! Bra onsdag alltså! :)

Igår, torsdag, stängde jag på jobbet, så jag var hemma efter 17.15... Åt middag å sen ringde en kär "gammal" vän! Varenda gång jag pratar med henne så tänker jag att nu ska det INTE dröja så länge till nästa gång vi hörs å ses... Men i vanlig ordning så går tiden å helt plötsligt ha det passerat veckor igen! Men det är väl livet.... Å som tur är så är vi så "gamla" vänner, så tiden som passerar mellan gångerna vi hörs gör liksom ingen större skilland för våran vänskap... Tack å lov för det! Sedan var jag på vattengympa...

Idag är träningsvärken ett ordenligt faktum, i synnerhet i vaderna. Det är nog den enda värken man faktiskt kan glädja sig över! Då vet man ju att man gjort nåt... Men dessvärre har jag nåt elände i kroppen, så det tål inte riktigt att jag anstränger mig... Känner mig rätt slut igen... Men om jag ska vänta på att bli frisk får jag väl vänta tills jag hamnar i graven! Så känns det just nu i alla fall! Jag har varit förkyld från å till i fem veckor........ Ingen idé å klaga! Men irriterande är det!

Denna fredag har jag arbetat till ca 16.30 å sen passerade jag Coop å godishyllan på hemvägen! Är det fredag så är det! :) Har sett en film "I love you, man" innan Idol, så det har verkligen varit lugna puckar på den här adressen i afton! Men så otroligt skönt å välbehövligt efter ytterligare en intensiv vecka! Har börjat inse att veckorna nog ser ut så här... Men snart är det jul(ledighet)! ;)

Nu ska jag lägga mig på spikmattan å bara vara innan John Blund får ta med mig till drömmarnas land... Morgondagen ska starta med HOTELLFRUKOST! Så nice! ;)

Kram alla fina! :)

Om att vara handledare

Förra hösten fick jag å A-K frågan om vi ville ta hand om en elev från gymnasieskolans lärlingsprogram med inriktningen barn å fritid... Varför inte?! Man kan säkert lära sig något tänkte vi och tackade JA! Tanken med att ha en lärling är att eleven ska följa en sina tre år på gymnasiet, det visste jag egentligen inte då... Men jag är så glad över att jag blev tillfrågad då! När vi splittrades i våras å Lantis stängde valde "min" E att följa med mig till min nya arbetsplats... Vi sa att vi kunde fixa henne ett nytt ställe nära hemmet, men hon ville följa. Det är jag oxå glad över! Jag tar det som en komplimang! :) Det känns fantastiskt roligt att få vara med på hennes resa! Att se henne utvecklas och se henne få "aha-upplevelser"... Att se henne ta sig an nya utmaningar och se stoltheten när hon klarar det! Då blir jag stolt och glad! Det är verkligen utvecklande att ha en elev med sig... Man måste fundera på varför man gör saker och dessutom komma på ett bra svar som förklarar det... :) Jag tror på att ge ansvar för att man ska kunna pröva sina vingar! Jag kan gärna stå bredvid, men om man aldrig får prova själv, hur ska man då lyckas?! Och trots allt så är det ju via misslyckandena man växer... Då kommer man på hur man INTE ska göra nästa gång... :) Sen ska man ju få lagom stora utmaningar, så man faktiskt har en chans att klara dom! Såå.... Nu ska jag ge henne "min sanning" under hennes gymnasietid, tre dagar i veckan... Det känns ibland rätt skrämmande att jag har en så viktig roll i hennes utbildning!! Men jag gör mitt bästa och jag hoppas det räcker! :) Jag är i alla fall glad över att jag tog mig an detta uppdrag för ett år sedan!! Jag hoppas att vi båda två kommer vara ännu klokare efter tiden vi får tillsammans! :)

Så får ni chansen att utvecklas som människor genom att handleda någon annan, ta den! :)

Kram! :)

Som en vind

Men jösses vad det blåser ute! Helt galet! Kändes som om cykeln stod stilla när jag skulle cykla hem från arbetet. Det är ganska varmt ute i grader, men vinden gör ju att det ändå känns kallt!

Idag har jag faktiskt slutat rätt tid, kl. 13 och då ska jag passa på att hämta Finaste E på hennes förskola! Ska bli så mysigt att få tillbringa eftermiddagen med henne! Tänk vad lyckligt lottad jag är som har henne nära och kan umgås nästan när som helst... :) Man ska njuta av det så länge det varar!

Helgen försvann även den som en vind igen! Kan inte begripa hur fort två dagar kan försvinna! På lördag hann  jag ju faktiskt umgås en del i alla fall... Fotade Mosters möbler som även senare hamnade på Blocket, var hos Bror med familj, var till stan å träffade C & C å delade ut kryddor till dem... Å sen åt jag å lilla Lillebror tacos å såg film.... Å sen var det nästan söndag igen... På söndag umgicks jag å lilla Lillebror nästan hela dagen.... Tog en prommis å sen hängde vi upp gardiner och tavlor hos honom... Nu börjar det vara riktigt "hemtrevligt" med lampor, tavlor och gardiner... :) Sen åt vi resterna av tacos:en... Sen sov denna dam på soffan i över 1 timme men kunde ändå somna utan problem på kvällen... Inte helt pigg kanske?!

Igår var det p-möte på jobbet å vi fick kanelbullar dagen till ära! Man ska ju passa på att fira kanelbullens dag när man får chansen! :) Och sen stannade vi å fixade lite i miljön på förskolan... Hemma efter 20... När jag kommer hem så där sent så är det som att jag inte kan somna ordentligt, så klockan var då närmare 23.30 innan jag sov och sen har jag börjat 6.30 i morse... Så där ja!

Jag vet inte om det kändes som om det blev så mycket vettigt skrivet så jag ger upp å drar å hämtar Lill-hjärtat!

Kram! :)


Hektisk vecka

Det känns fantastiskt skönt med helg! Efter denna hektiska vecka då jag arbetat till typ 17 vareviga dag, är det extra skönt att vara ledig! :)

I måndags var min härligt korta dag då jag skulle sluta 13.... Skulle sluta 13 var det ja.... Men då jag är med i en "samverkansgrupp" som representant för våran förskola, så var jag tvungen att va me på ett möte på eftermiddagen å slutade 16.30 istället..... Det enda jag tänker är KOMPLEDIG! :) Ska bli kul å få plocka ut alla dom där timmarna sen! Efter mötet hade jag kryddparty hemma hos mig... En kvinna kom å demonstrerade produkter från Alpnaering å så fick vi provsmaka oxå! Vi var inte så många, men det var trevligt! Å det är ju alltid kul med tillfällen att träffas! :)

På tisdag hade jag handledarträff på gymnasiet på eftermiddagen, så jag kom inte därifrån förrän 16.45, typ.... Sen bjöd lilla Lillebror på middag å det tackade en trött storasyster för! Det är kul å vara på de där träffarna där vi träffas alla handledare å diskuterar! Lärorikt också!

På onsdag hade jag stägningsskift på jobbet å slutade 17.15, sen begav jag mig omgående till Sst och var med mina favvo-killar medan Pappan jobbade å Mamman hade kurs... Fick middag för "besväret"... :) Hann med att surra lite med Mamman också när hon kom hem...

På torsdag skulle jag sluta 16.45, men precis när jag skulle hem hände en "kiss-olycka" och det var bara att ta tag i det... Så då blev klockan 17 igen.... Så är det när man arbetar med människor... Man vet aldrig vad som händer! :) På aftonen var det dags för höstens första vattengympa... Tänkte att jag var frisk nog.... Men tydligen inte för på fredag morgon vaknade jag med halsont IGEN! *SUCKAR HÖGT*

Igår var det då ÄNTLIGEN fredag å jag å Cammo skulle på After Work. Cammo kom förbi här å sen åkte vi buss in vid 18... Det var mycket folk, så det var fullt överallt, men vi fick oss i alla fall ett bord på Oliver´s efter en liten stund... Vi hade en trevlig afton som avslutades redan vid 24... Som sagt är man rätt slut efter en hektisk vecka.... :)

I morse vaknade jag 6.30 av att jag hade ont i halsen, så då var det bara att gå upp å leta halstabletter så man kunde sova ett tag till.... Sen har jag å Bästa bröderna varit till Moster för att vika ihop flyttkartonger å fota möbler... Hon ska sälja vissa av sina saker på Blocket!! Sen ska det flyttas...

Nu ska jag å träffa Bästa E i hela världen! Å sen blir det å dela ut kryddor till de som har beställt.... :)

Ha en bra lördag!

Kram! :)


RSS 2.0