Mänskliga möten

Hmmmmm vad ska man säga...? Var ska man börja.....? Har haft några dagars funderanden å har inte riktigt lyckats formulera mig.... Inte hittat dom rätta orden? Finns dom förresten?? Började på ett inlägg för några dagar sedan... Kanske skulle ta tag i det å fortsätta på det temat.... Temat Människor å mänskliga möten.... Jepp, så får det bli. Rubriken blir: Mänskliga möten.

Det finns ett fåtal människor som korsat min väg som jag skulle göra allt för, i stort sett allt... Å dom människorna blir fler å fler ju fler barn som kommer in i mitt hjärta för att stanna... :) Det är dom människorna som jag oxå tror skulle göra detsamma för mig... Det är dom som håller i "fallskärmen" om jag måste hoppa...
...........................
Och så finns det ett antal människor som alltid gör mig glad!! Det är dom dom på något konstigt sätt lyckas säga eller göra något som gör att man går med ett leende på läpparna ibland i dagar efter det mötet... Jag tror inte ens att dom alltid vet om det, men dom lyckas få mig på gott humör... Många av som ser man alldeles för sällan å det kanske är därför dom medför denna glädje, man blir så himla glad av att träffa dom!
..................................
Och alla dessa människor som man delar sitt liv med på olika sätt.... Man berättar saker man varit med om eller ska vara med om, man delar erfarenheter och händelser.... Vissa pratar man med ofta, andra sällan, men på något sätt berör dom ändå ens liv! Man vill veta vad som händer i deras liv och man vill ge av sig själv och ta emot energi av dom..... Och det är alla dessa människor som ska göra livet värt att leva! :)
................................
Alla dessa människor som finns i ens liv, man skulle inte vilja vara utan dom! Aldrig någonsinn! Många skulle man önska att man träffade betydligt oftare och man skulle oxå önska att man lyfte luren och ringde... Varför gör man inte det?? För att man har FB??? *ler* Men hur bra det än är att hålla kontakten via FB, så finns det inget som är så trevligt som mänskliga möten! Många gånger är det tiden (som man skyller på) som inte räcker till.... Och avstånden mellan människorna... Men telefonen kan man ju fortfarande lyfta........

Som ni kanske förstår på detta inlägg hittills, så har jag haft en hel del mänskliga möten på sista tiden! :) Det är när man träffar människor man ser sällan som man fattar hur fort tiden går! Jag har pratat med flera personer som betyder mycket för mig på senaste tiden... Både "på riktigt" och i telefon.... Och så har man upptäckt att det återigen var evigheter sen man sågs eller hördes av.... NÄÄÄÄ, det SKA INTE gå så länge till nästa gång.... Men det är nåt med livet som gör att det snurrar fortare ju äldre man blir! :)

När männsikor blir sjuka, då börjar man fundera på livet... Och det är oxå då man kommer på att man inte ska vänta till "En dag" med att göra en massa saker... Tänk om inte "en dag" kommer?! Därför ska man försöka göra det som känns rätt! För varför ska man slösa bort sitt liv på saker som är fel eller känns fel? Nä, oftast ska man följa magkänslan, för den brukar leda en rätt..... Vill du resa, gör det! Vänta inte till en annan dag... Om du vill byta jobb, gör det! varför lida mer än du måste?? Och så vidare..... Det är trots allt bara en människa som kan förändra just ditt liv å det är du själv!!

Som sagt, så har jag gått omkring i en massa funderingar på sista tiden å när man hamnar i det kan man också hamna i ett tillstånd där allt känns hopplöst å meningslöst.... Men när man då fått "deppa" lite, så brukar det lösa sig! :) Har idag träffat tre av mina allra bästa vänner, tänk er det tre på samma dag!!! Så då kommer man återigen på hur bra man har det å så vänder allt! :) Man får babbla om livets stora å små frågor och skratta... :) Så tack för idag L, L och Cammo!

Annandagen på hotellet i byn var sååå trevlig!! Ja, det var ju så himla trevligt på förfesten där man fick sitta å surra med goda vänner, prata gamla minnen och skapa nya! :) Det är verkligen så skoj att gå ut i byn när man får träffa alla gamla kompisar.... Speciellt kring jul, för då är många hemma.... Så även denna gång! Jag hade verkligen trevligt!! :) Åter igen mänskliga möten..... :)

Har återvänt till stan igår, tisdag, å de sista dagarna i byn har väl varit som de föregående... Myst en massa med Prinsessan... Å så klart umgåtts med övriga familjen oxå! :) Tagit nån liten prommis med hunden å även barnvagnen... På tisdag hade det snöat en hel del, så då var det rätt tungt! :) Ja, det är väl det dagarna gått ut på.....

Eftersom det på grund av tråkiga omständigheter inte blir det nyårsfirande som var tänkt från början har jag å Cammo beslutat oss för ett eget! :) Vi ska äta god mat å sedan gå till stan å se raketerna! Jodå! :) Å som jag nu tjatat om, så blir det ju inte bättre än man gör det! Det blir kanske inte alltid som man tänkt sig, men man är den enda att skapa sina egna val..... :)

Ska försöka ladda upp nån trevlig bild endera dagen, men nu måste jag sova!! Vi har ju en lång dag framför oss imorgon!!!

Ta hand om varandra! Och kom ihåg: Det finns bara en av dig.......

Gott slut och GOTT NYTT ÅR! Önskar dig en massa lycka 2010!!!

Kram! :)

Happy New Year


Tankar...

Sänder mina tankar till dom som har sin svårt sjuka anhörige på Sus... Det var inga roliga nyheter! Hoppas verkligen det ska sluta bra!!!

Jag återkommer med andra tankar vid ett senare tillfälle..........

Kram! :)

Annandagen

Hej vad det går! Nu är vi redan inne på dag tre på detta julfirande... Och man är i alla fall mätt å belåten... Dessutom är det så kallt ute, så man kan ju inte gå ut heller... eller kan å kan... Visst kan man, men det är kallt! Var ut en sväng på julafton med Nalle och höll på att förfrysa ansiktet på köpet... -20 nånting och vind... Detsamma var det igår när han skulle ut en sväng... Nåja, man får ju frisk luft i alla fall!!

Här kommer lite julbilder:


Gammal man títtar ännu nyfiket på vad som händer med alla paket...

Påsen är riktigt spännande!

Granen är fin å rolig att känna på...

Full fart med gåstolen!

Prinsessan och Guddottern leker.

Man ser var fokuset ligger nu för tiden... Alla barn! Det är som mest barnbilder som hamnar i kameran... :)

Julafton hade vi Moster med familj här hemma hos oss och igår var Farbror med familj här... Denna jul har gått i umgängets tecken! Tydligen har jag varit snäll också, för jag har fått några paket! :) Och är så klart nöjd med dom!

Idag har Guddottern med mor å far varit å hälsat på... Tjejerna lekte lite på varsitt håll efter att nyfiket ha kollat in varandra... Det är kul å se hur små barn reagerar när dom ser andra små barn... Spännande för dom båda två!

Prinsessan har provat sin nya "lära-gå-vagn", hon har dock inte riktigt kommit på tekniken ännu, MEN hon har rest sig upp mot stöd! En milstolpe!! Man kan verkligen använda många timmar till att umgås med henne å se hennes framfart och framsteg... :)

Dessvärre har jag blivit förkyld som tusan oxå å klarar inte riktigt av livet utan nässpray! :) Men det är ju tur det finns sådan, för då kan man ju andas... Det kom smygandes i tisdags, på onsdag var förkylningen ett faktum å julafton å juldagen har nog varit värsta dagarna... Hoppas det börjar vända lite nu! Det är ju typiskt när man blir ledig... Helt onödigt!

Ikväll blir det pubkväll på Hotellet... Ska bli trevligt å träffa en massa bybor... Vi börjar i alla fall med förfest hemma hos J!

God fortsättning på julen!

Kram! :)

Från kaos till julfrid

Så här såg det ut i köket igår kväll när vi höll på å fixa julmat å så... :)




Men efter kaos kommer ordning å vid 23-tiden kunde i avnjuta glögg å pepparkakor samt smaka på den färdiga julskinkan... :) Tradition! Så när lilla Lillebror å kusin S anlände såg det ut ungefär så här:



Nu är man julbastad å klar! Bara å vänta på Bror med familj samt moster med familj...

God jul på er alla!

Kram! :)


I väntan på Tomten

Inte för att jag väntar på just Tomten, men jag väntar på att "alla" ska komma hem. Idag skulle jag ju egentligen har kört ner till Luleå och sedan Piteå för att hämta upp lilla Lillebror, men då ringde kusin S som bor i Skeå och sa att han kan invänta Lillebror så vi sparar både miljön och tid och jag slipper köra 50 mil, typ... Det var gulligt av honom! Nu har vi skickat en guldstjärna till himlen! :)

Men sen är det ju så att när man planerat utifrån en sak, så blir man ju oxå lite besviken när det inte blir som man tänkt sig... Hade ju viss leverans av julklappar samt att jag hade för avsikt att leverera klappar till "min familj". Allt detta löste sig! Paketet har åkt mot Luleå å L kunde hämta paketen till killarna hos min bror... Och D tar med sig det jag behövde från mig. Med lite pysslande går det mesta att få ihop. :) Och den "förlorade tiden" med "min familj" och Cammo får väl ta igen det när jag är åter i stan... Det kändes ju samtidigt skönt att slippa köra i snörök med en massa andra som oxå ska köra överallt så här dan före dopparedan....

När jag är hemma i byn behöver jag inte alls vara "ensam"... Jag har Nalle som följer nästan varje steg jag tar! Nu ligger han vid mina fötter och när jag reser mig så kollar han om jag har tänkt förflytta mig ner en våning eller vad som är i görningen... Trevligt, då behöver ju ingen av oss vara ensam! :) Man märker att han är en gammal man. Han sover mest hela tiden, men det är ju inte så konstigt, han är ju snart 13,5 år och vad blir det om man översätter det i hundår?? Typ 100 år??!! Jises......... Men fortfarande vill han följa med på promenader när dessa erbjuds! :)


Gårdagen var också en trevlig dag i goda vänners sällskap. Guddottern kom hit med sin Mamma och vi åt lite lunch innan vi gick till grannen J och fikade och surrade. Även C anlände dit, så då var vi ju flera som hann träffas! Genast extra trevligt! Sedan tog jag med Nalle och så följde vi Guddottern å L hem. Låter som om vi alla kan ha en trevlig lördag framför oss då vi ska träffas och sedan gå ut på Hotellet på pubkväll... Det brukar vara trevligt på dessa tillställningar när man får träffa en massa bybor. Både hemvändare å kvarboende!

På eftermiddagen var jag å mamma till affären och till middag blev det blodpalt! Genast nöjd då det inte är särskilt ofta jag får äta det! Kanske därför det är så gott när man inte äter det så ofta. Sedan efter bastubadandet drack vi glögg och åt pepparkakor med ädelost! MUMS! Jag sa just igår att det är så när man är i byn att när man inte har nåt annat att göra, då äter man! Och dricker kaffe! :) Det är i alla fall sköna dagar!! Bara å varva ner så man inte blir rastlös istället...... :) Men snart anländer ju mina bröder å då blir det mer fart här! Nu har jag ju varit själv på dagarna då både mor å far har arbetat...

Nu ska jag bege mig ner till köket för att påbörja lite matlagning... Det är vissa förberedelser som ska göras så vi kan sitta å se uppesittarkväll ikväll med glögg å pepparkakor! Och väääääääänta på Lillebror! :) Imorgon kommer stora Lillebror med familj, så han kan jag inte börja vänta på ännu, för då blir väntan så lång..... :)

Granen står i alla fall färdig! Vi får väl se vad Prinsessan säger om den och om Tomten som står nedanför... Hon vill nog gärna känna på den i alla fall! :)


Försök nu ta det lugnt i julstressen med alla förberedelser! Det viktigaste är ju att få träffas och umgås med varandra!

Kram! :)

Hej Mitt vinterland

Nu är jag här!


Så kändes det när man kom till byn igår... Här är det massor med snö i jämförelse med vad det var i stan när jag åkte... har dock fått rapporter om att det kommit en hel del snö även i stan nu, så det är ett Vinterland även där när man återkommer! :) Anci gillar! På vintern ska det vara snö. Och här snöar det nu oxå, så vi får en ännu vitare jul!


Fjärde ljuset brinner... Okej, jag erkänner att jag tände det redan på lördag, men jag ville ju hinna elda det lite innan jag åkte till byn! :)

Tomtemor å Tomtefar väntar på julafton!

Lite bilder igen... Nu ska jag gå å se om det är nåt intressant på TV. Mor å Far har ju filkanaler att glo på! :)

Kram! :)

Julen är här... snart...

"Julen är här i ett barns glada ögon bor den..." Och det är verkligen sant! Har haft T och I på besök här hos mor å far å jag hade en julklapp till I & W, W var inte med, men I ville gärna öppna sitt paket genast! :) När jag sa att hon får det glittrade det så där i ögonen på henne som det nästan bara kan göra på barn! Därför är det så underbart roligt att ge saker!! :) Det var ett mycket angenämnt besök, jag å T har inte träffats på vääääääääääldigt länge så det var kul å träffas å sitta å surra lite. Det gick riktigt bra att underhålla den unga damen oxå, så vi kunde sitta å prata i godan ro. Med lite fika så gick det ännu bättre! :) Tack så mycket för sällskapet!!

Min morgon började med att en mycket irriterande fluga väckte mig! Ja, ni läste rätt, det var en fluga!! Jag som var helt säker på att dom sover djupt vid denna tidpunkt, men inte den, inte... Jo, nu sover den nog, kanske för evigt oxå, för jag släppte ut den! Vilken hemsk människa jag är va?! :) Nåja, den surrade så mycket, så det var inte ens lönt å försöka sova, och för en som lagt sig vid 1.30 var det rätt tidigt före kl 9! :)

Nu kanske man skulle gå å se vad som kan tänkas lagas till middag.....

Kram! :)

Fjärde advent

Det är ju fortfarande fjärde advent, även om söndagen är till ända... :)

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och sen runt den vi dansar
och firar dopparedan

Har nu anlänt till byn å har minsann redan hunnit med å bada bastu! Så underbart skönt! Vad jag kan sakna att kunna bada bastu när man vill.

Denna dag har jag, Mamma, Svägerskan å Moster befunnit oss på Storheden i stort sett hela dagen. :) När Pappa sa att vi varit borta 4-5 timmar protesterade Mamma, men sen när hon räknade insåg hon att det inte var så långt från sanningen... Så kan det gå när man har trevligt!

Tidsoptimisten har oxå hunnit med att tvätta! :) Sen är det ju så att det hänger en massa kvarglömd tvätt i torkrummet vid min tvättstuga å nu börjar jag fundera på om tvätten kan tillhöra mannen som åkte ambulans för några veckor sedan?! Ska hålla koll på det där å får väl ta mitt ansvar å ringa Lulebo om ingen tar hand om den där tvätten snart... :)  

Fick ett mycket trevligt telefonsamtal när jag åkte upp ikväll, det var Storkillen i "min familj" som ville ringa å berätta att han tappat sin första tand!!! Det är en milstolpe i livet att tappa sin första tand å han var såååå stolt! Det blev även Moster å det känns som om tiden gått alldeles för fort, nyss var han ju pytte-liten å vi väntade på att han skulle få tänder! Nu har han tappat en! Tandfen skulle i alla fall komma, det var han säker på! "Å Moster I när du kommer hit på lördag ska jag visa dig!" Alla dagar som är en bit bort är nog lördagar... Ska dit på onsdag då jag ska åka ner till Piteå för att hämta hem min lilla Lillebror... Måste kanske ha med mig en "tappat första tanden present"?! Älskade, älskade unge!!!

Nu ska jag borsta gaddarna å hoppa i säng! Imorgon ska jag nog bege mig å hälsa på här i byn! :)

Kram! :)

Julklappar



Det har visst blivit några julklappar ändå... Fast eftersom de flesta är till barn, så har jag ju slagit in allt i varsitt paket så dom får öppna fler! :) Det är alltså detta jag har sysslat med på kvällarna... Druckit glögg å slagit in julklappar! Det är rätt kul å slå in paket, men efter ett tag så måste man som ta en paus, så man får ny energi! Passar med glögg då! :)

På fredag var det en rätt lugn dag på jobbet, men barnen var allt annat än lugna, det är så mycket förväntningar i luften nu, så trots att dom endast var 6 stycken på våran avdelning, så hann dom me en hel del! Även om vi var ute så var utrymmet för litet! :) Så är det när man längtar till julafton! Alla är trötta å behöver ledighet, så även fröknarna!! Vi har fått en massa choklad å fika av föräldrar, så det har sannerligen inte gått någon nöd på oss! Jag sa i fredags att jag äter ju choklad som om jag var tvingad att äta upp min ranson innan jag går hem! Helt knasigt!! Slutade tidigt å då var jag på stan med Svägerskan å Prinsessan, vi fikade, gjorde lite ärenden å sen promenerade vi hem. (den promenaden behövdes sannerligen en dag som denna!)

På kvällen slog jag då in en massa julklappar å så såg jag en film jag hyrt på Coop... Fyndade även leksaker på Coop till mina killar som fyller år i januari, fint då var det klart!! Hoppas dom blir nöjda å glada!

Idag anlände mor å far hit med Nalle... Han är en gammal man nu! Favoritsysselsättningen är att VILA!

Jag å mamma har gått på stan å på aftonen har vi ätit middag hos bror med familj! Prinsessan fick en julklapp av mig redan idag... Kan nog vara så att Faster inte kunde hålla sig längre! Min bror tyckte det var fusk att hon fick öppna i förväg, men än så länge gör det ju inte så mycket när hon är så liten... :) Paketet innehöll muminklader... Och det var kartongen som var det roligaste! :)


Och nu är klockan alldeles för mycket, så nu ska jag sova!!! Imorgon bär det av mot byn!

Kram! :)

Längtar...

... till jul! Men mest av allt längtar jag nog till att få vara ledig... Å sova hur mycket å länge jag vill! :) Känns som om jag är konstant trött, men det är väl så att man ställt in kroppen på att jag ska orka till fredag å sedan får jag vara ledig! :) Så nu är det bara en dag kvar!!! Idag har jag kramats massor med dom barn (och föräldrar) som jag inte träffar nå mer före jul... God Jul.... Känns som om det är jätte-länge kvar till julafton, men idag fick man som ett uppvaknande om att det bara är en vecka kvar när folk började önska en god jul för att dom ska vara lediga.... Ja, i vanlig ordning har hösten gått vansinnigt fort!

Ikväll har jag umgåtts lite med L, hon hade skickat resten av familjen till byn, så hon kom förbi efter arbetet... Vi var å åt middag på MAX å det var så himla gott! :) Så det så!! Hade först tänkt åka på vattengympa, men trots att jag hunnit med det så kändes det inte som om jag var i rätt fas för ändamålet... Så är det ibland! Å som sagt, jag är trött! Nåja, drack glögg å åt av pepparkakorna som jag fått av en flicka som går hos oss. Det var hennes pappa som bakat å hennes mamma som sytt påsen dom var i... Samarbete! :)

Nu ska jag återigen lägga ner huvudet på kudden å sova... För trots att jag fått sova till 8 imorse så verkar det inte hjälpa, jag är trött! :)

Kram! :)

Händelserik onsdag

Jaaa, det kan man lugnt säga! Det har varit en aktiv dag! :)

Vi började dagen med att åka till spegelsalen med barnen... Eftersom det var så kallt, så bestämde vi oss för å ta bussen. Det var en intressant vistelse där på många sätt å vis... De flesta hade i alla fall roligt! :) När vi kom tillbaka till förskolan var det dags för jullunch å sedan dansade vi kring granen å fick besök av Tomten... Som hette Tomtemor å hade skägg! Så kan det gå ibland!! :) Jag har i alla fall skrattat gott!

Efter arbetet har jag å A-K fixat en julgåva till våran chef å sen har vi vari å käkat på Baan Thai... Å så har vi ju ventilerat.. *ler* Och skrattat en hel del... Vad annat kan man göra?! Jag tror vi är rätt trötta båda två. Å inte bara vi!! :)

Ikväll har jag slagit in lite julklappar å druckit glögg... Nu när det blev både snö å kallt, så kändes det som om julstämningen oxå infann sig. Men det var isande kallt när vi var på stan... Minus 17 å vind! Ja, man kände att man levde! Men då var det gott med glögg när jag kom hem...

Nu ska jag förflytta mig till sängen å SOVA, för jag är trött!!! Imorgon - torsdag, två dagar kvar till julledighet! :D

Kram! :)

Nedräkning pågår

Känns nästan som "The final countdown" för så trött är jag! Å inte blir det ju bättre av att man ugglar halva natten när man ändå måste stiga upp på morgonen... Men snart, snart, snart är det JULLOV!!! Jag har tagit mig ett rätt långt jullov å det första på önskelistan är att sova så länge jag vill! Jodå...... Ska åka upp till byn, där kan man sova, för det är som tyst å lugnt å en annan luft (tror i alla fall det beror på det?!)...

Tisdagen har gått i trevlighetens tecken... Biblioteksbesök på förmiddagen å Öppet Hus med pyssel på eftermiddagen. Det är så trevligt med pysslande barn å föräldrar å dom verkar nöjda... Då hinner man prata lite extra med alla oxå...

Efter arbetet har jag varit hos "min familj" å där fick jag mumsiga kycklingburgare (ingår i min lista på favoriträtter). Å så har jag spelat kort med Storkillen, han var mycket nöjd då han minsann vann oxå!! :) Trevligt umgänge! Å som vanligt när jag å Mamman börjar surra är man på väg hem i flera timmar... Kom alltså hem en bra bit efter 22... :)

Nu när det är mörkt ute, har jag ju en aning problem med maten... Har lite svårt att äta det jag inte är sugen på... Igår när det var ris till lunch på jobbet kände jag nästan att jag mådde illa vid bara tanken på att äta det... Helt sjukt, jag vet! Nåja, det går ju att äta, men jag åt inte mycket av den varan igår, inte... Sen blir ju straffet att man är hungrig rätt snart igen, men vad är det å göra åt det?? Det är ju tur det finns pepparkakor som ersättning!! :)

Jaha, om man då skulle ta sitt förnuft till fånga å pallra sig i säng! Imorgon - onsdag å då är det först rytmik i spegelsalen med barnen, sen jullunch å på eftermiddagen får vi besök av Tomten å så dansar vi in julen! Å sen är det bara torsdag å fredag kvar att arbeta... Nu är det så som det brukar vara när man vet att man ska vara ledig.... Om någon skulle säga att man måste jobba en extra dag då är det nästan som att man kommer döööööö.... :)

Go natt!

Kram! :)

Lucia-tåg å prinsessor

Ungefär så kan man sammanfatta min måndag!

Vi hade en klass 6:a som kom å lussade på förskolan i morse. Hur mysigt som helst! Med levande ljus å skön-sång... Värsta julstämningen! Det var delar av tåget som var hos oss, så när dom var alla, så var dom många fler. Flera killar som oxå deltog å dom var duktiga på att sjunga allihop! Det enda som störde var att brandvarnaren inte tyckte om ljusen! :) Men nu vet vi att den fungerar i alla fall!

Efter arbetet har jag varit hos Prinsessan å Svägerskan å druckit kaffe å ätit mumsiga safransskorpor. Sen gick jag hem å inväntade en annan princessa, nämligen Guddottern... Hon har varit med mig ikväll när hennes mamma å pappa har arbetat. Vi har haft så mysigt, ätit middag, sett tv å hälsat på hos min Bror med familj. Sen var hon vällingsugen å somnade sött på soffan efter det! Det är verkligen nåt extra sött över sovande barn!


Nu har Mamman hämtat hem henne å jag ser med ett halvt öga på "Svenska Hjältar" på Tv4... Det är ju ett lite jobbigt program å se då man sitter tårögd typ hela tiden... Vilka hjältar det finns i vårt samhälle! :)

Imorgon ska vi ha pyssel-dag på arbetet med barn och föräldrar. Ska bli trevligt!

Kram! :)

Tredje advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
stöper ljus och bakar kakor
och har ett fasligt styr

Här kommer en rapport från veckan som gått:

Måndag: Är nog redan dokumenterad... Träffade Kontakt-tjejen och åt middag samt såg "Flickan som lekte med elden" 

Tisdag: Fantastiska tisdag! Hade läsdag och hann med att tvätta lite oxå! (ja, jag skulle väl egentligen inte ha hunnit med det, men när man startat igång nåt så är det bara att ro båten i hamn! Sen blir det inte alltid som man tänkt sig... Å jag är fortfarande TIDSOPTIMIST, jag vet!) Sen åt jag lunch med mina före detta jobbarkompisar, som nu kommit att bli kompisar... Det är så himla kul att vi fortfarande försöker träffas lite nu å då, så vi inte helt tappar kontakten... Å så sa vi alla fyra att det är ju tur vi har FACEBOOK! :) Jag blir i alla fall så himla glad i deras sällskap och full med positiv energi åkte jag, efter att ha suttit på bibliotkeket å läst en stund, till arbetet. Det var väl en himla tur att man kände sig glad när man kom dit, för där var det surmulet... Nå, vi skulle ju ha p-möte på kvällen, så "tanterna" laddade väl för det? Inte vet jag?! Hade utvecklingssamtal med föräldrarna till ett syskonpar å dom var så himla nöjda, så det kändes bra! :) Sen var det då p-möte på kvällen... Och man orkar inte ens återge det... *suckar* Men i vanlig ordning kan man ju fundera på vem som är vinnare å vem som är förlorare??! I alla fall kom chefen å sa att han nu fattat ett beslut i hur han anser att personalbemanningen ska se ut till våren! Hallelujah! Sen vet vi inget mer än det han sa om det, men jag antar att han kommer på måndag, för han har inte varit där på hela veckan... Min tolkning var att han fattat ett beslut som inte går att diskutera, men det var ju min tolkning det...

Onsdag: Vaknade med huvudvärk, hur kul är det?! (fast kanske inte så konstigt med tanke på att vi hade möte till 20:30 på tisdag kväll, hjärnan har väl gått på högvarv hela natten!) Jag pallrade mig i alla fall till universitetet... Å när jag kommer in i korridoren, så hör jag glada skratt klinga... å då var huvudvärken som bortblåst!! Det är verkligen ett gäng fantastiska människor som går den där kursen å jag blir glad å positiv av att vara där med dom! Å så lär jag ju mig en hel del oxå! :) På kvällen var jag förbi hos min bror med familj! Alltid lika trevligt att komma dit oxå! :) Idag var nog första gången som Prinsessan kom ålandes mot mig! Vilken känsla!! ♥

Torsdag: Träning av Lucia-tåg på arbetet! Genrepet inför morgondagens Lucia! :) Å dom är så himla duktiga våra barn! Sen kom Pappa förbi å hämtade upp lilla Lillebrors grejer och drack en kopp kaffe... Sedan var jag moraliskt stöd när Svägerskan tog "svinsprutan" (å det är nästan lika obehagligt att se andra bli stuckna! knasigt!! Kanske en himla tur att jag valde att lägga mina sjuksköterske planer på hyllan... :) Å det var faktiskt sprutorna som var en av orsakerna till det.....) Sen iväg å jobba kväll på Gruppis! Å där är man alltid lika välkommen!! En fantastisk personal å fantastiska "kunder"!! Det är lite av en kick för självförtroendet... :) Personalen var på julbord, å sen kom M å tog över vid 21-tiden... Satt dock å pratade med henne till 23, sååååååå... :) Alltid lika trevligt att träffas!

Fredag: "Ute är mörkt och kallt, i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen... Nu kommer någon där, jag vet nog vem det är... Sancta Lucia, Sancta Lucia" ÅÅÅÅÅÅ vad dom var duktiga barnen! Jag är så himla stolt över dom!! Alla barn å föräldrar var nöjda, så då var det ju bra!! Vi sålde lotter till vårat pepparkakshus å hade fika! Så mysigt! Men när klockan var 9 så kändes det som om den minst var vid lunch-tid, för vi hade hunnit med så mycket! :) På eftermiddagen hade jag mitt sista utvecklingssamtal.... med den mamman som ger en massor med positiv energi bara genom att finns till! Så när jag gick hem på eftermiddagen kände jag mig NÖJD! På eftermiddagen skjutsade jag Bror med arbetskamrater på jobb-fest å sen hade jag å Svägerskan fredagsmys! :) Jag hade gjort en köttfärspaj som vi åt till middag å sen drack vi glögg å såg Idol-finalen! Å ja, Erik var bäst!!! Jag har ju hållit på honom i stort sett hela tiden, så det var ju kul att han vann! Jag tycker dock att även Calle var en värdig vinnare, men jag tror det kommer gå bra för dom båda två! :)

Lördag: En lugn lördag... Åkte in på stan å fikade med Cammo på eftermiddagen å sen shoppade jag en del julklappar till barnen, är rätt nöjd med dom, så nu är det ej mycket kvar att införskaffa! :) Min plan med att gå ut gick i stöpet, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig... Nåja hyrde "Baksmällan" på Copp som börjat hyra ut filmer för 10 kronor dygnet... Den var riktigt bra! Jag satt å skrattade högt trots att jag var ensam!!! Rekommenderas om man vill få sig några goda skratt! :) Sen hamnade jag framför tv:n å satt å broderade... Så SNART är tavlan färdig! Det är ju bara det att jag sytt fel på vissa ställen å måste korrigera lite... Troligen skulle ingen annan än jag se det, men jag vet ju om att det är fel, så jag måste göra om!!

Idag är det då söndag å Luciadagen... Undra om man ser nåt Luciatåg?? Jag ska i alla fall nu äta nåt å sen ska jag återlämna filmen på Coop... Det är planen så här långt... Sen kanske bio "Luftslottet som sprängdes" ikväll?? Vi får se! Vore väl ett trevligt avslut på en trevlig vecka! :)

Kram! :)

Äntligen!!

Har jag fått se "Flickan som lekte med elden"! Den som väntar på nåt gott heter det ju... Å den var värd att vänta på. Jag tycker den var riktigt bra! Nu är det ju så att denna Fröken har läst böckerna för så pass länge sen så jag minns inga detaljer, knappt hur det verkligen slutade... Så även filmerna är spännande för mig! :) Jag har i alla fall sett den på DVD, å det gick bra det med... Men nu VILL jag verkligen se "Luftslottet som sprängdes" på bio! Jag menar NU! :) Bästaste L hade köpt filmen så jag har varit på filmkväll hos "min familj"... :) Killarna var precis på väg i säng, men Storkillen var tvungen att få visa sitt lego som han fått i tomtekalendern... Måste dit å leka med honom endera dagen! :)

I övrigt kan man ju undra i vilket tillstånd jag har varit idag... :) Vi har i alla fall varit på Tomteteatern i Stadsparken med barnen på jobbet, å det var riktigt mysigt! Dom är verkligen duktiga dessa skådespelare!! Så kul att vi har den möjligheten att kunna se en teater varje år i december... Som sagt, klart sevärd, så alla som har möjligheten, gå å se den!

Nu till min totala förvirring......... Vi kom tillbaka från teatern efter min ordinarie arbetstid, men eftersom jag har utvecklingssamtal imorgon tänkte jag att jag måste skriva lite kring barnen... Mitt i allt skulle jag berätta nåt för en kollega å går in på avdelningen där en Pappa precis kommer in... GOD MORGON säger jag glatt å inser nån sekund senare att det inte alls är morgon utan klockan är runt 15:30 på eftermiddagen!!! Det förklarar hans frågande min! Så jag säger högt; men vad säger jag?! Å sen får alla skratta!! Det var ytterligare en Pappa där som undrade om jag började arbeta nu eller om jag nyss vaknat?! Jaaa, det kan man undra! Jag var givetvis tvungen att ringa A-K å berätta om mitt missöde å hon höll på att skratta ihjäl sig... Men som jag sa, jobbar man på ett ställe som ibland liknar ett "dårhus", ja, då beter man sig förmodligen oxå som en dåre! :) Det är tur jag kan bjuda på mig själv!!! *skratt*

Har även hunnit med en träff med min kontakt-tjej, som snart är min före detta kontakt-tjej... Eftersom jag troligen kommer få 100% i januari, så har jag beslutat mig för att inte fortsätta med det uppdraget... Man kan inte göra allt hela tiden! Det är ju tur jag lär mig nåt med åren som går... :)

Nåja, imorgon ska jag ha läsdag en del av dagen, å så ska jag äta lunch med före detta arbetskamrater!!! Å så trevligt det ska bli å träffa dom!!!! Sen tillbaka till arbetet för utvecklingssamtal å P-möte... En intressant dag får man anta... :)

Nu är det Go natt för mig!

Kram! :)

Andra advent

"När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
som bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär"

Jag har haft en trevlig andra advent, ja en trevlig helg helt enkelt!

På fredag fick man ju ha hjärtat i halsgropen när Erik hängde löst i Idol! Jag som tänkt att jag inte ska bry mig, var givetvis tvungen att rösta! Han har som varit något av en favorit för mig från början, så det bor nog en liten rock-tjej i mig trots allt! :)

På fredag kväll anlände oxå Bästa Kusin J från Stockholm... Vi har haft en riktig myshelg med massor av surr å umgänge! Eftersom vi funnits i varandras liv i hela våra liv, så har vi alltid något att prata om! Vi bodde även ihop under en period i Umeå, å då var vi som Piff å Puff, vi började å avslutade varandras meningar... Nu bor vi dessvärre rätt långt ifrån varandra, så vi hinner ju inte umgås på samma sätt, men det är alltid ett kärt möte att träffas!!

På lördagen gick vi på stan å hade även sällskap av Guddottern å mamma L ett tag... Sen åkte vi hem å fixade tacos å på kvällen hade vi glögg-mys. Vi var fem pratglada brudar som drack glögg å sedan såg Robinson... Mycket trevligt vill jag lova!

Dagen idag har vi mest slöat på å ätit frukost länge å sen gick vi in till stan där J efter en stund tog flygbussen mot Kallax... Själv återvände jag hem å efter middagen har jag varit på vattengympa... Jag är så oerhört glad över att L tar med mig! Om någon ringer å frågar, då är det svårt att säga nej! Så tack kära vän för skjutsen å det trevliga passet! :)

Nu ska jag bara slöa tills det är dags att sova. Imorgon ska vi på julkalendern med barnen på jobbet å på kvällen ska jag träffa min kontakt-tjej... Tisdag ska jag ha läsdag på fm, sen är det p-möte på kvällen... Men snart, snart, snart är det JUL!!! Å jag ska minsann vara ledig från arbetet från 21/12... Så det så!

Näää, nu ska jag se hur det går för Filip å Fredrik... :)

Kram! :)

Födelsedag

En glad, men trött födelsedags-tjej ska nu gå å lägga sig! :) Jag har haft en toppen bra föselsedag! Det absolut bästa med å fylla år är att man får träffa en massa goda vänner och familj som kommer å hälsar på å fikar! *tummen upp* för det! Jag fullkomligen älskar att fylla år, för då får jag socialisera! Det där med å bli äldre behöver vi ju inte samtala så mycket om... ;) Jag tror mer vi blir klokare med åren istället! :D

Så ikväll har vi skrattat, pratat lite allvar, haft fiskedamm, fikat massor och umgåtts! Preciiis som en födelsedag ska va! Och dessutom har jag fått en massa fina presenter som en riktig bonus på det hela! Tack alla som besökt mig personligen eller som på annat sätt kommit ihåg min födelsedag! Ni är alla guld värda för utan er skulle det ju inte va lika kul i livet! :)

Kram! :)

Allting vitt, vitt, vitt

Nu är det mycket snö ute å jag hoppas det så förblir!!! (Mycket i relation till vad det varit i alla fall)


Mina lyktor lyser ute på balkongen å nu när det finns snö börjar julkänslorna också infinna sig!

Kanske inte jätte-mycket snö, men det fick en i alla fall glad på morgonen! Å nu är det ca minus 5 grader så vi hoppas snön får stanna tills det blir vår! :)

Har idag bakat pepparkakor på arbetet med barnen! Hur mysigt som helst!! Men det är väl inget riktigt pepparkaksbak om inte något blir bränt, eller?? Så var det naturligtvis nu oxå! Sista plåten med två av barnens hjärtan glömde jag alldeles bort...  En av pojkarna sa typ "Du satte ju in den där (pekar på ugnen) och sen väntade vi å väntade å sen när vi öppnade luckan var dom alldeles brända!" Å det var ju sant! Vi ska fortsätta bakandet imorgon, så alla barn får varsitt hjärta med namn på... :)

För övrigt har jag hunnit med ett beök hos Prinsessan å Svägerskan idag (Bror var hem en sväng)... Hon är verkligen ett av dom vackraste ljusen i mitt liv den lilla Gull-ungen! Man kan bara bli glad när man är i hennes sällskap! :)

Nu är det bara tv-soffan som gäller... Orkar ej med nåt annat för jag har ont i huvudet å en låsning i ryggen, men man ska inte klaga! :)

Kram! :)

RSS 2.0